Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

ΗμερησιοΣ ΧαρτηΣ ΠροβλεψηΣ Κινδυνου ΠυρκαγιαΣ


Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Ενώ η χώρα «βγαίνει στις αγορές» (έτσι λένε και πανηγυρίζουν), και τα αφεντικά μας μας χτυπούν την πλάτη γιατί είναι ικανοποιημένοι που μας παίρνουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ο κοσμάκης εξακολουθεί να στενάζει από τα περίσσια βάρη που του φορτώνουν, την οικονομική ΑΦΑΙΜΑΞΗ που συνεχίζεται, και θα συνεχίζεται, γιατί πρέπει να προχωρήσουν οι… «μεταρρυθμίσεις», γιατί πρέπει να εισπράξει το «κράτος», να κλείσουν οι «μαύρες τρύπες» της οικονομίας, τις οποίες βέβαια, ΔΕΝ τις άνοιξαν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.
Απλά, ΑΥΤΟΙ πληρώνουν για ΟΛΟΥΣ εκείνους που δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό, κλπ.
Έτσι, για να μην ξεχνάμε την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ.
Εδώ και πολύ καιρό, στο μάτι τόσο των «οικονομικών εγκεφάλων» της χώρας όσο και των ΞΕΝΩΝ αφεντικών μας, έχουν μπει ΜΙΣΘΟΙ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, και βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ΣΦΑΓΕΙΟ άνευ προηγουμένου.
Οι «ασφαλισμένοι», που μια ζωή πλήρωναν για να εξασφαλίσουν την όποια παροχή από τα ταμεία (υγειονομική περίθαλψη, σύνταξη, κλπ), είδαν ένα κράτος ΚΛΕΦΤΗ, να εξαφανίζει τους κόπους τους, να καταστρέφει και να χρεοκοπεί τα ταμεία, και να πειραματίζεται με τις ΖΩΕΣ ενός ολόκληρου λαού….
Η ιστορία αυτή, έχει καμιά τριανταριά χρόνια, και συνεχίζεται κανονικότατα, με απώτερο σκοπό, τις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ (ακόμα χειρότερες από τις σημερινές, είδατε τα νούμερα), και την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ.
Τα πράγματα είναι φανερά, ΔΕΝ το λέω εγώ αυτό, αλλά ΓΝΩΣΤΕΣ της κατάστασης οι οποίοι φωνάζουν εδώ και χρόνια, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΝΕΙΣ δεν αντιδρά, ενώ οι διάφοροι «συνδικαλιστές’, (μια μερίδα αυτών) κάνουν ανίερες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κοιτώντας να ευνοήσουν ΟΧΙ το ΣΥΝΟΛΟ εκείνων που εκπροσωπούν αλλά μια μικρή μερίδα ατόμων (όπως καταγγέλλουν πάρα πολλοί).
Ας δούμε ένα άρθρο που αφορά τα επιδόματα!
«Αρχίζει η «μάχη» για τα επιδόματα
Προνοιακά, οικογενειακά και αναπηρικά επιδόματα, τίθενται υπό… εξέταση από τους δανειστές. Τι θα επιδιώξει το υπουργείο Εργασίας για τα επιδόματα προς τρίτεκνους και πολύτεκνους
Την εναρκτήρια μάχη για να «διασώσει» τα επιδόματα προς τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους-τουλάχιστον για το 2018-, ξεκινάει σήμερα η κυβέρνηση, στις διαβουλεύσεις που θα έχει η υπουργός Εφη Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των Θεσμών. 
Βάσει του επικαιροποιημένου Μνημονίου, η κυβέρνηση πρέπει να ολοκληρώσει εντός του Νοεμβρίου, τη μεταρρύθμιση του συστήματος οικογενειακών παροχών και να υλοποιήσει την αναδιάταξη του προνοιακού χάρτη, με κύρια στόχευση τα επιδόματα αναπηρίας. Ο δημοσιονομικός στόχος που έχει τεθεί από την εν λόγω μεταρρύθμιση, είναι η εξοικονόμηση επιπλέον ποσών ύψους 259 εκατ. ευρώ για τη διετία 2017-2018.
Πρωταρχικό μέλημα του υπουργείου Εργασίας είναι να περισώσει τα οικογενειακά επιδόματα (τρίτεκνοι-πολύτεκνοι), μεταθέτοντας χρονικά τις οποίες περικοπές, μετά το 2018. Κατά τις πρώτες διερευνητικές επαφές με την κυβέρνηση, τα τεχνικά κλιμάκια των Θεσμών, κατέθεσαν τις προτάσεις του για «ψαλίδι» στα ποσά για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και αναδιανομή των παραπάνω προνοιακών κονδυλίων.
Παράλληλα, σκληρή «μάχη» αναμένεται να δοθεί και στον τομέα της αναπηρίας, όπου προβλέπεται αναδιοργάνωση του τρόπου αξιολόγησης για την καταβολή των επιδομάτων. Οι δανειστές κάνουν λόγο για ανάγκη αλλαγής του καθεστώτος «πιστοποίησης» των ποσοστών αναπηρίας αλλά και της αξιολόγησης ικανοτήτων των αναπήρων.
Υπό τη «δαμόκλειο σπάθη» των περικοπών βρίσκονται και προνοιακά επιδόματα όπως αυτό της στέγασης αλλά και το φοιτητικό στεγαστικό, τα επιδόματα που χορηγούνται για την μετακίνηση των δικαιούχων με μέσα μαζικής μεταφοράς συμπεριλαμβανομένων και των ΚΤΕΛ. Η ενώ… κουβέντα θα γίνει και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Στην ατζέντα τα εργασιακά και ο απεργιακός νόμος
Στην ατζέντα της σημερινής συνάντησης της Έφης Αχτσιόγλου με τους εκπροσώπους των Θεσμών θα βρίσκονται και εργασιακά ζητήματα,  που παρέμειναν ανοιχτά κατά την β΄αξιολόγηση και μετατέθηκαν χρονικά, προκειμένου να «κλείσουν» κατά την γ΄ αξιολόγηση. Σήμερα θα τεθεί επί τάπητος η αλλαγή του απεργιακού νόμου, για την λήψη απόφασης για απεργίες από το 50% +1 των εργαζομένων, ειδικά στα πανελλαδικά πρωτοβάθμια σωματεία, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις ΔΕΚΟ.»
ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr
Όπως βλέπετε Συνέλληνες, οι … «στόχοι», είναι πολλοί, και θα δοθεί «μάχη» για την… «διάσωση» τους.
Οι όποιες «περικοπές», ΔΕΝ θα καταργηθούν, θα μετατεθούν, ΑΛΛΑ, πάμε προς ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ. Έμμεσα, το λένε οι άνθρωποι, και όσο για τα ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ επιδόματα, τα μηνύματα είναι ΕΝΤΟΝΑ, εδώ και χρόνια, μέσω των ΚΕΠΑ, αλλά και των πρόσφατων προτάσεων των αφεντικών μας οι ΑΝΑΠΗΡΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ.
Αυτά τα λίγα, λένε πολλά για το μέλλον των δικαιούχων.
Απελπίσου ΕΛΛΗΝΑ, έρχονται ακόμα χειρότερα…
Θα επανέλθω…

Βασίλης Τσούγκαρης

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ

Ρε να πάρει η ευχή, κάθε μέρα που περνά, όλο και κάτι νέο σκάει στην επικαιρότητα, νέο, που αφορά την Ελλάδα, και ανατρέπει θα λέγαμε όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, όσα μας είπαν, και εμείς τα πιστέψαμε, αλλά τελικά ήταν ψέματα.
Και να μπούμε στο «ψητό», το οποίο έχει να κάνει με το ΣΦΑΞΙΜΟ των συντάξεων (οι πολιτικάντηδες το αποκαλούν περικοπές), για το ΣΦΑΞΙΜΟ μας γενικότερα, το ΣΦΑΞΙΜΟ του λαουτζίκου, όχι των μεγαλοκαρχαριών.
ΟΧΙ εκείνων που χρωστούν τεράστια ποσά, και ΚΑΝΕΙΣ δεν τους ακουμπά. Τα χρωστούμενα τους, και ΟΛΕΣ τις ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ των πολιτικάντηδων, τις φορτώνουν στο λαό, και τι δικαιολογία λένε;
Πως το ΑΠΑΙΤΟΥΝ οι δανειστές, πως το ΣΦΑΞΙΜΟ των συντάξεων και των επιδομάτων, το επιβάλουν τα ξένα αφεντικά μας.
Και βγαίνει στο καπάκι ένα από τα αφεντικά μας, και ΤΙ λέει σε συνέντευξη του;
Για διαβάστε και αυτό Συνέλληνες…..
«Σόιμπλε: Δεν διατάξαμε κανέναν Έλληνα να κόψει συντάξεις
Στην απόρριψη των αιτιάσεων ότι ο ίδιος «υπαγόρευε» περικοπές, προχώρησε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις. 
Ειδικότερα, κατά την συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε σκέφτηκε να προτείνει την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ, λέει ότι το σκέφτηκε «αρκετά νωρίς» και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζει, πίστευε ότι «οι ίδιοι οι Έλληνες θα άντεχαν περισσότερο ένα ξαφνικό σοκ, παρά πολυετή προγράμματα περικοπών. Αλλά φυσικά αυτό θα το αποφασίσουν οι ίδιοι οι Έλληνες». Σε κάθε περίπτωση απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι ο ίδιος «υπαγόρευε» περικοπές.
«Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις» λέει χαρακτηριστικά. «Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: Πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας».
Ο δημοσιογράφος της FAS επανέρχεται στο θέμα και σημειώνει ότι το καλοκαίρι του 2015 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαινόταν ιδιαίτερα αποφασισμένος να υλοποιήσει το Grexit.
Η απάντηση: «Σχεδόν όλοι εμείς οι υπουργοί Οικονομικών (της ευρωζώνης) είχαμε τη γνώμη ότι αυτή θα ήταν η καλύτερη λύση για την Ελλάδα. Αλλά και πάλι: μόνο οι ίδιοι οι Έλληνες θα μπορούσαν να λάβουν μία τέτοια απόφαση».
Και τελικά η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από κοινού με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ συμφώνησαν να κρατήσουν τη χώρα στην ευρωζώνη; Όχι, επιμένει ο Σόιμπλε. «Τελικά ήταν ο ίδιος ο Τσίπρας. Ο οποίος αποδέχθηκε τότε το αντίθετο από εκείνο που είχε υποσχεθεί προεκλογικά στους Έλληνες ψηφοφόρους. Το θυμάμαι καλά: είχε έρθει ήδη ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εδώ, σε αυτό το γραφείο που μιλάμε κι εμείς. Ο Τσίπρας εξήγειλε έναν προεκλογικό αγώνα με την υπόσχεση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ, αλλά χωρίς όρους. Και τότε του απάντησα: "Δεν μπορώ παρά να σας ευχηθώ να χάσετε τις εκλογές. Αυτή την υπόσχεση δεν θα καταφέρετε να την τηρήσετε". Κι έτσι έγινε. Όταν στην Ελλάδα οι τράπεζες ήταν κλειστές και τα ΑΤΜ δεν έβγαζαν χαρτονομίσματα, αναγκάστηκε να το αποδεχθεί και, ορθώς, να εκμαιεύσει εντολή για αλλαγή πολιτικής μέσω νέων εκλογών»…….»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Πως σας φάνηκε Συνέλληνες;
Λέει και άλλα στη συνέντευξη του, αλλά ας σταθούμε στο σημείο του «κοψίματος» των συντάξεων.
Μάλιστα αυτό, το ότι δηλαδή οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ ζήτησαν περικοπές συντάξεων, το πρωτοδιαβάσαμε πριν λίγους μήνες, αλλά τα ΜΜΕ, το πέρασαν όχι απλά στα «ψιλά», το πέταξαν στα αζήτητα.
Και οι κυβερνώντες, ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙ ΚΟΒΟΥΝ από τις συντάξεις, ώσπου στο τέλος, να το δείτε, θα τις καταργήσουν.
Μη γελάτε κάποιοι…..
Και ΑΝ, λέω ΑΝ, πιστέψουμε αυτό που είπε ο Σόιμπλε, πως δηλαδή  «Δεν διατάξαμε κανέναν να κόψει συντάξεις». «Αυτό που είπε η τρόικα ήταν: Πρέπει να μπορείτε να χρηματοδοτείτε μόνοι σας τον προϋπολογισμό σας», τότε, τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ χειρότερα γιατί το δούλεμα μας δεν έχει προηγούμενο.
Το θέμα είναι, ΠΟΙΟΣ μας δουλεύει περισσότερο….
Οι ξένοι, Η οι δικοί μας;
Πολλή ΒΡΩΜΙΑ Συνέλληνες, και η ΜΠΟΧΑ της θα μας πνίξει στο τέλος.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

SAILOR 6210 VHF

SAILOR 6210 VHF

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB

CRT SUPERSTAR SS 9900 SSB
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ SUPERSTAR
10M,11M ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ 60WATT ΣΤΑ SSB.
AM,FM,USB,LSB
Specifications 
Frequency range
28 to 29.7 MHz (10 mtr. Amateur band)
Modes
AM / FM / LSB / USB
Transmission power
FM: 50W
AM: 30W / SSB: up to 60W
Transmission power adjustable
Frequency steps
100 Hz / 1 kHz / 10 kHz / 100 kHz / 1 MHz
Features
CTCSS and DCS encoder / decoder
Frequency shift (REP function) adjustable shelf 100 Hz to 5 MHz
VFO display in frequency mode
FIN (Fine Tune, RX only / TX only / Both)
Adjustable with Clarifier, range ± 1.5 KHz.
6 programmable memory slots
Automatic Squelch (AM / FM) ASQ
Power / Signal Strength / SWR indication
Operating Voltage
Dual Watch
Scan mode
Roger beep
adjustable echo function
PA Function
Multi-color display (7 colors available)
Backlight key
Key lock
Hi Cut (on / off)
Noise Blanker (on / off)
Echo (on / off)
+10 KHz (on / off)
Roger beep (off, 1-5)
Microphone Gain (1-36)
NOG (monitor volume, 1-32)
TOT (Time Out Timer, Off / adjustable up to 600 seconds)
TSR (High SWR Protection, On / Off)
TDC (High Voltage Protection, On / Off)
SCM (Scan Mode, SQ / Time)
Programmable by computer (mini USB on backside)
Reset function
Microphone connector
6-pin
Antenna connection
PL female
Power supply
13.8 V DC
Dimensions W x H x D in mm
about 157 x 48 x 246
Weight
2.1 kg 

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων
Συγγραφέας: Λιούις Κάρολ
Απόδοση κειμένου:
Μουρίκη Κατερίνα
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ
Ημερομηνία έκδοσης: 22 Μαΐου 2017
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 144 

Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-126-6
Η μικρή Αλίκη, ακολουθώντας έναν άσπρο κούνελο, κατρακυλάει μέσα σ’ ένα λαγούμι και βρίσκεται σ’ έναν τόπο γεμάτο παράδοξα και θαυμαστά συμβάντα. Με φαντασία, χιούμορ και πολλά αλληγορικά στοιχεία ο συγγραφέας καυτηριάζει τον συντηρητισμό και την υποκρισία της εποχής του, σκιαγραφώντας μέσ’ από σουρεαλιστικές καταστάσεις την ασφυκτική καταπίεση των παιδιών από τους μεγάλους.
Μια ευφάνταστη ιστορία που δίκαια αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παιδικά βιβλία όλων των εποχών.

The Live Sound!

eNakasMusic Store
Συστήματα PA
ΥΑΜΑΗΑ Stagepas-400i Φορητό Σύστημα PA
ALESIS PA System In a Box Bundle Πλήρες Σύστημα PA
FENDER Passport-Event Φορητό Σύστημα PA 375W
PROEL Freepass 8USB Φορητό Σύστημα PA
STAGG RE-VOLT12U Aυτοενισχυόμενο Ηχείο Μπαταρίας
PROEL Free-10LT Aυτοενισχυόμενο Ηχείο Μπαταρίας
ALESIS Transactive Wireless II Aυτοενισχυόμενο Ηχείο Μπαταρίας
PROEL Free-8LT Aυτοενισχυόμενο Ηχείο Μπαταρίας

Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες

Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες 
Με απασχόλησε αρκετό καιρό η σκέψη του τίτλου στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας. Είχα αποφασίσει για το πρώτο μισό. Θα ήταν αφιερωμένο στην προφορική ιστορία, μια και ένιωθα πως αυτό το βιβλίο θα απεικόνιζε την επιστημονική μου πορεία, που αποτελείται από πολλά καγκέλια-στροφές, με αφήνουν αδιάφορο οι μεγάλες ευθείες.
Με κάνουν να βαριέμαι. Αντίθετα, είναι ακράδαντη η πεποίθησή μου πως η ομορφιά της ζωής βρίσκεται στα καγκέλια, που προκαλούν ίλιγγο αλλά και ενδιαφέρον για κάτι που μπορεί να μην είναι χειροπιαστό αλλά που μπορεί να εμφανιστεί στην επόμενη στροφή. Το πρώτο μισό, λοιπόν, του τίτλου, ονομάζεται προφορική ιστορία, γιατί αυτή η καινούρια επιστήμη αποτέλεσε μια από τις βασικές μου ανησυχίες. Το δεύτερο μισό είναι αφιερωμένο στις λαϊκές μυθολογίες, ένα είδος προφορικής ιστορίας. Είναι μια οφειλή τον πρωτοπόρο Νικόλαο Πολίτη αλλά και μια πρόταση για απεγκλωβισμό από την ταξινομητική λογική. Αντιμετωπίζεται ο πολιτισμός ως μια ολότητα, όπου οι χρονικές και χωρικές τομές αφορούν μόνο τους ερευνητές και όχι τα πολιτισμικά φαινόμενα. Συμπεριλαμβάνονται κείμενα για τη μνήμη, τον Εμφύλιο, τις σιωπές και τις αποσιωπήσεις, για τα πολιτισμικά τραύματα, την οργάνωση και την κοινωνικοποίηση του χώρου, τις θρησκευτικές πρακτικές, την ομορφιά και τον πόνο στα δημοτικά τραγούδια, τα αινιγματο-ανέκδοτα.
Προφορική ιστορία και λαϊκές μυθολογίες
Σειρά: Λαϊκός Πολιτισμός-Διεπιστημονικές Προσεγγίσεις. Βιβλίο 5ο
επιμέλεια σειράς:Ευάγγελος Αυδίκος
συγγραφέας:Ευάγγελος Αυδίκος
Isbn: 978-960-579-068-4
Διαστάσεις: 17X24
Σελίδες: 516
Λιανική Τιμή: 22,00 ευρώ

Ελλάδα: Ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα της.

ArtTravel

1

Ελλάδα

Αναγνωρίζετε που συμβαίνει αυτό το υπέροχο ηλιοβασίλεμα; 
Κάντε κλικ
2

Γαλαξίδι

Ένα βίντεο για να το αγαπήσεις. 
3

Βουδαπέστη

Όλα όσα δεν πρέπει να κάνετε.
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ
4

Αθήνα

Οι top φούρνοι του κέντρου. 
Κάντε κλικ

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΜΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