Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΣΤΑ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Πολλά είναι αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας, στην … «Χώρα του Ποτέ» (όπως την έχω χαρακτηρίσει εδώ και χρόνια γιατί στην ΥΓΕΙΑ δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα ΠΟΤΕ και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.) στο χώρο της ΥΓΕΙΑΣ, αυτόν τον πολύπαθο χώρο, στου οποίου τα «πάθη», εκτός των ασθενειών, συμβάλλουν τα ΜΕΓΙΣΤΑ και οι λεγόμενοι «αρμόδιοι», οι οποίοι τον διοικούν. Τον διοικούν (λέμε τώρα) ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ τον, και δεν το λέω εγώ αυτό, αλλά τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ των κινήσεων τους και η ΚΑΤΑΝΤΙΑ της υγείας, την οποία ΚΟΥΡΕΛΙΑΣΑΝ και συνεχίζουν να το κάνουν.
ΟΛΟΙ αυτοί, τέως και νυν, με τα πειράματα τους παίζουν με τις ζωές του κοσμάκη αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτού του παιχνιδιού.
Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, συνέταξαν και τη «ΛΙΣΤΑ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ», η οποία είναι κομμάτι του ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΚΤΕΟ των Ασθενών, των Αναπήρων και Χρόνια Πασχόντων, μια «λίστα» με πολλές ελλείψεις που όπως ξαναέγραψα, έχει συνταχθεί ΣΤΟ ΠΟΔΙ μόνο και μόνο, για να κάνουν οι Συντάκτες της «καλή εντύπωση» στα αφεντικά τους και να εισπράξουν το μπράβο.
Θα τους πούμε και εμείς λοιπόν «μπράβο», γιατί η συγκεκριμένη λίστα, πέρα των Γραφειοκρατικών Αοριστιών, δεν περιέχει την Πολλαπλή Σκλήρυνση, τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, σαν ΑΝΙΑΤΗ και ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ ΠΑΘΗΣΗ.
Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ της πάθησης, όπως διαβάζω σε διάφορα forum, κατά την άποψη των ασθενών είναι ΣΚΟΠΙΜΗ. Άλλωστε, θα το ξαναγράψω, και θα το γράφω συνέχεια, οι ασθενείς με ΣΚΠ είναι από τους πιο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ με χρόνιες παθήσεις, είναι ΤΑ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΟΓΩΝ «ΝΟΜΟΘΕΣΙΩΝ» της χώρας για ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ελληνική Εταιρία Για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας (Ε.Ε.Σ.Κ.Π), έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στους «αρμόδιους», τονίζοντας μάλιστα πως «Η αδικαιολόγητη απόφαση της εξαίρεσης της Πολλαπλής Σκλήρυνσης από τη λίστα των ανίατων παθήσεων είναι μια άδικη, αντικοινωνική και παράνομη κίνηση καθώς εναντιώνεται όχι μόνο στα χαρακτηριστικά της νόσου αλλά και στο πλαίσιο του νόμου 3402/05 – ο οποίος χαρακτηρίζει ρητά τους ασθενείς με ΣΚΠ ως ευπαθή ομάδα ασθενών, χρήζουσα ιδιαίτερης πρόνοιας από την Πολιτεία.»
Να ρίξουμε μια ματιά και στον ΝΟΜΟ, τον οποίο (όχι μόνο αυτόν δηλαδή) ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΕΥΚΟΛΙΑ.
«Άρθρο 24
Σκλήρυνση κατά Πλάκας
1. Η Νόσος του νευρικού συστήματος με την αναφορά Σκλήρυνση κατά Πλάκας ή Απομυελυνωτική Νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος ή Νευρολοίμωξη ή Πολλαπλή Σκλήρωση, είναι νόσος αυτοτελής, ανεξάρτητα από τα συγγενή με άλλες ασθένειες συμπτώματα ή επιπτώσεις στη ζωή των προσβληθέντων από τη Νόσο. Οι πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας αποτελούν ευπαθή ομάδα ασθενών, χρήζουσα ιδιαίτερης πρόνοιας από την Πολιτεία.
2. Ο τρόπος προσδιορισμού των πασχόντων από Σκλήρυνση κατά Πλάκας και οι διαδικασίες αναγνώρισης και υπαγωγής στο καθεστώς της Νόσου καθορίζονται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με το ίδιο διάταγμα καθορίζονται ειδικότερα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Νόσου και ο τρόπος αναγνώρισής τους, ο τρόπος και η διαδικασία διάγνωσης της Νόσου, οι επιστημονικοί φορείς που είναι αρμόδιοι για τη διάγνωση της Νόσου, η σύνθεση των αρμόδιων επιτροπών και η διαδικασία συγκρότησής τους και μπορεί να επιτρέπεται η συμμετοχή κοινωνικών φορέων στη διαχείριση της Νόσου και της επιστημονικής έρευνας.
3. Με κοινές αποφάσεις του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, μπορούν να ρυθμίζονται επί μέρους ειδικά θέματα αντιμετώπισης των συνεπειών της Νόσου και διευκόλυνσης των πασχόντων. 4. Οι πάσχοντες από Σκλήρυνση κατά Πλάκας απογράφονται σε ειδικό Μητρώο του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται η διαδικασία απογραφής και μπορεί να επιτρέπεται η συμμετοχή αρμόδιων κοινωνικών φορέων στην κατάρτιση και διαχείριση του μητρώου.
5. Για την προώθηση της έρευνας για τη Νόσο, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μπορεί να ορίζει, με αποφάσεις του, τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς στους οποίους αναθέτει σχετικά ερευνητικά προγράμματα, με τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή και άλλων Διεθνών Οργανισμών και φορέων.»
Όπως βλέπετε, τον νόμο ως συνήθως τον έχουν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, και να επισημάνω, πως οι όποιες «επιστημονικές έρευνες» για τη νόσο στη χώρα μας, ΣΠΑΝΙΑ, έως ΠΟΤΕ θα δουν το φως.
Η ουσία είναι πως η «πολιτεία» ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ και συνεχίζει την ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ.
Και όποιος τολμά, ας πει πως δεν είναι έτσι.
Πως δεν είναι ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΛΑ, η Λίστα μη Αναστρέψιμων Παθήσεων, Ο Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας, ΟΛΑ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Επαναφορτιζόμενος Φακός τύπου Search

Επαναφορτιζόμενος Φακός τύπου Search της εταιρείας Mactronic
Πλεονεκτήματα
Επαναφορτιζόμενος προβολέας LED με πολύ ισχυρό φως – 10 Watt LEDdiode που δημιουργεί φωτεινότητα 850 lm. Διαθέτει δύο τρόπους λειτουργίας: 100% και 50%. Μακρά διάρκεια λειτουργίας – έως 8h και χρόνο φόρτισης περίπου 24 ώρες. Είναι εξοπλισμένος με φωτεινή ένδειξη στο πίσω μέρος για τον χρόνο της μπαταρίας για επιπλέον ασφάλεια του χρήστη κατά τη διάρκεια εργασίας. Η λαβή κρατήματος είναι τύπου πιστόλι, και με μιά κίνηση μπορεί να γίνει βάση στήριξης. Διαθέτει φορτιστής ρεύματος 230V και 12V και ιμάντα μεταφοράς
Προδιαγραφές
Διάρκεια Πλήρους Φόρτισης: 24h
Διάρκεια Λειτουργίας: Υψηλή: 4h, Σταθερή: 8h, Flashing (Προειδοποίησης):140h
Τρόποι Λειτουργίας: 100%, 50%, Flash
Φωτεινότητα: 850lumen
Λαμπτήρας: CREE 10W LED
Μπαταρίες/Φορτιστής: AC 230V/ DC 12V, battery 4V 5,5Ah
Προτεινόμενη Χρήση
Για όλες τις εργασίες.
Οδηγίες Χρήσης
Εύκολος στη χρήση. Ανάβει με 1 κουμπί λειτουργίας. Διατηρείστε τον καθαρό από βρωμιά και υγρασία. Μη χρησιμοποιείτε ισχυρά χημικά για να τον καθαρίσετε.

7" WIDE COLOR LCD GPS/WAAS CHART PLOTTER & FISHFINDER COMBO Model GP-1870F

7" WIDE COLOR LCD GPS/WAAS CHART PLOTTER & FISHFINDER COMBO Model GP-1870F
Compact, Powerful GPS Chart Plotter With Fish Finder For Recreational And Fishery Boats 
The 7" wide Chart Plotter with fish finder provides the user with powerful, fast performance and intelligent features while remaining compact in size.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT ONE CB RADIO ME S METER!

CRT ONE CB RADIO ME S METER!
ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): CRT-ONE 
CRT ONE-N CRT ONE MINI CB RADIO
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΤΡΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ (8-10w)
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ME ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
TΩΡΑ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ S METER!!!
AM/FM European Multinorms
4W Output Power
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Το άταχτο συννεφουλίνι

Το άταχτο συννεφουλίνι
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Εικονογράφος: Λίζα Ηλιού
Σειρά: ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
Ημερομηνία έκδοσης: 28 Σεπτεβρίου 2017
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 72
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-130-3
Σε µια συννεφογειτονιά ζει µε τη µαµά του και την αδελφούλα του, τη Φούλα Φούλα Συννεφούλα, ένα σκανταλιάρικο συννεφουλίνι που του αρέσει να κάνει αταξίες. Η µαµά του του ζητάει να της υποσχεθεί ότι θα είναι φρόνιµο.
Το συννεφουλίνι το υπόσχεται, αλλά συνεχίζει να κάνει τη µία αταξία µετά την άλλη. Όταν η µαµά το µαθαίνει, για να το τιµωρήσει αποφασίζει να µην το πηγαίνει τις Κυριακές να κάνει τσουλήθρα στο ουράνιο τόξο, ούτε να το αφήνει να παίζει κυνηγητό µε τα άλλα συννεφάκια, αλλά η χειρότερη τιµωρία του είναι άλλη. µια τιµωρία τόσο δυσβάσταχτη που δεν µπορεί να την αντέξει. Τότε είναι που το συννεφουλίνι παίρνει την απόφαση να φύγει κρυφά από τη συννεφογειτονιά για να βρει έναν τρόπο να κερδίσει πάλι την αγάπη της µαµάς του.

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Η ανάλυση του φωτός των αστέρων

Like  Tweet  Pin  +1 
12
 

Σεμινάριο στον ΟΦΑ: Η ανάλυση του φωτός των αστέρων, Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Όταν μιλούν οι ποιητές για το ουράνιο τόξο, πάρα πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, πέφτουν κάτω, παραληρούν, κλαίνε και οδύρονται και αναρωτιούνται μερόνυχτα «τι εννοεί ο ποιητής;».
Εάν ακούσεις επιστήμονα να μιλά για ουράνιο τόξο γυρνάς την πλάτη και απομακρύνεσαι. Τι διάολο σημαίνει «μήκος κύματος;», «Σταθερά του Πλανκ;»
«Ποιος είναι πάλι αυτός; Κάποιος ελάσσων Γερμανός ποιητής;"
Κι όμως, κυρίες και κύριοι, οι επιστήμονες κομματιάζουν τα χέρια τους, σπάζουν τα πόδια τους, χάνουν τα μάτια τους, για να ερμηνεύσουν τον Κόσμο, για να ερμηνεύσουν τη βούληση του Θεού.
Το φως, που εγεννήθη πρώτο κατά τας Γραφάς, θα είναι το θέμα του σεμιναρίου. Θα το δούμε με τα μάτια ενός επιστήμονα γενικά και ενός αστρονόμου ειδικότερα.
Εισηγητής: Ο προσιτός και κατανοητός ταυτοχρόνως Μποκοβός Γιώργος
Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

PASSA TEMPO ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ BISCOTTO COFFEE+

Νέος τίτλος: ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ, του Νίκου Τσακνή

Σας ενημερώνουμε ότι κυκλοφόρησε το βιβλίο του Νίκου Τσακνή με τίτλο ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΝ ΠΑΡΑΠΑΙΟΝΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ. Τα τρία αφηγήματα του βιβλίου που συνδέονται υπόγεια μεταξύ τους μοιάζει να θέτουν ένα κοινό ερώτημα: Πώς να εμφανιστεί ο κόσμος για ν’ αξίζει η ζωή;

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ MONIE & MONIE CONNIENTE ΣΑΒΒΑΤΟ 27.1 ΜΥΛΟΣ CLUB


Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
Σε τούτο το οριακό για τον Τόπο μας σταυροδρόμι των δίσεκτων καιρών μας, η βαθύτερη λογική τ ο υ π ο λ ι τ ι σ τ ι κ ο ύ α ν τ ί δ ο τ ο υ σ τ η Χ ρ ε ο κ ο π ί α σηματοδοτεί τη ζητούμενη πολιτική πολιτισμού, που θα μας βγάλει στην ανοιχτή δημοσιά της ιστορίας μας.
Με το πολιτιστικό αντίδοτο να νοείται ω ς α π ό σ τ α γ μ α τ η ς α ξ ι α κ ή ς π α ρ α κ α τ α θ ή κ η ς τ η ς μ ε γ ά λ η ς α κ ο λ ο υ θ ί α ς τ ω ν α ι ώ ν ω ν π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ τ ο υ Ε λ λ η ν ι σ μ ο ύ. Φωτίζοντας τη δύσκολη ανηφοριά του μετα-μνημονιακού μας μέλλοντος και διεμβολίζοντας το παγιδευτικό δίπολο: τ ο υ ν ο σ η ρ ο ύ ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η εθνικιστική αφροσύνη, και τ ο υ ν ο σ η ρ ο ύ α ν τ ι - ε λ λ η ν ο κ ε ν τ ρ ι σ μ ο ύ, όπου επωάζεται η νεοταξική α-τοπία (αποεθνοποίηση).
Το Πολιτιστικό ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 
συγγραφέας:Λαοκράτης Βάσσης
Isbn: 978-960-579-074-5
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 160
Λιανική Τιμή: 13,00 ευρώ

10 ξενώνες με υπέροχη θέα για το χειμώνα

ArtTravel

1

Ελλάδα

10 ξενώνες με υπέροχη θέα για το χειμώνα.
Κάντε κλικ
2

Κόσμος

Τα 20+1 ομορφότερα χωριά του πλανήτη.
3

Βιέννη

Όσα δε κάνουν ποτέ οι ντόπιοι και δεν πρέπει να κάνετε και εσείς..
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

10 + 1 νόστιμες απολαύσεις στα Μελίσσια.
Κάντε κλικ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΝΩΣΕΙΣ ΘΑΛΑΣΣΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 / 0400 UTC

- ΑΝΕΜΟΙ: ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΠΟΦΟΡ
- ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΟΙ ΡΙΠΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΜΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 40 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ
ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΥΨΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ
ΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ

ΜΕΡΟΣ 1
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 81
ΜΕΡΟΣ 2
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 26-01-18/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ
1032 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΜΕΡΟΣ 3
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 04 UTC
ΒΟΡΕΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 Η 4.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΜΠΟΥΤ
ΝΟΤΙΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΜΕΛΙΤΑ
ΝΟΤΙΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΓΚΑΜΠΕΣ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΓΡΗΓΟΡΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΙΔΡΑ
ΝΟΤΙΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟ ΙΟΝΙΟ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΠΑΤΡΑΙΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΥΘΗΡΩΝ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 6 Η 7
ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 22.30 ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΕΩΣ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00 7 Η 8
ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ
ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΤΑΥΡΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΕΛΤΑ
ΔΥΤΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 5 Η 6 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 29.00
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5
ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ 29.00 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΡΟΔΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8 ΓΡΗΓΟΡΑ 6 Η 7. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ. ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6 ΓΡΗΓΟΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6. ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΙΚΑΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΚΥΜΑΤΩΔΗΣ
ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΑΜΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 6 Η 7 ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ 5 Η 6 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 4 Η 5.
ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5 ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ.
ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΝΟΤΙΟΣ ΕΥΒΟΙΚΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΙ 5 Η 6. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΣΤΕΝΟ ΚΑΦΗΡΕΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 6 Η 7 ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6 ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ 38.30 6 Η 7
ΑΡΓΟΤΕΡΑ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΡΑΚΙΚΟ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 ΕΩΣ 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ
ΘΕΡΜΑΙΚΟΣ
ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΙ 3 Η 4. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ. ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ

ΜΑΡΜΑΡΑ
ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 4 Η 5. ΛΙΓΟ ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ 3 Η 4 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ 4 Η 5. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΧΙΟΝΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 4 Η 5 ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΥΚΛΩΝΙΚΟΙ 5 Η 6. ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ.
ΤΟΠΙΚΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ. ΧΙΟΝΙ
ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ 12 ΩΡΕΣ
ΔΕΝ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ

Έκτακτα Δελτία θυελλωδών ανέμων σε ισχύ

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ METAREA 3
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΡ 081 - ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018/0400 UTC

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΨΗ 26-01-18/21 UTC
ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ 1016 ΣΤΟ ΚΡΟΥΣΕΙΝΤ ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ
1032 ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 26.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 27/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8
ΚΑΡΠΑΘΙΟ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ 27/10 UTC
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΟΙ 7 Η 8

ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙΡΟΥ