Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

6th Thessaloniki Documentary Festival

 
FestivalNews #427
Μια συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν μικρό ήρωα της ζωής, θα ανοίξει την αυλαία του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο Ολύμπιον: Το ντοκιμαντέρ Λίναρ της Νάστια Ταράσοβα αφηγείται την οδύσσεια του Λίναρ, ενός αγοριού από τη Ρωσία που ταξιδεύει στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα εστιάζει στην περιπέτεια του Λίναρ, αλλά και στο θάρρος του, που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη, σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου 2014, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, καθώς και παράλληλες δράσεις -ομιλίες, συζητήσεις, masterclass, έκθεση- το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του. 
 
 
 
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ενρί Τσανάι: Στην κόψη του κάδρου
15-23 Μαρτίου 2014
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 10:00-18:00
Εγκαίνια: Σάββατο 15 Μαρτίου στις 12:00
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης – Αποθήκη Β1, Λιμάνι
  MASTERCLASS - ΜΠΕΝ ΚΕΜΠΑΣ
Διανέμοντας ένα ντοκιμαντέρ του «δημιουργού»
μια μελέτη περίπτωσης του I Am Breathing με τον Μπεν Κέμπας
Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, 11:15 – 13:00
 
 
 
 
Κουπόνια προβολών
10 εισιτήρια για όλη την παρέα! Αποκτήστε τα από τα Πωλητήρια με 25€.
Τα κουπόνια προβολών δεν αποτελούν εισιτήρια. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ.
Εισιτήρια επιστρέφονται/ανταλλάσσονται μέχρι και 3 ώρες πριν την έναρξη της προβολής, στα ταμεία του Ολύμπιον.
Εκπτώσεις - προσφορές
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά.
 
Το Φεστιβάλ παντού! 
Η εφαρμογή του 16ου ΦΝΘ για κινητό τηλέφωνο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης παρέχεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ, να δημιουργήσει το προσωπικό του πρόγραμμα, να σχολιάσει και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο.

Δελτία Θυελλωδών Ανέμων

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 116 - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014/0930 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 14-03-14/03 UTC
ΣΧΕΔΟΝ ΣΤΑΣΙΜΟ ΧΑΜΗΛΟ 1009 ΣΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1012
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1026 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ.
ΜΕΛΙΤΑ, ΓΚΑΜΠΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 14/16 UTC
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8
ΣΙΔΡΑ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 14/16 UTC
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 7 Η 8

ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ


Ελλάδα, Μάρτης 2014, η κρίση στα ύψη άσχετα με τις πολιτικές μπαρούφες περί πλεονασμάτων (θα πούμε και γι αυτά), τα οποία αμφισβητούν (γιατί άραγε;) οι τροικανοι, και γενικότερα ΟΛΟΙ οι ευρωπαίοι, εκείνοι στους οποίους οι φωτισμένοι πολιτικοί μας καταχρέωσαν και ξεπούλησαν τη χώρα, ο κόσμος δεν ξέρει τι να κάνει έτσι που τον κατάντησαν, από νοικοκύρη ζητιάνο.
Καθημερινά ανακοινώνονται ΝΕΑ άμεσα και έμμεσα χαράτσια, η ΑΝΕΡΓΙΑ είναι στα ύψη, παρόλα τα «προγράμματα απασχόλησης» που βγαίνουν, κατοχικές εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου με ηλικιωμένους (και όχι μόνο) να ψάχνουν στα σκουπίδια για φαί, παιδια λιποθυμούν από την πείνα στα σχολεία, η υγεία, αφήστε καλύτερα, και ένα σωρό άλλα που θυμίζουν άλλες εποχές, εκείνες για τις οποίες μας μιλούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, και μας φαινόταν σαν ένα κακό παραμύθι.
Ένα «παραμύθι», που φρόντισαν οι «ηγέτες» αυτής της χώρας, οι πολύχρωμοι, να το κάνουν εφιαλτική πραγματικότητα.
Έχουμε λοιπόν τα χάλια μας, φως δεν φαίνεται στο τούνελ άσχετα με τα περί ανάπτυξης που λένε οι πολιτικοί, οι τσέπες μας είναι άδειες, και ξαφνικά, βλέπουμε στα κανάλια και μαθαίνουμε από τα διάφορα ΜΜΕ γενικότερα πράγματα που μας εξοργίζουν.
Για παράδειγμα, να πούμε για το πανηγυράκι της Eurovision αυτό το χορό των εκατομμυρίων για να στείλουμε ένα τραγούδι να διαγωνιστεί (και αφόδευσε η φοράδα στο αλώνι) και να βαράμε από κάτω παλαμάκια και να έχουμε να ασχολούμαστε για κανένα χρόνο.
Και οι φανατικοί της διοργάνωσης αυτής, το θεωρούν ιεροσυλία να μην συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό, λες και θα χάσει η Βενετιά βελόνι, και δεν θα ακουστούν τα «διαμάντια» της ελληνικής αγγλόφωνης στιχουργικής.
Ο κόσμος πειναει, και αυτοί πάνε στην Eurovision.
Πάμε παρακάτω.
Οι Μ.Κ.Ο, και το πανηγύρι της λαμογιάς.
Τα δισεκατομμύρια που πήγαν σε τσέπες εις υγεία των κορόιδων και παρόλα τα μεγάλα λόγια και τα ΘΑ περί κάθαρσης, δεν θα τιμωρηθεί κανείς.
Α, μην το ξεχάσω ρε παιδια, για ΠΟΙΟ «πρωτογενές πλεόνασμα» μιλούν οι πυροβολημένοι;
Για τα λεφτά των συντάξεων του κοσμάκη που περιμένει;
Όχι , γιατί αν εννοούν αυτά τα λεφτά, να τους πει κάποιος να αλλάξουν πλευρό να μην «πιαστούν»…
Βέβαια, οι πολιτικοί αστέρες της χώρας, άσχετα με το χάλι του κοσμάκη, τρώνε και πίνουν με λεφτά που πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ.
Να μια ωραία μικρή είδηση….
«Οι καφέδες και τα νερά που «κεράστηκαν» σε 44 συνεδριάσεις επιτροπών της Βουλής με προσκεκλημένους και εξωκοινοβουλευτικούς παράγοντες κόστισαν περισσότερο από 10. 000 ευρώ (10.023,10 ευρώ).
Με βάση τη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια» και με ένα πρόχειρο επιμερισμό του ποσού ανά άτομο, το κόστος καφέ και νερού σε μία συνεδρίαση κοινοβουλευτικής επιτροπής ανέρχεται σε περίπου 3,70 ευρώ, την ώρα που στο κυλικείο της Βουλής οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες και πόσο μάλλον σε μία μαζική παραγγελία.
Την ίδια ώρα με βάση άλλη απόφαση που αναρτήθηκε στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια», περίπου 55 ευρώ το άτομο κόστισε το επίσημο δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, που παρέθεσε η Βουλή σε 120 προσκεκλημένους της για τη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.
Συνολικά δαπανήθηκε το ποσό των 6.674,60 ευρώ.»
Όπως έλεγε ο μέγιστος ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ «ήρθαν, φάγανε, γ…. δεν πληρώσανε».
Αυτά, είναι δυο τρία μικρά παραδείγματα από τα πολλά που γίνονται σε βάρος του κοσμάκη.
Από τη μια κάνουν περικοπές γιατί η τρόικα (και καλά) το προστάζει, και από την άλλη ρίχνουν μπόλικο χρήμα σε ΑΧΡΗΣΤΑ πράγματα, χρήμα που θα μπορούσε να ανακουφίσει πάρα πολλούς.
Φάτε λοιπόν π…….. τάλιρα (τουλάχιστον αυτές δουλεύουν, προσφέρουν κοινωνικό έργο) γιατί έτσι το θέλουν οι «κυβερνώντες», και κόψτε από την υγεία, την παιδεία, κόψτε γενικά από παντού.
Που θα πάει, σε λίγο κανείς πολιτικός δε θα κυκλοφορεί στους δρόμους.
Το μάτι μας έχει γυαλίσει επικίνδυνα, το ξέρουν αυτό, όπως ξέρουν ότι είναι και τα τελευταία τους.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ

ΟΙ εκδόσεις Διάπλαση και η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου σας προσκαλούν στο βιβλιοπωλείο ‘Το Σπίτι της Χαράς’ το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα. Η συγγραφέας θα γνωρίσει στα παιδιά την περιπέτεια του Ερμή, που είναι ένα έξυπνο αλλά άτακτο πόνυ, με διασκεδαστικό θεατρικό παιχνίδι, με πολύ γέλιο, με μουσική και εκπλήξεις.
ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ 2ας ΜΑΙΟΥ 3 ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ. 2109311133

ARCTUROS News

Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Καταφύγιο και περιμένουν τους επισκέπτες

Τις πρώτες ανοιξιάτικες βόλτες κάνουν οι αρκούδες του Καταφυγίου στο Νυμφαίο! Το σκηνικό στο Καταφύγιο της Καφέ Αρκούδας δεν θυμίζει σε τίποτα χειμώνα καθώς η απουσία του χιονιού και ο ανοιξιάτικος καιρός σήμαναν το εγερτήριο για τις 10 αρκούδες. Φέτος ο χειμώνας ήταν ήπιος με αποτέλεσμα ο χειμέριος ύπνος των αρκούδων να διαρκέσει μόλις για 1,5 περίπου μήνα (μέσα Ιανουαρίου – τέλη Φεβρουαρίου).
Διαβάστε περισσότερα
Νέο tshirt με το Μήτσο!

Ο Μήτσος είναι μία από τις πιο μεγαλόσωμες αρκούδα του Καταφυγίου και ο φυσικός αρχηγός όλων. Καταναλώνει μεγάλες ποσότητες τροφής, είναι πανέξυπνος, έχει μεγάλη δύναμη και είναι συνήθως ήσυχος. Ταυτίζεσαι με κάποιο από τα χαρακτηριστικά του Μήτσου; Εάν ναι, τότε μπορείς να το δείχνεις αγοράζοντας το καινούριο unisex tshirt του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με το Μήτσο σε σχέδιο που θα… φορεθεί! Διαθέσιμο σε τρία χρώματα (μαύρο, πράσινο και ανοιχτό γκρί) και όλα τα μεγέθη (XS,S,M,L,XL). Τιμή: 12,5€
Δείτε το tshirt
Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής: Τα άγρια ζώα είναι σπάνια και πολύτιμα

Με απόφασή της στις 20 Δεκεμβρίου 2013 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την 3η Μαρτίου ως την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής. Με αφορμή τον εορτασμό της πρώτης Παγκόσμιας Ημέρας Άγριας Ζωής ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υπενθυμίζει ότι οι απειλές που αντιμετωπίζουν τα άγρια ζώα προέρχονται κυρίως από τον άνθρωπο.
Διαβάστε περισσότερα
Γίνε εθελοντής στα Καταφύγια του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ

Αγαπάς την άγρια ζωή όπως κι εμείς; Ασπάζεσαι το σύνθημα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ «Άγρια Ζωή κομμάτι της ζωής μας»; Θέλεις να μας βοηθήσεις στο έργο μας; Γίνε εθελοντής στα Καταφύγια του Λύκου και της Καφέ Αρκούδας και ζήσε από κοντά την εμπειρία της προστασίας των άγριων ζώων και του φυσικού περιβάλλοντος! Συμπλήρωσε την αίτηση εθελοντικής εργασίας ή επικοινώνησε τηλεφωνικά στο 2386041500 για περισσότερες πληροφορίες.
Έναρξη των εκπαιδευτικών δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας» στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος «ΒΙΟτοπος - Η Φύση στην Αυλή μας», το οποίο υλοποιείται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και την αιγίδα του ΥΠΑΙΘΠΑ, ξεκίνησαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τα σχολεία και τα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης: που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (1o Πειραματικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, 2ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού, ίδρυμα "Η Μέλισσα").
Διαβάστε περισσότερα

Λάχανα και Χάχανα - θέατρο Αθήναιον τελευταίες παραστάσεις

logo_lahana_kai_hahana.jpg
Λάχανα και Χάχανα The musical
του Τάσου Ιωαννίδη
στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ
για δύο ακόμα Κυριακές
16 Μαρτίου 2014 και
26 Μαρτίου 2014 στις 11:30
Οι παραστάσεις για σχολεία συνεχίζονται
DSC_1721_resize.jpg
Το Θέατρο Οδός  και η Selina Productions παρουσιάζουν  την παράσταση ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ THE MUSICAL μετά την μεγάλη επιτυχία της Αθήνας για 2 χρόνια, όπου συνεχίζεται και για 3η  χρονιά.  Μικροί και μεγάλοι λοιπόν  μπορούν να απολαύσουν μια σπουδαία θεατρική πρόταση. Τα τραγούδια του Τάσου Ιωαννίδη που ήδη γνωρίζουν και λατρεύουν τα παιδιά, τραγούδια έξυπνα, αστεία και γλυκά, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά, αποτέλεσαν το έναυσμα και τη βάση για την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα The Musical». O Τάσος Ιωαννίδης έγραψε το πρωτότυπο θεατρικό έργο και με τη συνεργασία της χορογράφου–σκηνοθέτιδας Αποστολίας Παπαδαμάκη, δημιούργησαν μια μοναδική μουσικοθεατρική παράσταση. Ένα σύγχρονο και επίκαιρο μιούζικαλ με δράση, φαντασία, γέλιο, χαρά και τραγούδι, με χαρακτήρες πολύ γνώριμους από την καθημερινή ζωή των παιδιών και άλλους φανταστικούς, παρμένους από τον κόσμο του ονείρου.
Η παράσταση πραγματεύεται δύο «φαινομενικά» αντίθετους πόλους: την Τέχνη και την Τεχνολογία, και πώς αυτοί συγκρούονται ή συνομιλούν κατά τη διάρκεια της μαθησιακής διαδικασίας. Γιατί όταν αυτό που θέλουμε να μάθει το παιδί το κάνουμε τραγούδι, αποκτά χρώμα, γίνεται παιχνίδι, γίνεται μια συναισθηματική εμπειρία. Τότε η μνήμη «ενδίδει» στη μαθησιακή διαδικασία και λειτουργεί με τρόπο «αειθαλή», με ανεξίτηλα χρώματα
Την παράσταση παρακολούθησαν πέρυσι 15.000 παιδιά. Ενα πρωτότυπο μιούζικαλ, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, με εξαιρετικούς συντελεστές, βιντεοπροβολές, με ευφάνταστα σκηνικά από ανακυκλωμένα υλικά, με πολύχρωμα κοστούμια για λαχανοξωτικά, ρομπότ, παπαγάλους, ιπποπόταμους, πεταλούδες, νεράιδες, σε περιπλανήσεις με βαρκούλες, τρενάκια, πατίνια, στο ρυθμό και την μαγεία των τραγουδιών «ΛΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΝΑ»
Λίγα λόγια για το έργο
Ο Φαταουλίδας είναι ο απόλυτος Άρχοντας στη Λαχανοχαχανοχώρα! Μια παιδική φάρσα είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει την ωραία του φωνή και να μην μπορεί να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής του να γίνει λυρικός τραγουδιστής. Αυτό έγινε αφορμή να μισήσει τα παιδιά και να βάλει σκοπό στη ζωή του να πάρει εκδίκηση!
Ένα «μεταλλαγμένο» κινητό τηλέφωνο–δώρο σε κάθε παιδί του σχολείου στη Λαχανοχαχανοχώρα, ήταν ο τρόπος που διάλεξε να δελεάσει τα παιδιά για να πέσουν στην παγίδα του. Αυτό έφερε μύρια όσα κακά, για τα παιδιά και για το σχολείο της Λαχανοχαχανοχώρας. Τα παιδιά έπαψαν να αγαπούν τη μάθηση και ασχολούνται μόνο με τα κινητά τους.
Οι τρεις μικροί ήρωές του έργου, η Χαχανένια, ο Λαχανίδας και ο μικρότερος της παρέας ο Ατσίδας, θα προσπαθήσουν να βρουν λύση στο πρόβλημα και να διασφαλίσουν με το Λαχανομνημόνιο που τα ίδια συντάσσουν ότι η χώρα τους θα γεμίσει σχολεία, τέχνη και ανθρωπιά. Η Νεράιδα του «Γέλιου και της Χαράς» θα τους προτείνει να ψάξουν στην «Κοιλάδα των αηδονιών» για το «Πολύχρωμο Λαχανίδι», που έχει... μαγικές ιδιότητες.
Με ένα χαμόγελο κι ένα τραγούδι στα χείλη, οι τρεις ήρωες, μας ταξιδεύουν παρέα με εννέα ηθοποιούς/χορευτές/μουσικούς, σε μια μαγική περιπλάνηση, πότε στον κόσμο του ονείρου και πότε στη σημερινή πραγματικότητα της τεχνολογίας. Θα καταφέρουν άραγε να βρουν την ισορροπία αυτών των δύο αντίθετων κόσμων, έτσι ώστε η τεχνολογία να υπηρετεί τη δημιουργική τους φαντασία; Θα δούμε! Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω», θα γίνει το μαγικό κλειδί. Τα παιδιά ανακαλύπτουν ότι με την τέχνη σαν όχημα και ιδιαίτερα με το τραγούδι, η μαθησιακή διαδικασία γίνεται παιχνίδι! … Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν  και τους μεγάλους
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Μουσική: Τάσος Ιωαννίδης
Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη
Στίχοι: Παυλίνα Παμπούδη
Ενορχήστρωση: Kώστας Γανωσέλλης
Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Εικονογράφιση: Βανέσσα Ιωάννου
Φωτισμοί: Μάνος Κόνσογλου
Βίντεο: Απόστολος Νικολαΐδης
Βοηθοί σκηνογράφου: Μαρία Κάρλου, Θεώνη Κώστογλου
Παίζουν: Παλμύρα Δημητρακοπούλου, Άγγελος Ρούσσος, Γιάννης Τσότσος, Αντώνης Χαχούμης
Λυρικός τραγουδιστής: Γιάννης Κετικίδης
Χορεύουν: Παναγιώτης Καλαντίδης, Δέσποινα Καπουλίτσα, Μαρία Στεφάνου, Ελένη Χρυσομάλλη
ΠΑΡΑΓΩΓΗ : ΘΕΑΤΡΟ ΟΔΟΣ
Θωμάς Χαρέλας – Παυλίνα Χαρέλα
Πληροφορίες:
ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ
Βασ. Όλγας 35, Θεσσαλονίκ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κάθε Κυριακή 11.30
Καθημερινές για σχολεία
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ ενηλίκων 8€ παιδικό
Ισχύουν εκπτωτικά πακέτα κατηγοριών ( πολυμελείς οικογένειες, γκρουπ, σύλλογοι, ωδεία, σχολές χορού, πολλαπλές επισκέψεις, κλπ)
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
90 λεπτά (μαζί με το διάλειμμα)
Υπεύθυνη για τα σχολεία:
Μαρίνα Πολίτη 2310423976, 2310423925

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΙΚΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ "Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ"

Ανακοίνωση νικητών στον διαγωνισμό αστυνομικής ιστορίας
"Ο φόβος του ξένου"

www.metaixmio.gr

«Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ»: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
Ήρθε η ώρα να μάθουμε τους νικητές. Σας περιμένουμε στις 18 Μαρτίου στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84.
Ο Διαγωνισμός Αστυνομικής Ιστορίας «Ο φόβος του ξένου» που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84 έφτασε στο τέλος του και ήρθε η ώρα να ανακοινωθούν οι νικητές! Σας περιμένουμε την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, στις 7:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
Από τις 10 Οκτωβρίου 2013 έως τις 10 Ιανουαρίου 2014, φίλοι του νουάρ από όλη την Ελλάδα (αλλά και με έδρα τους άλλες χώρες), κι από ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, καταβολών και επαγγελμάτων, έστειλαν τα διηγήματά τους με θέμα «Ο φόβος του ξένου». Διηγήματα που ακολουθούσαν διάφορες σχολές της αστυνομικής λογοτεχνίας και άγγιζαν το θέμα «Ο φόβος του ξένου» από διαφορετικές οπτικές γωνίες, από την ξενοφοβία και τον ρατσισμό έως τον φόβο για τον ίδιο τον εαυτό μας.
Η ιδιαιτερότητα του Διαγωνισμού Αστυνομικής Ιστορίας ήταν η αξιολόγηση των διηγημάτων, η οποία δεν έγινε από κάποια κριτική επιτροπή, αλλά από τους ίδιους τους συμμετέχοντες. Από τις 22 Ιανουαρίου 2014 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014, οι συμμετέχοντες διάβασαν και αξιολόγησαν τα διηγήματα. Οι έγκυρες συμμετοχές που υποβλήθηκαν ανήλθαν στις 461. Από αυτούς συμμετείχαν στη φάση της αξιολόγησης οι 444 (οι διαγωνιζόμενοι που δεν συμμετείχαν στη φάση της αξιολόγησης ακυρώθηκαν σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού).
Μετά την ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης, καταλήξαμε στα διηγήματα που διακρίθηκαν, και θα ανακοινωθούν την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014, στις 7:30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9.84, στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι.
Τα 10 διηγήματα που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο με τον τίτλο Ο φόβος του ξένου, 10 αστυνομικές ιστορίες. Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της συλλογής θα διατεθούν για τους σκοπούς της πλατφόρμας «Συν Αθηνά» του Δήμου Αθηναίων.
Η ιστορία που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία θα διασκευαστεί σε ραδιοφωνικό θεατρικό από τον Αθήνα 9.84, ενώ οι συγγραφείς των ιστοριών που συγκέντρωσαν τη δεύτερη και τρίτη υψηλότερη βαθμολογία θα κερδίσουν αστυνομικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ονομαστικής αξίας 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.
Η οργανωτική επιτροπή
Αναστασία Καμβύση
Ελένη Μπούρα
Μαρία Ξυλούρη
Ντόρα Τσακνάκη
Ειρήνη Χριστοπούλου

Άλκηστη - Θέατρο Τέχνης Ακτίς Αελίου - τελευταίες παραστάσεις

Ευριπίδη
Α Λ Κ Η Σ Τ Η
3 τελευταίες παραστάσεις ως και τις 16 Μαρτίου 2014
Trailer
www.youtube.com/watch?v=M1zEHz__13o
ΤΟ ΕΡΓΟ
«[…]τα αναμενόμενα δεν πραγματοποιήθηκαν,
για τα απροσδόκητα βρήκε τρόπο ο θεός.»
Ο Απόλλων ανταμείβοντας τον ενάρετο βασιλιά Άδμητο τού προσφέρει τη δυνατότητα να ξεφύγει τον θάνατο αν κάποιος άλλος πεθάνει «αντ’ αυτού». Μόνο η σύζυγός του, η Άλκηστη, δέχεται να δώσει τη ζωή της, και η δράση εκκινεί την πεπρωμένη μέρα που ο Θάνατος έρχεται να την παραλάβει. Στο ανάκτορο καταφτάνουν πολίτες για να αποχαιρετήσουν και να πενθήσουν τη βασίλισσά τους· ενώπιόν τους η Άλκηστη θα ξεψυχήσει, ο Άδμητος θα της ορκιστεί αιώνια πίστη, θα συγκρουστεί με τον πατέρα του, Φέρη, που αν και γέρος δεν θυσιάστηκε για το παιδί του, ενώ η απροσδόκητη εμφάνιση ενός ξένου, του ημίθεου Ηρακλή, θα αιφνιδιάσει και τελικά θα ανατρέψει την επικήδεια τελετή.

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Η παράσταση προσεγγίζει τον αρχαίο μύθο ως μια επιστημονική υπόθεση εργασίας («τι θα συνέβαινε αν…») που ανατέμνει την ανθρώπινη συνθήκη: στη σημερινή εποχή, λίγο πριν ή και λίγο μετά από αυτήν, στήνεται μια πινακοθήκη προσώπων που σημαίνουν την περασμένη και τη μελλούμενη πολιτική, οικονομική και καλλιτεχνική «ελίτ» και, με αφετηρία έναν νεκρικό προθάλαμο, μας ξεναγούν στα ενδότερα δώματα του δράματος, τόπους συνάντησης του θανάτου και της ανάστασης, της φιλίας και της προδοσίας, του νόμου και της υπέρβασης, της θυσίας και της αξιοπρέπειας. Κύριο όχημα σε αυτή τη διαδρομή ο ποιητικός λόγος και η αυστηρή του φόρμα στην απόδοση του σκηνοθέτη Νίκου Σακαλίδη, που έγινε ειδικά για τις ανάγκες της παράστασης. Συνοδοιπόροι η πρωτότυπη μουσική του συνθέτη Πάρι Παρασχόπουλου, το εσωτερικό τοπίο της σκηνοθετικής σύλληψης σε εκτέλεση της Μαρίας Μυλωνά και τα σύγχρονα κοστούμια της Μένης Τριανταφυλλίδου.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Απόδοση -Σκηνοθεσία: Νίκος Σακαλίδης
Σκηνικό: Νίκος Σακαλίδης, Μαρία Μυλωνά
Κοστούμια: Μένη Τριανταφυλλίδου
Μουσική : Πάρις Παρασχόπουλος
Μουσική διδασκαλία: Ευτυχία Καβαλίκα, Αθηνά Γκούμα
Φωτισμοί: Πολύβιος Σερδάρης
Μακιγιάζ: Ουρανία Γιαρματζή
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Άννα-Μαρία Ιακώβου, Μαρίνα Καζόλη
Παίζουν: Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή, Αθηνά Γκούμα, Ευτυχία Καβαλίκα, Τζίμης Κούρτης,
Μαργαρίτα Κούτοβα, Κωνσταντίνα Λιάκου, Ελένη Σαμαντζή, Κωνσταντίνος Χατζηκυπραίος
9 τελευταίες παραστάσεις, ως και τις 16 Μαρτίου 2014, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, στις 9.15΄μ.μ., στο Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου», Χριστοπούλου 12 (κάθετος στην Ιασωνίδου).
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310229249
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Νευροεπιστήμες & Εκπαίδευση

