Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στην Καλαμαριά
Χριστουγεννιάτικο τριήμερο Bazzar με έργα και γλυκίσματα, διοργανώνουν από αύριο Πέμπτη έως και το Σάββατο 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου, οι νέοι του προγράμματος «Αυτονομία και Επικοινωνία», του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Καλαμαριάς, στην καινούρια παραμυθένια πλατεία του Δημαρχείου, δίνοντας έτσι μια ιδιαίτερη πινελιά δημιουργίας και δράσης. Το τριήμερο αυτό Bazzar πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου και με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στα ΄Ατομα με Αναπηρία. Πάγκοι με έργα που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά με κόπο και εντατική δουλειά, όπως καθρέπτες, ημερολόγια, ρεσό, χριστουγεννιάτικα στολίδια, αλλά και διάφορα γλυκίσματα, ζαχαρωτά και σοκολατάκια θα εκτίθενται και θα δίνουν τη δική τους γιορτινή νότα στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν, να στηρίξουν τον αγώνα και να ενισχύσουν την προσπάθεια των παιδιών, αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων που το μήνυμα της αγάπης, της προσφοράς και της αλληλεγγύης αποκτά ιδιαίτερη σημασία.
Οι νέοι του προγράμματος «ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ» με τα εκθέματά τους και την παρουσία τους, θα μεταδίδουν μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους το μήνυμα για την αποδοχή της διαφορετικότητας & της ισότιμης συμμετοχής στη κοινότητα. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, το πρόγραμμα «Αυτονομία και Επικοινωνία» λειτουργεί σαν μεσολαβητής στην ενεργό δράση, που γεφυρώνει το χάσμα του μοτίβου ΕΜΕΙΣ & ΑΥΤΟΙ και μεταδίδει το μήνυμα ότι, η συνύπαρξη με το συνάνθρωπο πραγματοποιείται μέσα από την αποδοχή του διαφορετικού άλλου. Εξάλλου η τέχνη δεν είναι για τους λίγους, είναι μια μορφή έκφρασης για όλους, μια «παγκόσμια γλώσσα».
Η συλλογική - δημιουργία αποτελεί ένα εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων, μια ευκαιρία βίωσης χαράς και ικανοποίησης μέσα από ομαδικούς στόχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: