Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Καύσωνας

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ                                      
Αποφύγετε την ηλιοθεραπεία. Παραμείνετε σε σκιερά και δροσερά μέρη αποφεύγοντας τους χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.                                  
Αποφύγετε τη βαριά σωματική εργασία, ιδιαίτερα μάλιστα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία. Αποφύγετε το βάδισμα για πολύ ώρα ή το τρέξιμο κάτω από τον ήλιο.                              
Προτιμήστε τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα από πορώδες υλικό για να διευκολύνεται ο αερισμός του σώματος και η εξάτμιση του ιδρώτα. Φορέστε καπέλο ή άλλο κάλυμμα από φυσικό υλικό, που να επιτρέπει καλό αερισμό του κεφαλιού.                                            
Προτιμήστε τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά και περιορίστε τα λιπαρά. Πίνετε άφθονα υγρά (νερό και χυμούς φρούτων).                                          
Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό. Επίσης, συνιστάται να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά.
Συνιστώνται πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας.                                         
Καλό θα είναι επίσης να τοποθετούνται υγρά καλύμματα στο κεφάλι και στο λαιμό, σαν προστατευτικά μέτρα.                                                
Επίσης, συστήνεται η χρήση μαύρων ή σκουρόχρωμων γυαλιών, που προστατεύουν τα μάτια από την έντονη αντανάκλαση του ήλιου.                                               
Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση.                           
Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.                                              
Αποφύγετε τα πολύωρα ταξίδια με διάφορα μέσα συγκοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υψηλής ζέστης.                                                
ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΓΝΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ                                                
Τα νεογνά πρέπει να είναι ντυμένα όσο γίνεται πιο ελαφρά. Προτιμότερο είναι τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες.                                  
Όταν κάνει ζέστη να τους προσφέρονται συχνά, εκτός από γάλα (μητρικό ή άλλο) και άλλα υγρά όπως χαμομήλι, νερό, κλπ.                                              
Τα βρέφη και τα μεγαλύτερα παιδιά καλό είναι να τρώνε περισσότερα χορταρικά και φρούτα και λιγότερα λίπη.                                         
Καλό είναι τα παιδιά να μην παραμένουν πολύ ώρα στον ήλιο μετά το μπάνιο και να φορούν πάντα καπέλο.                                              
ΕΙΔΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ                                    
Το πολύ ζεστό και υγρό περιβάλλον είναι επικίνδυνο για τους ηλικιωμένους και για το λόγο αυτό αν ο δροσισμός του διαμερίσματος στην μεγάλη ζέστη είναι δύσκολος, προτιμότερη είναι η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε δροσερότερες περιοχές της χώρας, όταν βέβαια υπάρχει η δυνατότητα.                                   '
Αν η μετακίνηση των ηλικιωμένων σε παραθαλάσσια περιοχή ή σε βουνό δεν είναι εύκολη, τότε η παραμονή τους σtα κατώτερα διαμερίσματα πολυώροφων σπιτιών είναι μια σχετικά εύκολη λύση.
Το δωμάτιο ή το σπίτι γενικά, κατά τη διάρκεια των ζεστών ωρών της ημέρας πρέπει να είναι ερμητικά κλειστό, αφού όμως έχει δροσιστεί και μείνει ανοιχτό όλη τη νύχτα.                                       
Οι οικογένειες που έχουν ηλικιωμένα άτομα, καλό θα είναι να φροντίζουν να μην τα εγκαταλείπουν μόνα τους σε περιπτώσεις θερινών διακοπών ή πολυήμερης απουσίας από το σπίτι. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να εξασφαλίσουν κάποιο άτομο για την καθημερινή τους φροντίδα.                                                 
Οι παραπάνω οδηγίες προφύλαξης συνιστώνται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.

Συνάντηση Υφυπουργού Γιάννη Δριβελέγκα με Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων.

Σαίξπηρ «Οθέλλος» : 20/7/2011


ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
ΚΕΠΠΕΔΗΧ - ΚΑΜ
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077
FAX : 28210 74332
Web SIte : www.dipeh.gr
Email : dipeh@otenet.gr
Σαίξπηρ «Οθέλλος» : 20/7/2011
Πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη (Οθέλλος), τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη (Ιάγος), την Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), την Γωγώ Μπρέμπου (Αιμιλία), και τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη (Κάσσιος), και ενώ θα πλαισιώνονται από ένα θίασο 10 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών.
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στην Αθήνα στο Θέατρο Badminton στις 22 Ιουνίου 2011 και συνεχίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία περιοδεία σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ , στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Η τραγωδία της ζήλειας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος του διαφορετικού.
Η ιστορία του Μαυριτανού Οθέλλου, υψηλόβαθμου στρατιωτικού, ο οποίος έχοντας πέσει θύμα της παγίδας του φιλόδοξου υπασπιστή του Ιάγου, σκοτώνει, τυφλωμένος απ’ τη ζήλεια, τη γυναίκα του Δυσδαιμόνα.
Ο Οθέλλος γράφτηκε περίπου το 1603,την ίδια εποχή με τα άλλα έργα του Σαίξπηρ Άμλετ, Μάκβεθ και Βασιλιάς Ληρ και δημοσιεύτηκε το 1622.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση-Διασκευή: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Σκηνικά: Αθανασία Σμαραγδή Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου Μουσική: Δημήτρης Μαραμής Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης Οργάνωση Παραγωγής: Λευτέρης Πλασκοβίτης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ
Συμμετέχουν: Πετροπουλέας Ηλίας, Ψυχογιός Γιώργος, Κοτσαρίνης Γιάννης, Παναγιωτίδης Στάθης, Σάκκουλης Μιχάλης, Μιχάκος Νίκος, Μητροπούλου Δομνίκη, Παπαδοπούλου Μαρία, Μυλωνάς Γιάννης, Ανανία Τραϊάνα.

Οίκος Moody’s: η ιστορική αξιoλόγηση των αξιολογητών

Οίκος Moody’s: η ιστορική αξιoλόγηση των αξιολογητών                                     
γράφει ο Γιώργος Δαμιανός                                             
Ποιος ήταν ο John Moody; Τι σημαίνει το όνομά του; H ιστορία του οίκου Moody’s.                                  
Η λέξη Moody’s έχει μπει, πλέον στην καθημερινότητα μας. Στο ελληνικό λεξιλόγιο πριν ή μετά τη λ. Moody’s υπάρχει η λέξη υποβάθμιση.                                
Το όνομα είναι βαρύγδουπο και προβάλλεται ως “έγκυρο” από τα ελληνικά και ξένα Μ.Μ.Ε. Οι εκθέσεις το οίκου Moody’s ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και υποθηκεύουν το σήμερα και το αύριο του πλανήτη, αφού καθορίζουν το αν θα δανειστεί, και με ποιους όρους, μια χώρα.                                  
Υποθηκεύει το μέλλον του πλανήτη, γιατί ως γνωστόν, τα δανεικά αυτά θα τα πληρώσουν και οι μελλοντικές γενιές.                                   
Τα πρώτα βήματα του John Moody/ Τζον Μούντι                                    
Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η επωνυμία Moody’s προέρχεται από το επώνυμο ενός, μάλλον, αποτυχημένου δημοσιογράφου / οικονομικού αναλυτή, που έδρασε στις ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα. Το πλήρες όνομα του ήταν Τζον Μούντι (John Moody, 1868 – 1958) και στα Ελληνικά θα μπορούσαμε να το αποδώσουμε ως Γιάννης Τσαντίλας.                                      
Ο Γιαννάκης, λοιπόν, ξεκίνησε ως δημοσιογράφος, δίχως πανεπιστημιακές γνώσεις (στα γεράματα θα του δώσουν onoris causa, πτυχίο στη Νομική) και κάπου στο μεσοστράτι της ζωής του (το 1909) αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα μεσιτικό/ χρηματοοικονομικό γραφείο στη Νέα Υόρκη.                             
Ήταν έξυπνο παιδί, παιδί της πιάτσας και καθώς το μάτι του έκοβε, όπως κόβει σε όλα τα λαμόγια (τα μυωπικά τους ματάκια βλέπουν τα κοντινά αλλά χάνουν τα μακρινά) αποφάσισε να εισάγει για πρώτη φορά έναν πίνακα αξιολόγησης στις επενδύσεις των σιδηροδρόμων.                                  
Ο Τζον Μούντι (ή Γιάννης Τσαντίλας) υπεραπλουστεύοντας κάθε έννοια οικονομίας φτιάχνει έναν κατάλογο (ανάλογο με την αξιολόγηση των κινηματογραφικών ταινιών σε ένα σημερινό έντυπο) και με γράμματα (ΑΑΑ, ΑΑ, Α…) αντί για αστερίσκους βαθμολογεί τις επενδύσεις στους σιδηροδρόμους των Η.Π.Α.                                     
Η απλότητα του θέματος άρεσε στους επενδυτές και το όνομα του Γιαννάκη ξεχωρίζει. Πολύ γρήγορα o “Γιαννάκης Τσαντίλας” αυτοαναβαθμίζει το γραφειάκι του και από μεσίτης αυτοανακηρύσσεται πραγματογνώμονας επιχειρήσεων.                                        
Βγάζει χρήματα, δηλαδή, πουλώντας πληροφορίες για τη βιωσιμότητα των εταιρειών και αξιολογεί, με τον τρόπο που αξιολογούν τα λαμόγια τη βιωσιμότητα άλλων επιχειρήσεων αλλά και την εμπορευσιμότητα των μετοχών.                                              
Η αμοιβή του είναι υψηλή (σήμερα, για κάτι αντίστοιχο παίρνει, περίπου, 150.000 ευρώ καθώς και ποσοστά από τις αγοροπωλησίες των μετοχών) αλλά ας όψεται η ανασφάλεια του κοσμάκη, καθώς ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη και κανένας δεν ξέρει (ούτε και ο ίδιος ο Μούντι, ο Τσαντίλας, πως θα καταλήξει).                                   
Η ανασφάλεια του κοσμάκη αυξάνεται όλο και περισσότερο, γιατί μετά τον πόλεμο και τις κοινωνικά άστοχες συμβουλές του Γιαννάκη (που συμπυκνώνονται στο “βαθυστόχαστο” δόγμα “αρπάξτε, ξεσκίστε, τελειώσατε”) η Αμερική θα οδηγηθεί το 1929 στο χρηματιστηριακό κραχ με παγκόσμιες επιπτώσεις.                                                         
Κατά ορισμένους ο Γιαννάκης, ο Μούντι, δεν είχε πάρει είδηση για το επερχόμενο κραχ και γι αυτό δεν ενημέρωσε τους πελάτες του (είπαμε ότι τα λαμόγια πάσχουν από μυωπία, αλλά ο Γιαννάκης, μάλλον, είχε και πρεσβυωπία). Μάλιστα, οι κακές γλώσσες λένε ότι οι συμβουλές/αρπαχτές του Γιαννάκη είχαν σημαντικό μερίδιο στο να οδηγηθούν οι Η.Π.Α. στο κραχ.                                           
Αυτοανακηρύσσεται αξιολογητής των κρατικών ομολόγων                                         
Μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο λόγω της παγκόσμιας πρωτοκαθεδρίας τους, οι Η.Π.Α. δανείζουν ανεξέλεγκτα τις χώρες που ελέγχουν και το ίδιο κάνουν και τα χρηματοπιστωτικά της ιδρύματα.                                          
Η ευθυνοφοβία ή η ανικανότητα, όμως, των κρατικών υπαλλήλων δημιουργεί την ανάγκη για τη γνωμοδότηση ενός εμπειρογνώμονα, ο οποίος θα γνωματεύει, αν η τάδε χώρα είναι και φερέγγυος για να τη δανείσουν.                                                    
Ο Αμερικανός υπάλληλος που διαχειρίζεται το αποθεματικό “του δείνα” σωματείου φορτηγατζήδων θέλει να επενδύσει τα χρήματα των ασφαλισμένων αλλά, δυστυχώς, δεν έχει ξανακούσει τις μισές χώρες του πλανήτη.                                              
Πως θα δανείσει μια χώρα που δεν ξέρει την ύπαρξη της;                                            
Τη λύση αναλαμβάνει να τη δώσει ο Γιαννάκης, ο Τσαντίλας. Από μεσίτης και εμπειρογνώμονας επιχειρήσεων αυτοανακηρύσσεται “αξιολογητής” των κρατικών ομολόγων και βαθμολογεί την πιστοληπτική ικανότητα όλων των κρατών του πλανήτη.                                        
Προσλαμβάνει μια φουρνιά 25χρονων αριστούχων των καλύτερων πανεπιστημίων της υφηλίου (τσοχλανοπαρέα αριστούχων) και χωρίς πρότυπα, δίχως οικονομετρικά κριτήρια αλλά με προσωπικές εκτιμήσεις κάποιων υπαλληλίσκων, που οι ίδιοι αυτοχαρακτηρίζονται “σαΐνια με ένστικτο” αποφασίζουν ότι η τάδε χώρα πρέπει να πληρώσει ένα συγκεκριμένο επιτόκιο, αν ζητήσει δανεικά, η άλλη χώρα ένα υψηλότερο, ενώ η τρίτη δεν πρέπει να δανειστεί καθόλου, γιατί είναι αναξιόπιστη.                                    
Αυτοί οι έγκυροι οικονομικοί αναλυτές, όπως αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνται, εξανεμίζουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και υποθηκεύουν το μέλλον γενεών και γενεών.                                   
Τη δόξα της τσοχλανοπαρέας του Γιαννάκη ζήλεψαν και άλλοι παρόμοιοι “οίκοι”, όπως οι: Standard and Poors, Fitch, που αν και φαίνονται ως ανταγωνιστές έχουν ένα κοινό στοιχείο: την αδιαφάνεια. Κανένας δε δημοσιοποιεί τα στοιχεία αξιολόγησης και θεωρούν απόρρητο τις πηγές στις οποίες στηρίζονται οι “πληροφορίες τους”, για το αν μια χώρα μετά από 30 χρόνια θα είναι ικανή να αποπληρώσει τα δανεικά που πήρε (τι να σου κάνει το Χάρβαρντ, αυτό δεν το γνωρίζει ούτε η Κατίνα, η Σμυρνιά, που έχει και κληρονομικό χάρισμα!!!).                                             
Ο Γιαννάκης ο Τσαντίλας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι το μαγαζάκι του που στηριζόταν, το 1909, στην προσωπική λαμογιά, ενός αγράμματου και είχε σκοπό να κάνει καμιά αρπαχτή, θα διοικείται, σήμερα, από ανέραστα μαθητούδια και θα ελέγχει τον πλανήτη.                                            
Βλέπετε, δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα εξαφανιστούν οι πολιτικοί από τον πλανήτη. Και δε μιλάμε για την Ελλάδα ή την Πορτογαλία (ποιος νοιάζεται, άλλωστε;) αλλά μιλάμε για τον τρόμο στα μάτια του Ομπάμα και της Μέρκελ, όταν αναμένουν την έκθεση του οίκου Moody’s.                                         
Και ενώ η κήνσωρ Μέρκελ δεν κουράζεται να προσβάλλει και να “νουθετεί” τους Έλληνες, δε λέει κουβέντα για όλους αυτούς τους ανεξέλεγκτους “οίκους”, που καταλύουν κάθε έννοια πολιτικής. Μόνο τις προάλλες σαν να ξύπνησε από τρομερό εφιάλτη η κυρία Μέρκελ ψέλλισε: “Δε θα επιτρέψουμε στους οίκους να μας στερήσουν την ελευθερία μας να αποφασίσουμε”.                                          
Το είπε, ήπιε λίγο νερό και ξανακοιμήθηκε ονειρευόμενη ότι κάποτε θα γίνει πολιτικός.                                      
και άλλα 1970 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα. Δωρεάν e-books (νέα βιβλία) / θεματική βιντεοθήκη για την Τέχνη, την Ιστορία, τις Επιστήμες                                               
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com.                              
24γραμματα© 2011.                                               
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Διεθνής Ομάδα Κρίσεων: "'Έφθασε η ώρα να τα βρείτε με την Τουρκία"

Συνάντηση της Μέρκελ με τον Σαρκοζί και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ομπάμα                                
Παραμένουν οι διαφορές Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για τη αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ                                            
Αγωγή κατά της Eλλάδας θα καταθέσει η Siemens!!!                                     
Έφηβος σκότωσε τους γονείς του και μετά έκανε... πάρτι                                                     
Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων                                             
ΔΝΤ προς Ε.Ε.: "Γρηγορείτε"                                                  
Αμετανόητος προκαλεί και πάλι με τη στάση και τις δηλώσεις του ο Ερντογάν                                           
Γέφυρα μήκους 19 χιλιομέτρων θα ενώνει την Γερμανία και την Δανία                                          
Στον ανακριτή η κόρη του Στρος-Καν για τις "αμαρτίες" του πατέρα της                                                 
Διεθνής Ομάδα Κρίσεων: "'Έφθασε η ώρα να τα βρείτε με την Τουρκία"                                             
Καλαμαράκι στη σχάρα με σάλτσα πράσινης και κόκκινης πιπεριάς                                               
Ζώδια

Τέλος στις εξαντλητικές δίαιτες

medicalnews.gr                                             
Τέλος στις εξαντλητικές δίαιτες                                                     
Διατροφικός «τρόμος» στην Ιαπωνία                                             
«Πράσινο φως» σε θεραπεία για το μελάνωμα                                               
Δεν ακολουθούν τις συμβουλές του γιατρού οι Έλληνες                                                 
Τρόποι για να γυμναστείτε παρά τη ζέστη                                          
Η αξία των καρπών του καλοκαιριού                                             
Μπορώ να πίνω τσάι για ενυδάτωση;

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με ανακοίνωση ΝΔ

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου σχετικά με ανακοίνωση ΝΔ                                  
http://www.evenizelos.gr/el/home/11-statements/2472-nd                                  
Συνέντευξη Ευ Βενιζέλου στο Associated Press                                      
http://www.evenizelos.gr/el/interviews/2471-associated-press                             
Συνέντευξη στο ΣΚΑΪ - Νέοι Φάκελοι                                            
http://vimeo.com/26621027                                 
Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκπομπή «Νέου Φάκελοι» και στους δημοσιογράφος Αλέξη Παπαχελά και Μπάμπη Παπαδημητρίου.                                               
http://www.evenizelos.gr/el/interviews/2470-sky                                     
Συνέντευξη του Αντιπροέδρου της Κυβέρτνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο Associated Press με τίτλο "Greek FM says European debt deal is 'attainable'"                           
http://www.evenizelos.gr/en/synentefxeisagglika/2467-associated-press

Οι καουμπόιδες με τα κίτρινα

10 μέτρα για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ                                               
Προσωρινός χωρισμός, κάντο όπως ο… Ευαγγελάτος                                               
Κανόνι από τα Applebee’s                                             
Οι καουμπόιδες με τα κίτρινα                                                 
Γερμανία: Ζητεί άνεργους, επιστήμονες και Έλληνες                                                  
Καμίνι ολόκληρη η χώρα                                                       
Χάκερς της ομάδας LulzSec «πέθαναν» τον Μέρντοχ                                                  
Ειδικός φρουρός τράβηξε όπλο κατά αστυνομικού μέσα σε κλαμπ                                              
Βρέθηκε νεκρός ο δημοσιογράφος που μίλησε για τις υποκλοπές της News of the World                                  
Δημήτρης Δασκαλόπουλος: Ο «Οδικός Χάρτης» της νέας εθνικής ανάπτυξης                                       
Nόμος-πλαίσιο λειτουργίας των πανεπιστημίων: παράθυρο για αλλαγές                                             
Στο βρετανικό κοινοβούλιο το σκάνδαλο «News of the World»                                               
Έξι οι ένοχοι από τους εννιά της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»                                       
Περικυκλωμένο το Dignite-Al Karama με προορισμό τη Γάζα                                          
Βρέθηκαν αρχαϊκοί κούροι στη νησίδα Δεσποτικό                                              
Ο Χάρι Πότερ καταρρίπτει το ρεκόρ εισπράξεων του «Πολέμου των Αστρων»                                          
Διεθνής διάκριση Ελλήνων φοιτητών από τη Microsoft                                      
ARK Festival, η επιστροφή

Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                                                       
Ανεπαρκές το βρετανικό εκστρατευτικό σώμα στη Χελμάντ το 2006                                     
Γιατί οι μετανάστες γεννούν τρομοκρατία                                              
Νότιο Κουρδιστάν: Εντείνεται η μάχη μεταξύ PJAK και ιρανικού στρατού. 108 νεκροί!                                
Συνοπτική Ιστορία του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου                                         
Αποδυνάμωση του Ντ. Κάμερον λόγω της παραίτησης του αρχηγού της Σκότλαντ Γιαρντ                             
Συνεργασία Αργεντινής- Ιράν για διερεύνηση βομβιστικής επίθεσης του 1994

Greek Alert

Greek Alert                                                              
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΕΤΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!                                                 
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΙΣ ΛΑΜ                                              
Το κόλπο του “κοινωνικού αυτοματισμού” δεν περνάει πιά…                                        
Το Google «αποδυναμώνει» τη μνήμη μας;                                         
Επιστολή στην κυρία Χίλαρυ Κλίντον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. O GAP βλέπει Νησί στον πίνακα!!!!                                             
Ένας χρόνος μετά..                                              
ΣΩΚΡΑΤΗ ΖΕΙΣ!                                               
Ἑλληνίδες Μάνες πρός τήν Λαϊκή Συνέλευσιτῆς «Ἄμεσης Δημοκρατίας» τῆς Πλατείας Συντάγματος.                                      
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ                                               
Αλλάξανε …”εχθρό”!                                                  
Αλβανός ο νέος υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ                                            
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ;; ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ:                                              
H απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος και ο αδύναμος πρωθυπουργός                                    
Γέροντας Παΐσιος. "Αν δεν αντιδράσουμε, θα σηκωθούν οι προγονοί μας από τους τάφους"                                         
Μιλούν για ανεξαρτησία της Κρήτης

Νέα συγκέντρωση ιδιοκτητών ταξί στις 10.00 π.μ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                                                        
Προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας - Δεύτερη ημέρα κινητοποιήσεων                                         
Νέα συγκέντρωση ιδιοκτητών ταξί στις 10.00 π.μ                                     
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Tuesday 19 July 2011                                     
Τελευταία ενημέρωση: 19/07/2011 08:47                               
Νέο ραντεβού δίνουν οι ιδιοκτήτες ταξί σήμερα στις 10 το πρωί, όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ (στην οδό Μάρνη) με ανοικτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσουν πορεία (πεζή) στο Σύνταγμα.                                    
Οπως δήλωσαν εκπρόσωποι των συνδικάτων στα ΜΜΕ, ενδέχεται στη συνέχεια να κατευθυνθούν πεζοί στη Βουλή. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ταξί αντιδρούν στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.                                           
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αυτοκινητιστές σχεδιάζουν να συνεχίσουν την κινητοποίησή τους μέχρι την Παρασκευή.                                                      
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Η... διπλή αλήθεια των τεστ αντοχής

Η... διπλή αλήθεια των τεστ αντοχής                                      
Πώς θα σωθεί η Ευρωζώνη                                           
Κραχ στο διεθνή χρηματιστηριακό τραπεζικό κλάδο & οξεία κλιμάκωση της ευρωπαϊκής κρίσης                                    
Ο ευρωπαϊκός Νότος πέρασε το σημείο χωρίς επιστροφή

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics                                                   
Κίνα: Πολύνεκρα επεισόδια σε μειονοτικές συγκρούσεις                                           
Συρία: «Αναγνωρίζουμε το κράτος της Παλαιστίνης»                                              
ΤΟΥΡΚΙΑ Γιατί αναδιπλώθηκε το CHP;                                                
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΚΟΥΡΔΩΝ, «ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΤΑΙΝΕ» Βρήκαν τον εσωτερικό εχθρό                                                   

Πώληση λιγνιτικών σταθμών και νέα Αρχή για τα υδροηλεκτρικά                                          
Απαγορεύονται τα μη τουρκικά επώνυμα!                                                      
Υπαρκτή η τουρκική απειλή, δηλώνει ο υπουργός Άμυνας                                                   
Μια εικόνα χίλιες ...επιλεκτικές μαχαιριές!                                                
ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974 4ο ΜΕΡΟΣ:Πως φθάσαμε στον Αττίλα.                                                   
Νότιο Κουρδιστάν: οι μάχες συνεχίζονται, το PJAK κατέχει τα σώματα εννέα Ιρανών στρατιωτών                                             
Ο επικεφαλής της CIA στην Άγκυρα                                                           
Ρωσία κατά ΗΠΑ για το ζήτημα της Λιβύης                                            
ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ                                     
Η πολιτική χρήση της Ιστορίας                                                     
Κύπρος: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Μ. Κυπριανού                                                         
Le Monde: Οι ιρανικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο τριών στρατοπέδων των Κούρδων ανταρτών στο Ιράκ                                                           
Ο Γολγοθάς της Κύπρου και τα τερτίπια των Άγγλων                                                        
Οι παγωμένες σχέσεις Αθηνών - Μόσχας                                                       
Στο ίδιο έργο Θεατές; (Υποκινούν επεισόδια νεαροί ΑΚΕΛικοί)                                                           
Σκόπια: Η αλβανική γλώσσα θα ομιλείται στο Κοινοβούλιο                                                    
Τουρκία-Συρία: Γιατί επιστρέφουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους;                                                     
Σιλβάν/Ντιγιάρμπακιρ: Ποιος σκότωσε ποιόν και πόσους;                                                       
Η Χίλαρι έθεσε προϋποθέσεις-ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΖΗΤΑΕΙ ΧΑΜΗΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟΥΣ                                       
Ο «ψυχρός πόλεμος» των αγωγών                                               
Κύπρος: Πολιτικοί τριγμοί μετά την τραγωδία

"Απειλεί" την Ευρωπαϊκή Ένωση ο τούρκος πρωθυπουργός, σε μία άνευ προηγουμένου επίδειξη θράσους

Οι κυβερνήσεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, υποστηρίζει ο Τρισέ                                            
Πρωτογενές πλεόνασμα από το 2012, "βλέπει" ο Βενιζέλος                                                 
Ελαφρά κάμψη της ανεργίας τον Απρίλιο                                                     
Με τα μπάνια του λαού, έρχεται και η περαίωση της δεκαετίας                                            
Η Δανία "γυρίζει" πίσω την ευρωπαϊκή ενοποίηση                                         
Η επιβίωση του ευρώ εξαρτάται από τις αποφάσεις της Πέμπτης                                            
"Φούσκα" με απρόβλεπτες διαστάσεις τα ακίνητα στην Κίνα                                                         
Χάκερς ανακοίνωσαν τον θάνατο του Μέρντοχ                                                        
Από σύκα μέχρι πατάτες, πιπεριές και ντομάτες παράγει ένα...δέντρο στο Ρέθυμνο                                        
Γιατρέ μου δεν θυμάμαι τί έκανα χθες βράδυ                                                              
Αν και επικίνδυνος, η εμπορεία αμιάντου ανθεί                                                
Απύθμενο θράσος Ερντογκάν που "απειλεί" την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):                                         
-Σταματήστε να διαφημίζετε την πτώχευση γιατί σύντομα θα νοσταλγήσετε τα γιαούρτια                            
περισσότερα…                                                 
Ελεύθερη Ζώνη                                                    
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                                         
Βησσαρίωνος 3-5, Αθήνα                                             
Τηλ. 210-3643601

Νέα από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                                 
Δράσεις για να διασωθεί η ποντιακή διάλεκτος από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας                          
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ                                              
Το πρώτο βιβλίο στην αγγλική γλώσσα για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας                                     
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