Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

«ΣΥΝΑΥΛΙΑ ….ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ».

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ «ΣΥΝΘΕΣΗ» σας καλεί να παρακολουθήσετε την «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ….ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ».        
Το πρόγραμμα αυτό που παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Διεθνή Έκθεση Θεσ/νίκης Philoxenia 2010” περιλαμβάνει κομμάτια των: Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Καραΐνδρου, Τσιτσάνη, Ζαμπέτα, Σαββόπουλου, Πασχαλίδη αλλά και Παραδοσιακά τραγούδια.          
Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010 ώρα 20:30              
Είσοδος Ελεύθερη

Δελτίο Τύπου EKEBI

Έως τα μεσάνυχτα της  Δευτέρας 6 Δεκεμβρίου μπορούν οι αναγνώστες να ψηφίσουν ένα από τα 15 βιβλία που προτείνουν οι Λέσχες Ανάγνωσης, συμμετέχοντας στην ανοιχτή ψηφοφορία που θα αναδείξει το μυθιστόρημα της χρονιάς.        
Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε συνεργασία με την ΕΡΤ η οποία συμμετέχει ενεργά μέσα από το τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό της πρόγραμμα στην προβολή του θεσμού, παρουσιάζοντας τα υποψήφια βιβλία και τους συγγραφείς τους με στόχο πάντα την προώθηση της φιλαναγνωσίας προς το ευρύ κοινό.           
Η ανακοίνωση και η βράβευση του νικητή θα γίνει την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 σε ζωντανή σύνδεση με την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή «Συμβαίνει τώρα» της ΝΕΤ ενώ στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας τον βραβευμένο συγγραφέα θα παρουσιάσει η Έλενα Διάκου στην εκπομπή  «Ημερολόγια καταστρώματος» του Δεύτερου Προγράμματος της ΕΡΑ.          
Το βραβείο που θα παραλάβει ο νικητής έχει φιλοτεχνήσει, όπως κάθε χρόνο, ο καλλιτέχνης Διαμαντής Αϊδίνης.         
Υπενθυμίζουμε ότι η ψηφίζουμε με sms (χρέωση απλού μηνύματος) τον κωδικό που αντιστοιχεί στο βιβλίο της επιλογής σας, στο 54160.           
Κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα για μία μόνο ψήφο.           
Δείτε αναλυτικά τις υποψηφιότητες εδώ.

Πέννυ Σκάρου συνέντευξη στη Μαρία Παπαδάκη στο "Μουσικόραμα"

Η Πέννυ Σκάρου, μια νέα ροκ και όχι μόνο ερμηνεύτρια, που μπήκε πολύ μικρή στον… στίβο των μουσικών πραγμάτων και αγωνίζεται και συναγωνίζεται με τα γκάζια κολλημένα στο τέρμα και την ψυχή στη… διαπασών.         
Διαβάστε τι μου λέει, πατήστε γκάζι και… συμπορευτείτε..             
Ο Πασχάλης Τόνιος, συνθέτης και τραγουδιστής, με φωνή που έχει τα χρώματα των παλιών καλών λαϊκών φωνών, που έχουν μείνει στο χρόνο και στ’ αυτιά μας, με την ευκαιρία μιάς εκδήλωσης που διαδραματίζεται στον δημοτικό πολυχώρο ΓΑΛΑΞΙΑ στη Νέα Σμύρνη, μου λέει πράγματα για το σήμερα σε σχέση με τη μουσική και γενικά.         
στη μουσική σκηνή Πορτοκάλι! Από τις 3 Δεκεμβρίου, κάθε Παρασκευή & Σάββατο live
Συμμετέχει η Τάνια Κικίδη
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, σε μια εποχή που οι ψίθυροι έγιναν κραυγές, αφήνει την έντονα ηλεκτρική διάθεση και «στήνει» μια αλλιώτικη εκρηκτική και αφυπνιστική παράσταση!

Ενημέρωση από το http://www.disabled.gr/ και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30697 να βρείτε τη νέα υπουργική εγκύκλιο που αφορά τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ. αυτοκινήτων που δεν έχουν παραληφθεί από ανήλικο ανάπηρο μέλος της οικογένειας.       
Ένα εξαιρετικά σημαντικό βίντεο για τα καθημερινά εμπόδια, την έλλειψη εξειδικευμένων προσωπικών βοηθών, την οικονομική εξαθλίωση και τα αδιέξοδα των μη αυτοεξυπηρετούμενων πολιτών με αναπηρία στην Ελλάδα, μέσα από τη ζωή της Κικής Τσακίρη  που έχει τη Νόσο του Κινητικού Νευρώνα (Πλάγια Μυοατροφική Σκλήρυνση / Amyotrophic Lateral Sclerosis ALS).       
Δείτε το βίντεο στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30612          
Μια ενδιαφέρουσα είδηση για τον οργανισμό εργατικής κατοικίας, τα επιδόματα ενοικίου και τα στεγαστικά δάνεια βρίσκεται στο http://news.disabled.gr/?p=34339 στο http://news.disabled.gr/?p=34299 και στο http://news.disabled.gr/?p=34297         
Πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΕΕ) περάτωσε τη διαδικασία παράβασης για την Ελλάδα και την Ιταλία μετά την αποκατάσταση των διαφορών ανάμεσα στα δύο φύλα από τις δύο αυτές χώρες. διαβάστε περισσότερα  στο http://www.disabled.gr/lib/?p=30639       
Από δω και στο εξής τις συντάξεις  του  ΟΓΑ κατατίθενται  σε τραπεζικό λογαριασμό http://news.disabled.gr/?p=34367.          
Σε ένα κράτος που μπορούν να πέσουν  θύματα ιατρικών λαθών  και οι πλούσιοι και οι ισχυροί και οι διάσημοι  η ζωή γίνεται επικίνδυνη για όλους http://news.disabled.gr/?p=34365         
Και στο http://news.disabled.gr/?p=34353             
Με το δικαίωμα στην ευθανασία ασχολείται από χθες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου προσέφυγε ο σύζυγος παράλυτης Γερμανίδας, η οποία έχει στο μεταξύ πεθάνει με τη «βοήθεια» της ελβετικής Dignitas.           
Διαβάστε περισσότερα στο http://news.disabled.gr/?p=34349            
Η κρίση αυξάνει τη χορήγηση επιδομάτων ασθενείας και ανικανότητας προς εργασία http://news.disabled.gr/?p=34357               
Μην ξεχνάτε πως κάτω από το http://www.disabled.gr/ βρίσκεται μια τεράστια βιβλιοθήκη με άρθρα και βιβλία για όλες γενικά τις αναπηρίες, για την αποκατάσταση, την ανεξάρτητη διαβίωση, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες, τη νομοθεσία, τις παροχές, τις εγκυκλίους των ασφαλιστικών ταμείων και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.            
Στο http://news.disabled.gr/ δημοσιεύονται καθημερινά όλες οι νέες ειδήσεις και η αρθρογραφία από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που μπορείτε να είσαστε πάντα ενημερωμένοι με όλα αυτά που σας αφορούν.             
Στο http://www.disabled.gr/forum/ βρίσκεται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία και είναι πρόθυμη να απαντήσει ακόμη και στα πιο πολύπλοκα ερωτήματα και απορίες.              
Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=2475 μπορείτε να διαβάσετε και το έντυπο περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ που από εδώ και στο εξής διακινείται και σε μορφή .PDF μαζί με τις φωτογραφίες και τις διαφημιστικές του καταχωρήσεις.
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ

Τα Χανιά του χθες - Έκθεση παλιών φωτογραφιών, καρτ-ποστάλ κ.α

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ     
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ        
Κ.Ε.ΔΗ.Χ          
ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ           
ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077           
FAX : 28210 74332            
Web SIte : www.dipeh.gr            
Email : dipeh@otenet.gr          
Τα Χανιά του χθες - Έκθεση παλιών φωτογραφιών, καρτ-ποστάλ κ.α          
Από : 1/12/2010 Έως : 12/12/2010         
Διοργάνωση : Δήμος Χανίων - Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο - ΚΕΔΗΧ          
Τόπος : Πύλη Sabbionara         
Ώρα : 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00 Είσοδος : ελεύθερη       
Ο Δήμος Χανίων, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χανίων, διοργανώνουν από την Τετάρτη 1 έως την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010, στην Πύλη Sabbionara, έκθεση με τίτλο «Τα Χανιά του χθες».          
Στην έκθεση, που θα λειτουργεί 10.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, ο επισκέπτης μέσα από σπάνιες φωτογραφίες, καρτ ποστάλ, κ.α., που προέρχονται από το αρχείο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, θα ταξιδέψει στο χρόνο για να γνωρίσει τα Χανιά των αρχών του 20ου αιώνα, σημαντικά σημεία της πόλης και στιγμές από την καθημερινή ζωή των κατοίκων.         
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 20.00

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

To 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη σας προσκαλεί να συζητήσουμε για το (και με αφορμή το) βιβλίο του Θανάση Καρτερού  Ο σύντροφος Πολύφημος * και η μισή αλήθεια  Ιστορίες τσέπης για όσους επιμένουν  την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 7 μ.μ. στον πολιτιστικό χώρο της οδού Θεμιστοκλέους.    
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:    
Αλέκος Αλαβάνος, Ράνια Αστρινάκη,    
Διονύσης Τσακνής   
... και όσοι άλλοι έχουν κάτι να πουν.     
* Ρωτήσαμε τον σύντροφο Πολύφημο αν έχει νόημα μια τέτοια εκδήλωση, αφού κάθε βιβλίο μιλάει μόνο του για τον εαυτό του.   
"Μα είναι χρήσιμη τουλάχιστον ως άσκηση ακοής", απάντησε.   
"Ένα βιβλίο μιλάει βέβαια μόνο του για τον εαυτό του, αλλά δεν ακούμε όλοι τα ίδια. Καλό είναι λοιπόν να ακούμε και τι ακούνε οι άλλοι".      
Θεμιστοκλέους 104, Aθήνα, τηλ. 210-38.26.185

Έκθεση Ξυλογλυπτικής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ       
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ         
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ         
Κομνηνών 60, Τ.Κ.: 551 32         
ΤΗΛ: 2310 481006, FAX: 2310 488199           
www.podkalamaria.gr         
Καλαμαριά: 29 Νοεμβρίου 2010       
ΈΚΘΕΣΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ          
Συνεχίζεται ως τις 6 Δεκεμβρίου η έκθεση ξυλογλυπτικής του Στέλιου Βασιλειάδη η οποία ξεκίνησε στις 26 Νοεμβρίου και φιλοξενείται στον πολυχώρο Πολιτισμού «Remezzo» (Ν. Πλαστήρα 2, Καλαμαριά).         
Η έκθεση διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Καλαμαριάς.         
Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας της είναι:          
Δευτέρα έως Παρασκευή 18:30 - 22:00, Σάββατο 12:30 - 14:00 και Κυριακή 19:00 - 22:00.  

ΜΙΚΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ: Άκου την ιστορία της εβδομάδας....

ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ          
Κάθε εβδομάδα ο Μικρός Αναγνώστης αφηγείται μια νέα ιστορία με τη φωνή ενός νέου ταλαντούχου ηθοποιού.        
Θέλεις να την ακούσεις;             
Μια τρυφερή ιστορία με πεφταστέρια, που είναι οι καλύτεροι παραμυθάδες του ουρανού στη γη, μας αφηγείται η Μαρία Ναυπλιώτου.           
Είναι «Οι φορεσιές του φεγγαριού» της Σοφίας Μαντουβάλου.      

Μύθοι του Θερμαϊκού - Χτυποκάρδια στο κρανίο | Ακτίς Αελίου | 2ος καλεσμένος

«ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ»       Χτυποκάρδια στο Κρανίο!                
Καλεσμένος αυτή την Τετάρτη ο μουσικός Γιάννης Μήτσης               
Το Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου» γιορτάζει τα 10 χρόνια του και συνεργάζεται για τέταρτη  χρονιά με το Καφωδείο «Το Ελληνικό» για να παρουσιάσει τη μουσικοθεατρική παράσταση «Μύθοι του Θερμαϊκού» - Χτυποκάρδια στο κρανίο, που είναι βασισμένη σε κείμενα του Γιάννη Παλαμιώτη με θέμα τη Θεσσαλονίκη.        
Κάθε Τετάρτη, στις 10.30 μ.μ. στο Καφωδείο «Το Ελληνικό», Ιουστινιανού 3-πίσω από το παλιό Δημαρχείο.           
Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ        
Επτά ηθοποιοί – performers παρουσιάζουν ένα σύγχρονο βαριετέ που επιχειρεί μια αναδρομή στην ιστορία, σε πρόσωπα και γεγονότα της πόλης.        
Η μουσική -εμπνευσμένη από το λαϊκό, το ρεμπέτικο και το βαλκανικό τραγούδι- σε συνδυασμό με το χιούμορ αποτελούν τα «όπλα» τους για να ξετυλίξουν τις ιστορίες αυτές.         
Ιστορίες που αναφέρονται σε πραγματικά πρόσωπα, που γέννησε η πόλη και που το ίχνος τους είναι εμφανές ακόμα στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, γεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της χώρας και συνέβησαν εδώ, στη Νύμφη του Θερμαϊκού.          
Σε κάθε παράσταση θα εμφανίζεται και ένας διαφορετικός προσκεκλημένος- έκπληξη, από τον χώρο του θεάματος ή της δημοσιογραφίας.         
Την αυλαία των guest εμφανίσεων άνοιξε στην πρεμιέρα, ο μουσικοσυνθέτης Ευγένιος Δερμιτάσογλου.              
Ο καλεσμένος της δεύτερης παράστασης, την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου είναι ο Γιάννης Μήτσης. Ποιος θα είναι άραγε ο επόμενος;                   
Λίγα λόγια για τον καλεσμένο της παράστασης              
Ο Γιάννης Μήτσης γεννήθηκε το 1962 στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων όπου και έζησε μέχρι τα 12 χρόνια του. Άρχισε να κάνει μαθήματα κιθάρας το 1974 στο Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων.           
Το 1979 και από τη θέση του ντράμερ έφτιαξε το πρώτο του συγκρότημα, το οποίο κατέληξε σαν οριστικό σχήμα στο "Κεφάλαιο 24" και ηχογράφησε το 1986 το άλμπουμ "Τενεκεδένιοι Εισβολείς". Την επόμενη χρονιά (1987) ο Γιάννης Μήτσης φεύγει για τη Γαλλία όπου και έζησε ως το 1995 σπουδάζοντας εθνομουσικολογία.           
Παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στο Ecole Normal και το I.A.C.P. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι συνεργάστηκε με διάφορα σχήματα, ενώ έγραψε μουσική για ταινίες μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, θεατρικά έργα και κουκλοθέατρο. Το 1995 επέστρεψε στην Ελλάδα και με το "Κεφάλαιο 24" ηχογραφούν τον δεύτερο δίσκο με τίτλο "Το ευρετήριο των συμπτώσεων". Από το 1996 ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη.              
Το 1997 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο με τίτλο "Συνεχές Ωράριον".         
Από τη χρονιά εκείνη (1997) είναι μέλος των "Ξύλινων Σπαθιών" ως ντράμερ, συμμετέχοντας σε όλες τις συναυλίες του συγκροτήματος στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.           
Ηχογράφησαν μαζί τα άλμπουμ "Τροφή για τα θηρία" και "Ένας κύκλος στον αέρα" καθώς και το τελευταίο live άλμπουμ του γκρουπ.            
Τον Ιούνιο του 2004 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός δίσκος του Γιάννη Μήτση με τίτλο "Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι".  

"Πέρα από εκεί, πίσω από τί ..." - Χοροθέατρο Αδράστεια

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.          
Αγ. Δημητρίου 159Α, Θεσσαλονίκη            
τηλ. 2310 247.111, τηλ./fax 2310 991610           
www.tf.auth.gr/teloglion, e-mail: teloglion@auth.gr          
Τετάρτη 1/12/2010 Ώρα: 19.30           
Πέρα από εκεί που μας παραπέμπει ο Lautrec σαν εποχή και σαν ύφος, πίσω από αυτό που φαίνεται σε πρώτο πλάνο στα έργα του, προκύπτουν πεδία αναζήτησης στο σήμερα σε σχέση με την γυναίκα, την θηλυκότητα της, την σχέση της με το αντρικό φύλο.          
Η ένταση των γραμμών στα έργα του παραπέμπει στην ένταση της κίνησης και της μουσικής.         
Επίσης τα στοιχεία της υπερβολής, τα κωμικά στοιχεία, οι αντιθέσεις είναι οι κύριοι άξονες γύρω από τους οποίους δουλέψαμε για να δημιουργήσουμε μια σύγχρονη χορογραφία εμπνευσμένη από τα έργα του Toulouse Lautrec.           
Χορογραφία : Μαριάνθη Ψωματάκη          
Σύνθεση μουσικής : Χρήστος Μπάρμπας            
Μουσικοί : Μαριάννα  Βογιατζή, Χρήστος Μπάρμπας, Εύα Ντούρου, Όλια Ταβλαρίδου.          
Επιμέλεια κοστουμιών : Σάκης Κολαλάς            
Χορεύουν :           
Θανάσης Μεγαλόπουλος, Βίκυ Ίτσιου, Ελένη Κουγεβετοπούλου, Αναστασία Κωστοπούλου, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Αθηνά Φελούρη, Αντιγόνη Φρυδά            
Η εκδήλωση θα επαναληφθεί στις 15/12/2010 και στις 22/12/2010 στις 19.30

" Οι Μουσικές Πατρίδες "

Η Δάφνη Λέμπερου σε μία ακόμα εκπληκτική εμφάνιση στο ALAS!!!     
Ότι αγαπήσαμε...   
Με όσα μεγαλώσαμε...         
...Για ότι μας κρατά δυνατούς να συνεχίσουμε να ζούμε...         
Η Δάφνη Λέμπερου σε ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι, έτοιμη να μας ξυπνήσει τις αναμνήσεις, έτοιμη να μας καθηλώσει, έτοιμη να μας ξεσηκώσει!!!         
Γεννήθηκε στην Επανομή Θεσσαλονίκης.       
Η επαφή της με την μουσική αρχίζει σε ηλικία 10 ετών, μαθαίνοντας φυσαρμόνικα και αργότερα στη φιλαρμονική της πόλης της τρομπέτα και τύμπανο.         
Συμμετείχε για δέκα χρόνια στη φιλαρμονική Επανομής.         
Στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης σπούδασε ακκορντεόν και παρακολούθησε μαθήματα κλαρίνου με δάσκαλο τον Νίκο Δαφλίδη.        
Στο Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα παρακολούθησε ανώτερα θεωρητικά και μαθήματα φωνητικής με την Άννα Διαμαντοπούλου, όπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα.         
Συνεργάζεται με τη Σπείρα -Σπείρα από το 2005 υπό τη διδασκαλία του Σταμάτη Κραουνάκη.      
Συμμετέχει στις παραστάσεις "Χορικά", "Αιώνια θητεία στο κάλος", στη μουσική θεατρική σκηνή Αθηνα'ί'ς καθώς και στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Ευρωπα'ι'κό Κέντρο Δελφών και Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2006). Επίσης στο Ηρώδειο, στην παράσταση "Αυτά που 'κάψαν το σανίδι" (2008).       
Το 2007 συμμετείχε στο δίσκο "Πόσο σ'αγαπώ" του Σταμάτη Κραουνάκη, στο τραγούδι "Χρόνια σαν τριαντάφυλλα" σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη. Επίσης συμμετείχε στις παραστάσεις της Σπείρα-Σπείρα "Δουλάρες" (2006), "Πόσο σ'αγαπώ-επιθεώρηση" (2007), "All the buzz" (2008) και στο "Festivalium" (2009).       
Αυτή την Τετάρτη λοιπόν (1/12/2010), η Δάφνη Λέμπερου πλαισιωμένη από τον Κωνσταντίνο Κοντογιάννη (μπουζούκι-τραγούδι), τον Στάθη Άννινο (πιάνο), και τον Μίλτο Χρυσανθίδη (κιθάρα-τραγούδι), σε μια εκπληκτική-μουσική παράσταση, στο ALAS!!!        
Τηλ. Κρατήσεων: 2130 371200 (καθημερινά μετα τις 17:00)

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: «A PLACE WITHOUT PEOPLE»

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας της «Απαιτούμε Αξιοπρέπεια», η Διεθνής Αμνηστία διοργανώνει την προβολή του ντοκιμαντέρ “A Place Without People”, την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, ώρα 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο (Αίθουσα ‘Auditorium’, Σίνα 31, Αθήνα).     
Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του CineDoc, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, την ΕΡΤ, το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο και την ANEM...ON Productions.      
Μέρος των εσόδων θα διατεθούν για τους σκοπούς της Διεθνούς Αμνηστίας.        
Κόστος εισιτηρίου: 6 ευρώ.      
Πληροφορίες για εισιτήρια:        
Γαλλικό Ινστιτούτο, Σίνα 31, Τηλ: 210 3398600       
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24

Luxury Chalet Kaimaktsalan

Το Luxury Chalet Kaimaktsalan εγκαινιάζει τη νέα χειμερινή σεζόν με ειδικές τιμές σε κρατήσεις δωματίων έως τα τέλη Νοεμβρίου!         
Κάνετε την κράτησή σας από τώρα και κερδίστε.         
Επίσημη έναρξη σεζόν από 1η  Δεκεμβρίου.       
Για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι τέλος Νοεμβρίου οι τιμές για τις πολυτελείς σουίτες του Chalet θα είναι  μόνο         
98 ευρώ η δίκλινη,            
128 ευρώ η τρίκλινη,      
158 ευρώ η τετράκλινη.         
Οι τιμές ισχύουν μόνο για διανυκτερεύσεις  μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου  .           
Για διαμονή μετά τις 17 Δεκεμβρίου  καλέστε μας στο 23810-23010 για να ενημερωθείτε  για τις ειδικές τιμές.           
Αναλυτικές πληροφορίες στο ανανεωμένο site                
www.kaimaktsalan.eu          
facebook             
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καιμακτσαλάν λόγω υψομέτρου διαθέτει τη μεγαλύτερη  διάρκεια χιονιού και λειτουργεί από τα τέλη Νοεμβρίου έως τις αρχές Μαΐου.        
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΩΝ          
ΤΗΛ.ΚΕΝΤΡΟ : 23810 23010         
FAX : 23810 28890            
GSM : 6944 596 597             
ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE: www.kaimaktsalan.eu

Megaron Plus - Παναγιώτης Τέτσης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΕΤΣΗΣ            
«Να μιλήσουμε για Τέχνη»             
ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010       
ΩΡΑ 19:00             
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕ ΔΕΛΤΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ              
Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5.30 μμ.  
Τιμώντας τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, το Megaron Plus καλεί το κοινό του να παρακολουθήσει τη διάλεξη ενός από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους.          
Η ιδιαίτερη αυτή συνάντηση με πρωταγωνιστή τον ζωγράφο και ακαδημαϊκό Παναγιώτη Τέτση θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου 2010 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.              
Στην ομιλία του με τίτλο “Να μιλήσουμε για την τέχνη” ο Παναγιώτης Τέτσης θα συνδιαλεχθεί με την κριτικό τέχνης Έφη Ανδρεάδη.               
Ο Παναγιώτης Τέτσης γεννήθηκε στην Ύδρα το 1925. Το 1940 παίρνει τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Γερμανό ζωγράφο και χαράκτη Κλάους Φρισλάντερ.            
Καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα πορεία του, όμως, θα παίξει η γνωριμία του με τον Δημήτρη Πικιώνη και τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, τους οποίους ο Τέτσης θεωρεί πραγματικούς του δασκάλους.                  
Το 1943 ξεκινά τις σπουδές του στο προπαρασκευαστικό τμήμα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με δασκάλους τους Δ. Μπισκίνη και Π. Μαθιόπουλο και αποφοιτά από τη σχολή το 1949 έχοντας πάρει μαθήματα από τον Κωνσταντίνο Παρθένη.            
Το 1953 φεύγει στο Παρίσι ως υπότροφος του ΙΚΥ για να σπουδάσει στην Ecole des Beaux-Arts, όπου σπούδασε και χαρακτική, ειδικά χαλκογραφία με τον E. J. Goerg.                 
Δημιουργός και δάσκαλος, ζωγράφος και χαράκτης, ο Παναγιώτης Τέτσης είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ζωγράφος του χρώματος από τις πρώτες προσπάθειές του μέχρι τα τελευταία έργα του.       
Ενδιαφέρεται για όλες τις θεματογραφικές περιοχές – ανθρώπινη μορφή και σκηνές της καθημερινής ζωής, προσωπογραφία και νεκρή φύση, μεμονωμένα πρόσωπα και ομάδες, την τοπιογραφία και τη μεγάλη σύνθεση.              
Σε όλες τις προσπάθειες του παραμένει εξπρεσιονιστής, που όχι μόνο σχεδιάζει με χρώμα, αλλά και κατορθώνει να μεταφέρει στη ζωγραφική επιφάνεια όλο τον εσωτερικό χαρακτήρα και το εκφραστικό περιεχόμενο του χρώματος, χωρίς να θυσιάζει την οπτική πραγματικότητα.(Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών ‘Μέλισσα’ 1997                      
Στις πρώιμες προσπάθειές του (1950-1955), ο Παναγιώτης Τέτσης ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ολόσωμη προσωπογραφία και την απόδοση του ψυχικού.          
Σε άλλες  προσωπογραφίες (1955-1960) προχωρεί σε περιορισμένες εξπρεσιονιστικές παραμορφώσεις και μεγαλύτερη εντατικοποίηση του χρώματος. Στην τοπιογραφία στρέφεται όλο και σαφέστερα μετά το 1960.             
Σε αυτά τα έργα καθοριστικό ρόλο παίζει το φως. Την περίοδο 1969-1970 δίνει μια μεγάλη σειρά έργων με διάφορες όψεις της  Σίφνου και την περίοδο 1980-1990 πολλά έργα γεμάτα φως και χρώμα που εμπνέονται από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ύδρα. Τη δεκαετία του '80 ένα από τα πιο σημαντικά έργα του είναι η Λαϊκή Αγορά, μεγάλη σύνθεση με περισσότερο από 50 μ. μήκος και 2,5 μ. ύψος.            
Το 1951 διορίζεται επιμελητής στην έδρα Ελεύθερου Σχεδίου στο Τμήμα  Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ με καθηγητή τον Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Σχολής Βακαλό, όπου δίδαξε ως το 1976.                           
Το 1958 το ελληνικό τμήμα της «Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης» τον εκλέγει μεταξύ Ελλήνων υποψηφίων, για το διεθνές βραβείο του «Μουσείου Γκουγκενχάιμ», όπου και εκτίθεται το έργο του. Ακολουθεί το 1962 το Βραβείο Κριτικών για το έργο «Το Ναυπηγείο», ενώ το 1970 ορίζεται εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μπιενάλε της Βενετίας, αλλά λόγω των ειδικών πολιτικών συνθηκών αρνείται τη συμμετοχή.                  
Το 1976 εκλέγεται καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το 1992 μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στην έδρα της ζωγραφικής.          
Υπήρξε μέλος της ομάδας «Αρμός Α» και αργότερα της Ομάδας «Αρμός Β».       
Ο Παναγιώτης Τέτσης έχει παρουσιάσει το έργο του σε περισσότερες από 40 ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα του βρίσκονται στην ΕΠΜΑΣ, στην Π. Δ. Ρόδου, στην Πινακοθήκη Αβέρωφ, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στην Τράπεζα της Ελλάδος, στην Εθνική Τράπεζα κ.α.           
“Αλχημιστή των χρωμάτων” χαρακτηρίζει τον Παναγιώτη Τέτση η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στην ΑΣΚΤ Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, που σε άρθρο της το 1999 σημειώνει ότι “ο Τέτσης παραμένει ένας από τους τελευταίους οπαδούς της ζωγραφικής του βλέμματος.           
Το βλέμμα του ωστόσο δεν είναι ούτε αθώο ούτε ακαδημαϊκό. Είναι ένα βλέμμα θρεμμένο από μια μακρά ζωγραφική παράδοση, που ξεκινά από τους μεγάλους Βενετούς του 16ου αιώνα, τον Τιτσιάνο και τον Βερονέζε, περνάει από τον Γκρέκο, τον Ρούμπενς, τον Σαρντέν και τον Ντελακρουά και εκβάλλει στον Ματίς, τον Βουγιάρ, τον Μπονάρ, ακόμη και στον Ρόθκο. Θα παρατηρήσατε πως οι ζωγράφοι που ενοικούν «το φανταστικό μουσείο» του Τέτση είναι όλοι κολορίστες”. Και συνεχίζει:     
“Σε αυτή την εμμονή να ζωγραφίζει ό,τι βλέπει, να γυμνάζει καθημερινά το βλέμμα του, να αναζητεί αδιάκοπα τρόπους να μεταφράσει με χρώματα τη συνομιλία του φωτός με τον κόσμο, σε αυτή την επιούσια και αδιάκοπα ανανεούμενη πάλη οφείλει η ζωγραφική του Τέτση τη μοναδικότητά της”          
Την 1η Δεκεμβρίου, ο Παναγιώτης Τέτσης θα συναντηθεί με το κοινό στην εκδήλωση του Megaron Plus για να μιλήσει για την τέχνη της ζωγραφικής και για τα θέματα που απασχολούν τους καλλιτέχνες σήμερα.              
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά αυτόν τον σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο, να τον ακούσει και να συνομιλήσει μαζί του!  

Plisskën festival 2010

plisskën festival 2010        
Σάββατο 04.12.2010           
Κτίριο 56 - Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»                     
Το plisskën festival 2010 παρουσιάζει το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 στο Κτίριο 56 του Πολιτιστικού Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος» μερικά από τα πιο επίκαιρα και ανερχόμενα συγκροτήματα των τελευταίων χρόνων.      
Το line up του plisskën festival για το 2010 διαμορφώνεται ως εξής:          
These New Puritans (UK) Danger (FR) Chew Lips (UK)  Handsome Furs (CAN) Robots In Disguise (UK)
The Cinematics (UK) Mondkopf (FR) FM Belfast (ICE) The Longcut (UK) Futurecop! (UK) Rykarda Parasol (USA) The Lytics (CAN) Poka (GR)        
Οι πόρτες του plisskën festival 2010 θα ανοίξουν στις 12:15 ενώ το πλήρες πρόγραμμα του festival θα ανακοινωθεί σύντομα.        
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010 από τα καταστήματα Public (Σύνταγμα, Γλυφάδα, Πειραιάς, The Mall Μαρούσι), το Ticket House (Πανεπιστημίου 42) και online στο www.ticketarena.grΤο εισιτήριο κοστίζει 30 Ευρώ στην προπώληση ενώ την ημέρα διεξαγωγής στο ταμείο του festival 37 Ευρώ.        
www.plisskenfestival.com             
www.twitter.com/plisskenfest           
www.myspace.com/plisskenfestival