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:
Το εν λόγω σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και των ειδικοτήτων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φοιτητές και σπουδαστές παιδαγωγικών και εκπαιδευτικών σχολών καθώς και σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους αλλά και γονείς.
ΣΚΟΠΟΣ
Για πολλούς μαθητές το σχολείο και η εκπαιδευτική διαδικασία αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία. Ήδη από τη στιγμή που εισέρχονται στην αίθουσα, παρατηρείται απροθυμία από την πλευρά τους να παρακολουθήσουν το μάθημα, πράγμα το οποίο μεταφράζεται σε αντιπαραγωγικότητα, έλλειψη συμμετοχής στη διαδικασία της μάθησης και απόρριψη των όσων μπορείτε να τους προσφέρετε ως εκπαιδευτικοί. Ο κύκλος των σεμιναρίων αυτών βασίζεται στο πώς μπορείτε με συγκεκριμένους τρόπους να μεθοδεύσετε αλλαγές στην ψυχολογική και εγκεφαλική τους κατάσταση, έτσι ώστε, όταν κληθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της μάθησης να ανταποκριθούν θετικά. Όταν βρισκόμαστε σε μια συγκεκριμένη διάθεση ή κατάσταση είναι πιθανό να καταφύγουμε και σε συγκεκριμένες επιλογές που εναρμονίζονται και εκφράζουν την κατάστασή μας. Αν, λοιπόν, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δυσαρέσκειας και απροθυμίας να συμμετάσχουμε, το πιο πιθανό είναι ότι, αν εκείνη τη στιγμή κληθούμε να παρακολουθήσουμε ή να συμμετέχουμε στο μάθημα, η στάση που θα κρατήσουμε θα είναι αυτή της απόρριψης, της αδιαφορίας και της απάθειας. Αν όμως βρισκόμαστε σε μια από τις θετικές καταστάσεις που προσφέρονται για εκμάθηση, κατά πάσα πιθανότητα θετικός και δεκτικός θα είναι και ο τρόπος με τον οποίο θα ανταποκριθούμε. Η κάθε «κατάσταση», όπως αποδίδεται μια συγκεκριμένη δομή σύναψης συγκεκριμένων κάθε φορά νευρώνων στον εγκέφαλο που επηρεάζει και επηρεάζεται από γνωστικές, αισθητηριακές και συναισθηματικές αλλαγές, δημιουργεί ένα διαφορετικό φάσμα και πεδίο επιλογών και άρα αποφάσεων και συμπεριφορών. Οι καταστάσεις προηγούνται της συμπεριφοράς και στόχος μας είναι να επιφέρουμε τους μαθητές μας σε συγκεκριμένες καταστάσεις που αποτελούν έδαφος πρόσφορο για εκμάθηση. Με τον καιρό οι μαθητές θα έχουν εσωτερικεύσει νέες καταστάσεις σχετιζόμενες με τη μάθηση και συνδυασμένες με θετικές εμπειρίες, στις οποίες θα καταφεύγουν γρήγορα και μηχανικά καθώς ο εγκέφαλος μαθαίνει, και από ένα σημείο και μετά σχηματίζει πιο εύκολα και ταχύτερα τις διάφορες συνάψεις νευρώνων. Με την αξιοποίηση των τεχνικών που ρυθμίζουν την εκάστοτε κατάσταση στους μαθητές μας, δημιουργούμε καινούριες καταστάσεις, καινούριες συμπεριφορές και επομένως καινούρια μυαλά.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Εξοικείωση και κατάρτιση σε καινούριες τεχνικές διδασκαλίας που αξιοποιούν τα αποτελέσματα διάφορων ερευνών για τη νευροφυσιολογία του εγκεφάλου προς όφελος της μάθησης. Οι τεχνικές που προτείνονται είναι εφαρμοσμένες και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές, εστιάζουν στον ενεργό ρόλο του μαθητή στην τάξη και καθιστούν το μάθημα πολύ πιο ευχάριστο και εποικοδομητικό εξασφαλίζοντας έτσι την ποιοτική και σε βάθος χρόνου μάθηση και γνώση. Πρόσφατες έρευνες στις νευροεπιστήμες κατέδειξαν την σύνδεση μεταξύ ομιλίας/σωματικής δραστηριότητας και αλλαγών στην δραστηριότητα και τις διεργασίες του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τα διάφορα συμπεράσματα των ερευνών αυτών, οι μαθητές που μιλούν, σκέφτονται ή κινούνται περισσότερο, εμπεδώνουν και συγκρατούν πολύ περισσότερα, ενώ όταν αισθάνονται καλά για το τι, πώς και με ποιόν μαθαίνουν κάτι, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες να θέλουν να βιώσουν ξανά μια ανάλογη εμπειρία. Οι τεχνικές που προτείνονται αξιοποιούν και εφαρμόζουν τις αρχές αυτές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε συγκεκριμένες σωματικές δραστηριότητες για κάθε κατάσταση και στην αξιοποίηση της δημιουργίας ισχυρών κοινωνικών δεσμών μεταξύ των μαθητών, λόγω του ότι η κοινωνική επαφή διαμορφώνει και δύναται να επιδράσει θετικά στη διαδικασία της μάθησης μέσα από την ανάγκη για αποδοχή, την φιλία, την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών, των φόβων για απόρριψη. Τα περισσότερα από αυτά που ξέρουμε άλλωστε, τα μάθαμε στα πλαίσια των κοινωνικών επαφών μας. Όλες οι δραστηριότητες επιβάλλουν την κατεξοχήν ενεργή συμμετοχή του μαθητή για τον απλό λόγο ότι η παρακολούθηση δεν αρκεί. Ένας άνθρωπος δεν συγκρατεί ή μαθαίνει κάτι στη ζωή του απλά ακούγοντάς το μια φορά-εκτός αν πρόκειται για ζήτημα επιβίωσης ή τραυματική εμπειρία- αλλά βιώνοντάς το, αναγνωρίζοντας και αποκλείοντας τις λάθος επιλογές.
Στον κύκλο των σεμιναρίων που θα πραγματοποιηθούν θα καλυφθεί μια πληθώρα συγκεκριμένων τεχνικών για διάφορα ηλικιακά κοινά που περιλαμβάνουν δραστηριότητες όπως:
Καταιγισμός ιδεών
Συζήτηση/ανάλυση
Σύγκριση προσωπικής εργασίας έναντι πρότυπου έργου
Διαγωνισμοί-ανταγωνιστικότητα
Παιχνίδια συνεργασίας
Ομαδικές εργασίες
Έλεγχος και αξιολόγηση των μαθητών από τους υπόλοιπους μαθητές
Οι μαθητές αναλαμβάνουν ρόλο δασκάλου και διδάσκουν ο ένας τον άλλο
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Κλάδος Μανούσος MSc. (ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ)
ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ:
ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Physical Theater Summer School

Physical Theater Summer School 2014
Several scholarships are announced for July programme 2014.

Performers of different genres and techniques -
dancers, actors, directors and choreographers from different countries are welcome to apply for participation.
Participants can receive the Certificate of Participation.
The working language is English.
The Lab will take place in Styria region, in southeast of Austria.
Accommodation and meals are organized for participants.
The summer school is a great chance to approach a unique methodological and practical material that will enrich professional skills and will offer participants the possibility to share an intense creative experience at a global level.
To receive information about the summer school programme and application procedure,
 
please write to
: 
theatreanddance@yahoo.co.uk

Τα 10 πιο εξωπραγματικά ξενοδοχεία του κόσμου.(φωτό)

axiopergiera.jpg
Καταλύματα στα πιο απίθανα σημεία του πλανήτη.

Η σωστή θωράκιση του οργανισμού ασπίδα όλο το χρόνο στη γρίπη

Η σωστή θωράκιση του οργανισμού ασπίδα όλο το χρόνο στη γρίπη
Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από τη γρίπη

Ετοιμάζεται κολπικό τζελ κατά του AIDS

Διαμαρτυρία στο «Ιπποκράτειο» για το ελλιπές προσωπικό

Νέοι ρύποι στην ατμόσφαιρα

Άκρως κολλητικά τα συναισθήματα στο Facebook

Η οικογένεια μπορεί να γίνει οδηγός σωστής διατρο

Freaky Fortune feat. Riskykidd "Rise Up" Greek Song Eurovision 2014

 Freaky Fortune feat. Riskykidd
"Rise Up"
Ένα Μεγάλο Panik hit έτοιμο να κατακτήσει την Ευρώπη!
DOWNLOAD PRESS RELEASE KIT
EUROVISION SONG CONTEST 2014
Η νέα γενιά της Panik Records ταξιδεύει στην Ευρώπη για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και να διαγωνιστεί στον φετινό Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό της Eurovision στην Κοπεγχάγη!
Οι Freaky Fortune και o RiskyKidd με το τραγούδι "RISE UP" ήταν οι μεγάλοι νικητές του Ελληνικού Τελικού που πραγματοποιήθηκε χθες στο Acro Music Hall στο Γκάζι!
Οι νεαροί και ταλαντούχοι Freaky Fortune (Νικόλας Ραπτάκης – vocals & Θεόφιλος Πουζμπούρης – producing) και Riskykidd (rap), είναι πανέτοιμοι να φορέσουν τα χρώματα της γαλανόλευκης και να δουλέψουν σκληρά για να βάλουν όλη την Ευρώπη στο RISE UP mood!
Ένα τραγούδι που συνδυάζει πολλά μουσικά στοιχεία dance, balcan και rap και έχει ένα βασικό στόχο: να ξεσηκώνει την Ευρώπη και να θυμίσει σε όλους πως δεν πρέπει να τα παρατάμε, πρέπει να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο και να βλέπουμε την αισιόδοξη πλευρά της ζωής!
Next stop: Copenhagen!
"Rise Up"
Music: Freaky Fortune
Lyrics: Freaky Fortune & Riskykidd
PANIK RECORDS
Buy on i-tunes : http://goo.gl/DL6FT3

Freaky Fortune & RiskyKidd

Panik Team

"Να ονειρεύομαι" - Δημήτρης Λάγιος

)

Η Ελλάδα 66 χρόνια πίσω

Το 1947, ο Πωλ Πόρτερ, επικεφαλής της Επιτροπής για την Αμερικανική βοήθεια στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τη χώρα προκειμένου να υποβάλει τα συμπεράσματά του. Συνέταξε τη γνωστή έκθεση ή Μνημόνιο Πόρτερ. Σε αυτή την έκθεση, περιγράφεται η Ελλάδα πριν από 66 χρόνια. Οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και βέβαια ο απλός κόσμος. Διαβάστε τα συμπεράσματα του Πόρτερ και βρείτε τις διαφορές με σήμερα. Η Ελλάδα είναι 66 χρόνια πίσω.
 
 Γράφει ο Πόρτερ.
 «Απ" ό, τι μπόρεσα να διαπιστώσω, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμιάν άλλη πολι­τική πρακτική από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος. [...] στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομίων μίας μικρής κλίκας εμπόρων και τραπεζιτών, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.
Η κλίκα αυτή είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οι­κονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα μέλη αυτής της κλίκας επιθυμούν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο. Αντιτίθενται στον έλεγχο συναλλάγματος, γιατί αυτό θα τους εμποδίσει να εξάγουν τα κέρδη τους στις τράπεζες του Καΐρου και της Αργεντινής. Δεν διανοήθηκαν ποτέ να επενδύσουν τα κέρδη τους στη δική τους χώρα για να βοηθήσουν στην αναστήλωση της εθνικής οικονομίας.
 Τα συμφέροντα των εφοπλιστών προστατεύονται επίσης με σκανδαλώδη τρόπο. Η ελληνική εμπορική ναυτιλία ανθεί στην εποχή μας και οι εφοπλιστές κερδίζουν τεράστια ποσά, αλλά το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος δεν απο­κομίζει κανένα όφελος απ" αυτό. Οι μισθοί των ναυτικών γυρίζουν στην Ελ­λάδα, αλλά οι εφοπλιστές ασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις ξένες χώρες.
Κάθε επιχείρηση θα έπρεπε να πληρώνει μια σημαντική εισφορά στο κρά­τος, κάτω από την προστασία του οποίου λειτουργεί. Αυτό ισχύει κατά κύριο λόγο για την περίπτωση των εφοπλιστών, που τα μεγαλύτερα κέρδη τους προέρχονται από τα «Λίμπερτι», τα οποία τους παραχώρησε η αμερικανική Ναυτική Αποστολή με την εγγύηση του ελληνικού κράτους.
Η ομάδα πίεσης της καλής κοινωνίας - οι κομψοί κοσμοπολίτες που έχουν την έδρα τους στις Κάννες, στο Σαιν Μόριτς και στην αθηναϊκή πλατεία Κολωνακίου - θα ενεργοποιηθεί. Οι περισσότεροι απ" αυτούς είναι άνθρωποι πολύ γοητευτικοί, που μιλάνε πολύ καλά τ" αγγλικά. Είναι πάντοτε πρόθυμοι, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν την αμερικανική αποστολή για τα δικά τους συμφέροντα. Θυμάμαι ακόμα ένα από τα πιο επίσημα γεύματα ενός από τους σημαντι­κότερους τραπεζίτες, που με είχε καλέσει στη βίλα του των Αθηνών. Είχε τρεις σερβιτόρους με λιβρέα, μια ποικιλία απ" τα πιο φίνα κρασιά και φα­γητά διάφορα, περίφημα γαρνιρισμένα. Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ένας από τους αντιπροσώπους της κλίκας που ανέφερα άρχισε να εξυμνεί τις ομορφιές της ζωής κοντά στη θάλασσα, καθώς και τις χαρές των αρι­στοκρατικών σπορ.
 Η αντίθεση ανάμεσα στο γεύμα αυτό και στα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα στους δρόμους της Αθήνας είναι πραγματικά τρομερή.
 Εδώ δεν υφίσταται κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ" αυτού υπάρχει μια χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα.
 Υπάρχει μεγάλη ανομοιομορφία εις το βιοτικόν επίπεδον και τα εισοδήματα ανά την Ελλάδα. Οι κερδίζοντες, δηλαδή οι βιομήχανοι, οι έμποροι, οι κερδο­σκόποι και οι μαυραγορίται, διάγουν εν πλούτω και χλιδή, το πρόβλημα δε αυτό ουδεμία κυβέρνησις το αντιμετώπισεν αποτελεσματικώς. Εν τω μεταξύ αι λαϊκαί μάζαι περνούν μιαν αθλίαν ζωή. Οι κερδίζοντες είναι σχετικώς ολίγοι τον αριθμόν και ο συνολικός πλούτος των, περιερχόμενος εις τό σύνολον του πληθυσμού θα επέφερεν ελάχιστην βελτίωσιν των γενικών συνθηκών διαβιώ­σεως. Αλλ" ο πολυτελής τρόπος ζωής των εν μέσω της πτώχειας συντείνει εις το να εξοργίζη τας μάζας και να υπογραμμίζη την δυστυχίαν των πτωχών.
 Δύο και ήμισυ έτη μετά την απελευθέρωσιν η Ελλάς ευρίσκεται εις μί­αν κατάστασιν νεκρώσεως παρά την ούσιαστικήν έξωτερικήν βοήθειαν και την αρμοδίαν εξωτερικήν καθοδήγησιν. Εις ολόκληρον την χώρα, απ΄ άκρου εις άκρη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον - μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία προς το παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίαι δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχαι δεν αποθηκεύουν προμήθειες.

Γενική πρόγνωση καιρού Ελλάδος (2 ημερών)

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ
ΤHΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-03-2014 / 0600 ΤΟΠΙΚΗ

ΜΕΡΟΣ 1
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-03-2014
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙΡΟΣ. ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕΧΡΙ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ. ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΤΙΜΕΣ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΣΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ Η ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 3 ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΤΟΠΙΚΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 ΜΕ 4 ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΒΟΡΕΙΟΙ 4 ΜΕ 6 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 18 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ. ΠΡΟΣΚΑΙΡΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 5 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 9 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 4 ΜΕ 6 ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΤΟΠΙΚΑ 7 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 8 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 5 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 5 ΕΩΣ 17 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ. ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2 ΜΕ 3 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΜΕ 4 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 16 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ
ΚΑΙΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 2 ΜΕ 3 ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΑΠΟ 6 ΕΩΣ 19 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΕΛΣΙΟΥ.
ΜΕΡΟΣ 2
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-03-2014
ΚΑΙΡΟΣ: ΑΡΧΙΚΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΙΘΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΒΑΘΜΙΑΙΑ
ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΝΕΦΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΤΙΑ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΡΟΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΙΝΕΣ ΩΡΕΣ.
ΑΝΕΜΟΙ: ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ 3 ΜΕ 4 ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΜΩΣ ΣΤΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΝΟΤΙΟΥΣ 4 ΜΕ 5 ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΠΙΚΑ 6
ΜΠΟΦΟΡ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: ΣΕ ΜΙΚΡΗ ΑΝΟΔΟ.

4* Poseidon Palace Ημιδιατροφή+2Παιδιά (-50%)


    ¤159 από ¤320
    Έκπτωση : 50%

¤159 
μόνο!  
  Αξία ¤320
  Έκπτωση 50%
  Κέρδος ¤161

159¤ από 320¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 13 ετών, στο 4 αστέρων Poseidon Palace με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) στη Λεπτοκαρυά Πιερίας, σε δίκλινο δωμάτιο! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα στο δωμάτιο! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!!!

