Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Γευστικές συνταγές χωρίς ενοχές - με υπολογισμό θερμίδων.
(Το βιβλίο τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο Καλύτερου βιβλίου Υγείας και Διατροφής σε διεθνή διαγωνισμό στην Ισπανία. )
Συγγραφέας: Λένα Τερκεσίδου
Έτος: 1 Ιουνίου 2010
Σχήμα:17Χ24
Σελίδες:152
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN:978-960-6864-55-1  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Σύγχρονος θερμιδομετρητής τροφίμων και μαγειρεμένων φαγητών
Συγγραφέας:Λένα Τερκεσίδου
Έτος:2006
Σχήμα:17x12
Σελίδες:152
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-17-0  

ΔΕΙΤΕ ΤΟ 
Ευκολες δίαιτες για γρήγορο και υγιεινό αδυνάτισμα
ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΒΑΡΟΣ
ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΣ
Συγγραφέας:Λένα Τερκεσίδου
Έτος:2007 Μάιος
Σχήμα:17Χ12
Σελίδες:136
Εξώφυλλο:Μαλακό
ISBN:960-6638-38-1 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ
Ζωοδόχου Πηγής 2-4

106 79 Αθήνα
Τηλ: 210 38 08 445
email diaplasi@yahoo.gr
website: www.diaplasibooks.gr

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ
Ίμερος

Το Σπίτι της Κύπρου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Κυριάκου Χαραλαμπίδη ΙΜΕΡΟΣ την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012, στις 8 μ.μ.,
στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα).
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
ο Γιώργης Γιατρομανωλάκης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,
ο Ευριπίδης Γαραντούδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, η Έρη Σταυροπούλου, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας
Πανεπιστημίου Αθηνών, και ο Μάνος Στεφανίδης, κριτικός τέχνης-Επίκουρος Καθηγητής
Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Με την ποιητική του σύνθεση Ίμερος, που προστίθεται στις άλλες δέκα που εξέδωσε ως τώρα, ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης εμβαθύνει στην έννοια του Έρωτος, ιδωμένου από ποικίλες οπτικές γωνίες. Το μοτίβο της συλλογής, παρμένο από το πλατωνικό Συμπόσιον, προσφέρει και τον χαρακτηριστικό τόνο για την ερμηνεία του όλου έργου: «Έρως δ’ εστίν έρως περί το καλόν, ώστε αναγκαίον Έρωτα φιλόσοφον είναι». Το «καλόν», που εδώ σημαίνει την ομορφιά, διεκτείνεται πέρα από το σωματικό κάλλος, χωρίς αυτό να πάψει να κατέχει πρωτεύοντα ρόλο στα 31 ποιήματα της συλλογής. Το ουσιώδες είναι ότι ο ποιητής επιχειρεί και ανασυνθέτει με συνεπτυγμένο τρόπο, και σε γλώσσα πολυφωνική με αρχαιοελληνικές απηχήσεις, το κάλλος στη βαθύτερη σημασία του. Η κυριαρχούσα μορφή της Αφροδίτης μεταστοιχειώνεται σε πολύμορφες όψεις της Ελένης και άλλων μυθογενών αλλά και νεότερων προσώπων που εκφράζουν ζωτικά στοιχεία της αναλλοίωτης πραγματικότητας. Η θεώρηση εν γένει της ζωής συνεπικουρείται από βαθιά υπαρξιακή συναίσθηση. Ως προέκταση όλων αυτών είναι και τα δύο ακροτελεύτια ποιήματα ποιητικής, στα οποία ο δημιουργός-ποιητής στοχάζεται γύρω από τα πράγματα και την ίδια τη φύση της δημιουργίας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Εντολή άνωθεν
Ελένη Λάππα-Οικονόμου
ISBN 978-960-6801-81-5
σελίδες 128
Δέκα βαθιά ανθρώπινες ιστορίες που διαδραματίζονται σε διαφορετικό χώρο και χρόνο. Οι ήρωές τους διαφέρουν ως προς την ηλικία, το φύλο, το χαρακτήρα και τη μόρφωση. Όλοι τους όμως είναι εγκλωβισμένοι σε συνθήκες που τους επιβάλλονται και προσπαθούν συνειδητά ή ασυνείδητα να ξεφύγουν. Θα τα καταφέρουν; Ο ληστής που εισβάλλει στο σπίτι ενός γέρου στην πλατεία Βικτωρίας, η φιλία ενός βαρκάρη με Εβραίο γιατρό στα Τουρκοκρατούμενα Γιάννενα, η αρρώστια που επιτίθεται στη ζωή της ηρωίδας, ο έρωτας χωρίς αναστολές, ο φόβος από τα βιώματα ολοκληρωτικού καθεστώτος, η τύχη μιας οικογένειας δωσιλόγων σε ένα ορεινό χωριό της Ηπείρου, το ναυάγιο στην Παμβώτιδα, ο βιασμός και η φιλία μιας νεαρής Ουκρανής, ο κουκουλοφόρος "αναρχικός" στη φλεγόμενη Αθήνα του '08, είναι μερικά από τα θέματα που στοιχειώνουν την αφήγηση.

ΝΕΑ απευθείας σύνδεση Αθήνα - Κουβέιτ /// NEW direct flight Athens - Kuwait

Αγαπητοί μας πελάτες και συνεργάτες,
Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη νέας απευθείας πτήσης που θα ενώνει την Αθήνα με την Πόλη του Κουβέιτ, με το πρώτο δρομολόγιο να έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιουνίου 2012!
Η μεγάλη ζήτηση της αγοράς τουρισμού του Κουβέιτ για ταξίδια στην Ελλάδα ενίσχυσε την απόφαση της Aegean Airlines να συνδέσει απευθείας την Πόλη του Κουβέιτ με την Αθήνα.
Όσο για την Ελληνική αγορά, το Κουβέιτ ευνοεί την δημιουργία επιχειρήσεων και συνεργασιών καθώς αποτελεί την τέταρτη πλουσιότερη οικονομία του κόσμου σε πετρέλαιο και το έκτο πλουσιότερο κράτος στον κόσμο (βάσει στοιχείων της CIA).
Δρομολόγια θα εκτελούνται κάθε Πέμπτη και Σάββατο από την Αθήνα προς την Πόλη του Κουβέιτ και κάθε Παρασκευή και Κυριακή από την Πόλη του Κουβέιτ προς την Αθήνα (με ελάχιστες εξαιρέσεις).
Ελπίζουμε ότι η νέα αυτή σύνδεση όχι μόνο θα τονώσει την Ελληνική αγορά τουρισμού, αλλά θα αποτελέσει και πραγματικό αρωγό στις ήδη καλές σχέσεις της χώρας μας με το Κουβέιτ.
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 211 211 8888.
Η Ομάδα της MidEast
Dear customers and partners,
We are pleased to announce the launch of a new direct flight that will connect Athens to the City of Kuwait, with the first flight scheduled for the 21st of June 2011!
The high demand of the Kuwaiti tourism market for traveling to Greece reinforced the decision of Aegean Airlines to directly connect the City of Kuwait to Athens.
As for the Greek market, Kuwait is one of the strongest countries (it is the fourth richest economy in oil and the sixth richest country in the world based on CIA data) and the existence of free zones encourages the foundation of new business and collaborations.
Flights are scheduled to run every Thursday and Saturday from Athens to the City of Kuwait and every Friday and Sunday from the City of Kuwait to Athens (with a few exceptions).
We hope that this new connection will not only boost the Greek tourism market but it will also take the relationship of the two countries one step forward.
For further information, please contact us at +30 211 211 8888.
The MidEast Team
Tel.:
+30 211 211 8888 | 105-107 Vas. Sofias Ave., 115 21 Athens - Greece
MidEast International Tours
www.mideast.gr
Check our Brochures!

Ε-mail: mideast@mideast.gr - Fax: +30 210 642 6147
ISO 9001:2000
GNTO Authorization Licence No: 0206Ε61000259300

Ένα υπέροχο 3ήμερο στη Μύκονο με 50€ μόνο!!!!!!!

Μύκονος: 50€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα στον μαγευτικό Ορνό
Μύκονος: 50€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα στον μαγευτικό Ορνό.Ένα ονειρεμένο ταξίδι στο πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αιγαίου με χίλιες δυνατότητες για διασκέδαση, χαλάρωση και ότι άλλο φανταστείτε σε μία τιμή που δεν ξανάγινε!!!!

Μηχανικός Καλύμνου Ο ΓΝΗΣΙΟΣ