Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ


ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ & ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΥΝΑΙΚΑ & ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/12 στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου η Ημερίδα με θέμα Γυναίκα & Πολλαπλή Σκλήρυνση που διοργάνωσε η ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ της νευρολογικής κλινικής του νοσοκομείου!
Στην Συνδιοργάνωση της ημερίδας ήταν η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ UNESCO ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.
Έχουμε πει πολλές φορές για την Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, αυτή την ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗ πάθηση, που ξεγελά, και, «αποσυντονίζει» τούς πάσχοντες, αλλά κυρίως τους επιστήμονες που ασχολούνται με αυτή, που την ΠΟΛΕΜΟΥΝ μέσα από Έρευνες και με την βοήθεια των… «όπλων», των διαφόρων ΑΓΩΓΩΝ που τους παρέχονται.
Εδώ να διευκρινίσουμε μια δυο λεπτομέρειες, σχετικά με τους Ασθενείς με ΣΚΠ. Το ότι τους βρήκε αυτή η «κατάρα», ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ  ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΔΩ, ΠΩΣ Η ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ….. ΛΥΠΗΣΗ, ΠΩΣ…..
Θα σταθώ ΚΑΙ στο «σποτάκι» που ετοίμασε η Νευρολογική Κλινική του Παπαγεωργίου, αλλά και στην «εισαγωγή» που έκανε η κυρία Γ. ΔΕΡΕΤΖΗ, Διευθύντρια της Νευρολογικής Κλινικής….
Το ΞΕΚΑΘΑΡΟ μήνυμα είναι πως Η ΖΩΗ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…..
Οι ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση, «ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ», και αυτό μάλιστα αποδείχτηκε (μερικώς) από την Έκθεση ζωγραφικής και χειροτεχνημάτων που λειτουργούσε το Σάββατο στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.
Παρόλο που η Ημερίδα έγινε πρωί Σαββάτου, και μάλιστα σε μια ηλιόλουστη μέρα, ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που άφησαν την σαββατιάτικη έξοδο τους για να παρακολουθήσουν την ημερίδα.
Έτσι, μέχρι να ολοκληρώσουν τις ομιλίες τους οι πρώτοι εισηγητές, το αμφιθέατρο είχε ακόμα και ΟΡΘΙΟΥΣ
Ας δούμε ποιοι ήταν οι ομιλητές.
Γ. ΔΕΡΕΤΖΗ Συντονίστρια Διευθύντρια Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, Ε. ΚΟΥΤΛΑΣ Διευθυντής Νευρολογίας Νευρολογική Κλινική Παπαγεωργίου, Α. ΩΡΟΛΟΓΑΣ Καθηγητής Α.Π.Θ Διευθυντής Α’ Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Ε. ΠΕΛΙΔΟΥ Επίκουρη Καθηγήτρια Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Ε. ΔΑΡΔΙΩΤΗΣ Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Νευρολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, και Γ. ΞΗΡΟΜΕΡΗΣΙΟΥ Επιμελήτρια Νευρολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παπαγεωργίου!
Τα θέματα της ημερίδας, στα οποία τοποθετηθήκαν οι ομιλητές, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ.
Α) Η πολλαπλή σκλήρυνση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη – προοπτικές.
Β) Γενετική στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Γ) Θεραπεία σήμερα και αύριο.
Δ) Τρόπος ζωής και επίπτωση στην Πολλαπλή Σκλήρυνση.
Ε) Κύηση, τοκετός, θηλασμός.
ΟΛΑ, το ένα, πιο ενδιαφέρον από το άλλο.
Μάλιστα οι ομιλητές φρόντισαν να τα παρουσιάσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να γίνουν ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ από ΟΛΟΥΣ τους παρευρισκόμενους.
Αξίζουν ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους διοργανωτές της ημερίδας, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ στην κυρία ΔΕΡΕΤΖΗ και στον κύριο ΚΟΥΤΛΑ που είχαν και το «βάρος» της διοργάνωσης.
Να υπενθυμίσω, πως το Ιατρείο Πολλαπλής Σκλήρυνσης του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχει ΠΑΝΩ από 2000 ασθενείς, τους οποίους εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο, παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν.
Περιμένουμε κύριοι διοργανωτές την ΕΠΟΜΕΝΗ εκδήλωση – ενημέρωση για την ΠΣΚΠ!
Να ενημερώσω πως εκτός από το πλούσιο Φωτογραφικό υλικό, τα βίντεο με τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς βρίσκονται στον παρακάτω σύνδεσμο : <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/3dN8HhrqrCQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>






Βασίλης Τσούγκαρης

RS35 VHF/AIS Radio

RS35 VHF/AIS Radio
Δείτε, ακούστε και ακουστείτε με το σταθερού τύπου VHF / AIS RS35 Επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν καθαρά στο σκάφους τους.
Βασικά Χαρακτηριστικά. 
Κατηγορία D DSC.
Δύο κανάλια λήψης AIS.
Εργονομικός σχεδιασμός ενσωματωμένου μικροφώνου.
Προαιρετικό ασύρματο χειριστήριο επικοινωνίας.
Πλήρως αδιάβροχο.
Καταγραφή θέσης, πορείας και ομάδας καλούντων.
Λειτουργία Dual & Tri Watch.
Απεικόνιση συντεταγμένων της θέσης του σκάφους .
Ηχείο τύπου loudspeaker 22Watt.
Συμβατότητα επικοινωνίας ΝΜΕΑ 0183 & ΝΜΕΑ 2000.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MIKE CB RADIO

CRT MIKE CB RADIO
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
ΠΡΑΚΤΙΚΟ CB ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ CRT, ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ.
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
MOBILE RADIO ΤΗΣ CRT, ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΓΚΑΜΑ ΑΣΥΡΜΑΤΩΝ.
40 Ch - 4Watts AM/FM
Aluminum body for better cooling
Remote microphone with LCD display (wide viewing angle)
3 colors : blue, purple, orange
DW : dual watch
Automatic search (scan)
Channel CH9 / 19
Manual or automatic squelch (ASQ)
Filters NB/ANL
RF Gain
LCD backlight control
4 memory channels
Squech level display, volume and voltage
Signal strengh display
Automatic or manual power on
Function TOT
key lock
Channel or Freqency mode
WARRANTY 2 YEARS
Options :Control cable remote PTTMicro / HP micro heasdset type K

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΤΡΙΒΙΖΑ

Κάρμεν Ρουγγέρη - Ένα κορίτσι στο παράθυρο (με CD)

ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
Ένα κορίτσι στο παράθυρο
Εικονογράφηση: Χριστίνα Κουλουμπή
Μουσική: Σπύρος Παπαδάτος
Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής
Παίζουν και τραγουδούν οι ηθοποιοί:
Ελένη Ζιώγα, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Χριστίνα Κουλουμπή, Γιάννης Νικολάου, Σπύρος Περδίου
Δέσποινα Πολυκανδριώτου, Νεκτάριος Φαρμάκης
Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Ευγένιος Τριβιζάς, Το σάντουιτς του γίγαντα

ΣΕΙΡΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΤΟ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΑ
Εικονογράφηση: Άγης Αγησιλάου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 

ΣΕΙΡΑ ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗΝΥΧΤΕΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ
ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΥΚΝΑΚΙ 

Εικονογράφηση: Άγης Αγησιλάου
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

Χριστουγεννιάτικες ευχές από το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.

