Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Ημερήσιος Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς

Από 27 Ιουνίου κυκλοφόρησαν 5 νέα βιβλία

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φίλες και φίλοι,
Κυκλοφόρησαν τα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς "Αριστοφάνης για παιδιά" της Χρυσάνθης Καραίσκου στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα. Η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 5 βιβλία ως το τέλος του 2016 με τα βιβλία Λυσιστράτη, Πλούτος και Βάτραχοι. Επίσης κυκλοφόρησε και ένα καλοκαιρινό βιβλίο με μια όμορφη χιουμοριστική ιστορία που περιέχει δραστηριότητες και παιχνίδια
Χρυσάνθη Καραΐσκου - Όρνιθες

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Chrysanthi Karaiskou - The birds

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Χρυσάνθη Καραΐσκου - Ειρήνη

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Chrysanthi Karaiskou - Peace

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Μαρία Καραγιάννη - Ιστορία αγάπης στον βυθό, γέλια ένα σωρό

Δείτε το και ξεφυλλίστε το εδώ
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2016

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ 2016
Ελλάδα, καλοκαίρι 2016, και αφήνοντας στην άκρη για λίγο την επικαιρότητα, την κρίση, και όλα εκείνα που μας καταρρακώνουν καθημερινά, θα κάνουμε μια αναφορά σε ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός, που μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε και ως «ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ».
Ο λόγος, για την εκδήλωση ΘΕΣΜΟ που γίνεται κάθε καλοκαίρι στα Νέα Μουδανιά, την «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ» την οποία διοργανώνει το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ, ένας φορέας με ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ στα δρώμενα της Χαλκιδικής γενικότερα.
Το Ωδείο του Ζαφείρη Φωτιάδη, και η Σχολή χορού, δικαιώνουν την επωνυμία «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ», γιατί δίνουν στον τόπο ΤΕΧΝΗ, και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
Πάνε πολλά χρόνια που ξεκίνησε ο ΘΕΣΜΟΣ, ο οποίος αρχικά ήταν η «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ», και αργότερα προστέθηκε και ακόμα ένας σύλλογος, η ΣΤΟΡΓΗ….
Ο ΘΕΣΜΟΣ, έτσι για να κάνω μια μικρή «αναδρομή» μιας και τον έζησα από κοντά, από την πρώτη στιγμή, την γέννηση του, στο παρελθόν αντιμετώπισε πάρα πολλές δυσκολίες, και μπορώ να πω, πως δέχτηκε και τον σχετικό πόλεμο από ορισμένους….
Ναι φίλοι μου, και ας υπηρετούσε έναν ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ, την ενίσχυση των παιδιών με καρκίνο.
Δεν θα επεκταθώ, άλλο στο παρελθόν, αυτή η μικρή αναδρομή, πιστεύω πως αρκεί.
Από το ξεκίνημα αυτής της εκδήλωσης, όλα αυτά τα χρόνια, πραγματικά υποκλίνομαι στην ΑΓΑΠΗ και το ΜΕΡΑΚΙ ΟΛΩΝ των παιδιών που συμμετείχαν, και συμμετέχουν μέχρι και σήμερα.
Που δεν υπολόγισαν και δεν υπολογίζουν τις ατέλειωτες ώρες πρόβας, την κούραση, αλλά είναι ΕΚΕΙ, στο μετερίζι της ΑΓΑΠΗΣ και αγωνίζονται για να παρουσιάσουν όπως κάθε χρόνο ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τη συναυλία.
ΞΕΡΟΥΝ, πως πρέπει να προσπαθήσουν για να περάσει ο κόσμος που θα έρθει στο αμφιθέατρο των Μουδανιών καλά.
Ο κόσμος, που παρόλη την οικονομική κρίση, και φέτος θα ενισχύσει από το υστέρημα του τα παιδιά με καρκίνο, επιβραβεύοντας έτσι και την προσπάθεια των παιδιών της Σύνθεσης.
Το έχω ξαναγράψει, πως αν και τα παιδιά ΔΕΝ είναι «επαγγελματίες» του είδους, δεν έχουν να ζηλέψουν σε ΤΙΠΟΤΑ τον ΟΠΟΙΟ επαγγελματία.
Παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν για τα άλλα παιδιά, για ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, παίζουν τραγουδούν και χορεύουν για ΕΜΑΣ τους μεγάλους και με αυτό τον τρόπο μας λένε πως όσο υπάρχει ΑΓΑΠΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ, ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ.
Και φέτος λοιπόν, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, να δώσουμε για ακόμα μια χρονιά ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΡΓΗ και να χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας για την προσπάθεια τους.
Το ραντεβού μας είναι για την Τετάρτη  στις 6 Ιουλίου στις εννέα το βράδυ.
Να μην λείψει κανείς!

Βασίλης Τσούγκαρης

SAILOR 6210 VHF

SAILOR 6210 VHF

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ημέρα Αστεροειδών 2016

asteroid-day

Ημέρα Αστεροειδών 2016, 30 Ιουνίου 2016

Με αφορμή την «Ημέρα Αστεροειδών 2016», ο Τομέας Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα Α31 του Τμήματος Φυσικής, στις 30 Ιουνίου 2016, 7 μ.μ.
Το πρόγραμμα τις εκδήλωσης περιλαμβάνει τις εξής ομιλίες:
Χ. Βάρβογλης, Καθ. Τμήμα Φυσικής, ΑΠΘ
«Επικίνδυνοι Αστεροειδείς - Ιστορικές Καταγραφές Κοσμικών Συγκρούσεων»
Κ. Τσιγάνης, Επ. Καθ. Τμήμα Φυσικής, ΑΠΘ
«Η Διαστημική Αποστολή AIDA των ESA/NASA στον Διπλό Αστεροειδή Didymos»
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Η 30 Ιουνίου είναι η επέτειος της καταστροφικής πρόσκρουσης ενός αστεροειδούς στην Tunguska της Σιβηρίας το 1908. Από το 2015 καθιερώθηκε διεθνώς ως μέρα ενημέρωσης του κοινού γι’ αυτόν τον κίνδυνο καθώς και για τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής του. Φέτος, όλες οι εκδηλώσεις της Ημέρας του Αστεροειδούς έχουν την ενεργό υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό και τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Φυσικής, ΑΠΘ.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

BAOFENG UV-82

BAOFENG UV-82
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
NEO MHXANHMA UV-82 ΤΗΣ BAOFENG ME ΙΣΧΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 7 WATT.
DUAL WATCH VHF/UHF
ΔΙΠΛΟ PRESS PTT ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΠΑΝΤΕΣ.
ΦΑΚΟΣ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STROBE
FM RADIO
ΔΥΝΑΤΟ AUDIO ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ BAOFENG.
MΠΑΤΑΡΙΑ 2800 ΜΑΗ
ΓΡΗΓΟΡΟ SCANNING

Μουσικό Αριθμητάρι

Μουσικό Αριθμητάρι
Συγγραφέας:Κέλλυ Σταμουλάκη, Πηνελόπη Κολοκοτσά
Εικονογράφος:Βίλλυ Καραμπατζιά
Αρίθμηση στην σειρά:32
Μουσική:Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Τραγουδούν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη
Ημερομηνία έκδοσης:14 Σεπτεμβρίου 2015
Σχήμα:21Χ29
Σελίδες:32
Εξώφυλλο:Σκληρό
ISBN:978-960-567-088-7
Οι αριθμοί τρελάθηκαν και στο παιχνίδι μπαίνουν,
Μικρούς, μεγάλους και παιδιά μαζί τους παρασέρνουν.
Απ’ το μηδέν το στρογγυλό στο δέκα θε να φτάσουν
Και όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεράσουν.

Το «Μουσικό Αριθμητάρι» είναι ένα βιβλίο με 12 τραγούδια για τους αριθμούς που συνοδεύεται από CD. Μέσα από υπέροχες μουσικές, μελωδικές φωνές των εξαιρετικών καλλιτεχνών που ερμηνεύουν με μοναδική ευαισθησία τα τραγούδια, όμορφες εικόνες και ευφάνταστους στίχους τα παιδιά μαθαίνουν τους αριθμούς παίζοντας και διασκεδάζοντας.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν:
Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Λέκκας, Ορέστης Τρίκας, Μυρσίνη Δόξα, Σταμάτης Πακάκης, Γιώτα Νέγκα, Πασχάλης Τσαρούχας, Σταύρος Σιόλας, Μαριάννα Τόλη, Ευτυχία Φαναριώτη, Μαυρίκιος Μαυρικίου, Ευρυδίκη

Παρουσίαση του βιβλίου "Ο στεναγμός των πενήτων" του Σταύρου Ζουμπουλάκη / Πέμπτη 30 Ιουνίου, 20:00, Θουκυδίδου 4, Αθήνα

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ο ΣΤΕΝΑΓΜΟΣ ΤΩΝ ΠΕΝΗΤΩΝ του Σταύρου Ζουμπουλάκη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου, στις 20:00, στο νέο κτήριο των ΠΕΚ στην Αθήνα.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν και θα συζητήσουν με τον συγγραφέα ο Γιάννης Δημητρακάκης, Επίκουρος Καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ο Μανόλης Παπουτσάκης, Διευθυντής του περιοδικούΔελτίο Βιβλικών Μελετών, και ο Κώστας Σπαθαράκης, Εκδότης.
Θουκυδίδου 4, Αθήνα, 210 3849020
www.cup.gr

Ήρωες και Δαίμονες

Ήρωες και Δαίμονες 
Τα γεγονότα της Μάχης της Κρήτης της Κατοχής και της Αντίστασης στην Ελλάδα, σημάδεψαν όχι μόνο την εποχή τους, αλλά και τη μετέπειτα πορεία του Έθνους και του λαού μας μέχρι σήμερα.
Μέσα στην Κρητική Αντίσταση εξέχουσα θέση κατέχει η Εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα, ο οποίος είναι ένα καπετανοχώρι του Ψηλορείτη, μεαγωνιστική παράδοση σπουδαία και κατά τα χρόνια των επαναστάσεων κατά των Τούρκων.
Αρχηγός του Κρουσώνα ήταν ο καπετάν Αντώνης Γρηγοράκης ή Σατανάς. Συναρχηγός ήταν ο Νίκος Βιδάκης ή Τσικαλάς. Ένας ηρωικός, ωραίος λαϊκός ηγέτης, χαμηλών τόνων, με εξαιρετικό χιούμορ και εντιμότητα παραδειγματική, του οποίου οι μαρτυρίες και οι αγώνες εναντίον ντόπιων και ξένων κατακτητών μάς δίνουν σημαντικά στοιχεία που καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιστορίας της Κρήτης. Στην έκδοση αυτή για τον Κρουσώνα συμπεριλήφθηκε και η ζωή και η δράση ενός νέου της εποχής, του Μιχάλη Πειρασμάκη, ο οποίος μας προσφέρει πληροφορίες τόσο για την Αντίσταση όσο και για τα Στρατόπεδα της Γερμανίας, ένα δίπολο στο οποίο ο Κρουσώνας προσέφερε αγώνες, αίμα και θυσίες. Ένα δίπολο που συνδύαζε το τοπικό με το γενικό, την τοπική ιστορία με την πανευρωπαϊκή.
Ήρωες και Δαίμονες
Η Εθνική Αντίσταση του Κρουσώνα 

Συγγραφέας: Αντώνης Σανουδάκης -Σανούδος
Isbn:978-960-9692-22-9
Σελίδες: 232
Λιανική Τιμή: 16,04ευρώ

Μήλος: Το νησί-πίνακας ζωγραφικής

ArtTravel

1

Μήλος: Το νησί-πίνακας ζωγραφικής.


Όλα τα χρώματα των Κυκλάδων.
2

Ανάφη

Μοναχική κι απέριττη.
3

Αμερική

 Οι πιο εντυπωσιακοί καταρράκτες της.
4
10 must διευθύνσεις για φαγητό.
EDITOR'S PICK

Η Νέα Υόρκη του σεφ Daniel Boulud.

Τα πιο πολυτελή τρένα στον κόσμο.

ΝΕΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα 3ήμερο στα Χανιά.

ArtTravel

1

Ίος


Τα πάντα για το νησί του Ομήρου και του Ελύτη.
2

Αζόρες

Ο Ατλαντικός έχει τη δική του Χαβάη.
3

Ρώμη

 Καλοκαιρινή dolce vita.
4
Τα καλύτερα παγωτά σε 10+1 διευθύνσεις.
EDITOR'S PICK

Μύκονος: Δωμάτια από €40 το δίκλινο.

25 εντυπωσιακά υπαίθρια μπάνια.