Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

6th Thessaloniki Documentary Festival

 
FestivalNews #427
Μια συγκινητική, ανθρώπινη ιστορία με πρωταγωνιστή έναν μικρό ήρωα της ζωής, θα ανοίξει την αυλαία του 16ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 14 Μαρτίου στο Ολύμπιον: Το ντοκιμαντέρ Λίναρ της Νάστια Ταράσοβα αφηγείται την οδύσσεια του Λίναρ, ενός αγοριού από τη Ρωσία που ταξιδεύει στην Ιταλία προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Με ευαίσθητη ματιά, η σκηνοθέτιδα εστιάζει στην περιπέτεια του Λίναρ, αλλά και στο θάρρος του, που εμπνέει και δίνει δύναμη στους ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του. Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στη Θεσσαλονίκη, σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα. Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 23 Μαρτίου 2014, στις αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππα και Τώνια Μαρκετάκη. Μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει ταινίες τεκμηρίωσης από όλο τον κόσμο, καθώς και παράλληλες δράσεις -ομιλίες, συζητήσεις, masterclass, έκθεση- το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να κινητοποιήσει το κοινό, γύρω από κρίσιμες θεματικές που απαιτούν την κριτική στάση και την ενεργή συμμετοχή του. 
 
 
 
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Ενρί Τσανάι: Στην κόψη του κάδρου
15-23 Μαρτίου 2014
Ωράριο λειτουργίας: καθημερινά 10:00-18:00
Εγκαίνια: Σάββατο 15 Μαρτίου στις 12:00
Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης – Αποθήκη Β1, Λιμάνι
  MASTERCLASS - ΜΠΕΝ ΚΕΜΠΑΣ
Διανέμοντας ένα ντοκιμαντέρ του «δημιουργού»
μια μελέτη περίπτωσης του I Am Breathing με τον Μπεν Κέμπας
Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014, 11:15 – 13:00
 
 
 
 
Κουπόνια προβολών
10 εισιτήρια για όλη την παρέα! Αποκτήστε τα από τα Πωλητήρια με 25€.
Τα κουπόνια προβολών δεν αποτελούν εισιτήρια. Για την είσοδό σας στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου στα ταμεία του Φεστιβάλ.
Εισιτήρια επιστρέφονται/ανταλλάσσονται μέχρι και 3 ώρες πριν την έναρξη της προβολής, στα ταμεία του Ολύμπιον.
Εκπτώσεις - προσφορές
Το 16ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με καφέ και εστιατόρια της πόλης, παρέχει στους προσκεκλημένους της διοργάνωσης, στους κατόχους της CineΚάρταF και σε κατόχους εισιτηρίων ημέρας ειδικές προσφορές σε μενού, καφέ και ποτά.
 
Το Φεστιβάλ παντού! 
Η εφαρμογή του 16ου ΦΝΘ για κινητό τηλέφωνο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης παρέχεται δωρεάν και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να δει το σύνολο του προγράμματος του Φεστιβάλ, να δημιουργήσει το προσωπικό του πρόγραμμα, να σχολιάσει και να λάβει ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο μέσω του twitter για όσα συμβαίνουν στο δεκαήμερο.