Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Φορείο Α’ Βοηθειών τύπου Καλάθι Διαιρούμενο PhAPOLLO2


Φορείο Α’ Βοηθειών τύπου Καλάθι Διαιρούμενο PhAPOLLO2 
Φορείο Α’ Βοηθειών τύπου Καλάθι Διαιρούμενο PhAPOLLO2
Είναι κατασκευασμένο από μεγάλης αντοχής πολυαιθυλένιο υποστηριζόμενο με ανοξείδωτο ατσαλένιο εξωτερικό μεταλλικό κάγκελο ούτως ώστε να μη ραγίζει ή σπάει.
Ανθεκτικό σε αντίξοες συνθήκες. Είναι κατάλληλο και πρακτικό για διάσωση από βουνό ή θάλασσα.
Ιδανικό για γρήγορη και ασφαλή μεταφορά ατόμου ακόμα και από δύσβατα σημεία, χρησιμοποιείται για οριζόντια και κάθετη ανύψωση.
Συνοδεύεται από τέσσερεις (4) ζώνες πρόσδεσης και ρυθμιζόμενο σύστημα στήριξης των ποδιών του ασθενή, για κάθετη ανύψωση.
Έχει μαλακό ,μη απορροφητικό αφρώδες στρώμα.

R2009 w/ 3G™ BB Radar kit

R2009 w/ 3G™ BB Radar kit

Simrad R2009 3G™ kit is a dedicated 9" portrait Radar Control Unit and 3G Broadband Radar. The kit includes R2009 radar control unit, 3G Broadband Radar, RI-10 interface, Interconnection cable 20m (66 ft), 1.8 m (6 ft) Ethernet cable.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης

SOLARCON A-99 CB κεραία βάσης
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Η Solarcon A99 απο τις πιό επιτυχημένες κεραίες βάσης στον κόσμο για CB/10m
Εύκολη συναρμολόγηση,ιδανική για δύσκολες καιρικές συνθήκες,αέρας ,υγρασία.
Κατάλληλη για χρήση σε καίκια ,τράτες ( marine) κ.λ.π
Mε antenna tuner συντονίζει από 20m και επάνω με πολύ καλά αποτελέσματα,δείτε reviews στο eham

1/2 wave over 1/4 
Omni-Directional πολυκατευθυντική
Fiberglass (weather tough) Υαλονήματα
Handles 2000 Watts (peak) about 1000 RMS
SWR Tunable, 25-32 Mhz.
Covers far above and below the traditional CB channels(with antena tuner 20-10m)
Solarcon claims 9.9 dBi
DC Grounded (Γειωμένη για στατικό)
5,3m Tall ( Three 6' Sections ) Τρια κομμάτια τον 2m
Insulated up to 14,500 Volts
Βάρος 2,27 Κg

Το σταυροδρόμι των ηρώων

Το σταυροδρόμι των ηρώων 
Νίκος Παργινός
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 536
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-175-4 

Θεματολογία:
Οι Τούρκοι προελαύνουν προς την Ιταλία και την Κεντρική Ευρώπη. Ο οθωμανικός στόλος αποβιβάζει πολυάριθμα στρατεύματα στο νησί της Κέρκυρας και πολιορκεί την πόλη της. Ο αδίστακτος πασάς Τζάνουμ Κότζα ετοιμάζεται να αναμετρηθεί με τον Σάξονα στρατάρχη Ματθία Σχολεμβούργο σε μία από τις πιο άγριες και άνισες μάχες της εποχής. Οι γενναίοι πολεμιστές στέκονται στα χαλάσματα του αλλοτινού απόρθητου φρουρίου αποφασισμένοι να υπερασπιστούν με πάθος την πόλη και να πεθάνουν μαχόμενοι.
Στο μεταξύ στο νησί έχουν βρει καταφύγιο τρεις περίεργοι φυγάδες από την Πόλη: ο Νικολός, ένας φονιάς και τυχοδιώκτης κάποτε στην υπηρεσία του Κότζα, η Ναζλή, μια χανούμισσα του χαρεμιού σημαδεμένη από μια αρχαία κατάρα, και ο Μεχμέτ, ένας βασανισμένος ευνούχος. Τα ένοχα μυστικά που κουβαλούν συνδέονται άρρηκτα με ένα μυστηριώδες χειρόγραφο που δημιουργήθηκε πέντε αιώνες νωρίτερα και θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία.
Καθώς οι τύχες τους διασταυρώνονται και αλληλοδιαπλέκονται, οι ήρωές μας παρασύρονται αμείλικτα στη δίνη μιας σύγκρουσης που θα κρίνει το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης…

Νέες εκδόσεις 📘

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ // KEDROS PUBLISHERS
Νέες εκδόσεις // ΙΟΥΝΙΟΣ 2019
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΚΙΝΟΣ // ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΚΙΝΟΣ
ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ

Μια ιστορία σιωπής γεμάτη κραυγές και ψιθύρους. Μια εσωτερική οδύσσεια πότε σε ρυθμό ροκ εν ρολ και πότε στον ρυθμό της ραπ. Με συνεχώς παρόντα τα χαμένα.

Σελ.: 240 | Τιμή: 11.00 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΑΝΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ // ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΑΝΝΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ
Πρόλογος: Βασίλης Βασιλικός
...Ένα πολυπρόσωπο μυθιστόρημα που αρχίζει το 1936 και φτάνει ως το 1959 με μια πλοκή που δεν σου επιτρέπει να το αφήσεις από τα χέρια σου μιας και το έχεις αρχίσει, με συνεχείς ανατροπές και καθ’ όλα πετυχημένες εκπλήξεις και με ένα κοινωνικό υπόβαθρο που διαπερνά τις δεκαετίες, ακραγγίζοντας την Ιστορία (δικτατορία Μεταξά, Χιτλερική Γερμανία, Παρίσι - Πόλη των Τεχνών αλλά και της Ναπολεόντειας Αστυνομίας από την εποχή του Φουκέ). - Βασίλης Βασιλικός
Σελ.: 496 | Τιμή: 15.00 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ // ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ
ΡΙΦΙΦΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Το χρονικό μιας διάρρηξης


Μια περιπέτεια που, μέσα από τη μυθοπλασία και με σατιρικό τρόπο, παρουσιάζει την κενότητα της νεοελληνικής νοοτροπίας καθώς και πολλές από τις «παρεξηγήσεις» της κοινωνικής μας ιστορίας όπως αυτές διατηρήθηκαν μέσα από τα μετεμφυλιακά και μεταπολιτευτικά συμπλέγματα του μικροαστισμού μας.

Σελ.: 152 | Τιμή: 9.90 ευρώ 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΓΙΩΡΓΟ Κ. ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑΣ // ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ Κ. ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ

Στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας, από τη δεκαετία του ’60 μέχρι σήμερα, άνθρωποι από την Καλαμάτα, τα Αλάτσατα, τα Τίρανα, το Γκντανσκ ως και τη Ρώμη συναντιούνται, ερωτεύονται, αφηγούνται, ονειρεύονται, σπουδάζουν, αγωνίζονται να βρουν ένα μερίδιο ευτυχίας στο αύριο. Η μεγαλούπολη δεν κάνει διακρίσεις. Ανοίγει την αγκαλιά της και τους εμπλέκει στο ίδιο δίχτυ.

Σελ.: 128 | Τιμή: 9.90 ευρώ 
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

ΓΙΑΝΝΗΣ Μ. ΣΤΡΑΤΟΥΛΙΑΣ
ΦΙΛΟΞΕΝΟ ΣΩΜΑ

Σελ.: 72 | Τιμή: 9.50 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΙΗΣΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΚΟΥΝΤΙΝΑΚΗΣ
ΕΝΑΤΟΣ

Σελ.: 64 | Τιμή: 9.50 ευρώ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ // ΞΕΚΑΡΔΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ // ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ // ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΟ ΓΚΡΟΣΟ
ΤΖΕΡΟΝΙΜΟ ΣΤΙΛΤΟΝ
Σειρά: Ξεκαρδιστικές Ιστορίες

45. ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης | Σελ.: 128 | Τιμή: 7.70 ευρώ

46. ΜΕΓΑΛΟΙ ΜΠΕΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΟ ΓΚΡΟΣΟ
ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΟ ΔΑΣΟΣ
Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης | Σελ.: 128 | Τιμή: 7.70 ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ...
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ...


Τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουν μεταφραστεί σε 49 γλώσσες και έχουν πουλήσει 152 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.
 Η σειρά Ξεκαρδιστικές Ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον απευθύνεται σε παιδιά από 7 ως 12 ετών και είναι μοναδική! Είναι η σειρά που απολαμβάνουν τα παιδιά γιατί έχει χιούμορ, δράση, και πολλές ανατροπές. Είναι η σειρά που εμπιστεύονται γονείς και εκπαιδευτικοί γιατί μεταδίδει διαχρονικές ηθικές αξίες. Ο αναγνώστης ταυτίζεται με τον Τζερόνιμο, που αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής με χιούμορ και αισιοδοξία.

