Κυριακή 31 Αυγούστου 2008

«Οχι στη βουλή, σημαίνει κάλπες»

(ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ http://www.enet.gr/)
«Εάν βουλευτής της Ν.Δ. καταψηφίσει νομοσχέδιο, ο Κώστας Καραμανλής θα πάει σίγουρα σε εκλογές» Στον ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ
Πτώση της κυβέρνησης και προσφυγή στις κάλπες βλέπει η Ντόρα Μπακογιάννη αν κάποιος βουλευτής αρνηθεί να ψηφίσει νομοσχέδιο.
«Ο Κώστας Καραμανλής και η κυβέρνηση δεν θα γίνουν όμηρος κανενός. Θα πάμε σε εκλογές», λέει χαρακτηριστικά, λίγες μέρες πριν από την πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κι ενώ στο εσωτερικό της Ν.Δ. το στρατόπεδο των διαφωνούντων πυκνώνει συνεχώς.
*Η υπουργός Εξωτερικών μιλάει για τις σχέσεις Ευρώπης - Ρωσίας ενόψει και της συζήτησης στην Ε.Ε., ενώ αναφερόμενη στον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και στις δηλώσεις του στην «Κ.Ε.» ότι η Ελλάδα μπήκε σε διάλογο για θέματα μειονότητας, απαντά: «Ο κ. Μιλόσοσκι ρίχνει άδεια, για να πιάσει γεμάτα». * Η κατάσταση στον Καύκασο δείχνει ότι οδηγούμαστε σε αναβίωση του ψυχρού πολέμου;
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

«Θρίλερ» με την έκθεση του ΟΑΣΕ για την κρίση στον Καύκασο

(ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ http://www.tanea.gr/)
Πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ
Αίσθηση έχει προκαλέσει δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel που θα βρίσκεται στην έκδοση της Δευτέρας, σύμφωνα με το οποίο ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) επιρρίπτει ευθύνες στη Γεωργία για το ξέσπασμα της κρίσης στον Καύκασο. Εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ διαψεύδει, λίγο πριν την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για την κρίση. Σύμφωνα με το περιοδικό, η έκθεση του ΟΑΣΕ αναφέρει ότι η Γεωργία προετοίμασε εντατικά τη στρατιωτική δράση εναντίον της Νότιας Οσετίας και εξαπέλυσε την επίθεσή της προτού τα ρωσικά άρματα μάχης εισέλθουν στη σήραγγα του Ρόκι που συνδέει τη Ρωσία με τη Γεωργία. Σύμφωνα με το Spiegel, τα έγγραφα των παρατηρητών του ΟΑΣΕ περιήλθαν με «ανεπίσημο τρόπο» στην κατοχή της γερμανικής κυβέρνησης. Το περιοδικό αναφέρει ότι τα έγγραφα εξετάζουν την πιθανότητα να έχουν διαπραχθεί ακόμα και εγκλήματα πολέμου από την πλευρά της Γεωργίας, αναφερόμενα σε περιστατικά επιθέσεων εναντίον κατοίκων της Νότιας Οσετίας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ στη Βιέννη, Μάρτιν Νεζίρκι, διέψευσε πως ο Οργανισμός κυκλοφόρησε τέτοια έγγραφα.
Οι εκθέσεις συντάσσονται «με διαφανή, αμερόληπτο και ανεξάρτητο τρόπο» και είναι περισσότερο «αναφορές γεγονότων παρά αναλύσεις». «Καμία από αυτές τις εκθέσεις δεν περιλαμβάνει πληροφορίες του τύπου που αναφέρεται στο άρθρο του Spiegel» δήλωσε ο Νεζίρκι. Η κρίση στον Καύκασο μετά τη ρωσική επέμβαση στη Γεωργία και οι επιπτώσεις που παρατηρούνται στις σχέσεις της Μόσχας με τη διεθνή κοινότητα, θα αποτελέσουν το αντικείμενο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες. Σε άρθρο του στον κυριακάτικο Observer, ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν αναφέρει ότι η ΕΕ θα πρέπει να αναθεωρήσει πλήρως τις σχέσεις της με το Κρεμλίνο. Η «εχθρική δράση της Ρωσίας ενάντια στη Γεωργία», αναφέρει ο Γκ.Μπράουν, ανέδειξε το εξής άμεσο ερώτημα: «πώς να καταστήσουμε σαφές στη Ρωσία πως η μονομερής προσέγγισή της είναι επικίνδυνη κι απαράδεκτη».
Ο ίδιος τονίζει πως το μήνυμα στη Μόσχα είναι σαφές: «εάν θέλετε να είσθε ευπρόσδεκτοι στις τράπεζες των μεγάλων οργανισμών, όπως η G8, ο ΟΑΣΕ, και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, θα πρέπει να αποδεχθείτε και τα δικαιώματά σας, όπως και τις ευθύνες σας. Θέλουμε η Ρωσία να είναι ένας καλός εταίρος στη G8 και σε άλλους οργανισμούς, όμως δεν μπορεί να επιλέγει εκείνη σε ποιους κανόνες θέλει να εμπίπτει».
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως σε τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε το Σάββατο με τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ του είπε πως θα πρέπει να αναμένει μία αποφασιστική ευρωπαϊκή απάντηση. Στη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν το «Σχέδιο των 6 Σημείων» και το γενικότερο πλαίσιο σχέσεων με τη Ρωσία, ενώ φαίνεται να αποκλείεται το ενδεχόμενο κυρώσεων.

