Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Ολική έκλειψη Ηλίου στις 13-14 Νοεμβρίου

Η ολική έκλειψη Ηλίου στις 13-14 Νοεμβρίου θα είναι ορατή στο νότιο ημισφαίριο της Γης και το μόνο κατοικημένο μέρος στο οποίο θα είναι ορατή είναι το βορειοανατολικό τμήμα της Αυστραλίας, στο οποίο περιλαμβάνονται πόλεις όπως το Cairns και το Port Douglas, προορισμό των περισσότερων κυνηγών εκλείψεων.
 Το μονοπάτι της σκιάς θα ξεκινήσει από την αραιοκατοικημένη (σχεδόν ακατοίκητη) Βόρεια Περιοχή (Northern Territory) στην Αυστραλία, θα περάσει από την χερσόνησο Cape York και την περιοχή Queensland, στην ανατολική ακτή της οποίας βρίσκονται οι περισσότερες κατοικημένες περιοχές και θα συνεχίσει στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, όπου θα τερματίσει στα ανοιχτά της Χιλής χωρίς να μεσολαβήσει άλλη ξηρά.
 Στην υπόλοιπη Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, τα νησιά του νότιου Ειρηνικού, ένα τμήμα της Ανταρκτικής και σε ένα τμήμα της νότιας Αμερικής, το φαινόμενο θα είναι ορατό ως μερική έκλειψη Ηλίου.
 Στην ανατολική ακτή του Queensland, η ολικότητα έχει διάρκεια δύο λεπτών με τον Ήλιο να βρίσκεται σε ύψος 14 μοιρών πάνω από τον ανατολικό ορίζοντα.
Φωτογραφίες από τα μέλη του ΟΦΑ που βρίσκονται στην Αυστραλία για την παρακολούθηση της έκλειψης:
Inline image 1
 Το σημείο με την μεγαλύτερη διάρκεια ολικότητας βρίσκεται στα νερά του νότιου Ειρηνικού, όπου στις 00:11 (14 Νοεμβρίου, ώρα Ελλάδας) ο Ήλιος θα βρίσκεται σε ύψος 68 μοιρών και η διάρκεια της ολικότητας θα είναι 4 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα.
 Η έκλειψη ανήκει στην σειρά Σάρος 133, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιουλίου 1219, έφτασε στο αποκορύφωμα με μια ολική έκλειψη διάρκειας 6 λεπτών και 50 δευτερολέπτων στις 7 Αυγούστου του 1850 και περιλαμβάνει ακόμη 20 μελλοντικές ολικές εκλείψεις έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2499 που τελειώνει.
 Στο Cairns θα βρίσκεται 16μελής ελληνική αποστολή, συνεργασία του ΑΠΘ με το Ινστιτούτο Fermi του Πανεπιστημίου του Σικάγο με επικεφαλής τους κ. Σειραδάκη Γιάννη και Οικονόμου Θανάση.
 Η αποστολή απαρτίζεται από φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ερασιτέχνες αστρονόμους από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας και την Εταιρία Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου, όπου σε συνεργασία με τον αστρονόμο του Williams College, κ. Jay M. Pasachoff θα πραγματοποιήσουν σειρά πειραμάτων (με όργανα ελληνικής κατασκευής από την ομάδα Pentalunex) με σκοπό την καταγραφή της δομής του στέμματος και την μέτρηση της θερμοκρασίας του κατά την διάρκεια της ολικότητας, σε μια προσπάθεια εκτίμησης της ενεργειακής δραστηριότητας του Ήλιου.
 Παλαιότερες δημοσιεύσεις της ομάδας: http://arxiv.org/abs/0911.0325http://arxiv.org/abs/1202.1535
Το πόστερ της αποστολής:
Οι χρόνοι για το Cairns (σε ώρα Ελλάδας, βράδυ 13ης Νοεμβρίου)
Πρώτη επαφή (αρχή μερικής έκλειψης): 21:44:45
Δεύτερη επαφή (αρχή ολικότητας): 22:38:34
Μέγιστο έκλειψης: 22:39:34
Τρίτη επαφή (τέλος ολικότητας): 22:40:34
Τέλος έκλειψης: 23:40:21
Περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα εκλείψεων της NASA: http://eclipse.gsfc.nasa.gov/
Λεπτομερείς χάρτες της έκλειψης: http://eclipse-maps.com/
Επιμέλεια: Όμιλος Φίλων Αστρονομίας
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Αλεξανδρείας 113, περιοχή Μαρτίου, τηλ: 2310 423133
www.ofa.gr

ενημέρωση

Η περήφανη απάντηση των Κυπρίων στην τρόικα και τα μνημόνια

To ανέκδοτο που θα σαρώσει μέχρι τα Χριστούγεννα !

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ:Ώρα έκδοσης: 12/11/12 13:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 12-11-2012/ 1330 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 121600 UTC ΜΕΧΡΙ 130400 UTC

ΧΑΜΗΛΟ 1010 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1028 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ:
ΤΗ ΜΕΛΙΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 13.00 ΜΕ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7
ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
Ισχύει μέχρι: 13/11/12 04:00

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Νο 156 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ AIRPLAY CHART / EMELI SANDE - MY KIND OF LOVE.

