Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

«ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ»

Ένα παλιό γνωμικό λέει «Θέλω να αγιάσω μα δε μ’ αφήνουν οι διαόλοι». Εδώ κολλαει. Και όπως όλοι καταλάβατε, αναφέρομαι σε αυτό το κατάπτυστο ραδιοτηλεοπτικό σποτάκι που τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά μεταδίδεται από τα Μ.Μ.Ε. Να αποκτήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ «φορολογική συνείδηση». ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Βέβαια, το σποτάκι, μάλλον ο εμπνευστής του (βλέπε Αλογοσκούφης) ΔΕΝ διευκρινίζει αν μέσα στους ΟΛΟΥΣ, συμπεριλαμβάνονται και οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, οι ΜΕΓΑΛΟΕΚΔΟΤΕΣ, οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ οι «έχοντες και κατέχοντες» (κατά την παλιά προσφώνηση). Δεν το διευκρίνισαν αυτό. Βλέπετε, ο κόσμος το ‘χει «τούμπανο» ότι οι πλέον «φορολογικά ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΙ» είναι αυτοί που ανέφερα παραπάνω. Και ξέρετε τι φοβάμαι από αυτό το σποτ; Την «έμμεση προειδοποίηση» για νέο επερχόμενο άρμεγμα του κοσμάκη. Τι έμεινε να πάρετε ρε λαμόγια; Μας φτάσατε στο σημείο να χρειάζεται να δουλεύουμε δέκα ζωές για να ξεχρεώσουμε. Για ποια φορολογική συνείδηση μιλάτε; Το είπα και το ξαναλέω. Τελικά στην κυβέρνηση πρέπει να παίρνουν «ληγμένα», αλλιώς δεν εξηγείται αυτό το θράσος, γιατί περί θράσους πρόκειται όταν μας βρίζουν με τέτοια σποτάκια, όταν στα πλαίσια της «φορολογικής συνείδησης» οι κλέφτες μας λένε να ΜΗΝ κλέβουμε το κράτος. Θυμάμαι το θέμα με τους «ντοπαρισμένους» αθλητές, και την κατακραυγή όλου του κόσμου. Μα ρε παιδιά, το 80, 90 % αυτών που μας κυβερνούν, φέρονται λες και είναι εκείνοι μέσα στην ντόπα. Οι αθλητές μας πείραξαν, που στο φινάλε δεν μας βάζουν χέρι; Ρε τι πίνουν μέσα στα γραφεία τους καθημερινά; Θα μας τρελάνουν. Και προσοχή παρακαλώ, ΟΛΑ τα κανάλια, αυτή την ξεφτιλα του κόσμου με το σποτάκι αυτό, την έκαναν γαργάρα. Και πώς να μη την κάνουν; Κάθε μετάδοση είναι «μπικικίνια» στα ταμεία τους. Άκου «φορολογική συνείδηση». Παλιά έλεγαν «μη ρωτάς τι κάνει η πατρίδα σου για σένα, αλλά τι κάνεις εσύ για την πατρίδα σου». Τι να ρωτήσω, τι να ρωτήσουμε; Όλοι εμείς, στραγγίξαμε για την πατρίδα μας. Μας στράγγιξαν οι πολιτικοί της, εκείνοι που την κυβέρνησαν, που την κυβερνούν και που θα την κυβερνήσουν. Έντεκα εκατομμύρια στραγγίξαμε, ενώ πόσοι είναι! 1000, 2000, καθημερινά γίνονται και πιο πλούσιοι. Αυτά κάνει η πατρίδα μου για ΕΜΑΣ. Για ποια συνείδηση μου μιλάτε ρε πυροβολημένοι; Τολμάτε ΕΣΕΙΣ να μιλήσετε, και να διαφημίσετε συνείδηση, που και μόνο τη λέξη που λέτε, είναι ΠΡΟΣΒΟΛΗ; Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Σταματήστε επιτέλους να προσβάλετε μια ολόκληρη χώρα. Καταλάβετε το, ότι ξεπεράσαμε τα όποια όρια είχαμε. Κάποιοι είπαν ότι η κυβέρνηση τώρα με τα επεισόδια που έγιναν «θέρισε τις θύελλες από τους ανέμους που έσπειρε». Πολύ φτηνά την έβγαλε αφού θέρισε μόνο «θύελλες». Να δω πως θα την βγάλει, όταν οι άνεμοι που εξακολουθεί και σπέρνει μετατραπούν σε τυφώνες. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στην Καλαμαριά
Χριστουγεννιάτικο τριήμερο Bazzar με έργα και γλυκίσματα, διοργανώνουν από αύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου, οι νέοι του προγράμματος «Αυτονομία και Επικοινωνία», του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Καλαμαριάς, στην καινούρια παραμυθένια πλατεία του Δημαρχείου, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη πινελιά δημιουργίας και δράσης. Το τριήμερο αυτό Bazzar πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου και με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα ΄Ατομα με Αναπηρία. Πάγκοι με έργα που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά με κόπο και εντατική δουλειά, όπως καθρέπτες, ημερολόγια, ρεσό, χριστουγεννιάτικα στολίδια, αλλά και διάφορα γλυκίσματα, ζαχαρωτά και σοκολατάκια θα εκτίθενται και θα δίνουν τη δική τους γιορτινή νότα στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν, να στηρίξουν τον αγώνα και να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών, αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων που το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Οι νέοι του προγράμματος «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» με τα εκθέματά τους και την παρουσία τους, θα μεταδίδουν μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους το μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας & της ισότιμης συμμετοχής στη κοινότητα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα «Αυτονομία και Επικοινωνία» λειτουργεί σαν μεσολαβητής στην ενεργό δράση, που γεφυρώνει το χάσμα του μοτίβου ΕΜΕΙΣ & ΑΥΤΟΙ και μεταδίδει το μήνυμα ότι, η συνύπαρξη με το συνάνθρωπο πραγματοποιείται μέσα από την αποδοχή του διαφορετικού άλλου. Εξάλλου η τέχνη δεν είναι για τους λίγους, είναι μια μορφή έκφρασης για όλους, μια «παγκόσμια γλώσσα».
Η συλλογική - δημιουργία αποτελεί ένα εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων, μια ευκαιρία βίωσης χαράς και ικανοποίησης μέσα από ομαδικούς στόχους.