"H ΖΩΗ ΜΟΥ", του Μήτσου Μυράτ



ΜΗΤΣΟΣ ΜΥΡΑΤ
Η ΖΩΗ ΜΟΥ

ΑΝΤΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
Ο Μήτσος Μυράτ και η εργαλειοθήκη της υστεροφημίας
Η Ζωή μου του Μήτσου Μυράτ είναι η πρώτη αυτοβιογραφία ηθοποιού που εκδόθηκε στην Ελλάδα, το 1928. Η δράση αρχίζει από τη Σμύρνη και τα ανήσυχα χρόνια της νιότης, μεταφέρεται στην Αίγυπτο, όπου ο νεαρός Μυράτ αναζητά την τύχη του, συνεχίζεται στο Παρίσι, με το όνειρο μιας θεατρικής καριέρας, και καταλήγει στην Αθήνα του 1900, ακριβώς στο ξεκίνημα μιας ιδιαίτερα κρίσιμης δεκαετίας για το ελληνικό θέατρο. Δύο πρόσωπα σφραγίζουν από το σημείο αυτό και έπειτα τις εξελίξεις: ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος και η Κυβέλη Αδριανού. Χώρος συνάντησης και των τριών ένας θίασος, μία κοινή προσπάθεια, το όραμα για ένα καινούριο θέατρο. Μέσα σε λίγα χρόνια, καλλιτεχνική δημιουργία και προσωπική ζωή θα πλεχτούν μεταξύ τους με δεσμούς αξεδιάλυτους, για να οδηγηθούν από τη μεθυστική επιτυχία στην ανεξέλεγκτη πτώση. Η καταστροφή ωστόσο δεν θα είναι ολοσχερής. Το γλυκόπικρο τέλος της αυτοβιογραφίας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας νέας αρχής και μιας πιο ώριμης δημιουργικής πορείας. Η αφήγηση σταματά το 1906, όταν ο συγγραφέας είναι μόλις 29 χρονών.

Η μελέτη του Αντρέα Δημητριάδη συνθέτει με αδρές γραμμές ολόκληρη την καριέρα του Μήτσου Μυράτ που κράτησε πάνω από πενήντα χρόνια, ενώ παράλληλα εξετάζει το σύνολο της συγγραφικής δραστηριότητας του ηθοποιού· επιπλέον, αντιμετωπίζει τον αυτοβιογραφικό λόγο ως ιδιόμορφη ιστορική πηγή, κυρίως όμως «διαβάζει» το κείμενο ως ένα εργαλείο που σμιλεύει το παρελθόν, έτσι ώστε αυτό να αποκτήσει ειρμό και νόημα, προκειμένου να φανεί χρήσιμο για την κατασκευή μιας θετικής δημόσιας εικόνας. Μετά από έρευνα και συστηματική διασταύρωση των αφηγήσεων του Μυράτ, ο Δημητριάδης επιχειρεί να διακρίνει τον βαθμό απόκλισης της αυτοβιογραφίας από τα πραγματικά γεγονότα, δείχνοντας μεγάλη κατανόηση −όχι όμως απεριόριστη− για όσες σκόπιμες ανακρίβειες διαπιστώνει.
Ο Μήτσος Μυράτ γεννήθηκε στη Σμύρνη το 1878. Ξεκίνησε να δουλεύει επαγγελματικά ως ηθοποιός το 1901 στη Νέα Σκηνή, τον πρωτοποριακό θίασο που ίδρυσε στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Χρηστομάνος. Από το 1907 έως το 1930 υπήρξε στενός συνεργάτης της Μαρίκας Κοτοπούλη, πρωταγωνιστής και καλλιτεχνικός διευθυντής στον θίασό της. Στα τελευταία χρόνια της σταδιοδρομίας του εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο. Εκτός από ηθοποιός, υπήρξε μεταφραστής, θεατρικός συγγραφέας και μυθιστοριογράφος.
Στην προσωπική ζωή του, ο Μυράτ συνδέθηκε στενά με δύο από τις σημαντικότερες πρωταγωνίστριες του ελληνικού θεάτρου. Το 1903 παντρεύτηκε την Κυβέλη Αδριανού, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τη Μιράντα· ο γάμος τους κράτησε μόνο τρία χρόνια. Το 1908 παντρεύτηκε τη Χρυσούλα Κοτοπούλη (αδελφή της Μαρίκας) και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Δημήτρη. Ο Μήτσος Μυράτ πέθανε στην Αθήνα το 1964.
Ο Αντρέας Δημητριάδης είναι επίκουρος καθηγητής Θεατρολογίας στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1964 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο ΑΠΘ, υποκριτική στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Εκπόνησε διδακτορική διατριβή με θέμα τον ηθοποιό Νικόλαο Λεκατσά στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (1998), η οποία εκδόθηκε με τίτλο: Σαιξπηριστής, άρα περιττός. O ηθοποιός Νικόλαος Λεκατσάς και ο δύσβατος δρόμος της θεατρικής ανανέωσης στην Ελλάδα του 19ου αιώνα (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, 2006). Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η οργάνωση θιάσων, οι συνθήκες εργασίας και το υποκριτικό ύφος των ηθοποιών στην Ελλάδα, καθώς και οι σχέσεις θεάτρου και πολιτικής στην περίοδο της δικτατορίας του Ιωάννη Μεταξά και στα χρόνια του εμφύλιου πολέμου 1946-1949. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.
ISBN 978-960-524-475-0, 12x17εκ., σελ.552, 16€
ΣΕΙΡΑ: ΠΑΛΑΙΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
www.cup.gr
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

Νέα κυκλοφορία: "Στην κόλαση των δύο πολέμων" του Ian Kershaw

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
Ian Kershaw

Στην κόλαση των δύο πολέμων
Ευρώπη, 1914-1949

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ
Μετάφραση: Ελένη Αστερίου

Κυκλοφορεί Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου
ISBN 978-960-221-714-6, σχ. 17X24, σελ. 608, α΄ έκδ. Δεκέμβριος 2016, τιμή: 30,00€ (χωρίς Φ.Π.Α.)
Η μνημειώδης νέα ιστορία της
σύγχρονης Ευρώπης
«Η τρομακτική, επικών διαστάσεων ιστορία που αφηγείται ο Ίαν Κέρσοου προκαλεί μετασεισμικές δονήσεις που συνδέονται με σημερινούς τίτλους ειδήσεων: Οι Πολωνοί στρατιώτες κλείνουν τα σύνορα … Άνοδος της αυστριακής δεξιάς … Ζοφερή έκθεση για την ανεργία … Σοκάρει η βρετανική ψηφοφορία … Οι Γερμανοί ζητούν κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία … Βράζει η ευρωπαϊκή μεταναστευτική κρίση … Όλα αυτά θυμίζουν πολύ τα τύμπανα που ηχούσαν πριν από την κάθοδο της Ευρώπης στο “λάκκο της βαρβαρότητας” μέσα σ’ έναν αιώνα δύο παγκοσμίων πολέμων που σχεδόν κατέστρεψαν τον πολιτισμό της, για ν’ ακολουθήσουν 40 χρόνια Ψυχρού Πολέμου … Το Στην κόλαση των δύο πολέμων θα έπρεπε να είναι προαπαιτούμενο ανάγνωσμα σε κάθε καγκελαρία, κάθε γραφείο αρχισυντάκτη και κάθε τόπο όπου θερμόαιμοι ευρωσκεπτικιστές κάθονται να σκεφτούν.»
The New York Times Book Review
Το καλοκαίρι του 1914 το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης ρίχτηκε σ’ έναν πόλεμο τόσο καταστροφικό που άφησε έντρομους τους επιζώντες, συγκλονισμένους από το γεγονός ότι ένας πολιτισμός που θεωρούσε τον εαυτό του πρότυπο για τον υπόλοιπο κόσμο είχε καταρρεύσει μέσα σε τέτοια αγριότητα.

Το 1939 οι Ευρωπαίοι ξεκίνησαν μια δεύτερη σύρραξη που κατάφερε να γίνει ακόμη χειρότερη – έναν πόλεμο όπου η εξόντωση αμάχων ήταν κεντρικός στόχος και, την επομένη, η βία δεν έπαψε να διαμορφώνει τη διχασμένη ήπειρο που προέκυψε. Η μακρά ευρωπαϊκή καταστροφή, αυτή η αφάνταστα δραματική, τραυματική αλλά και σαγηνευτική περίοδος από το 1914 ώς το 1949, δεν είχε προηγούμενο στην ανθρώπινη ιστορία. Το βιβλίο την αποδίδει σε τέσσερις μείζονες αιτίες: μια έκρηξη εθνοφυλετικού εθνικισμού, πικρές και ασυμφιλίωτες εδαφικές διαφορές, οξείες ταξικές συγκρούσεις που αναδείχθηκαν με την Ρωσική Επανάσταση, και μια παρατεταμένη κρίση του καπιταλισμού.

Συνδυάζοντας τη μοναδική επιστημοσύνη του με τη συναρπαστική του πρόζα, ο βραβευμένος Βρετανός ιστορικός Ίαν Κέρσοου αφηγείται την ιστορία αυτών των γεγονότων με έμπνευση, πρωτοτυπία και ανθρωπιά. Σκιαγραφεί τους υπεύθυνους των κρίσιμων αποφάσεων και φέρνει στην επιφάνεια τους βίαιους κραδασμούς του πολέμου που άλλαξαν ριζικά την πορεία της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ιστορίας. Και δεν αποφεύγει τα δύσκολα ζητήματα που εγείρονται: τι σήμαινε για τους Ευρωπαίους ότι εγκαινίασαν και έζησαν σε τόσο τρομερούς καιρούς – και τι σημαίνει για μας σήμερα.
 
Περιεχόμενα
Δείγμα Βιβλίου
Εξώφυλλο
Ο Ian Kershaw γεννήθηκε το 1943 στο Όλνταμ του Λάνκασιρ, στην Αγγλία. Σπούδασε στο Μάντσεστερ, το Λίβερπουλ και την Οξφόρδη και δίδαξε αρχικά μεσαιωνική και νεότερη ιστορία. Το 1972, σ’ ένα ταξίδι στη Βαυαρία, ο Κέρσοου άκουσε έναν γέρο σ’ ένα καφέ του Μονάχου να του λέει: «Εσείς οι Άγγλοι ήσασταν τόσο ανόητοι. Αν είχατε πάρει το μέρος μας, μαζί θα είχαμε νικήσει τον μπολσεβικισμό και θα κυβερνούσαμε τον κόσμο!», προσθέτοντας αναπόφευκτα: «Οι Εβραίοι είναι λέρες!». Έκτοτε βάλθηκε να μάθει πώς έφτασαν οι απλοί Γερμανοί να υποστηρίξουν τη ναζιστική ιδεολογία, με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους κορυφαίους ιστορικούς του ναζισμού και βιογράφους του Αδόλφου Χίτλερ. Είναι εταίρος της Βρετανικής Ακαδημίας, της Βρετανικής Ιστορικής Εταιρείας και του Wissenschaftskolleg του Βερολίνου. Έργα του είναι: Bolton Priory. The Economy of a Northern Monastery (1973), Popular Opinion and Political Dissent in the Third Reich. Bavaria, 1933-45 (1983/2002), Nazi Dictatorship. Problems and Perspectives of Interpretation(1985/2000), The «Hitler Myth». Image and Reality in the Third Reich(1987/ 2001), Hitler: A Profile in Power (1991/2001), Hitler 1889-1936: Hubris, (London, 1998), Hitler 1936-1945: Nemesis (2000), Making Friends with Hitler: Lord Londonderry and the British Road to War(2004), Death in the Bunker (2005), Fateful Choices: Ten Decisions That Changed the World, 1940-1941 (2007), Hitler, The Germans, and the Final Solution (2008), Hitler (επιτομή των Hitler 1889-1936 και Hitler 1936-1945, 2008), Luck of the Devil: The Story of Operation Valkyrie(2009),The End: Hitler's Germany1944-45, (2011), To Hell and Back: Europe,1914-1949 (2015 – πρώτο μέρος μιας δίτομης ιστορίας της σύγχρονης Ευρώπης). Υπήρξε επίσης ιστορικός σύμβουλος πολλών ντοκιμαντέρ του BBC, όπως τα The Nazis: A Warning From History και War of the Century.

ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ: ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝιΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Με Νικολαΐδη - Κουρουκλίδη ο χορός των ΑΚΡΙΤΩΝ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ 24 Δεκεμβρίου 
Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016 στο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ» (1ο χιλιόμετρο Κιλκίς - Αργυρούπολης), θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού συλλόγου «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» νομού Κιλκίς. 
Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι: 
Στάθης Νικολαΐδης (τραγούδι) 
Φάνης Κουρουκλίδης (Λύρα) 
Στάθης Πορφυρίδης (Λύρα - Τραγούδι) 
Κώστας Ζώης (Νταούλι) 
Νίκος Κουρουκλίδης (Κλαρίνο) 
Τάκης Σολομωνίδης (Ντραμς) 
Νίκος Νικολαΐδης (Αρμόνιο) 
Παραμονή Χριστουγέννων διασκεδάστε με τους «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» στο «ΚΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ», τιμή πρόσκλησης 15 € περιλαμβάνει πλήρες μενού και απεριόριστο ποτό. 
Ώρα έναρξης 21:30.  

Το καλύτερο δώρο για τις γιορτές


www.metaixmio.gr





ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΚΡΆ ΑΣΊΑ ΣΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ

ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΚΡΆ ΑΣΊΑ ΣΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
Αναμφισβήτητα, οι Έλληνες Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου, ο μόχθος τους, οι καθημερινές συλλογικές προσπάθειές τους να επιβιώσουν επέδρασαν καταλυτικά στην διαμόρφωση μιας άλλης Ελλάδας στον Μεσοπόλεμο. Οι ίδιοι αυτοί κατατρεγμένοι άνθρωποι δημιούργησαν μια νέα περηφάνια στον ελληνικό λαό, που τον οδήγησε σαφώς από άλλες ατραπούς και αντιλήψεις στην αντιμετώπιση του φασισμού και του πολέμου. Χωρίς την πρωτοπόρο δράση των προσφύγων της Μικράς Ασίας ίσως όλα να ήταν αλλιώς…
Η αφήγηση του Θεοδόση Μπαγιάτη στον Αντώνη Σανουδάκη, όπως και οι άλλες τριάντα στη σειρά, δημοσιευμένες από το 1979, Μαρτυρίες-Εκδόσεις, που βοηθούν την Ιστορία, την Κοινωνιολογία, τη Λαογραφία και τη Διαλεκτολογία, προβάλλουν σημαντικές ομάδες ανθρώπων που μέχρι τώρα ήταν αγνοημένες ή και «σιωπηλές». Η προφορική αφήγηση του μικρασιατικής καταγωγής αντάρτη Θεοδόση Μπαγιάτη «Από τη Μικρά Ασία στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ» διαθέτει τα παραπάνω στοιχεία, ειδικότερα το γεγονός της συμμετοχής των προσφύγων της Μικράς Ασίας, που βρέθηκαν στην Κρήτη, μετά από την ανταλλαγή του1923, στην Εθνική Αντίσταση είτε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είτε στην ΕΟΚ. Η αφήγηση, λοιπόν, του Θεοδόση Μπαγιάτη, εκτός των άλλων, «ζωντανεύει την ίδια την Ιστορία και διευρύνει τον ορίζοντά της», κατά τον Paul Thompson, προσφέρει δε «στους ιστορικούς και σε άλλους κοινά νοήματα… βοηθά την ολοκλήρωση του ανθρώπου».
Από τη Μικρά Ασία στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ
συγγραφείς:Αντώνης Σανουδάκης – Αθανασία Ψαρουλάκη
Isbn: 978-960-579-070-7
Διαστάσεις: 17Χ24
Σελίδες:160
Λιανική Τιμή: 15,00 ευρώ

Αστροφωτογράφηση από το Α έως το Ω

astrophoto

Αστροφωτογράφηση από το Α έως το Ω

Στο σεμινάριο της Δευτέρας 19/12 θα ασχοληθούμε με την λήψη φωτογραφιών Ήλιου και Σελήνης καθώς και τα προγράμματα που χρησιμοποιούνται.
Εισηγήτρια η Χριστίνα Ηρακλέους
12967542 859062157553077 7099719826808703779 o
Τα σεμινάρια είναι χωρισμένα σε δύο θεματικές ενότητες: τη λήψη και την επεξεργασία.
Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να φωτογραφίσουμε νεφελώματα, σμήνη αστεριών, μακρινούς γαλαξίες, τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, τη Σελήνη και φυσικά τον Ήλιο μας.
Στην πρώτη ενότητα που αφορά τη λήψη θα παρουσιαστούν αναλυτικά ο εξοπλισμός και τα μέσα που είναι απαραίτητα για τη λήψη μιας αστροφωτογραφίας. Έτσι λοιπόν θα γνωρίσουμε τις στηρίξεις, τους οπτικούς σωλήνες, τα φωτογραφικά μέσα, τα είδη αστροφωτογράφησης, κλπ.
Θα ασχοληθούμε επίσης και με το πρακτικό μέρος, καθώς σε κάθε σεμινάριο θα υπάρχει και ο σχετικός εξοπλισμός.
Στη δεύτερη ενότητα που αφορά την επεξεργασία της αστροφωτογραφίας θα δούμε βήμα – βήμα τη χρήση εξειδικευμένων λογισμικών όπως το Photoshop, το PixInsight κ.α. ώστε να ολοκληρώσουμε την αστροφωτογραφία μας και να αναδείξουμε τις λεπτομέρειες σε νεφελώματα, γαλαξίες και σφαιρωτά σμήνη.
Τα σεμινάρια απευθύνονται τόσο σε αυτούς που επιθυμούν να γνωρίσουν την αστροφωτογράφηση, όσο και σε αυτούς που ασχολούνται ήδη με αυτή και θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. Φυσικά μπορούν να τα παρακολουθήσουν και πιο έμπειρα άτομα καθώς σε πολλά θέματα γίνεται αναλυτική και σε βάθος παρουσίαση σημαντικών παραμέτρων της αστροφωτογράφησης/ επεξεργασίας.
Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε Δευτέρα στις 8:00 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου, Αλεξανδρείας 113 και η διάρκειά τους θα είναι περίπου 2 ώρες.
Στο τέλος των σεμιναρίων θα δοθεί στους συμμετέχοντες CD με τις παρουσιάσεις, ή έντυπο υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης από τον ΟΦΑ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των σεμιναρίων βρίσκεται στην διεύθυνση http://www.ofa.gr/astrophoto/
Πληροφορίες για το κόστος συμμετοχής και για εγγραφές στο ofa@ofa.gr
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Ελλάδα: Τα 10 πιο φωτεινά χριστουγεννιάτικα χωριά

ArtTravel

1

Ελλάδα


Τα 10 πιο φωτεινά χριστουγεννιάτικα χωριά.

 
Κάντε κλικ
2

Άγιος Αθανάσιος

Δυο ημέρες για σκι.
3

Λονδίνο

Τα αγαπημένα στέκια του "Σέρλοκ".
Κάντε κλικ
Κάντε κλικ

Τι να μην φοράτε στα ταξίδια σας.


4

Άφιξη

Το πρώτο εστιατόριο στο παλάτι των Βερσαλλιών από τον Alain Ducasse.
Κάντε κλικ
EDITOR'S PICK

Δείτε σε ένα βίντεο το χωριό «φάντασμα» της Κρήτης.

10 εναλλακτικά ταξίδια στην Ευρώπη που πρέπει να κάνετε.