 Η EMELI SANDE  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
. ΤΟ OUR VERSION OF EVENTS ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΡΙΠΛΑ ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ, ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΠΩΛΗΣΕΙΣ.
. Η EMELI ΚΕΡΔΙΖΕΙ 3 ΜΟΒΟ AWARDS(ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ)
. ΤΟ ALBUM ΤΗΣ EMELI SANDE “OUR VERSION OF EVENTS” ΕΙΝΑΙ ΤΟ Νo1 ALBUM ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΚΑΙ Η EMELI ΕΧΕΙ 4 ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ TOP100 TΩN ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΩΛΗΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012.
Εδώ μπορείτε να δείτε την πλήρη λίστα:
Best album Emeli Sandé: Our Version of Events
Best female act Emeli Sandé
Best R&B/soul act Emeli Sandé
Best male act Plan B
Best newcomer Rita Ora
Best hip-hop/grime act Plan B
Best video JLS: Do You Feel What I Feel
Best song Labrinth ft Tinie Tempah: Earthquake
Best international act Nicki Minaj
Best reggae act Sean Paul
Best jazz act Zoe Rahman
Best African act D'Banj
Best gospel act Rachel Kerr
Outstanding contribution to music TLC
Lifetime achievement award Dionne Warwick

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ: Ώρα έκδοσης: 12/11/12 07:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 12-11-2012/ 0730 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 121000 UTC ΜΕΧΡΙ 122200 UTC

ΧΑΜΗΛΟ 1010 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΣΥΝΔΥΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1027 ΣΤΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ:
ΤΗ ΜΕΛΙΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ 36.00 ΜΕ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7
ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
Ισχύει μέχρι: 12/11/12 22:00

Εκδηλώσεις σε Λάρισα- Ναύπλιο και ο Τρομερός Βέιν στο Θέατρο 'Παραμυθιάς

Αγαπητοί αναγνώστες ο τρομερός Βέιν μετά την επιτυχία των 2 βιβλίων του ανεβαίνει στο θέατρο Παραμυθιάς σε σκηνοθεσία Έλντας Πανοπούλου!

« ΒΕΙΝ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ» της Μάρας Χωματίδη
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Η ιστορία του Βέιν του τρομερού είναι ένα μαγικό μουσικό παραμύθι για μικρά και μεγάλα παιδιά, που ακροβατεί μεταξύ πραγματικότητας και φανταστικού.
Η παράσταση μας ταξιδεύει σε μια επαρχιακή γαλλική πόλη όπου η πραγματικότητα με τη φαντασία υπήρχαν παράλληλα. Όσοι κατοικούσαν στην πόλη αυτή ήταν ευτυχισμένοι ….. Ό,τι συνέβαινε ήταν μυστήριο και μαγικά όμορφο. Ώσπου μια νύχτα συνέβη κάτι που άλλαξε τα πάντα... Ο ουρανός άρχισε να χάνει τη λάμψη των αστερισμών του, το φεγγάρι δάκρυσε και η θάλασσα γρύλιζε αγριεμένη, εξαιτίας ενός απρόσκλητου και μοχθηρού επισκέπτη...
Ο τρομερός Βέιν ήταν εδώ...
Τα παιδιά μέσα από τους κεντρικούς ήρωες ανακαλύπτουν το θαύμα της φιλίας, την σοφία της αγάπης, την μοναδικότητα του καθενός, το χιούμορ, την περιπέτεια.
Η συγγραφέας Μάρα Χωματίδη, βραβευμένη από την Ένωση Συγγραφέων - Λογοτεχνών Ευρώπης , περνάει το μήνυμα στα παιδιά πως τα θαύματα ξεκινάνε από μέσα μας όταν έχουμε αρετή και γνώση.
Την μουσική της παράστασης υπογράφει η Αφροδίτη Φρυδά.
Παίζουν: Α. Βαζαιος, Γ. Βογιατζακης, Φ. Κορρες, Γ. Μπουκουβάλας, Χ. Μουσσα, Σ. Σαρακηνος, Ε. Συριγου, Μ. Χατζηνικολαιδη, Κ. Φερεντουρος.
Σκηνοθεσία- διασκευή : Ελντα Πανοπούλου
ΘΕΑΤΡΟ «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ» Παραμυθίας 27 και Μυκάλης Κεραμεικός
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Τιμή εισιτηρίου από 5 ευρώ
Τηλ επικοινωνίας και κρατήσεων 6984222188
Έναρξη την Κυριακή 18 Νοεμβρίου στις 15:00 μ.μ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
«Μπορεί άραγε ένας σοφός γέρος, ένα χρυσό κλειδί, τρεις αποθήκες με σκουπίδια, τρεις δράκοι, μια κοπέλα φυλακισμένη και ένα ποτάμι να βοηθήσουν ένα ζητιάνο να βρει το μυστικό της χρυσής κλειδαρότρυπας και να κερδίσει την αγάπη και την ευτυχία; Τι δοκιμασίες πρέπει να περάσει; Τι μαθαίνει; Θα τα καταφέρει;»
Οι εκδόσεις ΔΙΑΠΛΑΣΗ και το βιβλιοπωλείο «Ηλιογραφία» στο Ναύπλιο, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του παραμυθιού «Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» της Μαριβίτας Γραμματικάκη το Σάββατο στις 24 Νοεμβρίου στις 12.00 π.μ. στον χώρο του βιβλιοπωλείουΗ συγγραφέας και η ηθοποιός- σκηνοθέτης Λένα Γεωργιάδου, θα παρουσιάσουν με θεατρική αφήγηση τις περιπέτειες του ζητιάνου. Θα ακολουθήσει συζήτηση και παιχνίδι με τα παιδιά.
Βιβλιοπωλείο Ηλιογραφία Ασκληπιού 3 Ναύπλιο τηλ. 27520 25297
Χορηγοί επικοινωνίας www.flowmagazine.gr www.infokids.gr