Στο 1,2% η διαφορά ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου

(ΑΠΟ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ http://www.naftemporiki.gr) Κατά 1,2% προηγείται η ΝΔ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου, με το 29,3% των ψηφοφόρων να προτιμούν το κυβερνών κόμμα, έναντι του 28,1% που τάσσεται υπέρ του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με σφυγμομέτρηση της ΚΑΠΑ Research που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας " Το Βήμα της Κυριακής". Η πρόθεση ψήφου για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 11,7%, για το ΚΚΕ 7,6% και για το ΛΑΟΣ 5,0. H η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι αξιοσημείωτη, όταν πρόκειται για τη λεγόμενη παράσταση νίκης. Στην ερώτηση, ποιoς νομίζετε ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, η ΝΔ "επικρατεί κατά κράτος", σύμφωνα με την έφημερίδα, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 51,3% έναντι 19% του ΠΑΣΟΚ. Ομοίως, ο Κ. Καραμανλής, στην ερώτηση ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, συγκεντρώνει τις προτιμήσεις του 44,8%, έναντι του 29% που προτιμά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου. "Εντυπωσιακό", σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, είναι το ποσοστό του "όχι" στο ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, με το απόλυτο όχι στο 59,4% και το μάλλον όχι να συγκεντρώνει άλλο ένα 12%. Αντιθέτως, καταγράφεται θετική τάση για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Το 39,8% δηλώνει ότι προτιμά μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ έναντι του 29,9% που προτιμά μια κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Ως προς την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει πρόσθετο φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες, η πλειονότητα, με 57,6%, δηλώνει ότι συμφωνεί (43,3%) ή μάλλον συμφωνεί (14,3%).

Η φοροκαταιγίδα δροσίζει τη Χαριλάου Τρικούπη

(ΑΠΟ ΕΘΝΟΣ http://www.ethnos.gr/)
Ανέλπιστο... δώρο παρέλαβε ξαφνικά η Χαριλάου Τρικούπη.
Λίγο πριν την ώρα της κρίσης εντός του ΠΑΣΟΚ -όπως χαρακτηριστικά σχολίασε κορυφαίο στέλεχος- η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας νέα φορολογικά μέτρα, χάρισε στην αξιωματική αντιπολίτευση ακόμη μία ευκαιρία, μήπως και ανακάμψει ενόψει των ευρωεκλογών.
Η αναγκαστική προσγείωση της κυβέρνησης στα οικονομικά αδιέξοδα, που η ίδια προκάλεσε, δημιουργεί πια νέα δεδομένα για το ΠΑΣΟΚ και στην κρίσιμη «εσωτερικά» συγκυρία έρχεται να αυξήσει τις προσδοκίες των πολιτών για τον ρόλο που επιβάλλεται να διαδραματίσει ως αντιπολίτευση. Στο συρτάρι
Τα άλυτα, ουσιαστικά, εσωκομματικά προβλήματα φαίνεται ότι μπαίνουν προσωρινά στο συρτάρι.
Στελέχη και βουλευτές κατανοούν ότι σ' αυτή τη συγκυρία θα ήταν τουλάχιστον άστοχη μια κίνηση που δεν θα παρέπεμπε απευθείας στην αντιμετώπιση της σφοδρής κυβερνητικής επίθεσης στις «τσέπες» των πολιτών και μόνο σ' αυτή. Το διάστημα μεταξύ 3ης του Σεπτέμβρη και της εμφάνισης του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αξιολογείται στη Χαρ. Τρικούπη ως η περίοδος κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να εγκαταλείψει την «ενδοσκόπηση» και να ακολουθήσει μια πορεία, που δεν κατάφερε ως κόμμα εξουσίας να ανακαλύψει επί τέσσερα χρόνια. Το σύνολο των στελεχών αλλά και το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου εκτιμά ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε δεινή θέση και ότι οι νέες δημοσκοπήσεις θα αποτυπώνουν ανάγλυφα την γκρίζα κατάσταση για αυτή.
Πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί -υπό προϋποθέσεις πάντα- να απαγκιστρωθεί από την παράλληλη με τη ΝΔ κατηφορική πορεία και σταδιακά να διαγράψει ανοδική τροχιά. Ανησυχούν ωστόσο για το αποτέλεσμα ενός ακόμη νέου «ξεκινήματος» του ΠΑΣΟΚ, αφού δεν ξεχνούν σειρά αντίστοιχων άκαρπων πρωτοβουλιών από την ηγεσία, οι οποίες κατέληξαν σε εσωκομματική περιδίνηση. «Τώρα δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ηγεσία, ούτε για κανέναν από μας, που εξακολουθεί να θέλει να παρουσιάζεται στυλοβάτης της παράταξης», επισημαίνει σε όλους τους τόνους έμπειρο στέλεχος.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΣΚΟΠΙΑ: ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΑΠΟ http://kostasxan.blogspot.com) Επιθυμούν τον πλήρη διαμελισμό της Ελλάδας Τα ΜΜΕ των Σκοπίων χαίρονται αφάνταστα κάθε φορά που παραβιάζεται ο εναέριος χώρος της Ελλάδας από Τουρκικά μαχητικά! Ζητωκραυγάζουν για την «δύναμη» των Τούρκων φίλων τους, και ούτε λίγο ούτε πολύ μιλούν για «πάνοπλη Τουρκία» που όποτε θελήσει μπορεί να βομβαρδίσει την Ελλάδα και να την εξαφανίσει από τον χάρτη! Χαίρονται σαν μικρά παιδιά, που η Ελλάδα δεν φέρνει καμία αντίσταση σε οτιδήποτε της κάνουν, και ακόμη περισσότερο χαίρονται με τα λάθη της εξωτερικής μας πολιτικής (κυρίως με αυτή την πρόσφατη δήλωση της κας Μπακογιάννη κατά της επίθεσης της Ρωσίας στην Γεωργία), βγάζοντας (για ευνόητους λόγους) και το κατάλληλο αντιρωσικό πρόσωπο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο… Μικρά παιδιά είναι εξάλλου, μικρό νεοσύστατο κράτος και πάσχει από όλες τις «παιδικές ασθένειες». Μόνο που ξεχνούν κάτι σημαντικό… Εάν η Τουρκία ήταν τόσο μεγάλη δύναμη εδώ και χρόνια θα είχε επιτεθεί στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα, κάθε φορά που η Τουρκία πήγε να «κουνηθεί» και έγιναν κινήσεις (επιστρατεύσεις) στην χώρα μας, η Τουρκία λούφαζε και σφύριζε αδιάφορα σαν να μην είχε συμβεί τίποτε… Το κακό με την χώρα μας είναι πως πολύ σπάνια κάνει αυτές τις κινήσεις και όταν τις ξεκινάει δεν τρίζει τα δόντια της στον κάθε επίδοξο επιβουλέα των ελληνικών εδαφικών κυριαρχικών δικαιωμάτων… Τέλος πάντων… Οι ανοησίες αυτές των Σκοπιανών ΜΜΕ σαφέστατα δεν είναι ιδιωτικού χαρακτήρα και σαφέστατα απεικονίζουν μία έντονη προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση του Γκρούεφσκι έτσι ώστε να υποβαθμιστεί η δύναμη αλλά και η δυναμική της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Η κίνηση αυτή γίνεται για να διώξει τους «φόβους»1 των Σκοπιανών απέναντι στην γειτονική τους χώρα, αλλά κυρίως για να μειώσει με έναν νέο τρόπο την χώρα μας διεθνώς (μην ξεχνάμε ότι οι ειδήσεις των ΜΜΕ διατρέχουν όλον τον κόσμο). Συνεχείς λοιπόν οι προσπάθειες του γελοίου κυβερνητικού μορφώματος της ευρύτερης περιοχής του Βαρδάρη να μειώσει και να προσβάλει την Ελλάδα με κάθε τρόπο και κάθε δυνατό μέσον… Φαίνεται πως στην ξενιτιά που βρίσκεται (μην ξεχνάμε ότι είναι γενίτσαρος 2ης γενιάς) ξέχασε την λαϊκή θυμοσοφία του Ελληνικού λαού που λέει «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»… Κι έχει να πέσει γέλιο… Με πίσσα και πούπουλα βλέπω τον Γκρούεφσκι2, τον Μιλόσοσκι και όλον εκείνο τον παρατρεχάμενο γλοιώδη και γελοίο συρφετό που ισχυρίζεται πως εργάζεται για το καλό των Σκοπίων… Κωνσταντίνος 1 Οι φόβοι αυτοί είναι η σκληρή πραγματικότητα που στην κοινή λογική λέει πως τα Σκόπια είναι ένα μικρό κρατίδιο άμεσα εξαρτώμενο οικονομικά από την Ελλάδα και πως δεν είναι σε θέση τα Σκόπια να επιχαίρουν για οτιδήποτε πάει στραβά στον ευεργέτη τους, επειδή, πολύ απλά, εάν έχει κάποιο πρόβλημα η Ελλάδα, τότε οι ίδιοι θα αποκτήσουν πολλαπλάσια προβλήματα 2 Και αυτό ίσως γίνει αμέσως μετά την φυγή Μπους, που θεωρείται ο προστάτης των Σκοπίων, αλλά και του εγκλήματος και της διαφθοράς παγκοσμίως

31 ΕΚ.EURO,ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

31 ΕΚ.EURO,ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,ΑΠΟ ΤΟ Δ'ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ.. (ΑΠΟ ΠΕΖΑ TV http://prezatv.blogspot.com/) 31εκ.ευρω θα παρει αμεσαη Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια, απο τα 300 εκ. ευρω που διεκδικει εδω και χρονια, απο το Δ' Κοινοτικο πλαισιο στηριξης... τη στιγμη που οι ελλειψεις σε προσωπικο, υποδομες και μηχανηματα στα Δημοσια νοσοκομεια της χωρας, εχουν ξεπερασει καθε προηγουμενο... Η Εκκλησια μας,παρολο το πλουτοπου εχει στη κατοχη της(ακινητα, χρυσο, γη, μετοχες, club, επενδυσεις κτλ)... αντι να δωσει ενα μεγαλο μερος της περιουσιας της, ετσι οπως θα επρεπε συμφωνα με τον Χριστιανισμο, για τη δημιουργια σχολειων, υπερσυγχρονων νοσοκομειων, αντικαρκινικων κεντρων, ορφανοτροφειων κτλ... θελει κι'αλλα κονδυλια, για να μπορεσει να ολοκληρωσει τα πραγματικα ελαχιστα εργα που πραγματοποιει κατα καιρους... Ιερωνυμε, αν και εισαι γωστος στους κυκλους σου για τα φιλανθρωπικα σου εργα... δεν σε βλεπω να κανεις τα αναμενομενα ανοιγματα... Τι σε εμποδιζει;;;

Ιός “τρύπωσε” στο κινητό και τρέλανε το... λογαριασμό!

(ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ http://www.makthes.gr/)
Ενας ιός που φαίνεται ότι προσέβαλε συσκευή τηλεφώνου ή τηλεφωνική σύνδεση, φουσκώνοντας το λογαριασμό του χρήστη, έγινε αιτία αντιπαράθεσης μεταξύ συνδρομήτριας και εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Του Φώτη Κουτσαμπάρη
Η συνδρομήτρια είναι αποφασισμένη να προσφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας από την εταιρεία αποζημίωση για την ψυχική οδύνη, την οποία, όπως υποστηρίζει, υπόκειται και για το λογαριασμό των 1.283,61 ευρώ που καλείται, αδίκως κατά την ίδια, να πληρώσει. ΚΑΛΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Η αντιπαράθεση ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, όταν η κ. Αλεξάνδρα Χαλκίδου διαπίστωσε ότι το κινητό της τηλέφωνο πραγματοποιούσε μόνο του κλήσεις.
“Είδα να σβήσει ξαφνικά το λαμπάκι της οθόνης και πηγαίνοντας στο μενού κληθέντες αριθμοί είδα γραμμένους αριθμούς που δεν είχα καλέσει.
Κάποιοι γνωστοί μου, μάλιστα, μου είπαν ότι δέχτηκαν τηλεφώνημα από μένα ή μήνυμα σε διάφορες ώρες της ημέρας, ενώ δεν τους είχα πάρει”, περιγράφει η κ. Χαλκίδου.
Η ίδια απευθύνθηκε σε κατάστημα της εταιρείας Vodafone, απ’ όπου είχε προμηθευτεί τη συσκευή και έκανε σύνδεση τον Ιανουάριο του 2008, αναφέροντας το περιστατικό. Εκπρόσωπος της εταιρείας κράτησε τη συσκευή και την απέστειλε για έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι “έχει κολλήσει ιό το κινητό”, όπως αναγράφεται στο σχετικό παραστατικό ελέγχου, με ημερομηνία 10 Απριλίου 2008.
Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα δεν αναγράφηκε ο εντοπισμός του ιού. Η… ΛΥΠΗΤΕΡΗ Η κ. Χαλκίδου έλαβε ειδοποίηση τον Αύγουστο, με ημερομηνία 10 Ιουλίου 2008, ότι οφείλει στην εταιρεία 1.283,61 ευρώ για το λογαριασμό του κινητού, το οποίο, σημειωτέον, είχε κλειστό για ένα διάστημα το Μάρτιο, ενώ για κάποιο μετέπειτα διάστημα το χρησιμοποιούσε με φραγή εξερχόμενων κλήσεων.
Παρά τη φραγή, στον αναλυτικό λογαριασμό της φαινόταν ότι είχε αποστείλει μηνύματα. “Δεν μπορώ να δεχτώ να πληρώνω κάποιες αδυναμίες των δικτύων των εταιρειών.
Πιθανών ο ιός να εισέβαλε από μηνύματα που μου έστελναν συνεργαζόμενες εταιρείες με τη Vodafon.
Άλλωστε, όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο, μπορεί η εταιρεία να χρησιμοποιεί τα στοιχεία μας και να τα δίνει σε άλλες εταιρείες.
Μπορεί να έγινε παρέμβαση και μέσα στο κεντρικό δίκτυο”, τονίζει η κ. Χαλκίδου, η οποία κάνει λόγο για ταλαιπωρία στην οποία έχει υποβληθεί από την ημέρα διαπίστωσης του ιού. “Σταμάτησα τη δουλειά μου, αφού υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας, και άρχισα να ψάχνω από το Μάρτιο τι έχει συμβεί.
Βρήκα κακή αντιμετώπιση από όποιον απευθυνόμουν στην εταιρεία”, δηλώνει η κ. Χαλκίδου. ΜΠΑΛΑΚΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Οι εκπρόσωποι της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, κατά της περιγραφές της καταγγέλλουσας, έριξαν ευθύνες στην εταιρεία που κατασκεύασε τη συσκευή, τη Sony Ericson, ενώ η κατασκευάστρια επέρριψε ευθύνες στη Vodafone.
“Η συσκευή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προσβληθεί από ιό”, απαντά εκπρόσωπος του τεχνικού τμήματος της Sony Erricson.
“Τα αρμόδια τμήματα έκαναν έρευνα και διαπιστώθηκε ότι οι αμφισβητούμενες κλήσεις έχουν καταγραφεί στα μαγνητικά αρχεία της εταιρείας μας και συμφωνούν με το λογαριασμό”, απαντά από την πλευρά της η κ. Χριστίνα Τσιρογιάννη, διευθύντρια εξυπηρέτησης πελατών της Vodafone.
“Εμείς διαπιστώσαμε ότι οι κλήσεις έχουν όντως πραγματοποιηθεί και χαρακτηρίζονται τεχνικά ορθές.
Εάν έγιναν από λάθος χειρισμό συσκευής, από πρόβλημα στη συσκευή ή από οτιδήποτε άλλο, δεν το γνωρίζουμε”, τονίζει η κ. Τσιρογιάννη.
Το ζήτημα τελικά πιθανόν να λυθεί στα δικαστήρια, καθώς, όπως λέει η κ. Χαλκίδου, “θα προσφύγω στη δικαιοσύνη σε βάρος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας”. ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Εκτός του ιού, που κατά τον τεχνικό έλεγχο προσέβαλε το κινητό της κ. Χαλκίδου, η ίδια δέχτηκε από τη Vodafone φουσκωμένο λογαριασμό και για σύνδεση ίντερνετ που είχε με την εταιρεία.
Η σύνδεση ήταν στο όνομα συνεργάτη της από τις 20 Ιανουαρίου 2008.
Η κ. Χαλκίδου έλαβε μετά διμήνου λογαριασμό 1.092,88 ευρώ, που δεν μπορούσε η ίδια να αιτιολογήσει, καθώς δεν είχε κάνει συχνή χρήση, όπως φαινόταν και από τον πίνακα δεδομένων της σύνδεσης.
Παραπονέθηκε στη Vodafone και τελικά διαγράφηκε από το λογαριασμό το ποσό των 950,05 ευρώ, που ενδεχομένως χρεώθηκε από λάθος.

Δεν μπορούν να μπουν όλοι στα πανεπιστήμια και να γίνουν επιστήμονες!

(ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ http://www.agelioforos.gr/)
«Δεν μπορούν όλοι οι μαθητές να πετύχουν στα ΑΕΙ», δηλώνει με νόημα ο υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης, στον απόηχο των κενών θέσεων που προέκυψαν από τα πρόσφατα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων.
Ο υπουργός Παιδείας προαναγγέλλει, πάντως, συγχωνεύσεις ή και αλλαγή του θεματικού προσανατολισμού σε ΤΕΙ όπου καταγράφηκαν κενά.
Ο κ. Στυλιανίδης εμφανίζεται σίγουρος ότι την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, που ανοίγουν τα σχολεία, «για πρώτη φορά τα βιβλία θα περιμένουν τους μαθητές και όχι οι μαθητές τα βιβλία», επιμένει στη διατήρηση της βάσης του «10» στις πανελλήνιες, ενώ για το νόμο - πλαίσιο σημειώνει ότι «οι ακραίες ομάδες που αντιστάθηκαν στην εφαρμογή του ηττήθηκαν κατά κράτος».
Οσο για τα προβλήματα που εμφανίζει η κυβέρνηση, απαντά με νόημα:
«Ανήκω σε μια πολιτική σχολή και εκπροσωπώ μια πολιτική νοοτροπία η οποία θέλει να δημιουργεί θετική επικαιρότητα και να παράγει αποτελέσματα».
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Το «όχι» ν' ακουστεί μέχρι την Αθήνα

(ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ http://www.agelioforos.gr/)
Από αυτήν την κυβέρνηση δεν μπορεί κανείς να περιμένει διορθωτικές κινήσεις.
Το ζητούμενο των κινητοποιήσεων των πολιτών το φετινό φθινόπωρο πρέπει να είναι η πτώση της και, κυρίως, η κατάκτηση μιας νέας πλειοψηφίας με πυρήνα την Αριστερά.
Αυτό τονίζει στον «ΑτΚ» ο Αλέκος Αλαβάνος, λίγες μέρες πριν από τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών κατά τα εγκαίνια της ΔΕΘ, από τους οποίους προσδοκά να πουν «ένα "όχι" στον πρωθυπουργό, που θα ακουστεί μέχρι την Αθήνα».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για τις ευρωεκλογές, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει τέτοιες δυνάμεις, ώστε να είναι ο μοχλός εξουδετέρωσης του σημερινού πολιτικού συστήματος, ενώ εξακολουθεί να κρατά «κλειστά τα χαρτιά του» για τη δική του «επόμενη μέρα».
- Κύριε πρόεδρε, η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια σειρά «φορομπηχτικών» μέτρων.
Ποια απάντηση πρέπει να πάρει από τους εργαζόμενους τη μέρα των εγκαινίων της ΔΕΘ;
Εχουμε μια κυβέρνηση που έχει τη μοναδική ικανότητα να στρέφεται ενάντια στις μεγάλες κοινωνικές ομάδες.
Επιβάλλει κεφαλικό φόρο αδιακρίτως στους μικροεπιχειρηματίες.
Στρέφεται με αγριότητα ενάντια στα λαϊκά στρώματα με τις αυξήσεις στο φόρο καυσίμων, τσιγάρων και στα τέλη κυκλοφορίας.
Προκαλεί με το 10% αυτοτελή φόρο στα μερίσματα που δε συνυπολογίζεται με άλλα εισοδήματα, όταν ένας μικροσυνταξιούχος που έχει το νοίκι μιας γκαρσονιέρας φορολογείται προσθετικά.
Ελπίζω ότι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΘ θα πουν ένα «όχι» στον πρωθυπουργό, που θα ακουστεί μέχρι την Αθήνα.
Σκέφτομαι τους ψηφοφόρους της ΝΔ, πολλοί από αυτούς λαϊκοί άνθρωποι που ντρέπονται να πουν ότι είναι ΝΔ. Ας σκεφτούν.
Ας κάνουν το μεγάλο βήμα να στηρίξουν τη νέα πλειοψηφία με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς για να πάρουμε άλλο δρόμο.
Διαβάστε όλη τη συνέντευξη εδώ.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κρατούσαν διπλά βιβλία

(ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ http://www.makthes.gr)Διπλά βιβλία -επίσημα και ανεπίσημα- φαίνεται πως τηρούνταν στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με μαρτυρική κατάθεση ταμία του κεντρικού δήμου, η οποία δόθηκε στο πλαίσιο έρευνας και ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενήργησε επιθεωρητής του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως προκύπτει από την πορισματική έκθεση του οικονομικού επιθεωρητή, πληρωμές σημαντικών χρηματικών ποσών πραγματοποιούνταν από πλευράς δήμου με... σημειώματα αντιδημάρχων και χωρίς να τηρείται η νόμιμη διαδικασία. Tης Βαρβάρας Ζούκα
Το πόρισμα της έρευνας και της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενήργησε στο δήμο Θεσσαλονίκης ο οικονομικός επιθεωρητής Απόστολος Γιωτάκης, με σκοπό την εξακρίβωση των αιτίων που προκάλεσαν την απώλεια παραστατικού πληρωμής για ποσό 17.608,22 ευρώ, παρουσίασε χθες η επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης Χρύσα Αράπογλου.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Με αφορμή τις αποκαλύψεις του οικονομικού επιθεωρητή, η Χρύσα Αράπογλου ζήτησε την άμεση παρέμβαση των δικαστικών αρχών και όλων των συναρμόδιων φορέων, από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι το υπουργείο Οικονομικών.
“Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει καταστεί πρότυπο κακοδιοίκησης, καθώς λειτουργεί στο εσωτερικό του με διάτρητο τρόπο, που παράγει παρανομίες”, σχολίασε η κ. Αράπογλου, η οποία κάλεσε τον δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να απαντήσει ευθέως αν στον κεντρικό δήμο τηρούνται διπλά βιβλία, επίσημα και ανεπίσημα.
Αναφερόμενη στην υπόθεση της υπεξαίρεσης-μαμούθ με τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία των δημοτικών υπαλλήλων, αλλά και στο παλαιότερο οικονομικό σκάνδαλο που αφορά τη διαχείριση της παγίας προκαταβολής, η κ. Αράπογλου εξέφρασε τη θλίψη της, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ασκηθεί διώξεις, ζητώντας παράλληλα και από τις δικαστικές αρχές να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς.
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Σύμφωνα με την πορισματική έκθεση του οικονομικού επιθεωρητή, η οποία κατατέθηκε τον περασμένο Ιούλιο, μέχρι το 2007 οι πληρωμές πολλών δαπανών στο δήμο Θεσσαλονίκης πραγματοποιούνταν χωρίς να έχουν εκδοθεί αντίστοιχα χρηματικά εντάλματα.
Αντίθετα, οι εκταμιεύσεις των ποσών γίνονταν με “εξωθεσμικές διαδικασίες”, κατόπιν ειδικών εντολών τού εκάστοτε αντιδημάρχου και, μάλιστα, “παρά τις έγγραφες επισημάνσεις του προϊσταμένου της ταμειακής υπηρεσίας ότι αυτές οι πληρωμές είναι παράνομες”.
Ο οικονομικός επιθεωρητής ζητά το θέμα αυτό να εξεταστεί ευρύτερα από κάθε αρμόδια υπηρεσία, όπως το υπουργείο Οικονομίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο και η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
ΔΙΠΛΑ ΒΙΒΛΙΑ
Στη μαρτυρική του κατάθεση, στο πλαίσιο της έρευνας και της σχετικής ΕΔΕ, ο ταμίας του δήμου Θεσσαλονίκης Α.Μ. έκανε λόγο για διπλά βιβλία.
Όπως είπε, οι πληρωμές που βασίζονταν σε ειδικές εντολές των αντιδημάρχων “καταγράφονταν σε ανεπίσημο βιβλίο, το οποίο για μένα αποτελούσε την αρχειοθέτηση.
Οι ειδικές εντολές που δεν τακτοποιούνταν κατά τη διάρκεια του έτους αναφέρονταν σαν χρηματικό υπόλοιπο σε εκκρεμότητα, το οποίο δεν συμφωνούσε με τα αντίστοιχα τραπεζικά διαθέσιμα, γιατί τα μεν βιβλία του δήμου (τα επίσημα) δεν ενημερώνονταν, οι εκταμιεύσεις όμως πραγματοποιούνταν”, σημειώνεται στην κατάθεση του ταμία.
“Στο τέλος κάθε έτους κοινοποιούσα στον αντιδήμαρχο εγγράφως τις ετήσιες εκκρεμότητες που υπήρχαν από τις γραπτές εντολές του, γιατί το άνοιγμα που υπήρχε στο χρηματικό υπόλοιπο των επίσημων βιβλίων του δήμου με το αντίστοιχο των τραπεζικών καταθέσεων ήταν πολύ μεγάλο”, ανέφερε στην κατάθεσή του ο συνταξιοδοτηθείς προϊστάμενος της διεύθυνσης ταμειακής υπηρεσίας Θ.Γ.
Ο τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών Αναστάσιος Γερογιάννης, ο οποίος κατέθεσε ανωμοτί στις 16 Απριλίου 2008, επισήμανε ότι εκδίδονταν ειδικές εντολές, εφόσον προέκυπταν άμεσες και επείγουσες ανάγκες, “αλλά φροντίζαμε να ενταλματοποιούνται άμεσα”.
Όπως επισημαίνεται στην πορισματική έκθεση, ο κ. Γερογιάννης “χαρακτηρίζει τις μη νόμιμες πληρωμές που πραγματοποιήθηκαν ως τυπικές παραλείψεις, οι οποίες καλύπτονταν σε σύντομο χρονικό διάστημα κατά σύννομο τρόπο”.
ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ
Αφορμή για τη διενέργεια της έρευνας του οικονομική επιθεωρητή αποτέλεσε μια υπόθεση δεκαετίας.
Στο πλαίσιο σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ για το πρόγραμμα
“Τα ψηφιδωτά της Μεσογείου”, ο κεντρικός δήμος διέθεσε στις 15 Οκτωβρίου 1999 στο πανεπιστήμιο 17.608,22 ευρώ, χωρίς να υπάρχει το αντίστοιχο χρηματικό ένταλμα.
Με την είσπραξη της επιταγής που εκδόθηκε για λογαριασμό της, η Επιτροπή Ερευνών εξέδωσε το αντίστοιχο γραμμάτιο είσπραξης, το οποίο όμως χάθηκε, οπότε οι υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούσαν να ενταλματοποιήσουν τη δαπάνη.
Για να τακτοποιήσει αυτή την εκκρεμότητα, ο δήμος απευθύνθηκε στον επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών το Νοέμβριο του 2007.
“Δηλαδή”, όπως σημειώνεται στην έκθεση του οικονομικού επιθεωρητή, “ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητά μετά δέκα χρόνια να νομιμοποιηθεί διαδικασία πληρωμής μη προβλεπόμενη από διατάξεις νόμου ούτε βέβαια από αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας”.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο οικονομικός επιθεωρητής επισημαίνει μεταξύ των άλλων ότι “η αμέλεια του αντιδημάρχου Αναστάσιου Γερογιάννη να εφαρμόσει το νόμο και να ρυθμίσει έγκαιρα το ζήτημα είναι προφανής και η ευθύνη του αναμφισβήτητα δεδομένη”. Τι απαντά η διοίκηση.
Σε γραπτή απάντηση προς τη Χρύσα Αράπογλου, που εξέδωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, επισημαίνεται ότι “λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τον απολογισμό της διοίκησης του δήμου κατά το έτος 2007, η κ. Αράπογλου, μην μπορώντας να ασκήσει ενώπιον της διοίκησης αξιόπιστη κριτική στο σημαντικότατο έργο της, κατέφυγε για άλλη μια φορά στην τακτική της διαστρέβλωσης των γεγονότων, των ύβρεων, των συκοφαντιών και της σπίλωσης εντίμων στελεχών του δήμου Θεσσαλονίκης μέσω συνέντευξης Τύπου.
Δεν συνετίστηκε από το ότι όλες οι μέχρι σήμερα κατηγορίες που απηύθυνε προς τα στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης αποδείχθηκαν ανυπόστατες και δυστυχώς συνεχίζει την ίδια τακτική”, σημειώνεται στο ίδιο κείμενο, στο οποίο επίσης τονίζεται ότι “είναι φανερό ότι με τον τρόπο αυτό εκτίθεται ανεπανόρθωτα απέναντι στο λαό της Θεσσαλονίκης, ο οποίος και μνήμη έχει και κρίση διαθέτει”.