Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Μπουφάν εργασίας Nomex Lenzing FB30 Portwest

Υλικό Κατασκευής: Πυρίμαχο Ύφασμα
Προτεινόμενη Χρήση: Για όλες τις εργασίες,Υψηλές Θερμοκρασίες,Πυρόσβεση
Μέγεθος Ρούχων: Small,Medium,Large,XLarge,XXLarge,3XLarge
Περιληψη
Το Μπουφάν εργασίας FB30 της Portwest κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το υψηλής απόδοσης Nomex® / Lenzing® FR Βισκόζης ύφασμα. 
Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα του περιλαμβάνουν ένα γρήγορης απελευθέρωσης φερμουάρ ορείχαλκου.
Επίσης έχει χαμηλές μπροστινές τσέπες με τρούκ για το κράτημα γαντιών.
Το βραδύκαυστο ένδυμα αυτό έχει έχει πλεκτές μανσέτες με βρόγχους- αντίχειρα για να κρατάνε τα μανίκια στη θέση τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ακολουθεί το πρότυπο EN 469 (Level 2).

TV Intellian i2

TV Intellian i2 
Η Intellian αλλάζει τα δεδομένα, προσφέροντας τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά δορυφορικά συστήματα διασκέδασης και επικοινωνίας στη θάλασσα.
Η δορυφορική κεραία TV Intellian i2 είναι η κατάλληλη επιλογή για μικρά σκάφη (από 25 πόδια ή μικρότερα) γιατί είναι ελαφριά (4,5 κιλά), έχει μικρή διάμετρο (33 cm), ενώ μπορεί να διατηρήσει υψηλή ισχύ σήματος όταν το σκάφος είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι ή πλέει κατά μήκος της ακτής. Το κάτοπτρο της κεραίας έχει 2-άξονες και μπορεί να συνδεθεί με το GPS του σκάφους για γρήγορη απόκτηση δορυφορικού σήματος.
αυτόματη ανίχνευση και παρακολούθηση δορυφόρου σε δύο άξονες
διάμετρος κατόπτρου 33 εκατοστά
βάρος 4,5 κιλά
διαστάσεις κεραίας: Ύψος 38 εκ., Διάμετρος 37 εκ.
ελάχιστη ισχύς λήψης: 51 dBw
δύο LNB
εύκολο στη χρήση χειριστήριο κεραίας με έξοδο για PC
συνδεση με το GPS του σκάφους
θερμοκρασία λειτουργίας: -15°C to +55°C
χρήση ΕΝΟΣ ΜΟΝΟ καλωδίου για την εγκατάσταση της κεραίας (τροφοδοσία και data)

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT XENON V3 AM/FM CB RADIO

CRT XENON V3 AM/FM CB RADIO
CRT XENON V3 
O ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB ΑΠΟ ΤΗΝ CRT ,ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΤAΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΣΑΣΙ -ΨΥΚΤΡΑ DIECAST ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ !. ΜΕΓΑΛΟ DISPLAY ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ -ΚΑΝΑΛΙΟΥ& S-METER, 7ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΟΘΟΝΗΣ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ:AUTO RF GAIN ,AUTO SQUELCH,ΦΙΛΤΡΑ HI CUT,NB ,ROGER BEEP,MIC GAIN.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ -5Khz ME ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ ΕΝΟΣ ΠΛΗΚΤΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΔΥΟ ΚΑΝΑΛΙΑ (EMERGENCY η HOME CHANNEL) ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΜΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΤΙ ΤΟΥ 9&19
ΑΝΑΒΑΘMΙΣΜΕΝΟ BY SOFTWEAR (ΜΟΝΟ ΑΠ΄ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ) ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ FM (DEVIATION) KAI AM %!
(ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ EXPO MODE ΓΙΑ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΕΚΠΟΜΠΗ- ΛΗΨΗ 24.7-30.1 ΜΗΖ 20W)*
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ 
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
Norm CITIZEN BAND/(HAM BANDS*)
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4 Watts AM / 4 Watts FM ( 10W/20W*)AM/FM
Channels 40 (600*)
S-METER Yes
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Yes : TX beep end (5 tones choices)
RF GAIN Yes : adjust sensibility on RX
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
Various functions Direct access to channel 9/19 + Keypad lock + Key Beep on/off
Bonus Detachable power cord with connector + plug cigarette lighter solder - External speaker jack 3.5mm
Mike Touches UP/DOWN
Display Large LCD display 7 colors available : red, green, blue, cyan, yellow, purple, white - Backlight brighless
Level display Channels and frequencies
Includ Bracket, hardware kits, fixed microphone, fuse 5A, product manual in French and English
Size 124x101x36 mm
Weight 428 g
Guaranty 2 years

Ως την άκρη του ονείρου

Ως την άκρη του ονείρου 
Κέλλυ Σταμουλάκη
Εικονογράφος: Ελίζα Βαβούρη
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-215-7
Ως την άκρη του ονείρου µ’ ένα ταξίδι ενηλικίωσης που αποδεικνύει πως, αν το θέλουµε, µπορούµε να κατακτήσουµε τα όνειρά µας. Πως η πίστη και η ελπίδα είναι επιλογή και πως κάθε µικρό ή µεγάλο θαύµα, κάθε όνειρο και κάθε νίκη συντελείται χάρη σ’ ένα σπουδαίο αλλά απλό «κόλπο»: την αγάπη.
Μια ιστορία που αξίζει σε όσους τολµούν να ζήσουν, να αναζητήσουν και να διεκδικήσουν… Μια παράσταση ροµαντική σε καιρούς αντι-ροµαντικούς, ιδεαλιστική σε καιρούς κυνικούς, µια παράσταση που µας στέλνει αισιόδοξα µηνύµατα για τη διαφορετικότητα, τη φιλία, την αγάπη, την οικογένεια και µας θυµίζει την αναγκαιότητα να αγωνιστούµε, να µην το «βάζουµε ποτέ κάτω», για να ανακαλύψουµε τους φίλους, τους συντρόφους, τους συνταξιδιώτες µας… Ως την άκρη του ονείρου.
Το βιβλίο περιέχει CD µε αφήγηση, θεατρικούς διαλόγους και τραγούδια µε τους:
Βασίλη Λέκκα, Νέλλη Γκίνη, Νικόλα Μπράβο, Τζερόµ Καλούτα, Έλενα ∆ελακούρα,
Παύλο Εµµανουηλίδη, Ελένη Καρβέλη, Νίκο Παρασκευόπουλο, Έλενα Παπαδηµητρίου, Φώτη Λάµαρη, Ευγενία Μανούσου
Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Αφηγείται η Κέλλυ Σταµουλάκη 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Ως την άκρη του ονείρου, xanthinea.gr, 14/11/2019
Βιβή Μαργαρίτη, Πέντε εξαιρετικά βιβλία γεμάτα μηνύματα αισιοδοξίας κι αγάπης..., 17/11/2019, Trikalaview.gr
Γεωργία Χάρδα, "Ως την άκρη του Ονείρου" της Κέλλυς Σταμουλάκη-Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση, 20/11/2019, timelink.gr

ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ ΤΕΥΧΟΣ 17, 2019


ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΣ
Ετήσια έκδοση νεότερης ελληνικής φιλολογίας, τόμος 17, 2019
Το πρώτο κείμενο του τόμου, από τη Μαριλίζα Μητσού, είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Χριστόφορου Λιοντάκη, του σεμνού ποιητή, δοκιμιογράφου και μεταφραστή, που έφυγε τον περασμένο Ιούλιο.
Στο κύριο μέρος του περιοδικού, ο Peter Mackridge επιστρέφει στον Ανδρέα Κάλβο και συζητά ζητήματα της γλώσσας των Ωδών και των σχέσεών τους με άλλα παλαιότερα και σύγχρονά τους ποιητικά έργα.
Ο Αλέξης Πολίτης συγκεντρώνει και σχολιάζει εννέα έργα του ελληνικού ρομαντισμού που κυκλοφόρησαν στα 1850-1880 και αντλούν τη θεματική τους ύλη από την εποχή της Βενετοκρατίας στην Κρήτη.
Στον τόμο φιλοξενούνται δύο καβαφικού ενδιαφέροντος μελέτες. Η Diana Haas παρουσιάζει τέσσερα αυτοσχόλια του Καβάφη, στα ποιήματα «Η Συνοδεία του Διονύσου» και «Τυανεύς Γλύπτης», με πληροφορίες και σχολιασμό που φωτίζουν βήμα προς βήμα τη διαδικασία της ποιητικής σύνθεσης. Η Μάρθα Βασιλειάδη προτείνει μια ερμηνεία του ατελούς ποιήματος «Ο Επίσκοπος Πηγάσιος», η οποία δίνει μια νέα διάσταση στη συζήτηση για τη θέση του Ιουλιανού στην ποίηση του Αλεξανδρινού.
Δυο μελέτες έχουν ώς θέμα Έλληνες υπερρεαλιστές. Η Αλεξάνδρα Σαμουήλ αποκρυπτογραφεί μεθοδικά δύο ποιήματα του Νίκου Εγγονόπουλου, τα «Γυψ και φρουρά» και «Όσιρις», ανιχνεύοντας σε αυτά την ταχεία υλοποίηση της μπρετονικής «occultation» στη διπλή της σημασία, της απόκρυψης και της αποκρυφοποίησης. Η Άννα Κατσιγιάννη εξετάζει την εικόνα της Ρωσίας στον Ανδρέα Εμπειρίκο, εστιάζοντας στη θεωρία και στις τεχνικές του υπερρεαλιστικού και του σοβιετικού κινηματογράφου όπως αξιοποιούνται για την ανακατασκευή της μνήμης στο «Αμούρ-Αμούρ».
Στην κύρια ύλη του περιοδικού, τέλος, ο Χ.Λ. Καράογλου αναδημοσιεύει και σχολιάζει γράμματα πρωτεργατών του δημοτικισμού προς τον εκδότη της εφημερίδας Ακρόπολις Βλάση Γαβριηλίδη, ένθερμο υποστηρικτή της δημοτικής: δύο γράμματα του Ψυχάρη (του 1888) και τρία του Αλέξανδρου Πάλλη (του 1901). Και η Στεφανία Γεωργάκη δημοσιεύει με σχόλια δεκαπέντε γράμματα από την αλληλογραφία του δοκιμιογράφου Δημήτρη Νικολαρεΐζη προς (και από) τον Μηνά Δημάκη, τον Ανδρέα Καραντώνη, τον Άρη Δικταίο κ.ά.
Στις «Μονοκοντυλιές», η Diana Haas ελέγχει πρόσφατο δημοσίευμα για σοβαρά σφάλματα στη μεταγραφή και τον σχολιασμό αποσπάσματος αυτοσχολίου του Καβάφη στο αποκηρυγμένο ποίημα «Ωδή και Ελεγεία των Οδών».
Στο «Μελανοδοχείο» δημοσιεύονται δύο βιβλιοκρισίες: του Αλέξη Πολίτη για την έκδοση Πέτρος Δ. Στεφανίτσης, Απομνημονεύματα (1821-1839), επιμ. Τριαντάφυλλος Ε. Σκλαβενίτης (Εταιρεία Λευκαδικών Μελετών, 2019), και του Χ.Λ. Καράογλου για την έκδοση Κ.Γ. Καρυωτάκης, Ποιήματα και πεζά, επιμ. Δημήτρης Δημηρούλης (Gutenberg, 2017).
Στο τελευταίο μέρος του Κονδυλοφόρου δημοσιεύεται καταρτισμένο από τον Μιχ. Γ. Μπακογιάννη ένα συστηματικό ευρετήριο της μεταφρασμένης ξένης λογοτεχνίας στο περιοδικό Εστία (1876-1895), με δύο κύριους αλφαβητικούς πίνακες: των μεταφραζόμενων ξένων συγγραφέων και των μεταφραστών.
ΣΕΙΡΑ | ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ 
ISSN 1109-4907, σχήμα 17x24 εκ., 284 σελ., τιμή: 18 ευρώ

Νικῶσα

Νικῶσα
Η Νικώσα, το πρωτόλειο μυθιστόρημα του Τάσου Πασπάλα, δεν είναι απλώς το ελπιδοφόρο όνομα ενός πλοίου που πάνω του έχει χτιστεί μια (φρούδη) οικογενειακή ευτυχία. Είναι η ιστορία τριών γενιών, που καθεμιά επιβιώνει και τελικά νικά, σε πείσμα ανυπέρβλητων σχεδόν αντιξοοτήτων και δυστυχιών.
Μέσα από τη γοητευτική εξιστόρηση ενός έρωτα που παραπέμπει στα ευγενικά ήθη μιας άλλης εποχής, όχι και τόσο μακρινής, ο συγγραφέας ξεδιπλώνει κινηματογραφικά μιαν αστυνομική ιστορία, που αφήνει τον αναγνώστη με τη συγκίνηση της δικαίωσης αλλά και με έναν καίριο προβληματισμό για το μέλλον του Ανδρέα, του κεντρικού ήρωα.
Το ανήσυχο πνεύμα και η αχαλίνωτη φαντασία του Αντρέα ασφυκτιούν κάτω από τον χαμηλό ορίζοντα του χωριού και τη «μελαγχολική ομορφιά της επαρχίας». Αντιλαμβάνεται πως, κάπου εκεί έξω, υπάρχει ένας κόσμος που πρέπει να ανακαλύψει. Είναι γιος φαροφύλακα και το σπινθηροβόλο πνεύμα του, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αφουγκραστεί τον κόσμο πέρα απ’ το δικό τους ακροούρανο.
Τον αναζητά μέσα από το ραδιοφωνάκι του, τις εφημερίδες, τα τραγούδια, το διάβασμα, τα ομηρικά έπη και προσπαθεί να εκφραστεί πλάθοντας μύθους, διηγούμενος ιστορίες και παραμύθια, υποδυόμενος τον τοπικό μυθικό ήρωα, τον Αίαντα τον Λοκρό.
Γνωρίζει κι ερωτεύεται τη Μυρτώ, που ήρθε για τις καλοκαιρινές της διακοπές στο χωριό, και τη μαγεύει με τη φαντασία, τις γνώσεις του και την αστείρευτη ομορφιά της φύσης.
Όλα αυτά όμως σημαδεύονται από ένα τραγικό γεγονός που τον στιγματίζει βαριά και πυροδοτεί έναν πολυετή κύκλο περιπέτειας.
Απρόοπτα, συμπτώσεις, στημένα γεγονότα και η σκληρή πραγματικότητα διατηρούν μέχρι τέλους μιαν απνευστί αστυνομική περιπέτεια, στην οποία πρωταγωνιστές αναδεικνύονται οι βαθιές ανθρώπινες αξίες, η δύναμη της φιλίας και της αγάπης, καθώς και το ανεξίτηλο λεύτερο πνεύμα της νιότης, που περικλείεται στην άγνωστη λέξη «Νικώσα».
Η Νικώσα θα σας συναρπάσει με τις ζωηρές περιγραφές, τη γοργή αφήγηση και το ψυχογραφικό βάθος της.
Νικώσα
Μυθιστόρημα
συγγραφέας: Τάσος Πασπάλας
Isbn:978-960-579-109-4
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 2504
Λιανική Τιμή: 18,02 ευρώ

Σοκολατένια Βασιλοπίτα

Σοκολατένια Βασιλοπίτα

Σημειώστε...

Τα Καλύτερα Wine Bar της Θεσσαλονίκης
4 Συνοδευτικά για το Γιορτινό Τραπέζι
Βερόνα: 10 Προτάσεις των Ντόπιων 

Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

-44% 🎅🏻 Εορτές 5*Galini Καμένα Βούρλα με Δωρεάν 2 παιδιά, spa & πλήρη διατροφή!

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα-44%
‌ 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
‌ 2 άτομα + 2 παιδιά 1 έως 12 και 1 έως 2 ετών (+8 επιλογές)
‌ Πλήρης Διατροφή
‌ Εορτές (27/12/2019 έως 29/12/2019) και Φώτα (03/01/2020 έως 06/01/2020)
‌ Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας και του Γυμναστηρίου!
★ 1,5 ωρα από την Αθήνα ★ Free WiFi ★ Kids Club ★ Ελεύθερη χρήση του Γυμναστηρίου
★ WiFi ★ Bar ★ Γυμναστήριο ★ Spa
€224 από €398

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Πράσινο φως σε 267.342 αιτήσεις -Τι θα γίνει με τις ενστάσεις

Προς συμβιβασμό για ΛΕΠΕΤΕ

SofokleousIn
Προς συμβιβασμό για ΛΕΠΕΤΕ
Έτοιμοι, για πρώτη φορά, να αποδεχθούν τη μόνιμη υπαγωγή των συνταξιούχων της Εθνικής στο Ενιαίο Επικουρικό, μ...

e-Pontos News...

e-Pontos News...
Εκδηλώσεις μνήμης από τους συλλόγους Ποντίων, Αρμενίων και Μικρασιατών Ρόδου
Ήθη και έθιμα Χριστουγέννων στο Σύλλογο Ποντίων Νέστου
Το δρώμενο των «Μωμόγερων» από την Εύξεινο Λέσχη Χαρίεσσας
Ετήσιος χορός της Στέγης Πολιτισμού Φωλιάς
Ποντιακά Κάλαντα και τραγούδια στην Ονειρούπολη της Δράμας
Το Άργος Ορεστικό υποδέχεται τους «Μωμόγερους» της Μεσοποταμίας
Το βιβλίο "Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ' Ερζερουμή", παρουσίασε η Ένωση Ποντίων Πιερίας
Το χρονικό της απόφασης του Αρχιεπισκόπου για την ανέγερση Ι.Μ. στο Όρος Μελά