Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δελτίο  Τύπου 20/01/2011                                            
Έναρξη  Δημόσιας Διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων                            
Ξεκίνησε  η  δημόσια διαβούλευση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης με θέμα:
«Κριτήρια συνενώσεων και ιδρύσεων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης»                        
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα  24/01/2011.                          
Το κείμενο της  δημόσιας διαβούλευσης είναι αναρτημένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.opengov.gr/ypepth/?p=615

Γκλούμιστερ στο ξαναγυρνά στο studio Vis Motrix από 20 Ιανουαρίου

ΓΚΛΟΥΜΙΣΤΕΡ                                  
Μια παράσταση για ένα ενυδρείο, μία φωτογραφία και ένα τελείως αποτυχημένο stand up από τη The Mitsos Company στο Studio Vis Motrix από 20 Ιανουαρίου 2011                       
Μετά την περσινή επιτυχία, η ιστορία της «ιδανικής πόλης» Γκλούμιστερ, επιστρέφει από 20 Ιανουαρίου στο Studio Vis Motrix.                          
«Οι διηγήσεις αυτών, που έχουν πια πεθάνει, λένε ότι η Γκλούμιστερ ήταν κάποτε η ιδανική πόλη, για να φτιάξει κανείς την οικογένειά του – αν αγαπούσε την ηρεμία, τους μεγάλους ανθισμένους κήπους και τα κυριακάτικα γεύματα με τους γείτονες…»                    
Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.                        
Aπό την Γκλούμιστερ εδώ και χρόνια είχαν χαθεί τα χρώματα.                           
Δείτε απόσπασμα:                       
http://www.youtube.com/watch?v=wnZ0To1bJ3E                        
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ                                 
(Βασισμένο στο παραμύθι «Γκλούμιστερ» της Ιωάννας Μήτσικα)                      
Κείμενο: Ιωάννα Μήτσικα, Έφη Κάντζα                           
Σκηνοθεσία: Τατιάνα Μύρκου, Ιωάννα Μήτσικα, Έφη Κάντζα                        
Σκηνικά – Κοστούμια: Κατερίνα Παπαγεωργίου                        
Μουσική: Αλέξανδρος Ιωάννου                      
Γραφίστας: Πάνος Γκένας                          
Παίζουν: Ιωάννα Μήτσικα, Έφη Κάντζα                           
Οργάνωση παραγωγής - Επικοινωνία: Art Minds                     
www.artminds.gr                             
Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695                   
dafni.artminds@gmail.com

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ «ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ»

Τα τελευταία χρόνια ο πολιτιστικός σύλλογος «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς, απέδειξε ότι με προγραμματισμό, δουλειά και προσήλωση στους στόχους του πραγματοποιεί ότι σχεδιάζει και υπόσχεται.                   
Τον Αύγουστο του 2008 ξεκίνησε η επαναδραστηριοποιήση του χορευτικού τμήματος, το οποίο μέσα σε λίγους μήνες έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του και σε δυόμιση χρόνια κατάφερε να συγκαταλέγεται στα κορυφαία του νομού Κιλκίς και να γίνει γνωστό σε Ελλάδα και όπου υπάρχει Ελληνισμός.                    
Η μεγάλη και γρήγορη πρόοδος του χορευτικού τμήματος φέρει εξ’ ολοκλήρου τη σφραγίδατου χοροδιδάσκαλου κ. Θεόδωρου Ζολώτα, ο οποίος την μεγάλη αγάπη του για διατήρηση και διάδοση της παράδοσης τη περνάει καθημερινά στους χορευτές του συλλόγου και όχι μόνο.                         
Τον Ιανουάριο του 2009 στην κοπή της Βασιλόπιτας ο πρόεδρος κ Νίκος Αμοιρίδης υποσχέθηκε την δημιουργία ενός  θεσμού που θα τιμάει το παρελθόν της Επταλόφου και την Ποντιακή Παράδοση. Έτσι δημιουργήθηκε ο θεσμός πλέον «ΑΠΑΝ ‘ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» την παραμονή της Ζωοδόχου Πηγής στην Παλιά Επτάλοφο (Τάουτλη) στο χώρο του συλλόγου δίπλα στο Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής του πρώτου ΕλληνοΧριστιανικού Ναού στα Ανατολικό Κιλκίς.                           
Τον Ιανουάριο του 2010 στην κοπή της Βασιλόπιτας ο πρόεδρος κ Νίκος Αμοιρίδης, μίλησε για «ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ενώπιον Βουλευτών και Νομάρχη Κιλκίς, στο Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής και το χώρο του συλλόγου στην Παλιά Επτάλοφο (Τάουτλη), εκεί που η ΔΕΗ θεωρεί ασύμφορο να παρέχει ηλεκτρισμό.                   
Τον Νοέμβριο του 2010 με συντονισμένες ενέργειες του συλλόγου ο χώρος φωταγωγήθηκε με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μία ενέργεια που έτυχε πανελλήνιας προβολής με ρεπορτάζ του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ελλάδος, ιστοσελίδων τις οποίες διατηρούν τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνική δημοσιογραφίας, καναλιών Πανελαδικής εμβέλειας, εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας και φυσικά από τον τοπικό τύπο του Κιλκίς που πάντα είναι κοντά μας και μας υποστηρίζει.                
Τον Ιανουάριο του 2011 στην κοπή της Βασιλόπιτας ο πρόεδρος κ Νίκος Αμοιρίδης, ενοποιών του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κ.Χρήστου Γκουτενούδη, του Αντιδημάρχου Έργων του δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρη Τσαντάκη, του Ανιδημάρχου Κρουσσών κ. Μιχάλη Αναστασιάδη και του προέδρου του ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς κ. Αναστάσιου Αμανατίδη, υποσχέθηκε μνημείο «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»  στην Επτάλοφο, διότι όπως τόνισε «δεν είναι δυνατόν στις Εθνικές εορτές και επετείους να καταθέτουμε στεφάνι στην σημαία που βρίσκετε στο χώρο του σχολείου».                           
Αμέσως μετά την κοπή της Βασιλόπιτας, την οποία ευλόγησε ο ιερέας Επταλόφου, π. Κωνσταντίνος Σέπκας και τυχερός αναδείχθηκε ο Αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.               
Ο πρόεδρος του ΟΠΟΝΓΑ δήμου Κιλκίς κ. Αναστάσιος Αμανατίδης, πεπεισμένος για το έργο και την αποτελεσματικότητα του συλλόγου ζήτησε: «Τη συνεισφορά του συλλόγου για την ανάδειξη της ιστορίας της περιοχής και δήλωσε απόλυτα σύμφωνος για την αναγκαιότητα και την χρησιμότητα του μνημείου «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»  στην Επτάλοφο».                    
Ενώ συγκινήθηκε με το πάθος το οποίο χορεύουν οι μικροί χορευτές του συλλόγου τους δύσκολους παραδοσιακούς χορούς.                           
Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Χρήστος Γκουτενούδης τόνισε: «Την χρησιμότητα μνημείου «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» στην Επτάλοφο άλλα και την αναγκαιότητα να γίνει παρόμοιο μνημείο σε κεντρικό σημείο της πόλης του Κιλκίς ανάλογο της ιστορίας και της προσφοράς των προσφύγων στον τόπο μας. Αντίστοιχο μνημείο όπως είπε υπάρχει στην είσοδο του Πολυκάστρου.                     
Επίσης ζήτησε πάση θυσία να διατηρηθεί ο θεσμός «ΑΠΑΝ ‘ΣΟ ΡΑΚΑΝΟΠΟΝ» καθώς γνωρίζει τις δυσκολίες που έχουν στη λειτουργία τους οι πολιτιστικοί σύλλογοι αφού και ο ίδιος είχε 10ετή ενασχόληση στο ενεργητικό του με σύλλογο της περιοχής του».                      
Ο αντιδήμαρχος Έργων του δήμου Κιλκίς κ. Δημήτρης Τσαντάκης, αφού ευχαρίστησε τους Επταλοφίτες για την απρόσμενη προσωπική του υποστήριξη στις πρόσφατε δημοτικές εκλογές δήλωσε λακωνικά: «Εγώ δεν υπόσχομαι έργα, δουλεύω και παρουσιάζω αποτελέσματα».                       
Ο αντιδήμαρχος Κρουσσών κ. Μιχάλης Αναστασιάδης, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί από κοντά τη δραστηριότητα του συλλόγου την οποία στηρίζει όποτε του ζητηθεί ανέφερε ότι: «Θα στηρίξει και θα προωθήσει την δημιουργία του μνημείου «ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» στην Επτάλοφο».               
Ο Επταλοφίτης δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς κ. Γιώργος Κωνσταντινίδης ζήτησε από τον σύλλογο: «Την διοργάνωση ημερίδας με θέμα «ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» καθώς και την έκδοση βιβλίου υπό την αιγίδα του συλλόγου με το ίδιο περιεχόμενο.                    
Ο ίδιος θα προσφέρει όλα τα ιστορικά στοιχεία που έχει την κατοχή του καθώς και την πολύτιμη εμπειρία του».              
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο νέος πρόεδρος Επταλόφου κ. Παναγιώτης Αμοιρίδης, ο π. Δήμαρχος Κρουσσών κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, ο αντιπρόεδρος του ΣΠΟΣ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κώστας Ξανθόπουλος, ο πρόδρος της Ένωσης Ποντίων Κιλκίς «ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» κ. Αθανάσιος Λαβασάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Ελληνικού κ. Γιώργος Ίζος και αρκετοί Επταλοφίτες.           
Η εκδήλωση έκλεισε με πλούσιο θέαμα από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου σε ένα πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο χοροδιδάσκαλος κ. Θόδωρος Ζολώτας.              
Πολύ μεγάλο χειροκρότημα απέσπασαν και οι πολύ μικροί χορευτές που κάνουν τα πρώτα του βήματα υπό την επίβλεψη της Βούλας Κοτσαποϊκίδου.                         
Δείτε ένα μικρό δείγμα σε video από το χορευτικό θέμα.
Δείτε φωτογραφίες και σε μορφή slideshow από την εκδήλωση.                      

Εκδηλώσεις εκδ. Κέδρος στην Έκθεση παιδικού & εφηβικού βιβλίου | 28-31/01/2011| Helexpo Μαρούσι

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΗ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ Η ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΗ «ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»                          
Το χρονικό μιάς τετραετίας ‘41 - ‘45                              
Κώστα Καλαντζή                                      
Το νέο βιβλίο «Η Δεκεμβριανή “επανάσταση”» αποτελεί ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τα εγκλήματα του κατ’ επίφασιν «Δημοκρατικού Στρατού» και την προδοτική στάση της ηγεσίας τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι παλινωδίες των Βρετανών και οι διαφωνίες τους στην εκτίμηση της κατάστασης, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη γιγάντωση των κομμουνιστών, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ατολμία και την έλλειψη αποφασιστικότητας που έδειξαν οι «Σύμμαχοι».                       
Ταυτόχρονα είναι ένα έπος ηρωισμού και ψυχικού σθένους του Στρατού και του λαού, που με γενναιότητα και απίστευτη καρτερία κράτησαν ελληνική την Πατρίδα μας.                          
Στις σελίδες του παρουσιάζονται με γλαφυρό και παραστατικό τρόπο τα γεγονότα τα οποία συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του αιματηρού “κόκκινου” Δεκέμβρη.Περιέχεται 16σελιδο φωτογραφικό παράτημα που απεικονίζεται το κλίμα της εποχής και η τραγωδία που πέρασε η Πατρίδα μας εξ’ αιτίας του κομμουνιστικού μίσους για οτιδήποτε ελληνικό.                                 
Επελέγησαν οι χαρακτηριστικότερες, από τις εκατοντάδες που υπάρχουν από εκείνη την περίοδο, ώστε να αποτυπωθεί με τον καλύτερο τρόπο τι ήταν για την Ελλάδα «Κόκκινος Δεκέμβρης».                           
δείτε περισσότερα εδώ                            
ISBN: 978-960-6804-10-6                             
360 σελίδες                              
βιβλιοπωλείο ΛΟΓΧΗ, Πινδάρου 16-20, Αθήνα                                     
τηλ. 210 3611590 - fax:211 780 1821                               
www.logxi.com info@logxi.com

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΠΑΡΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Κοινός Τόπος  Ψυχιατρικής, Νευροεπιστημών & Επιστημών  του Ανθρώπου και ο χώρος  πολιτισμού ABOUT σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του  Δημοσθένη Αγραφιώτη, Παραναγνώριση, 4 δοκίμια για τον Κ. Α. Δοξιάδη, το Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα.                    
Τριάντα πέντε  χρόνια μετά το θάνατο του πρωτοπόρου χωροτάκτη – αρχιτέκτονα Κ. Α. Δοξιάδη, επιχειρείται  μια ειδική ανίχνευση της ιδιόρρυθμης διαδρομής του στο ελληνικό πολιτιστικό στερέωμα.                               
Στην παρουσίαση θα μιλήσουν:                       
Θανάσης Καράβατος, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής  ΑΠΘ, Παναγιώτης  Ψωμόπουλος, Πρόεδρος του Αθηναϊκού  Κέντρου Οικιστικής, Θεόδωρος  Αντωνίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσικών, μαέστρος, συνθέτης, και ο συγγραφέας.                             
Προβολή βίντεο «Εν-τοπίες» του Δημοσθένη Αγραφιώτη σε μουσική  Δημήτρη Καμαρωτού                      
ABOUT, Μιαούλη 18, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3314480                          
email: info@about-art.gr 

Βιβλιοπαρουσίαση "Εκκλησία Πολιτευομένη"

24γράμματα.

24γράμματα.                                                               
Ηλεκτρονικό περιοδικό για τη Γλώσσα, την Ιστορία και τον Πολιτισμό.                        
Η λέξη της εβδομάδας από τα 24γράμματα:                   
Ποια η σχέση ανάμεσα στο χάος, το γκάζι, και την γκαζόζα;                                           
Παρουσίαση με λίγα λόγια:                              
Η λέξη γκάζι παράγεται από την αρχαία ελληνική λέξη Χάος. Παράξενο; Όχι και τόσο, αρκεί να ακολουθήσετε τα απλά μαθήματα μυθολογίας:                        
Κατά τον Ησίοδο , το χάος ορίζεται η πρωτογενής αρχή, όχι όμως ως αφηρημένη έννοια αλλά ως σκοτεινός χώρος γεμάτος νέφη. Αντίθετα, η ορφική κοσμογονία παραδέχεται το χάος ως δεύτερη αρχή του κόσμου μετά το Χρόνο.                          
Ο Πλάτων αναφέρει ότι από το Χάος γεννήθηκε ο Έρωτας (φτυστός ο πατέρας του, αυτός ο Έρωτας).                           
24γράμματα                                                
Καλά όλα αυτά, θα έλεγε κάποιος. Αλλά, τι σχέση έχουν με το γκάζι;                            
Μέχρι το 1640 απολύτως καμία.                               
Τη χρονιά εκείνη, ένας ιδιοφυής Φλαμανδός «χημικός», ο Βαν Χέλμοντ (Johann Batista Helmont, 1577- 1644) πέτυχε την παρασκευή καύσιμου μείγματος αερίων (μονοξείδιο και διοξείδιο του άνθρακα CO, CO2, το αδέσμευτο αέριο, gas sylvestre). Μόνο που, ακόμα, δεν ήξερε πως να το ονομάσει.                        
Δανείστηκε, λοιπόν, την ελληνική λέξη χάος, για να δηλώσει την άμορφη και απροσδιόριστη μάζα του αερίου (gas), γιατί κάπως έτσι φανταζόταν ότι ήταν και το χάος (χάος >caos > gaos > gas) .                                    
Στη συνέχεια παρήχθησαν όλες οι λέξεις που αναφέρονται στο αέριο > γκαζ, γκαζιέρα, γκαζάκι, γκαζάδικο αλλά και τα αεριούχα ποτά όπως η γκαζόζα (24γράμματα).                                         
Τώρα, πώς από το αέριο (gas) οδηγηθήκαμε στο γκάζι του αυτοκινήτου (γκαζώνω, γκαζωμένος, η γκαζιά, τα γκάζια); Γι αυτό ευθύνονται τα γκαζοζέν (gazogene) αυτοκίνητα που είχαμε στη χώρα μας, κατά τη γερμανική κατοχή (έκαιγαν gas, λόγω έλλειψης πετρελαίου).                        
Έτσι, δίνω gas στη μηχανή ισοδυναμούσε με το δίνω καύσιμο στη μηχανή για να επιταχυνθεί.                           
Ησίοδος, θεογονία,116.                          
Πλάτων, Συμπόσιο 178. Αναφορά της λ. χάος ως νεφελώδες αέριο γίνεται και στους : Αριστοφάνη (Όρνιθες, 192, 1218), Βιργίλιο (Ecloghe,VI,31), Οβίδιο (Metamorfosi), αλλά και στο κατα Λουκάν Ευαγγέλιον ( 16, 26).                                     
J. B. Van Helmont, Ortus medicinae, Amsterdam 1652. Στις σελίδες 59, 86 αναλαμβάνει την πατρότητα του όρου και παραδέχεται τη σχέση με τη λ. Χάος. Το κείμενο στα λατινικά : halitum illum, gas vocavi, non longe a chaos veterum secretum.                           
Διαβάστε στα 24γράμματα για την περίεργη ιστορία της λέξης χάος, καθώς και τη σχετική βιβλιογραφία (Γιώργος Δαμιανός).                             
Θεματική Βιντεοθήκη:                              
Απολαύστε τα βίντεο γύρω από την Ιστορία, την Τέχνη, τις Eπιστήμες και τις ταινίες μικρού μήκους (αυστηρή επιλογή με την εγγύηση του 24grammata.com) 933 άρθρα στην ελληνική, αγγλική, γαλλική, γερμανική, ιταλική και ισπανική γλώσσα/ Δωρεάν ebooks                         
Δείτε όλο το αρχείο από την “λέξη της εβδομάδας” αλλά και άλλα ενδιαφέροντα άρθρα στη διεύθυνση www.24grammata.com.                          
Μπορείτε να εγγραφείτε για να ενημερώνεστε για τα εβδομαδιαία ανανέωση από τα 24γραμματα, στη διεύθυνση http://24grammata.com/?page_id=6.                                                 
24γραμματα© 2011.                        
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Ανάπτυξη από τα 24γραμματα

Super Yacht in the form of the Streets of Monaco

Super Yacht in the form of the Streets of Monaco                                
Super γιοτ, με τη μορφή των δρόμων του Μονακό.                       
Οι σχεδιαστές του σκάφους εεμπνεύστηκαν από τους δρόμους του Μονακό.                      
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα μικρό τμήμα του πριγκιπάτου του Μονακό.                               
Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό.....                                     
Read more: http://www.i-diadromi.com/#ixzz1BSEpI41e                          
www.i-diadromi.com

Και σε ιδιώτες γιατρούς οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ                      
Σχέδιο για ιδιώτες γιατρούς στο ΙΚΑ                             
Οι ασφαλισµένοι θα επιλέγουν ελεύθερα από τους «πιστοποιηµένους»                          
Σε συµπράξεις ιδιωτών θα εκχωρηθούντα πολυϊατρεία                                
Πρόταση για συµπράξεις ιδιωτών γιατρών µε γιατρούς του ΙΚΑ στους οποίους θα εκχωρηθούν τα πολυϊατρεία µελετά το υπουργείο Εργασίας.                     
Στην περίπτωση αυτή, οι γιατροί θα ενοικιάζουν τις δοµές του ΙΚΑ, προσφέροντας πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας στους ασφαλισµένους.                      
Στα σχέδια του υπουργείου είναι να δοθεί η δυνατότητα ελεύθερης επιλογής γιατρού στους ασφαλισµένους, αρκεί οι ιδιώτες να είναι «πιστοποιηµένοι» – δηλαδή, να δέχονται να υπόκεινταισε έλεγχο µέσωπ.χ.τηςηλεκτρονικής συνταγογράφησης.                      
«Μελετάται η εκδοχή να δηµιουργήσουν κοινοπραξίες οι γιατροί του ΙΚΑ σε συνεργασία µε ιδιώτες γιατρούς , µετά την ένταξη των µονάδων υγείας των Ταµείων στον Εθνικό Οργανισµό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.                      
Στην περίπτωση αυτή, τα περίπου 200 πολυϊατρεία ενδέχεται να µετατραπούν σε πολυδύναµα διαγνωστικά κέντρα», λέει στα «ΝΕΑ» ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος.                            
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η «ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Διαβαστε στον ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την εκδίκαση της υπόθεσης καθαριστριών του ΟΠΑΠ που θα κρίνει το μέλλον όλων των συμβασιούχων του δημοσίου.                         
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/9905                        
ΘΕΜΑΤΑ                          
1) Καλαμάτα: «Βέργα» στο δήμαρχο από τους κατοίκους                         
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/9907                               
2) SOS, Μπουτάρης καλεί Πεντάγωνο για τα σκουπίδια                       
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_thessalonikis/9916                                          
3) Υπ. Υγείας: Στους δήμους το βάρος των ελέγχων για την απαγόρευση του καπνίσματος                       
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_ipourgeia/9909                                    
4) Θεσσαλονίκη: Στο διαδίκτυο «ζωντανά» το δημοτικό συμβούλιο                            
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_thessalonikis/9910                                         
5) Κατσιφάρας: «Συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων για την αναζωογόνηση της Δυτ. Ελλάδας»                    
http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_perifereies/9913                                 
6) Δ. Χανίων: Καμία ανοχή στους παραβάτες καπνιστές                             
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/9914                                                         
7) Κατάληψη στο δημαρχείο Κοζάνης από φοιτητές                                
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_kozanis/9912                                        
8) Κατάληψη στο δημαρχείο Ιωαννίνων από συμβασιούχους                      
http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/dimos_ioanninon/9911                        
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ                           
1) Ασυντόνιστος σε λάθος δρόμο....                               
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/9917                             
ΚΟΜΜΑΤΑ                             
1) «Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών» από Δημαρά, Οικονόμου                          
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/9915                                   
2) Εκτός ΛΑ.Ο.Σ. ο υποψήφιος με το λοστό                               
http://www.aftodioikisi.gr/kommata/9908                           
VIDEO                           
1) Οι ναζί (ξανα)μπήκαν στην Αθήνα...                               
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την aftodioikisi.gr                          
AFTODIOIKISI.GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ                               (Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)