ARCTUROS News


Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ επέστρεψε στο φυσικό
περιβάλλον πέντε ορφανά αρκουδάκια
Την ευκαιρία να ζήσουν ελεύθερα στη φύση έχουν και πάλι τα πέντε ορφανά αρκουδάκια που φρόντιζε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Ο Λουίτζι, η Σοφία, ο Mitko, ο Jonas και η Radostina έπειτα από ανατροφή και φροντίδα για ένα χρόνο στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ επανεντάχθηκαν στο φυσικό περιβάλλον. Τα πέντε αρκουδάκια έμειναν ορφανά σε ηλικία μόλις λίγων μηνών. Ο Λουίτζι βρέθηκε από πολίτη στο Κλειδί Φλώρινας, ενώ η Σοφία στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας. Η έγκαιρη επέμβαση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ διασφάλισε την επιβίωσή τους, παρόλο που είχαν χάσει τη μητέρα τους. Λίγες εβδομάδες αργότερα, στο πρόγραμμα ανατροφής και επανένταξης ορφανών αρκούδων εντάχθηκαν και τρία ακόμη αρκουδάκια που είχαν βρεθεί στο Batounci της Βουλγαρίας από κατοίκους που ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και τα παρέδωσαν στην φιλοζωική οργάνωση Four Paws που ανέλαβε τη μεταφορά τους στην Ελλάδα.Διαβάστε περισσότερα


"Θερινό Σχολείο" στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ
Το Σάββατο 22 Ιουνίου ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στο Διεθνές Περιβαλλοντικό Κέντρο εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μέλη του ομίλου «Οι Φίλοι της Φύσης Θεσσαλονίκης», στο πλαίσιο της δράσης «ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» που διοργανώνει το Γραφείο Περιβαλλοντικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με συντονίστρια την Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Δέσποινα Μιχελάκη. Οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και ενημερώθηκαν από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στις σχολικές τάξεις με στόχο τη συνέχιση της συνεργασίας και την επόμενη σχολική χρονιά
Ο Νίβες έχασε τη μητέρα του, αλλά βρέθηκε σε... καλά χέρια
To Σάββατο 1 Ιουνίου, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ενημερώθηκε από το Δασαρχείο Φλώρινας ότι στο Νυμφαίο είχε βρεθεί ένα μικρό ελάφι. Διασώθηκε από κτηνοτρόφο, καθώς ήταν μόνο του στο δάσος περικυκλωμένο από σκυλιά. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ παρέλαβε το ελαφάκι που μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρείου. Αφού εξετάστηκε από τον κτηνίατρο διαπιστώθηκε πως πρόκειται για αρσενικό ζώο, ηλικίας περίπου 5-6 εβδομάδων που πρόωρα και για άγνωστη αιτία χωρίστηκε από την μητέρα του. Ο Νίβες (όνομα βλάχικης προέλευσης που σημαίνει χιόνι και είναι τμήμα της παλιάς ονομασίας του Νυμφαίου, που λεγόταν Νέβεσκα) θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με σκοπό την περίθαλψη και, εφόσον όλα εξελιχθούν καλά, την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον σε λίγους μήνες.
Νεκρό ζαρκάδι σε τροχαίο
Το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από το κέντρο έλεγχου της Εγνατίας Οδού για τροχαίο ατύχημα με θύμα ζαρκάδι στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής στο ρεύμα προς Αλβανία. Αυτό ήταν το πέμπτο περιστατικό και το δεύτερο νεκρό ζώο στον κάθετο άξονα τον τελευταίο μήνα.


Επέμβαση για τη σωτηρία εγκλωβισμένου λύκου
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ περιθάλπει τον Μάριο, έναν νεαρό λύκο ο οποίος εγκλωβίστηκε σε χώρο εξωτερικών εργασιών κατοικίας στην Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης. Ευαισθητοποιημένος πολίτης ενημέρωσε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης μετέβη στο σημείο όπου και με τη συνδρομή της Δράσης για την Άγρια Ζωή και της ΚΟΜΑΘ κατάφερε να απεγκλωβίσει το άτυχο ζώο. Ο λύκος, φανερά υποσιτισμένος και εξαντλημένος, μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Φλώρινας. Από τις εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε ότι είχε μία μόλυνση από παράσιτο-σκνίπα κι έτσι θα παραμείνει στις εγκαταστάσεις του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για περίθαλψη για μερικές εβδομάδες μέχρι να επανενταχθεί και πάλι στο φυσικό του περιβάλλον.
Το Εθνική Μητρώο
αρκούδας απέκτησε site

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σας παρουσιάζει την ιστοσελίδα του Εθνικού Μητρώου Αρκούδας. Εδώ θα βρείτε συγκεντρωμένο όλο το υλικό από την επιστημονική μελέτη της καφέ αρκούδας στην Ελλάδα και τις δημοσιεύσεις.
Ο Μπράντλεϊ και ο Κούπερ
εξαφανίζουν το γάλα τους

Ο Μπράντλεϊ και ο Κούπερ, τα δύο ορφανά αρκουδάκια που φροντίζει ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, είναι ιδιαίτερα ανυπόμονα για το φαγητό τους. Δείτε σε βίντεο πόσο γρήγορα πίνουν το πρωινό γάλα που τους δίνουν οι φροντιστές!
Επικοινωνία
Αετός, 53075, Φλώρινα
Τ. + 30 23860 41500 | F. + 30 23860 41111
Εmail: arcturos@arcturos.gr

Ο Ένοπλος Δωσιλογισμός και η “Αναίμακτη” Απελευθέρωση

Ο Ένοπλος Δωσιλογισμός και η “Αναίμακτη” Απελευθέρωση 
Ο «Ένοπλος Δωσιλογισμός» αποτελεί την κορυφαία εκδήλωση του «δωσιλογισμού» στην Ελλάδα και αγγίζει χιλιάδες Έλληνες πολίτες που στελέχωσαν τις (παρα)στρατιωτικές οργανώσεις που ιδρύθηκαν ή υποστηρίχθηκαν απόλυτα από τις Γερμανικές Αρχές και εντάχθηκαν στους ναζιστικούς μηχανισμούς καταστολής της Αντίστασης.
Ο «Ένοπλος Δωσιλογισμός», με όλες τις «εθνικιστικές» ομάδες και τις κρατικές δομές ασφαλείας (Τάγματα Ασφαλείας, Ειδική Ασφάλεια, Μηχανοκίνητο Αστυνομίας Πόλεων και οργανώσεις τύπου «Χ») που συνέπραξαν σ’ αυτόν, αποτέλεσε αφενός μεν τη «χρυσή εφεδρεία» των γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων και Αρχών, στην προσπάθεια της αναίμακτης απαγκίστρωσής τους από την Ελλάδα, κι αφετέρου την «προφυλακή» για τους επερχόμενους Βρετανούς.
Το «Κάψιμο του Κορωπίου» στις 9/10/1944 με τους 47 νεκρούς άμαχους και την πυρπόληση 400 οικιών και καταστημάτων, εντάσσεται στη χρονική περίοδο της Απελευθέρωσης αλλά και στις «επιχειρησιακές δραστηριότητες» του «ένοπλου δωσιλογισμού». Το ότι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ευρύτερα γνωστό, σημαίνει πως η συγκάλυψη –από πολλές μεριές– είναι πλήρης και αριστοτεχνικά μεθοδευμένη.
Αυτήν τη μεθόδευση επιχειρούν να αποκωδικοποιήσουν οι ιστορικές έρευνες στις οποίες έχουν αποδυθεί τοπικοί ερευνητές τα τελευταία χρόνια. Σ’ αυτούς προστέθηκε και η «Ομάδα Ιστορικής Έρευνας» του Κορωπίου που πρωτοεμφανίστηκε με ένα, μάλλον, ατυχές «μανιφέστο» κι ακολούθως στη «δημοτική Ημερίδα» της 8/10/2017, όπου και κατέθεσε τα πορίσματα των ερευνών της.
Η Ιστορία όμως δεν έχει καμία σχέση με τα «θέλω» και τα «νομίζω» του καθένα. Η Ιστορία είναι γεγονότα και ερμηνεία τους. Όχι κατά το δοκούν αλλά όπως αυτά αποκαλύπτονται από τις διαθέσιμες πηγές. Είναι η δική μας συνείδηση, ο δικός μας καθρέπτης. Και θέλουμε, όταν κοιτάζουμε μέσα σε αυτόν, το είδωλό μας να μας κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια και να μην αποστρέφει το βλέμμα του.
Ο Ένοπλος Δωσιλογισμός και η “Αναίμακτη” Απελευθέρωση
Τα γεγονότα του Κορωπίου 9/10/1944 

συγγραφείς: Μ. Π. Λυμπεράτος – Θ. Σ. Πρόφης
Isbn:978-960-579-099-8
Διαστάσεις: 17 X 24
Σελίδες: 320
Λιανική Τιμή: 22,00 ευρώ

Σίκινος: 10 must στάσεις

Σίκινος: 10 must στάσεις

Σημειώστε...

