Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ 2


ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ 2

Εδώ είμαστε πάλι, με το γνωστό θέμα για το οποίο ΚΑΝΕΙΣ δεν νοιάζεται, και ακούει στο όνομα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών.
Τα ΣΦΑΓΕΙΑ των Αναπήρων και Χρόνια Πασχόντων της Ελλάδας.
Τα «λημέρια» της ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ και της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ των κυβερνήσεων και των «επιστημόνων».
Τα…. «ΧΑΣΑΠΙΚΑ» όπου κρεμούν στο… «τσιγκέλι» της επιτροπής τους ανθρώπους και τους ΣΦΑΖΟΥΝ με τις αποφάσεις τους, και με ελαφριά «καρδιά», προκειμένου να μην επιβαρύνεται το κράτος από τις όποιες παροχές δικαιούται ο άρρωστος.
Και αφού μίλησα για «χασάπικα», για μαγαζιά δηλαδή, για να μπορέσουν να λειτουργήσουν σωστά, οι «ειδικές επιτροπές» έβγαλαν και τους σχετικούς «καταλόγους», για να ξέρουν με ΤΙ σφαχτό έχουν να κάνουν. Λέω φυσικά για τους «Πίνακες» ποσοστών αναπηρίας, και για ΟΛΑ τα άλλα κόλπα που σκαρφίζονται προκειμένου να ΣΦΑΞΟΥΝ τον κοσμάκη.
Και όπως είναι φυσικό στο «εμπόριο», οι «τιμές» των διαφόρων προϊόντων αλλάζουν τακτικά. Το ΙΔΙΟ τακτικά, αλλάζουν και οι «πίνακες» της αναπηρίας με τελικό στόχο τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ των ασθενών.
Πάμε να δούμε μια καταγγελία, φρέσκια.
Είπαμε, για τους πιο δύσπιστους, ας το ψάξουν, και θα βρουν ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ για να μην πω ΧΙΛΙΑΔΕΣ και ΟΛΕΣ ΕΠΩΝΥΜΕΣ, ΟΛΕΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ.
«Σήμερα πήρα τα αποτελέσματα των κεπα. Απογοητεύτηκα τελειως.Το ποσοστό 55 τα 100.
Είχα κάνει αίτηση για εξωιδρυματικο. Μου δωσανε 45 για σκπ και 10 ψυχιατρικό. Γράφουν ότι δεν συμπίπτω στις διατάξεις κ.λ.π.
Ενώ το δικαιούμαι και το έπαιρνα μέχρι το 2016 για 5 χρόνια και με ποσοστό 67 μόνο στη σκπ. Εκτοτε και ενώ έχω καθηλωθεί στο καροτσάκι έχω χειροτερέψει πάρα πολύ τα κεπα με κάνουν καλά με ποσοστά πότε 40 πότε 50 ποτε55.
Εγώ αμφιβάλω αν είναι γιατροί είμαι σίγουρη ότι δεν είναι. Ποιος μπορεί να ελέγξει αν έχουν πτυχίο. Αν κρίνω από την εξέταση και την συμπεριφορά τους μάλλον από το καφενείο τους φέρνουν. Συγγνώμη αν σας κούρασα αλλά είμαι πολύ απελπισμένη.»
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
Βέβαια κάποιοι θα πουν «και τι μας νοιάζει εμάς», αλλά πιστέψτε με, ΟΛΟΥΣ πρέπει να τους νοιάζει, γιατί στη θέση της κοπέλας, αύριο μπορεί να είναι και οι ίδιοι η κάποιος δικός τους.
Η περίπτωση της συγκεκριμένης ασθενούς είναι μια από τις συνηθισμένες, γιατί την ΙΔΙΑ περιπέτεια περνούν όσοι πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, ένα χρόνιο νόσημα που είναι ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ και όχι απλή νευρολογία.
