Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

NASA FUNK «ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ»

Πανσέληνος 16 Αυγούστου 2008 στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού
Όσοι απολαμβάνουν την άδεια πόλη το κατακαλόκαιρο, θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν μια βόλτα κάτω από την πανσέληνο της 16ης Αυγούστου με μια δυναμική μουσική βραδιά με τους NASA FUNK στο αίθριο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, στη Θεσσαλονίκη.
Η συναυλία οργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, υπό τον γενικό τίτλο «Στο φως του φεγγαριού. Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία στην Πανσέληνο».
Τα μέλη του συγκροτήματος Γιώργος Perin –Τσοπάνογλου (φωνή), Κώστας Χασιώτης (μπάσο, φωνητικά), Νίκος tourbis-Κιουρκτσής (τύμπανα, κρουστά, φωνητικά), Τάσος Πελτέκης (κιθάρα, φωνητικά) και Χάρης Καπετανάκης (σαξόφωνο) προέρχονται από παλαιότερα γνωστά συγκροτήματα της Θεσσαλονίκης (Lone Stars, Kashmir, Grasshoppers, Soulfire, Ξάξακες κ.α.) και έχουν συμμετάσχει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με πολλές support εμφανίσεις και συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες (James Brown, B.B. King, Dr. Feelgood, Godfathers, Mick Taylor, Alvin Lee, Snowy White κ.α.) και αρκετές δισκογραφικές δουλειές.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφαση του Νομάρχη Θεσ/νίκης να «αναβάλλει» τις προγραμματισμένες συναυλίες της μικρής σκηνής και των κινηματογραφικών προβολών του Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών χωρίς καμία συνεννόηση μαζί μας! Η απόφαση αυτή του Νομάρχη 1ον ) μας απαξιώνει σαν δημιουργούς και 2ον ) μας εκθέτει καλλιτεχνικά και οικονομικά προς τους συνεργάτες μας και το κοινό δεδομένου ότι έχουμε διανύσει μέχρι σήμερα δεκάδες ώρες προετοιμασίας με τους μουσικούς και τους τραγουδιστές και έχουμε επιβαρυνθεί με τις αμοιβές τους και για πολλούς από αυτούς με τα έξοδα μετάκλησης τους από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι λόγοι που επικαλείται ο κ. Νομάρχης δεν αφορούν εμάς ,οι οποίοι μετά την πρόσκληση της Μονής Λαζαριστών για συμμετοχή στο Φεστιβάλ, ανταποκριθήκαμε άμεσα. Αναρωτιόμαστε όταν ο Νομάρχης ανακοίνωνε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δε γνώριζε ότι παράλληλα ανελάμβανε κάποιες υποχρεώσεις προς τους καλλιτέχνες που θα συμμετείχαν σε αυτό; Ο κος Νομάρχης θυμάται τους καλλιτέχνες της πόλης και επικαλείται τη δωρεάν συνδρομή τους μόνο σε εκδηλώσεις τύπου τσουνάμι: Καλούμε λοιπόν το Νομάρχη Θεσ/νίκης να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους δημιουργούς της πόλης μας και στο έργο τους. Καθώς η πόλη μας απορφανίστηκε από τους καλλιτέχνες της , και είναι ελάχιστοι πλέον οι δημιουργοί οι οποίοι παραμένουν και με την παρουσία και το έργο τους συνδιαμορφώνουν το σύγχρονο πολιτιστικό πρόσωπο της Θεσσαλονίκης ,το γεγονός της όποιας μορφής απαξίωσής τους από επίσημους φορείς, καταδεικνύει την άποψη τους για την τέχνη και τα παιδιά της. Με εκτίμηση Οι δημιουργοί της πόλης Γιώργος Καζαντζής, Θωμάς Κοροβίνης, Πάρις Παρασχόπουλος

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

(ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙhttp://www.kalami.net/)
Πυρόπληκτοι Ελλάδα, χρήματα:
Ο διασυρμός του Ελληνισμού στην Αμερική (ΗΠΑ)
Μόνο 300.000 δολ. πρόσφερε η Ομογένεια στην αμερικανική ήπειρο (εκτός Καναδά), στο ειδικό ταμείο στην Ελλάδα γιά τους πυρόπληκτους, παρά την ''μεγάλη'' κινητοποίηση των Οργανώσεων (ας υποθέσουμε ότι τα 300.000 δολ. ήταν σχεδόν όλα από ΗΠΑ).
Είχε όμως ανακοινωθεί στις 6 Φεβ. '08, από την Αρχιεπισκοπή, ότι συγκεντρώθηκαν (και) από αυτήν άλλα 3.9 εκατομ. δολ.
Αποκαλυπτικές δηλώσεις Πέτρου Μολυβιάτη:
Αμέσως μετά δημοσίευμα-σχόλιό μας και την αναδημοσίευσή του την ίδια ημέρα (16 Ιουν. '08) στο zougla.gr, ο κ. Πέτρος Μολυβιάτης, υπεύθυνος γιά το ειδικό Ταμείο στην Ελλάδα γιά τους πυροπαθείς, έκανε δηλώσεις, γιά την οικονομική βοήθεια από την Ομογένεια.
Αναφέρει ότι δόθηκαν μόνο 200.000 ευρώ -περίπου 300.000 δολ.- από την Αμερική γενικά (εκτός Καναδά), γιά τους πυρόπληκτους (καλοκαίρι 2007) στην Ελλάδα, ποσό εξευτελιστικό γιά την Ομογένεια στις ΗΠΑ, ενώ η Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ) και ομογενειακές Οργανώσεις είχαν ανακοινώσει ότι συγκεντρώθηκαν 3.9 εκατομ. δολ.
Μην ξεχνάμε και τις ''βαρύγδουπες'' δηλώσεις ''ηγετών'' της Ομογένειας στα ελληνικά ΜΜΕ***, που μιλούσαν τότε γιά ''πρωτοφανή'' κινητοποίηση των Ελληνοαμερικανών κι άφηναν να εννοηθεί ότι θα συγκεντρωθούν μεγάλα ποσά.
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.
Και άς ψάξουμε τώρα ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, πόσα χρήματα μαζεύτηκαν από δωρεές (όχι από τους τηλεμαραθώνιους), και ΠΟΥ πήγαν.
Είναι πολλά τα λεφτά.
Πολλά τα εκατομμύρια.
Αυτά τα νούμερα που ανακοινώθηκαν είναι τα ψίχουλα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

(ΠΗΓΗ Γ.Σ.Ε.Ε http://www.gsee.gr/)
Η ΓΣΕΕ απέστειλε σήμερα ΤΡΙΤΗ 29 Ιουλίου 2008 επιστολή στους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σχετικά με την τροπολογία – προσθήκη για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ.
Σας επισυνάπτουμε την σχετική επιστολή
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΠΡΟΣ
• Τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικώνκ. Γιώργο Αλογοσκούφη
• Την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίαςκα Φάνη Πάλλη Πετραλιά
Κοινοποίηση: Κόμματα Ελληνικού Κοινοβουλίου
Θέμα: Τροπολογία – Προσθήκη για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ
1. Με την άσχετη τροπολογία – προσθήκη στο Σχ/Ν για το λεγόμενο μαύρο χρήμα προτείνεται για ψήφιση ρύθμιση, που αφορά όλο τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, Δημόσιες Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, επιχορηγούμενα ΝΠΙΔ, ΑΕ, θυγατρικές ή αδελφές Εταιρίες που επιχορηγούνται από το Δημόσιο ή (διαζευκτικά) εμφανίζουν αρνητικά αποτελέσματα.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται η θέσπιση από την Διϋπουργική Επιτροπή των ΔΕΚΟ του ανώτατου ποσοστού του συνόλου των αυξήσεων, που μπορεί να συμφωνηθεί κατά τις συλλογικές συμβάσεις.
Προφανώς η κυβέρνηση δεν εμπιστεύεται τις Διοικήσεις που η ίδια διορίζει, θεωρεί ανεύθυνες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και ανάξιες για συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις Διοικήσεις, επομένως ορίζει η ίδια κυριαρχικά τις μισθολογικές αυξήσεις.
Δεδομένου ότι οι μισθολογικές αυξήσεις αποτελούν τον πυρήνα των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων, η κυβέρνηση με την προτεινόμενη ρύθμιση όχι απλά παρεμβαίνει αλλά στην ουσία επιχειρεί να καταργήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις στις Επιχειρήσεις αυτές και κατά συνέπεια να απαξιώσει παράλληλα το ρόλο των αντίστοιχων συνδικαλιστικών Οργανώσεων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
2. Περαιτέρω, με την ίδια τροπολογία – προσθήκη για τις ως άνω επιχειρήσεις (ανεξαρτήτως μάλιστα αν έχουν εξαιρεθεί από το Νόμο για τις ΔΕΚΟ), θεσπίζεται η δυνατότητα προσφυγής στη Διαιτησία του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) μόνο με κοινή απόφαση εργαζομένων και επιχείρησης και μετά από σύμφωνη γνώμη της Διυπουργικής Επιτροπής.
Διαβάστε όλη την επιστολή εδώ

Φρένο στις απειλές

(ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr) Μηνυτήρια αναφορά κατά 26 εισπρακτικών εταιρειών υπέβαλε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών προκειμένου να διωχθούν ποινικά για το αδίκημα της αντιποίησης, αλλά και «να προστατευθεί το καταναλωτικό κοινό από τις αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες που χρησιμοποιούνται σε βάρος του». Χαρακτηρίζοντας το όλο θέμα ως μείζονος σημασίας, ο ΔΣΑ καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθόδους που χρησιμοποιούνται με άσκηση ψυχολογικής πίεσης και απειλές σε βάρος των καταναλωτών, οφειλετών τραπεζών. Παράλληλα υπογραμμίζει ότι τους επιβαρύνουν ακόμα και με «έξοδα είσπραξης» για τα οφειλόμενα, πιέζοντας και υποχρεώνοντάς τους να πληρώσουν ακόμα και για εσφαλμένα χρέη που προέρχονται από προμήθειες ή δαπάνες οι οποίες στηρίζονται σε όρους που έχουν κριθεί από τα δικαστήρια παράνομοι και καταχρηστικοί. Για τη μηνυτήρια αναφορά ο πρόεδρος ΔΣΑ Δ. Παξινός ενημέρωσε, λόγω της ευρύτερης κοινωνικής διάστασης του θέματος, και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά που επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να διερευνηθεί σε βάθος και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Ψυχολογική πίεση Ο ΔΣΑ επισημαίνει ότι οι απαιτήσεις τραπεζών και ιδιωτών ανατίθεται στις εισπρακτικές εταιρείες έναντι ενός ποσοστού επί του εισπραττόμενου ποσού. Οι μέθοδοι είσπραξης που εφαρμόζουν οι εταιρείες αυτές «στοιχειοθετούν παράβαση των αρχών της ευπρέπειας και του σεβασμού της προσωπικότητας του οφειλέτη», αναφέρεται στη σχετική μήνυση. Ετσι καταγγέλλεται η άσκηση διαρκούς ψυχολογικής πίεσης όχι μόνο κατά του οφειλέτη ατομικά, αλλά και στους οικείους του. Χαρακτηρίζεται ως συνηθισμένη τακτική «η όχληση του οφειλέτη στον κοινωνικό ή επαγγελματικό του χώρο, προκειμένου η δημοσιοποίηση της οφειλής του εν μέσω φίλων, γνωστών και συναδέλφων να λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης και χειραγώγησης της συμπεριφοράς του». Μια άλλη παρανομία που επισημαίνεται αφορά στην παραβίαση προσωπικών δεδομένων των πολιτών, αφού οι εισπρακτικές εταιρείες παίρνουν στα χέρια τους στοιχεία κρίσιμα για την κοινωνικοοικονομική ζωή των οφειλετών χωρίς να έχουν την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού (όπως ο δικηγόρος και ο δικαστικός επιμελητής) που βαρύνεται με καθήκον εχεμύθειας. Το αδίκημα Στη μήνυση αναφέρεται ότι οι εταιρείες αυτές (κατονομάζονται συνολικά 26, με βάση σχετική έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή) υποπίπτουν στο αδίκημα της αντιποίησης, καθώς προβαίνουν σε ενέργειες που εντάσσονται αποκλειστικά στις αρμοδιότητες του δικηγορικού λειτουργήματος (όπως η αποστολή εξωδίκων, η έκδοση διαταγών πληρωμής), ενώ το ίδιο αδίκημα προκύπτει και όταν άτομα των εταιρειών αυτών κινούν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης των διαταγών πληρωμής, χωρίς να έχουν την ιδιότητα του δικαστικού επιμελητή. Για την υπόθεση θα διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΤΑ «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ»!

Εχθές έκανα μια συζήτηση με ένα καλό μου φίλο πολιτικό από Αθήνα ο οποίος ηταν στην Θεσσαλονίκη για κάτι δουλειές και το θέμα της συζήτησης μας είχε να κάνει με τους «εξοπλισμούς» για το Πυροσβεστικό Σώμα, και όλα αυτά που κατά καιρούς έχουν γραφτεί.
Γρήγορα στην παρέα μπήκαν ακόμα δυο πολιτικά στελέχη, και δεν άργησε να ανάψει για τα καλά η συζήτηση.
Με ρώτησαν αν τελικά εμείς οι Εθελοντές Πυροσβέστες πήραμε εξοπλισμό.
Αν πήραμε στολές , Μέσα Ατομικής Προστασίας, υποδήματα, και εν πασει περιπτώσει ΟΛΑ όσα η υπηρεσία και το κράτος είναι υποχρεωμένα να μας παρέχουν.
Η απάντηση μου όπως ηταν φυσικό ηταν αρνητική.
Εδώ ακόμα οι στολές μας, περιμένουν την «έγκριση από το χημείο του κράτους» (κι ύστερα ξυπνήσαμε) και ΟΤΑΝ και ΑΝ τις πάρουμε, θα έχει περάσει η αντιπυρική…
Τέλος πάντων, είπαμε πολλά, τα οποία θα σας αναλύσω σε επόμενο άρθρο, μέχρι που «κολλήσαμε» θα έλεγα στο θέμα των «υποδημάτων ασφαλείας», όλων εκείνων που φορούν οι πυροσβέστες, οι διασώστες, κλπ.
Επειδή τόσο εγώ, όσο και εκείνοι είδαμε τις καινούργιες αρβύλες που πήραν οι συμβασιούχοι (και απ’ ότι έμαθα θα πάρουν και μόνιμοι τέτοιες δεν είμαι σίγουρος το ψάχνω ακόμα) ένα ερωτηματικό μας απασχόλησε.
Είναι σωστό να χορηγούν σε ανθρώπους που θα πάνε να σβήσουν φωτιές, που θα περπατήσουν μέσα στα κάρβουνα, ΑΠΛΗ ΑΡΒΥΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;
Ναι, διαβάζετε πολύ καλά.
Αυτά τα όμορφα αρβυλάκια που έδωσαν στους συμβασιούχους είναι ΑΡΒΥΛΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και όχι για Πυροσβέστες.
Χώρα προέλευσης η ΤΣΕΧΙΑ να και η διεύθυνση της εταιρίας
http://www.prabos.cz Παρατήρησα ότι εκείνοι που καθορίζουν και εγκρίνουν τις «προδιαγραφές», δεν πρόσεξαν κάποια σημεία!
Μάλλον θα τους διέφυγαν.
Θα τους διέφυγε κατ’ αρχήν το ότι οι αρβύλες (εφόσον προμηθεύτηκαν σαν πυρόσβεσης) ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΕΙΚΟΝΟΣΗΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ κάτι που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ. Και είναι λογικό, αφού ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΒΥΛΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ.
Δεν έχουν το σίδερο που θα προφυλάξει το πόδι και οι σόλες ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ.
Για λεπτομέρειες ρωτήσαμε ειδικό ο όποιος μας διαβεβαίωσε για όλα αυτά.
Πάμε τώρα παρακάτω.
Στο ενημερωτικό της ιστοσελίδας της η εταιρία γράφει.
«Η επιχείρηση είναι μια παραδοσιακή τσέχος παραγωγός των ειδικών, των στρατιωτικών, της εργασίας, της ασφάλειας και της trekingové παπούτσια. Vlastní výrobní a obchodní licenci na výrobu obuvi vybavené membránou Gore-tex a je nositelem certifikátu ISO 9001.
Η κατασκευή και εμπορία άδεια για την κατασκευή των υποδημάτων που είναι εξοπλισμένα με μεμβράνη Gore-Tex και είναι ο κάτοχος του πιστοποιητικού ISO 9001»
Για το αρβυλο αναφέρει χαρακτηριστικά «Technologie GORETEX – popis», μόνο που το GORETEX ενώ θα έπρεπε εφ όσον είναι «γνήσιο» να έχει και μεταλλικό ταμπελακι, αντίθετα έχει ένα πάνινο, χώρια που τα γνήσια GORETEX εσωτερικά έχουν γραμμένο πολλές φορές και χιαστί την ένδειξη GORETEX.
Και ιδου η «παρουσίαση» αλλά ποια;
Της αρβύλας, η του υλικού;
Μήπως ξέρετε Τσέχικα για να το μεταφράσετε;
Έχει ενδιαφέρον να δούμε την ιστοσελίδα της Τσέχικης εταιρίας δεν νομίζετε;
«Nepromokavý, proto suchý
Membrána GORE-TEX je jedinečný materiál, vyráběný celosvětově patentovanou technologií společnosti W.L.Gore & Associates. Jeho základem je expandovaný PTFE (polytetrafluorethylen).Celé tajemství spočívá v mikroporézní struktuře membrány GORE-TEX. Ta obsahuje přibližně 1,4 miliardy pórů na centimetr čtvereční (přibližně velikost nehtu na palci!). Drobné póry jsou 20 000 krát menší než kapka vody, proto vlhkost s vnějšího prostředí nemůže pronikat skrz membránu.
Membrána Goretex je vysoce prodyšná. Jednotlivé póry membrány jso 700 krát větší než molekula vodní páry. Proto může vodní pára (pot) pronikat skrz membránu.
GORE-TEX, vyráběný pro výrobu obuvi, se dodává ve formě laminátu, který se skládá:
1. vrchní vrstva
2. polyesterová funkční netkaná textilie
3. membrána GORE-TEX
4. ochranná pletenina
Proč mít GORE-TEX membránu v botách?
Hlavní výhoda oproti běžné nepromokavé obuvi se skrývá uvnitř: membrána GORE-TEX, jedinečný materiál, který dovnitř nevpustí vodu a zároveň umožní vodní páře (přirozenému produktu pocení nohou) unikat skrz mikroskopické póry. Již nikdy více vlhké nohy. S obyčejnými nepromokavými botami jednoduše nemůžete srovnávat.
Systém udržování kvality
Ale ani opravdu výjimečný materiál nemůže být umístěn v obuvi určené k náročnému použití samostatně. Všechny výhody membrány GORE-TEX musí být sladěny s každým jednotlivým detailem, tvořícím konečný výsledek. Naprosto všechno - materiály, konstrukce, výrobní proces, zkrátka vše až po tkaničku, musí být v souladu s přísnými standarty.
Jen ti nejlepší!Pouze nejlepší výrobci mají dostatečné vybavení a odborné znalosti, aby mohli vyrábět obuv GORE-TEX. Jedině ti se stávají licencovanými partnery společnosti W.L.Gore & Associates. Nejvyšší kvalita zpracování a dodržení patentovaných metod výroby jsou pro ně samozřejmostí.»
Και πολλά άλλα σε αυτή την διεύθυνση.
http://www.prabos.cz/#
Αλλά πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, θα έχει να ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΟΥΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ.
Θα επανέλθω.
Βασίλης Τσούγκαρης
Εθελοντης Πυροσβεστης
Αρθρογραφος – Παραγωγος Ραδιοφωνιας
tsougarisgnomi@gmail.com