Όρμα Αριδαίας με 79¤ από 160¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι+Υδρομασάζ!
79¤ από 160¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Όρμα Αριδαίας μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Υδρομασάζ στο Ξενώνα Λαζάρου! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρονται οι απογευματινοί καφέδες και παρέχονται τα ξύλα για το Τζάκι και Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
79¤ από 160¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στην Όρμα Αριδαίας μια ανάσα από τα Λουτρά Πόζαρ, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Υδρομασάζ στο Ξενώνα Λαζάρου! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρονται οι απογευματινοί καφέδες και παρέχονται τα ξύλα για το Τζάκι και Late check out στις 20:00! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Βόλος με 188¤ από 400¤ (-53%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή + Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
188¤ από 400¤ ( Έκπτωση 53%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών, στο 5 αστέρων Valis Resort Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στον Βόλο! Παρέχεται τσίπουρο για καλωσόρισμα, 2 Παραδοσιακά Massage Ayuverda και Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
188¤ από 400¤ ( Έκπτωση 53%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών, στο 5 αστέρων Valis Resort Hotel με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στον Βόλο! Παρέχεται τσίπουρο για καλωσόρισμα, 2 Παραδοσιακά Massage Ayuverda και Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early Check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται μια επιπλέον διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Πλατύστομο Φθιώτιδας με 168¤ από 345¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Πολυτελές δίκλινο δωμάτιο με Ημιδιατροφή+Iαματική Πισίνα, σε 4* Ξενοδοχείο!
168¤ από 345¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort & Spa, με Ημιδιατροφή (Ελληνικό Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Πολυτελές δίκλινο δωμάτιο στο Πλατύστομο Φθιώτιδος, μόλις 30 λεπτά από την Λαμία! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome drink, Ημερησίως μία χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Ιαματικής Πισίνας με Υδρογυμναστική, Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi και Αερομασάζ και Ημερησίως μία χρήση της Ιαματικής Πηγής! Παρέχεται Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 ημέρες πολυτέλειας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδονται 2 χαλαρωτικά Massage διάρκειας 20 λεπτών το καθένα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
168¤ από 345¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα, στο 4 αστέρων Thermae Platystomou Resort & Spa, με Ημιδιατροφή (Ελληνικό Πρωινό σε Μπουφέ και Βραδινό) σε Πολυτελές δίκλινο δωμάτιο στο Πλατύστομο Φθιώτιδος, μόλις 30 λεπτά από την Λαμία! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται Welcome drink, Ημερησίως μία χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Ιαματικής Πισίνας με Υδρογυμναστική, Αντίστροφη Κολύμβηση, Μασάζ Ποδιών, Αντίστροφο Βάδισμα, Υδρομασάζ, Νεροκουρτίνες για τον αυχένα, Κανόνια για την πλάτη, Jacuzzi και Αερομασάζ και Ημερησίως μία χρήση της Ιαματικής Πηγής! Παρέχεται Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 ημέρες πολυτέλειας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδονται 2 χαλαρωτικά Massage διάρκειας 20 λεπτών το καθένα! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Μέτσοβο με 199¤ από 410¤ (-51%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό+Δείπνο+Spa, σε 5* Ξενοδοχείο!
199¤ από 410¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Grand Forest Metsovo σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό a la carte, στο Μέτσοβο! Προσφέρεται ένα Ρομαντικό Δείπνο a la carte, 2 Θεραπείες Spa επιλογής σας μεταξύ των Body Peeling Massage, Αρωματοθεραπεία ή Χαλαρωτικό Massage στο Κέντρο Ευεξίας του Ξενοδοχείου και ημερησίως μια χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, του Jacuzzi, του Hamam και της Sauna! Παρέχεται Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης και πολυτέλειας!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
199¤ από 410¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών, στο 5 αστέρων Grand Forest Metsovo σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό a la carte, στο Μέτσοβο! Προσφέρεται ένα Ρομαντικό Δείπνο a la carte, 2 Θεραπείες Spa επιλογής σας μεταξύ των Body Peeling Massage, Αρωματοθεραπεία ή Χαλαρωτικό Massage στο Κέντρο Ευεξίας του Ξενοδοχείου και ημερησίως μια χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, του Jacuzzi, του Hamam και της Sauna! Παρέχεται Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες χαλάρωσης και πολυτέλειας!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ερέτρια με 95¤ από 190¤ (-50%) για 2 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Deluxe δωμάτιο με Θέα + Γεύμα σε 5* Ξενοδοχείο!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών, στο 5 αστέρων Negroponte Resort στην Ερέτρια, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό), σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Θέα στη Θάλασσα! Προσφέρεται ένα Καλάθι με Φρούτα και ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο σας! Παρέχεται ξενάγηση στο Βραβευμένο Οινοποιείο ΑΒΑΝΤΙΣ με γευστική δοκιμή τεσσάρων ειδών κρασιού!!! Ελεύθερη συμμετοχή σε πρόγραμμα Agua Gym, Pilates και Χορό καθώς και ελεύθερη χρήση του Πλήρως Εξοπλισμένου Γυμναστηρίου, των Γηπέδων Τέννις, Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για μια πολυτελή διήμερη εκδρομή!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αθροιστικά τα κουπόνια για να παρατείνετε τη διαμονή σας! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
95¤ από 190¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 2 ημέρες / 1 διανυκτέρευση ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών, στο 5 αστέρων Negroponte Resort στην Ερέτρια, με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό), σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Θέα στη Θάλασσα! Προσφέρεται ένα Καλάθι με Φρούτα και ένα Μπουκάλι Κρασί στο δωμάτιο σας! Παρέχεται ξενάγηση στο Βραβευμένο Οινοποιείο ΑΒΑΝΤΙΣ με γευστική δοκιμή τεσσάρων ειδών κρασιού!!! Ελεύθερη συμμετοχή σε πρόγραμμα Agua Gym, Pilates και Χορό καθώς και ελεύθερη χρήση του Πλήρως Εξοπλισμένου Γυμναστηρίου, των Γηπέδων Τέννις, Μπάσκετ και Ποδοσφαίρου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για μια πολυτελή διήμερη εκδρομή!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αθροιστικά τα κουπόνια για να παρατείνετε τη διαμονή σας! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Λίμνη Πλαστήρα με 83¤ από 170¤ (-51%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πλούσιο Σπιτικό Πρωινό!
83¤ από 170¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στη Λίμνη Πλαστήρα, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πλούσιο Σπιτικό Πρωινό, στο Ξενώνα "Το Κάστρο"! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχονται δωρεάν Ξύλα για το Τζάκι, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον δημοφιλή χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
83¤ από 170¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στη Λίμνη Πλαστήρα, σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πλούσιο Σπιτικό Πρωινό, στο Ξενώνα "Το Κάστρο"! Για ένα Παιδί έως 3 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Παρέχονται δωρεάν Ξύλα για το Τζάκι, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον δημοφιλή χειμερινό προορισμό! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Λακωνία με 99¤ από 210¤ (-53%) για 3 ή 4 Ημέρες για 2 ¶τομα+Παιδί σε Superior δωμάτιο με Πρωινό!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Παραδοσιακό Πρωινό, στο TALETON ECO BOUTIQUE HOTEL στους πρόποδες του Ταϋγέτου στη Λακωνία, 15 λεπτά από τη Σπάρτη! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες ηρεμίας!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Παραδοσιακό Πρωινό, στο TALETON ECO BOUTIQUE HOTEL στους πρόποδες του Ταϋγέτου στη Λακωνία, 15 λεπτά από τη Σπάρτη! Παρέχεται Late check out στις 18:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό για να απολαύστε 4 ημέρες ηρεμίας!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Μακρινίτσα με 89¤ από 180¤ (-51%) για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί σε δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό!
89¤ από 180¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών στην Μακρινίτσα Πηλίου, σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Πρωινό στο Αρχοντικό Θεοδώρα! Προσφέρoνται τα απογευματινά ροφήματα και παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
89¤ από 180¤ ( Έκπτωση 51%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών στην Μακρινίτσα Πηλίου, σε δίκλινο δωμάτιο με Πλούσιο Πρωινό στο Αρχοντικό Θεοδώρα! Προσφέρoνται τα απογευματινά ροφήματα και παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Καρπενήσι με 79¤ από 168¤ (-53%) για Rafting, Ξενάγηση, Πεζοπορία και 2 Διανυκτερεύσεις για 1 ¶τομo με Πρωινό σε Μπουφέ!
79¤ από 168¤ (Έκπτωση 53%) για Rafting στον ποταμό Ταυρωπό, Ξενάγηση και Περιήγηση στο Μοναστήρι Προυσσού, Πεζοπορία στο όμορφο Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, Via Ferratta και 2 διανυκτερεύσεις για 1 άτομo σε δίκλινο δωμάτιο στο Καρπενήσι στον Ξενώνα Σεμέλη με Πρωινό σε Μπουφέ! Προσφέρεται τσίπουρο και προσιούτο στην Μαύρη Σπηλιά! Διασχίστε το Αλπικό τοπίο, θαυμάστε το ζωντανό μνημείο της φύσης και απολαύστε την πανέμορφη διαδρομή!
79¤ από 168¤ (Έκπτωση 53%) για Rafting στον ποταμό Ταυρωπό, Ξενάγηση και Περιήγηση στο Μοναστήρι Προυσσού, Πεζοπορία στο όμορφο Φαράγγι της Μαύρης Σπηλιάς, Via Ferratta και 2 διανυκτερεύσεις για 1 άτομo σε δίκλινο δωμάτιο στο Καρπενήσι στον Ξενώνα Σεμέλη με Πρωινό σε Μπουφέ! Προσφέρεται τσίπουρο και προσιούτο στην Μαύρη Σπηλιά! Διασχίστε το Αλπικό τοπίο, θαυμάστε το ζωντανό μνημείο της φύσης και απολαύστε την πανέμορφη διαδρομή!
Δελφοί με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+2 Παιδιά με Ημιδιατροφή, σε 4* Ξενοδοχείο!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi  με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) KAI για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 10 ετών και ένα έως 2 ετών, στο 4 αστέρων Amalia Hotel Delphi με Ημιδιατροφή (Πρωινό και Βραδινό) σε δίκλινο δωμάτιο στους Δελφούς, μια ανάσα από την Αράχωβα! Παρέχεται Early Check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Ναύπλιο με 99¤ από 210¤ (-53%) για 3 Ημέρες KAI για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Ναύπλιο, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Chroma Design Hotel & Suites ή στον Ξενώνα ¶ρωμα! Παρέχεται Welcome drink κατά την άφιξη, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
99¤ από 210¤ ( Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών στο Ναύπλιο, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Chroma Design Hotel & Suites ή στον Ξενώνα ¶ρωμα! Παρέχεται Welcome drink κατά την άφιξη, Early check in στις 10:00 και Late check out στις 18:00 για να απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες στην καρδιά του κοσμοπολίτικου Ναυπλίου! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
Ορεινή Καστοριά με 109¤ από 220¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα+Παιδί σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό+Spa, σε 4* Ξενοδοχείο!
109¤ από 220¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στο 4 αστέρων Afkos Grammos Luxury Collection Boutique Hotel, σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Νεστόριο Καστοριάς! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα για καλωσόρισμα! Ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας με απεριόριστη χρήση του Υδρομασάζ, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον όμορφο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
109¤ από 220¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στο 4 αστέρων Afkos Grammos Luxury Collection Boutique Hotel, σε Deluxe δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ, στο Νεστόριο Καστοριάς! Για ένα Παιδί έως 6 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα Μπουκάλι Κρασί και Φρούτα για καλωσόρισμα! Ελεύθερη πρόσβαση στο Κέντρο Ευεξίας με απεριόριστη χρήση του Υδρομασάζ, της Sauna και του Γυμναστηρίου! Παρέχεται Early check in στις 10:00 και Late check out στις 16:00 για να απολαύσετε 3 γεμάτες ημέρες στον όμορφο χειμερινό προορισμό!!! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Αρεόπολη Μάνης με 149¤ από 300¤ (-50%) για 3 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ+Massage!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Μάνη, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ στο Areos Polis Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρoνται 2 Χαλαρωτικά Massage 30 λεπτών το καθένα και μία πιατέλα με Τοπικά Εδέσματα φτιαγμένα από αγνά προϊόντα Μάνης συνοδεία Τοπικού Οίνου, για κάθε ημέρα διαμονής στο Τζάκι του Ξενοδοχείου! Παρέχεται Εarly check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00! Με την αγορά 2 κουπονιών δίδεται άλλη μία διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Αποδράστε και απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
149¤ από 300¤ ( Έκπτωση 50%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις KAI για τα 2 ¶τομα στη Μάνη, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Πρωινό σε Μπουφέ στο Areos Polis Boutique Hotel! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρoνται 2 Χαλαρωτικά Massage 30 λεπτών το καθένα και μία πιατέλα με Τοπικά Εδέσματα φτιαγμένα από αγνά προϊόντα Μάνης συνοδεία Τοπικού Οίνου, για κάθε ημέρα διαμονής στο Τζάκι του Ξενοδοχείου! Παρέχεται Εarly check in στις 10:00 και Late Check out στις 18:00! Με την αγορά 2 κουπονιών δίδεται άλλη μία διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό! Αποδράστε και απολαύστε 3 γεμάτες ημέρες χαλάρωσης! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης!
Ζαγοροχώρια με 95¤ από 200¤ (-53%) για 3 ή 4 Ημέρες ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ!
95¤ από 200¤ (Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ με Παραδοσιακά Εδέσματα, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα καραφάκι Τσίπουρο κατά την άφιξη, ξύλα για το Τζάκι και παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες στα πανέμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!
95¤ από 200¤ (Έκπτωση 53%) ΚΑΙ για τις 3 ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις ΚΑΙ για τα 2 ¶τομα στα Ζαγοροχώρια, σε Superior δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι και Πρωινό σε Μπουφέ με Παραδοσιακά Εδέσματα, στο Αρχοντικό Ζαρκάδα! Για ένα Παιδί έως 5 ετών η διαμονή είναι δωρεάν! Προσφέρεται ένα καραφάκι Τσίπουρο κατά την άφιξη, ξύλα για το Τζάκι και παρέχεται Early check in στις 11:00 και Late check out στις 15:00! Για όσους πραγματοποιήσουν τη διαμονή τους από Κυριακή έως Πέμπτη δίδεται άλλη μια διανυκτέρευση Δωρεάν με Πρωινό, για να απολαύσετε 4 γεμάτες ημέρες στα πανέμορφα και γραφικά Ζαγοροχώρια! Υπάρχει δυνατότητα επιπλέον διανυκτέρευσης! Η προσφορά ισχύει KAI για την 25η Μαρτίου!