Το γράφω ΧΡΟΝΙΑ αυτό, αλλά όπως βλέπω, το ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ που παίζεται στις πλάτες των ασθενών με ΣΚΠ, συνεχίζεται.
Αναρωτιέμαι, ΠΩΣ αναλαμβάνουν την ΕΥΘΥΝΗ ορισμένοι για τις ΖΩΕΣ του κοσμάκη, τη στιγμή που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΑΡΚΕΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΘΗΣΗ.
Το να κουβαλάς το «σφυράκι» του νευρολόγου, δεν σε κάνει και ειδικό στην Σκλήρυνση γιατί υπάρχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ στον ασθενή που ξεγελούν για την κατάσταση του, πράγματα, συμπτώματα, που ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΘΗΣΗ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.
ΑΥΤΗ φίλοι μου είναι η πραγματικότητα.
Και για να δείτε τι αποτελέσματα Συνέλληνες έχουν τα…. «θαυματουργά» ΚΕΠΑ στη ψυχολογία των ασθενών, διαβάστε και ένα δυο σχόλια…
«Από το 2003 που ξεκίνησε η τρεχάλα στις επιτροπές τα έχω βιώσει πολλές φορές αυτά και ένσταση που έκανα για το εξωϊδρυματικό όταν μου το έκοψαν δεν δικαιώθηκα. Εύχομαι να δικαιωθείς.»
«Δεν ελπιζω πια.Απογοητευτηκα εξαντληθηκα καλυτερα να πεθανω»
«Γιατι χτυπανε τοσο τα ατομα με ΣΚΠ. Ειναι πολυ αδικο. Με τι κριτηρια δινουν τα ποσοστα. Παιρνουν επιδομα ασθενειες που μπορουν να περπατησουν να κανουν πολλα πραγματα ακομα και να εργαζονται και στη σκπ που δεν μπορεις να παρεις τα ποδια σου θελεις ατομα να σε φροντιζουν μας κοβουν. Μηπως οι υποτιθεμενοι γιατροι των κεπα εχουν αγνοια απο ΣΚΠ????»
Θα σου απαντήσω εγώ γιατί χτυπούν τα άτομα με ΣΚΠ. Γιατί αυτά είναι τα πιο εύκολα ΘΥΜΑΤΑ στις επιτροπές. Το έγραψα αμέτρητες φορές.
ΟΡΓΗ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ Συνελληνες.
Διαβάστε και αυτό…
«Πέρασα πριν από περίπου 2 χρόνια από επιτροπή στο ΙΚΑ στο Μαρούσι για άδεια ασθενείας ομως.Ηταν 4 γυναίκες, η μια διάβαζε MS στο χαρτί και ρωτούσε τι είναι αυτό... Μόνο αυτό θα σας πω,αυτα σουργελα που ειχαν μπαρμπα στη κορωνη για να βρισκονται στις θεσεις που βρισκονται,αλλιως ουτε για φυλανε προβατα δε θα ηταν ικανοι,παιζουν με τις αντοχές, τον πόνο και την υγεια του κοσμάκη και σε εμπαιζουν κιόλας.. Για ολα αυτα όμως πρέπει να κινηθεί ο σύλλογος και σα σύλλογος να φροντίζει για ολους τους συνασθενεις, όχι μονο για τους κοντινούς.Καλη δύναμη»..
Αλήθεια, μια και αναφέρθηκε ο Σύλλογος, αν θυμάμαι καλά, «Υπάρχουν» σύλλογοι, υπάρχει και η ομοσπονδία, που ΞΕΡΟΥΝ τι τραβά ο κόσμος…..
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ;
ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ;
ΓΙΑΤΙ «ΑΡΓΟΥΝ» ΤΟΣΟ;
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ
                                             
Και ενώ ο λαός κάνει τα… «μπάνια» του, και ΟΛΟΙ οι πολιτικοί κάνουν τα αδύνατα δυνατά (όπως λένε) για να καλυτερεύσει η κατάσταση της χώρας, υπάρχει μια «άλλη» κατηγορία Ελλήνων, που ζουν το δικό τους μαρτύριο (κυριολεκτικά), γιατί ΕΤΣΙ αποφάσισαν κάποιοι, και ΕΤΣΙ, γίνεται.
Αναφέρομαι στην κατηγορία των Χρονίως Πασχόντων, των Α.Μ.Ε.Α, που είχαν την ΑΤΥΧΙΑ να ζουν στην Ελλάδα, τη χώρα, που οι «αρμόδιοι» δεν λογαριάζουν τον ανθρώπινο πόνο, ΔΕΝ λογαριάζουν τις ΖΩΕΣ μας και παίζουν με αυτές, και δημιουργούν, σκαρφίζονται, τακτικές ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ.

Είναι ΟΛΟΙ εκείνοι, που ενώ ΔΕΝ είναι άξιοι να μοιράσουν δυο γαιδάρων άχυρο (που λέει και ο λαός), «σχεδιάζουν» για την επόμενη μέρα της χώρας.
Να πούμε λοιπόν τα πράγματα με το όνομα τους (οι άμεσα ενδιαφερόμενοι τα ζουν στο πετσί τους).
Όταν δημιουργήθηκαν λοιπόν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ, πως θα ξεκαθάριζε η κατάσταση, το ΧΑΟΣ που επικρατούσε ΤΟΤΕ στο χώρο των ΑΜΕΑ, των Χρονίως Πασχόντων, κλπ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΤΕ, δεν φανταζόταν πως τα ΚΕΠΑ, θα εξελισσόταν σε ΚΕΝΤΡΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΘΗΣΕΩΝ, πως θα ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ «Κέντρα Πειραματισμών και Θαυμάτων», Κέντρα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της ανθρώπινης ΖΩΗΣ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ..
Φοβερή εξέλιξη.
Νόμοι επί νόμων, και το «κερασάκι»;
Ο «Πίνακας Παθήσεων και ποσοστών αναπηρίας» (τα βάζω μαζί γιατί ουσιαστικά είναι το ίδιο), τα γνωστά σε ΟΛΟΥΣ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΑ, οι ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΚΤΕΟ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ.
Αλήθεια, βρεθήκατε φίλοι μου ποτέ έξω από κάποιο ΚΕΠΑ;
Θα πρότεινα στους δύσπιστους, να κάνουν μια βόλτα από εκεί, και θα καταλάβουν ΠΟΛΛΑ.
Θα δουν για παράδειγμα, οι επιτροπές να «συνεδριάζουν» ΟΧΙ σε ιατρεία, αλλά σε γραφεία, θα δουν, το «ξεπέταμα» των ασθενών σε χρόνο ρεκόρ, την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ κάποιων «επιστημόνων», θα δουν πολλά και θα τραβούν τα μαλλιά τους.
Βέβαια, να επαναλάβω εδώ όπως έχω γράψει πολλές φορές, πως ΕΥΤΥΧΩΣ, ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΤΑ ΑΙΣΧΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ, ΕΥΤΥΧΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ.
Μίλησα πιο πάνω για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Αντιμετωπίζουν τον ασθενή σα σκουπίδι, σαν αντικείμενο. Ψάξτε το και θα βρείτε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες καταγγελίες.
Μίλησα για «θαύματα» που γίνονται στις επιτροπές, και αυτά κι αν είναι πολλά. Άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, «κρίνονται» μέσα σε ένα δεκάλεπτο αν όχι «υγιείς» με πάθηση «ήπιας μορφής», και αυτό μόλις ο γιατρός ΞΕΦΥΛΛΙΣΕΙ τον φάκελο του ασθενή….
Θα μπορούσα να γράφω παραδείγματα, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, για ΩΡΕΣ και πάλι δεν θα τελείωναν.
Οι ασθενείς Συνελληνες, πηγαίνουν σε κανονικά ΣΦΑΓΕΙΑ. Το ζητούμενο είναι να μειωθούν τα ποσοστά αναπηρίας, να ΚΟΠΟΥΝ οι όποιες παροχές, να γλυτώσει το «κράτος» χρήματα.
Το… «ευαίσθητο» και κοινωνικό κράτος, για το οποίο ΟΛΟΙ οι χρόνια πάσχοντες, ΟΛΑ τα ΑΜΕΑ, αποτελούν αβάσταχτο βάρος και πρέπει να εξαφανιστούν.
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης
tsougarisgnomi@gmail.com

Κράνος Διασωστικό-Δασοπυροσβεστικό της Vallfirest VF Helmet

Κράνος Διασωστικό-Δασοπυροσβεστικό της Vallfirest VF Helmet 
Ελαφρύ, συμπαγές και άνετο, είναι κατάλληλο και για βιομηχανικές ναυτηλιακές και στρατιωτικές δραστηριότητες.
Υλικό Κατασκευής: ABS
Προτεινόμενη Χρήση: Υψηλές Θερμοκρασίες,Πυρόσβεση,Διάσωση

GM 600 VHF GMDSS Πομποδέκτης Class A DSC




Συμβατό με GMDSS
Ο GM600 πληροί τις απαιτήσεις GMDSS που απαιτούνται βάση SOLAS
για τα εμπορικά πλοία διεθνών πλόων, και την οδηγία MED (2014/90/EC) για τα ευρωπαϊκά εμπορικά πλοία.
ITU Class A DSC Facility (Meets ITU-R M.493-13)
Ο GM600 έχει ένα ειδικό δέκτη DSC ο οποίος συνεχώς παρακολουθεί το 
CH 70 και είναι ανεξάρτητος από τον κύριο δέκτη ή και άλλες λειτουργίες.
Η λειτουργία Multi-task DSC επιτρέπει να εμφανίζονται μέχρι 7 λαμβανόμενα και
εκπεμπόμενα μηνύματα DSC.
Μεγάλη Έγχρωμη οθόνη LCD TFT 4,3 ιντσών
Η έγχρωμη TFT LCD προσφέρει φιλικά εικονίδια και σχεδιασμό προς το χρήστη.
Η βελτιωμένη γραμματοσειρά επιτρέπει τη γρήγορη αναγνώριση των αλφαριθμητικών χαρακτήρων.
Μπορείτε να επιλέξετε τις λειτουργίες ημέρας και της νύχτας ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού.
Εύχρηστο περιβάλλον εργασίας χρήστη
Τα στοιχεία στο μενού εμφανίζονται με εικονίδια φιλικά προς το χρήστη και μπορούν να πλοηγηθούν μέσω του κύριου επιλογέα ή με τα πάνω και κάτω πλήκτρα.
Υψηλής ποιότητας μπροστινό ηχείο
Το ενσωματωμένο ηχείο διαμέτρου 57 χιλιοστών είναι αδιάβροχο και παρέχει
καθαρό ήχο. 
Άλλα χαρακτηριστικά
• Πρόσοψη αδιάβροχης κατασκευής ΙΡΧ 7 
• Παροχή ρεύματος PS – 310 DC – DC για πλωτή βάση σύνδεσης
• 12V ή 24V είσοδος τροφοδοσίας του μετατροπέα DC-DC, PS-310 (πωλείται ξεχωριστά)
• Βύσμα εκτυπωτή (D-SUB 25-pin)
• VDR (Voyage Data Recorder) / Εξωτερική υποδοχή SP
• Προαιρετικό ακουστικό, HS-98
• IEC 61162-1 εισόδου / εξόδου
• ΝΜΕΑ 0183 περιβάλλον για GPS σύνδεση
• Υποστήριξη του νέου σχεδίου εφαρμογής καναλιών VHF το οποίο εφαρμόζεται από 1η Ιανουαρίου 2017. 
• Συμπαγές σώμα για εύκολη εγκατάσταση.
Παρεχόμενα αξεσουάρ
• Μικρόφωνο χεριού, HM-214V 
• Καλώδιο τροφοδοσίας
• Κιτ τοποθέτησης

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 6900 N

CRT SUPERSTAR SS 6900 N
CRT SUPERSTAR SS 6900-N ασύρματος SSB, CB Radio 
Πομποδέκτης ερασιτεχνικός 10μ ή CB 240ch,ιδανικός για φορτηγά κλπ .
Διαθέτει
ένδειξη συχνότητας και καναλιού όπως τα κλασικάCB
ενσωματωμένο ECHO
ισχύς ΑΜ 15-20W FM-SSB 35-40 W.
φωτιζόμενες περιγραφές κάθε κουμπιού/πλήκτρου (nigth mode)
ένδειξη στασίμων και προστασία από υψηλά swr κατα την εκπομπή
ένδειξη τάσης μπαταρίας και προστασία
Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά του κατασκευαστή
Norm AMATEUR RADIO/CB RADIO 240CH EXPO MODE
Mode AM / FM / USB / LSB / CW / PA
Frequency range 28 - 29.7 mHz/25-28mHZ
Power 12 Watts AM / 40 Watts FM / 35 Watts BLU (adjust level power AM/FM)
Step of increment 10Hz / 100Hz / 1kHz / 10kHz
S-METER Yes
SWR METER Yes : protection with forbidding TX if TOS to high
CLARIFIER Yes : (multifunction) clarifies the voice in SSB
SQUELCH Oui : élimination du bruit de fond (réglage du niveau en AM/FM/BLU)
ROGER BEEP Yes : TX beep end
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
MICRO GAIN Yes : (via menu) adjusts the gain of increasing or decreasing the audio power
Filters NB/ANL Yes : noise filters
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
TOT function Yes : time out timer
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Emergency call + Adjust echo (delay and repeat) + Keyboard lock + (+)10 Khz function + CW tone + Protection against to high input voltage and to unfavorable SWR + Squelch level protection
Mike UP/DOWN selection + 4 pins plug in front pannel with automatic squelch
Display Display LCD and channel blue + Blue retro lighting
Level display Blue frequencies meter 7 digits + TX frequencies, SWR, power level …
Options Programming cable + software
Programmable by software Yes
Size 28 x 26 x 6 cm
Weight 1.85 kgs
Guaranty 2 years 

Μπαλόνι, σ’ αγαπώ! (με CD)

Μπαλόνι, σ’ αγαπώ! (με CD) 
Τέσσερα µουσικά παραµύθια για τις ανθρώπινες αξίες και τα συναισθήµατα µε βιωµατικές δυνατότητες 

Γιώργος Σακελλαρίδης
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική:
Γιώργος Σακελλαρίδης, Δημήτρης Ιωσήφ και Λεωνίδας Σακελλαρίδης
Τραγουδούν:
Ελευθερία Ζαράκη, Λεωνίδας Σακελλαρίδης, Δημήτρης Ιωσήφ. Συμμετέχει τμήμα παιδικής χορωδίας
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-167-9
Τα έµµετρα µουσικά παραµύθια αυτού του βιβλίου µπορούν να τραγουδηθούν, να δραµατοποιηθούν, να χορευτούν, να γίνουν αιτία για ελεύθερη δηµιουργική κίνηση, να φέρουν τα παιδιά κοντά σε σηµαντικές ανθρώπινες αξίες και να τα ευαισθητοποιήσουν στη διαχείριση των συναισθηµάτων τους, στον παιδικό σταθµό, στο Νηπιαγωγείο, στο ∆ηµοτικό, στο Πανεπιστήµιο, σε κάθε άλλο παιδαγωγικό χώρο, στην «αγκαλιά» της οικογένειας. Είναι παραµύθια µε τριπλή στοχοθεσία: γνωστική, συναισθηµατική και ψυχοκινητική.
Η δουλειά σε αυτό το βιβλίο στηρίχτηκε και πάλι στη φιλία και την αγάπη που δείχνουν έµπρακτα ο ∆ηµήτρης Ιωσήφ και ο Λεωνίδας Σακελλαρίδης, που µελοποίησαν, ενορχήστρωσαν και τραγούδησαν τα έµµετρα παραµύθια µας, στην Ελευθερία Ζαράκη, που τραγούδησε µοναδικά τον ρόλο της «Κρεµ Καραµελέ», στα παιδιά που τραγούδησαν µαζί µας.
Ευχαριστίες απευθύνουµε στη Ναταλία Καπατσούλια για την εξαιρετική εικονογράφησή της και στον εκδότη της «∆ιάπλασης» Κυριάκο Καραΐσκο για την εµπιστοσύνη του.
Γιώργος Σακελλαρίδης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ- ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Μαρία Σούμπερτ, ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ, 22/05/2019, Θεαθήναι

ΤΑΡΑΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑ ΤΟΥ ΓΚΟΓΚΟΛ


Γκόγκολ, Νικολάι
Ταράς Μπούλμπα

192 σελίδες
14 X 21
ISBN: 978-960-606-085-4
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ: Αλεξάνδρου, Άρης
10,00€
Ο Γκόγκολ με αυτό το έργο, αλλά και με την όλη συγγραφική παραγωγή του, έγινε ο άνθρωπος που βοήθησε τη Ρωσία να δει τον εαυτό της, για να μπορέσει έπειτα από αυτό ν’ αλλάξει.
Η πασίγνωστη ιστορική νουβέλα Ταράς Μπούλμπα περιλαμβανόταν στη συλλογή «Μίργκοροντ» μαζί με τα διηγήματα Γαιοκτήμονες της παλαιάς εποχής και Ιστορία της διαμάχης του Ιβάν Ιβάνοβιτς με τον Ιβάν Νικηφόροβιτς, αλλά διαφέρει πολύ από τα διηγήματα αυτά. Εδώ περιγράφεται ο ηρωικός αγώνας των Ζαποροζιάνων κοζάκων κατά των Πολωνών, χωρίς να αποσιωπάται η αγριότητά τους. Ο Μπούλμπα είναι φοβερά πεισματάρης. Ήταν από εκείνους τους χαρακτήρες που θα μπορούσαν να σφυρηλατηθούν στο δύσκολο 15ο αιώνα, στη μισονομαδική εκείνη γωνιά της Ευρώπης, όταν όλη η νότια αρχέγονη Ρωσία, παρατημένη από τους πρίγκηπές της, είχε ερημωθεί και είχε κατακαεί μέχρι το τελευταίο χόρτο, απ’ τ’ ασυγκράτητα μογγολικά στίφη όταν, στερημένος απ’ το σπίτι του κι από κάθε λογής στέγη, ο άνθρωπος έγινε αναγκαστικά ριψοκίνδυνος ξεχνώντας πως υπάρχει φόβος στον κόσμο. Την πανάρχαιη ειρηνική σλαβική ψυχή την ατσάλωσε η φλόγα του πολέμου και ξεπήδησε το κοζάκικο, αυτό το πλατύ, το ξέφρενο δημιούργημα της ρωσικής ψυχής. Ο Γκόγκολ με αυτό το έργο, αλλά και με την όλη συγγραφική παραγωγή του, έγινε ο άνθρωπος που βοήθησε τη Ρωσία να δει τον εαυτό της, για να μπορέσει έπειτα από αυτό ν’ αλλάξει. Και αυτόν τον Γκόγκολ που, όσο λίγοι, ήξερε να αποκαλύπτει κάθε χυδαιότητα της ζωής και κάθε ταπεινό κίνητρο και να καλλιεργεί στους ανθρώπους, με τον τρόπο αυτό, την έφεση για το καλό, είναι που γνωρίζουν και θα γνωρίζουν, και θα μελετούν οι άνθρωποι κάθε χώρας, που θα θέλουν τους συνανθρώπους τους αντάξιους του τίτλου του ανθρώπου.

Το Επικυριαρχούμενο Μέλλον μας και ο διαχειριστικός «νεο-διπολισμός»

Το Επικυριαρχούμενο Μέλλον μας και ο διαχειριστικός «νεο-διπολισμός» 
Το νέο βιβλίο του Λαοκράτη Βάσση περιλαμβάνει κείμενα που ρίχνουν φως σε κρίσιμα θέματα, της πολιτικής, της πολιτιστικής και της εθνικής μας γενικότερα ζωής, όπως: Επικυριαρχία, Μακεδονικό Α’ και Β’, Εθνική συνεννόηση κ.ά.
Ακόμη, κείμενα που αναφέρονται στον Σάκη Καράγιωργα, τον Μανώλη Γλέζο, τον Λυκούργο Καλλέργη και τον ήρωα της Εθνεγερσίας του ‘21 Μάρκο Μπότσαρη.
Το κύριο θέμα του βιβλίου είναι η ευρωδυτική επικυριαρχία, ο «λαβύρινθος» , όπως τον αποκαλεί, της μετανεωτερικής υποτέλειάς μας, στον οποίο έχει παγιδευτεί η Χώρα μας απ’ τη Χρεοκοπία (2010) και εντεύθεν.
Κλειδί της πολιτικής του ερμηνείας είναι: ο μεταπολιτευτικός «διπολισμός», που ευθύνεται για τη Χρεοκοπία, και ο τρέχων διαχειριστικός «νεο-διπολισμός», που ευθύνεται για τη συνέχιση της άγονης, ως τώρα, διαχείρισής της.
Είναι χαρακτηριστικό το καταληκτικό «δια ταύτα» του πρώτου και κύριου κειμένου του βιβλίου: «Μέγα ζητούμενό μας είναι το πώς θα αναθερμανθεί το όραμα της ανεξαρτησιακής ανασύνταξης του Τόπου μας. Το πώς δηλαδή η συλλογική «Αριάδνη» θα υφάνει τον «μίτο» και ο συλλογικός «Θησέας» θα αναμετρηθεί νικηφόρα με τον «Μινώταυρο» της Χρεοκοπίας και της Ευρωδυτικής Επικυριαρχίας, για να βγούμε απ’ τον λαβύρινθο της μετανεωτερικής υποτέλειάς μας».
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου σημειώνει ο Λαοκράτης Βάσσης:
…Με τις «Πρέσπες» αποκαλυπτικά δηλωτικές:
• της «ανημπόριας» του πολιτικού μας συστήματος
και της επικυριαρχούμενης χώρας μας
• της βαθιάς πολιτιστικής μας κρίσης
και της παρακμιακότητάς μας
• των όλο και μειούμενων εθνικών μας αντοχών
και αντιστάσεων,
καλούμαστε, συνειδητοποιώντας την κατάστασή μας, να σταθούμε με υψηλό αίσθημα ευθύνης μπροστά στα οριακά δεδομένα της εθνικής μας πραγματικότητας.
Οπότε και να χαράξουμε μακρόπνοη στρατηγική ανασύνταξης της Ελλάδας και του Ελληνισμού, με κοινή, επιτέλους, γραμμή στα εθνικά μας θέματα. Αλλά και με κρίσιμο, μεταξύ άλλων, μέλημά μας την … επιστροφή σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού και νηφάλιου διαλόγου, χωρίς εκατέρωθεν εμπαθείς και άφρονες «ενοχοποιήσεις». Όσο «μεγάλες» κι αν (μπορεί να) είναι οι πολιτικές και ιδεολογικές μας διαφορές, εντός μάλιστα των ορίων της πιασμένης στη μέγγενη της ευρωδυτικής επικυριαρχίας εθνικής μας ζωής (απ’ τη Χρεοκοπία μας και εντεύθεν).
...
Κι ούτε λόγος, όχι τέτοιες … λύσεις, όπως των «Πρεσπών», και στα άλλα εθνικά μας θέματα!
Το Επικυριαρχούμενο Μέλλον μας και ο διαχειριστικός «νεο-διπολισμός» 
συγγραφέας: Λαοκράτης Βάσσης
Isbn:978-960-579-100-1
Διαστάσεις: 14 X 21
Σελίδες: 108
Λιανική Τιμή: 10.00 ευρώ

Τήνος: 10 γεύματα μακριά από τα πλήθη

Τήνος: 10 γεύματα μακριά από τα πλήθη

Σημειώστε...

Ιταλία: 10 σταθμοί γεύσης στην Ακτή Αμάλφι
Καρπουζοσαλάτα με αγγούρι, φέτα και δυόσμο
Στρογγυλά κολοκυθάκια γεμιστά με ρύζι και κιμά

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) Σε Ισχύ

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ)
Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες της
Τρίτης (16-07-2019) και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και
καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα κατά τόπους από
χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.
1. Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Α. Αύριο Τρίτη (16-07-2019) 
από τις απογευματινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και πιθανώς πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες η
Θεσσαλία, η Ανατολική Στερεά και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019) οι Σποράδες και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.
Β. Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (17-07-2019) 
τα έντονα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και πιθανώς την Εύβοια. Εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες.
Γ. Η Αττική (κυρίως η δυτική και βόρεια), πιθανώς πρόσκαιρα τη νύχτα
της Τρίτης (16-07-2019) προς την Τετάρτη (17-07-2019).
2. Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού,
τα οποία εκδίδονται τέσσερις φορές το εικοσιτετράωρο και την
ιστοσελίδα της ΕΜΥ
(www.emy.gr).

Τα βότανα που αυξάνουν τη θρεπτική αξία των φαγητών

Joe Dassin - Et Si Tu N'Existais Pas 1975

All Inclusive 5*Cronwell Platamon με 2 παιδιά Δωρεάν+Splash Park+Spa στον Πλαταμώνα!

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
5* Cronwell Platamon Resort - Πλαταμώνας Πιερίας
5* Cronwell Platamon Resort - Πλαταμώνας ΠιερίαςΞαπλώστρες και Ομπρέλες στην Παραλία του Ξενοδοχείου
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 15 ετών
 All Inclusive
 Ξαπλώστρες και Ομπρέλες στην Παραλία του Ξενοδοχείου
✔ Αίθουσα Παιχνιδιών ✔ Πολυτελής Διαμονή ✔ Παιδική Χαρά ✔ Υπέροχη Τοποθεσία ✔ Αθλητικές Δραστηριότητες ✔ Κέντρο ευεξίας και σπα ✔ Μπροστά στην παραλία ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Οικογενειακά Δωμάτια ✔ Kids Club ✔ Ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου ✔ Ιδιωτική Παραλία ✔ Νεροτσουληθρες ✔ Ελεύθερη χρήση της Sauna
★ Δωρεάν προϊόντα περιποίησης ★ Οικογενειακά δωμάτια ★ WiFi ★ Bar ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Εσωτερική Πισίνα ★ Εστιατόριο ★ Γυμναστήριο ★ Παιδική Χαρά ★ Spa
€1.475Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
4* Olympus Thea Boutique Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας
4* Olympus Thea Boutique Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας- 50%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 All Inclusive
 Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην πισίνα του ξενοδοχείου!
€539 από €1.078Δες το Τώρα!
5* Dion Palace Luxury Resort & Spa - Λιτόχωρο
5* Dion Palace Luxury Resort & Spa - Λιτόχωρο- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Μία δωρεάν χρήση ανά διαμονή του ACQUAZONE!
€488 από €976Δες το Τώρα!
4* Grand Platon Hotel - Παραλία Κατερίνης
4* Grand Platon Hotel - Παραλία Κατερίνης- 50%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 All Inclusive
 έως 18/08/2019
 Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην πισίνα!
€599 από €1.199Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 46%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
 All Inclusive
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€559 από €1.040Δες το Τώρα!
4* Mythic Summer Hotel - Παραλία Κατερίνης
4* Mythic Summer Hotel - Παραλία Κατερίνης- 40%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+14 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 22/08/2019
 Παιδότοπος σε λειτουργία μέχρι τις 24:00 με Παιδαγωγό!
€350 από €580Δες το Τώρα!
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας
4* Olympus Mediterranean Boutique Hotel - Λιτόχωρο Πιερίας- 30%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 14 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 20/07/2019 έως 26/08/2019
 Δωρεάν χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας και της Sauna!
€345 από €495Δες το Τώρα!
Nautica Bay Hotel - Πόρτο Χέλι
Nautica Bay Hotel - Πόρτο Χέλι- 47%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά στο Mini Club του ξενοδοχείου!
€330 από €620Δες το Τώρα!
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα- 43%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Early check in στις 10:00 και Late check out στις 15:00!
€199 από €350Δες το Τώρα!
Agnanti Apartments - Άνδρος
Agnanti Apartments - Άνδρος- 46%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Κοντά σε Παραλία!
€154 από €285Δες το Τώρα!
Plaza Hotel - Σκιάθος
Plaza Hotel - Σκιάθος
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 Kοντά σε παραλία
€225Δες το Τώρα!
4* Koufonisia Hotel & Resort - Κουφονήσια
4* Koufonisia Hotel & Resort - Κουφονήσια
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Free WiFi
€122Δες το Τώρα!
5* Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι
5* Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 13 ετών
 All Inclusive
 έως 25/08/2019
 Μπροστά στην Παραλία!
€576 από €1.152Δες το Τώρα!
4* Ramada Athens Attica Riviera - Νέα Μάκρη
4* Ramada Athens Attica Riviera - Νέα Μάκρη- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 13 ετών
 All Inclusive
 έως 25/08/2019
 Free WiFi!
€336 από €672Δες το Τώρα!
5* Corfu Holiday Palace - Κέρκυρα, Κανόνι
5* Corfu Holiday Palace - Κέρκυρα, Κανόνι- 54%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Ημιδιατροφή
 έως 31/08/2019
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€125 από €270Δες το Τώρα!
4* Pilio Holiday Club - Πήλιο
4* Pilio Holiday Club - Πήλιο
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Ημιδιατροφή
 Χώρος Στάθμευσης
€60Δες το Τώρα!
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 40%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/08/2019
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi!
€589 από €980Δες το Τώρα!
Margarona Royal Hotel - Πρέβεζα
Margarona Royal Hotel - Πρέβεζα- 40%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 21/07/2018 έως 24/08/2018
 Early check in και Late Check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€299 από €499Δες το Τώρα!
4* Amalia Olympia Hotel - Αρχαία Ολυμπία
4* Amalia Olympia Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€179 από €299Δες το Τώρα!
footer