Σάββατο 10 Μαΐου 2014

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ-ΩΔΕΙΟΥ Ζ. ΦΩΤΙΑΔΗ


ΜΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΕΣ.


Όσο κοντεύει η μέρα των εκλογών, τόσο και νέα πυροτεχνήματα εκτοξεύονται από την υποτιθέμενη «κυβέρνηση» των δούλων.
Μέρα με τη μέρα ο έλληνας χρεώνεται όλο και περισσότερο, και φτάσαμε στο σημείο να είναι χρεωμένα τα παιδια, τα εγγόνια, και τα δισέγγονα μας.
Αυτό που κάποιοι έλεγαν πως «όποιο παιδί γεννιέται χρεωστάει 30,000 ευρώ», τελικά δεν είναι υπερβολή.
Η ανεργία παρόλα τα «προγράμματα» που τρέχουν για ανέργους, αυξάνεται συνέχεια, αλλά αυτό δεν το αναφέρει κανείς, δεν συμφέρει, βλέπετε να παθαίνονται τα χάλια μας,, δεν συμφέρει στην «κυβέρνηση» να εξαγριωνόμαστε περισσότερο, η υγεία με τα πειράματα τα καθημερινά πήγε κατά διαόλου και πολλά άλλα, τα οποία για να «θαφτούν» όσο γίνεται, οι αρμόδιοι μας ξεφουρνίζουν καθημερινά όλο και νέα «νούμερα αισιοδοξίας».
Μέσα σε όλο αυτό το χάλι, έχουμε και την σκασιλα των πολιτικών, των κυβερνώντων και των συνεργατών τους, με το τι θα ψηφίσουμε, μήπως και τελικά μετρούν μέρες στις καρέκλες τους.
Καταβάλλουν απεγνωσμένες προσπάθειες για να κρατήσουν τα πρόβατα, τους ψηφοφόρους στο μαντρί, και για να το πετυχουν αυτό, χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές με κορυφαία αυτή του άμεσου και έμμεσου εκβιασμού μας.
Βγήκε ο υπηρέτης των ξένων σε συνέντευξη και τι είπε;
Διαβάστε προσεκτικά την είδηση από το in.gr.
«Αθήνα
Την άποψή του για το διακύβευμα των ευρωεκλογών, που όπως είναι «να μην γυρίσει η χώρα στην περίοδο της κρίσης», περιέγραψε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.
«Διασφαλίσαμε ότι η χώρα γύρισε σελίδα και ότι βγαίνουμε από την κρίση, βγαίνουμε από τον εφιάλτη της κρίσης και δεν πρέπει με τίποτα να ξαναπέσουμε στην κρίση. Αυτό είναι ένα τεράστιο διακύβευμα» τόνισε.
Ο πρωθυπουργός προέβλεψε ότι «ο κόσμος δεν θα πάει εκεί που είναι ο λαϊκισμός» και προέβλεψε ότι δεν θα υπάρξει πολιτική αστάθεια μετά τις εκλογές.
«Η κυβερνητική συνεργασία άντεξε στα δύσκολα, θα αντέξει και τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δεν κινδυνεύει η σταθερότητα μετά τις εκλογές σε καμία περίπτωση. Άλλωστε τα αποτελέσματα τα οποία ορισμένοι ονειρεύονται  δεν θα τα δουν» πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ούτε νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ζητήσουμε νέο χρηματοδοτικό πακέτο».
Ο κ. Σαμαράς επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «επιζεί από την κρίση και θα εξαφανιστεί μαζί με αυτή», εκπροσωπεί «το νέο λεφτά υπάρχουν» και «καπηλεύεται την οδύνη και τον πόνο», όπως είπε.
«Ο κ. Τσίπρας μιλάει για ένα χθες το οποίο έχει χρεοκοπήσει. Σύνθημά του, άλλωστε, είναι αυτό το περίεργο, το "Go back" που είπε» δήλωσε.
«Πολύ στο "φεύγα" είναι  ο κ. Τσίπρας. Φύγε από την κυβέρνηση, φύγε από το ευρώ, φύγε από το ΝΑΤΟ, πολύ φευγάτο τον βλέπω. Εγώ αντίθετα λέω "επιστρέφω". Και προχωράω, πάω μπροστά» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς γιατί δεν δέχτηκε ένα ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα ο πρωθυπουργός απάντησε: «Ας πάει πρώτα ο ίδιος σε αυτές τις Ευρωπαϊκές τηλεμαχίες, να σταθεί απέναντι στους Ευρωπαίους ανθυποψηφίους του. Γιατί εκεί πέρα θα τον ρωτήσουν πράγματα τα οποία θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να απαντήσει».
«Η ψυχολογία αλλάζει και ο κόσμος έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι βγαίνουμε από την κρίση» είπε ο Αντώνης Σαμαράς. «Δείξαμε ότι η Ελλάδα ξαναστέκεται στα πόδια της» πρόσθεσε.
«Κάναμε σε δύο χρόνια πράγματα που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και δεκαετίες» τόνισε.
Αναφερόμενος στο ζήτημα του χρέους, ο κ. Σαμαράς είπε ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει η συμφωνία για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους. «Η ρύθμιση είναι δεδομένη» όπως είπε.
Ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε αποκατάσταση των αδικιών σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών και διαβεβαίωσε: «Το 2020 θα έχουμε ξανακερδίσει όσα χάσαμε τα τελευταία τέσσερα χρόνια».
«Υπάρχει η ανάγκη δικαιοσύνης, η απόδοση δικαιοσύνης, η αποκατάσταση σε ορισμένες κατηγορίες, οι οποίες έχουν πραγματικά από το Δημόσιο υπεραδικηθεί. Θα σας έλεγα δηλαδή, τριτοκοσμικοί μισθοί σε γιατρούς, σε πανεπιστημιακούς, στη Δικαιοσύνη» δήλωσε.
Ο κ. Σαμαράς μίλησε και για την ανάγκη περαιτέρω μειώσεις φόρων. «Το πετύχαμε μετά από μάχη επί μαχών με την τρόικα, η οποία δεν ήθελε με τίποτα για το θέμα των φόρων που πέσανε για το φαγητό και τα λοιπά. Το θέλω και στο εισόδημα. Το θέλω και στα κέρδη των επιχειρήσεων. Έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω να υπάρχει ένας ενιαίος φόρος, το λεγόμενο flat rate tax 15%» τόνισε.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού μετά τις κάλπες του Μαΐου, ο πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει. «Επειδή ό,τι και να πω θα θεωρηθεί ότι το προαναγγέλλω ή το αποκλείω, δεν θα απαντήσω» δήλωσε.
«Δεν θα απαντήσω» ήταν επίσης η αντίδραση του πρωθυπουργού στο ερώτημα για το ενδεχόμενο μετακίνησης, ή μη, του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών»…
Το άρθρο λέει και άλλα πολλά, μόνο που θα σταθώ εδώ.
Θέλετε να μας πείτε ότι βγήκαμε από την κρίση;
Πότε ακριβώς έγινε αυτό;
Μάλλον διαφορετικά «όνειρα» βλέπετε από την υπόλοιπη Ευρώπη, που σαν αρπακτικό ξεσκίζει τις σάρκες μας.
Άρα λοιπόν οτιδήποτε που ΔΕΝ συμφέρει ΕΣΑΣ και τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ σας θα είναι καλύτερο για τη χώρα.
Πράγματι, ο κόσμος ΔΕΝ θα πάει στον λαϊκισμό, θα πάει όμως σίγουρα στην σωτηρία του στέλνοντας στον αγύριστο ΟΛΟΥΣ όσους πρόδωσαν τη χώρα, ασχέτου αποχρώσεως.
Η κυβέρνηση συνεργασίας, είναι ουσιαστικά κυβέρνηση  αηδίας.
Αηδία αισθάνεται ο κόσμος κύριε πρωθυπουργέ και κύριε Βενιζέλο αλλά δεν θέλετε να το πιστέψετε αυτό.
Ακόμα ελπίζετε στα κομματόσκυλα σας, ελπίζετε πως με αυτά θα σωθείτε.
ΟΙ άμεσοι και έμμεσοι εκβιασμοί σας, μόνο την οργή μας προκαλούν, και αυτό θα το διαπιστώσετε σύντομα.
Οι μέρες έφτασαν, τα ψέματα σωθήκαν.

Βασίλης Τσούγκαρης

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Επιστήμη και θρησκεία, Σάββατο 10 Μαΐου

science

Σεμινάριο στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Επιστήμη και θρησκεία, Σάββατο 10 Μαΐου

***
Στο σχολικό εγχειρίδιο θρησκευτικών της Β’ Λυκείου, αναφέρονται τα εξής:
«Επιστήμη και θρησκεία έχουν αυτόνομες περιοχές ενδιαφερόντων και έρευνας. Όταν η καθεμιά περιορίζεται στο χώρο της αρμοδιότητάς της, δεν υπάρχει θέμα σύγκρουσης ή αντίθεσης. Αν παλαιότερα παρουσιάστηκαν κάποιες περιπτώσεις αντιπαράθεσης, αυτό οφείλεται σε ιδεολογικές προκαταλήψεις ορισμένων επιστημόνων, οι οποίοι υπερέβησαν τα όρια της επιστήμης και ασχολήθηκαν με υπερφυσικά ζητήματα.»
7487158900 492f805725 z
Σχόλια:
1) Η απάντηση στο ερώτημα: πότε δημιουργήθηκε το Σύμπαν ποιας είναι αρμοδιότητα; Της επιστήμης ή της θρησκείας; Σύμφωνα με την ΣΤ' Οικουμενική Σύνοδο του 680 μ.Χ., ο Κόσμος δημιουργήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 5509 π.Χ., ενώ σύμφωνα με τη σύγχρονη κοσμολογία, το Σύμπαν δημιουργήθηκε πριν από 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια.
Justus Sustermans - Portrait of Galileo Galilei  1636
2) Ο Giordano Bruno και ο Galileo οδηγήθηκαν στην ιερά εξέταση διότι, κατά την άποψη των ιερωμένων, ασχολήθηκαν με θέματα εκκλησιαστικής αρμοδιότητας.
Μήπως η επιστήμη δεν πρέπει να ασχολείται με τη δομή του Σύμπαντος;
Κατά την άποψη των παραγόντων συγγραφής του συγκεκριμένου σχολικού εγχειριδίου, υπαίτιοι της διαφωνίας ήταν ο Giordano Bruno και ο Galileo. Είναι σκόπιμο να αναφέρουμε ότι ο Bruno κάηκε ζωντανός.
Η αντιπαλότητα επιστήμης και εκκλησίας για το ερώτημα αν η Γη είναι το κέντρο του Κόσμου τελείωσε. Ο απολογισμός είναι: άδικες καταδίκες των ανθρώπων της επιστήμης και εξευτελισμός των ανθρώπων της εκκλησίας. Η εκκλησία όμως δεν κατανόησε ότι και στο θέμα της εξέλιξης των ειδών υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις και για το λόγο αυτό συνεχίζει τη διαμάχη.
Ένα μικρό δείγμα από τη διάλεξη του Πολυχρόνη Καραγκιοζίδη το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας.
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Απρίλιος 2014
Για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα ο Απρίλιος ήταν ένας μήνας με σημαντικά γεγονότα σε πολλά επίπεδα.

Περιηγηθείτε στις σελίδες μας, ενημερωθείτε και ζήστε ό,τι καθημερινά βιώνει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Προληπτική Ιατρική για τα παιδιά των Δήμων Παγγαίου και Καβάλας
από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Συνέντευξη τύπου για την έναρξη της δράσης προληπτικής ιατρικής από τον Εθελοντικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στους Δήμους Παγγαίου και Καβάλας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 28/3/2014, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, με ομιλητές τον Δήμαρχο Καβάλας κ. Κ. Σιμιτσή, τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Β. Ξουλόγη, τον Πρόεδρο της «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» κ. Σ. Σχοινάκη και τον Πρόεδρο του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κ. Γιαννόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για μία από τις δράσεις προστασίας των παιδιών σε κίνδυνο που θα υλοποιηθούν ως την άνοιξη του 2015, στους Δήμους Καβάλας και Παγγαίου και στις περιοχές Κάρτζαλι, Σαντάνσκι και Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο: «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργιες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» (“Integrated Territorial Synergies for  Children Health and Protection”/INTERSYC).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Καθοδόν ο «Ιπποκράτης» για τα παιδιά που τον χρειάζονται! 

Συνεχίζεται και για το 2014, με την υποστήριξη της Johnson & Johnson, το ταξίδι του κινητού πολυϊατρείου παροχής προληπτικής ιατρικής σε παιδιά 9 γεωγραφικών περιφερειών της Ελλάδας.

Το 2013 η δράση ολοκληρώθηκε με την κάλυψη των αναγκών 18.000 παιδιών και την παροχή 34.000 ιατρικών εξετάσεων σε όλη την Ελλάδα.

Σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου 2014, στην Αίγλη Ζαππείου δόθηκε η εκκίνηση του νέου «οδοιπορικού» του κινητού πολυϊατρείου «Ιπποκράτης» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που φιλοδοξεί το 2014 να καλύψει τις ανάγκες σε παροχή προληπτικής ιατρικής 20.000 παιδιών στην Ελλάδα.

Διαθέτοντας τμήματα παιδιατρικού, παιδιοκαρδιολογικού, ακουολογικού, οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού εξοπλισμού και με δυνατότητα τηλεϊατρικής σύνδεσης με εξειδικευμένες μονάδες, ο «Ιπποκράτης» δίνει τη δυνατότητα δωρεάν προληπτικών εξετάσεων σε παιδιά, με έμφαση σε αυτά που λόγω κοινωνικών, οικονομικών και άλλων δυσκολιών δεν έχουν την κατάλληλη παρακολούθηση και φροντίδα.

Τη δράση του «Ιπποκράτη» θα ενισχύσουν και οι άλλες δύο κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Οφθαλμιατρικής & Ωτορινολαρυγγολογίας και Παιδιατρικής & Οδοντιατρικής.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


VICTOR: Victims of Child Trafficking - Our Responsibility
«Αναγνώριση Παιδιών Θυμάτων Εμπορίας»
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αθήνα
Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Intercontinental, υπό το συντονισμό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με τίτλο: «Αναγνώριση Παιδιών Θυμάτων Εμπορίας» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Victor: Victims of Child Trafficking- Our Responsibility (Παιδιά θύματα εμπορίας – Οι ευθύνες μας).

Το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Αθήνα παρακολούθησαν συνολικά 170 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, Κοινωνικοί Λειτουργοί & Ψυχολόγοι, Επαγγελματίες Υγείας, Αστυνομία, Επιμελητές Ανηλίκων και Εισαγγελείς από όλη την Ελλάδα. Ανάλογες εκπαιδεύσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Έργου Victor σε Ρουμανία, Βουλγαρία και Σλοβενία.
  
Στόχος του Σεμιναρίου ήταν η εκπαίδευση των επαγγελματιών που ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με παιδιά θύματα εμπορίας.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.


Δίπλα στον Μάρκο, για όσο χρειαστεί!

Σε ηλικία 4 ετών, ο Μάρκος, διαγνώσθηκε ότι πάσχει από νευροβλάστωμα – όγκος κοιλίας μεταξύ συκωτιού και νεφρού. Ο μικρός Μάρκος νοσηλεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε Νοσοκομείο Παίδων, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης του όγκου και κατά την έξοδο του από το νοσοκομείο η θεράπων ιατρός του συνέστησε δίμηνη ογκολογική παρακολούθηση για να ελέγχεται η πορεία της υγείας του.

Οι γονείς του μικρού Μάρκου, άνεργοι και ανασφάλιστοι, απευθυνθήκαν στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», αιτούμενοι την οικονομική κάλυψη των ειδικών εξετάσεων, σε ιδιωτικό πολυϊατρείο, που θα πρέπει να υποβάλλεται ο γιος τους πριν τον προγραμματισμένο ογκολογικό επανέλεγχο.   

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.


Αθλητικές εκδηλώσεις για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

60 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ & 1.307 ΑΘΛΗΤΕΣ
Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 1ου ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
«ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ»
ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το 1ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά «ΣΚΟΡΑΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ», μία γιορτή από τα παιδιά για τα παιδιά, που πραγματοποιήθηκε στις 3 & 4 Απριλίου 2014 στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, στη Θεσσαλονίκη, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ενθουσιασμό, αφήνοντας μας τη χαρά και τη δύναμη της συμμετοχής των μικρών μας φίλων που αγωνίστηκαν αλλά και παρακολούθησαν τους 30 συνολικά αγώνες & των μεγάλων μας φίλων που έγιναν συνοδοιπόροι σε ακόμη μία προσπάθεια να σκορπίσουμε παιδικά χαμόγελα!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

«ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ»
στον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» 

Ευχαριστούμε θερμά τους 16 μικρούς και τους 95 μεγάλους φίλους μας, που με τη συμμετοχή τους στον Μαραθώνιο και στους αγώνες δρόμου 1, 5 &10 χιλιομέτρων αγκάλιασαν την ομάδα του Εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Τρέξαμε όλοι μαζί με στόχο να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα χιλιάδες παιδιά που μας έχουν όλους ανάγκη!

Διαβάστε περισσότερα εδώ.



Η Κωτσόβολος συνεχίζει να προσφέρει «Χαμόγελα» και το 2014!
Για 2η συνεχή χρονιά η Κωτσόβολος ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση χρημάτων και τον διπλασιασμό τους για την ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Από την ενέργεια συγκεντρώθηκαν στους κουμπαράδες των καταστημάτων  €11.594,80 ποσό που διπλασιάστηκε από την Κωτσόβολος με αποτέλεσμα να παραδοθούν στον Οργανισμό συνολικά €23.189,60.

Παράλληλα, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας συνέλεξαν τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας και καθαριότητας για τις καθημερινές ανάγκες του Οργανισμού.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
   
   



 Αν δεν θέλετε να λαμβάνετε το newsletter μας πατήστε εδώ.




 
   

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Μνήμης Γενοκτονίας σε όλο τον κόσμο


Το e-Pontos.gr παρουσιάζει συνοπτικά όλες τις εκδηλώσεις Μνήμης που θα πραγματοποιηθούν όχι μόνο στην Ελλαδική Επικράτεια αλλά και σε όλο τον κόσμο, για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.
Η σελίδα αυτή θα ανανεώνεται συνεχώς καθώς θα προστίθενται όλες οι εκδηλώσεις.
Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε τίτλο ή εικόνα μπορείτε να βλέπετε αναλυτικά την κάθε εκδήλωση.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ...
Με σεβασμό στην Ιστορία και την Παράδοση...

Αστροπάρτυ στην Παραλία Θεσσαλονίκης, Σάββατο 10 Μαΐου

party

Αστροπάρτυ στην Παραλία Θεσσαλονίκης, Σάββατο 10 Μαΐου

***
moon.3116
Το Σάββατο 10 Μαΐου, τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, διοργανώνουν αστροπάρτυ στην Παραλία Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του 1ου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ, «Elephantastico» που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Saturn by HST l
Μέσα από τα τηλεσκόπια και τα κιάλια των μελών του Ομίλου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει την Σελήνη με τους κρατήρες και τις θάλασσές της, τον γίγαντα πλανήτη Δία με τους δορυφόρους του, τον κόκκινο πλανήτη Άρη και τον άρχοντα των δακτυλιδιών Κρόνο.
Η παρατήρηση θα ξεκινήσει μετά τις 9 το βράδυ στον χώρο μπροστά από το Μακεδονία Παλλάς.
100 0446
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ι. ΣΙΔΕΡΗΣ
ΣΟΛΩΝΟΣ 116, ΑΘΗΝΑ
 ΕΚΔΗΛΩΣΗ

 Μία ομιλία που ενώνει μοναδικά
τις υπηρεσίες υγείας για τον άνθρωπο
«Η λοίμωξη από τον ιό HPV μας αφορά όλους»
Ψυχολογικές συνέπειες και η αντιμετώπισή τους


Σάββατο 10 Μαΐου και ώρα 19:00
στο κέντρο «Ψυχική Υγεία από την Αρχή»
Βασ. Σοφίας 51 (1ος όροφος)
στάση μετρό Ευαγγελισμός


Μία ομιλία που ενώνει μοναδικά
τις υπηρεσίες υγείας για τον άνθρωπο

Ομιλητές
Άννα-Μαρία Κυριακοπούλου, Ψυχολόγος
Παναγιώτης Παπαλάμπρος, Μαιευτήρ-Χειρουργός Γυναικολόγος
Ευστράτιος Παπάνης, Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Αιγαίου

ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Ελ. Βενιζέλου - Γαλατάς Χανίων (πρώην Δημαρχείο Νέας Κυδωνίας) τκ 73100
Τηλ. : 2821034200, Fax: 2821034202 - 2821034203, Email: info@keppedih-cam.gr – Web Site: http://www.keppedih-cam.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : http://www.keppedih-cam.gr/images/Events/2014/CERENTOLA.jpg
Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον ΟΜΙΛΟ ΑΝΤΕΝΝΑ, προβάλλει στο χανιώτικο κοινό το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD».
Το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, ώρα 19.55, θα προσβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, το υπέροχο έργο του Gioachino Rossini «La Cenerentola» (Η Σταχτοπούτα).
Με την παράσταση αυτή ολοκληρώνεται με τεράστια επιτυχία στη χώρα μας, άλλη μια σεζόν προβολής του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» της Μetropolitan Opera, που έφερε στην Ελλάδα ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ. Η αποδοχή του κοινού στο πρόγραμμα των παραστάσεων, ξεπέρασε και φέτος κάθε προσδοκία, αποδεικνύοντας πως το «The Met: Live in HD» έχει γίνει θεσμός.
Στην παράσταση του Rossini «La Cenerentola» σμίγει ένα ασύγκριτο ζευγάρι από βιρτουόζους. Η μετζοσοπράνο, Joyce DiDonato, ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη Met στον ρόλο της Σταχτοπούτας και πραγματοποιεί ένα φωνητικό επίτευγμα, δίπλα στον τενόρο Juan Diego Flórez, στον ρόλο του Γαλάζιου Πρίγκιπά της. Το cast συμπληρώνουν ο Alessandro Corbelli και ο Luca Pisaroni. Τη γεμάτη ζωντάνια σύνθεση διευθύνει ο αρχιμαέστρος της Met Fabio Luisi.
Προπώληση εισιτηρίων θα γίνεται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 και ώρα 09.00 – 14.00
Γενική Είσοδος: 18 €
Φοιτητικό / Άνεργοι / Παιδιά κάτω των 15 ετών: 13 €

ΣΙΩΠΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΗ

  Iviskos Publications

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Book cover
Συγγραφέας: Έλυα Βερυκίου Σχήμα: 15,6 Χ 23,8
Εξώφυλλο: Mαλακό
Σελίδες: 64
Είδος: Ποίηση
Κατηγορία: Ποίηση ISBN: 978-618-5093-04 
Λίγα λόγια για το βιβλίο 
Με μια ποίηση ευγένειας μας συστήνεται η Έλυα Βερυκίου καταθέτοντας τα πρώτα ποιητικά της διαπιστευτήρια. Ποιήματα με λόγο απλό, ανεπιτήδευτο που αρθρώνεται με μιαν αγνότητα προσθέσεως, όπως ίσως θα ήταν ο λόγος, είτε ως φθόγγος είτε ως νεύμα, είτε ως έκφραση, των πρωτόπλαστων πριν την πτώση.
Ποίηση ερωτικής εξομολόγησης σε πρώτο, συνήθως, πρόσωπο, λόγος λαγαρός, τονισμένος μουσικά, με ένα υπόρρητο παράπονο, κάτω από τις φλέβες των λέξεων. Ήρεμος λόγος, ήμερος τρόπος.
Ένα ποιητικό adagio είναι ολόκληρη η συλλογή. Η ποιήτρια δημιουργεί, συνήθως, έναν σκηνικό χώρο στο φυσικό περιβάλλον, τον περιγράφει, κι εκεί αναπτύσσει την αφηγηματική δράση.
Το ερωτικό υποκείμενο είναι παρόν μέσα στην απουσία του.
Η ποιητική της Έλυας Βερυκίου είναι η αναζήτηση ενός τρόπου προκειμένου να ντυθεί με όρους τέχνης η μοναξιά και η εγκατάλειψη. Ένας τρόπος κατανίκησης του θανάτου μέσα από τις μικρές στιγμές αιωνιότητας, που θα πει αθανασίας, οι οποίες δωρίζονται στην ανθρώπινη θνητότητα μέσω του έρωτα.
Η ποιήτρια, στην πρώτη της εμφάνιση, φαίνεται ότι ελέγχει σε ικανοποιητικό βαθμό τα εκφραστικά της μέσα. Οι καταληκτικοί στίχοι θεμελιώνουν γερά τα ποιήματα. Δείχνει να γνωρίζει καλά την τεχνική της μεταφοράς. Ποίηση σαν κρυστάλλινη σιωπή, μέσα από την οποία διαθλάται ένας λόγος ερωτικού σπαραγμού, εκφρασμένος με αξιοθαύμαστη ευγένεια και αξιοπρέπεια.
Γιώργος Χ. Θεοχάρης
Απόσπασμα βιβλίου
Λουλουδι ραγισμένο
Μνήμη.
Ένα φως αχνορόδινο.
Κι εκείνο το φλογισμένο δειλινό που μ’ αγκάλιαζες σφιχτά με τη σιωπή σου.
Απ’ τη δροσιά κυλούσαν δάκρυα στα δέντρα,
κι εγώ να πλάθω σε σχήματα τη μοναξιά προσπαθώντας να διώξω μακριά τη θλίψη.
Ο θάνατος ένα γυάλινο λουλούδι, τα δάχτυλά μου τώρα που σφίγγουν το μολύβι κι αγγίζουν το χαρτί,
σκορπούν μακριά τη γύρη του.


Το ξέρω, μπορεί να είναι δύσκολο να πορεύεσαι με μία άγρυπνη ψυχή…
Μόνο να μην ξεχάσεις να μ’ αγκαλιάζεις σφιχτά μ’ εκείνη τη σιωπή.
Κι όσο κι αν η ζωή μου μοιάζει κάποτε με δάσος δακρυσμένο,
πάντα πλάι στους στίχους μου θα μένει μια πνοή, κι ο θάνατος λουλούδι ραγισμένο.
Βιογραφικό συγγραφέα  
Elya Verykioy
Η Έλυα Βερυκίου γεννήθηκε το 1972, κατάγεται από τη Λευκάδα και ζει μόνιμα στην Αθήνα. Απόφοιτος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει εργασθεί επί σειρά ετών στον χώρο της εκπαίδευσης, ενώ σήμερα είναι στέλεχος του ΔΕΔΔΗΕ με ειδικότητα στα θέματα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ποιήματά της καθώς και μεταφράσεις της ιταλών και γάλλων ποιητών έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά, καθώς και στο προσωπικό της ιστολόγιο http://elyaverykioupnoespoihshs.blogspot.gr
Το παρόν βιβλίο με τίτλο «Σιωπή Κρυστάλλινη» αποτελεί την πρώτη της ποιητική συλλογή.
----------ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ----------
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Ψηφίστε τη Mideast στα World Travel Awards και κερδίστε!!!

Ψηφίστε τη Mideast στα World Travel Awards και κερδίστε!!!
Για 2η συνεχόμενη χρονιά η Mideast Travel, η αγαπημένη σας ταξιδιωτική εταιρία, είναι υποψήφια για τα «Όσκαρ» της ταξιδιωτικής βιομηχανίας “World Travel Awards”!
Φέτος συμμετέχουμε σε δύο κατηγορίες βραβείων:
-------1. Greece’s Leading Destination Management Company 2014
-------2. Europe’s Leading Destination Management Company 2014
Ψηφίστε και εσείς τη Mideast και κερδίστε:
Δύο (2) αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής σε θέση Pearl Class σε οποιονδήποτε προορισμό του κόσμου καλύπτει το δίκτυο της Etihad Airways*!!!
Η διαδικασία είναι απλή:
1. Κάντε Register εδώ. Εάν προέρχεστε από τον ταξιδιωτικό κλάδο, συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να μετρήσει η ψήφος σας διπλή!
2. Κάντε Verify την εγγραφή σας πατώντας στο link που θα σταλεί στο email σας.
3. Πατήστε στο απευθείας link, επιλέξτε τη Mideast και στις δύο κατηγορίες και πατήστε vote!
4. Μόλις ψηφίσετε, στείλτε μας τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο mideast@mideast.gr με Θέμα World Travel Awards και απευθείας συμμετέχετε στην κλήρωση για το μεγάλο δώρο!
Σας ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή σας αυτά τα 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας μας στο χώρο του Ταξιδιού & της Διοργάνωσης Εκδηλώσεων και ελπίζουμε στην υποστήριξή σας για ακόμα μια φορά. Το να βραβευτούμε στη χώρα μας από τον υψηλότατο αυτό θεσμό των World Travel Awards επειδή εσείς μας αναδείξατε, θα είναι για εμάς η μεγαλύτερη τιμή.
*Δείτε εδώ τους Όρους & Προϋποθέσεις για το μεγάλο δώρο.