Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

ΕΛΛΑΔΑ ΥΓΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ

Εδώ και κάτι χρόνια, γράφω χρονογραφήματα για την ΥΓΕΙΑ στην Ελλάδα, στη «ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ», για τα ΧΑΛΙΑ της, τα οποία χρόνο με ο χρόνο πολλαπλασιάζονται, λες και οι «διοικούντες» αυτόν τον ευαίσθητο χώρο συναγωνίζονται για το ΠΟΙΟΣ θα κάνει τη μεγαλύτερη ζημιά, τη μεγαλύτερη ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είπαν πως τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου εξυπηρετούσαμε «συμφέροντα», πως «παίζαμε ύποπτα παιχνίδια» σε βάρος των διαφόρων «κυβερνήσεων» (ο Θεός να τις κάνει) και των υπουργών τους, οι οποίοι «πάσχιζαν» να αποκαταστήσουν την «καμένη γη» που παρέλαβαν από τους προκατόχους τους, και ένα σωρό άλλα, ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ, προκειμένου να καλύψουν την ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ τους.
ΚΑΝΕΙΣ πολιτικάντης και ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ δεν δέχονται πως οι «αρμόδιοι», ανεξαρτήτου κόμματος και χρώματος, το μόνο που κατάφεραν είναι να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ τα πάντα στην υγεία, να παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη και να θησαυρίζουν έμμεσα και άμεσα κάποιοι, από φαρμακοβιομηχάνους, μέχρι παρατρεχάμενους υπουργείων (ανατρέξτε την επικαιρότητα και θα δείτε πολλά)…..
Διαβάστε Συνέλληνες ένα άρθρο, από εκείνα που φροντίζουν να μην διαβάζεται από τον κόσμο γιατί θα κάνει ζημιά….
«Υπ. Υγείας και ΕΟΠΥΥ στον… πάτο της εμπιστοσύνης των πολιτών
Η εμπιστοσύνη δύσκολα κερδίζεται και πολύ εύκολα χάνεται. Ειδικά στο χώρο της Υγείας, κάποιοι από τους βασικούς θεσμούς απολαμβάνουν περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών και άλλοι όχι, όπως δείχνει πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη, με πρωτοβουλία της Medi Mark. Μεγάλοι χαμένοι στη συνείδηση των πολιτών οι δύο βασικοί εκπρόσωποι της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας.
Η έρευνα, που διεξήχθη με τη μορφή ερωτηματολογίου μεταξύ 1250 ατόμων, για λογαριασμό του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), αποτυπώνει την εικόνα του χώρου της Υγείας, αλλά και του Φαρμάκου, στη συνείδηση των πολιτών. Αν και γενικά οι πολίτες δεν εμπιστεύονται «τυφλά», ούτε έχουν άριστη εικόνα για κάποιον από τους βασικούς θεσμούς της Υγείας, Υπουργείο και ΕΟΠΥΥ είναι ξεκάθαρα οι λιγότερο… αγαπημένοι.

Συγκεκριμένα, σε μια βαθμολογική κλίμακα 1-10 (εμπιστοσύνη 1=καθόλου και 10= πολύ, γνώμη 1=θετική και 10=αρνητική) οι Νοσηλευτές είναι ο κλάδος με την καλύτερη εικόνα (7,6) και εκείνος που έχει κερδίσει περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών (7,5).  Ακολουθούν οι Οργανώσεις των Ασθενών (εμπιστοσύνη 7,3 και γνώμη 7,4), οι Φαρμακοποιοί (εμπιστοσύνη 7,2, γνώμη 7,40), ενώ το Top5 ολοκληρώνουν οι Γιατροί (εμπιστοσύνη και γνώμη 6,9) και ο ΕΟΦ (εμπιστοσύνη 6,4, γνώμη 6,7). Πάνω από τη βάση παίρνουν και οι Φαρμακευτικές επιχειρήσεις, των οποίων η βαθμολογία στο επίπεδο της εμπιστοσύνης ανήλθε σε 6,2 και της γνώμης 6,3. Οι μόνοι θεσμοί που έλαβαν βαθμολογία από τους πολίτες κάτω από τη βάση είναι και οι δύο φορείς της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της Υγείας. Οι πολίτες φαίνεται πως δεν έχουν πολύ καλή εικόνα για  Υπουργείο Υγείας και ΕΟΠΥΥ, ενώ οι δύο φορείς έχουν δρόμο έως ότου κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, η Αριστοτέλους έλαβε βαθμολογία 5,5 στην εμπιστοσύνη και 5,7 στη γνώμη, ενώ ο ΕΟΠΥΥ, βρέθηκε στην τελευταία θέση και στις δύο κατηγορίες, με βαθμό 5,5 και 5,6 αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά τις Φαρμακευτικές Εταιρίες, τώρα, σε σύγκριση με άλλους κλάδους του τομέα Υπηρεσιών βρίσκονται στην 7η θέση σε ό,τι αφορά τη γνώμη των ερωτηθέντων (6,2), στην 6η θέση στο κομμάτι της εμπιστοσύνης (6) και στην 3η θέση στο πεδίο της συνεισφοράς (6,7).
Την ίδια ώρα, η περαιτέρω επιβάρυνση της ιδιωτικής δαπάνης υγείας, το φαινόμενο της υποκατάστασης και της μεγαλύτερης συμμετοχής των ασθενών, αλλά και αυξήσεις που έχουν καταγραφεί σε ΜΗΣΥΦΑ φαίνεται πως  επηρεάσει και την εικόνα που έχουν οι πολίτες για το κόστος των φαρμάκων, καθώς σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί πως οι τιμές τους έχουν αυξηθεί!
Η αύξηση της ιδιωτικής δαπάνης καταγράφεται σε μία έρευνα μετά την άλλη. Τόσο η ΕΛΣΤΑΤ, όσο και η Eurostat, όσο και ο ΙΟΒΕ διαπίστωσαν αύξηση του ποσού που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους για υπηρεσίες υγείας και φάρμακα. Η Eurostat ανέδειξε τη δυσκολία κάλυψης των δαπανών υγείας (9 στα 10 νοικοκυριά), ενώ ο  ΙΟΒΕ υπολόγισε τη δαπάνη των νοικοκυριών  το 2017 στα €866 εκατομμύρια, από €760 εκατ. το 2016.
Δεν προκαλεί, λοιπόν, εντύπωση πως η έρευνα της Medi Mark (24/11/2017 – 19/12/2017). ανέδειξε ένα ποσοστό 48% των ερωτηθέντων να θεωρεί πως τον τελευταίο χρόνο οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν (31% σταθερές, 4% μειώθηκαν 17% δεν γνωρίζω). Οι ομάδες των ερωτηθέντων που φαίνεται να θεωρούν πως οι τιμές των φαρμάκων αυξήθηκαν ήταν κυρίως άτομα άνω των 45 ετών, γυναίκες, κάτοικοι εκτός Αθηνών και χρονίως πάσχοντες. Για 1 στους 4 ερωτηθέντες (25%), οι φαρμακευτικές εταιρείες διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη διαμόρφωση των τιμών, το 59% αποδίδει την ευθύνη στο κράτος και τις φαρμακευτικές, ενώ μόλις 7% θεωρεί το κράτος βασικό διαμορφωτή των τιμών.
Από την άλλη, όμως, η έρευνα έδειξε ένα 51% θεωρεί ότι οι μειώσεις των τιμών επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα και αποτελεσματικότητα των φαρμάκων και εξ αυτών το 68% θεωρεί ότι η πτώση της τιμής ρίχνει και την ποιότητα της θεραπείας, το 42% πως μειώνει τον αριθμό των κλινικών μελετών και το 37% πως μειώνει την παραγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων. Το ποσοστό αυτών που εκτίμησε ότι η τιμή δεν επιδρά στην αξία ενός φαρμάκου ήταν 37%.»
ΠΗΓΗ: virus.com.gr
Και ξέρετε κάτι Συνέλληνες;
Τα ποσοστά ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ είναι πολύ μεγαλύτερα, γιατί ο κόσμος ΓΝΩΡΙΖΕΙ, άλλωστε, οι καταγγελίες δεν γίνονται από πολιτικά γραφεία, αλλά από παθόντες που όλο και πληθαίνουν…. Όπως πληθαίνουν και οι «σχεδιαστές» της υγείας, οι «φυτευτοί» από τις κυβερνήσεις και όχι μόνο.
Το έγραψα και πιο παλιά, θα το «υπενθυμίσω» για να μην ξεχάσουμε το ΓΚΡΕΜΟ στον οποίο μας έριξαν…
«Στην Ελλάδα, μη κάνεις το λάθος και αρρωστήσεις. Αν έχεις χρήματα, θα γίνεις καλά. Αν όχι, τότε…..»
Δε το είπα εγώ αυτό, εγώ απλά το μετέφερα. Το φώναζαν, και το φωνάζουν γιατροί και ασθενείς που βλέπουν τους «Δημόσιους φορείς υγείας» να …. ΝΟΣΟΥΝ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Νέα βιβλία και επανεκδόσεις

Ο βίσωνας ψάχνει για φωλιά - Οξάνα Μπούλα
Ο βίσονας έχει βαρεθεί να περιπλανιέται μόνος του τις κρύες μέρες και νύχτες του χειμώνα και σκέφτεται τι ωραία θα ήταν να κοιμόταν κι αυτός όπως τόσα άλλα ζώα. Έτσι, αποφασίζει να βρει κι εκείνος μια φωλιά για να πέσει για ύπνο. Αν και δυσκολεύεται αρκετά, στο τέλος καταφέρνει κάπου να βολευτεί. Όμως ο βίσονας ξυπνάει μετά από λίγες ώρες! Το σώμα του δεν είναι φτιαγμένο για να κοιμάται όλο τον χειμώνα. Έτσι, ξαναβγαίνει με χαρά στο χιόνι να συναντήσει τη χειμωνιάτικη παρέα του!
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία που μας μαθαίνει να χαιρόμαστε και να εκτιμάμε αυτό που είμαστε, ακόμα κι αν αυτό που έχουν οι άλλοι μπορεί να μας φαίνεται πιο καλό. Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει τον εαυτό του με το ζόρι για να γίνει κάτι που δεν είναι.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Η αρκούδα δεν θέλει να κοιμηθεί - Οξάνα Μπούλα
Όταν η αρκούδα μαθαίνει πόσα ωραία πράγματα μπορεί να κάνει στο χιόνι, αποφασίζει να μείνει ξύπνια αυτόν τον χειμώνα. Δεν είναι δυνατόν όλοι οι άλλοι να κάνουν τόσα ενδιαφέροντα πράγματα κι εκείνη να κοιμάται.
Όταν λοιπόν τα ξωτικά του δάσους έρχονται να τη βάλουν για ύπνο, εκείνη θα βρει χίλιες προφάσεις, θα παίξει, θα γκρινιάξει, θα προσπαθήσει να το σκάσει. Μέχρι που, αποκαμωμένη πια, θα κλείσει τα μάτια για να δει τα χειμωνιάτικα όνειρά της.
Μια θαυμάσια εικονογραφημένη ιστορία για εκείνες τις νύχτες που η ζωή καλεί τα παιδιά να σηκωθούν από το κρεβάτι και να την εξερευνήσουν, γρήγορα όμως το σώμα εξαντλείται κι εκείνα αποκοιμιούνται γλυκά για να ξυπνήσουν ξανά σε μια καινούργια συναρπαστική μέρα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ 
«Πες μου, Οδυσσέα» - Νίκη Σελίμη
Ιστορίες και τραγούδια για παιδιά και γονείς

Τέσσερις ιστορίες µε ήρωες την αρκουδίτσα Νεφέλη, το σκιουράκι Ηλέκτρα, το σπουργιτάκι Οδυσσέα και το ελαφάκι Αριάδνη, που µιλούν για τον αποχωρισµό, το οιδιπόδειο σύµπλεγµα (ή σύµπλεγµα της Ηλέκτρας), την αυτονοµία και την αυτογνωσία. Ιστορίες και τραγούδια που απευθύνονται σε παιδιά και γονείς, µε στόχο να προαγάγουν τη µεταξύ τους επικοινωνία, την αυτογνωσία και την αυτοανακάλυψη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ
Ελληνικά Παραδοσιακά Παραμύθια Τόμος Β΄

Τέσσερα λαϊκά παραμύθια περιέχει και ο Β΄ τόμος της σειράς «Ελληνικά Παραδοσι-ακά Παραμύθια» των εκδόσεων Διάπλαση. Γραμμένα με πολύ απλό λόγο, ο οποίος μας παραπέμπει σε κάποιον που τα θυμάται και τα αφηγείται, και με τη σύγχρονη εικονογράφηση του Μιχάλη Κασάπη, αυτά τα παραμύθια αποδεικνύεται πως δεν πα-λιώνουν ποτέ.
Ο Β΄ τόμος αυτής της έκδοσης περιλαμβάνει τα εξής παραμύθια:
Ο γέροντας και τα τρία αδέρφια. Τρία αδέρφια ψάχνουν για δουλειά. Στον δρόμο συναντούν έναν γέροντα που βοηθάει και τους τρεις. Όταν έρχεται η δική τους στιγμή να ανταποδώσουν τη βοήθεια, μόνο ο μικρότερος ανταποκρίνεται, και έτσι ο γέροντας του εκπληρώνει τη μεγαλύτερη ευχή του.
Πολυλογού. Ένα παραμύθι για όσους δεν ξέρουν να κρατούν το στόμα τους κλειστό. Για μια γριά που στο τέλος δεν την πίστευε πια κανείς και έναν γέρο που βρήκε την ησυχία του.
Ήλιος και Φεγγάρι. Ο Ήλιος και το Φεγγάρι μαλώνουν ποιος είναι πιο χρήσι-μος. Ένας γέρος περνάει και τους λέει πως ο Ήλιος είναι βασιλιάς τη μέρα και το Φεγγάρι τη νύχτα. Ευχαριστιούνται και του κάνουν ένα δώρο. Από εκεί ξεκινούν όλα.
Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια. Ένας κουρέας δεν αντέχει να κρατάει άλλο το μυστικό του βασιλιά του και το φωνάζει σ’ ένα πηγάδι. Το πηγάδι θα το κρατήσει για τον εαυτό του ή θα το πει σε όλους;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Τα αινίγματα της αλφαβήτας
Τα αινίγματα της αλφαβήτας είναι 24 ποιηματάκια. Από κάθε ποιηματάκι λείπει μια λέξη που είναι και η λύση του αινίγματος. Προσπαθώντας τα παιδιά να βρουν τη λύση, συνδέουν εικόνες και λέξεις, ανακαλύπτουν τα γράμματα, αναγνωρίζουν τις «φωνούλες» των γραμμάτων.
Ένας ευχάριστος και πρωτότυπος τρόπος για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τον γραπτό λόγο, την ανάγνωση και τη γραφή.
Κέρδισε τον λαγό
σε σπουδαίο αγώνα
η...


Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Πέμπτη 3 Μαΐου στον ΙΑΝΟ παρουσίαση του βιβλίου "Βήματα σε λιθόστρωτο" του Γεράσιμου Δενδρινού!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 76 
10680 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
www.diaplasibooks.gr
info@diaplasibooks.gr

Κράνος Διασωστικό-Δασοπυροσβεστικό της Vallfirest

Κράνος Διασωστικό-Δασοπυροσβεστικό της Vallfirest
Χαρακτηριστηκά – Πλεονεκτήματα
Ελαφρύ, συμπαγές και άνετο, ειναι κατάλληλο και για βιομηχανικές ναυτηλιακές και στρατιωτικές δραστηριότητες.
Προδιαγραφές
* Οπές Αερισμού
* Διηλεκτρική Αντοχή και αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες.
* Εσωτερικές μετωπίδες από μαλακά πυρίμαχα υλικά για μεγαλύτερη άνεση.
* Ειδικό εύκολο ανοιγμα-κλείσιμο του υποσιάγωνου
* Ειδικοί αντάπτορες σε διάφορα σημεία για εφαρμογή μεγάλης γκάμας φακών, μασκών αναπνοής, προσωπίδες και γυαλιά.
* Σύμφωνο με ΕΝ 397:2001, EN443:199
Προτεινόμενη Χρήση
Κατάλληλο για Πυροσβέστες-Δασοπυροσβέστες-Διασώστες και για εργασίες οπου απαιτείται προστασία απο θερμότητα και φωτιά κλπ.

