Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Γεωπολιτική της Τουρκίας, του Διπόλου Ελλάδος Κύπρου, τουρκικός Νεο-οθωμανισμός και ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Στο τεύχος, 77 (Απρίλιος 2009), του περιοδικού «Αμυντική Επιθεώρηση», φιλοξενείται μια εκτενής γεωπολιτική ανάλυση, του κ. Ιωάννη Μάζη, (Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου) με θέμα την πολιτική φιλοσοφία του νέου Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Δελτίο Τύπου EKEBI - 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αθήνα, 4 Μαΐου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης- 28 έως 31 Μαΐου 2009- Η 6η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που οργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) - Υπουργείο Πολιτισμού με τη HELEXPO και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ), θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο τετραήμερο του Μαΐου (28-31 Μαΐου). Οι εγγραφές έχουν ολοκληρωθεί, με μεγάλη ανταπόκριση από τους εκδότες, και με είκοσι μία καινούργιες συμμετοχές εκδοτών. Από το εξωτερικό για πρώτη φορά θα έχουμε την Κίνα και την Ινδία. Η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης, το μεγαλύτερο ετήσιο ραντεβού για το βιβλίο
Το κοινό όπως κάθε χρόνο θα έχει την δυνατότητα να δει τον πλούτο της πρόσφατης βιβλιοπαραγωγής και να παρακολουθήσει συζητήσεις, στρογγυλά τραπέζια, ομιλίες, σεμινάρια, συναντήσεις με 70 σημαντικούς έλληνες και ξένους συγγραφείς, προβολές ταινιών κ.ά., που κάθε χρόνο δίνουν το χαρακτήρα του μεγαλύτερου ετήσιου ραντεβού με το βιβλίο και προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας. Τα παιδιά θα έχουν τον πανέμορφο παραδοσιακό χώρο τους την «Παιδική Γωνιά» και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολλές εκδηλώσεις με τους αγαπημένους τους συγγραφείς και εικονογράφους.
Οι λιλιπούτειοι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν επίσης την ευκαιρία να δοκιμάσουν τη συγγραφική τους πένα στο διαγωνισμό «Αν ζούσες σε άλλη εποχή» με έπαθλο βιβλία που προσφέρουν οι εκδότες. Από την πλευρά τους οι έλληνες και ξένοι επαγγελματίες - εκδότες, βιβλιοθηκονόμοι, βιβλιοπώλες, ατζέντηδες θα έχουν την καλύτερη ευκαιρία για να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερώσουν και να ενημερωθούν για τα πιο επίκαιρα θέματα.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΕΚΕΒΙ θα διοργανώσει μια συζήτηση με θέμα «Το πρόγραμμα ψηφιοποίησης της Google και οι αντιδράσεις των Ευρωπαίων και Ελλήνων εκδοτών & συγγραφέων»· ένα καυτό θέμα που ανάβει φωτιές στον κόσμο του βιβλίου.
Ο εκπρόσωπος του Google Ευρώπης, κ. Santiago de la Mora, θα ενημερώσει τους Έλληνες επαγγελματίες σχετικά με την πρόταση του Google για την ψηφιοποίηση βιβλίων. Θα επακολουθήσει συζήτηση με τηνAnne Bergman-Tahon, διευθύντρια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Εκδοτών (FEP), τον Άρη Πετρόπουλο,διευθυντή του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ) και εκπροσώπους συγγραφέων.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η Έλλη Φιλιπποπούλου, νομικός σύμβουλος του ΕΚΕΒΙ. Η 6η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης τιμά το ιστορικό βιβλίοΤην καινοτομία των θεματικών εκθέσεων καθιέρωσε η ΔΕΒΘ από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, κάτι που έλειπε έως τώρα στη χώρα μας, με θέματα όπως «Βιβλία Τέχνης» το 2005, «Κρασί και άλλοι γευστικοί πειρασμοί» το 2006, «Ταξίδι» το 2007, «Πολιτικό βιβλίο» το 2008 και φέτος «Βιβλίο και Ιστορία». Η φετινή θεματική θα περιλαμβάνει έκθεση βιβλίων που καλύπτουν όλες τις περιόδους της ελληνικής ιστορίας (11 ενότητες).
