Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΣΤΗΝ Ε.Ο.Δ

Το παράρτημα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στα Νέα Μουδανιά επισκέφτηκε την Τετάρτη 30/9 ο Νυν αλλά και εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Γιάννης Δριβελέγκας. Ο Βουλευτής, φανατικός υποστηρικτής του Εθελοντισμού, ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Δ Χαλκιδικής Γιάννη Δαλαμπίρα τόσο για την δραστηριότητα της ομάδας στο Πανελλήνιο, όσο και για το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τμήμα της Πανελλαδικά Θαλασσίου Στοιχείου που αποτελεί το παράρτημα Μουδανιών.Πέρα από την προεκλογική εκστρατεία και τις υποχρεώσεις του, ο Γιάννης Δριβελέγκας πήρε μια ανάσα από το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα του απολαμβάνοντας έναν καφέ με τα μέλη της Ομάδας, ενώ παράλληλα έμαθε για τα λειτουργικά προβλήματα της. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι η Ε.Ο.Δ επιχειρεί ΟΛΟ το χρόνο και είναι σε συνεχή ετοιμότητα με ότι συνεπάγεται αυτό. Φεύγοντας, ανανέωσε το ραντεβού με τα μέλη της ομάδας για μετά τις εκλογές. Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

Τελευταίες Δημοσκοπήσεις :

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΣΤO FOREIGN PRESS

Ο Δήμος θα εξυπηρετεί τα άτομα με αναπηρία την Κυριακή των εκλογών

Ο Δήμος Καλαμαριάς αποφάσισε τη διευκόλυνση μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία στο κέντρο της πόλης Καλαμαριάς αλλά και στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου την ερχόμενη Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ημέρα των εθνικών εκλογών.
Συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας Έργων Συντήρησης και Σημάνσεων (Εργοτάξιο της Πόντου) την Κυριακή από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το βράδυ οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για τη μετακίνησή τους, στα τηλέφωνα 2310 402-206 ή 2310 402-580.
Το μικρό λεωφορείο του Δήμου που διαθέτει οκτώ θέσεις και χώρο για τρία αμαξίδια θα είναι σταθμευμένο μπροστά στο κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ (Τριπόλεως και Σουρμένων γωνία) και θα ειδοποιείται από την παραπάνω υπηρεσία για την μεταφορά των ψηφοφόρων στο εκ λογικό κέντρο που ψηφίζουν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

Εκλογές 2009 Γιατί στις 4 Οκτώβρη ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ - Γιατί ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην παρακμή που ζούμε. - Γιατί ο ξεπεσμός της πολιτικής, η απαξίωση των θεσμών και η κοινωνική αποσύνθεση δε θα σταματήσουν όταν περάσει η κρίση. - Γιατί χρειαζόμαστε ηγεσία που σέβεται τον πολίτη και έχει όραμα για το μέλλον μας. - Γιατί η αγορά χρειάζεται να κρατηθεί ζωντανή και να αυξηθεί η αξία του χρήματος στα χέρια του καταναλωτή. - Γιατί από το οικονομικό αδιέξοδο θα βγούμε μόνο μέσα από την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέου πλούτου στη χώρα. - Γιατί για να πάμε μπροστά χρειαζόμαστε ένα κράτος δικαίου και διαφάνειας. - Γιατί έχουμε τις δυνατότητες και μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. Τώρα μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας. Γιάννης Δριβελέγκας Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Χαλκιδικής

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΠάμε μαζί Στημένο σόου από Καραμανλή Νίκες οξυγόνο για ΠΑΟ-ΑΕΚ Βάρβαρη πρόκληση από χρυσαυγίτες Παρέμβαση Κύρκου υπέρ της συνεργασίας Απόδραση στη Βάλια Κάλντα Δεν έχω γραφείο, δεν έχω ρουτίνα Η γρίπη στις εγκύους «χτυπάει» τα παιδιά Δύο Παράδεισοι για όλους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Κουκούλωσαν «γκρίζα» ΝΑΤΟϊκή οδηγία

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά
Για τρία χρόνια έκρυβαν ντοκουμέντο που θέτει εκτός σχεδιασμού του ΝΑΤΟ τη Λήμνο και άλλα νησιά του Αιγαίου στηρίζοντας τις τουρκικές διεκδικήσεις
Την ίδια ώρα που ο Κ. Καραμανλής πανηγυρίζει προεκλογικά για τη συμπερίληψη του Αγίου Ευστρατίου σε ηλεκτρονική άσκηση του ΝΑΤΟ, επί τρία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ κρύβει το έγγραφο «φωτιά» του ΝΑΤΟ, που συντάχθηκε τον Αύγουστο του 2006 από το SHAPE, με εντολή του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR), βάσει του οποίου για πρώτη φορά εγγράφως τίθενται εκτός ΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού και χρηματοδότησης η Λήμνος καθώς και όλα τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, τα οποία βάσει Συνθηκών θεωρούνται αποστρατιωτικοποιημένα.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά "Πράσινες" επενδυτικές ιστορίες καθημερινής τρέλας Λήξη του κοινοβουλευτικού «μποϊκοτάζ» από τον τουρκικό στρατό για τον πρόεδρο Γκιούλ Οι Τούρκοι συνεχίζουν τις αθλιότητες με τους σκοπιανούς Τρεις ΝΟΤΑΜ από Άγκυρα εν μέσω εκλογών για αποστρατιωτικοποίηση νήσων και SAR! Ιράκ και Αζερμπαϊτζάν αφετηρίες του Nabucco Στο τέλος των συνομιλιών αυτών το νησί ή θα διχοτομηθεί ή θα ενωθεί Κατασκοπευτικά ΗΠΑ αλωνίζουν στο FΙR Λευκωσίας Επιβλητική στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας Αρμέγοντας το κράτος «Μακεδονικές Αερογραμμές» ιδρύει η MIG Η Μotor Oil , τα Ελληνικά Πετρέλαια και η αποτροπή των Ρώσων ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΡΜΑ :" Tο Κόσοβο δεν αποτελεί χώρα-μέλος του ΟΗΕ " Αναζητώντας τον δικό μας Ομπάμα "Ο μισός (σχεδόν) πλανήτηςθα γίνει τουρκικός" δείχνει ανεκδιήγητος χάρτης Ο ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ “Ο Τούρκος, στον Τούρκο!” Όμηροι του τουρκικού προξενείου θα είναι ΠΑΣΟΚ και κεντρώα ΝΔ.Γιατί ο ΛΑ.Ο.Σ δεν έβαλε μουσουλμάνους υποψηφίους Το δίλημμα των εκλογών Το διακύβευμα των αγωγών Την Ελλάδα με έναν έρωτα μεγάλο αληθινό, Η έκθεση για τον Ομηρο στο ξακουστό Μουσείο Παπύρων της Βιέννης, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες Φτιάχνουν ουρά οι Εγγλέζοι Ιράκ: Επισπεύδεται η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων ΗΠΑ: Αναβαθμίζει τα Α10 Η νέα γερμανική κυβέρνηση κατά της τουρκικής ένταξης

Η ΑΣΠΡΗ ΛΕΞΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η άσπρη λέξη της ημέρας - εφορευτική επιτροπή
Θέμα της εβδομάδας: Εκλογές: «Καλό βόλι» Η λέξη εφορευτική είναι το θηλυκό γένος του επιθέτου εφορευτικός-ή-ό. Η επιτροπή είναι ουσιαστικό θηλυκού γένους.
Το επίθετο εφορευτικός-ή-ό δεν έχει καμία σχέση με το «φόρο», αφού σημαίνει αυτόν που εποπτεύει κάτι.
Κυρίως το επίθετο αυτό χρησιμοποιείται στον όρο εφορευτική επιτροπή, που δηλώνει την επιτροπή που εποπτεύει τη διεξαγωγή των εκλογών.
Στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Π.Δ. 96/07, σε κάθε εκλογικό τμήμα ορίζεται εφορευτική επιτροπή, που αποτελείται από τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής ως πρόεδρο και τέσσερα μέλη, που αναπληρώνονται από ισάριθμα αναπληρωματικά.
Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών κληρώνονται μέσα σε 15 ημέρες από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου από το οικείο Πρωτοδικείο.
Στην κλήρωση περιλαμβάνονται οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμερίσματος που φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής. Το αρμόδιο δικαστήριο μπορεί, κατά την κρίση του, να διορίζει με απόφασή του, που λαμβάνει σε συμβούλιο, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών από τους καταλόγους αυτούς.
Στην περίπτωση αυτή ορίζονται μέλη όσοι, κατά την κρίση του Συμβουλίου Πρωτοδικών, παρέχουν στοιχεία επάρκειας για τα καθήκοντα αυτά.
Οι οριζόμενοι πρέπει να έχουν τουλάχιστον απολυτήριο δημοτικού σχολείου και να μην έχουν υπερβεί το 65ο έτος της ηλικίας τους.
Για το σκοπό αυτό ο πρόεδρος πρωτοδικών μπορεί να ζητήσει πληροφορίες και στοιχεία από τους ειρηνοδίκες του τόπου και τις δημοτικές ή κοινοτικές αρχές.
Έτσι, μπορούν να αποκλειστούν μέλη που κληρώθηκαν, αν κρίνονται ανεπαρκή για το έργο της εφορευτικής επιτροπής.
Τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών είναι υποχρεωμένα να εκτελούν τα καθήκοντά τους ανεξαρτήτως αν ειδοποιήθηκαν εγκαίρως.
Υπενθύμιση:Ανακοινώθηκε το πλήρες πρόγραμμα των επιμορφωτικών σεμιναρίων λεξικογραφίας της άσπρης λέξης με έγκριτους πανεπιστημιακούς.

ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ. ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΕρευνητές από το Μπάφαλο των ΗΠΑ μπήκαν στον κόπο των μετρήσεων ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Κατά τον γνωστό στατιστικό τρόπο χώρισαν τους ασθενείς σε 3 ομάδες (καπνιστές και μη καπνιστές και καπνιστές που είχαν διακόψει τουλάχιστον για 6 μήνες).
Τα αποτελέσματα του έδειξαν ότι το κάπνισμα είναι συνυφασμένο με ένα υψηλό ρίσκο για την σκλήρυνση κατά πλάκας.
Εκφράζεται δε και η υποψία ότι μπορεί και να προκαλεί την έκρηξη της νόσου.

ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Θυμίζει Πετρούλα… Ουρές για τα notebook H Νομαρχιακή αρχή δεν μπορεί το φως και τη διαφάνεια

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΚΤΟ

Κρεμώντας την στολή ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
Σχήμα: 14X0
Αρ. Σελίδων: 264
ISBN: 978-960-382-764-1
Γλώσσα: Ελληνικά
Μετά από μια μακρά θητεία μάχιμου αξιωματικού που τον οδήγησε στην κορυφή της ιεραρχίας του Πολεμικού Ναυτικού, ο Ναύαρχος Αντώνιος Αντωνιάδης καταθέτει ένα χρονικό εμπειριών και βιωμάτων αποκτημένων από τις γέφυρες των πολεμικών πλοίων και τη ζωή με το έμψυχο δυναμικό του Όπλου μέχρι τα ανώτατα επιτελικά γραφεία και τα νατοϊκά παρασκήνια _ και όχι μόνο.
Μια μετά λόγου γνώσεως ρηξικέλευθη ανατομία ζητημάτων και γεγονότων κρίσιμων για τον πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό μας βίο, δοσμένη από έναν λειτουργό που τα έζησε στην πρώτη γραμμή _ και μαζί μια γενναία καταγραφή απόψεων και ιδεών, δοσμένη από έναν άνθρωπο που δεν παραιτείται του δικαιώματος της παρρησίας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΙΔΕΡΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ ΞΕΝΟΦΩΝ
Κατηγορία: ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ - ΙΣΤΟΡΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σειρά: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Έκδοση: 2009, 03
ISBN: 978-960-08-0474-4
Σελίδες: 286 Διαστάσεις: 15x24
Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ακολούθησαν την πορεία των κομμάτων στις σύγχρονες αντιπροσωπευτικές δημοκρατίες, μετατρεπόμενα σταδιακά σε αποϊδεολογικοποιημένους, αυτο-αναφερόμενους μηχανισμούς, που εφαρμόζουν πολυσυλλεκτικές εκλογικές τακτικές και μετασχηματίζονται από κόμματα μαζών σε «κόμματα του κράτους».
Παράλληλα παγιώνεται ένα έλλειμμα ενδοκομματικής δημοκρατίας που τείνει να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.
Η απουσία δημοκρατικών διαδικασιών εντός των πολιτικών κομμάτων, σε συνδυασμό με ένα πολιτικό σύστημα που λειτουργεί κατά τρόπο πρωθυπουργοκεντρικό, χωρίς να διασφαλίζονται επαρκή αντίβαρα και ανασχέσεις απέναντι στις πρωθυπουργικές αρμοδιότητες, συγκροτεί το περίγραμμα της πραγματικής οργάνωσης της πολιτικής εξουσίας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Αμύνεσθαι περί πάρτης Υπότιτλος Εξοπλισμοί 1996-2006 Συγγραφέας - Συντελεστές Κωνσταντίνος Φράγκος Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-446-058-8 Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα17x24 εκ. Σελίδες 272
Το Έθνος ημών υφίσταται πολιτικήν τινά ζύμωσιν, καθ’ ην τα ακαθαρτότερα στοιχεία ανέρχονται και επιπλέουσιν, εν είδει εξαφρίσματος, επί της επιφανείας.
Ο τοιούτος αφρός, κατέχων, κατά τους νόμους της φυσικής, τα ανώτατα στρώματα, θέλει κυβερνά, φλυαρεί και κλέπτει ασυστόλως την Ελλάδα, μέχρις ου τελειώση η ζύμωσις και λάβη ανά χείρας ο λαός την μεγάλην εξαφριστικήν κουτάλαν.
Εμμ. Ροΐδης

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

Το άλλο πρόσωπο της Τζοκόντας
Συγγραφέας : Καπαρρός Μαρτίν
Μεταφραστής : Συρίγου Ιωάννα ISBN: 9789601623214 Σελίδες: 416 Ημερομηνία 1ης έκδοσης: 01/07/2007 Ημερομηνία τελευταίας έκδοσης: 19/07/2007
Περιγραφή Το βιβλίο εξιστορεί τα γεγονότα μιας απίστευτης υπόθεσης διεθνούς εγκλήματος, στα 1911, με πρωταγωνιστή έναν Αργεντινό, τον Βαλφιέρνο.
Το έγκλημα αυτό αποτελεί από μόνο του ένα έργο τέχνης ενός από τα πιο ιδιοφυή ταλέντα, και βασίζεται στη κλοπή του πιο διάσημου πίνακα ζωγραφικής στον κόσμο, της Μόνα Λίζα, από το Μουσείο του Λούβρου.
Ο Martin Caparros ξετυλίγει την υπόθεση σ’ ένα μυθιστόρημα γεμάτο περιπέτειες και σκιαγραφεί το πορτρέτο ενός εκπληκτικού άντρα.
Ο πρωταγωνιστής, γιος μίας υπηρέτριας, αναδημιουργεί τον εαυτό του «φορώντας» διαφορετικές ανά περίπτωση μάσκες, αναμειγνύεται σε κοινωνίες όπου δεν ανήκει, όπως στην Αργεντινή της μπελ επόκ και ύστερα στο Παρίσι, ώσπου παίρνει την τελική του μορφή ως Βαλφιέρνο.
Η περιθωριακή ζωή του, η απελπισμένη αναζήτηση του εαυτού του και η προσπάθεια να κατασταλάξει σε μία ταυτότητα, κορυφώνονται στο τελικό ιδιοφυές χτύπημα της κλοπής και στην τόλμη του σαν απατεώνας και ψεύτικος μαρκήσιος να συγκαλύψει την πραγματική του καταγωγή.
Το άλλο πρόσωπο της Τζοκόντας δεν είναι απλά η αριστοτεχνική εξιστόρηση μιας απίθανης ιστορίας αλλά παράλληλα και ένας συλλογισμός πάνω στη ταυτότητα, στην αξία της πλαστογράφησης και της αλήθειας.

«ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»

Μουσικά Εμψυχωτικά Παιχνίδια - 02/10/2009 Ώρα: 19:30
Χώρος Εκδήλωσης: Άνετον Είδος Εκδήλωσης: Δημήτρια στα σχολεία Λεωφορεία: 31,39,3
«ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΜΨΥΧΩΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»
από την ομάδα εμψύχωσης Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου
Μουσικοπαιδαγωγική εκδήλωση με τεχνικές εμψύχωσης και ενεργητικής συμμετοχής των παιδιών, με ζωντανή μουσική, τραγουδοπαιχνίδια και τραγουδοχορούς από όλο τον κόσμο, μουσικοκινητικά και θεατρικά παιχνίδια και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί και εκτελείται από 7 ειδικούς μουσικοπαιδαγωγούς-εμψυχωτές, που απαρτίζουν την ομάδα εμψύχωσης Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου.
Τα παιδιά συμμετέχουν, παίζουν, χορεύουν και διασκεδάζουν, σε μικρές ή μεγάλες ομάδες με την καθοδήγηση των εμψυχωτών του σχήματος.
Επιμέλεια :
Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Ερκέκογλου
Παίζουν, εμψυχώνουν και τραγουδούν:
Ερκέκογλου Χρήστος, Θεοδωρίδης Νίκος, Καλανταρίδου Δέσποινα, Μπαντελά Βάσω, Σλαυκίδης Γιώργος, Τανούρη Αλεξία, Χουζούρη Βίκυ.

ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ

Oι εκδόσεις Οξυ παρουσιάζουν τη νέα σειρά Χόλυγουντ Τολμηρές Ιστορίες με το πρώτο τεύχος Παρθένα στην Γκιλοτίνα (Επιμέλεια: Γιώργος Βλάχος)
Πρόκειται για το πρώτο τεύχος της σειράς Π.ΑΝ. ~ ΠΑΡΑΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΝΟΥΒΕΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ Ιστορίες στο ατμοσφαιρικό περιβάλλον της δεκαετίας του 40 με το ύφος του αστυνομικού “νουάρ”, με τη σασπένς της περιπέτειας και του θρίλερ, με το χιούμορ της ανεμελιάς, με το ύφος της κοσμοπολίτικης στόφας των ανθρώπων που κινούνται στον λαμπερό απ’ έξω και σκοτεινό από μέσα χώρο του θεάματος εκείνης της εποχής… Και παντού κυρίαρχο το σεξ, το κυριότερο συστατικό για να είναι οι “Ιστορίες από το Χόλυγουντ” τόσο τολμηρές, όσο υπόσχεται ο τίτλος. Τα pulps αγαπήθηκαν μέχρι φανατισμού, κυκλοφόρησαν σε εκατοντάδες τίτλους και εκατομμύρια αντίτυπα.
Ταξίδεψαν τους αναγνώστες τους με το πιο φτηνό εισιτήριο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έως τα βάθη του αχανούς διαστήματος.
Τους πήγαν πίσω στο χρόνο και άλλο τόσο μπροστά.
Τους έκαναν να ονειρευτούν και να ταυτιστούν με τους υπερ-ήρωες.
Τους προκαλούσαν με πολύχρωμα εξώφυλλα καταιγιστικής δράσης, θανατηφόρου μυστηρίου, ερωτικής πρόκλησης. Και όλα αυτά με 10 σεντς…
Ήταν τα pulps στη χρυσή εποχή τους… Αθήνα, Ιούνιος 2009 Σελίδες : 96 ISBN: 978-960-436-236-3

Ouga Klara

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Εγγραφές από 15 Σεπτεμβρίου! Το Εργαστήρι Θεάτρου Ούγκα Κλάρα οργανώνει τα παρακάτω τμήματα για τη χρονιά 2009-2010 Τμήμα Υποκριτικής Διδάσκουν οι: Δημήτρης Σακατζής (Υποκριτική, Διδασκαλία Ρόλων) Βαγγέλης Μανιτάκης (Σκηνική Μάχη, Devised Theatre) Αλίκη Δουρμάζερ (Σωματικό Θέατρο, Κινησιολογία) Έλσα Μουρατίδου (Ορθοφωνία, Θεατρικό Τραγούδι) Τμήμα Θεατρικής Γραφής με την Πένυ Φυλακτάκη Δομικά στοιχεία του θεατρικού έργου Τεχνικές Μονολόγου-διαλόγου Είδη Θεατρικού Κειμένου Τμήμα Αφήγησης Παραμυθιού με την Ανθή Θάνου Τεχνικές αφήγησης και μυθοπλασίας Δραματοποίηση Εικαστική και μουσική προσέγγιση στην αφήγηση Τμήμα Γιόγκα με τη Ναταλία Κνιάζεβα Relaxing Yoga Stretching-χαλάρωση Τεχνικές αναπνοής Εγγραφές μέχρι 9 Οκτωβρίου, καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής),
6:30-9:30μμ Καθολικών 4, 3ος Όροφος, Άνω Λαδάδικα

