Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Βέβαια, τα… «όργανα» στα Ασφαλιστικά (κατά τα άλλα ) Ταμεία, έχουν αρχίσει στη ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ εδώ και χρόνια να παίζουν τον ΦΑΛΤΣΟ και ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ρυθμό τους, την εφιαλτική τους «μουσική» για ΟΛΟΥΣ τους «ασφαλισμένους», είτε αυτοί είναι Συνταξιούχοι, είτε όχι.
Οι… «ασφαλισμένοι» ΠΛΗΡΩΝΑΝ και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ τις εισφορές τους στα ταμεία, για να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και για να μπορούν να πάρουν κάποια στιγμή σύνταξη (κάτι που για τις επόμενες γενιές τελικά δεν θα υπάρχει), πλήρωναν, πληρώνουν και τελικά;
Έρχεται το «κράτος», κόβει ελέω «κρίσης» (για την άλλη κρίση, για τα φαγοπότια που γινόταν και γίνονται στα ταμεία κουβέντα δεν λένε) από συντάξεις, κόβει από την υγεία, κόβει, κόβει, και τελειωμό δεν έχει προκειμένου να κλείσει (νομίζουν) τις «μαύρες τρύπες» της οικονομίας.
Ας δούμε μέρες που είναι ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ με τα ταμεία.
«Ασφυκτιούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, φόβοι για τις συντάξεις
ΙΚΑ και ΟΑΕΕ αναζητούν τρόπους για να εξασφαλίσουν ρευστότητα. Τί γίνεται με τις συντάξεις
SOS εκπέμπουν τα μεγαλύτερα Ασφαλιστικά Ταμεία της χώρας, καθώς αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως λύση προκειμένου να βρει άμεσα χρήματα, ωστόσο οι προσπάθειές της πέφτουν στο κενό, εξέλιξη που δημιουργεί έντονο προβληματισμό αλλά και φόβους, ότι η απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων από τα μεγαλύτερα Ταμεία, τίθεται για τα καλά εν αμφιβόλω.
Απορρίφθηκε η λύση χρηματοδότησης μέσω του ΑΚΑΓΕ
Η κυβέρνηση κατέφυγε στη λύση του ΑΚΑΓΕ, επιχείρησε να βάλει χέρι στον «κουμπαρά» του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης των Γενεών προκειμένου να ενισχύσει το ΙΚΑ, που αντιμετωπίζει τεραστιες δυσκολίες. Η διοίκηση του Ταμείου κατέθεσε πρόταση για πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 200 εκατομμυρίων από τον ΑΚΑΓΕ, ωστόσο το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ είπε όχι με ψήφους 9-7. Εκτός από τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των συνταξιούχων (δύο εκπρόσωποι) αρνητικά ψήφισαν και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών φορέων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. 
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το ΔΣ ΙΚΑ προχώρησε στη προσφυγή προς τον ΑΚΑΓΕ, προκειμένου να καλύψει μέρος των χρεών προς τον ΕΟΠΥΥ που ξεπερνά τα 850 εκατ. ευρώ. 
Η κυβέρνηση ψάχνει εκ νέου για 200 εκατομμύρια ευρώ
Σε κάθε περίπτωση πλέον και προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ, η κυβέρνηση μετά από αυτή την τακτική αποτυχία, θα πρέπει να βρει μέσω κρατικών πόρων αυτά τα 200 εκατομμύρια και να προσφέρει άμεσα στο Ιδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Αυτό μάλιστα πρέπει να έχει γίνει μέχρι το τέλος του 2016, έτσι να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις
«Γιγαντώνεται» το έλλειμμα του ασφαλιστικού συστήματος
Φυσικά δεν είναι μόνο το ΙΚΑ που βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αφού η πλειονότητα των ασφαλιστικών Ταμείων «αιμορραγεί» από την έλλειψη ρευστότητας και αδυνατεί να εκπληρώσει βασικές ανάγκες. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για την κατάσταση που βρίσκεται το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.
Το έλλειμμα ξεπερνάει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ επιπρόσθετα το ΙΚΑ φέρεται να χρωστάει 3 δισ.ευρώ στον ΕΟΠΥΥ και άλλα 3 στον ΟΑΕΔ. Εξαιρετικά δύσκολη είναι και η κατάσταση στον ΟΑΕΕ ο οποίος έχει οφειλές 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΠΠΥ.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Πως σας φαίνεται Συνέλληνες; ΤΟ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ «ΜΑΓΑΖΙ» και ο Θεός να βάλει το χέρι του.
Αν θυμηθούμε τις διάφορες ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που ήρθαν στο φως, τα «κανόνια» που βροντούσαν και βροντούν για ΣΚΑΝΔΑΛΑ, και φυσικά δεν έχει τιμωρηθεί ΚΑΝΕΙΣ, θα καταλάβουμε ΟΛΟΙ πως ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, γιατί αυτό έχει συμβεί, τα ταμεία βάρεσαν μαζί με τη χώρα φαλιμέντο!
Μη σας φανεί απίθανο λοιπόν σε μερικούς μήνες  (μην πω και πιο γρήγορα) αν  σταματήσει η καταβολή συντάξεων, και επιδομάτων, και αν επίσης ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ (κάτι άκουσα σε δελτίο ειδήσεων (;) σε εκπομπή; Δεν θυμάμαι, πρόσφατα ήταν και γινόταν λόγος για αδυναμία προμήθειας φαρμάκων υψηλού κόστους. Δεν το πρόλαβα όλο, αλλά το ψάχνω και μόλις το βρω θα το δημοσιεύσω.)
Αδέλφια, το ξαναείπαμε, ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ (παρά τα παχιά λόγια και τα ΘΑ) ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ, ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ, Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, ΚΑΙ Ο ΓΚΡΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που γνωρίζουν πολλά, και εδώ και χρόνια μιλούν για ΜΕΓΑΛΑ ΦΑΓΟΠΟΤΙΑ που έγιναν με μεγάλα ΘΥΜΑΤΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.
ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΡΟΙΔΑ, ΕΜΕΙΣ, ΣΚΥΨΑΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ.
Αυτή είναι η Σκληρή Ελληνική Πραγματικότητα, και να περιμένουμε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΠΑ

ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΕΠΑ

Ακόμα ένα «επεισόδιο στο σήριαλ ΚΕΠΑ», έρχεται να προστεθεί στα ΑΜΕΤΡΗΤΑ μέχρι σήμερα, και όπως δείχνουν τα πράγματα, το μέλλον των Ατόμων Με Αναπηρίες και χρόνιες παθήσεις στη χώρα μας, εξακολουθεί και προβλέπεται μαύρο. Θα μου πουν κάποιοι, «καλά, εδώ τους ανθρώπους τους κόβουν το παρόν, το μέλλον κοιτάζεις εσύ»;
Θα συμφωνήσω, μόνο που ρε παιδιά, είχα την ΕΛΠΙΔΑ τόσο εγώ, όσο και τα Άτομα Με Αναπηρίες και Χρόνιες Παθήσεις, ΜΗΠΩΣ, λέμε τώρα, ΜΗΠΩΣ και «φιλοτιμηθούν» αν όχι όλοι, ΚΑΠΟΙΟΙ από τους εμπλεκόμενους στον ΓΟΛΓΟΘΑ των ασθενών, και αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, αλλά ΠΟΥ, και ΠΩΣ;
Θα δούμε λοιπόν μια ακόμα περίπτωση, μια ακόμα καταγγελία, μια γυναίκας που αν και «σφάχτηκε» (συγγνώμη για το παράδειγμα) από το χειρουργείο γιατί έπρεπε, για την ζωή της, αυτό δεν έφτασε τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, και είπαν να την κομματιάσουν μέχρι να μην υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ από αυτήν.
Ας δούμε το ρεπορτάζ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΛΒΕΡΤΗ στην ηλεκτρονική εφημερίδα ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ (LOGOTYPOS.GR) της Σύρου!
Διαβάστε Συνέλληνες, και παρακαλάτε τον Μεγαλοδύναμο ΜΗΝ ΣΑΣ ΤΥΧΕΙ.
«Δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα
Επιστολές απόγνωσης της καρκινοπαθούς Ελένης Ρούσσου σε πρωθυπουργό και ΚΕΠΑ
Αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα, ακόμη και να στηθεί με πανό έξω από την πρωθυπουργική κατοικία και την Βουλή, εμφανίζεται με δηλώσεις της στον «ΛΟΓΟ» η καρκινοπαθής Ελένη Ρούσσου, καταγγέλλοντας το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) για απάνθρωπες συμπεριφορές.
του Γιώργου Αλβέρτη
Με επιστολές της, τόσο προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και προς το ΚΕΠΑ, καθιστά  σαφές ότι η ανάλγητη αντιμετώπιση αναπήρων ανθρώπων εκ μέρους του δεύτερου δοκιμάζει πλέον τις αντοχές της, απαιτώντας πίσω τη χαμένη της αξιοπρέπεια, καθώς - όπως υπογραμμίζει - αυτή τη στιγμή επιβιώνει χάρη στη φιλανθρωπία κάποιων συμπολιτών της και της εκκλησίας.
Τονίζει ότι, με την πάλη της, πέραν της ιδίας, εκπροσωπεί και ανθρώπους που δεν μπορούν εξαιτίας της αναπηρίας τους και της σωρείας προβλημάτων που αντιμετωπίζουν να δώσουν τον δικό τους προσωπικό αγώνα: «Είμαι ο λόγος τους. Είμαι η φωνή τους», λέει χαρακτηριστικά.
Με βουρκωμένα μάτια και φωνή σπασμένη από την συγκίνηση περιγράφει το «κόψιμο» της σύνταξής της από την επιτροπή του εν λόγω οργάνου, υπογραμμίζοντας ότι οι άνθρωποι που την αποτελούν δείχνουν να μην σέβονται καν την αξιοπρέπεια των ασθενών: «Το αποκαλώ Κέντρο Απάνθρωπων. Είναι όντως απάνθρωποι εκεί πέρα. Δεν ξέρω με τι κριτήρια κρίνουν την ανθρώπινη ψυχή… Εγώ γι’ αυτούς έχω καταντήσει ένα ποσοστό.  Ένα ποσοστό από 90%, 50%, 40%. Για να πάρω πριν δύο χρόνια τα χρήματα των αναδρομικών, αφού με είχανε τέσσερα χρόνια χωρίς σύνταξη, αναγκάστηκα να πάω με πανό στο ΙΚΑ, ζητώντας να μου τα δώσουν… Μιλάμε για αυτονόητα πράγματα, για τα οποία δεν μπορεί να βρεθεί μια λύση», τονίζει.
Προς επίρρωση των ανωτέρω, επικαλείται το γεγονός ότι η επιτροπή της ζήτησε, μη σεβόμενη την ιδιωτικότητα και το ιατρικό απόρρητο, να ξεγυμνωθεί ενώπιον του δικηγόρου που την συνόδευε προκειμένου να την εξετάσουν.
Εύλογα αναρωτιέται γιατί, προκειμένου να της χορηγούν αυτά που νόμιμα δικαιούται, θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε τόσο σε  κανάλια και ΜΜΕ, ενώ στο ερώτημα γιατί αποκαλεί «δολοφόνους» αυτούς τους ανθρώπους βουρκώνει: «Η αντιμετώπιση στα ΚΕΠΑ είναι απάνθρωπη …Η άλλη να μην έχει πόδι, να μην έχει χέρι ή δεν  ξέρω τι άλλο, και να σου λένε έχεις δίκιο, αλλά… Τι αλλά; Αυτό δεν είναι “δολοφονία”; Αν πάθω κάτι, θέλω να το έχουνε τύψεις σε όλη τους τη ζωή».  
Και στις δύο επιστολές της, στις οποίες αποτυπώνεται ανάγλυφα η απόγνωσή της, κάνει λόγο για «δολοφονικές συμπεριφορές και αποφάσεις» εκ μέρους του ΚΕΠΑ, το οποίο - παραφράζοντας τα αρχικά - του αποκαλεί: «Κέντρο Πιστοποίησης Απάνθρωπων», και με έκδηλη πικρία ενημερώνει τον πρωθυπουργό ότι βιώνει μια συνεχή ταλαιπωρία τα τελευταία χρόνια.
Συγκεκριμένα, του κάνει γνωστό ότι το ΚΕΠΑ υποχρεώνει ακόμη και ανθρώπους με αναπηρία, που γίνεται αντιληπτή δια γυμνού οφθαλμού, να προσέρχονται αδιαλείπτως ενώπιον επιτροπών, οι οποίες και τους συρρικνώνουν διαρκώς τα ποσοστά αναπηρίας, απευθύνοντάς του δημόσια ένα ερώτημα για το οποία ζητά επιτακτικά απάντηση: «Θέλω να πω στον κ. Τσίπρα και σε κάθε κυβέρνηση ότι, αν ήταν κάποιος συγγενής τους και αντιμετώπιζε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζω εγώ, τι θα έκανε; Θέλω να μου απαντήσουν».
Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για ξεκάθαρο εμπαιγμό, καθιστώντας σαφές ότι - λόγω της κακής της οικονομικής κατάστασης - δεν δύναται πλέον να ανταπεξέρχεται στα έξοδα αυτών των μετακινήσεων. Παράλληλα, τους προειδοποιεί ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στην περίπτωσή της, είναι διατεθειμένη να φτάσει το θέμα στα άκρα.
Το_περιεχόμενο των δύο επιστολών έχει ως ακολούθως:
«Προς πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα,
Ονομάζομαι Ελένη Ρούσσου και κατοικώ στη Σύρο. Το έτος 1999, μου ανακοίνωσε ο γιατρός ότι έχω καρκίνο μαστού. Όλα γύρω μου σκοτείνιασαν. Ήμουν 33 χρονών, πολύ νέα για να πεθάνω. Έτσι, άρχισα έναν πολύ δύσκολο αγώνα επιβίωσης. Ήμουν πολύ ταλαιπωρημένη διότι αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα με τη μητέρα μου. Όμως ήθελα να ζήσω γιατί μου άρεσε η ζωή, είχα όνειρα και δεν ήθελα να φύγω τόσο νωρίς.
Έτσι, άρχισα τον αγώνα μου. Χειρουργείο, ριζική μαστεκτομή, 25 λεμφαδένες και μερική μαστεκτομή από τον άλλο μαστό. Στη συνέχεια έκανα χημειοθεραπείες για 8 μήνες και ορμονοθεραπείες. Τελειώνοντας όλα αυτά, σε μια εξέταση γυναικολογική εμφανίστηκε νεοπλασία στον τράχηλο και αυτό σήμαινε πάλι χειρουργείο. Μετά από όλα αυτά, χάνω τους δικούς μου και παθαίνω βαριάς μορφής κατάθλιψη, την οποία την παλεύω μέχρι τώρα, με υποτροπιάζουσες καταστάσεις, οι οποίες με ώθησαν να νοσηλευτώ και στο Δαφνί.
Στην_πορεία παρουσιάστηκαν και άλλα προβλήματα: οστεοπόρωση, Δισκοειδής Λύκος, ινομναλγία, ρευματοειδής αρθρίτιδα, θυρεοειδής, ημικρανίες.
Με όλα αυτά τα προβλήματα υγείας, πρέπει να πραγματοποιώ σε τακτικά χρονικά διαστήματα εξετάσεις για όλη μου τη ζωή.
Από το 2000, το ΙΚΑ μου έδινε αναπηρική σύνταξη με 97% ποσοστό αναπηρίας. Όσο περνούσαν τα χρόνια, το ποσοστό κατέβαινε και με δικές μου ενστάσεις και χαρτιά γιατρών το ξαναέπαιρνα. Εκτός αυτού, το ΙΚΑ μου έστειλε και δικαστική κλήση να του επιστρέψω χρήματα. Έγινε δικαστήριο και το κέρδισα.
Όλα αυτά είναι πολύ ψυχοφθόρα για μένα κ. Τσίπρα. Εκτός τη φυσική και   ψυχολογική βλάβη που έχω υποστεί, και που με βασανίζει κάθε μέρα, είμαι αδύναμη να εργαστώ όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Παρόλα αυτά, μετά τη χημειοθεραπεία, πήγα και έβγαλα το σχολείο. Να έχω ένα χαρτί στα χέρια μου, όμως ούτε στα σκουπίδια του Δήμου δεν με πήραν.
Ενώ έπαιρνα μια σύνταξη με 67% αναπηρία, πέρασα πρόσφατα από επιτροπή στην Αθήνα και μου την έκοψαν. Και σας ρωτώ, κ. Τσίπρα, τι άλλο πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος για να βρει το δίκιο του;
Με συντηρεί η Εκκλησία και δύο καλοί φίλοι. Πριν βγω στα κανάλια για να δημοσιοποιήσω το πρόβλημά μου για το «δολοφονικό» κράτος που προσπαθεί να με εξοντώσει, θεώρησα σωστό να σας στείλω πρώτα αυτή την επιστολή.
Κύριε Τσίπρα, δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω ταξίδια για να περνάω από την επιτροπή των «δολοφόνων» του ΚΕΠΑ.
Συγχωρέστε με που μιλάω έτσι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Την ζω 17 ολόκληρα χρόνια. Όμως, δεν μπορώ άλλο αυτές τις συμπεριφορές. Έχω κάνει αγώνα να ζήσω και θέλω πίσω το γέλιο μου και την χαμένη μου αξιοπρέπεια.
Αν, κ. Τσίπρα, αυτή τη φορά δεν γίνει κάτι ουσιαστικό, τότε θα το φτάσω το θέμα στα άκρα. Δεν θέλω να το πάρετε σαν απειλή αυτό, απλά είμαι πολύ κουρασμένη πια για να ανεχτώ να με διαλύσετε.
Σας στέλνω και δύο ιατρικές βεβαιώσεις, από το πλήθος χαρτιών που έχω από γιατρούς, και θα σας παρακαλέσω να μην αγνοήσετε αυτή μου την επιστολή, διότι πραγματικά σας μετά δεν ξέρω τι να κάνω.
Ελένη Ρούσσου
Υ.Γ. Περιμένω σύντομα απάντησή σας».
«Προς ΚΕΠΑ,
Αγαπητοί  κύριοι, δεν ξέρω με τι κριτήρια κρίνετε τον πόνο του άλλου και αν είστε ικανοί εσείς να μπείτε για λίγο στα παπούτσια του άλλου και να τον κρίνετε σαν ποσοστό.
Δεν είναι κύριοι ποσοστό η ανθρώπινη ζωή. Πραγματικά σας σιχάθηκε η ψυχή μου. Δεκαέξι χρόνια να ακούω και να βλέπω τις «δολοφονικές» σας αποφάσεις. Με κούρασε να βλέπω να περνάτε από επιτροπές ανθρώπους χωρίς πόδια, χωρίς  χέρια,  χωρίς στήθος, χωρίς ζωή, λες και ξαφνικά θα φυτρώσουν όλα αυτά από τις απάνθρωπες επιτροπές σας και συγχρόνως να δίνετε συντάξεις εκεί που δεν θα έπρεπε.
Δεν ξέρω, αν πραγματικά έχετε συνείδηση των πράξεων σας, όμως εγώ αυτή  τη φορά που σε λίγες μέρες θα περάσω για πολλοστή φορά από τα στέκια σας, είμαι αποφασισμένη για όλα! Ίσως έτσι, αγαπητοί κύριοι, ξυπνήσετε από την απανθρωπιά και βοηθηθούν και οι άνθρωποι δίχως χέρια, πόδια και ζωή.
Και μην το πάρετε σαν απειλή,  απλά με κουράσατε με τις «δολοφονικές σας συμπεριφορές».
Αυτό το μήνυμα αφορά όλες τις κυβερνήσεις που έχουν περάσει και που προσπαθούν μαζί με τα ξερά να καούν και τα χλωρά».
Ελένη Ρούσσου.»
ΠΗΓΗ: logotypos.gr
Μια ακόμα περίπτωση Συνέλληνες από τις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ που φωτογραφίζουν μπορώ να πω τόσο την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ του συστήματος Ιατρικού και Πολιτικού, ΚΥΡΙΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, το έχω ξαναγράψει, της ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ απέναντι στην ΚΑΘΕ ΕΛΕΝΗ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΗΡΟ Η ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΑ.
Είναι λυπηρό πως ακόμα και ΣΗΜΕΡΑ, και ΤΩΡΑ, να σκέφτονται οι περισσότεροι το «μακριά από εμένα και ας είναι στον γείτονα».
Ξέρετε  αδέλφια, το «μακριά», πολλές φορές είναι πολύ πιο ΚΟΝΤΑ απ’ ότι μπορούμε να φανταστούμε.
Η Ελένη, καυτηριάζει τα «ΘΑΥΜΑΤΑ» των ΚΕΠΑ, ξέρετε, το έγραψα ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, θαύματα όπως ΝΑ ΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΟΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ, ΝΑ ΓΙΑΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, κλπ.
Βέβαια η Ελένη, δεν ξέρει η κοπέλα πως το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «θαύμα» που γίνεται στα ΚΕΠΑ, είναι η μείωση των ποσοστών αναπηρίας, με αποκορύφωμα, το «κόψιμο» ΟΛΩΝ των παροχών.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.
Τα επαναλαμβάνω αυτά, για να μην τα ξεχνούν οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και για να ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΠΩΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ «ΤΟΥ» ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.
Έννοια σας, και είστε ΟΛΟΙ φακελωμένοι στις συνειδήσεις μας για το ΤΙ κάνατε και τι ΟΧΙ.
Και τα «ΟΧΙ», σε περιπτώσεις Ατόμων Με Αναπηρίες και Χρόνια Πάσχοντες, είναι πάρα πολλά……
Θα έλεγα ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, αλλά αυτό είναι κάτι άγνωστο σε εσάς.
Πριν κλείσω, να επαναλάβω πως ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ «ΠΡΟΙΟΝΤΑ» ΤΟΥ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΤΟΥ ΚΤΕΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Garmin VHF 300i AIS. Black

Garmin VHF 300i AIS. Black 
Κωδικός προϊόντος: 1007743

Το ραδιοτηλέφωνο VHF της Garmin VHF 300i με δυνατότητα εκπομπής από 1 έως 25 watts παρέχει δυνατότητα να δημιουργήσετε περισσότερους σταθμούς. Διαθέτει σύστημα ενδοεπικοινωνίας/ Hailer με έξοδο 30watts και είναι συμβατό με ΝΜΕΑ 0183 και ΝΜΕΑ 2000 για μεγαλύτερη ευελιξία στην συνδεσμολογία. Με το VHF 300i AIS έχετε λεπτομερείς πληροφορίες για παραπλέοντα σκάφη ανεξάρτητα αν υπάρχει ορατότητα. Οι πληροφορίες που λαμβάνετε αφορούν τη θέση, την πορεία και την ταχύτητα σκαφών εξοπλισμένα με AIS που βρίσκονται εντός εμβέλειας. Το VHF 300i AIS δέχεται σήματα Class A και Class B ταυτόχρονα για να μην χάνεται καμία σημαντική πληροφορία.Επιπλέον έχει δυνατότητα αποστολής μηνύματος ήχου 15 δευτερολέπτων το οποίο παραδίδεται μέσω DSC. Μπορείτε ακόμα να ακούσετε τα τελευταία 90 δευτερόλεπτα κάθε εισερχόμενης κλήσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Η λειτουργία του VHF 300i AIS γίνεται μέσω του χειριστηρίου GHS 10 που επιτρέπει τον πλήρη χειρισμό από απόσταση. Το GHS 10 έχει έγχρωμη οθόνη LCD 2 ιντσών και εύχρηστο πληκτρολόγιο. Το VHF 300i χρησιμοποιεί το ηχείο 4 ιντσών που περιλαμβάνεται στην συσκευασία με ρύθμιση για την ένταση του ήχου, το ενσωματωμένο ηχείο στο GHS 10 ή άλλο εξωτερικό ηχείο. Το VHF 300i AIS υποστηρίζει πλήρως Class D DSC μέσω του NMEA 0183 ή ΝΜΕΑ 2000. Σε περίπτωση ανάγκης το DSC πραγματοποιεί κλήση με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν το σκάφος σας διαθέτει ένα συμβατό GPSPlotter μαζί με την εκπομπή του σήματος κινδύνου θα εκπέμπεται και η θέση του σκάφους σας.
Στην συσκευασία περιλαμβάνονται: VHF 300i AIS, χειριστήριο GHS 10, ενεργό ηχείο, καλώδιο  τροφοδοσίας/δεδομένων, καλώδιο deck 10μ., υλικά τοποθέτησης, οδηγίες χρήσης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
DSC: Class D
ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ: ΝΑΙ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 24.8 x 18 x 16.4εκ
ΕΞΟΔΟΣ HAILER: 20 WATTS
ΕΞΟΔΟΣ: 25 WATTS
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΗΧΕΙΟ 4WATTS
939,00 € 

Τιμή Προσφοράς 849,00 €

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2M VHF MOBILE RADIO

 CRT 2M VHF MOBILE RADIO

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

    CRT 2M VHF MOBILE RADIO
    ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
    ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ
    MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
    • Frequency range : TX 144-146 Mhz
    • RX 136-174 Mhz
    • FM Mode :Wide/narrow
    • Channel spacing : 12,5–20Khz/ 12,5-25Khz
    • Number of channel  : 200 Cx + 1 (memories)
    • Phase locked Step  : 5-6.25-8.33-10-12.5-15-20-25-30-50 kHz
    • Dimensions WxHxD : 145x47x90 mm
    • Weight : 1.2 Kg
    • Squelch : CTCSS/DCS/DTMF
    • DTMF Microphone
    • Function scan
    • Channel name édit
    • Tot out timer
    • B C L O (busy channel lock out)
    • Alarm Function
    • 3 Level powered  LOW: 10 W – MIDDLE: 25 W - HIGHT:  60 Watts Max
    • Keyboard lock
    • Backlight adjustable brightness
    • Compander function
    • Power supply voltage Display
    • A P O (auto power off)
    • Clone by cable
    • WARRANTY  2 Years

    Ο μικρός Αλέξανδρος και η μεγάλη του παρέα - Ο Αλέξανδρος και το μυστικό της ανάγνωσης

    Ο μικρός Αλέξανδρος και η μεγάλη του παρέα - Ο Αλέξανδρος και το μυστικό της ανάγνωσης
    Συγγραφέας: Ανδρέας Καρακίτσιος
    Εικονογράφος: Χρήστος Δήμος
    Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2010
    Σχήμα: 22x24
    Σελίδες: 48
    Εξώφυλλο: Μαλακό
    ISBN: 978-960-6864-59-9
    Τι μπορεί να συμβεί όταν αποφασίσουν να μαλώσουν και να μπερδευτούν τα σύμφωνα, τα φωνήεντα και τα δίψηφα; Τι μπορεί να συμβεί όταν ο μικρός Αλέξανδρος βρίσκει μπροστά του ένα βιβλίο γεμάτο φωνούλες, γράμματα και μπερδεμένες λέξεις; Τι μπορεί να συμβεί όταν ο μικρός Αλέξανδρος βλέπει και τις λέξεις να μην μπαίνουν στη σειρά και να πηγαίνουν από δω κι από κει; Μην πανικοβάλλεστε! Ο κυρ-Συντακτικός και η κυρα-Γραμματική είναι πάντα εκεί, στο πλευρό του μικρού Αλέξανδρου! Δεν μαλώνουν ποτέ και δεν εξαφανίζονται ποτέ, σαν κάτι ξεχασμένες νεράιδες των παραμυθιών!

    Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Γνωριμία με τον Ουρανό, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

    02

    Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Γνωριμία με τον Ουρανό, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου

    Περάστε από το Δακτυλιοειδές νεφέλωμα της Λύρας, δίπλα στο λευκό νάνο, στρίψτε δεξιά για το γαλαξία της Ανδρομέδας, και, αφού προσπεράσετε τονΑλντεμπαράν (ελληνιστί Λαμπαδία), πηγαίνετε στο αστρικό μαιευτήριο τωνΠλειάδων (Πούλια).
    Θέλετε να στεφανωθείτε; Χρησιμοποιήστε το Βόρειο Στέφανο (αστερισμός).
    Ο Κηφέας (αστερισμός) σας απειλεί; Αμυνθείτε με τη Σοβιετική Ασπίδα(αστερισμός).
    Φοβάστε την Καμηλοπάρδαλη και τον Δράκοντα (αστερισμοί); Ο Ωρίων(αστερισμός) θα σας προστατέψει και θα κρατήσει μακριά σας τον Μεγάλο Σκύλο (αστερισμός).
    Μάθετε τον ουρανό σαν την παλάμη του/της συντρόφου σας και οδηγήστε τον/την στα μονοπάτια τ' ουρανού. Ο Σείριος (αστέρας) θα φωτίζει το δρόμο σας.
    Ξαποστάστε λίγο στο σφαιρωτό σμήνος του Ηρακλή (αστερισμός) και συνεχίστε το ταξίδι σας για τη Μαύρη Τρύπα στον Τοξότη (αστερισμός). Μη πλησιάσετε όμως πολύ εκεί, δεν εγγυόμαστε τη σωματική σας ακεραιότητα.
    Μη κάνετε το γύρο του Γαλαξία με οτοστόπ. Είναι επικίνδυνο, ανούσιο και δεν έχει χάρη.
    Επιβιβαστείτε λοιπόν στο Enterprise να ξεκινήσουμε.
    Οδηγός μας στο ταξίδι ο σοφός, γεμάτος χιούμορ, κάπτεν Αντώνης Ίτσιος.
    Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
    ***
    Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
    ***
    ofa logo
    ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

    Εκδόσεις Αίολος • Νέες κυκλοφορίες • Σεπτέμβριος 2016

    Αμάλθεια
    29,68 

    Μάριο Μπονόμι
    Αμάλθεια
    Ο γύρος του κόσμου με πανιά

    Μετάφραση από τα ιταλικά: Λούλα Καραγιαννάκη

    ISBN: 978-960-521-256-8 • ΣΧΗΜΑ: 17x24 • ΣΕΛΙΔΕΣ: 552

    «...Ταξιδέψαμε 50.000 μίλια με τον άνεμο στα πανιά της “Αμάλθειας”. Αφού ολοκληρώσαμε τον περίπλου της Γης, συνεχίσαμε με στάσεις στη Νότιο Αφρική, τη Ναμίμπια, την Αγία Ελένη, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, την Παταγονία και τη Γη του Πυρός, τη Χιλή, το Ρίο και το Σαλβαντόρ Ντε Μπαΐα επιστρέφοντας, ύστερα από τρία χρόνια, στη Μεσόγειο...»


    Μάριο Μπονόμι - καπετάνιος της  «Αμάλθειας»

     

    Όταν η «Αμάλθεια»
 ξεκίνησε από την Τεργέστη για μια χειμερινή κρουαζιέρα στην Καραϊβική, κανείς δεν φανταζόταν ότι μετά από λίγους μήνες θα ταξίδευε στις θάλασσες της Πολυνησίας και πως έπειτα από ένα χρόνο θα έφτανε στο Όκλαντ της Νέας Zηλανδίας.
    Το μεγάλο ταξίδι της «Αμάλθειας» έφτασε στο αποκορύφωμα του όταν κατευθυνόμενη στον Νότο, στη Λατινική Αμερική, έφτασε στην Παταγονία, τη Γη του Πυρός, έπιασε λιμάνι στην Ουσουάια καβάτζαρε το ξακουστο ακρωτήρι Χορν και διέσχισε τα χιλιανά κανάλια ταξιδεύοντας ανάμεσα στους παγετώνες του μακρινού Νότου.
    Στη συνέχεια πέρασε από τον Ειρηνικό και μέσω του πορθμού του Μαγγελάνου επέστρεψε στον Ατλαντικό και κατευθύνθηκε πρός τον Βορρά, τις Αζόρες και τη Μεσόγειο καταλήγοντας στο Αιγαίο και στο Ιόνιο και ξαναζώντας την ελληνική ομορφιά. Τέλος, άνοιξε πανιά για τη Βόρεια Αδριατική και την Τεργέστη συμπληρώνοντας τρία χρόνια στους ωκεανούς.
    Ονειροπολήσεις ενός φεγγαριού | Reveries (of a moon)
    12,00 

    Ειρήνη Ευριπίδου
    Ονειροπολήσεις ενός Φεγγαριού | Reveries (of a Moon)


    ISBN: 978-960-521-255-1 • ΣΧΗΜΑ: 17x24 • ΣΕΛΙΔΕΣ: 112

    Η δεύτερη ποιητική συλλογή της ποιήτριας Ειρήνης Ευριπίδου με τίτλο Ονειροπολήσεις (ενός φεγγαριού)  - Reveries (of a Moon)
    Δίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά)
    Πίνακας εξωφύλλου: Χρήστος Παλλαντζάς

     
    Η Ειρήνη Ευριπίδου κατάγεται από την Κύπρο και μεγάλωσε στην Αθήνα.  Από μικρή ηλικία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την έκφραση μέσα από τον ποιητικό λόγο.
    Η πρώτη της ποιητική συλλογή με τίτλο «Γυάλινα Τριαντάφυλλα» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2011.​

    🎹 Νέα Keyboards από την Yamaha!


    Πλήκτρα & Synths
    YAMAHA MX-49II Blue Synthesizer
    YAMAHA PSR-EW400 Αρμόνιο

    Εγώ, Κύριε, δεν ξέρω γράμματα

    Εγώ, Κύριε, δεν ξέρω γράμματα 
    … Σήκωσαν το χέρι μερικοί! Μετά και άλλοι, και άλλοι, και στο τέλος όλοι, εκτός από τον Νίκο Τσακανίκα!
    «Α, κάνατε πολύ καλά που ήρθατε εδώ σε μένα! Θα σας τα μάθω εγώ, γιατί εγώ είμαι δάσκαλος και τα ξέρω, αλλά όταν ήμουν έξι χρονών δεν ήξερα ούτε ένα».
    «Εγώ ξέρω ένα», λέει ένας.
    «Εγώ δύο», λέει ο άλλος.
    «Εγώ τρία», ο τρίτος και πάει λέγοντας.
    «Ας σταματήσουμε τις κουβέντες και σηκώστε το χέρι όσοι ενδιαφέρεστε να τα μάθετε όλα!»
    Σήκωσαν όλοι το χέρι.
    «Εδώ έχουμε απ’ όλα», τους λέω, «και κιμωλίες και πίνακα! Ας ξεκινήσουμε!»
    Και αρχίζω να γράφω στον πίνακα με έγχρωμες κιμωλίες, ανάλογα με το χρώμα που ταίριαζε, κάτι σαν αυτά εδώ:….
    «Ποιος θα ήθελε να μας διαβάσει τώρα αυτά που έγραψα;» τους λέω!
    «Εγώ, κύριε, δεν ξέρω γράμματα και δεν μπορώ να διαβάζω», λέει η Μαρία!
    «Ούτ’ εγώ», λέει, ο άλλος κι ο άλλος και η άλλη!
    «Καλά, θα σας τα διαβάσω εγώ!»
    Εγώ, Κύριε, δεν ξέρω γράμματα
    Συγγραφέας: Γιάννης Παπαχρήστος
    Isbn:978-960-9692-39-7
    Σελίδες: 216
    Λιανική Τιμή: 13,5 ευρώ

    ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα 3ήμερο στo Μεταξοχώρι Αγιάς



    1

    Διαγωνισμός


    Κερδίστε ένα 3ήμερο στo Μεταξοχώρι Αγιάς. 
    Κάντε κλικ
    2

    Καλάβρυτα

    48 ώρες στο βουνό.
    3

    Βενετία

     Πώς μοιάζει από ψηλά.
    Κάντε κλικ
    Κάντε κλικ

    Οι 15 καλύτερες δωρεάν travel apps!

    Τα 10 πιο θρυλικά cafe της Ευρώπης.

    4

    Γαλαξίδι

     Τα καλύτερα τραπέζια του.
    Κάντε κλικ
    EDITOR'S PICK

    Φθινοπωρινή μελαγχολία σε ένα βίντεο;

     

    Μονεμβασιά: Τα ψαγμένα που πρέπει να κάνετε.

    Θεσσαλονίκη-Βαρκελώνη με τρένο

    ArtTravel

    1
    Κάντε κλικ
    2

    Κοπεγχάγη

    Όλη η ομορφιά της σε ένα βίντεο.
    3

    Στεμνίτσα

     Όλα τα μυστικά της.
    Κάντε κλικ
    Κάντε κλικ

    Κερδίστε ένα τριήμερο στην Ορεινή Αρκαδία.

    Δείτε τη μεγαλύτερη λιμνοθάλασσα της Ελλάδας.

    4

    Κωνσταντινούπολη

    Πού να πιείτε παραδοσιακό τσάι.
    Κάντε κλικ
    EDITOR'S PICK

    Ιταλία: Το καλύτερο street food.

    Οι 16 πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες της Ελλάδας.