 

 Οι εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας-μουσικός Γιούλα Μιχαήλ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του Μουσικού Παραμυθιού:
"Η μεγάλη βόλτα του κυρίου Πετράν"
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 στις 11:00 πμ στο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ "ΛΗΤΩ"
Οι πρωταγωνιστές ζωντανεύουν με τον μοναδικό τρόπο της κας Μιχαήλ και την ενεργή δράση εκπαιδευτικών και μικρών μαθητών.
Συμμετεχει η μουσικος κα Κουκουλοπούλου, θα ακολουθησει εικαστικό εργαστήρι με θεμα το βιβλιο απο τη ζωγράφο κα Φαρμάκη .
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Οι παρευρισκόμενοι θα απολαύσουν ένα υπέροχο, διδακτικό, χαρούμενο, δημιουργικό πρωινό με τα παιδιά τους.
Συνδιοργανωτής Σκάλα Παιδικό
ΛΗΤΩ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 40 ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΗΛ 2410546568 -6972271968
Χορηγοί επικοινωνίαςwww.flowmagazine.gr www.infokids.gr

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Νέες εκδόσεις από τον "Ταξιδευτή"

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σειρά :ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Συγγραφέας: Γρηγόρης Ρουμπάνης
Isbn: 978-960-9692-06-9
Λιανική Τιμή: 15 ευρώ
Σελίδες: 304

Βυζάντιο. Τέλος του 13ου και αρχές του 14ου αιώνα. Μια νέα εποχή ανατέλλει στη Βασιλεύουσα. Ο Μιχαήλ Παλαιολόγος απελευθερώνει την Κωνσταντινούπολη από τους Λατίνους και επιχειρεί την αναστύλωση της αυτοκρατορίας. Ευφυής πολιτικός αλλά και αδίστακτος ραδιούργος, αναρριχάται στην εξουσία παραγκωνίζοντας τους φυσικούς διαδόχους, συνάπτει συμμαχίες στο εσωτερικό και το εξωτερικό, προσκυνάει τον πάπα, κυνηγάει τους ανθενωτικούς, αργότερα επαναπροσεγγίζει τους ενωτικούς, δίνει προνόμια στους Γενουάτες, δοκιμάζει νέες συμμαχίες με τους Ενετούς με σκοπό να αντιμετωπίσει τον τουρκικό κίνδυνο, αλλά στο τέλος δεν καταφέρνει να αποφύγει τους σκληρούς της Καθολικής Εκκλησίας και τους βασιλιάδες της Δύσης, που είχαν στόχο την ανακατάληψη της Πόλης. Συνωμοσίες, εγκλήματα, φυλακίσεις, βασανιστήρια και σφαγές εντός και εκτός συνόρων, με αποκορύφωμα τον Σικελικό Εσπερινό, συνοδεύουν το διάβα του στην Ιστορία. Ο γιος του Ανδρόνικος, ακόμα πιο καταστροφικός, απεχθάνεται όσο και η επίσημη Εκκλησία το ελεύθερο πνεύμα και τη φρόνηση, φέρνει στην Ανατολή την Καταλανική Εταιρεία για να αναχαιτίσει τους Τούρκους, αλλά η πονηριά του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ανοίξει την πόρτα σε μια ανείπωτη καταστροφή. Οι αναζητήσεις ενός λόγιου Έλληνα, του Κλεόλαου, κι ενός Καταλανού εμπόρου, του Αλφόνσο, θα εντοπίσουν μιαν άλλη μεγάλη Εταιρεία, η οποία αποτελεί την πραγματική απειλή για τη Βασιλεύουσα και την Ευρώπη, την πραγματική απειλή για τον ελεύθερο άνθρωπο.
Ο Γρηγόρης Ρουμπάνης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1977. Ξεκίνησε από τον Ριζοσπάστη και ακολούθως εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης, μεταξύ άλλων, στην Αυγή, στο Έθνος, στην ΕΡΤ, στην Ελευθεροτυπία, στον «Αθήνα 98,4» και στο περιοδικό ΜΟΝΟ. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε επίσης με το πολιτικό-ιστορικό μυθιστόρημα. Η Εταιρεία είναι το τρίτο του βιβλίο. Προηγήθηκαν Η Μπουρμπουλήθρα (από τα «Ελληνικά Γράμματα») και Η Διώρυγα (από τις εκδόσεις «Καστανιώτη»).

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Σειρά :Χαρτόπολεις
Συγγραφείς:Assia Rabinowitz, Delphine Laurent, Valerie Amiraux
Μετάφραση: Ελισσάβετ Πατρικού

Isbn: 978-960-6748-95-0
Λιανική Τιμή: 13.5 ευρώ

Από τις εκδόσεις Ταξιδευτής και σε συνεργασία με τον Γαλλικό οίκο Gallimard, κυκλοφόρησε ο ταξιδιωτικός οδηγός της Φλωρεντίας της σειράς «Χαρτοπόλεις».
Από τον Καθεδρικό ως την Γκαλερία Ουφίτσι, από το Πόντε Βέκιο ως το Ολτράρνο, από το Σαν Λορέντζο ως το Σαν Μινιάτο, με αυτόν τον οδηγό που δεν μοιάζει με τους άλλους, η πρωτεύουσα της Τοσκάνης ξεδιπλώνεται με μια ματιά! 

Πιο συγκεκριμένα στην μοναδική αυτή έκδοση μπορείτε να βρείτε: 
Μια μοναδική σύλληψη: ένας πτυσσόμενος χάρτης ανά συνοικία, για να προσανατολίζεστε άμεσα.
Τα 10 «απαραίτητα» αξιοθέατα της πόλης και 10 συμβουλές για να ζήσετε σε ρυθμούς Φλωρεντίας!
150 Επιλεγμένες διευθύνσεις (εστιατόρια –ταξινομημένα με αύξουσα σειρά τιμής- καφέ, μπαρ, καταστήματα), 60 επιλεγμένες τοποθεσίες, μουσεία και μνημεία και σχετικούς χάρτες για να εντοπίζετε εύκολα και άμεσα το μέρος που σας ενδιαφέρει.
Συγκοινωνιακό χάρτη και όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για τις μετακινήσεις σας στην πόλη.
Επιλεγμένα ξενοδοχεία ταξινομημένα κατά κατηγορία τιμής και με βαθμολογική κλίμακα.
Ευρετήριο προκειμένου να βρίσκετε εύκολα τους δρόμους, τα μνημεία και τα προτεινόμενα για επίσκεψη μέρη που παρουσιάζονται στον οδηγό.

Στη Συλλογή «Χαρτοπόλεις» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ταξιδευτής με την εγγύηση των εκδόσεων Gallimard: Άμστερνταμ, Βαρκελώνη, Βενετία, Βερολίνο, Βιέννη, Βουδαπέστη, Βρυξέλλες, Κωνσταντινούπολη, Λισσαβώνα, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μόσχα, Ν. Υόρκη, Παρίσι, Ρώμη, Πράγα, Πεκίνο, Σεβίλλη. 
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΚΥΘΗΡΩΝ
Συγγραφέας: Παναγιώτης Παπαϊωάννου

Isbn: 978-960-9692-07-6
Λιανική Τιμή: 10 ευρώ
Σελίδες:74

Από την πρώτη στιγμή που άκουσα στίχους του Παναγιώτη Παπαϊωάννου, ένιωσα στην παλλόμενη φωνή του τον χορευτικό εκείνο ρυθμό που διακρίνει την ποιητική πνοή από τα πεζολογήματα.
Ποίηση βαθιά μυστικιστική, συμπαντικά ερωτική, απολλωνίως διονυσιάζουσα, και προσωκρατικώςρευστή.
«Η Εποχή των Κυθήρων» λειτουργεί μάλλον ως λιμπρέτο για ένα (άγραφο ακόμα) ορατόριο, δοξαστικό τής Ουρανίας Αφροδίτης, που ο ποιητής την παρουσιάζει ως νεορομαντική μορφή που παραπέμπει ευθέως κι ευκρινώς στην «Φεγγαροντυμένη» του Σολωμού και στη φασματική Μαργαρίτα του Γκαίτε.
Στίχοι καταιγιστικώς μαιναδικοί, όπως αυτοί που εκστομίζει η Ποθητή ξυπνούν άλλους ρυθμούς που ελάνθαναν έως τώρα στην πανανθρώπινη κυτταρική μνήμη: Ανελέητο όργωμα κορμιών, / Μόρια παλλόμενα σε συντονισμό, / Αλληλομαστίγωμα πνοών και αναπνοών. / Χείλη που καίγονται σε ένωση /Καρδιές άναρχα άρρυθμες / Σε τούτη την αιώνια άνοιξη.
Η θυελλώδης ορμή ενός καινοφανούς "Sturm und Drang" έρχεται να ανανεώσει την μινυρίζουσα αυτό-ψυχαναλυτική κι αδιεξόδως επαναλαμβανομένη - εν πολλοίς - νεοελληνική ποιητικολογία.
Υποκλίνομαι ευθαρσώς στον Ποιητή.
Κωνσταντίνος Μπούρας
Kριτικός λογοτεχνίας
Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955, είναι κτηνίατρος κι όπως ο ίδιος δηλώνει, αγαπά την κτηνιατρική γιατί τον έκανε πλούσιο σε συναισθήματα. Το λογοτεχνικό του βάπτισμα το «χρωστάει» στην Λιλή Ζωγράφου. Έργα του είναι: Στα μάτια του έρωτα, ποίηση, Όμβρος 1998, 2η έκδοση 1999, Στην υγειά σου, αγάπη μου, μυθιστόρημα, Δωδώνη 2000, 3η έκδ.2002, Εραστές…θεοί αξιωθήκαμε, ποίηση, Οδυσσέας 2002, 2η έκδ.2003, Τα μοναχικά βαλς του Σοπέν, μυθιστόρημα, Κέδρος 2005, 2η έκδ. 2006
Εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ
Ιπποκράτους 56, 10680 Αθήνα
Τηλ:2103628852 Fax:2103628862
e-mail: infο@taxideftis.gr
www.taxideftis.gr: info@taxideftis.gr

ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013

53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Προβολή της ταινίας «Με το φως της μέρας» σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης
Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης παρουσιάζουν την προβολή της ταινίας Με το φως της μέρας του Γκόραν Πασκάλιεβιτς, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012, στις 21:00, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας.
Η ταινία προβλήθηκε στο πλαίσιο του τμήματος Ματιές στα Βαλκάνια του 53ου ΦΚΘ. Η είσοδος είναι δωρεάν για τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης, με την επίδειξη της κάρτας μέλους.
Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Μίσα Μπράνκοφ ενός συνταξιούχου καθηγητή μουσικής. Ένα πρωινό λαμβάνει ένα γράμμα που του ζητάει να έρθει σε επαφή με το Εβραϊκό Μουσείο του Βελιγραδίου. Εκεί μαθαίνει πως, κατά τη διάρκεια κάποιων ανασκαφών στους υπονόμους της Παλιάς Αγοράς της πόλης, βρέθηκε ένα σιδερένιο κουτί, στο ίδιο σημείο όπου, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, βρισκόταν ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους Σέρβους Εβραίους και Τσιγγάνους. Τo περιεχόμενο του κουτιού θα αλλάξει τη ζωή του καθηγητή. Η ταινία είναι η επίσημη υποψηφιότητα της Σερβίας για τα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.
Η τελετή λήξης του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

...περισσότερα
Περιφερειακές Εκδηλώσεις

Το 53ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ταξιδεύει και φέτος στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις, φέρνοντας το κοινό σε επαφή με πρωτοπόρους δημιουργούς και ταινίες.
Από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου το Φεστιβάλ θα βρεθεί μεταξύ άλλων σε Αλεξανδρούπολη, Αμοργό, Άνδρο, Βελβεντό, Βέροια, Βόλο, Ιτέα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καρδίτσα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Κω, Λαμία, Λειβαδιά, Νάξο, Νέα Μάκρη, Ξάνθη, Πάτρα, Πεύκη, Πρέβεζα, Ρέθυμνο, Σαμοθράκη, Σάμος, Σαντορίνη, Σέρρες, Φλώρινα, Χανιά, Νεάπολη Λασιθίου, Χίος. Οι προαναφερθείσες πόλεις θα φιλοξενήσουν μια επιλογή ταινιών από το πρόγραμμα του 53ου ΦΚΘ.
Οι προβολές των Περιφερειακών Εκδηλώσεων πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κινηματογραφικών λεσχών και πολιτιστικών οργανισμών των πόλεων.
Στο κινηματογραφικό ταξίδι του 53ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχουν προστεθεί νέοι σταθμοί, στην προσπάθεια του Φεστιβάλ να αγκαλιάσει προορισμούς όπου οι εικόνες και τα μηνύματα φτάνουν πιο δύσκολα, όπως Καταστήματα Κράτησης και Ιδρύματα Αγωγής.

Ψήσε κάτι στο φούρνο, πιάσε και κανένα αναψυκτικό και έλα!

Ψήσε κάτι στο φούρνο, πιάσε και κανένα αναψυκτικό και έλα

Σας ταξιδεύουμε..... και στο εξωτερικό!

Πράγα - Βερολίνο: 595€ το άτομο για ένα 5ήμερο αεροπορικώς - Χριστούγεννα 
Πράγα - Βερολίνο: 595€ το άτομο για ένα 5ήμερο αεροπορικώς - Χριστούγεννα. Δύο από τις ομορφότερες πόλεις σας περιμένουν, ντυμένες στα γιορτινά τους, με απίστευτα αξιοθέατα και μοναδική κουζίνα για τα ομορφότερα Χριστούγεννα! Αναχώρηση 24/12.
Ρώμη: 475€ το άτομο για ένα 4ήμερο αεροπορικώς - Πρωτοχρονιά

Ρώμη: 475€ το άτομο για ένα 4ήμερο αεροπορικώς - Πρωτοχρονιά. Υποδεχθείτε το Νέο Έτος με τον καλύτερο τρόπο, στην Αιώνια Πόλη, εορταστική ατμόσφαιρα όπως δεν τη ζήσατε ποτέ ξανά! Αναχώρηση 29/12.

Μπάνσκο: 269€ το άτομο για ένα 4ήμερο αεροπορικώς - Φώτα αναχώρηση 04/01

Μπάνσκο: 269€ το άτομο για ένα 4ήμερο αεροπορικώς - Φώτα αναχώρηση 04/01. Υπέροχη γιορτινή ατμόσφαιρα, σε ένα υπέροχο τοπίο, χιόνια, έλατα, χειμερινά σπορ και χαλάρωση δίπλα στο τζάκι, σκέφτεστε κάτι καλύτερο;

Μπάνσκο: 355€ το άτομο για ένα 6ήμερο αεροπορικώς αναχώρηση 26/12

Μπάνσκο: 355€ το άτομο για ένα 6ήμερο αεροπορικώς αναχώρηση 26/12. Επισκεφθείτε ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα, γιορτινή ατμόσφαιρα σε ένα ολόλευκο τοπίο! Μια μοναδική προσφορά σε καταπληκτική τιμή!

Πράγα: 449€ το άτομο για ένα 4ήμερο - Φώτα στην πόλη των εκατό πύργων

Πράγα: 449€ το άτομο για ένα 4ήμερο - Φώτα στην πόλη των εκατό πύργων. Μια καταπληκτική προσφορά για να γνωρίσετε μια μαγευτική πόλη την καλύτερη περίοδο! Φωτισμένοι δρόμοι και εορταστική ατμόσφαιρα με μεσαιωνική αύρα άλλων εποχών! Ισχύει για την αναχώρηση 03/01/2013.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφιάς, πρόληψης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

MEDLABΝΕWS.GR
Ποιες οι αιτίες της ισχιαλγίας, πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί και πώς να προληφθεί; Μύθοι και αλήθειες.
Δεκαέξι Μύθοι και Aλήθειες για τη Δυσλεξία
Τοξικές και καρκινογόνες ουσίες που δημιουργούνται ανάλογα με τον τρόπο που παρασκευάζονται τα τρόφιμα
H βία στο σχολείο, ο εκφοβισμός και πώς μπορεί να γίνει αντιληπτός;
Περιοδοντίτιδα. Τι είναι, πώς προκαλείται και τι προκαλεί;
Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά;
Ποιές τροφές μας ... αρρωσταίνουν ...;
Κακή κυκλοφορία αίματος εγκεφαλική ανεπάρκεια και εγκεφαλικό επεισόδιο
Πέρασα τα 60: Τι ... τρώω ...;
Οι 10 πιο υγιεινές εθνικές κουζίνες!!!

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ - ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ - ΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Το ολοκαίνουργιο τραγούδι του ΠΑΝΟΥ ΓΑΛΗΝΟΥ με τίτλο '' ΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ''  έρχεται λίγους μήνες μετά την επιτυχία του single '' Άστο να τελειώσει '' σε μουσική του Χρήστου Δάντη και στίχους του Νίκου Σαρρή και αποτελεί τον προάγγελο του ολοκληρωμένου άλμπουμ του Πάνου Γαληνού που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες με γενικό τίτλο '' Το παιδικό μου όνειρο '' .
Το άλμπουμ «ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ» περιλαμβάνει 10 τραγούδια την μουσική των οποίων στα περισσότερα υπογράφει ο ίδιος αλλά και ο Χρήστος Δάντης και ο Κωνσταντίνος Μαυροειδής. Στους στίχους συναντάμε τον Νίκο Σαρρή , τον Χρήστο Δροσουλάκη , τον Δημήτρη Σαρρή, τον Γιώργο Γαληνό , τον Κωνσταντίνο Μαυροειδή αλλά και τον ίδιο τον Πάνο Γαληνό.
Μουσική : ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ
Στίχοι :ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΡΗΣ
ΕΛΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ - ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ 
ALBUM : TO ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥ ΟΝΕΙΡΟ
Παραγωγή, ενορχήστρωση : Θόδωρος Ντάρμας
Κιθάρες : Σπύρος Κοντάκης
Φωνητικά : Κατερίνα Κουκουράκη
Μίξη, ηχογράφηση :  Studio Vox
Φωτογραφία : Πέτρος Σουσαμλής
Artwork : Χρήστος Χιωτέλλης

Η Εποχή των Ρήξεων, βιβλιοπαρουσίαση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΝΟΣ - ΤΟ ΡΟΛΟΪ

Το σχέδιο Καραχάλιου για το "εθνικό comeback"

Το σχέ&d elta;ιο Καραχάλιου για το “εθνικό comeback”
Νεκρός εξηντάχρονος στον τερματισμό του Μαραθων ίου

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ περνάει υπαρξιακή κρίση

Η Ζέτα Δ& omicron;ύκα και η “Ανάσα” στον Μαραθώνιο

Νικ&eta ;τής ο Μπετ στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο

Χαϊκάλης: Πιθανή η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Η Χαλκιά γυμνάζει τη Βί&kappa ;υ Σταμάτη!

Φθάνει η ώρα των πετρελαίων; - Φύγετε από το ευρώ για να σωθείτε

Δείτε σε απευθείας μετάδοση της συνεδρίαση της Βουλής για τον προϋπολογισμό
Ο Μιχάλης είναι έτοιμος, η Ζέτα όμως;

Φύγετε από το ευρώ για να σωθείτε

Φθάνει η ώρα των πετρελαίων;

Ξέσπασε πόλεμος Γιώργου - "Πρώτου Θέματος"

Ξέσπασε πόλεμος Γιώργου – “Πρώτου Θέματος”!
Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας στο Ηράκλειο

Πως θα πάψουμε να σερνόμαστε…

Om icron; Σόιμπλε σκληρός (όσο ποτέ) με την Ελλάδα

Ο &Kapp a;ουβέλης έκλεισε την πόρτα στο ΠΑΣΟΚ
Η “Φλόγα” τρέχει στον Μαραθώ νιο

Εντοπίσθηκε ιερέας με καταθέσεις τριών εκατομμυρίων ευρώ!!!

H δημιουργική λογιστική των δανειστών
Η Πιπιλή, ο Κουράκος, η χούντα και η ΥΕΝΕΔ

Εντοπίσθηκε ιερέας με καταθέσεις τριών εκατομμυρίων ευρώ!!!

Υπό "διωγμόν" η ελευθερία των βουλευτών;

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ PIAZZA del POPOLO

PIAZZA del POPOLO
Δημοσιογραφικοπολιτικό τραπέζωμα στην Δράμα
Προβάδισμα 2,7% ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Κάπα Research

«Κ»όλον ΠΑΣΟΚ…

Δυο πρώην Δήμαρχοι μαζί…

Σουβλάκι πάρτυ από την Φιλοζωική Κομοτηνής

Ομιλία Χατζηοσμάν στην Βουλή για τον Προϋπολογισμό

Αποχή δικηγόρων από την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδους Διαβήτη στην Αλεξανδρούπολη

Δείτε από την Piazza del Popolo την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό

Υπεροχή ΣΥΡΙΖΑ στην δημοσκόπηση της Public Issue

Κωστής Σιμιτσής: «Καταστροφή για την Αυτοδιοίκηση το Πολυνομοσχέδιο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ

Θανατηφόρο τροχαίο στον Ίασμο Ροδόπης

Η λίστα με τα 40 χαράτσια και όχι μόνον που μας επιβάλλει το Μνημόνιο 3

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ μεταξύ των πρώτων σε συμβασιοποιήσεις έργων του ΕΣΠΑ

«Άχρηστο έργο» ο φράκτης στον Έβρο λένε στελέχη της ΕΛΑΣ

Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ΕΟΖ

Σύλληψη δέκα ατόμων για παράνομα τυχερά παίγνια στην Αλεξανδρούπολη

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ:Ώρα έκδοσης: 12/11/12 01:30

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ 12-11-2012/ 0130 UTC
ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 120400 UTC ΜΕΧΡΙ 121600 UTC

Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ 1027 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1010 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ:
ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΜΠΕΣ ΜΕ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 7 ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
ΤΗ ΜΕΛΙΤΑ ΜΕ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8 ΤΟΠΙΚΑ ΠΟΛΥ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 9
ΚΑΙ ΑΠΟ 121000 UTC ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ 8
Ισχύει μέχρι: 12/11/12 16:00

Η Ελλάδα χρειάζεται μια γενναία διαγραφή χρέους

Η Ελλάδα χρειάζεται μια γενναία διαγραφή χρέους
Πως ο Ομπάμα γκρέμισε την αυταπάτη των Ρεπουμπλικάνων
Η ιστορία του Αιγαίου
Ο Χου Ζιντάο ορίζει τις νέες προκλήσεις
Η Ευρώπη από το όραμα στην πράξη
«Είστε οι συντεχνίες που καταρρέουν», η επίθεση Σαμαρά στον Αλέξη Τσίπρα
Α. Σαμαράς : Τα λεφτά θα τα πάρουμε Οι θυσίες αυτές θα είναι οι τελευταίες, οι αδικίες θα αρχίσουν να αμβλυνονται
Γ. Στουρνάρας : «η δόση θα εκταμιευτεί άμεσα»
Αλ.Τσίπρας: Τι θα κάνετε αν δεν σας δώσουν τη δόση κ. Σαμαρά
Αλ. Τσίπρας: «Ψηφίσατε τα μέτρα αλλά δεν πήρατε τη δόση»
Οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Θανατηφόρα σύγκρουση φορτηγού με τρένο στην Αλεξανδρούπολη
Βενιζέλος: «Όσοι επενδύουν σε αστάθεια, ανασφάλεια, αδιέξοδο, χάος, θα διαψευσθούν»
Γ.Στουρνάρας: Πού ζείτε κ.Τσίπρα, τα πιστεύετε αυτά που λέτε;
Σημαντική στιγμή η έναρξη των ερευνών για πετρέλαιο, λέει ο υπουργός Περιβάλλοντος
Κανονικά οι συντάξεις του Δεκεμβρίου, διαβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας
Φορολογικές ελαφρύνσεις για τους ασθενέστερους προανήγγειλε ο Γ. Μαυραγάνης
Από την ελληνική κυβέρνηση εξαρτάται πότε θα πάρει τη δόση, λέει ο Σόιμπλε
Κονδύλια 1,44 δισ. ευρώ θα ξεμπλοκάρουν από την ΕΤΕπ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Κρίσιμο Eurogroup τη Δευτέρα για τη δόση εν μέσω κόντρας Γερμανίας - ΔΝΤ
Στην Πάτρα το νορβηγικό σκάφος για τις έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων
ΟΤΕ: Πρόγραμμα εθελούσιας για 1.600 υπαλλήλους
Ζημιές 1,7 εκ. για την Trastor στο εννεάμηνο
Τράπεζα Κύπρου: Προειδοποίηση κερδοφορίας
Η Μαρινόπουλος κοντά στους Έλληνες παραγωγούς
ΟΤΕ: Όχι στην πώληση άλλης θυγατρικής
ΔΕΔΔΗΕ: Πιθανές περικοπές ρεύματος σε Κρήτη, Ρόδο
Οκτώ οι «μνηστήρες» για το 33% του ΟΠΑΠ
ΟΤΕ: Παράταση ενός έτους για κοινοπρακτικό δάνειο

Αμήχανη η απάντηση του Βαξεβάνη στον Βενιζέλο.. γιατί άραγε;

Αμήχανη η απάντηση του Βαξεβάνη στον Βενιζέλο.. γιατί άραγε; http://mavrioxia.gr/blackadder-bite/600-2012-11-10-20-22-21.html
O ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται λαϊκά λιντσαρίσματα αλα Λιβύη μέσω Παναγούλη http://mavrioxia.gr/dg/591-o.html
Ξύδι, Ανδρέα! http://mavrioxia.gr/blackadder-bite/598-2012-11-10-18-50-19.html
Ο κ. Παραστατίδης κορόιδεψε τους πολίτες για να επανεκλεγεί
Το facebook πετάει έξω τους Χρυσαυγίτες! Εμείς πότε;;; http://mavrioxia.gr/snake-egg/588-facebook.html
Κάντε click εδώ

Γιατί συναντήθηκαν (αιφνιδιαστικά) Σαμαράς-Βενιζέλος

Γιατί συναντήθηκαν (αιφνιδιαστικά) Σαμαράς-Βενιζέλος
Τραγωδία σε ερασιτεχνικό αγώνα ταχύτητας στ&e ta;ν Τσεχία!
 
Επιτέλους νίκη για τον Λεβαδειακό
Σκληρή απάντηση Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ για Παναγούλη

Νίκη «χρυσάφι» ο ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert
ΣΤΟ ΨΗΛΟ ΒΟΥΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τι συμβαίνει; τι συμβαίνει; μηνύσεις συμβαίνουν!

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα… ζώα

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Οι παλαιοί εμουν λέγουν και μοιρολογούν
ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΑΝ Θυροκόλλησαν το υπηρεσιακό σημείωμα του ΣΔΟΕ στην μουσουλμανική νεολαία

Καταδικάσθηκαν οι δύο για τον ξυλοδαρμό του Ιμάμη στη Ρόδο

Θα συμμετάσχει άραγε η Τουρκία στην περιφερειακή κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών;

Σάλος από την απίστευτη δήλωση Παναγούλη στη Βουλή «Να εύχεστε να μην έχετε το τέλος του Αμερικανού Πρέσβη στη Λιβύη»

Παραίτηση του Διοικητή της CIA λόγω ροζ σκανδάλου

Η γάτα παίζει με το ποντίκι και οι Τούρκοι κάνουν χάζι... Θυμίζει τη Γερμανία με την Ελλάδα ή όχι;

Τουρκία: Σε απεργία πείνας κούρδοι πολιτικοί

Tα πρόσωπα αυτά, μαζί με τον Ερντογάν, ευθύνονται για τη Γενοκτονία του κουρδικού λαού

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΑΣΤΕΓΟΥΣ

ΔΝΤ Η δόση είναι αυτοκτονία, μην την πάρετε

Θεοδώρα Τζάκρη, μήπως είναι ψυχανώμαλη;

ΑΠΕΙΛΗ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ

Έκτακτο: Οι Κούρδοι πήραν τον έλεγχο δύο επιπλέον πόλεων στη Βόρειο-ανατολική Συρία

Το ΠΑΣΟΚ: Φούσκα της μεταπολίτευσης

Qui sont les groupes armés présents en Syrie ?

Η εκπόνηση στρατιωτικού σχεδίου από την ηγεσία του ΚΚΕ για την κατάληψη της εξουσίας μετά την αποχώρηση των Γερμανών (1943-1944)

17 νεκροί από πτώση ελικοπτέρου της τουρκικής στρατοχωροφυλακής. Από τι έπεσε άραγε;

FT: Μόνο οι Έλληνες μπορούν να ξαναχτίσουν τη χώρα

Η Τουρκία Δεν Προγραμματίζει να Κτίσει Πυρηνικό Σταθμό Κοντά στα Σύνορα με τη Βουλγαρία

Οι «τρικολόρ» εμπνέουν Κάντε το όπως οι Γάλλοι, συμβουλεύει τους Βρετανούς διπλωμάτες το Φόρεϊν Όφις

«Προεδρικό» σύστημα θέλει να εφαρμόσει ο Erdogan;

Bras-de-fer Αθήνας-Σκοπίων

Η Ελλάδα φορολογικός παράδεισος για offshore εταιρείες Απάντηση του υπουργείου οικονομικών σε ερώτηση της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή

Είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί... - Νεκρά τέσσερα βρέφη στο Παπαγεωργίου

Η τρόικα θα μας βαθμολογήσει καλώς, αλλά η δόση θα δοθεί με καθυστέρηση
Η κυβέρνηση καταργεί τον Τειρεσία

Είμαστε άνθρωποι, όχι αριθμοί..

Νεκρά τέσσερα βρέφη στο Παπαγεωργίου

Ποιά είναι η ηλικία της Ζωής Λάσκαρη;

Δήμαρχος κάνει απεργία πείνας, ζητώντας χρηματοδότηση από την κυβέρνηση

Απολύσεις με ονοματεπώνυμο ζητά η τρόϊκα

Στο κυνήγι των αποδείξεων και το 2013

Φώτης Κουβέλης: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές, αλλά δεν τις θέλει"

Σκανδαλίδης: "Από το ΠΑΣΟΚ δεν θα φύγω"

Σήμερα στο e-Pontos...

Σήμερα στο e-Pontos...
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ
Η γαστρονομική παράδοση των Ποντίων και η αλληλεπίδραση με αυτή των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