Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Αντιπτωτικός Τρίποδας εργασίας 71710 TopLock

Υλικό Κατασκευής: Ατσάλι
Προτεινόμενη Χρήση: Εξωτερικές - Εσωτερικές εργασίες
Συσκευασία: 1 Τεμάχιο
Διαθεσιμότητα: Κατόπιν παραγγελίας
Περιληψη
Ο Αντιπτωτικός Τρίποδας εργασίας 71710 της TopLock είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο ατσάλι και μπορεί να αντέξει φορτίο με βάρος 12,5KN (περίπου 1.300 κιλά).
Έχει ρυθμιζόμενο ύψος το οποίο μπορεί να φτάσει από 1,35m έως και 2,15m ανάλογα πως θα στηριχτούν τα πόδια του τα οποία είναι συρόμενα.
Διαθέτει διάφορα σημεία αγκύρωσης για τα είδη προστασίας όπως: σχοινιά, ιμάντες, κρίκους κά.
Είναι σύμφωνο με την προδιαγραφή ΕΝ795 και ο αντιπτωτικός τρίποδας αυτός είναι κατάλληλος για εργασίες σε φρεάτια, υπονόμους, αποχετεύσεις και διάφορες υδραυλικές εργασίες.

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT

Shakespeare antennas Basic/VHF Antenna-5 FT


3dB κέντρο τροφοδοτείται 1/2 κύμα ομοαξονικό μανίκι.
Σχεδιασμένο για να μειώνει τη εξασθένιση του σήματος σε δύσκολες θάλασσες.
Αυτή είναι πιθανώς η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη κεραία στα Ακτοπλοϊκά Σκάφη.
Στοιχεία από ορείχαλκο και χαλκό, χαλύβδινο χαλύβδινο τεμάχιο με πρότυπο 1 '' 14 σπείρωμα, περιλαμβάνει καλώδιο 15 'RG 58 και υποδοχή PL 259.
Ένα τμήμα.
Προτεινόμενη προσαρμογή:
4187 (συναρμογή με καστάνια).  

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ 


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Οι κορυφές της ζωής

Οι κορυφές της ζωής
Βραβείο Pulitzer 2019, Βραχεία λίστα Man Booker, Best Seller New York Times 

Ρίτσαρντ Πάουερς
Σειρά: Παγκόσμια Λογοτεχνία
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Μετάφραση: Βασιλική Πολίτη
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 696
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-177-8
Θεματολογία:
Πολιτικό
Οικολογία
Κοινωνικό
Υπαρξιακό
Ένας λοχίας στον πόλεμο του Βιετνάμ πέφτει από το φλεγόμενο μεταγωγικό του πάνω σ’ ένα πελώριο σύδεντρο και σώζεται. Ένας καλλιτέχνης κληρονομεί ένα πάκο φωτογραφίες που απεικονίζουν την ίδια αμερικανική καστανιά σε διάστημα εκατό χρόνων. Μια ξεσαλωμένη φοιτήτρια παθαίνει ηλεκτροπληξία και πεθαίνει, την επαναφέρουν όμως στη ζωή πλάσματα από αέρα και φως. Μια επιστήμονας με διαταραχές στην ακοή και την ομιλία ανακαλύπτει ότι τα δέντρα επικοινωνούν μεταξύ τους. Οι τέσσερίς τους, μαζί με άλλους πέντε αγνώστους –που ο καθένας τους έχει λάβει ένα διαφορετικό κάλεσμα από τα δέντρα– ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια τελευταία και απελπισμένη προσπάθεια να σώσουν τα εναπομείναντα στρέμματα παρθένου δάσους της χώρας.
Ένα σαρωτικό, παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού και αντίστασης, που αποτελεί ταυτόχρονα μια δραματική επίκληση στον φυσικό κόσμο. Από τις ρίζες ως το φύλλωμα και πάλι πίσω στους σπόρους, οι Κορυφές της ζωής ξεδιπλώνονται σε ομόκεντρους δακτυλίους αλληλοδιαπλεκόμενων ιστοριών, από την προ εμφυλίου Νέα Υόρκη ως τους Πολέμους της Ξυλείας στα τέλη του 20ού αιώνα, διερευνώντας την ουσιαστικότερη διαμάχη τούτου του πλανήτη: τη σύγκρουση μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων πλασμάτων.
ΒΡΑΒΕΙΟ PULITZER 2019
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
New York Times • Washington Post • Newsweek • NPR
Hudson Booksellers • New York Public Library 

«Τούτο το φιλόδοξο μυθιστόρημα ανέρχεται ταχύτατα στο στερέωμα της αμερικανικών γραμμάτων αλλάζοντας το τοπίο της περιβαλλοντικής λογοτεχνίας. Εξαιρετικό!»
Ron Charles, The Washington Post
«Μνημειώδες… Οι κορυφές της ζωής επιτυγχάνουν κάτι που ελάχιστοι συγγραφείς και των δύο στρατοπέδων, της τέχνης και της επιστήμης, θα μπορούσαν να επιχειρήσουν. […] Ένα γιγαντιαίο έπος φτιαγμένο από γνήσιες αλήθειες».
Barbara Kingsolver, The New York Times Book Review
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Προδημοσίευση απ' το Διάστιχο, 21/10/2019
Μαριάνθη Κουνιά, Οι κορυφές της ζωής: Ένα παθιασμένο μυθιστόρημα ακτιβισμού, 20/11/2019, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ!
Βασιλική Μούλου, Πρόταση βιβλίου: “Οι κορυφές της ζωής” , 25/11/2019, eviaportal.gr
Άθως Δημουλάς, Βιβλία για τις γιορτές, 18/12/2019, Καθημερινή

🛎 Ανακαλύψτε νέους τίτλους βιβλίων σε προσφορά για μικρούς και μεγάλους!



ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΙΜΕΣ
Το καλοκαίρι έρχεται και φέρνει μαζί του τα καλύτερα βιβλία στις καλύτερες τιμές! Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ξεκινάμε να μετράμε βουτιές, παγωτά και βιβλία. Εσείς πόσα θα διαβάσετε φέτος; Είμαστε σίγουροι ότι με τις νέες μας προσφορές στα πιο αγαπημένα αναγνώσματα θα σπάσετε όλα τα ρεκόρ. Δε θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε! Δείτε παρακάτω τις προτάσεις μας και μπείτε στο eshop μας για να δείτε όλα τα βιβλία που βρίσκονται σε προσφορά.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ

Norman Ohler
Υπερδιέγερση
Μετάφραση: Χρήστος Κοκκολάτος, Βασίλης Τσαλής Susanne Jansson
Ο βάλτος των χαμένων ψυχών
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Ένα βιβλίο-φαινόμενο, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες και ανατρέπει όλα όσα γνωρίζατε για τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Ο Norman Ohler, έπειτα από εκτενή έρευνα σε γερμανικά και αμερικανικά αρχεία, αποκαλύπτει την ασύδοτη χρήση ναρκωτικών ακόμα και στα υψηλότερα κλιμάκια του Τρίτου Ράιχ.
Μια ατµοσφαιρική ιστορία µυστηρίου για τον απαγορευµένο τόπο στον οποίο οδηγεί τους ανθρώπους η θλίψη. Τροµερά πράγµατα συνέβαιναν ανέκαθεν στον βάλτο πλάι στο χωριό Μοσµάρκεν της Βόρειας Σουηδίας. Είναι ο βάλτος που καλεί τους νεκρούς ή το κακό πηγάζει από τους ανθρώπους;

Clare Mackintosh
Σε είδα
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη Ali Land
Η καλή και η κακή
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη
Ένα υπέροχα δυσοίωνο βιβλίο, τόσο ρεαλιστικό που θα σας κάνει να κοιτάτε γύρω σας με καχυποψία. Όταν η Ζόι Γουόκερ βλέπει τη φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας, αποφασίζει να μάθει γιατί βρέθηκε εκεί. Δεν υπάρχει εξήγηση: μόνο μια θολή εικόνα, ένα σάιτ κι ένα τηλέφωνο.
Το βιβλίο που δεν θα αφήσετε από τα χέρια σας λεπτό! Ένα σκληρό, έντονο, παθιασμένο ανάγνωσμα. Τα μυστικά του παρελθόντος δεν αφήνουν τη Μίλι να κλείσει μάτι. Γιατί η μαμά της Μίλι είναι σίριαλ κίλερ. Και το αίμα νερό δεν γίνεται.

Susie Steiner
Άγνωστα πρόσωπα
Μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση
ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ SUNDAY TIMES Haylen Beck
Εφιάλτης στην Αριζόνα
Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη
Υποδεχτείτε την Μανόν Μπράντσο σε μια υπόθεση που την αναγκάζει να αναρωτηθεί το αδιανόητο: Πόσο καλά γνωρίζει τους αγαπημένους της – και είναι ικανοί για φόνο; Ένας άντρας δολοφονείται, μια ντετέκτιβ σε βαθιά νερά, ποιον μπορεί να εμπιστευτεί; Η γραφή της συγγραφέα θα σας γοητεύσει καθώς ασχολείται με τα μυστήρια της ανθρώπινης ψυχής.
Από τα πιο καθηλωτικά μυθιστορήματα που έχετε διαβάσει ποτέ! Ο Stuart Neville γράφει με ψευδώνυμο ένα αγωνιώδες θρίλερ για τον αγώνα μιας γυναίκας να σώσει ό,τι αγαπά κόντρα στο αδιανόητο κακό. Δεν υπολογίζει, όμως, ότι η τέλεια απόδραση μπορεί να μετατραπεί σ’ έναν ασύλληπτο εφιάλτη.

Nicole Krauss
Δάσος σκοτεινό
Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη Janet Evanovich
Ερωτικό δίλημμα
Μετάφραση: Έφη Φρυδά
Ένας μεγαλοδικηγόρος και μια μυθιστοριογράφος, δύο άνθρωποι που έχουν χάσει τον δρόμο τους στη ζωή και αναζητούν το ψυχικό και πνευματικό τους στίγμα. Ένα ευφυές μυθιστόρημα από μία κορυφαία λογοτέχνη που θα μιλήσει στις καρδιές σας. Από τη Νέα Υόρκη ως το Τελ Αβίβ, η υπαρξιακή αναζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε δρόμους αδιάβατους.
H σπιρτόζα Στέφανι Πλαμ επιστρέφει σε άλλη μία απολαυστική αστυνομική περιπέτεια και κανείς δε μπορεί να της αντισταθεί. Η Στέφανι πρέπει να βρει έναν δολοφόνο, να συλλάβει τους κακοποιούς στη λίστα της και να διαλέξει ανάμεσα σε δύο άντρες – κι αυτό το τελευταίο ίσως είναι το δυσκολότερο.

Torbjorn Safve
Φλέγομαι
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης Dino Buzzati
Ένας έρωτας
Μετάφραση: Μαρία Οικονομίδου
Ενθουσιώδης και διαυγής, ανυποχώρητος και απελπισµένος, ο Μαγιακόφσκι θα σφραγίσει µε τον θάνατό του το τέλος της σοσιαλιστικής αθωότητας. Ένα εκρηκτικό βιβλίο, μια μυθιστορηματική βιογραφία που σαν μια τεράστια πυρκαγιά εξαπλώνεται και οδηγεί στην αναπόφευκτη αυτοκτονία του Ρώσου ποιητή.
Το τελευταίο μυθιστόρημα του εμβληματικού συγγραφέα Dino Buzzati, ένα ώριμο έργο για την απελπισία του μονόπλευρου έρωτα. Μια ιστορία για τη λαχτάρα της αληθινής αγάπης μεταξύ ανθρώπων με γήινες φιλοδοξίες. Ένας παράφορος έρωτας με πρωταγωνιστές τον μεσήλικα αρχιτέκτονα Αντόνιο Ντορίγκο και τη Λάιντε, μια νεαρή πόρνη.
...ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ


Ιωάννα Μπαμπέτα
Ο βασιλιάς λύκος
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά Νάταλι Μάρσαλ
Μελισσούλα, βρες τον δρόμο για το σπίτι σου
Εικονογράφηση: Νάταλι Μάρσαλ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Το αγαπημένο βιβλίο της σειράς «Μικρές καληνύχτες» σε σκληρόδετη έκδοση. Οι λύκοι έχουν μαζευτεί για να διαλέξουν τον αρχηγό τους. Μήπως πρέπει να σκεφτούν κάτι... καινούριο εντελώς, για ν’ αρέσει σε όλους αυτός ο αρχηγός;
Ένα βιβλίο με όμορφη εικονογράφηση που βοηθά το παιδί να εξασκήσει τη λεπτή του κινητικότητα. Περιλαμβάνει έναν λαβύρινθο για ατελείωτες ώρες διασκέδασης και παιχνιδιού. Βοήθησε κι εσύ τα ζωάκια να βρουν τον δρόμο τους για το σπίτι!


Τζούλια Ντόναλντσον
Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος
Εικονογράφηση: Λίντια Μονκς
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή Ρόουζ Ίμπι
Διάσωση στη γέφυρα!
Εικονογράφηση: Κρις Τσάτερτον
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Mια τρυφερή ιστορία από δύο βραβευμένες δημιουργούς που θα γεμίσει τις καρδιές των παιδιών με γλύκα. Όταν ο Ζαχαρής, ένα ξύλινο αλογάκι, εύχεται να μπορούσε να δει τον κόσμο, ένας λευκός μονόκερος με μαγικές δυνάμεις τον μεταμορφώνει σε αληθινό άλογο.
Σειρά: Συνεργείο Δεινοσαύρων
Συναγερμός! Η γέφυρα της Δεινοσαυρούπολης κατέρρευσε από την καταιγίδα και μαζί της παρέσυρε το φορτηγάκι του φούρναρη. Ευτυχώς που βρίσκεται εκεί η Στέισι ο στεγόσαυρος με το φορτηγό της, για να σώσει την κατάσταση!


Μαίρη Τσόγκα
Ένα αστέρι πέφτει πέφτει
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια Ούτε Κράουζε
Ο Σαυρής κάνει πάρτι
Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου
Τα πεφταστέρια ετοιμάζονται να χορέψουν στον μεγάλο τους χορό και να συναντήσουν τις ευχές που ανεβαίνουν από τη Γη, για να τις πραγματοποιήσουν. Η μικρή μπαλαρίνα και η ευχούλα θα βάλουν τα δυνατά τους και κάτι μαγικό θα συμβεί!
Σειρά: Οι περιπέτειες του Σαυρή
Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής οργανώνει το καλύτερο πάρτι που έγινε ποτέ και είστε όλοι καλεσμένοι! Ποιος έχει την τιμητική του; Η Λούσι! Το κατοικίδιό του Σαυρή, ένα πρωτόγονο κοριτσάκι.


Αγγελική Δαρλάση
Οι Μοίρες
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου Αν Σουέρτς
Με κάνεις ευτυχισμένη
Εικονογράφηση: Γένι Μπάκερ
Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
Σειρά: Ιστορίες Νεοελληνικής μυθολογίας
Το φανταστικό έχει την ικανότητα να σε ταξιδεύει τόσο μακριά όσο φτάνει ο νους. Και η ελληνική παράδοση μάς χαρίζει πλούσιες υπερβατικές ιστορίες από τα βάθη της, γεμάτες νεράιδες, ξωτικά και δράκους.
Μια τρυφερή ιστορία για τα πρώτα σκιρτήματα της αγάπης, με υπέροχη εικονογράφηση. Στη Σοφία αρέσει πολύ ένα αγόρι από την τάξη της. Κι αυτό την κάνει να αισθάνεται ταυτόχρονα αγχωμένη και χαρούμενη.


Μέγκαν ΜακΝτόναλντ
Το κοκαλάκι της τύχης
Εικονογράφηση: Πίτερ Ρέινολντς
Μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου Άντριου Λέιν
Η τελευταία ελπίδα
Μετάφραση: Ανδρέας Μιχαηλίδης
Σειρά: Η Μιμή η Νευρική
Η Μιμή η Νευρική έχει σαρώσει τα βραβεία παιδικής λογοτεχνίας και είναι η αγαπημένη όλων των παιδιών! Τι κάνει γλου-γλου στην αυλή του σχολείου; Ελάτε στη μεγάλη Γαλοπουλογιορτή και θα ξεπουπουλιαστείτε από το γέλιο.
Σειρά: Πράκτορας δίχως άδεια
Μια φρέσκια και συναρπαστική προσέγγιση στο εφηβικό κατασκοπικό µυθιστόρηµα. Πριν καλά καλά καταλάβουν τι συµβαίνει, ο Κίερον και ο Σαµ βρίσκονται µπλεγµένοι σε µια αποστολή µε στόχο να αποτρέψουν να πέσει σε λάθος χέρια ένα όπλο µαζικής καταστροφής.

21 Ιουνίου Γιορτή της Μουσικής / Η Βιλιοθήκη προτείνει / Πρόσβαση στις συλλογές της Βιβλιοθήκης


ΝΕΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
21 Ιουνίου – Ημέρα της Μουσικής

Κάθε χρόνο σις 21 Ιουνίου, γιορτάζουμε όλοι μαζί την Ευρωπαική Γιορτή της Μουσικης με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στους χώρους μας.
Φέτος που οι συνθήκες είναι διαφορετικές, θα γιορτάσουμε και πάλι μαζί αυτη τη μέρα με ένα λίγο διαφορετικό τρόπο, μέσα από τις οθόνες μας και τα βίντεο που μας στείλατε και στα οποία ο καθένας από εσάς, με το δικό του τρόπο, απάντησε στην ερώτηση "Τι είναι η μουσική για σας;"
Εμείς φτιάξαμε μια "μουσική" ταινία με τα βίντεο αυτά για να δείξουμε σε όλους πόσο σημαντική είναι η μουσική, αυτή που μας έκανε να φτιάξουμε πριν από τόσες δεκαετίες τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και που μας κάνει να συνεχίζουμε μέχρι και σήμερα.
Η "μουσική" αυτή ταινία θα ανέβει την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 11:00 και θα είναι ελεύθερα διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης καθώς και στο Facebook και το Youtube της Βιβλιοθήκης και του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής
Ας δούμε λοιπόν, «τι είναι η μουσική για μας».
Ψυχαγωγία και δια βίου μάθηση
μέσα από την οθόνη του υπολογιστή, του κινητού ή του tablet σας

Αυτή την εβδομάδα η Μουσική Βιβλιοθήκη προτείνει...
Εθνική Όπερα του Βελγίου
La Monnaie/De Munt
Στην ιστοσελίδα της Εθνικής Όπερας του Βελγίου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις παρακάτω όπερες του κλασσικού ρεπερτορίου
"Ο Μαγικός αυλός" του W.A. Mozart,
"Το ελιξίριο του Έρωτα" του G.Donizetti
"Ο χρυσός κόκορας" του N. Rimsky-Korsakov
"Lohengrin" του R. Wagner
"Βeatrice et Benedic" του H. Berlioz
καθώς και τη σύγχρονη όπερα
"Orfeo et Majnun"
των M. Adwin, D.Van Der Harst
& H. Moody
Περισσότερα
Πρόσβαση από απόσταση στις συλλογές της Μουσικής Βιβλιοθήκης
μέσω του νέου Καταλόγου της

Ο Νέος Κατάλογος της Μουσικής Βιβλιοθήκης βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τις
18 Μαρτίου 2020 και ήδη εξυπηρετεί άμεσα και αποτελεσματικά τα αιτήματα των χρηστών της Βιβλιοθήκης.
Σήμερα που οι συνθήκες επιβάλλουν τη λήψη ειδικών μέτρων ασφαλείας και τη συνεπακόλουθη τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, ο Κατάλογος συνεχίζει να αποτελεί την κύρια είσοδο των χρηστών της Βιβλιοθήκης στις συλλογές της από απόσταση.
Η επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη από τις 9 Ιουνίου 2020 πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού ενώ ο χρήστης καλείται να διεξάγει την αναζήτησή του στο κατάλογο για το υλικό που τον ενδιαφέρει προτού επισκεφτεί τη Βιβλιοθήκη. Αφού εντοπίσει το υλικό που θέλει να δει ενημερώνει τηλεφωνικά ή μέσω email τη Βιβλιοθήκη ώστε να έχει το υλικό που επιθυμεί άμεσα διαθέσιμο την ώρα της επίσκεψης του.
Για όση περίοδο θα ισχύει ο ειδικός κανονισμός λειτουργίας επιτρέπεται ο εξωτερικός δανεισμός έως 2 τεκμηρίων για 5 εργάσιμες ημέρες δωρεάν για όλους.
Οι δυνατότητες του Νέου Καταλόγου είναι πολλές και απλουστεύουν σε κάθε περίπτωση την αναζήτηση, εύρεση και πρόσβαση στο υλικό της Βιβλιοθήκης. Μείνετε συντονισμένοι τόσο στο ενημερωτικό δελτίο όσο και στο Facebook της Βιβλιοθήκης για περισσότερες πληροφορίες.

Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου


Ο Δάσκαλος στις μέρες μας, παρά τις δυσοίω­νες εξελίξεις που γνωρίζει ο σύγχρονος κόσμος, παρά τις σκοτεινές συνθήκες της ανθρώ­πινης ζωής, όπως τις διαμορφώνει σε παγκό­σμιο επίπεδο η μηχανική σκέψη, η κερδοσκοπία και ο στυγνός οικονομισμός, εξακολουθεί να είναι ο εμπνευσμένος οδηγός προς μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία.
Γιατί το μέλλον μιας κοινωνίας, είτε το θέλουμε είτε όχι, κρίνεται από την Παιδεία του, κρίνεται από τον παιδαγωγικό και εμψυχωτικό ρόλο του δασκά­λου. Κρίνεται τέλος από τη συνειδητή αντίστα­ση του δασκάλου απέναντι στην εσκεμμένη και μεθοδική χειραγώγηση της ελεύθερης σκέψης, τόσο της δικής του όσο και των μαθητών του.
Επιπλέον, όχι μόνο ο δάσκαλος αλλά και οι μαθητές στο σύνολό τους εξακολουθούν να παραμένουν οι ελπιδοφόρες φωνές τής πιο ανεπιτήδευτης και αυθεντικής διαμαρτυρίας ενάντια σε μια κοινωνία παραδομένη άνευ όρων στους κακούς ανέμους της κερδοσκοπίας και του καταναλωτικού ανταγωνισμού. Οι δάσκα­λοι, με την ενσυνείδητη κριτική τους, αλλά και οι μαθητές με τη δική τους εξίσου ενσυνείδη­τη κριτική, παραμένουν ευτυχώς οι φωτεινές ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον που δεν θα καθορίζεται μόνο από την παγερή λογική των αριθμών αλλά κυρίως από την εσωτερική θέρ­μη των συναισθημάτων.
Και μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν ανέφικτες ουτοπίες, ωστόσο η δυναμική της σύγχρονης ιστορίας έχει δείξει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να εμποδίσει κανείς τους ελεύθερους ανθρώπους να ελπίζουν στις ουτοπίες αυτές, τις μόνες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.
Το εγχειρίδιο του καλού Δασκάλου
συγγραφέας: Σταύρος Τσαγκαράκης
Isbn:978-960-9692-27-4
Διαστάσεις: 11,5 X 21,5
Σελίδες: 160