Δεν ήξερε... δεν ρώταγε;

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΆδειασε Ρουσόπουλο, ταφόπλακα σε Προανακριτική Ο Καραμανλής πήρε χθες πάνω του όλη την πολιτική ευθύνη για την υπόθεση Βατοπεδίου, την οποία και χαρακτήρισε σκάνδαλο ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Διονύσης Νασόπουλος
Με την καινοφανή για Πρωθυπουργό δικαιολογία ότι δεν ήξερε, δεν κατάλαβε και εντέλει «υποτίμησε» το Βατοπέδι, ο Κ. Καραμανλής πήρε πάνω του όλη την πολιτική ευθύνη για το μεγάλο σκάνδαλο κι έβαλε την προσωπική σφραγίδα του στην επιχείρηση της Ν.Δ. να μπει ταφόπλακα στην υπόθεση.
Παράλληλα, άδειασε, όπως εκτιμούσαν χτες κορυφαίοι υπουργοί, τον κ. Θόδωρο Ρουσόπουλο καθώς φρόντισε να επισημάνει με έμφαση την εσφαλμένη τοποθέτησή του για την υπόθεση του Βατοπεδίου στη ΔΕΘ, την οποία απέδωσε σε ελλιπή ενημέρωση.
Με όχημα το πρωθυπουργικό mea culpa, την ίδια ώρα, σε Μαξίμου και Ρηγίλλης προσδοκούν ότι η κυβέρνηση θα βγει από το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Παράλληλα, προεξοφλούν την απομάκρυνση των κ.κ. Αλ. Κοντού και Π. Δούκα από την κυβέρνηση στον επικείμενο ανασχηματισμό σε μια εμφανή προσπάθεια να πειστούν η κομματική βάση και η κοινωνία ότι το σκάνδαλο δεν θα μείνει χωρίς κυρώσεις.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΠΟ ΤΟ http://www.diavasame.gr/ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ! ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ Diavasame.gr σήμερα. Από σήμερα 17/12/08, στο http://www.diavasame.gr%20θα%20μπορείτε%20να%20-κυριολεκτικά-%20ΞΕΦΥΛΛΙΖΕΤΕ%20τις%20πρώτες%20σελίδες
Έτσι θα έχετε μια γεύση από το ίδιο το βιβλίο, όπως περίπου όταν το ξεφύλλιζατε στο βιβλιοπωλείο.
ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ! Επίσης με τίτλο Συμβαίνουν γύρω μας, η συντάκτριά μας, δημοσιογράφος Βασιλική Χρίστη, θα επιλέγει καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και θα σας ενημερώνει για σημαντικές ειδήσεις από τον πλανήτη μας, την, συμπαντικά, γειτονιά μας. Και γενικά θα δείτε μια νέα σχεδίαση στη σελίδα μας.
Ελπιζουμε πιο όμορφη. Ευχαριστούμε Γιώργος Πιπερόπουλος

Η «άσπρη λέξη» της ημέρας - Μολότοφ

Tελειώνουμε τη χρονιά με λέξεις που σταχυολογήσαμε από τα μηνύματά σας τις τελευταίες μέρες.
Οι βόμβες (ή κοκτέιλ) μολότοφ είναι «αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που αποτελούνται από φιάλες με εύφλεκτο υλικό και κομμάτια υφάσματος ως φυτίλι.
Το όνομά τους προέρχεται από το Σοβιετικό πολιτικό Βιατσεσλάβ Μιχαήλοβιτς Μολότοφ. Κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Κόκκινου Στρατού εναντίων των Φιλανδών το Νοέμβριο του 1939 ο Μολότοφ σε ραδιοφωνικό του μήνυμα υποστήριξε πως η Σοβιετική Ένωση δεν έριχνε βόμβες αλλά "πανέρια" με τρόφιμα στους πεινασμένους Φιλανδούς.
Τότε οι Φιλανδοί ονόμασαν τις βόμβες αυτές πικ-νικ Μολότοφ και ως αντίδραση χρησιμοποίησαν "φιάλες", τα κοκτέιλ μολότοφ κατά των σοβιετικών αρμάτων.
Τις βόμβες μολότοφ χρησιμοποίησαν και οι Σοβιετικοί εναντίον του Χίτλερ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Θέμα της εβδομάδας: Μπαρουτοκαπνισμένες γιορτές
Δείτε όλο το αρχείο λέξεων αλλά και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στη διεύθυνση http://www.asprilexi.com/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ infognomonpolitics Οι Κούρδοι της Τουρκίας επιδιώκουν "Κουρδική Ενότητα" με τους αδελφούς τους στο Ιράκ Χάρτης του Κουρδιστάν, που έχει διαιρεθεί στα τέσσερα, μεταξύ Ιράν, Ιράκ, Συρίας και Τουρκίας
Επιτροπή ανωτάτων αξιωματούχων του Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP), που εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία των Κούρδων της Τουρκίας, εδώ και μερικές μέρες βρίσκεται στο Βόρειο Ιράκ, όπου τα μέλη της πραγματοποίησαν επίσημες επισκέψεις και επαφές με τους Κούρδους της αυτόνομης διοίκησης του Κουρδιστάν.
Η επιτροπή του DTP συνατήθηκε στην πρωτεύουσα Αρμπίλ (Άρβυλα) πρώτα με πρόεδρο του Κουρδιστάν Μεσούτ Μπαρζανί (Mesut Barzani) και στη συνέχεια με τον...πρωθυπουργό, Νετζιρβάν Μπαρζανί (Neçirvan Barzani).
Το θέμα της συζήτησης ήταν η πολυπόθητη ενότητα των Κούρδων, που έχει διασπαστεί από την κατοχή του Κουρδιστάν από τέσσερα κράτη, το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Τουρκία.
Η επίτροπή των Κούρδων της Τουρκίας πραγματοποίησε συμβολική επίσκεψη στο μαυσωλείο του Molla Mustafa Barzani, πατέρα του προέδρου του Κουρδιστάν, αλλά και της επανάστασης των Κούρδων του Ιράκ.Ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της επιτροπής στον πρωθυπουργό Νετζιρβάν Μπαρζανί, συζητήθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των Κούρδων της Τουρκίας και των Κούρδων του Ιράκ, καθώς και το γενικότερο ζήημα της αλληλοκατανόησης και της εθνικής συνεννόησης μεταξύ των Κούρδων, σε όποιο σημείο του Κουρδιστάν και αν κατοικούν.
Η επιτροπή του DTP ολοκλήρωσε τις επίσημες επαφές της, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο τυο Ιράκ, Τζελάλ Ταλαμπανί.
Στη συνάντηση, που έγινε στην κωμόπολη Ντουκάν (Dukan), της Σουλεϊμανί για (Süleymaniye), συζητήθηκε το ζήτημα της συνεργασίας, της ενίσχυσης των δεσμών και της ενότητας των Κούρδων.
Πηγή: BUGUN

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΗ ΠΑΡΟΤΙΔΗ Η ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΦΟΡΗ ΠΑΡΟΤΙΔΗ, ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ, ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: "ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ". Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ (ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΝΙΚΗΣ 13, 2ος ΟΡΟΦΟΣ) ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΙΜΩΜΕΝΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ: ΚΑΙΤΗ ΜΕΛΗ-ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑΘΗΣ ΤΣΟΜΙΔΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΪΣΙΔΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Λεωφόρος Νίκης 13 Τ.Κ. 54623 ΘεσσαλονίκηΤηλ.: 2310277315 και 2310241753 Fax : 2310279173 www.efxinos.grinfo@efxinos.gr ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ 2008 - ΔΡΑΜΑ Η Ονειρούπολη της Δράμας κατατάσσεται ως η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας με πλούσιες καθημερινές εκδηλώσεις και δεκάδες δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Οι δράσεις της Ονειρούπολης είναι φέτος περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ προς όλους του επισκέπτες της. Στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων δεν θα μπορούσαν να λείψουν δράσεις που αναφέρονται στον Πολιτισμό και την Παράδοση του Πόντου. Συγκεκριμένα είναι οι εξής: ΣΑΒΒΑΤΟ 27.12.2008 στις 18.00 O Σύλλογος Ποντίων Δράμας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ» θα παρουσιάσουν χορούς από όλες τις περιοχές του Πόντου. ΔΕΥΤΕΡΑ 29.12.08 στις 18.00 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διποτάμων «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» παρουσιάζει παραδοσιακούς χορούς του Πόντου. ΤΡΙΤΗ 30.12.08 στις 18.30 Παραδοσιακή βραδιά από τον πολιτιστικό σύλλογο με χορούς του Πόντου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗΛόγω των πρόσφατων γεγονότων η εκδήλωση του Ξενή Σαχίνη στον Ιανό η οποία ακυρώθηκε θα γίνει στις 19-12-2008 στις 9 το βράδυ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4
106 79
Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΟμιλία Γιάννη Κουριαννίδη στην Θεσσαλονίκη για την Θράκη
O εκδότης του περιοδικού «Ενδοχώρα» Γιάννης Kουριαννίδης θα ομιλήσει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης (Aλ. Σβώλου και Εθνικής Αμύνης, 2ος όροφος), σε εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο «Αριστοτέλης», με θέμα «Οι τουρκικές προκλήσεις στη Θράκη σήμερα και η ελλαδική αβελτηρία».