Η Κ.Ο.Θ. συναντά τον Ivo Pogorelich

Ivo Pogorelich - 02/10/2009 Ώρα: 21.00
Χώρος Εκδήλωσης: Μέγαρο Μουσικής Είδος Εκδήλωσης: Μουσική Vip: 30 € Κανονικό: 25 - 20 € Φοιτητικό: 20 - 15 € Λεωφορεία: 5,6,33,78
Η Κ.Ο.Θ. συναντά τον Ivo PogorelichΣυναυλία με έργα Rachmaninoff
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, μία από τις δύο κορυφαίες ορχήστρες της χώρας, αυτή τη φορά συμπράττει με τον διάσημο πιανίστα Ivo Pogorelich ερμηνεύοντας το κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, έργο 18 και τη συμφωνία αρ. 3 σε λα ελάσσονα, έργο 44 του S. Rachmaninoff.
Την ορχήστρα διευθύνει ο Μύρων Μιχαηλίδης.
Το ξέσπασμα του Α' παγκοσμίου πολέμου διέκοψε τις πετυχημένες περιοδείες του Ραχμάνινοφ στην Ευρώπη και τον περιόρισε στη Ρωσία.
Οι συνθήκες όμως χειροτέρεψαν γρήγορα και στην πατρίδα του, ειδικά με τις αναταραχές του Οκτωβρίου και έτσι ο Ραχμάνινοφ (1873-1943) δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση (1917) για μια συναυλία στη Σουηδία.
Πήρε και την οικογένειά του μαζί, αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί πως δεν θα επέστρεφε ποτέ πια στην πατρίδα. Γι' αυτό, η νοσταλγία θα είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των τελευταίων έργων του.
Μετά τη Σουηδία και τη Δανία, πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ήταν από τους πιο περιζήτητους και ακριβοπληρωμένους βιρτουόζους του πιάνου.
Αν και μπορούσε να ζήσει άνετα, δεν προσαρμόστηκε στην Αμερική και επιθύμησε τη ζωή της εξοχής και τις συνήθειες της Ευρώπης.
Γι' αυτό έχτισε το 1930 σε ένα κτήμα στην Ελβετία τη βίλλα του.
Εκεί έμενε τα καλοκαίρια και έβρισκε την απαραίτητη ηρεμία για να συνθέτει. Όμως στα συνολικά 26 χρόνια της εξορίας έγραψε μόλις τα έργα op. 40-45, ενώ τα έργα 1-39 τα είχε συνθέσει κατά τη διάρκεια των 16 δημιουργικών χρόνων που έζησε στη Ρωσία.
Με το ξέσπασμα του Β' παγκοσμίου πολέμου, ο Ραχμάνινοφ χάνει και τη νέα του πατρίδα και ξαναγυρίζει στην Αμερική, όπου πέθανε από καρκίνο λίγο πριν συμπληρώσει τα 70 χρόνια του.
Ο Rachmaninov έγραψε τέσσερα κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, από τα οποία το δεύτερο θεωρείται το καλύτερο. Γραμμένο στα 1901, όταν ο συνθέτης ζούσε στη Μόσχα, έγινε γρήγορα γνωστό σε όλο τον κόσμο ως ένα από τα δημοφιλέστερα κοντσέρτα του πιανιστικού ρεπερτορίου.
Η 3η Συμφωνία σε λα-ελάσσονα, έργο 44 του Ραχμάνινοφ, είναι η πιο συμπαγής και σφιχτά οργανωμένη από τις άλλες δύο του Συμφωνίες. Αν και οι κριτικές της εποχής ήταν διφορούμενες για την 3η Συμφωνία του Ραχμάνινοφ, ο συνθέτης τη θεώρησε ένα από τα καλύτερά του έργα.
Και πράγματι, η Συμφωνία αυτή συνδυάζει το χαρακτηριστικό για το συνθέτη ρομαντικό λυρισμό με μοντέρνα στοιχεία, δίνοντας πέρα από την μαεστρία της επεξεργασίας της σύνθεσης, μια νέα διάσταση στην εικόνα του συνθέτη Ραχμάνινοφ.

«Διαστημικό Παρατηρητήριο Herschel: Εξερευνώντας το Ψυχρό Σύμπαν»

Όμιλος Φίλων Αστρονομίας - 02/10/2009 έως 03/10/2009 Ώρα: 18.00
Χώρος Εκδήλωσης: Κεντρική βιβλιοθήκη Είδος Εκδήλωσης: Λόγος Λεωφορεία: 10,31,14
«Διαστημικό Παρατηρητήριο Herschel: Εξερευνώντας το Ψυχρό Σύμπαν» Σειρά διαλέξεων αστρονομικού ενδιαφέροντος για το πρόγραμμα Herschel/SPIRE Σε συνέχεια της επιτυχημένης διεξαγωγής της περσινής Αστρονομικής Εκδήλωσης με τον τίτλο «Από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων μέχρι το Herschel και το Planck», με την υποστήριξη των Imperial College Astrophysics, τα Κέντρα Ελέγχου Εξοπλισμού του Herschel, τη NASA, το Βρετανικό Συμβούλιο, το Δήμο Θεσσαλονίκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας, διοργανώνουν μια τριήμερη δημόσια εκδήλωση, για να εορτασθεί η επιτυχημένη εκτόξευση του Herschel και τα πρώτα επιστημονικά αποτελέσματά του.
Το Διαστημικό Παρατηρητήριο Herschel της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος είναι το μεγαλύτερο και πιο ακριβό διαστημικό τηλεσκόπιο που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Το διαμέτρου 3,5 μέτρων κάτοπτρό του θα συλλέγει ακτινοβολία από ορισμένα από τα πλέον ψυχρά και μακρινά αντικείμενα στο Σύμπαν.
Για να επιτευχθεί αυτό, είναι εξοπλισμένο με τρεις τελευταίας τεχνολογίας υπέρυθρες κάμερες, SPIRE, PACS και HIFI, που ενσωματώνουν το τελικό αποτέλεσμα εικοσαετούς και πλέον έρευνας, σε περισσότερα από 20 κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.Το Herschel εκτοξεύθηκε με επιτυχία στις 14 Μαΐου 2009, πάνω σε έναν πύραυλο Ariane-5, από την ευρωπαϊκή διαστημική βάση στο Kourou, στη Γαλλική Γουιάνα, για το δίμηνο ταξίδι του προς το σημείο L2, 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα μακριά από τη Γη.
Οι πρώτες εικόνες από το Herschel ήταν διαθέσιμες στις 19 Ιουνίου 2009, αποκαλύπτοντας μια εντελώς καινούργια εικόνα των γαλαξιών, σε σχέση με αυτήν που παρατηρούνταν με τα υπέρυθρα τηλεσκόπια προηγούμενης γενιάς.
Η ομάδα που σχεδίασε, κατασκεύασε, εκτόξευσε και πρόκειται τέλος να χειριστεί το Herschel, έχει αποφασίσει να πραγματοποιήσει την πρώτη μεγάλης κλίμακας δημόσια εκδήλωσή της στη Θεσσαλονίκη. Στους ομιλητές περιλαμβάνονται: Καθηγητής Matt Griffin, University of Cardiff, UK, SPIRE PI
Καθηγητής Michael Rowan-Robinson, Imperial College London, UK,
Καθηγητής Sebastian Oliver, University of Sussex, UK, HerMES PI Καθηγητής Harry Varvoglis, Aristotle University of Thessaloniki
Δρ William Latter, IPAC, USA, Deputy Director of NASA's Herschel Science Center
Δρ Bruce Swinyard, Rutherford Appleton Laboratory, UK
καθηγητής Manolis Pleionis, National Observatory Of Athens Δρ Pierre Chanial, CEA Saclay, France
Δρ Markos Trichas, Imperial College London, UK Friday 2nd October:18:00
greetings from funding/organizing bodies (City of Thessaloniki, OFA, IC, British council, AUTH)18:25 Varvoglis19:10 Griffin20:10 Swinyard20:55 ChanialSaturday 3rd October18:00 Rowan-Robinson18:45 Oliver19:45 Plionis20:30 Latter

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟΡΑΜΑ

Αφεντούλα Ρεζέλη συνέντευξη στο "Μουσικόραμα" απο τη Μαρία Παπαδάκη Η Αφεντούλα Ραζέλη, με τη μορφή σαν από.. πίνακα της Αναγέννησης και τη φωνή σαν από.. παλιάς σαντέζας λαρύγγι, συνδυασμός που…. βάλλει για να… επιβληθεί και τα καταφέρνει περίφημα, εξιστορεί και θυμάται, αναπολεί και χαμογελά, απαντώντας στις άκρως ανακριτικές ερωτήσεις που τις κάνω, με αφορμή την κυκλοφορία του καινούργιου της δίσκου, που τιτλοφορείται «Ξυπνήστε χαρές μου».. Χαρείτε το!!!
«Λεβέντικες καρδιές» Ερμηνεύει ο Λάκης Χαλκιάς ΝΕΟ CD «ΛΕΒΕΝΤΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ» ΑΠΟ ΧΑΛΚΙΑ- ΚΟΡΑΚΑΚΗ «Τα λαϊκά είναι κόκκινο πανί για ραδιόφωνα και τηλεοράσεις» Λάκης Χαλκιάς - Βαγγέλης Κορακάκης συνυπάρχουν για πρώτη φορά δισκογραφικά με τις λαϊκές «Λεβέντικες καρδιές» και στο πάλκο

Thessaloniki International Film Festival

Έναρξη της προπώλησης της CineΚάρταF Ξεκίνησε η πώληση της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Μπορείτε να την αποκτήσετε από το ειδικό γραφείο στην είσοδο του Ολύμπιον (Πλατεία Αριστοτέλους 10), από τις 13:00 έως τις 21:00 από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή.
Επίσης, στον ίδιο χώρο μπορείτε να επισκεφτείτε και το βιβλιοπωλείο του ΦΚΘ και να ενημερωθείτε για τις εκδόσεις και τα προϊόντα μας.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 2310 - 378.410 ή την ηλεκτρονική διεύθυνση cinekartaf@filmfestival.gr ή κάντε κλικ εδώ. 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Why cinema now? (13-22 Νοεμβρίου 2009)
ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ
Αφιέρωμα στο Νέο Φιλιππινέζικο Κινηματογράφο «Πιστεύω ότι οι ταινίες μου θα βρουν το κοινό τους, πιθανώς όχι τώρα, αλλά στο μέλλον» Brillante Mendoza Το μέλλον ήρθε πιο γρήγορα απ' ότι προσδοκούσε ο Brillante Mendoza.
Τα λόγια του πολυβραβευμένου φιλιππινέζου δημιουργού, επαληθεύτηκαν μέσα σε λίγους μόλις μήνες.
Τα τελευταία χρόνια, οι εκπρόσωποι της σύγχρονης ανεξάρτητης κινηματογραφικής σκηνής των Φιλιππίνων έχουν προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση, κατακτώντας τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ.
Το σινεμά της χώρας, μία - κατά γενική ομολογία - από τις πιο επίκαιρες και ριζοσπαστικές τάσεις της σύγχρονης κινηματογραφίας, έχει εισέλθει δυναμικά σε μια νέα, δημιουργική εποχή.
Το μέλλον δε, προδιαγράφεται ακόμη πιο ευοίωνο.
Οι Ημέρες Ανεξαρτησίας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Λευτέρη Αδαμίδη, στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φέρνουν το ελληνικό κοινό σε επαφή με το ξεχωριστό τοπίο του Νέου Φιλιππινέζικου Κινηματογράφου.
Η ανακάλυψη νέων κινηματογραφιστών από τις Φιλιππίνες, υπό το πρίσμα της διερεύνησης του παγκόσμιου ανεξάρτητου σινεμά, συμπίπτει ιδανικά με την επετειακή διοργάνωση του Φεστιβάλ. Και την ίδια στιγμή, «συμπορεύεται δυναμικά με την πρότασή του για επαναπροσδιορισμό της έβδομης τέχνης, μέσα από το σύνθημα «Why cinema now?», που εκφράζει το σκεπτικό του 50ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης», τονίζει χαρακτηριστικά η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης Δέσποινα Μουζάκη.
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ Προβολές
ΟΛΥΜΠΙΟΝ Αντίχριστος
(Δανία, Γερμανία, Γαλλία, Σουηδία, Ιταλία, Πολωνία, 2009)
Ώρες προβολών: 18:00, 20:30, 23:00 Σκηνοθεσία: Lars Von Trier, Έγχρωμη, 109΄ ***ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ
Coco Chanel & Igor Stravinsky
(Γαλλία, 2009)
Ώρες προβολών: 18:30, 20:45, 23:00 Σκηνοθεσία: Jan Kounen,Έγχρωμη, 120΄.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ ΤΗΛ. 23730-21630 ΦΑΞ. 23730-21637 Email: gdriv10@otenet.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009 θα επισκεφτεί στις 18.00 το Κασσανδρινό, 19.00 τη Φούρκα και θα μιλήσει στην Κασσάνδρα στις 20.30.

Η ΕΤ1 σήμερα Παρασκευή στις 6:μ.μ. θα μεταδώσει την ομιλία Παπαθεμελή στη Θεσσαλονίκη

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το πρώτο κανάλι της Ελληνικής Τηλεόρασης (ΕΤ1) θα προβάλει σήμερα Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στις 6 μ.μ. την Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιου Παπαθεμελή, στο ξενοδοχείο Καψής της Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση στην κεντρική ομιλία του Ευ. Βενιζέλου

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009, ώρα 20:30
Κεντρική ομιλία Ευ. Βενιζέλου στο Λιμάνι (στο πλακόστρωτο), Θεσσαλονίκης. "
Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα " Ευ. Β.
Διαδικτυακή συνέντευξη Παρακολουθήστε ή / και διαβάστε τη διαδικτυακή συνέντευξη που έδωσε ο Ευ. Βενιζέλος στους φίλους της ιστοσελίδας, εδώ:
Μήνυμα Ευ. Βενιζέλου προς τους νέους ψηφοφόρους, διαβάστε εδώ:
http://www.evenizelos.gr/statements/1455-neoi Μήνυμα Ευ Βενιζέλου για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, διαβάστε εδώ:
http://www.evenizelos.gr/statements/1362--2009 Ευάγγελος Βενιζέλος, Εκλογές 2009,
δείτε εδώ:

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

31 Πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας!

31 Πράγματα που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας!