Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Εγκαίνια Floral 24/06/09. Σας περιμένουμε!

Θα σε δω στο Floral… την Τετάρτη 24 Ιουνίου Το FloralBooks+Coffee στην Μπλε Πολυκατοικία Εξαρχείων σάς προσκαλεί να γιορτάσετε τα εγκαίνιά του την Τετάρτη 24 Ιουνίου. Aπό το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με πολλές εκπλήξεις: ∙Από το απόγευμα συγγραφείς και καλλιτέχνες θα συνομιλούν με τον κόσμο, θα υπογράφουν βιβλία τους, θα φτιάχνουν κοκτέιλ, θα παίζουν μουσική..... ∙DJs θα σας ταξιδέψουν στους ρυθμούς της funk, new wave, dance, new rock μουσικής. ∙Προσκεκλημένοι από το χώρο του βιβλίου, του θεάτρου, της μουσικής, του θεάματος και δεκάδες άλλοι επισκέπτες και φίλοι. Μαζί μας και το περιοδικό Index γιορτάζει τα 3 χρόνια του!
Το καφέ Floral της Πλατείας Εξαρχείων επανέρχεται για να γίνει και πάλι σημείο συνάντησης, σημείο αναφοράς, το στέκι των ηθοποιών, των καλλιτεχνών, των φοιτητών, όσων αγαπούν την καρδιά της πόλης, αλλά και των νέων επισκεπτών και των φίλων του βιβλίου που θα μπορούν να απολαμβάνουν τον καθημερινό καφέ τους. To νέο Floral σάς προσκαλεί να περιηγηθείτε στο χώρο του βιβλιοπωλείου του, να ξεφυλλίσετε τα αγαπημένα σας βιβλία, να γνωρίσετε από κοντά συγγραφείς και καλλιτέχνες, αλλά και να παρακολουθήσετε ενδιαφέρουσες και επίκαιρες συζητήσεις. ...Συγγραφείς που υπογράφουν βιβλία για τους αναγνώστες τους και παρουσιάζουν τις νέες τους δουλειές ...Καλλιτέχνες που δίνουν live συναυλίες ...Έμπειρους μουσικούς παραγωγούς και απρόβλεπτους DJ's που με τα party τους ξαναγράφουν ιστορία. “Η γωνία του ισογείου της Μπλε Πολυκατοικίας” αποκτά και πάλι ζωή, για να χωρέσει νέες φρεσκογραμμένες “ιστορίες”, να “δώσει και πάλι όνομα στα ραντεβού μας” και να σηματοδοτήσει το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την πολυσύχναστη και πολυαγαπημένη Πλατεία Εξαρχείων! Η Μπλε Πολυκατοικία Το Floral του ισογείου της Μπλε Πολυκατοικίας.
Η πολυκατοικία που αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα του μοντέρνου κινήματος της σύγχρονης ελληνικής –αλλά και ευρωπαϊκής– αρχιτεκτονικής.
Το σπίτι-θρύλος, που κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτελούσε κέντρο αντικατασκοπίας και αντίστασης και που πολλές σημαντικές προσωπικότητες συγκατοίκησαν στα διαμερίσματά του. Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες Floral σ’ ένα στέκι που θα ξαναγράψει ιστορία! FLORAL / BOOKS + COFFEE / Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων / Τηλ.: 210 3800070 Πληροφορίες: Μαργαρίτα Σύρκου – Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Marketing Τηλ.: 210-5227767 - e-mail: m.sirkou@oxy.gr

Πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών - Νέοι επιστήμονες έτους 2009

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων, για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση νέων επιστημόνων (ιατρών, οδοντιάτρων, κτηνιάτρων, φαρμακοποιών, δικηγόρων και μηχανικών) για τη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.
Οι νέοι επιστήμονες θα πρέπει:
Να είναι απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων Να διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής στο πρόγραμμα (από τον ΟΑΕΔ) Να μην έχουν κάνει έναρξη επιτηδεύματος (στη ΔΟΥ) πριν από την 2/1/2009 Να μην έχει παρέλθει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 6 ετών από την απόκτηση του πτυχίου τους Να είναι έως 34 ετών Το ατομικό τους εισόδημα να μην υπερβαίνει τις 15.000€ ανά έτος Το ποσό της επιχορήγησης για κάθε νέο ελεύθερο επαγγελματία που υπάγεται στο πρόγραμμα καθορίζεται στα 15.000,00 €. Η διαδικασία υποβολής περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια: Έναρξη δραστηριότητας επιχείρησης στην αρμόδια ΔΟΥ Επίσκεψη στον ΟΑΕΔ για τη βεβαίωση συμμετοχής Αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα (ηλεκτρονικά στο http://www.oaed.gr/ ) Αξιολόγηση των αιτήσεων Επιτόπιος έλεγχος της νέας επιχείρησης Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ ή με το Κέντρο Στήριξης & Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» του Δήμου Καλαμαριάς, στο 2310.472890.

Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου σε τακτική συνεδρίαση την Τρίτη 9 Ιουνίου

Η 14η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, θα γίνει στις 9 Ιουνίου 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 20:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Κτιρίου των Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων της Πλατείας Σκρα, στην οδό Καραμαούνα αρ.1 με θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

«ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΙΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» -ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζω το βιβλίο αυτό, το πιο πρόσφατο, του φίλου Δημοσιογράφου, αλλά και μοναδικού ανθρώπου ΓΙΑΝΝΗ ΖΙΩΤΗ. Δεν θα πω πολλά, και περιττά λόγια, γιατί άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο, τον Γιάννη Ζιώτη τον έχετε γνωρίσει τόσο μέσα από τη δημοσιογραφία, όσο και από άλλα βιβλία του. Το μυθιστόρημα «ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΙΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» που κυκλοφορεί από την «ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ» είναι ίσως μια από τις πιο όμορφες συντροφιές (αν όχι η πιο όμορφη) που έρχεται να μας ταξιδέψει ευχάριστα, αλλά και να χτυπήσει σκληρά την «εθνική μας μοναξιά». Γραμμένο με τρόπο απλό, καθημερινό, ανθρώπινο, το βιβλίο κερδίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες του αράδες! «Όταν στις μεγάλες πόλεις βρέχει, κάποιοι άνθρωποι τρέχουν να κρυφτούν κάτω από τεράστιες ομπρέλες αξιοπρέπειας. Γιατί δεν είναι καθωσπρέπει να κυκλοφορείς βρεγμένος, οι άλλοι θα σε κοιτάζουνε με οίκτο και αυτό δεν είναι καλό για τη δημόσια εικόνα σου.Όταν στις μεγάλες πόλεις βρέχει, κάποιοι άνθρωποι είναι… τυχεροί και δεν κρατούν ομπρέλες. Αν φορούν καπέλα, τα βγάζουν. Και όσο πιο βρεγμένοι τόσο πιο ευτυχισμένοι.Κάπου κρυμμένη σε μια μεγάλη πόλη κι η Υβόννη. Εκεί κι ο Φίλιππος με τον Ηλία. Λίγες ώρες χρειάστηκαν για να αλλάξουν ολοκληρωτικά οι ζωές τους. Και πολλές σταλαγματιές ονείρων. Γιατί εκείνη η βροχή ήρθε αναπάντεχα και κανείς τους δεν έσπευσε να ανοίξει την ομπρέλα του. Η μοναξιά μοιράστηκε και, όταν αυτό συμβαίνει, πόσο πιο εύκολα αντέχεται…» O Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976. Σπούδασε δημοσιογραφία και επαγγελματικά δραστηριοποιήθηκε στην τηλεόραση του MEGA και σε εφημερίδες, όπου συνεχίζει να αρθρογραφεί μέχρι και σήμερα. Το πρώτο του βιβλίο, Με το βλέμμα της νιότης μου (διηγήματα ), το έγραψε σε ηλικία μόλις 23 ετών. Η γνωριμία του με τον Αντώνη Σαμαράκη και η μετέπειτα φιλία τους τον σημάδεψε και τον ενέπνευσε. Σ’ αυτόν, άλλωστε, έχει αφιερώσει και το έργο του.
Για το έργο του έχουν γραφτεί δεκάδες κριτικές και δημοσιεύματα σε αθηναϊκές και άλλες εφημερίδες. Επίσης, έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και έχουν μιλήσει γι’ αυτόν σπουδαίες προσωπικότητες απ’ όλους τους χώρους.
Από την Εμπειρία Εκδοτική κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του Πρώτο ταξείδι, Παράσταση ζωής και Παλαιοπωλείο μικρών θαυμάτων. Οι «ΣΤΑΛΑΓΜΑΤΙΕΣ ΟΝΕΙΡΩΝ» είναι το βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

«Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Δεν έχω ιδέα τι θέλετε. Δεν είναι δουλειά μου να σας πω τι να θελήσετε. Η δουλειά μου είναι να σας βοηθήσω να το αποκτήσετε ότι κι αν είναι αυτό. Η Τέχνη της ζωής θα το κάνει αυτό ως σύστημα με τη βοήθεια του οποίου βλέπουμε τον κόσμο και ενεργούμε σε αυτόν για να πετυχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Όχι μόνο θα αποκτήσετε εκείνο που θέλετε, αλλά θα το αποκτήσετε γρηγορότερα και με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Προσέξτε: Είπα «με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια»- όχι «εύκολα». Αν θέλετε ένα χαζοχαρούμενο ψευτο-εγχειρίδιο αυτοβοήθειας, που θα φωτίσει την εξώπορτα σας με ένα τραγούδι λιακάδας, τότε κρατάτε λάθος βιβλίο. Αν θέλετε ένα βιβλίο που θα σας διδάξει τη «μαγική σκέψη»- που θα σας διδάξει πώς να ελπίζετε, να προσεύχεστε και να διαλογίζεστε πάνω σε αυτά που θέλετε και να «αφήνετε το σύμπαν να ενεργήσει για χάρη σας», ενώ εσείς κάθεστε βολικά στον καναπέ σας, φτιάχνεστε με ένα τσιγαριλίκι και φιλοσοφείτε, και πάλι κρατάτε λάθος βιβλίο. Αν, όμως θέλετε στ’ αλήθεια να κάνετε κάτι, τότε βρίσκεστε στο σωστό μέρος»…… Αυτά, και άλλα γράφει ο MARK JOYNER στην εισαγωγή του νέου του βιβλίου με τίτλο «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» που κυκλοφορεί από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ. Δεν σε αφήνει να βγάλεις λανθασμένα συμπεράσματα για το τι θα διαβάσεις στις επόμενες σελίδες. Στις «μέσα» σελίδες! Στις «μέσα σελίδες» λοιπόν φίλε συν- αναγνώστη, θα ξαφνιαστείς ευχαρίστα, και θα αναρωτηθείς πόσο μπορεί ένα βιβλίο να σε σοκάρει, αλλά και να σε «ρουφήξει» μέσα στις σελίδες του. Θα προβληματιστείς για το πόσα μπορεί να σου… δώσει! «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» δεν είναι το βιβλίο που θα μας βοηθήσει να βρούμε το «νόημα» (και καλά) της ζωής. Είναι το βιβλίο που μας δίνει κάποιους «οδηγούς» για να ατυχούμε το «ακόμα καλύτερο». Πολλοί είναι εκείνοι που μίλησαν για πραγματική επιτυχία. Εμείς θα το δούμε στην πράξη. Έγραψε για το βιβλίο ο εκατομμυριούχος επιχειρηματίας και συγγραφέας του «THE 12 MONTH MILLIONAIRE» VINCENT JAMES «Διαβάζω περισσότερα από πενήντα βιβλία με οδηγίες για την επιτυχία κάθε χρόνο και έχω να πω αυτό: Κανένα από αυτά δε φτάνει την Τέχνη της Ζωής. Αν είστε έτοιμοι να πτυχωτέ αμέσως τώρα, αυτό το βιβλίο να διαβάσετε πρώτο. Το υπογράφω». Αποκτήστε το βιβλίο «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» καλή ανάγνωση και καλή επιτυχία.. Βασίλης Τσούγκαρης Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας tsougarisgnomi@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ.
Δελτίο τύπου Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας θα μιλήσει σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009 και ώρα 20.30 το απόγευμα στη Μ. Παναγία Χαλκιδικής με θέμα τις Ευρωεκλογές.

Μήνυμα νίκης

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ
Καθαρή νίκη ζήτησε ο Γιώργος Καταπέλτης κατά της κυβερνητικής πολιτικής στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος, Γιώργος Χάτσιος
Καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές έθεσε ως πρώτο στόχο ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χθες το βράδυ σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, την ίδια ώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν διεύρυνση της διαφοράς υπέρ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
O κ. Παπανδρέου ήταν καταπέλτης κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι να απαντήσουν ότι «ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά».
Δίνοντας έμφαση στη διαφθορά η οποία αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε μια σειρά διλημμάτων στη λογική τού «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», για να τονίσει τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα που έχουν οι εκλογές της Κυριακής.
Απευθυνόμενος στο πλήθος, ζήτησε απαντήσεις για το αν όπως είπε, στις 7 Ιουνίου:

Στο φως οι «γκάφες» Ντόρας - Μαξίμου

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΤο σήμα έφτασε και στο Μαξίμου Ντόμινο ανευθυνότητας για το τηλεγράφημα που είχε χαρακτηριστεί «ευρείας διανομής» ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αριστοτελία Πελώνη
Στάχτη στα μάτια ρίχνει η κυβέρνηση για να καλύψει τις «γκάφες» της στην «απόδραση» του κατηγορουμένου για την υπόθεση της Siemens Χρ. Καραβέλα.
Κι αυτό διότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το τηλεγράφημα της ελληνικής πρεσβείας στο Μοντεβιδέο, το οποίο προειδοποιούσε για τις ύποπτες κινήσεις του Καραβέλα, εστάλη το Σάββατο 23 Μαΐου κι έφθασε αμέσως στα γραφεία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Καραμανλή.
Παρ΄ όλα αυτά το επείγον έγγραφο έφτασε στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης τέσσερα 24ωρα αργότερα, το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, κι αφού το... πουλάκι είχε πετάξει. Ωστόσο ο κ. Καραμανλής δήλωσε (μιλώντας προχθές στο ΑLΤΕR) ότι ο ίδιος δεν ενημερώθηκε για το θέμα.
Απο την πλευρά της η κ. Μπακογιάννη, αν και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη, μίλησε για «ολιγωρίες στη Δημόσια Διοίκηση οι ο ποίες θα φανούν μέσω της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης» την οποία έχει ζητήσει.

Διπλωματικές εξετάσεις της Δραματικής Σχολής

Η Δραματική Σχολή του Κ.Θ.Β.Ε. ανακοινώνει ότι οι ανοιχτές για το κοινό διπλωματικές εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2008 -2009 θα διεξαχθούν ως εξής: Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009, 8:00 μ.μ.
Διπλωματικές εξετάσεις στην Υποκριτική
Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009, 8:00 μ.μ.
Διπλωματικές εξετάσεις (παράσταση) στην Υποκριτική
Τρίτη 9 Ιουνίου 2009, 8:00 μ.μ.
Διπλωματικές εξετάσεις στην Υποκριτική
Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009, 8:00 μ.μ.
Διπλωματικές εξετάσεις (παράσταση) στην Υποκριτική
Σάββατο 13 Ιουνίου 2009, 8:00 μ.μ.
Διπλωματικές εξετάσεις στην Υποκριτική
Κυριακή 14 Ιουνίου 2009, 8:00 μ.μ.
Διπλωματικές εξετάσεις (παράσταση) στην Υποκριτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ, ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, ΤΩΝ ΣΥΡΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΣΥΡΙΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ Γιόρτασαν τους προγόνους στο μνημείο «του Πρόσφυγα» Άλλη μια χρονιά πέρασε... O ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΝΕΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ κ. MICHAEL AKTINSON Γιατί ντύθηκε Πόντιος ο Αυστραλός υπουργός;Η γενοκτονία των Ποντίων δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη… Ρέστα για τον... «συνωστισμό»

"ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ"

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Παλιομοδίτικη και μαχητική» χαρακτηρίζει την «κοσμική» (secular) παράταξη στην Τουρκία η Ολλανδή ευρωβουλευτής Ρία Ούμεν-Ρούιτεν, εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.
Η χριστιανοδημοκράτης βουλευτής που συνέταξε τις τελευταίες δύο εκθέσεις προόδου της Τουρκίας, επισημαίνει την πόλωση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την κοσμικότητα και θεωρεί ότι η πόλωση είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας.
«Το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνία σας είναι τόσο διχασμένη», λέει στην εφημερίδα Ζαμάν.
«Η Τουρκία χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα που θα εξασφαλίζει πρώτα και πάνω από όλα το διαχωρισμό κράτους και θρησκείας.
Τα δυο αυτά δεν είναι σήμερα χωρισμένα», τονίζει.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ

01. Νέα Άσπρη λέξη
Αγαπητοί φίλοι της άσπρης λέξης, καλώς ήρθατε στη νέα Άσπρη λέξη
Η νέα Άσπρη λέξη είναι μια δυναμική προσπάθεια βασισμένη στην παλιά, καλή ιδέα που αγαπήσαμε και αγαπήσατε. [www.asprilexi.com]
02. Προσφορά εγκαινίων της Νέας Άσπρης λέξης
Η Άσπρη λέξη καταργεί τα έξοδα αποστολής έως το τέλος Ιουνίου σε όλες τις ηλεκτρονικές παραγγελίες για Ελλάδα και σε όλα τα βιβλία.
Μπορείτε τώρα και για ένα μήνα να παραλάβετε όποιο βιβλίο επιθυμείτε χωρίς καμία επιβάρυνση εξόδων αποστολής. [επιλογή βιβλίων]
03. Νέες εκδόσεις
Συνηθισμένες γλωσσικές απορίες (Όλα όσα θα θέλαμε να μας εξηγήσουν για να μιλήσουμε και να γράψουμε σωστά).
Το ταξίδι των λέξεων (Ελληνικές λέξεις που δανείσαμε σε άλλες γλώσσες και επέστρεψαν σε εμάς πολλές φορές αγνώριστες).
Η επίδραση του Internet στα ΜΜΕ (Τα αποτελέσματα έρευνας για την επανάσταση του διαδικτύου και τις αλλαγές που επέφερε στον τρόπο που ακούμε, μιλάμε, επικοινωνούμε, καταναλώνουμε)
Ερμηνεύοντας τον κόσμο (To βιβλίο αυτό είναι η κλασική πλέον εισαγωγή του Ernesto Spinelli στη φαινομενολογική ψυχολογία).
Το ταξίδι της ζωής είναι μια δύσκολη αλλά και συναρπαστική εμπειρία. Το συναίσθημα, αν και παραμελημένο, παίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. 04. Λέσχες γλωσσικών συζητήσεωνΗ Άσπρη λέξη είναι αποδέκτης, εδώ και χρόνια, ερωτήσεων που αφορούν θέματα χρήσης της νέας ελληνικής γλώσσας. Επειδή πιστεύουμε ότι τις καλύτερες απαντήσεις τις προσφέρει η συζήτηση, σκεφτήκαμε να εγκαινιάσουμε ένα νέο θεσμό με τον τίτλο «Λέσχες Γλωσσικών Συζητήσεων». [περισσότερα]
05. Μάθετε τι αλλάζει στην Άσπρη λέξη.
06. Σύντομα νέα- Διεθνές συνέδριο συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας
[περισσότερα]- Εργαστήριο αφήγησης παραμυθιού
[περισσότερα]- Γίνετε μέλος του club της άσπρης λέξης [περισσότερα]
Σας περιμένουμε στο σπίτι μας στην οδό Μαντζάρου 6 στο κέντρο της Αθήνας άσπρη λέξη Ιούνιος 2009

The American Future: A History

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR The American Future: A History Simon SchamaThe American Future:
A HistoryThe Bodley Head, 2008
Του David Brooks
The New York Times Book Review
Υπάρχει μια κατηγορία βιβλίων όπου ένα μεγάλο όνομα της διανόησης αποφασίζει να περιγράψει την ουσία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Συνήθως επιλέγει να το κάνει σε χρονιά εκλογών, έτσι ώστε μέσα από το θέαμα της προεκλογικής εκστρατείας να δει κατευθείαν στη ψυχή του έθνους.
Επισκέπτεται όλα εκείνα τα σημεία της χώρας που στο εξωτερικό φαντάζουν εξωπραγματικά, όπως μια θεαματική τηλεοπτική λειτουργία Ευαγγελιστών την οποία παρατηρεί με υπεροψία ενώ καταγράφει φιλάρεσκα την κατανόηση που αποκτά στο ότι τελικά αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνο καρικατούρες.
Στη διαδρομή όμως η αποστολή του ξεπερνά τις ικανότητες του και, όσο περισσότερο καταλαβαίνει πως δεν έχει τίποτα νέο να πει, τόσο γίνεται η γραφή του πιο περίπλοκη στο σημείο της πομπώδους επιτήδευσης.