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενότητα για τους Βαλκανικούς Πολέμους με εικαστικό υλικό από το αρχείο του ΕΛΙΑ αλλά και παλιές εκδόσεις, σπάνια χειρόγραφα κ.ά. από τα αρχεία του Μουσείου Μπενάκη όπως π.χ. ένα χειρόγραφο του Γ. Δροσίνη για τον Βασιλιά Κωνσταντίνο ή η έκδοση «Πολεμικές σελίδες» του Σπύρου Μελά από το 1913. Πνευματικοί φορείς και Ιδρύματα πλαισιώνουν με τη συμμετοχή τους τη θεματική έκθεση, συνεισφέροντας με ξεχωριστό τρόπο στην ολοκληρωμένη παρουσίαση πτυχών της αρχαίας, βυζαντινής, νεότερης και σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας: η Ακαδημία Αθηνών, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, τα ιδρύματα Ελευθερίου Βενιζέλου, Γεωργίου Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Καραμανλή, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Σημίτη, το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου και το εκδοτικό τμήμα του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ». Η ΔΕΒ Θεσσαλονίκης φιλοξενεί φέτος τη Γερμανία ως τιμώμενη χώρα Εντυπωσιακό από άποψη σχεδιασμού και θεματολογίας αναμένεται το περίπτερο της τιμώμενης χώρας Γερμανίας, αφού την οργάνωση και την πρόσκληση εκδοτικών οίκων έχει αναλάβει η Frankfurt Book Fair– η κορυφαία σε παγκόσμια κλίμακα έκθεση βιβλίου. Για την πολιτιστική παρουσία της Γερμανίας, το Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης που ανέλαβε την οργάνωση έχει προσκαλέσει δέκα συγγραφείς -μεταφρασμένοι όλοι στα ελληνικά-: Klaus Modick, HagenFleischer, Περικλής Μονιούδης, Veit Heinichen, Martin Walser, Ingo Schulze, Daniel Kehlmann, JuliaFranck, Sibylle Berg και την βραβευμένη εικονογράφο Antje von Stemm. (Για τον άδικα χαμένο συγγραφέα Hermann Frank Meyer που ήταν προσκεκλημένος στην Έκθεση θα γίνει τιμητική εκδήλωση). Τη σκυτάλη το 2010 παίρνει, όπως έχει ανακοινωθεί, η Κίνα, ενώ για το 2011, η Ιταλία ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του ΕΚΕΒΙ να είναι η τιμώμενη χώρα –μια ευκαιρία να αναδείξουμε και να αναπτύξουμε τους παλαιόθεν πολιτιστικούς και ειδικά λογοτεχνικούς δεσμούς με τη γείτονα χώρα. Η 6η ΔΕΒΘ υποδέχεται διευθυντές διεθνών εκθέσεων βιβλίων και τον Πρόεδρό τους Peter WeidhaasΜεγάλη τιμή για την Έκθεση να υποδεχθεί για δεύτερη φορά τον Peter Weidhaas, Πρόεδρο του «Δικτύου των 25 διεθνών εκθέσεων βιβλίου» - στο οποίο εντάσσεται από το 2006 η ΔΕΒΘ - και επί 25 έτη Διευθυντή της Έκθεσης Φραγκφούρτης (1974-1999) που θα έρθει να παρακολουθήσει την εξέλιξη της Έκθεσης και την οποία στηρίζει ένθερμα στο διεθνή χάρτη των εκθέσεων.
Η ΔΕΒΘ θα υποδεχθεί επίσης τους Διευθυντές των ΔΕΒ Φραγκφούρτης Juergen Boos, Πεκίνου Zhang Jichen, Νέου Δελχί Nuzhat Hassan, Ρουμανίας Vladimir Epstein, Βαρσοβίας Gregorz Guzowski, και Λειψίας Oliver Zille. Η 6η ΔΕΒΘ σε «avant premiere» στην Αθήνα Με μια καινοτομία θα «ανοίξει αυλαία» φέτος η ΔΕΒΘ αφού θα κηρύξει την έναρξή της στην Αθήνα στις με την ομιλία του Χάουαρντ Ζιν (Howard Zinn) - (Δευτέρα 24 Μαΐου 19:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο) με θέμα«Η Δράση των Πολιτών ως προϋπόθεση της Δημοκρατίας». Θα συζητήσουν μαζί του ο δημοσιογράφος κ. Παύλος Τσίμας και ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Κωστής Παπαϊωάννου. Την επόμενη μέρα, ο ηθοποιός Άγγελος Αντωνόπουλος θα παρουσιάσει στην Πανεπιστημιούπολη τον επιτυχημένο μονόλογο «Ο Μαρξ στο Σόχο» (που παίζεται στην Ελλάδα για τέσσερις συνεχείς χρονιές) προς τιμή του συγγραφέα του που θα παραστεί αυτοπροσώπως. Επιφανής πνευματική προσωπικότητα, ο αμερικανός ιστορικός και πολιτικολόγος Howard Zinn και συγγραφέας 20 έργων, ανάμεσά τους το πολυσυζητημένο δοκίμιο «Ιστορία του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών» αλλά και το θεατρικό «Ο Μαρξ στο Σόχο», ο Howard Zinn είναι και επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Η δεύτερη ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα εκδηλώσεων της ΔΕΒΘ, το Σάββατο 30 Μαΐου στις 13:00, στο πλαίσιο της θεματικής έκθεσης αφιερωμένης στην Ιστορία. Περισσότερες πληροφορίες για την 6η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης θα βρείτε στον κόμβο:http://www.thessalonikibookfair.com/ Διοργάνωση: Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) / Υπουργείο Πολιτισμού, HELEXPO / Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) ΕΡΓΟ ΣΥΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΤΠΑ) ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΛ : 23730-21630 ΘΕΜΑ: Ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκ/κής κ. Ιωάννη Δριβελέγκα προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα « Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών Χαλκιδικής περιόδου 2008 - 2009 » ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 4 Μαΐου 2009
Κατατέθηκε 4-5-2009 Αρ. πρωτ. 18458/4-5-09 ΕΡΩΤΗΣΗ Προς : Τον κ. Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης & Τροφίμων Θέμα : « Αποζημίωση ελαιοπαραγωγών Χαλκιδικής περιόδου 2008 - 2009 » κ. Υπουργέ Στο δελτίο τύπου που εκδώσατε στις 29/4/2009 μεταξύ άλλων αναφέρετε. «Με συνέπεια και αξιοπιστία, ανταποκριθήκαμε στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς και σε έναν από τους πλέον δυναμικούς τομείς της Ελληνικής γεωργίας, όπως είναι ο ελαιοκομικός τομέας, για την πλήρη καταγραφή των ποσοστών μειωμένης παραγωγής των ελαιόδεντρων, όπως προσδιορίστηκαν από εξειδικευμένους επιστήμονες και πανεπιστημιακούς υψηλού κύρους, εντός του χρονοδιαγράμματος που είχαμε εξαγγείλει.
Για τις αποζημιώσεις αυτές, θα καταβληθεί συνολικά το ποσό των 75 εκ. ευρώ, όπως είχαμε προγραμματίσει έγκαιρα, για την αποζημίωση των πληγέντων ελαιοπαραγωγών της χώρας». Προς μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώνω ότι, για μία ακόμα φορά, οι αγρότες του Νομού Χαλκιδικής εξαιρούνται των αποζημιώσεων.
Παρόμοιες περιπτώσεις αποκλεισμού των αγροτών είχαμε το 2004 από παγετό, το 2006 από την καταστροφική πυρκαγιά, όταν ο Νομός Χαλκιδικής δεν συμπεριλήφθηκε στις πυρόπληκτες περιοχές. Επειδή θεωρώ προκλητικό τον κατ΄ εξακολούθηση αποκλεισμό του Νομού Χαλκιδικής από τις αποζημιώσεις ( φαντάζει ως να μην ανήκουμε στην Ελληνική επικράτεια ), πιστεύω το ίδιο θα συμβεί με τους κτηνοτρόφους και με τους Μελισσοτρόφους, παρά τις θετικές υποσχέσεις που δώσατε στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν παρόντων των βουλευτών, των εκπροσώπων των αγροτών, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, για θετική αντιμετώπιση του ζητήματος και τις καθησυχαστικές δηλώσεις όλων σας Σας ερωτώ Γιατί οι ελαιοπαραγωγοί του νομού Χαλκιδικής εξαιρούνται από τις αποζημιώσεις του έτους 2008 – 2009; Τι στοιχεία ελήφθησαν υπόψη και οδήγησαν την επιστημονική επιτροπή στον αποκλεισμό τους; Γιατί χρησιμοποιείται την επιστημονική επιτροπή ως προμετωπίδα, για να απεκδυθείτε των δικών σας ευθυνών; Τι είδους « συνέπεια και αξιοπιστία » είναι αυτή, όταν άλλα υπόσχεσθε και άλλα πράττετε; Αθήνα 4/5/2009
Ο ερωτών Βουλευτής Δριβελέγκας Ιωάννης

Συντριπτικό «όχι» στο κουκούλωμα σκανδάλων

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟκτώ στους 10 ζητούν παραπομπή Γκάλοπ της Μetron Αnalysis για «ΤΑ ΝΕΑ»: «Όχι» στο κουκούλωμα των σκανδάλων
Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών λέει όχι στο κουκούλωμα των σκανδάλων και πιστεύει πως όλες οι σκανδαλώδεις υποθέσεις στις οποίες εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα πρέπει να πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη.
Μάλιστα για την υπόθεση Παυλίδη, 8 στους 10 ερωτηθέντες ζητούν την παραπομπή του πρώην υπουργού κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή.
Αυτό είναι το κυριότερο εύρημα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε από τη Μetron Αnalysis για λογαριασμό των «ΝΕΩΝ» και το οποίο έρχεται σε κόντρα με την επιχειρηματολογία που ανέπτυσσαν δημοσίως ή υπογείως κυβερνητικά στελέχη, ότι δηλαδή «ο κόσμος έχει βαρεθεί τη σκανδαλολογία και επιθυμεί την ενασχόληση με τα οικονομικά».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ Αδελαΐδα, Πέμπτη, 30η Απριλίου, 2009
Η Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, με μεγάλη χαρά, ανακοινώνει ότι, σήμερα, Πέμπτη, 30η Απριλίου 2009, η Πολιτειακή Βουλή της Νότιας Αυστραλίας, σε συνεδρίαση της ολομέλειάς της και με εισηγητή τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Υπουργό Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, κ. Μάικλ Άτκινσον, ενέκρινε διακήρυξη, με την οποία αναγνωρίζεται η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των λοιπών χριστιανικών μειονοτήτων που κατοικούσαν στη Μικρά Ασία, στο διάστημα μεταξύ 1915-1923, από τις δυνάμεις της τότε Οθωμανικής κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντάς την, σαν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα, που διαπράχθηκαν, κατά της ανθρωπότητας.
Η Διακήρυξη του Υπουργού κ. Μάικλ Άτκινσον, έχει ως εξής:
«Επειδή, Γενοκτονία, που έγινε από τις δυνάμεις της Οθωμανικής κυβέρνησης, μεταξύ 1915-1923, των Αρμενίων, Ελλήνων, Ασσυρίων και των άλλων μειονοτήτων της Μικράς Ασίας, είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ο λαός της Νότιας Αυστραλίας και η βουλή:
α) Μαζί με τις κοινότητες των Αρμενο-Αυστραλών, των Ελληνο-Αυστραλών, των Ασσύριο-Αυστραλών και τιμά την μνήμη των αθώων ανδρών, γυναικών και παιδιών, θυμάτων της πρώτης Γενοκτονίας, της σύγχρονης εποχής.
β) Καταδικάζει την Γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, των Ασσυρίων ορθοδόξων και των άλλων χριστιανικών μειονοτήτων και όλες τις άλλες πράξεις και ενέργειες Γενοκτονίας, σαν έσχατες ενέργειες θρησκευτικού ρατσισμού και πολιτισμικής μισαλλοδοξίας.
γ) Αναγνωρίζει την σπουδαιότητα της μνήμης και της διδαχής από τέτοιες σκοτεινές σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας, για να διασφαλιστεί ότι, τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, δεν επιτρέπεται να γίνονται και δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται.
δ) Καταδικάζει και αποτρέπει όλες τις απόπειρες για άγνοια και διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων και όλων των άλλων ενεργειών Γενοκτονίας, που διαπράχτηκαν κατά τη διάρκεια αυτού του αιώνα, με δικαιολογία την πάροδο του χρόνου.
ε) Αναγνωρίζει την σημαντική ανθρωπιστική προσφορά, του λαού της Νότιας Αυστραλίας, προς τα θύματα και τους επιζήσαντες της Γενοκτονίας των Αρμενίων και των Ελλήνων του Πόντου και,
στ) Καλεί την Ομοσπονδιακή κυβέρνηση, επίσημα, να καταδικάσει την Γενοκτονία».Η εισήγηση αυτή, ψηφίστηκε ομόφωνα διότι, εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία, την υπερψηφίστκε από την αντιπολίτευση.
Αυτή η αναγνώριση, της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, είναι η πρώτη και μόνο, εκτός Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Η τεράστια αυτή επιτυχία, σε μέγιστο ποσοστό, στον πραγματικά «ηλεκτρονικό» και «ιπτάμενο» Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Χαράλαμπο Ταβλαρίδη και μιας ομάδας ανθρώπων, που δούλεψαν σκληρά και πολλές ώρες, μεθοδικά, προγραμματισμένα, με βαθιά γνώση του αντικειμένου και προπαντός, πίστη σε αυτό που έκαναν.
Με αυτή την ευκαιρία, πληροφορούμε ότι, η Ομοσπονδία μας, εξ αιτίας αυτής της επιτυχίας, δεν μειώνει τους ρυθμούς των ενεργειών και δραστηριοτήτων της.
Εξασφάλισε την έγκριση και θα γίνει μια έκθεση φωτογραφιών, με θέμα την Γενοκτονία Των Ελλήνων του Πόντου, σε διάφορους χώρους σε ολόκληρη την Αυστραλία. Η επιλογή των φωτογραφιών, αυτής της έκθεσης, θα γίνει από την περίφημη και μοναδική έκθεση, του καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Κώστα Φωτιάδη. Όλα τα έξοδα της εκτύπωσης των φωτογραφιών που θα εκτεθούν και όλου του διαφημιστικού υλικού, τα ανέλαβε ο Πρόεδρος της Ποντιακής Αδελφότητας Καμπέρας κ. Γιάννας Ευκαρπίδης.Επίσης, σύντομα, η Ομοσπονδία μας, πρόκειται να δωρίσει, τόσο στον Ομοσπονδιακό πρωθυπουργό, όσο και τους Πολιτειακούς πρωθυπουργούς καθώς και σε όλες τις βιβλιοθήκες όλων των κοινοβουλίων της Αυστραλίας, Ομοσπονδίας, Πολιτειών και Περιφερειών, από μια σειρά του 14τομου έργου του καθηγητή κ. Κώστα Φωτιάδη, που θεωρείται ως το πλέον σοβαρό ερευνητικό και επιστημονικό έργο, που τεκμηριώνει το γεγονός της διάπραξης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με πληροφορίες και στοιχεία που αντλήθηκαν από τα αρχεία ξένων μόνο πηγών.
Διακρίνονται: Ονούφριος Γοροζίδης, Χάρης Τσιρκινίδης, Haig Kayserian, Varant Meguerditchian, Χαράλαμπος και Αναστασία Ταβλαρίδη, Θανάσης Γιαλαμάς, Υπουργός Μάϊκ Άτκινσον, Γεώργος Αγγελόπουλος, Γεώργος Ιακωβίδης.Διακρίνονται: Παναγιώτης Ιασωνίδης, Υπουργός Μάϊκ Άτκινσον, Χαράλαμπος Ταβλαρίδης.
Περισσότερες πληροφορίες:Παναγιώτης Ιασωνίδης (Αναπληρωτής Πρόεδρος της Oμοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας)
Τηλέφωνο (από Αυστραλία) 0414 612121 - (εκτός Αυστραλίας) +61 3 414612121
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
FEDERATION OF PONTIAN ASSOCIATIONS OF AUSTRALIA
674 Torrens Road, Pennington, South Australia, 5013, Australia
Tel. (+61 8)83448448
www.pontos.org.auinfo@pontos.org.au ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ Σας ενημερώνουμε για τις παρακάτω εκδηλώσεις του συλλόγου μας για τον μήνα Μάϊο 2009:
- Στις 5 Μαΐου το παιδικό ποντιακό χορευτικό τμήμα θα παρουσιάσει χορούς της μαύρης θάλασσας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου (ξύλινη εκκλησία) στο Ωραιόκαστρο.
- Στις 9 Μαΐου στην Τούμπα Θεσσαλονίκης ένα χορευτικό τμήμα του συλλόγου θα παρουσιάσει χορούς από την Θράκη.
- Στις 16 Μαΐου το θεατρικό τμήμα θα μεταβεί στην ακριτική Φλώρινα για να παρουσιάσει την ποντιακή παράσταση "Ο τελευταίον ο χορόν" που πρόπερσι απέσπασε το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό που έγινε στο Βόλο.
- Η χορωδία του συλλόγου θα εμφανιστεί στις 10 Μαΐου στο Λιτόχωρο της Κατερίνης , στις 17 Μαΐου στην αίθουσα του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού , στις 23 Μαΐου μεταβαίνει στην Αλεξανδρούπολη και τέλος ξαναεμφανίζεται στο Ωραιόκαστρο στις 29 Μαΐου στην εκδήλωση του αυτιστικού παιδιού, η Ελπίδα.
ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ & ΦΙΛΩΝ
ΚΟΝΤΑΞΟΠΟΥΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
ΟΜΟΝΟΙΑΣ & ΚΟΜΝΗΝΩΝ 5
Τ.Κ. 57013
ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
Τηλέφωνο & FAX: 2310694652
oraman@oraman.eu Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων ΝάουσαςΜε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τηςΕυξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσαςυποδέχθηκαν την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας της Ελλάδος κ. Κάρολο Παπούλια και τον τ. Υπουργό κ. Αντώνιο Λιβάνη στο χώρο της βιβλιοθήκης του Συλλόγου, που όπως είναι γνωστό φυλάσσονται τα ιστορικά βιβλία της Εθνικής βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης του Πόντου.Αφού ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Λέσχης κ. Τεληγιαννίδη Θεόφιλο, για το περιεχόμενο των βιβλίων και για την προσπάθεια που καταβάλλεται για την συντήρηση, φύλαξη και ψηφιοποίηση των βιβλίων, έδειξαν εντυπωσιασμένοι, συγκινημένοι και υποσχέθηκαν ότι θα βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.Ακόμη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανακηρύχθηκαν εξαιρετικά επίτιμα μέλη του Συλλόγου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για την επίσκεψη αυτή βοήθησαν οι βουλευτές του Νομού μας κ. Αναστάσιος Σιδηρόπουλος και κ. Ηλίας Φωτιάδης καθώς επίσης και οι τ. Υπουργοί κ. Αναστάσιος Πεπονής και κ. Αλέξανδρος Δαμιανίδης (μέλος του Συλλόγου).

Το Νομικό Καθεστώς των Ιμίων σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Το Νομικό Καθεστώς των Ιμίων σύμφωνα με το Διεθνές ΔίκαιοΤου Αντιναύαρχου Δρ. Στυλιανού Χαρ. Πολίτη
Περίπου δυο μίλια προς Ευραπηλιώτη από την ανατολική άκρα της νήσου Καλολίμνου, ευρίσκονται δυο μικρά νησιά.
Τα νησιά αυτά εντάσσονται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των «Δωδεκανήσων» που έχει ονομασθεί έτσι επειδή τόσα είναι τα περισσότερο γνωστά νησιά του.
Τα δύο αυτά νησιά είναι Ελληνικά και ονομάζονται Ίμια ή Λιμνιά.