Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Ελλάδα κάνει νέα αρχή για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» Την κοινή διαπίστωση ότι η νέα κυβέρνηση προχωρά μεθοδικά και γρήγορα σε πρωτοβουλίες προσανατολισμένες στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διατύπωσαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, κ. R . Hammarberg , στα πλαίσια επίσκεψής του στην Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη συζητήθηκαν τα θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων μεταναστών, των αιτούντων άσυλο και αντιμετώπισης των περιστατικών αυθαιρεσίας και κατάχρησης εξουσίας του ένστολου προσωπικού εναντίον πολιτών. Ο Υπουργός ανέλυσε τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου, οι οποίες λαμβάνουν σοβαρά υπόψιν την έκθεση που συνέταξε ο κ. Επίτροπος κατά την τελευταία του επίσκεψης στην χώρα μας, το διάστημα 8-10 Δεκέμβριου 2008.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι α πό τον Οκτώβριο του 2009, η ελληνική πολιτεία και συγκεκριμένα το νεοσύστατο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταβάλλει μια συστηματική, καθημερινή προσπάθεια για βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας στον τομέα του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η προσπάθεια αυτή δεν αφορά μόνο στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στα αστυνομικά κρατητήρια και την αντιμετώπιση περιστατικών μη σύννομης συμπεριφοράς από πλευράς ένστολου προσωπικού. Στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της λογοδοσίας των Σωμάτων Ασφαλείας απέναντι στους πολίτες, σε συνδυασμό με τον αυστηρό σεβασμό των δικαιωμάτων των μεταναστών. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών, στο κύμα πίεσης που δέχονται τα ελληνικά σύνορα κάθε χρόνο από 250.000 μετανάστες και στα κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούν τα δίκτυα διακίνησης ανθρώπων στην Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη. Επεσήμανε ότι η στάση της Τουρκίας αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την πρόοδο στη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης, επανέλαβε τη μη τήρηση του συμφώνου επανεισδοχής από την πλευρά της και την ανάγκη για ευρω-τουρκική συμφωνία στο επίμαχο ζήτημα. Ο κ. Hammarberg χαρακτήρισε εντυπωσιακή την αλλαγή πλεύσης πολιτικής ενθυμούμενος μάλιστα την προηγούμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα το 2008. Δήλωσε ενημερωμένος για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για ζητήματα ασύλου, παράνομης μετανάστευσης και πάταξης της κακομεταχείρισης πολιτών από τα Σώματα Ασφαλείας, επισημαίνοντας ότι η αστυνομική βία αποτελεί πανευρωπαϊκό φαινόμενο που πρέπει να αντιμετωπίζεται μέσα από διόδους ανεξάρτητης και αποτελεσματικής διερεύνησης, ώστε να αποδίδονται ευθύνες που δεν θα δημιουργούν υπόνοιες συγκάλυψης στην κοινωνία. Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων χαρακτήρισε ως ατελέσφορη την παροχή ασύλου και διαχείρισης της παράνομης μετανάστευσης που ίσχυε στο παρελθόν, ενώ επεσήμανε και τις άθλιες συνθήκες παραμονής των μεταναστών στα Κέντρα Κράτησης και στους Χώρους Φιλοξενίας που εγείρουν ζητήματα σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Χαρακτήρισε την παροχή ασύλου ευρωπαϊκό θέμα και όχι αμιγώς εθνικό, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη διαδικασία του Δουβλίνου ΙΙ, αφού στην πράξη οδηγεί την Ελλάδα στο εδώλιο του κατηγορουμένου επιμερίζοντας άδικα τα βάρη της παράνομης μετανάστευσης. Ο αρμόδιος Επίτροπος χαρακτήρισε ως θετικό βήμα το κλείσιμο χώρων κράτησης, όπως η Παγανή, την προοπτική λειτουργίας των screening centers , την κατάργηση του μεγάλου χρόνου κράτησης των παράνομων μεταναστών και τον εξορθολογισμό του συστήματος υποδοχής, φιλοξενίας και χορήγησης ασύλου και τόνισε ότι χρειάζεται εμβάθυνση της συνεργασίας και συντονισμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη βελτίωση των πολιτικών για την παράνομη μετανάστευση και το άσυλο. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανήλθε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να δράσει και να κριθεί από τα αποτελέσματα, γιατί η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.
«Η βαλκανική γειτονιά γεννά κινδύνους και απειλές που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα», ανέφερε ο Υπουργός, και ζήτησε από τον αρμόδιο Επίτροπο να συνδράμει στην προοπτική ευρω-τουρκικής συνεργασίας στο ζήτημα των μεταναστευτικών ροών και ενίσχυσης της πολιτικής εθελοντικού επαναπατρισμού των παράνομων μεταναστών.

ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Ομάδα Καλλιτεχνών Ούγκα Κλάρα
ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ Μόνο για δύο παραστάσεις Με την Ανθή Θάνου και τον Παναγιώτη Κούλελη Ερωτικά, πικάντικα παραμύθια από τα βάθη της Ανατολής. Μια παράσταση με παραμύθια αυστηρώς για ενήλικες. Η Ανθή Θάνου και ο Παναγιώτης Κούλελης μας παρασέρνουν σε ένα πονηρό σεργιάνι μέσα από πικάντικες ιστορίες, ερωτικά παραμύθια και ευτράπελες διηγήσεις από τα βάθη της Ανατολής.
Η Αλιμπέχ προσπαθεί να αντισταθεί στην αποπλάνηση από τον πανούργο Ρούστικο, μια όμορφη χανούμισσα σκαρφίζεται γυναικεία τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό της, και η Αθοπετού και η πονηρή νονά της μας κάνουν να αλλάξουμε τη γνώμη μας για τη Σταχτοπούτα… Πανουργίες γυναικών, άσεμνες μοναχές και γλυκόπικρες παρεξηγήσεις: μια παράσταση αυστηρά για ενήλικες με τα παραμύθια που…ντρέπεται να πει η γιαγιά! Αφήγηση: Ανθή Θάνου Μουσική: Παναγιώτης Κούλελης Πληροφορίες παράστασης Ημερομηνίες: 10 και 11 Φεβρουαρίου 2010 Ώρα: 9:30 μ.μ Χώρος: Θέατρο 3ος ΄Οροφος , Καθολικών 4 στα Άνω Λαδάδικα Τηλέφωνο-Κρατήσεις: 2310535747 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΝΘΗ ΘΑΝΟΥ Από το 1999, η Ανθή Θάνου ακολουθώντας τα χνάρια των παλιών παραμυθάδων, αφηγείται παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους.
Έχει ανεβάσει παραστάσεις αφήγησης παραμυθιού στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, στο Χώρο Τέχνης 3ος Όροφος- ΟΥΓΚΑ ΚΛΑΡΑ, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας στο Θέατρο ΕΝΑΣΤΡΟΝ στην Αθήνα και αλλού.
Συμμετέχει κάθε χρόνο σε διάφορα. Φεστιβάλ Παραμυθιού σε όλη την Ελλάδα και οργανώνει εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης και μυθοπλασίας.
Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο CD «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις «POLY TROPON ». ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΛΕΛΗΣ Ο Παναγιώτης Κούλελης είναι αυτοδίδακτος μουσικός. Ασχολείται με την παραδοσιακή ελληνική μουσική, παίζει ούτι, φλογέρες και τραγουδάει.
Γράφει στίχους και μουσική για τις παραστάσεις των παραμυθιών.
Το θέατρο σκιών εντάσσεται στις δραστηριότητες του.
Οι παραστάσεις «Ο ποντικός και η θυγατέρα του» και «Τα αινίγματα του γίγαντα» παρουσιάστηκαν στη Πάτρα στη Λαμία στις Σέρρες, στη Κέα και στη Βέροια στα πλαίσια της γιορτής παραμυθιού.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στα πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της αθλητικής βίας και παραβατικότητας, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θέτει ως αρχική προϋπόθεση την καταλληλότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Με επιστολή που απέστειλε ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σήμερα Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου στους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών ζητά την άμεση κινητοποίηση τους, ώστε να προχωρήσουν στον έλεγχο των αθλητικών εγκαταστάσεων των περιοχών ευθύνης τους. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να διαπιστωθεί, εάν οι αθλητικοί χώροι στους οποίους διεξάγονται μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλείας, αλλά και να καταγραφούν τυχόν προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και τους αθλητές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περισσότερες από τις μισές εγκαταστάσεις, στις οποίες διεξάγονται αθλητικοί αγώνες κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο δεν έχουν ελεγχθεί, κυρίως επειδή δεν συγκροτήθηκαν οι αρμόδιες επιτροπές ελέγχου καταλληλότητας ή επειδή οι υπάρχουσες επιτροπές δεν προέβησαν στους προβλεπόμενους ελέγχους.
Στην επιστολή επισημαίνονται οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από τη μη εφαρμογή των νόμων και την παντελή έλλειψη ελέγχων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και ζητείται η περάτωσή τους εντός 20 ημερών. Επισυνάπτεται η επιστολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη προς τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών

ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Αλήθεια, τι είναι αυτό; Τι εννοούν όταν μιλούν για «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα» και βγάζουν ειδικά δελτία; Πολλοί θα μου πουν ότι ως ακραία καιρικά χαρακτηρίζονται οι καταιγίδες, οι θαλασσοταραχές, οι έντονες χιονοπτώσεις, όλα αυτά δηλαδή που θέτουν σε επιφυλακή τον κρατικό μηχανισμό. Αναρωτιέμαι, αν παλιά δεν συμβαίνανε όλα αυτά τα φαινόμενα. Απ’ όσα θυμάμαι όμως, και παλιά είχαμε μπορες και καταιγίδες, ανεμοθύελλες, χιόνια, παγετό, αλλά δεν συνεβαινε αυτό που συμβαίνει σήμερα, ο «πανικός» που επικρατεί και η όποια κινητοποίηση. Θα πουν πολλοί, ότι παλιά ήταν διαφορετικά. Σίγουρα ήταν, αλλά και αυτά τα φυσικά φαινόμενα ήταν τα ίδια, μόνο που δεν προξενούσαν τόσα προβλήματα και καταστροφές, γιατί ακόμα τότε δεν είχε βάλει η «πρόοδος» το χεράκι της. Και ξέρετε κάτι; Όποτε ακούω τον όρο αυτό, σκέφτομαι ότι είναι το καλύτερο «άλλοθι» για την όποια ανοργανωσιά και έλλειψη υποδομών σήμερα. Εκτός του ότι το «ακραίο» τρομοκρατεί τον κόσμο, γλυτώνει από πολλούς μπελάδες τους αρμόδιους «σχεδιαστές» σε περίπτωση καταστροφών. Τι μας φταίει η έντονη βροχόπτωση αν πλημμυρίζουν ένα σωρό περιοχές, αφού σε ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει, και όπως πρέπει; Γιατί να παραπονιούνται εκείνοι που πλημμύρισαν τα σπίτια τους, όταν τα έχουν χτίσει μέσα σε ρέματα; Τι μας φταίει η βροχή που κατεβάζει ολόκληρα βουνά λάσπης μέσα σε κατοικημένες περιοχές, όταν έχουμε κάψει τα φυσικά «φράγματα», τα δάση; Τι μας φταίει η έντονη χιονόπτωση για το ότι κλείνουν και παγώνουν οι δρόμοι, όταν το ίδιο το κράτος δεν λαμβάνει σωστά τα μέτρα που πρέπει για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση; Τι μας φταίει η φουρτούνα όταν δεν μας κόβει και βγαίνουμε στα ανοιχτά με μπουρίνι, η όταν τα κύματα καταστρέφουν λιμενικές εγκαταστάσεις οι οποίες έγιναν πρόχειρα; Τα τελευταία χρόνια, ακούμε πολύ συχνά για ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά δεν κοιτάμε ότι ενώ συμβαίνουν με τα όποια αποτελέσματα, δεν κάνουμε κάτι για να τα αντιμετωπίσουμε, για να τα προλάβουμε. Και βλέπουμε με μια μπορα πόλεις να μετατρέπονται σε λίμνες. Ποιος φταίει; Η μπορα ρε παιδιά. Δεν φταίει ο δήμος που δεν καθάρισε τα φρεάτια όμβριων, ούτε εμείς που πετάμε τα χαρτιά πάνω στις σχάρες των φρεατίων και τις βουλώνουμε. Η μπορα φταίει, αυτό το ακραίο καιρικό. Βλέπουμε δρόμους να κλείνουν από χιόνι και πάγο. Ποιος φταίει; Μα το ακραίο καιρικό, το χιόνι. Δεν φταίει ο δήμος, η Νομαρχία, η το όποιο «συντονιστικό» που δεν έβγαλαν εγκαίρως αλατιέρες στους δρόμους. Δεν φταίει κανείς απ’ αυτούς αν δεν υπάρχουν εκχιονιστικά γιατί δεν χιονίζει συχνά, με αποτέλεσμα όταν χιονίσει να γίνει μπάχαλο. Δεν φταίνε οι οδηγοί που χωρίς αλυσίδες πάνε να περάσουν από το χιόνι και τον πάγο, κλείνοντας έτσι το δρόμο στα εκχιονιστικά. Κανείς από όλους αυτούς δεν φταίει. Μόνο τα «Ακραία Καιρικά Φαινόμενα» φταίνε. Ωραίο άλλοθι, πολύ βολικό, και φοριέται πολύ τα τελευταία χρόνια. Και αφού εισπράξουμε τα αποτελέσματα των «ακραίων» φαινόμενων τα οποία δεν είναι και τα καλύτερα τις περισσότερες φορές γιατί είμαστε του «θεραπεύειν» και όχι του «προλαμβάνειν» βγαίνουν οι «ειδικοί» να κάνουν δηλώσεις και σχόλια του τύπου «Οι υπηρεσίες μας κινητοποιήθηκαν άμεσα και αντιμετώπισαν τα προβλήματα που προέκυψαν». Αποφεύγουν βέβαια να πουν ότι ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα δεν θα προέκυπτε αν εργαζόταν σωστά στην πρόληψη, και όχι μόνο στην αντιμετώπιση η οποία τις πιο πολλές φορές γίνεται και λάθος γιατί είπαμε…. Τα φαινόμενα ήταν …. «ακραία». tsougarisgnomi@gmail.com

«ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ» - ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο το οποίο αξίζει να αποκτήσουμε όλοι! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «ΣΥΓΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ», το βιβλίο του δημοσιογράφου ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΕΚΑ, που φέρει τον τίτλο «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ»! Πρόκειται για το πρώτο μέρος, από βιογραφίες των ηθοποιών της μεγάλης οθόνης. Περιέχει τριανταδυο «πορτρέτα» ηθοποιών (όπως λέει στην παρουσίαση ο συγγραφέας), δικών μας ανθρώπων, που τους βλέπουμε σχεδόν κάθε μέρα στην τηλεόραση από τις ασπρόμαυρες, αλλά και έγχρωμες ταινίες τους.Όπως πολύ σωστά λέει ο Αντώνης Πρεκας, βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους, τους θαυμάζουμε, αλλά δεν ξέρουμε πολλές φορές το όνομα τους, πόσο μάλλον την ιστορία, αλλά και την πορεία τους στην τέχνη! Είναι ένα εκπληκτικό βιβλίο, το οποίο πρωτοκυκλοφορησε το 2003, και μέσα στην ίδια χρονιά είχε δυο επανεκδόσεις. Διαβάζοντας το, νοιώθεις μια «ζεστασιά», νοιώθεις να έρχονται κοντά σου, πλάι σου, οι άνθρωποι αυτοί που μεγάλωσες μαζί τους, που γέλασες, η συγκινήθηκες, παρακολουθώντας τους να παίζουν στο «πανί», η στην μικρή οθόνη.Ας γνωρίσουμε και τον συγγραφέα του βιβλίου «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ», τον άνθρωπο που φέρνει κοντά μας τον Ελληνικό Κινηματογράφο, και τους ανθρώπους του. Ο Αντώνης Πρεκας, γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1960. Είναι παντρεμένος με την Δημοσιογράφο Ελσα Συμεωνισου, και έχουν δυο παιδιά. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην ΑΣΠΕ και υποκριτική στις Δραματικές Σχολές Εθνικού Ωδείου, και Ωδείου Αθηνών. Από το 1979 εργάζεται ως δημοσιογράφος κυρίως σε μεγάλες Αθηναϊκές εφημερίδες, αλλά και σε περιοδικά, και κατά καιρούς στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 10 ταινίες, και σε δυο σήριαλ στην τηλεόραση. «Αρραβωνιάσματα» (ΕΤ 1-1983),και «Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ» (Mega 1994). Σκηνοθέτησε περισσότερες από 20 θεατρικές παραστάσεις, και έγραψε και επιμελήθηκε ποιητικές βραδιές σε μορφή πολυθεαματος μεταξύ άλλων για τους : Κώστα Βάρναλη, Κώστα Καβάφη, για το Δημοτικό τραγούδι, και άλλα. Έγραψε επίσης θεατρικά έργα, και διασκεύασε για το θέατρο τα διηγήματα του Αντώνη Σαμαράκη «Οδός Ταχυδρομείου», και «Γραφείο ιδεών». Έχει γράψει και αρκετά βιβλία! 1977: «Όπως τα βλέπω», ποιήματα. 1981: «Σημάδια του καιρού», ποιήματα. 1988: «Συμφωνίες και δωδεκαλογοι», ποιήματα. 1996: «Σπονδές ασπόνδυλων», ποιήματα (εκδόσεις Πατάκη). Το 2000, ήταν ο διευθυντής έκδοσης CD ROM με την ιστορία της Ελληνικής τηλεόρασης, το οποίο κυκλοφόρησε από το «TV ΕΘΝΟΣ», με επιμέλεια κειμένων της Ρένας Θεολογιδου. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα για τον Αντώνη Πρεκα, για τις εφημερίδες στις οποίες εργάστηκε, και άλλα πολλά, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται. Αποκτήστε ΟΛΟΙ τον ΠΡΩΤΟ τόμο του βιβλίου «ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ», και γνωρίστε τριανταδυο αστέρια του κινηματογράφου μας. Ζαννινο, Παντελής Ζερβός, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φερμας, Αθηνόδωρος Προυσαλης, Σουλη Σαμπαχ, Δημήτρης Νικολαιδης, Αντώνης Παπαδόπουλος, και άλλοι πολλοί μεγάλοι ηθοποιοί, θα σας «σφίξουν το χέρι», για την γνωριμία.«ΣΑΝ ΠΑΛΙΟ ΣΙΝΕΜΑ»! Καλή ανάγνωση. Βασίλης Τσούγκαρης tsougarisgnomi@gmail.com

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Β. Κασκαρέλης: Μοναδική ευκαιρία για ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα Η Ομογένεια έχασε τον «Κολοκοτρώνη» της – «Έφυγε» στα 56 του ο Π. Νικολόπουλος Συμφωνία για το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας..Δεν είναι λευκή επιταγή, λέει ο Αλμούνια Στην Ουκρανία κέρδισε η... Μόσχα Όποιος βρει ποιός ειδοποίησε τον Χριστοφοράκο, κερδίζει ένα οικόπεδο εξ αδιαιρέτου ή ένα στεγνωτήριο ή ένα τηλεφωνικό κέντρο! Χάνουν το επίδομα επικινδυνότητας χιλιάδες στρατιωτικοί Άρχισε τον διάλογο με εικονικό βομβαρδισμό στο Φαρμακονήσι η Άγκυρα! Στη μάχη για τις νησίδες της Ανατολικής Κινεζικής Θάλασσας το Πεκίνο Ανθ' ημών Δρούτσας Τρεις ακόμη νέοι σταθμοί μέτρησης αέριων ρύπων στο Νομό Κοζάνης Η ρωσική αρκούδα βρυχάται! Διονύσιος Σολωμός, (1798-1857) «Η Μακεδονία είναι τόσο ελληνική όσο και η Ακρόπολη» λέει ο πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας «Κόλπα» και «συμμαχίες» από την Αλβανία Το θεώρημα περί ιθαγένειας και ενσωμάτωσης Ο αντισημητισμός είναι βδελυρή και κολάσιμη πράξη, ο ανθελληνισμός; Το Βρώμικο Δίδυμο και η Κυπριακή Δημοκρατία Το θρήσκευμα του Ομπάμα και ο κ. Χρυσοχοΐδης Ἔκθεση… Προξενικῆς Τέχνης! 19% του πληθυσμού που ζει στην Αθήνα είναι μετανάστες Ο βρώμικος ρόλος των Άγγλων μετά το Κυπριακό επεκτείνεται και στο Σκοπιανό! Euronews: Τώρα και στην τουρκική γλώσσα Σκοπιανό: Ο ...λύκος στην αντάρα χαίρεται Πολυβολεία της Ε.Φ. στο έλεος του χρόνου Η εγκληματική κλίκα που κινεί τα νήματα στην Ελλάδα!

ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΡΙΔΑ

Διαβάστε στo Salonica Press

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Διαβάστε στo Salonica Press όλες τις βασικές ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, όπως ανακοινώθηκαν σήμερα, με παραδείγματα και πίνακες, έτσι όπως τα παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών. Όλες οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου χωρισμένο στα παρακάτω μέρη : ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (part1) Α. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (part2) Β. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Γ. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ (part3) Δ. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Salonica Press News Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα http://www.salonica-press.blogspot.com/

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ Σαρωτικές ανατροπέςστους φόρους και τους μισθούς Κρας τεστ για 48 μοντέλα του 2009 Βροχή απολύσεων ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Επιστροφή στη ρωσική τροχιά Οι... φρουροί του Σαμαρά «Προσκλητήριο» καρτούν στην Αθήνα Είπαν στον Χριστοφοράκο «φύγε» «1η Μαρτίου: Είκοσι τέσσερις ώρες χωρίς εμάς...» Γυμναστική στον αέρα!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Πολυθεματική Έκθεση "Πόντος Δικαίωμα στην Μνήμη" Σε μεγάλη ανθυποβρυχιακή άσκηση του ΝΑΤΟ το Y/Π Πόντος (S119)ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ο Καιρός - Τετάρτη 10.2.2010

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑΙΡΟ

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Στη Γουαδελούπη, μια πεισματάρικη σπίθα λαμπάδιασε ολόκληρο το αρχιπέλαγος Διαστημικές και πολιτικές φιλοδοξίες Κριτική στις Αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Τα αρχεία της μαύρης περιόδου του Μάο

Έζησε 27 ημέρες στα συντρίμμια!!!

Έζησε 27 ημέρες στα συντρίμμια!!!http://apolitistosteki.blogspot.com/2010/02/27.html
Απολίτιστο Στέκι

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Συνοριοφύλακες βρήκαν σάκους με 48 κιλά χασίς στην Κόνιτσα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΦΤΕΡΙ

Τα 5 άλυτα μυστήρια

ΕΩΣ 1000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΧΑΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ - ΝΟΜΑΡΧΕΣ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το πως επηρεάζει τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης το φορολογικό νομοσχέδιο
Κι ακόμη:
1) Κοζάνη: βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε κινητοποίηση κατά του «Καλλικράτη»
2) Επίσκεψη Παπατόλια στα Τρίκαλα
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2010 Το διαδίκτυο είναι, και από εκπαιδευτικής πλευράς, μια από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του προηγούμενου αιώνα, είναι ένας τεράστιος εικονικός κόσμος γεμάτος γνώση, αλλά και κινδύνους.
Τα παιδιά θα είναι πάντα παιδιά, θα έχουν άγνοια κινδύνου, περιέργεια και αυθορμητισμό. Το διαδίκτυο θα είναι πάντα άναρχο, αχανές και θα μεταβάλλεται συνεχώς.
Για αυτό είναι αναγκαία συνθήκη η εφαρμογή κανόνων, αλλά δεν είναι ικανή.
Το πραγματικό στοίχημα είναι να δώσουμε στα παιδιά τη γνώση για να προστατεύουν τους εαυτούς τους . Για αυτό η ασφάλεια του παιδιού στο διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο, πολύπλευρο θέμα στο οποίο η εκπαίδευση πρέπει να έχει αποφασιστικό ρόλο.
Δεν επιδιώκουμε να κάνουμε το διαδίκτυο λιγότερο ελεύθερο, αλλά τον νέο καλύτερα εκπαιδευμένο στη χρήση του. Το Υπουργείο Παιδείας με τη νέα του δομή, που περιλαμβάνει και τη δια βίου Μάθηση, μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέμα της ασφάλειας του παιδιού στο διαδίκτυο.
Τόσο με την εξειδικευμένη εκπαίδευση, την διαρκή επιμόρφωση και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και με τις σημαντικές τεχνολογικές υποδομές που διαθέτει όπως λ.χ. το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας. Το Υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει ένα συνολικό σχέδιο για την ψηφιακή σύγκλιση και τη χρήση του διαδικτύου στα σχολεία το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων : I. συνεργασία των γονέων με τους εκπαιδευτικούς για την υποστήριξη των παιδιών στις δραστηριότητες που βασίζονται ή αξιοποιούν εργαλεία της πληροφορικής. II. ενημέρωση των γονέων, ώστε να είναι σε θέση να υποστηρίζουν τα παιδιά τους σε ζητήματα ηλεκτρονικής ασφάλειας, αλλά και να μαθαίνουν από αυτά.
Τα παιδιά φέρνουν τώρα και αυτά τη γνώση στο σπίτι και «εκπαιδεύουν» τους γονείς τους. III. ηλεκτρονική επικοινωνία γονέων με τους εκπαιδευτικούς και το σχολείο. Μέσα από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο το Υπουργείο Παιδείας διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο αριθμό χρηστών δίκτυο στη χώρα.
Μέσω αυτού παρέχει σε περισσότερα από 14.800 σχολεία υπηρεσίες διαδικτύου, όπως ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο διαδίκτυο , υπηρεσίες επικοινωνίας, διάθεσης και ανάκτησης ψηφιακού περιεχομένου , υπηρεσίες πολυμέσων τηλεδιάσκεψης δικτυακής πύλης και άλλες. Στον γοητευτικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο του διαδικτύου πρέπει να καταλάβουμε ότι κανένα τείχος προστασίας δεν θα μπορεί να προστατεύει τα παιδιά μας παντού και πάντα.
Ο τοίχος προστασίας, αλλά και το παράθυρο προς τον κόσμο είναι η γνώση.

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Πρόγραμμα Δράσεων και Εκδηλώσεων Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος 2010-2011 Με απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων, Εύης Χριστοφιλοπούλου, οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος για το 2010-2011 είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθεί η 21η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος, στην Αθήνα 26-29 Μάρτιου 2010.
Από το σύνολο των μαθητών που θα συμμετάσχουν, θα επιλεχτούν 9 μαθητές οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη 65η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Lyiv της Ουκρανίας. Επιπλέον, διοργανώνεται η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων η οποία θα φιλοξενηθεί στη Νάουσα στις 13-19 Ιουλίου 2010. Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος αναλαμβάνει τη διοργάνωση της 68ης Διεθνής Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων η οποία θα λάβει χώρα στην Αθήνα τον Απρίλιο 2011.
Η Διεθνής Συνδιάσκεψη αποτελεί τη μεγαλύτερη αριθμητικά αλλά και σε κύρος και απαιτήσεις διοργάνωση που αναλαμβάνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων και αναμένεται να φιλοξενήσει πάνω από 300 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη.