Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλες αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»

Τα «Επίκαιρα», στο τεύχος 123, που κυκλοφορεί την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου παρουσιάζουν μια Εθνική συνολική πρόταση ανατροπής των δυσμενών δεδομένων. 
Καθώς βαθαίνει καθημερινά η υπερχρέωση της χώρας και μαζί τα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα στα οποία μας έχει οδηγήσει η συνταγή της τρόικας, καθίσταται πλέον εμφανές ότι η έξοδος από το Μνημόνιο μπορεί να γίνει μόνο με την ανάληψη μεγάλων πολιτικών πρωτοβουλιών.  
Δύο προτάσεις εξόδου από την κρίση που μπορούν να αποτελέσουν το δίπτυχο της Λύσης της Σωτηρίας της Ελλάδας έχουν κατατεθεί ή συζητηθεί, χωρίς όμως να έχει δοθεί η απαιτούμενη προσοχή από τις πολιτικές ηγεσίες. 
Η πρώτη πρόταση, η οποία έχει τεθεί υπόψη των αρχηγών των δύο μεγάλων κομμάτων, Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου, θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.                     
Η πρόταση είχε διατυπωθεί από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Γιώργο Λιλλήκα, καταρχάς στον Γιώργο Παπανδρέου κατά τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του, πριν ο ίδιος βάλει την Ελλάδα στο μηχανισμό και αφορά μια ενδεχόμενη συμφωνία Ελλάδας - Κύπρου –στο πλαίσιο μιας εθνικής συνεννόησης με μακροπρόθεσμη στρατηγική στόχευση, αλλά με γεωοικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη, τα οποία θα προκύψουν σε εγγύτερο χρονικό ορίζοντα, μεσοπρόθεσμα.
Η δεύτερη πρόταση αφορά την εύρεση της σωστής οδού, δικαστικής και πολιτικής, για την απαίτησης από τη Γερμανία των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού αναγκαστικού δανείου. 

Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:
- Τη αποκαλυπτική δημοσκόπηση της VPRC για το πώς «βλέπουν» οι Eλληνες τη Γερμανία με την επιμέλεια του Γιάννη Κορωναίου και την ανάλυση του Χριστόφορου Βερναρδάκη.

- Τη συνέντευξη του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στο Λάμπρο Καλαρρύτη, που με το μαχητικό του λόγο σχολιάζει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών μας.
- Το ρεπορτάζ για την άγνωστη ατζέντα επαφών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά και του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, από το Μανόλη Κοττάκη.
- Την ανάλυση του Ι. Α. Φωτόπουλου για το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον τραπεζικό τομέα.
- Τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις Ένοπλες Δυνάμεις, που ενέχουν μεγάλους κινδύνους., όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Μάνου Ηλιάδη.
- Τη ζοφερή εικόνα που απεικονίζουν οι Γιατροί του Κόσμου για την ανθρωπιστική κρίση που έχει χτυπήσει την Ελλάδα, μέσα από το ρεπορτάζ του Γιάννη Συμεωνίδη.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΑΡΑΜΑΝΙΑΝ!

Σάββατο 3 / 3 / 2012 ΩΡΑ 9:30 – 14:30                             
Μάρω Θεοδωράκη                                   
Ομαδικά παιχνίδια με άξονα τα συναισθήματα                            
Το Σεμινάριο αυτό έχει την πρόθεση με αφορμή συναισθήματα που βιώνουν τα παιδιά όπως είναι η αγάπη, η λύπη, η χαρά, ο φόβος, η ζήλια -, η δειλία κ.α. να ενεργοποιήσει τον εκπαιδευτικό στον τομέα της μουσικοκινητικής αγωγής – πράξης και σκέψης.                            
Μέσα από πρωτότυπα μουσικά παιχνίδια και μέσα από την βιωματική προσέγγιση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αφυπνίσουν και να αναβαθμίσουν το συναισθηματικό και νοητικό τους πεδίο.                                       
Αρετή Καραμανιάν                           
Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να μάθουν πώς να μεγαλώσουν παιδιά με συναισθηματική νοημοσύνη ή νοημοσύνη της καρδιάς.                       
Το να διαθέτει κανείς συναισθηματική νοημοσύνη σημαίνει ότι μπορεί να είναι ο εαυτός του, να αγαπά, να δημιουργεί αρμονικές σχέσεις με τους άλλους, να εξελίσσεται, να αντιδρά στις συναισθηματικά δύσκολες καταστάσεις, σε διαμάχες, αποτυχίες, χωρισμούς, αξιοποιεί τις δοκιμασίες της ζωής ώστε να γίνονται εποικοδομητικές και όχι καταστροφικές.                               
Με λίγα λόγια, σημαίνει ότι έχει «δεξιότητες ζωής».                          
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Εμπορικού & Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών Πλ. Γεωργίου 25 Α.                            
Κόστος συμμετοχής: 25 ευρώ για συνδρομήτριες/τες – φοιτήτριες/τες: 20 ευρώ.                         
Πληροφορίες περιοδικό Παράθυρο στην εκπαίδευση του παιδιού 2103610704 & 210-3601365-66                     
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.                         
Συνδιοργάνωση «Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού» και Εκδόσεις Διάπλαση                         
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑΠΛΑΣΗ                             
Ζωοδόχου Πηγής 2-4                        
106 79 Αθήνα                           
Τηλ: 210 38 08 445                        
email diaplasi@yahoo.gr                        

Ενημέρωση από Disabled.GR και περιοδικό Αυτονομία (ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ)

Το περιοδικό άλλαξε τίτλο και από ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έγινε Αυτονομία.                              
Έχουμε πλέον νέο τίτλο και νέο λογότυπο που πολύ σύντομα θα τα ανεβάσουμε στο http://www.disabled.gr/ για να μας πείτε τη γνώμη σας για τις αλλαγές.                          
Στο http://www.disabled.gr/preview/084/cover_front.jpg μπορείτε να δείτε το νέο εξώφυλλο, με το νέο τίτλο και το νέο λογότυπο για να τα θαυμάσετε.                             
Το νέο τεύχος του περιοδικού Αυτονομία πρόκειται να ταχυδρομηθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου.                              
Πάντα όλα τα τεύχη του περιοδικού βρίσκονται διαθέσιμα για online ανάγνωση στο http://www.disabled.gr/ και σε μορφή εικόνας ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως εκδίδεται.                            
Τα ΕΛΤΑ εξακολουθούν και είναι αυξημένα. Δεν φτάνει που βρισκόμαστε σε βαθιά οικονομική κρίση το κράτος εξακολουθεί και αυξάνει τα ποσά.                             
Εκατοντάδες περιοδικά και εφημερίδες έχουν κλείσει από αυτές τις αδικαιολόγητες αυξήσεις των ταχυδρομικών τελών.                           
Δύσκολες εποχές και πρέπει να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών.                          
Ο Παναγιώτης Ζούρος στον ΕΟΠΥΥ για να παραπονεθεί για τα προβλήματα που δημιουργούνται στη χορήγηση καθετήρων για διαλείποντες καθετηριασμούς http://www.disabled.gr/lib/?p=43382 και ίσως χρειαστεί να παραδειγματιστούμε από τον Παναγιώτη και να κάνουμε ένα γενικευμένο ντου.                        
Στις 15 Φεβρουαρίου το υπουργείο Παιδείας κάλεσε με Δελτίο Τύπου τους υποψήφιους με σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε ορισμένο αριθμό θέσεων, καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων, για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 35 του Ν.3794/2009, ΦΕΚ 156/Α/4-9-2009), να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς Επιτροπές, που έχουν συσταθεί στα δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία που αναφέρονται παρακάτω, προκειμένου να αποκτήσουν το Πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησής τους.                                           
Διαβάστε περισσότερα στο http://www.disabled.gr/lib/?p=43365                              
Η εργατική εστία και ο οργανισμός εργατικής κατοικίας καταργήθηκαν http://www.disabled.gr/lib/?p=43338                                  
Με νέα εγκύκλιο του ο ΕΟΠΥΥ διευκρινίζει τους όρους χορήγησης των αναλώσιμων.                       
Διαβάστε την εγκύκλιο με προσοχή στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=43350                                   
Χορήγηση συνταγών τριών μηνών από τον ΕΟΠΥΥ http://www.disabled.gr/lib/?p=43311                               
Νέες τροποποιήσεις για το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο της Δ.Ε.Η. στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=43300 αν και σύμφωνα με τις εφημερίδες ετοιμάζεται ακόμη πιο νέα τροποποίηση εντός των επόμενων ημερών.                            
Χαμός στην απογραφή των προνοιακών επιδομάτων. Η τοπική αυτοδιοίκηση υπολειτουργεί.                         
Δείτε τα σχετικά βίντεο στη διεύθυνση http://www.disabled.gr/lib/?p=43445                          
Το νοσοκομείο του Κιλκίς έγινε αυτοδιαχειριζόμενο http://www.disabled.gr/lib/?p=43423                              
Το κράτος φαίνεται να προσπαθεί να περιορίσει την έκδοση συντάξεων και επιδομάτων μαϊμού αλλά όπως φαίνεται από το http://news.disabled.gr/?p=43573 και από το http://news.disabled.gr/?p=43589 δεν τα καταφέρνει.                              
Τελικά ο μόνος τρόπος για να περιοριστούν οι απάτες είναι η διακοπή όλων των επιδομάτων και των συντάξεων.                            
Αυτοκτόνησε δημοσιογράφος με αναπηρία που εργαζόταν στην ΕΡΤ επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβασή του http://news.disabled.gr/?p=43579                          
Πάλι από «κόσκινο» οι αναπηρικές συντάξεις http://news.disabled.gr/?p=43563
Και νέες αλλαγές στη φορολογία ετοιμάζονται να κάνουν http://news.disabled.gr/?p=43559 και ας ελπίσουμε πως στο τέλος ίσως μείνει και κάτι όρθιο.                                 
Επειδή οι εποχές είναι δύσκολες, τα προβλήματα είναι πολλά και οι απαντήσεις λίγες μην ξεχνάτε πως στο http://www.disabled.gr/forum/ φιλοξενείται η μεγαλύτερη ψηφιακή κοινότητα ανθρώπων που έχουν κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία και ίσως μπορούν να δώσουν απαντήσεις ακόμη και σε σύνθετα προβλήματα.                            
Πολλούς χαιρετισμούς, http://www.disabled.gr/ και περιοδικό Αυτονομία

Δελτίο Τύπου EKEBI: «2012, Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου» - Επέτειος για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του

«2012, Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου»                              
Επέτειος για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του                                    
Το πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων για το Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα 20/2/2012, ώρα 12:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΚΕΒΙ.                              
Μίλησαν οι: Ζωή Καζαζάκη, προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού (ΥΠΠΟΤ), Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου, Αλέξης Ζήρας, πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων, Ελένη Τζανετάκου-Τζινιέρη, διευθύντρια της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Σπάρτης (Αρχείο Ν. Βρεττάκου), Αναστασία Λαμπρία, εκδόσεις Ποταμός (επετειακές εκδόσεις του Έτους) , Δημήτρης Αρβανιτάκης, υπεύθυνος εκδόσεων Μουσείου Μπενάκη. Χαιρετισμό υπεύθυνε ο γιος του Ν. Βρεττάκου, σκηνοθέτης Κώστας Βρεττάκος.                                
Έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας, τον Νικηφόρο Βρεττάκο τιμά φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού ανακηρύσσοντας το 2012 ως «Έτος Νικηφόρου Βρεττάκου» με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή.                                
Τον επίσημο επετειακό εορτασμό έχει αναθέσει το ΥΠΠΟΤ στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).                                    
Ο Νικηφόρος Βρεττάκος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τις πνευματικές, πολιτικές και κοινωνικές αναζητήσεις του ελληνισμού κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα.                               
Η διαχρονικότητα του έργου του (ποίηση και πεζογραφία, δοκίμιο) είναι δεδομένη καθώς εξακολουθεί να διαβάζεται και να συγκινεί τους αναγνώστες του. Επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ύπαρξη γράφοντας για τη συγκίνηση και τα αισθητήρια, την έννοια της ομορφιάς μέσα στη Φύση, τη δύναμη της μνήμης, την ελληνικότητα μέσα από τη γλώσσα, την ουσία του πολιτισμού.                        
Βιογραφικό σημείωμα                             
Ο Νικηφόρος Βρεττάκος γεννήθηκε στο χωριό Κροκεές της Λακωνίας.                          
Τα μαθητικά του χρόνια πέρασε στις Κροκεές και το Γύθειο. Από το 1929 έζησε στην Αθήνα ενώ παράλληλα τότε έκανε τα πρώτα του λογοτεχνικά βήματα.                                 
Συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση.                               
Από το 1946 ως το 1949 εργάστηκε στο περιοδικό Ελεύθερα Γράμματα (αρχικά στη στήλη του βιβλίου, στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης, εκδότης και διευθυντής).                               
Ασχολήθηκε επίσης με την πεζογραφία , την κριτική και τη δημοσιογραφία. Με το πραξικόπημα του 1967 αυτοεξορίστηκε στην Ελβετία. Προτάθηκε τέσσερις φορές για το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.                                  
Τιμήθηκε με βαρυσήμαντα βραβεία όπως, μεταξύ άλλων, το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (1940, 1956, 1982), το βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (1974), το Αριστείο Γραμμάτων από την Ακαδημία Αθηνών (1982).                                      
Εκλέχθηκε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών (1986) και αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1991).                            
Πρόγραμμα εκδηλώσεων                            
Το πρόγραμμα των ποικίλλων δράσεων και εκδηλώσεων πραγματοποιείται σε συνεργασία με φορείς και ιδρύματα: Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης / Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου, το Μουσείο Μπενάκη, την Εταιρεία Συγγραφέων, εκδόσεις Ποταμός.                              
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ                           
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Μουσείο Μπενάκη οργανώνουν επιστημονικό συνέδριο αφιερωμένο στο έργο του ποιητή, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Νοεμβρίου του 2012 στο Συνεδριακό κέντρο του Μουσείου Μπενάκη (οδός Πειραιώς 138).                                    
Την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζουν ο πρόεδρος Σταύρος Ζουμπουλάκης (εκδότης Νέας Εστίας) και τα μέλη Ελένη Τζανετάκου (Διευθύντρια Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης) και Δημήτρης Αρβανιτάκης (υπεύθυνος εκδόσεων Μουσείου Μπενάκη).                                
Με στόχο να ερευνηθούν το καλλιτεχνικό «πιστεύω» του Νικηφόρου Βρεττάκου και η ποιητική του διαδρομή, η ιδιαίτερη φυσιογνωμία του έργου του, οι τρόποι συνομιλίας του με τις διαστάσεις του ιστορικού χρόνου και μάλιστα το καλλιτεχνικό εξαγόμενο από τη συνάντηση της ποιητικής με την ιδεολογία, έχουν προσκληθεί περισσότεροι από 20 διακεκριμένοι μελετητές του έργου του.                             
Θα ακολουθήσει έκδοση των πρακτικών του συνεδρίου η οποία θα περιλαμβάνει τις εισηγήσεις των πανεπιστημιακών, συγγραφέων και μεταφραστών του έργου του από την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα αφορούν σε τρεις θεματικές: Μαρτυρίες για τον Νικηφόρο Βρεττάκο, Ο κόσμος του λογοτεχνικού έργου του Βρεττάκου, Η συνάντηση της λογοτεχνίας με την ιστορία και την ιδεολογία.                                
Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα προβληθεί και η ταινία της σκηνοθέτιδας, μεταφράστριας και συγγραφέως Αθανασίας Δρακοπούλου για τη ζωή και το έργο του ποιητή «Περιουσιακά στοιχεία».                                      
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ                             
Η καθιερωμένη ποιητική καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που οργανώνει κάθε χρόνο το ΕΚΕΒΙ για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (21 Μαρτίου), είναι φέτος αφιερωμένη στον Ν. Βρεττάκο: καλαίσθητες αφίσες με στίχους του θα προβληθούν στις οθόνες των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και του ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ καθώς και στις εσωτερικές οθόνες του ΤΡΑΜ φέρνοντας σε άμεση επαφή το κοινό με χαρακτηριστικά δείγματα από το έργο του. (με την ευγενική παραχώρηση της ΣΤΑΣΥ – Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε.)                                      
[επιλεγμένοι στίχοι για την καμπάνια ποίησης]                               
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνουν επίσης Βραδιά ποίησης και μουσικής που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Μαρτίου -Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, στον πολυχώρο Bacaro.                                    
Η Αλίκη Καγιαλόγλου θα τραγουδήσει μελοποιημένα ποιήματα γνωστών ποιητών, μεταξύ των οποίων και του Νικηφόρου Βρεττάκου.                           
Η Εταιρεία Συγγραφέων θα διοργανώσει δύο επιπλέον γεγονότα:                         
Το επόμενο βράδυ, την Πέμπτη 22, συνεχίζεται ο εορτασμός με αναγνώσεις ποίησης στο Ιωνικό Κέντρο (Λυσίου 11, στην Πλάκα).                              
Μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων θα διαβάσουν πολιτική ποίηση (από τον Όμηρο μέχρι σήμερα) σε μια βραδιά αφιερωμένη στη μνήμη του Νικηφόρου Βρεττάκου. [Συνδιοργάνωση: Εταιρεία Συγγραφέων / Εθνικό Κέντρο Βιβλίου]                               
Η Λέσχη Ανάγνωσης της Εταιρείας Συγγραφέων στις δυο μαρτιάτικες συναντήσεις της θα κάνει αναγνώσεις ποιημάτων του Ν. Βρεττάκου ενώ θα γίνουν εισηγήσεις από μέλη της Λέσχης για τη ζωή του ποιητή και το έργο του.                               
ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΕΒΙ                               
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου οργανώνει, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης/Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου, ειδικό θεματικό περίπτερο αφιερωμένο στον ποιητή, παρουσιάζοντας στο βιβλιόφιλο κοινό σπάνιο υλικό από το Αρχείο (χειρόγραφα, προσωπικές συλλογές κ.ά), αλλά και οπτικοακουστικό υλικό, παλιές και νεώτερες εκδόσεις του έργου του, χρονολόγιο, κ.ά. στην 9η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (24-27 Μαΐου) και στην 5η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου.                                  
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ (http://vrettakos.ekebi.gr/)                             
το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου δημιουργεί ιστότοπο για τον Βρεττάκο, επικεντρώνοντας στον άνθρωπο και το έργο του, εντός του κόμβου του διευκολύνοντας τους βιβλιόφιλους χρήστες του Διαδικτύου στην αναζήτηση πληροφορικών που αφορούν το χρονολόγιο, την εργογραφία, τις κριτικές, το σωζόμενο οπτικοακουστικό υλικό.                              
Επίκειται και η ψηφιοποίηση υλικού από το Αρχείο Νικηφόρου Βρεττάκου, το οποίο διαχειρίζεται η Βιβλιοθήκη Σπάρτης και θα δημοσιευθεί σε ειδικό κόμβο. Θα υπάρχει σύνδεση με τον αντίστοιχο ιστότοπο του ΕΚΕΒΙ.                            
ΚΙΝΗΤΗ ΕΚΘΕΣΗ                                 
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου δημιουργεί κινητή έκθεση-αφιέρωμα στον Λάκωνα ποιητή, που συνοδεύει τις κατά τόπους εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού, περιοδεύοντας κατά τη διάρκεια της χρονιάς στη χώρα μας και στο εξωτερικό.                            
Στόχος του ΕΚΕΒΙ είναι να δώσει κίνητρο σε πολιτιστικούς φορείς, σχολεία, βιβλιοπωλεία, έδρες νεοελληνικών σπουδών, δημοτικές βιβλιοθήκες και λέσχες ανάγνωσης να οργανώσουν εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό φιλοξενώντας την έκθεση.                                      
Η έκθεση θα αποτελείται από 16 ταμπλό με εργοβιογραφικά στοιχεία, εξώφυλλα βιβλίων, φωτογραφικό και αρχειακό υλικό για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα.                         
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ Ν. ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ                                    
Στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης μετάφρασης ελληνικών έργων σε ξένες γλώσσες «Φράσις» το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου προτίθεται να δώσει προτεραιότητα σε προτάσεις για τη μετάφραση έργων του Νικηφόρου Βρεττάκου σε άλλες γλώσσες, με αφορμή τον εορτασμό.                                 
Ο στόχος είναι να κινήσει και να ανανεώσει το ενδιαφέρον των ξένων εκδοτικών οίκων για το έργο του σημαντικού Έλληνα ποιητή.                              
Σήμερα, το Αρχείο Μεταφρασμένων Ελληνικών Βιβλίων του ΕΚΕΒΙ καταγράφει 18 μεταφρασμένα έργα του Βρεττάκου (εκδόσεις αγγλικές, γαλλικές, γερμανικές, ιταλικές, ισπανικές, τουρκικές, βουγλαρικές, ρωσικές, κ.ά) και 2 συμμετοχές σε συλλογικές εκδόσεις (αλβανικές).                                  
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ                                   
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, προκειμένου να ενθαρρύνει τη διοργάνωση εκδηλώσεων από πολιτιστικούς και άλλους φορείς για τον εορτασμό του «Έτους Βρεττάκου», διαθέτει σε κάθε ενδιαφερόμενο (βιβλιοπωλεία, σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, έδρες νεοελληνικών σπουδών, δημοτικές βιβλιοθήκες, λέσχες ανάγνωσης κ.ά.), την κινητή έκθεση-αφιέρωμα στον Νικηφόρο Βρεττάκο που συνοδεύεται από την αφίσα του «Έτους Βρεττάκου» και από ταινίες με θέμα τη ζωή και το έργο του.                                          
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ                                   
Το «Ημερολόγιο εκδηλώσεων» στον κόμβο του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (www.ekebi.gr) αποκτά ειδική «σελίδα» για τον Ν. Βρεττάκο και καταγράφει -σε καθημερινή βάση- το σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε όλη την επικράτεια, καθώς και στο εξωτερικό, προσφέροντας μια γρήγορη, ακριβή και άμεση ενημέρωση σ’ όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν.                                     
ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ                             
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης ως κύριος υπεύθυνος για το Αρχείο του Λάκωνα ποιητή και Ακαδημαϊκού Νικηφόρου Βρεττάκου, το οποίο φιλοξενείται στους χώρους της, συνεργάζεται άμεσα με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίο (ΕΚΕΒΙ) και συμμετέχει σε ό,τι αφορά στον εορτασμό του «Έτους Νικηφόρου Βρεττάκου».                              
Εκπαιδευτικά προγράμματα/κόμβος/εκδόσεις/εκδηλώσεις                           
Επίσης υπάρχει αγαστή συνεργασία της Βιβλιοθήκης Σπάρτης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, λειτουργίας κόμβου στο διαδίκτυο, εκδόσεων, εκδηλώσεων για την προβολή του τιμώμενου ποιητή.                            
[αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης]                                         
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟ                                  
Τρεις νέες εκδόσεις ετοιμάζει ο εκδοτικός οίκος ΠΟΤΑΜΟΣ στο πλαίσιο του εορτασμού του Έτους Ν. Βρεττάκου:                                 
Νικηφόρος Βρεττάκος, Στης μνήμης το διάστημα. Λεύκωμα με σπάνιο εν πολλοίς ανέκδοτο εικονογραφικό υλικό.                                               
Γράμματα. Τέσσερα τομίδια με συγκεντρωμένες σημειώσεις και κείμενα του Νικηφόρου Βρεττάκου.
Αλληλογραφία. Επιλογή από την πλουσιότατη επιστολογραφία του.                                 
[αναλυτική παρουσίαση των εκδόσεων]                                       
Το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου ευχαριστεί θερμά τον κ. Κώστα Βρεττάκο για τη συνολική υποστήριξή του.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Στην άκρη του κόσμου, Γ. Ξενάριος | Πέμπτη 23/02/12 Ευριπίδης στη Στοά

Η εθνοαποδόμηση και η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

10DVD ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΛΙΑ


ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ 10DVDΜΟΝΟ 19.90 Ευρώ
Η κασετίνα περιέχει 16 παραμύθια:
Dvd 1- Η Χιονάτη Και Οι 7 Νάνοι
Dvd 2 – Η Σταχτοπούτα
Dvd 3- Ο Παπουτσωμένος Γάτος
Dvd 4- Ο Λαγός Και Η Χελώνα - Το Λιοντάρι Και Το Ποντίκι - Η Αλεπού Με Την Κομμένη Ουρά
Dvd 5 – Το Ασχημόπαπο- Το μαγικό λυχνάρι- Οι άλτες
Dvd 6 –Η Μικρή Γοργόνα- Το έλατο- Ότι κάνει ο γέροντας είναι σωστό
Dvd 7 – Το Κοριτσάκι Με Τα Σπίρτα
Dvd 8 – Η μικρή πριγκίπισσα
Dvd 9 –Η Ωραία Κοιμωμένη
Dvd 10 – H Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΩΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Κατεβάστε δωρεάν                                  
http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/Perna_perna_i_melissa.zip                                       
http://www.fmrecords.net/~fmpartners/tracks/I_mikri_Eleni.zip                                          

Η στυτική δυσλειτουργία και η αντιμετώπισή της

medicalnews.gr
Η στυτική δυσλειτουργία και η αντιμετώπισή της

«Έκοβαν» 500 συνταγές το μήνα!

Μειώστε τη χοληστερίνη σας μέσω της άσκησης

Κίνδυνοι από την χρήση γενόσημων φαρμάκων

Βιβλιοπαρουσίαση "Αντεθνικώς Δρώντες"

Κοινωνία Υπό Kατασκευή | Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου | Η κρίση μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 20.00 ▌ Η κρίση μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ
Ο ρόλος των ΜΜΕ στην κρίση, την προπαγάνδιση των κυβερνητικών πολιτικών και του μνημονίου. Αναφορά σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας στον Τύπο. Τι συμβαίνει με την ελευθερία λόγου; Ποια η σημασία της εναλλακτικής ενημέρωσης;                         

Ομιλητές:
Κώστας Βαξεβάνης (δημοσιογράφος) Πέπη Ρηγοπούλου (πανεπιστημιακός) Δημήτρης Τρίμης (πρόεδρος ΕΣΗΕΑ)

Συντονισμός: 

Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος)
Θεμιστοκλέους 80, 106 81 Εξάρχεια   /   τηλ: 210 3800070   /   fax: 210 3800071 e-mail: info@floralcafe.gr

Γ.ΝΤΑΛΑΡΑΣ : ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑΣ

Διακοπές στη βόρεια Ελλάδα!

Δράμα Παρανέστι: 59€ για 3ήμερο για 2 άτομα     
Καϊμακτσαλάν: 89€ για τριήμερο για 2 άτομα

Κοζάνη, Βλάστη: 79€ για 3ήμερο για 2 άτομα.
Νέοι Πόροι: 85€ για 3ήμερο για 2 άτομα









Προβλήματα πνευματικής ιδιοκτησίας για το Pinterest

Προβλήματα πνευματικής ιδιοκτησίας για το Pinterest
Πώς να υπογράφετε αρχεία στο iPhone και Android

Κλείνουν σατιρικοί λογαριασμοί twitter στη Γαλλία

Η Microsoft παρουσιάζει εφαρμογή Skydrive για Windows

Εφαρμογή για πληκτρολόγηση μηνυμάτων από τυφλούς

"Η Ελλάδα είναι τώρα επίσημα χρεοκοπημένη" - Nέο σεξουαλικό σκάνδαλο για τον DSK - Αγγλικό δίκαιο θα διέπει τα νέα ομόλογα - ΣΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP;

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR
ΣΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP;

ΝΑΙ 
ΟΧΙ
"Η Ελλάδα είναι τώρα επίσημα χρεοκοπημένη"

Καρατζαφέρης: "Ξεφτιλιστήκαμε διεθνώς"

Σαμαράς: "Η απόφαση και τόνισε ότι απομακρύνει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της Ελλάδας και ανοίγει τον δρόμο για εκλογές"

Αγγλικό δίκαιο θα διέπει τα νέα ομόλογα

Σε λιγότερες δόσεις η καταβολή της έκτακτης εισφοράς

Η Πορτογαλία, ο επόμενος αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης

Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα

Φόρος καυσαερίων στις αεροπορικές μετακινήσεις

Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο

Ιδρύονται θεματικές ειδικές οικονομικές ζώνες στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη

Nέο σεξουαλικό σκάνδαλο για τον DSK

Άνετη επικράτηση του Ολάντ στις γαλλικές προεδρικές εκλογές δείχνει δημοσκόπηση

Ως πότε θα κρύβουν τους «σκελετούς» οι ευρωπαϊκές τράπεζες

Ως πότε θα κρύβουν τους «σκελετούς» οι ευρωπαϊκές τράπεζες                            
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες, με σύμμαχό τους την ΕΚΤ, έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να κρύβουν τους σκελετούς που κρύβουν στα ντουλάπια τους. Ως πότε, όμως, το «τονωτικό» που εμπνεύστηκε ο Μάριο Ντράγκι, θα λειτουργεί ευεργετικά;                             

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

Geopolitics-GR                         
Ιρανικά πολεμικά στο Ταρτούς της Συρίας                            
Η στρατιωτική συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ προβληματίζει την Άγκυρα                            
Το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας απέναντι στο Κουρδικό ζήτημα                       
Νοτιοκορεατική άσκηση κοντά στα σύνορα με τη Β. Κορέα                             
People’s Daily: Εμφύλιο στη Συρία υποκινούν οι δυτικές κυβερνήσεις                           
Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα

Αλλάζει το Σύνταγμα για το Μνημόνιο ΙΙ

Αλλάζει το Σύνταγμα για το Μνημόνιο ΙΙ                           
Παραδέχτηκε ότι, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για το πακέτο των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ, και το «κούρεμα» του χρέους, η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε τη μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα, και τη δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού. [...]                                
Μόνιμο κλιμάκιο από επόπτες στην Αθήνα                            
Ο ρόλος που θα έχει εφεξής η Task Force υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, συνεπικουρούμενη από τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες τους οποίους θα διαθέσουν για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. [...]                                      
Στο 53,5% το “κούρεμα” του χρέους                                 
Οι ιδιώτες κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, οι οποίοι είχαν πιεστεί από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου και μετά, να δεχτούν να υποστούν απώλειες 50% στα δυνητικά μελλοντικά κέρδη τους, μέσω απομείωσης του ελληνικού χρέους, υποχρεώθηκαν σε… κάτι παραπάνω. [...]                                              
Ικανοποίηση από Παπαδήμο-Βενιζέλο                              
"Με τη συμφωνία του Eurogroup, δίνεται στην Ελλάδα η ευκαιρία να κινηθεί με βεβαιότητα, να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την ανάκαμψη". [...]
Συμφωνία στις 05.00 το πρωί!

Στις πολύωρες διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν, σε «αγκάθι» εξελίχτηκε η έκθεση της τρόικας για την προοπτική βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η οποία ανέφερε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό το χρέος να ξεφύγει ακόμη και στα επίπεδα του 160% του ΑΕΠ. [...]
Η Αριστερά στην κυβέρνηση, οι δημοσκοπήσεις στην εξουσία

Θα ήταν το λιγότερο αφελές να θεωρηθεί ότι οι δημοσκοπήσεις υπονομεύουν τη Δημοκρατία. Όπως θα ήταν εξόχως αντι-δημοκρατικό να περιορισθεί ο κοινοβουλευτισμός μεταξύ δύο, τριών ή τεσσάρων κομμάτων. [...]
Πως φτάσαμε στα χαμόγελα…

Οι Ευρωπαίοι εκτίμησαν ότι μπήκαν πλέον όλα τα δεδομένα στη σειρά, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν επικοινωνιακά, έναντι των Κοινοβουλίων των χωρών που αντιδρούν, τη δρομολόγηση ενός ακόμη μεγάλου πακέτου οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα. [...]

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Greek Alert

Greek Alert                             
Ο Νίτσε από το άλφα ως το ωμέγα                                     
Ο ξεσηκωμός των Ελλήνων της Βορ. Ηπείρου εναντίον της αδικίας των Μεγάλων Δυνάμεων
Ιστορικό Αφιέρωμα για την Απελευθέρωση Ιωαννίνων ...ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ...!!!

Γι' αυτούς που μας μισούν..... !!!

Ο Ιωάννης Κοραντής μιλάει στο ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΛΛΑΣ.

ΠΡΟΣΟΧΗ μη την πατήσετε - Γέμισε η αγορά κλεμμένα χαρτονομίσματα! (βίντεο)

Στην παγκοσμια δικτατορια της νεας ταξης δεν υπαρχουν δικαστηρια φιλοι μου , μην εχετε αυταπατες , ειμαστε μονοι μας ...Δίστομο 1944 (βίντεο)

ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ:Άρχισαν να μοιράζουν την κρατική περιουσία μεταξύ τους στο ΔΝΤ

"Μετέωρα" ή αλλιώς "έρωτας στα Μετέωρα " το νέο "δημιούργημα" της 7ης τέχνης (τρέιλερ)

Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ

Έκθεση κόλαφος από την τρόικα για το χρέος

www.marketbeast.gr                               
Έκθεση κόλαφος από την τρόικα για το χρέος
Ουρανοξύστες στο Ελληνικό;

«Πολύ καλή συμφωνία»

«Η απόφαση θα σταθεροποιήσει τις αγορές»

Έκλεισε η συμφωνία για το νέο δάνειο

Στους τοπ προορισμούς για shopping η Αθήνα

Πρωταθλήτρια στις διαγραφές χρέους η Ισλανδία

Στα ύψη η τιμή του αργού λόγω Ιράν

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Αντί να βρίζουμε συνεχώς τους κακούς ξένους, καλό είναι να ρίξουμε μια ματιά στις αδυναμίες μας: ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ-ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ                            
Eurogroup: Συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης
Συνεχίζει τις επαφές του στην Κύπρο Πάση θυσία να εκμεταλλευτούμε τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, είπε ο Αντώνης Σαμαράς

Με δύναμη και επιρροή το Ισραήλ

Gazprom: Το βλέμμα στην κυπριακή ΑΟΖ

Φώκλαντ ή Μαλβίνες; Στόχος η ΑΟΖ και η Ανταρκτική!

«Στηρίζει» το ψευδοκράτος η Ε.Ε…

Τουρκία, Γενοκτονίες και μειονότητες.Μια ενδιαφέρουσα ανάλυση

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ Δεν έρχεται η Gazprom

«Να μην είμαστε πολίτες β' κατηγορίας» Τα αιτήματα των μειονοτήτων παρουσίασε ο Οικ.Πατριάρχης στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση

Τουρκία: Εγκαταλείπεται η προσπάθεια ανάκρισης του επικεφαλής της ΜΙΤ-Επίδειξη ισχύος από Ερντογάν

Κοινή ανακοίνωση Ελλάδας - Ιταλίας για το Νότιο Διάδρομο φυσικού αερίου

Φιλελληνικός άνεμος....

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας

Διαμαρτυρία του AFP για ανάρτηση χωρίς άδεια φωτογραφιών του στο site της ΕΛ.ΑΣ.

Άγγλοι πρεσβευτές στην Αθήνα σε ρόλο στυγνού αποικιοκράτη

Δίκη ανδρών του ιταλικού πολεμικού ναυτικού στην Ινδία

Πολύ δύσκολη» μια επέμβαση στη Συρία

Επίσκεψη του Κινέζου αντιπροέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Τουρκία

«Εξαιτίας της πολιτικής ΗΠΑ και ΝΑΤΟ» «Άνευ προηγουμένου» επανεξοπλισμό της Ρωσίας προαναγγέλλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

"Οι BRICs ευάλλωτες στα οικονομικά σοκ"

Η Αλ Κάιντα αναζητεί ενεργό ρόλο στη Συρία Ανησυχία ΗΠΑ για την ασφάλεια των χημικών όπλων και των πυραύλων της χώρας

Τα μηνύματα Νετανιάχου και Τουρκίας

Από το Γερμανικό στο Ελληνικό Ζήτημα

ΣΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP;

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ DAILYNEWS24.GR                                 
ΣΩΘΗΚΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ EUROGROUP;                                
ΝΑΙ                        
ΟΧΙ                                           
Παπαδήμος- Βενιζέλος: "Ιστορικής σημασίας η συμφωνία"                                
Το 2020 ή θα είμαστε στο 120% ή στο 160% του ΑΕΠ, επισημαίνει εμπιστευτική έκθεση της τρόικα   
Εκλογές μετά το PSI

Η Ελλάδα πήρε παράταση ζωής

Αναδρομικά οι αλλαγές σε μισθούς και εργασιακά

Στο 32,5% ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία, ελέω αποδοχής του μνημονίου

Πουλήστε ακατοίκητα νησιά σας στην Τουρκία, προτρέπει την Ελλάδα αυστριακός αξιωματούχος

Είκοσι χιλιάδες συντάξεις "μαϊμού" στο μικροσκόπιο του Εισαγγελέα

Την αποφυλάκιση του Εφραίμ αξιώνει ο εισαγγελέας

Πολύ κάτω από τα όρια η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Καρατζαφέρης: "Να μην δεσμευθείτε για νέα μέτρα τον Ιούνιο"

Ο ορισμός του παραλόγου. Το ΣΔΟΕ επέβαλε πρόστιμο σε πρατηριούχο ύψους 202,4 εκ. ευρώ!!!

Βορίδης: "Στο παρελθόν ήμουν ακτιβιστής της δεξιάς"

Στις Σέρρες στις 16,17 και 18 Μαρτίου οι Alfisti

Γέφυρες συνεργασίας, μετεκλογικά, με τη Νέα Δημοκρατία, ρίχνει η Δημοκρατική Συμμαχία

Let Calkutta Surprise You

Τσιμιτσέλης: "Ίσως είχα μία πιο ακραία αντίδραση αν η κοπέλα μου με απατούσε"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Διαβάστε σήμερα στην καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα «Ελεύθερη Ζώνη» (www.elzoni.gr):                 
-Η Γερμανία έψαχνε για Πρόεδρο, αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ ψάχνει ούτε για υπουργό Πολιτισμού! περισσότερα…                        
Ελεύθερη Ζώνη                                  
Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα.                            
Βησσαρίωνος 3-5,                             
Αθήνα Τηλ. 210-3643601