FURUNO FR8065

FURUNO FR8065 
6kW, 72NM UHD Radar System with 12.1" Color Display, Less antenna 
Antenna Size4 ft or 6 ft
Antenna TypeOpen Array
BandX-Band
Display Size12.1 inches
Display TypeColor LCD
Beam Width1.9 degrees or 1.4 degrees
Power Usage24 VDC
Power Output6 kW
Range72 nm

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΕΝΙΣΧYΤΗΣ RF LINEAR RM RF KL-203

ΕΝΙΣΧYΤΗΣ RF LINEAR RM RF KL-203
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ / RF LINEAR AMPLIFIER RM RF KL-203 
ANEBAZEI THN ΙΣΧΥ ΤΟΥ ΠΟΜΠΟΥ ΕΩΣ 100W AM/FM ΚΑΙ 200W SSB
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :18-30 MHz
ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 12-14V
ΡΕΥΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :10A
ΙΣΧΥΣ ΕΙΣΟΔΟΥ :0,5-10W AM/FM/1W- 20W SSB
ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ:AM FM 100W MAX /200W SSB
ΜΕΓΕΘΟΣ:¨109Χ125Χ35 mm

Το χαμένο άλλοθι

Το χαμένο άλλοθι
Συγγραφέας: Μαίρη Βασάλου
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Ημερομηνία έκδοσης: 15 Νοεμβρίου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 352
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-138-9
Όταν ο ιατρός Ιάσων Ρώμας, τρελός από αγωνία, ανεβαίνει τα σκαλοπάτια του γειτονικού σπιτιού, δεν ξέρει τι θα αντικρίσει. Ανάμεσα στα θύματα είναι και η αγαπημένη του Ρέα;
Καλοκαίρι του 1924. Το έγκλημα της οδού Περικλέους συγκλονίζει την Αθήνα. Το άκουσμα της είδησης σημαδεύει καίρια τη ζωή των αδελφών Ρώμα, της Καλλιρρόης, του Ιάσονα και του Πιέρου, αφήνοντάς τους έκθετους στη δίνη μιας αδιανόητης περιπέτειας.
Χειμώνας του 1928. Η εκτέλεση της ποινής πλησιάζει… Κατηγορούμενη, η όμορφη κόρη Ρώσων εμιγκρέ: η «ξένη» για τους πολλούς, Όλγα Μιλιόσοβα για τους λίγους. Η φωνή της ακόμη αντηχεί – δεν έπαψε ποτέ να δηλώνει αθώα. Η ετυμηγορία; Τρις εις θάνατον.
Θανάσιμες σιωπές, άκαμπτες πεποιθήσεις και τα προσωπικά όνειρα μιας κοινωνίας που δεν είναι ακόμη έτοιμη να απαλλαγεί από τα ήθη και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος καθορίζουν τις τύχες των ηρώων του βιβλίου. Θα βρεθεί αυτός που έσπειρε τον θάνατο; Ποιοι οι συνεργοί και οι συνένοχοι; Υπάρχει ελπίδα, φως στο τέλος του δρόμου; Ποιοι θα φθάσουν στην επόμενη στροφή; Οι υπαίτιοι, οι ένοχοι, και μαζί τους οι αθώοι;
Κοινωνικό μυθιστόρημα με αστυνομικές, υπαρξιακές και φιλοσοφικές αναφορές. Η συγγραφέας υφαίνει μια εντυπωσιακή πλοκή, χρησιμοποιώντας συνεχή φλας-μπακ και αριστοτεχνική γλώσσα για να αναπτύξει χαρακτήρες που ξαφνιάζουν, θύτες και θύματα του περιβάλλοντός τους. Η ολοζώντανη απεικόνιση μιας αθηναϊκής εποχής που βρισκόταν όπως και η δική μας σε κρίση, στο μεταίχμιο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ | ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ | ΒΕΡΟΙΑ

ΔΥΟ ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


Σαν άλλος Οιδίποδας
Γκρής, Ηλίας
Στη νέα συλλογή του με τίτλο Σαν άλλος Οιδίποδας ο Ηλίας Γκρής, ποιητής της «γενιάς ...
Ανθολογία Ποιημάτων για την εθνική αντίσταση κατά τη φασιστική κατοχή (1941 - 1944)
Σαμουηλίδης, Χρήστος
Η αντιστασιακή ποίηση στην Ελλάδα έχει τις ρίζες της στην αγωνιστική παράδοση του ...

Ζωοδόχου Πηγής 73, 10681 Αθήνα. Τηλ: 2103822251 - 2103815433 - 2103816661 - Fax: 2103815882 email: info@govostis.gr

ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ // ΠΑΜΕ ΚΑΙ... ΜΗ ΡΩΤΑΣ // ΝΕΟ SINGLE & ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ

ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ
«ΠΑΜΕ ΚΑΙ… ΜΗ ΡΩΤΑΣ»
Μουσική: Ήβη Αδάμου
Στίχοι: Μιχάλης (ΜΕΘ) Κουϊνέλης
ΝΕΟ SINGLE & ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ
Δείτε το official videohttps://www.youtube.com/watch?v=E6YOhf8pung
Η Ήβη Αδάμου στην πιο ώριμη φάση της καριέρας της, κυκλοφορεί το ολοκαίνουργιο pop – urban single της με τίτλο «Πάμε και… μη ρωτάς» όπου για πρώτη φορά υπογράφει η ίδια τη μουσική!
 
Ο έρωτας για να έχει ουσία, αξία και διάρκεια στο χρόνο, πρέπει να περάσει από εμπόδια και δοκιμασίες οι οποίες θέτουν τα θεμέλια για μια σχέση γεμάτη πάθος και ζωντάνια.
Αυτή είναι η ουσία του τραγουδιού, και αυτό ακριβώς πραγματεύεται και το ολοκαίνουργιο "πολύχρωμο" βίντεο κλιπ της τραγουδίστριας, στο οποίο συμμετέχουν 3 ζευγάρια που εκπροσωπούν τη διαφορετικότητα.
Τρεις ιστορίες ζευγαριών με αφηγήτρια την Ήβη Αδάμου, η οποία μέσα από τους ευρηματικούς στίχους του Μιχάλη (ΜΕΘ) Κουϊνέλη περιγράφει πως ο έρωτας δεν έχει σύνορα και όρια, ο έρωτας αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως φύλου, χρώματος και εθνικότητας...
 
«Πάμε και… μη ρωτάς»
Μουσική: Ήβη Αδάμου
Στίχοι: Μιχάλης (ΜΕΘ) Κουϊνέλης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γιαννίμπας, Κάρολος Πορφύρης
«Που πάμε μη ρωτάς
εκεί που ο έρωτας φτερά φορά
και μέσα σε αλυσίδες δε χωρά
Πάμε μη ρωτάς
εκεί που ο έρωτας φτερά φορά
δεν ξέρω που είναι, καν’ το όμως για εμάς»
Το «Πάμε και… μη ρωτάς» κυκλοφορεί από τη Minos EMI / Universal
Βρείτε το τραγούδι σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και τις streaming υπηρεσίες:

Ο άνθρωπος που έχασε το είδωλό του

Ο άνθρωπος που έχασε το είδωλό του 
Το είδωλο ενός ανθρώπου ξεριζώνεται μέσα από τον καθρέφτη και εμφανίζεται μπρος του.
Το πλασματικό είδωλο, το άλλο εγώ, το επιθυμητό, το ιδανικά πλασμένο.
Το παράδοξο ξενίζει αλλά γίνεται αποδεκτό ως φυσιολογικό, όμως το είδωλο, που ξεκινάει να γνωρίζει την ζωή, θέλει περισσότερα, γίνεται άπληστο και θέλει να αποκτήσει με κάθε κόστος την θέση του στην πραγματικότητα.
Ένας έρωτας όμως έρχεται να ανατρέψει την ιστορία, όλα ξαφνικά αλλάζουν, οι χαρακτήρες, οι άνθρωποι, η ιστορία.
Η διεκδίκηση της ζωής, αυτής που σαν δώρο μας έχει δοθεί, γίνεται δυνατή μόνον όταν συνειδητοποιηθεί το γεγονός πως μπορεί να χαθεί.
Μέσα από αυτό το κοινωνικό θρίλερ και τους συμβολισμούς του αναδεικνύεται η καλά κρυμμένη δύναμη της ψυχής του καθενός. Κι αυτή η δύναμη πολλαπλασιάζεται από τον έρωτα που λειτουργεί σαν μοχλός ανακίνησης της σκέψης, της απόφασης, της ανθρώπινης άμυνας και λειτουργίας. 

Ο άνθρωπος που έχασε το είδωλό του
συγγραφέας:Γιώργος Φράγκος
Isbn: 978-960-579-077-6
Διαστάσεις: 14X21
Σελίδες: 320

Νυν και αεί (Νίκος Δημητράτος)

-60% Πευκί Ευβοίας 3Μέρες + 1Μέρα Δώρο για 2Ατομα+Παιδί Δωρεάν μόνο 79€

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
Cosmote
Irene Studios - Πευκί Ευβοίας
Irene Studios - Πευκί Ευβοίας-60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 27/04 έως 30/06 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
♦ Υπέροχη Τοποθεσία ♦ Free WiFi ♦ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ♦ Early check in στις 10:00
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar
€79 από €198Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
Altamar Hotel - Πευκί Ευβοίας
Altamar Hotel - Πευκί Ευβοίας- 58%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 27/04 έως 10/07 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€139 από €328Δες το Τώρα!
Egilion Hotel - Νέα Στύρα Εύβοιας
Egilion Hotel - Νέα Στύρα Εύβοιας- 57%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/06/2018 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€79 από €183Δες το Τώρα!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/06/2018 και 01/09 έως 31/10
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€189 από €375Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
5* Valis Resort Hotel - Βόλος- 58%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 31/05/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€199 από €470Δες το Τώρα!
Aeolos Bay Hotel - Τήνος
Aeolos Bay Hotel - Τήνος- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 31/05/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€89 από €225Δες το Τώρα!
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 56%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Έως 25/05/2018 και 01/10 έως 30/10
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€239 από €540Δες το Τώρα!
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι- 66%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 27/04 έως 30/06 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€189 από €556Δες το Τώρα!
Theoxenia Hotel Apartments - Μεσσηνία
Theoxenia Hotel Apartments - Μεσσηνία- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 8 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 28/04 έως 15/06 και 18/09 έως 13/10
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€94 από €188Δες το Τώρα!
Athina Hotel - Κρέστενα Ολυμπίας
Athina Hotel - Κρέστενα Ολυμπίας- 37%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€162 από €256Δες το Τώρα!
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 31/05/2018 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€118 από €295Δες το Τώρα!
Αρχοντικά Καραμαρλής Guesthouse - Μακρινίτσα Πηλίου
Αρχοντικά Καραμαρλής Guesthouse - Μακρινίτσα Πηλίου- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 27/04/2018 έως 30/09/2018
 : Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€89 από €222Δες το Τώρα!
5* Dion Palace Luxury Resort & Spa - Λιτόχωρο
5* Dion Palace Luxury Resort & Spa - Λιτόχωρο- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+8 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 01/05 έως 22/05 και 01/10 έως 15/10
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€199 από €495Δες το Τώρα!
Sunshine Inn Hotel - Λευκάδα
Sunshine Inn Hotel - Λευκάδα- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 01/05/2018 έως 10/06/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€99 από €247Δες το Τώρα!
Nafsika Beach Hotel - Ιτέα
Nafsika Beach Hotel - Ιτέα- 41%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+1 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 01/06 έως 30/06 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€199 από €340Δες το Τώρα!
Golden Star - Αίγινα
Golden Star - Αίγινα- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+1 επιλογές)
 Χωρίς Πρωϊνό
 27/04 έως 30/06 και 01/09 έως 30/09
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€49 από €123Δες το Τώρα!
Verde & Mare Bungalows - Κοκκώνι Κορινθίας
Verde & Mare Bungalows - Κοκκώνι Κορινθίας- 24%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 01/06/2018 έως 30/06/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€219 από €289Δες το Τώρα!
Ξενοδοχείο Ταξιάρχες - Αρίστη Ζαγοροχώρια
Ξενοδοχείο Ταξιάρχες - Αρίστη Ζαγοροχώρια- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 5 ετών (+2 επιλογές)
 Πρωινό
 Έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€139 από €230Δες το Τώρα!
Kronos Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας