Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

Εδώ και χρόνια, από τότε που δημιουργήθηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηριών, σε πολλές επιτροπές παίζονται ΒΡΩΜΙΚΑ παιχνίδια σε βάρος των ασθενών από κάποιους γιατρούς οι οποίοι ΔΥΣΤΥΧΩΣ βλέπουν τους ασθενείς σαν αντικείμενα (όπως και οι αρμόδιοι) και όχι σαν ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ τους οποίους κάποια σοβαρή πάθηση τους καταδίκασε να τυραννιούνται για όλη τους τη ζωή.
Το «ζητούμενο» από το υποτιθέμενο «κράτος πρόνοιας» ΔΕΝ είναι να βοηθηθούν αυτά τα άτομα, αλλά να ΚΟΠΟΥΝ τα όποια βοηθήματα, οι όποιες παροχές, για να γλυτώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία χρήματα.
Χρόνια τώρα γράφω χρονογραφήματα αξιοποιώντας τις καταγγελίες ασθενών που πέρασαν ΚΕΠΑ και αντιμετώπισαν την ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ και τον ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ από ορισμένους υποτιθέμενους «επιστήμονες», που το μόνο που τους νοιάζει, είναι να πάρουν την αμοιβή της συμμετοχής τους στην επιτροπή, έχοντας ΣΦΑΞΕΙ, μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά ανθρώπους.
Για την «σφαγή» αυτή άλλωστε, υπάρχουν τα γνωστά «μπακαλοτέφτερα», οι «κατάλογοι ΚΤΕΟ» των αναπήρων, η κατάπτυστη «λίστα παθήσεων» και η άλλη, των «ποσοστών» που παίρνει ο ασθενής από την πάθηση του.
Κάποιοι χαρτογιακάδες μάλιστα, απλοποίησαν τα πράγματα με «οδηγίες» επισημοανεπίσημες για μείωση ποσοστών.
Έχουμε οικονομική κρίση βλέπετε οπότε οι Ανάπηροι και Χρόνια πάσχοντες, πρέπει να εξαφανιστούν, για να μην δημιουργούν προβλήματα στα ταμεία…
Στα ταμεία, που ΠΛΗΡΩΝΑΝ αλλά και πληρώνουν για να χουν την όποια ιατρική και άλλη παροχή σε περίπτωση που τη χρειαστούν, στα ΤΑΜΕΙΑ, που κάποιοι ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ Διέλυσαν, όπως διέλυσαν και την Δημόσια Υγεία της χώρας.
Όποιος ψάξει Συνέλληνες, θα βρει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ που φωτογραφίζουν το ΜΑΥΡΟ μέλλον της χώρας.
Καταγγελίες ΕΠΩΝΥΜΕΣ από ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟ κόσμο, που βλέπει να τον έχουν καταδικάσει σε θάνατο….
Είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ, και καθημερινά, προστίθενται και νέες.
Βέβαια, κάποιοι ισχυρίζονται πως όλα αυτά ΔΕΝ συμβαίνουν, πως είναι «προβοκάτσιες», και άλλα εξοργιστικά.
Πριν πάμε στην περίπτωση τη σημερινή, θα επισημάνω (για πολλοστή φορά) πως ΕΥΤΥΧΩΣ, οι περιπτώσεις του ΑΙΣΧΟΥΣ, των ΒΡΩΜΙΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ και της ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑΣ είναι λίγες, ΕΥΤΥΧΩΣ, που υπάρχουν στις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ επιτροπές γιατροί οι οποίοι κάνουν ΣΩΣΤΑ τη δουλειά τους, μα πάνω απ’ όλα ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ.
Πάμε να δούμε τώρα τη σημερινή μαρτυρία – καταγγελία.
«ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ''ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ'' ΣΤΑ ΚΕΠΑ.
ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΝΔΥΛΩΝ. ΕΧΩ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΧΑΣΕΙ 7 ΠΟΝΤΟΥΣ ΥΨΟΣ. ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΥΡΟΠΑΘΗΤΙΚΟ ΠΟΝΟ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΖΩ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΕΝΤΟΝΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ 17 ΙΣΧΥΡΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ ( ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΠΙΟΥΧΑ ) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΖΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
ΣΤΑ ΚΕΠΑ ΠΕΡΥΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ( ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ, ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ, ΚΑΙ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΟΝΟΥ ) ΜΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ 55% ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΦΕΤΟΣ ΠΗΓΑ ΜΕ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ. ΔΕΝ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΛΕΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ, ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ !!!
ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ !!! ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΡΩΤΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΤΟ 24ΩΡΟ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΒΕΡΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΛΙ 55%. ΠΕΡΙΤΟ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΓΕΛΑΝΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΝΑΝΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ , ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΙ ΧΟΡΤΑΤΟΙ, ΑΝΩΝΥΜΟΙ, ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΤΟ ΙΚΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ.»
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
Στη θέση του συγκεκριμένου ασθενή, θα μπορούσε να είναι κάποιος από εσάς, κάποιος φίλος η συγγενής σας, το παιδί σας….
Βλέπετε, παίζουν αυτά τα ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, γιατί είναι σίγουροι, πως οι ασθενείς ΔΕΝ θα κάνουν τίποτα άλλο πέρα από κάποια ένσταση(με αμφίβολα αποτελέσματα) , ΔΕΝ θα κυνηγήσουν την Επιτροπή που έπαιξε μαζί τους γιατί τα ονόματα των «γιατρών» δεν φαίνονται πουθενά παρά μόνο στην υπηρεσία ΑΛΛΑ….
Επειδή το ξανάγραψα, θα το επαναλάβω πάλι μήπως και βάλουν κάποιοι μυαλό.
ΤΕΛΟΣ κύριοι στην ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΑΣ και στον ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ.
Πάρα πολλοί ασθενείς που ΑΔΙΚΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΩΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ, στραφήκαν στην δικαιοσύνη, και ΗΔΗ οι εισαγγελείς μπήκαν στο παιχνίδι και διερευνούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Ψάχνουν ΠΟΙΕΣ είναι Οι «επιτροπές των θαυμάτων», ΠΟΙΟΙ οι «θαυματουργοί» γιατροί, και άλλα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Φορητός ασύρματος πομποδέκτης VHF/UHF της Ιταλικής εταιρίας POLMAR με 10 watt ισχυς!!
Δυνατή μπαταρία, στιβαρός σχεδιασμός και ευανάγνωστο display 3 χρωμάτων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Dual band, dual display, dual standby.
2 x 128 channels to store.
FM Radio receiver and 25 channels
Channel spacing selectable (25/12.5 kHz)
Handsfree VOX function.
CTCSS/DCS encoding and decoding.
Cross band function.
Low battery alarm.
Emergency Alarm.
Shift repeater function.
DTMF function.
Reverse frequency function.
Tri-color background light selectable.
English prompt.
1750 Hz Tone
Frequency range : 144~146 MHz / 430~434 MHz 435~438 MHz
Channel spacing : 25/12.5 kHz
Power supply : 7.2 Vcc
Power supply : 7.2 Vcc (with Li-ion rechargeable 3600 mA battery)
Power consumption : TX - 10W: 2.8A/5W: 1.8A / Standby current: 50mA
Operating temperature : -30°C - +60°C
Impedance : 50 Ohm
Dimension (H x L x D) : 132 x 59 x 32mm
Weight : 285g (without battery and antenna)
RF Power : VHF: 10W / UHF: 9W / Low: 5W
Emission mode : 16K*F3E / 11K*F3E
Max deviation : less than 5 KHz/less than 2.5 KHz
Sensivity : -122 dBm (12 SINAD)
RF Output Power : 10W/5W
Power consumption : TX: 10W: 2.8A / 5W:1.8A Standby: 50mA
Sensivity (12dB SINAD) : -122dBm
ΜΑΖΙ ΜΕ: 7,2V/3600 mAh Li-Ion battery charger, desktop battery charger, mic/earphone, belt clip, antenna and user italian/english user manual.

Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων (με CD) Ένα παραμύθι για το ρατσισμό και την ξενοφοβία

Ένα τρίγωνο στην χώρα των κύκλων (με CD)
Ένα παραμύθι για το ρατσισμό και την ξενοφοβία 

Συγγραφέας: Γιώργος Σακελλαρίδης
Εικονογράφος: Ναταλία Καπατσούλια
Μουσική: Γιώργος Σακελλαρίδης
Ημερομηνία έκδοσης: 7 Νοεμβρίου 2016
Σχήμα: 24Χ32
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-102-0
Ετικέτες ΔιαφορετικότηταΞενοφοβίαΡατσισμός
Στων κύκλων τη χώρα, για κακή του ώρα,
βρέθηκε ένα τρίγωνο. Πω πω πω! Αλίμονο!
Ένα τρίγωνο «μετανάστης», «ξένος», στη χώρα των κύκλων...
Είναι άραγε η διαφορετικότητα «πλούτος» ή πρόβλημα;
Μήπως ο καθένας είναι και «ξένος» και μοναδικός σε όλο τον κόσμο;
Ένα βιβλίο με CD, ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»: 12/2/2017 Γενική Συνέλευση και Εκλογές

Γενική Συνέλευση και Εκλογές για νέο Δ.Σ. στους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» 12/2/2017

Γενική Συνέλευση και Εκλογές για νέο Δ.Σ. στους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» 12/2/2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς, μετά από τακτική συνεδρίαση την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017 αποφάσισε: 
Tη διεξαγωγή γενικής συνέλευσηςκαι τη διεξαγωγή εκλογώνγια την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό, την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 και ΩΡΑ 16:00 στα γραφεία του συλλόγου, στον Επτάλοφο Κιλκίς. 
Οι αιτήσεις για υποψηφιότητα έχουν δικαίωμα να καταθέσουν όλα τα ενεργά μέλη του συλλόγου έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 18:00.
    Η παρουσία ΟΛΩΝ είναι απαραίτητη, καθώς θα συζητηθούν σημαντικά θέματα για το μέλλον του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς 
    ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ
    του Πολιτιστικού Συλλόγου 
    «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» 
    νομού Κιλκίς

    ΚΘΒΕ: Ανεμοδαρμένα Ύψη ΠΡΕΜΙΕΡΑ - Big Day Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ


    Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
    «Ανεμοδαρμένα Ύψη» Πρεμιέρα - Big Day Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ
    Έρχεται το 2ο Big Day - Αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
    στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών - Είσοδος Ελεύθερη!
    Με ένα αφιέρωμα στον Ζωρζ Φεντώ, έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής δραματουργίας, συνεχίζονται τα Big - Days την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.
    Η σουρεαλιστική κωμωδία «Ψύλλοι στ’ αυτιά» του Ζωρζ Φεντώ, παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία στο Βασιλικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη. Ένα έργο που γράφτηκε το 1907 και αποτελεί μέχρι σήμερα ορόσημο της μπελ επόκ, καθώς είναι συνώνυμο της γνήσιας φάρσας στα καλύτερά της για τους φρενήρεις ρυθμούς της και την επινοητικότητά της.
    Με το Big Day - Αφιέρωμα στο μεγάλο Γάλλο συγγραφέα, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να ακούσει και να μάθει για το έργο και την προσωπικότητα του αξεπέραστου “μάστορα” της φάρσας και των συζυγικών συνθέσεων, μέσα από ενδιαφέρουσες δράσεις, διαλέξεις, συζητήσεις, βιωματικά αλλά και θεατρικά εργαστήρια γεμάτα παιχνίδι για τους μικρότερους φίλους του Θεάτρου.
    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΖΩΡΖ ΦΕΝΤΩ >>

    Έρχονται τα «ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ» στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
    Πρεμιέρα: Σάββατο 11 Φεβρουαρίου
    Είμαστε παράξενοι οι άνθρωποι,
    από τη μια μας τρομάζουν τα φαντάσματα
    κι από την άλλη δεν αντέχουμε να μη μας κυνηγάνε…
    Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το πιο πολυδιαβασμένο έργο της αγγλικής λογοτεχνίας και μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αγάπης και εκδίκησης, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού.
    Τα «Ανεμοδαρμένα ύψη», το μοναδικό έργο της Έμιλυ Μπροντέ, το οποίο έγραψε όταν ήταν μόλις 29 ετών, έναν χρόνο πριν πεθάνει, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έμπνευσης για την Τέχνη, χαρίζοντάς μας ένα από τα πιο εμβληματικά ζευγάρια του παγκόσμιου ρεπερτορίου.
    Ήρωές του τα μέλη δύο οικογενειών, που κατοικούν σε απομονωμένα σπίτια στα χερσοτόπια του Γιόρκσαϊρ και σημαδεύονται από τον ανεκπλήρωτο έρωτα του Χήθκλιφ και της Κάθριν. Έναν έρωτα που οδήγησε στην ολοκληρωτική καταστροφή και των δύο σπιτιών.

    Προπώληση Εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές μας εδώ >
    Το Πρόγραμμα παραστάσεων βρίσκεται εδώ >

    Όμορφη και παράξενη πατρίδα - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΛΑΓΙΟΣ
    «Όμορφη και παράξενη πατρίδα…»
    ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
    ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
    ΔΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ  - ΥΑΚΙΝΘΗ  ΛΑΓΙΟΥ
    ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΥΠΡΟΥ « ΔΙΑΣΤΑΣΗ »
    ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ
    ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 8:00 μ.μ. 
    Μία μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του συνθέτη Δημήτρη Λάγιου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής στην αίθουσα Τριάντη, με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από το θάνατο του. Ο Γιώργος Νταλάρας, αγαπημένος φίλος και ερμηνευτής του μεγαλύτερου μέρους του έργου του, η Φωτεινή Βελεσιώτου,  το Φωνητικό Σύνολο Κύπρου  «Διάσταση», ο Δώρος Δημοσθένους και η κόρη του συνθέτη Υακίνθη Λάγιου τιμούν με την εκδήλωση αυτή τη μνήμη του και υπενθυμίζουν τη σπουδαιότητα της προσφοράς του. Συμμετέχει 10 μελής ορχήστρα από σολίστες μουσικούς.

    Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Ραδιοαστρονομία, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

    12

    Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Ραδιοαστρονομία, Σάββατο 11 Φεβρουαρίου

    ραδιοαστρονομία, ένα υποπεδίο της αστρονομίας, μελετά τα ουράνια αντικείμενα στο φάσμα των ραδιοσυχνοτήτων. Η πρώτη ανίχνευση ραδιοκυμάτων από αστρονομικό αντικείμενο έγινε στη δεκαετία του 1930, όταν ο Karl Jansky παρατήρησε την ακτινοβολία που εκπέμπει ο Γαλαξίας μας.
    Επόμενες παρατηρήσεις εντόπισαν πολλές διαφορετικές πηγές εκπομπής ραδιοκυμάτων, όπως αστέρια και γαλαξίες, καθώς και εντελώς νέες κατηγορίες αντικειμένων, όπως ραδιογαλαξίεςκβάζαρπάλσαρ και μέιζερ. Η περιπετειώδης ανακάλυψη της κοσμικής ακτινοβολίας μικροκυμάτων υποβάθρου, η οποία αποτέλεσε αδιάσειστο στοιχείο για τη Μεγάλη Έκρηξη, έγινε μέσω της ραδιοαστρονομίας.
    Στο σεμινάριο θα γνωρίσουμε τις διαφορετικές τεχνικές και όργανα που χρησιμοποιούν οι ραδιοαστρονόμοι για να παρατηρήσουν αντικείμενα στο φάσμα των ραδιοκυμάτων, αλλά και τους περιορισμούς που επιβάλλει η ατμόσφαιρα της Γης.
    Θα μάθουμε για τον ρόλο που παίζει το μέγεθος ενός ραδιοτηλεσκοπίου όταν παρατηρεί μεμονωμένα και για την αύξηση της αναλυτικής ικανότητας του όταν λειτουργεί σαν συμβολόμετρο, δηλαδή πολλά συνδεδεμένα ραδιοτηλεσκόπια.
    Εισηγητής ο Αριστείδης Βούλγαρης, ερασιτέχνης αστρονόμος και κατασκευαστής τηλεσκοπίων και ραδιοτηλεσκοπίων.
    Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αλεξανδρείας 113.
    ***
    Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
    ofa logo
    ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

    Απ ευθείας διάθεση προϊόντων την ΚΥΡΙΑΚΗ 12 Φεβρουαρίου 2017 στΙς Καπναποθήκες Ν.Κρήνης

    Θηλυκά Ποτάμια

    Θηλυκά Ποτάμια 
    Λένε πως δεν υπάρχουν θηλυκά ποτάμια, εκτός από μία και μοναδική εξαίρεση. Την όμορφη Νέδα, θηλυκό ποταμό, που χωρίζει την Μεσσηνία και την Ηλεία, η οποία πήρε τις χάρες και το όνομα της μυθικής νύμφης, που ερωτεύτηκε τον αιώνιο κατακτητή Δία.
    Δίπλα μας όμως υπήρχαν πάντα και υπάρχουν ακόμα αληθινά θηλυκά ποτάμια. Οι ανώνυμες γυναίκες του κόσμου, οι πηγές της ζωής που δεν χάνονται στην απέραντη θάλασσα, αλλά ανατροφοδοτούν την αέναη κίνησή της.
    Εκείνες, με τις άσπρες και μαύρες ζωές τους, που δίνουν του λουλουδιού τους τον σπόρο. Που έμαθαν να ομορφαίνουν τη φτώχεια και τον πόνο.
    Που πρόδωσαν ή προδόθηκαν, χωρίς να απομείνουν άνυδρα πηγάδια.
    Που η μοσκοβολιά του κόρφου τους ποτίζει τη μνήμη.
    Σ’ αυτά τα θηλυκά ποτάμια είναι αφιερωμένο το βιβλίο.
    Οι ηρωίδες του βιβλίου, χωρίς να το επιζητούν, γίνονται στη διαδρομή του βίου τους γνήσια θηλυκά ποτάμια. Από άφωνα πρόσωπα της Ιστορίας προσπαθούν να αποκτήσουν αυτοσυνειδησία.
    Σε κάθε σελίδα κρύβεται, όχι μόνο η ζωή της Παρέσσας Ασλανίδου,της Θάλειας Τριανταφύλλου, της Μαργαρίτας Δρακάκη και των οικογενειών τους, αλλά πολύ περισσό-τερα: Οι μνήμες, οι δρόμοι της Ιστορίας, η τοιχογραφία του εικοστού αιώνα από τον Πόντο μέχρι το Παγκράτι, την Σπάρτη, την Θεσσαλονίκη και την Μόσχα.
    Τα πάθη, οι έρωτες, οι προδοσίες, οι χαρές, οι πίκρες. Η προσφυγιά, η αγάπη, η συμπόνια, η δυστυχία. Όλη η ζωή και η τραγική μοίρα του ανθρώπου, όπου γης, μέσα από λίγους κόκκους ζωής.
    Θηλυκά Ποτάμια
    Μυθιστόρημα 

    συγγραφέας:Βασίλης Θ.Αμανατίδης
    Isbn: 978-960-579-053-0
    Σελίδες:376
    Λιανική Τιμή: 16,96 ευρώ

    6 ξενώνες για ρομαντικό διήμερο

    ArtTravel

    1

    Ελλάδα


    6 ρομαντικοί ξενώνες για το χειμώνα.

     
    Κάντε κλικ
    2

    Βυτίνα

    Επισκεφτείτε την βασίλισσα του χειμώνα.
    3

    Ταγγέρη

    H πιο μυστήρια πόλη του Μαρόκου.
    Κάντε κλικ
    Κάντε κλικ

    Το ομορφότερο ξημέρωμα της Αθήνας.

    10 πράγματα που δεν ξέρετε για το Παρίσι.

    4

    Θεσσαλονική

    Τα wine bar που πρέπει να επισκεφτείτε.
    Κάντε κλικ
    EDITOR'S PICK

    Reine: To πιο όμορφο χωριό κάτω από το βόρειο σέλας.

    48 ώρες στα αρχοντικά του Παρνασσού.

    Γνωρίστε τα ελληνικά χωριά της Ιταλίας

    ArtTravel

    1

    Ιταλία


    Γνωρίστε τα ελληνικά χωριά της.

     
    Κάντε κλικ
    2

    Μακεδονία

    3 πόλεις για σκι.
    3

    Άμστερνταμ

    Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνετε.
    Κάντε κλικ
    Κάντε κλικ

    8 λόγοι που πρέπει να ανακαλύψετε το Ταλίν. 

    5 ψέματα που πρέπει να πείτε όταν ταξιδεύετε.

    4

    Αθήνα

    Πού θα βρείτε τα πιο νόστιμα μπισκότα;
    Κάντε κλικ
    EDITOR'S PICK

    Η πιο τρομακτική πισίνα στον κόσμο!

    Βουργαρέλι: Το μυστικό χωριό της Άρτας.