Ντολμαδάκια γιαλαντζί
Κεφτεδάκια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Αρωματικές πατάτες φούρνου με πορτοκάλι

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΚΟΤΑΣ - Βρέχει ο θεός

-50% All Inclusive Αίγιο 4*Long Beach Resort με παιδί Δωρεάν!

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Long Beach Resort Hotel - Αίγιο
4* Long Beach Resort Hotel - Αίγιο-50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 All Inclusive
 Μπροστά στην Παραλία!
✔ 1,5 ωρα από την Αθήνα ✔ Παιδική Πισίνα ✔ Μπροστά στην παραλία ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Επιτρέπονται τα Κατοικίδια κατόπιν αιτήματος
★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Bar ★ Εξωτερική Πισίνα
€450 από €900Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο- 44%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 12 ετών (+9 επιλογές)
 All Inclusive
 Μπροστά στην Παραλία!
€330 από €590Δες το Τώρα!
Nautica Bay Hotel - Πόρτο Χέλι
Nautica Bay Hotel - Πόρτο Χέλι- 47%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά στο Mini Club του ξενοδοχείου!
€330 από €620Δες το Τώρα!
5* Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι
5* Wyndham Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 13 ετών
 All Inclusive
 10/07/2019 έως 25/08/2019
 Μπροστά στην Παραλία!
€576 από €1.152Δες το Τώρα!
4* Airotel Achaia Beach Hotel - Πάτρα
4* Airotel Achaia Beach Hotel - Πάτρα
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 All Inclusive
 Ξαπλώστρες και ομπρέλες παραλίας
€179Δες το Τώρα!
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 40%
 6 ημέρες (5 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi!
€589 από €980Δες το Τώρα!
4* 100 Rizes Seaside Resort - Γύθειο
4* 100 Rizes Seaside Resort - Γύθειο
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 2 ετών
 Πρωινό
 Μπροστά στην Παραλία!
€180Δες το Τώρα!
4* Akra Morea Hotel & Residences by Mr & Mrs White Hotels - Μονεμβασιά
4* Akra Morea Hotel & Residences by Mr & Mrs White Hotels - Μονεμβασιά
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Χώρος στάθμευσης για ΑμεΑ
€198Δες το Τώρα!
4* Aegila Boutique Hotel - Μάνη, Νύφι
4* Aegila Boutique Hotel - Μάνη, Νύφι
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Free WiFi
€297Δες το Τώρα!
4* Alas Resort & Spa - Μονεμβασιά
4* Alas Resort & Spa - Μονεμβασιά
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Ημιδιατροφή
 Ξαπλώστρες και ομπρέλες στην παραλία
€414Δες το Τώρα!
Kokkoni Beach Hotel - Κοκκώνι Κορινθίας
Kokkoni Beach Hotel - Κοκκώνι Κορινθίας
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Μπροστά στην Παραλία!
€104Δες το Τώρα!
Kalogria Beach Apartments - Καλόγρια Αχαϊας
Kalogria Beach Apartments - Καλόγρια Αχαϊας- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 5 Άτομα
 Χωρίς Πρωινό
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€99 από €142Δες το Τώρα!
Douka Sea Front Residencies - Μονεμβασιά, Πόρι
Douka Sea Front Residencies - Μονεμβασιά, Πόρι
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Χωρίς Πρωινό
 Δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης
€49Δες το Τώρα!
4* Olympic Village Hotel Resort & SPA - Αρχαία Ολυμπία
4* Olympic Village Hotel Resort & SPA - Αρχαία Ολυμπία- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Μία ελεύθερη είσοδος στο κέντρο SPA με Jacuzzi, Ηamam, Sauna ανά άτομο!
€215 από €305Δες το Τώρα!
4* Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος
4* Florida Blue Bay Resort & Spa - Ψαθόπυργος- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€179 από €358Δες το Τώρα!
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 All Inclusive
 Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην πισίνα και την παραλία!
€278 από €559Δες το Τώρα!
Limenari Hotel - Φιλιατρά Μεσσηνίας
Limenari Hotel - Φιλιατρά Μεσσηνίας- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 13 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Μπροστά στην Παραλία!
€195 από €390Δες το Τώρα!
5* Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli - Πόρτο Χέλι
5* Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli - Πόρτο Χέλι
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα
 Πρωινό
 Free WiFi
€300Δες το Τώρα!
4* Amalia Olympia Hotel - Αρχαία Ολυμπία
4* Amalia Olympia Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 10 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€179 από €299Δες το Τώρα!
footer