Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Με «κοκτέιλ μολότοφ» κατά της EULEX αστυνομίας

1 Μαϊ 2009, Παρασκευή
Με «κοκτέιλ μολότοφ» κατά της EULEX αστυνομίας
Άγνωστα άτομα χτες το βράδυ, λίγο μετά τις 20:00 η ώρα πέταξαν «κοκτέιλ μολότοφ» εναντίων οχημάτων της EULEX αστυνομίας τα οποία πήγαιναν από την κατεύθυνση του νότιου προς το βόρειο μέρος της Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα.
Η επίθεση συνέβη κοντά στην Ανατολική γέφυρα στον ποταμό Ίμπαρ στη βόρεια Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα (ο ποταμός Ίμπαρ διαχωρίζει τη Μιτρόβιτσα σε βόρειο σερβικό και νότιο αλβανικό μέρος).
Στο επεισόδιο αυτό δεν υπήρχαν τραυματισμένοι.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΩΛΚΟΣ

Στα χαρακώματα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου Αναμνήσεις από τη Μάχη του Σομ - 1916
Ρότζερσον, Σίντνεϊ (Rogerson, Sidney) ISBN: 978-960-426-495-7
Μεταφραστής : Σωτήρης Αγάπιος Άλλοι συντελεστές : Κωνσταντίνος Ι. Κορίδης (επιμέλεια έκδοσης και σειράς) Θέμα : Ιστορία, Παγκόσμια Ιστορία, Στρατιωτική Ιστορία, 20ός αιώνας, Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Δυτικό Μέτωπο, Χαρακώματα, Μάχη του Σομ Αριθμός Σελίδων :208Εξώφυλλο : Μαλακό
Σειρά : Πόλεμος & Στρατηγική Αρ.Βιβλίου στη σειρά : 22 Έτος Έκδοσης : 2009 (Απρίλιος)
Εθνικές ανισορροπίες και παγκόσμια διακυβέρνηση Αλεξόπουλος, Χρίστος Σ. ISBN: 978-960-426-532-9 Θέμα : Μελέτες, Δοκίμια, Πολιτική, Κοινωνία, Δημόσια Διοίκηση, Παγκοσμιοποίηση, Οικονομική κρίση, Περιβάλλον Αριθμός Σελίδων :160 Εξώφυλλο : Μαλακό Έτος Έκδοσης : 2009 (Μάρτιος)Επιλεγμένα αφηγήματα κρύφιας ζωής Το Πάθος, η Νοσταλγία, η Ανάγκη Κωστίδης, Διονύσης ISBN: 978-960-426-529-9 Θέμα : Νεοελληνική λογοτεχνία, Αφηγήματα, Εσωτερικός Κόσμος, Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο Αριθμός Σελίδων :560 Εξώφυλλο : Μαλακό Έτος Έκδοσης : 2009 (Φεβρουάριος)Το θρόισμα του μεγάλου δρυγιά Δοκίμια – Ποίηση Δημητρακάκη, Χρυσούλα ISBN: 978-960-426-530-5 Θέμα : Λογοτεχνία, Νεοελληνική λογοτεχνία, Ποίηση, Δοκίμια, Φιλοσοφία, Στοχασμοί Αριθμός Σελίδων :176 Εξώφυλλο : Μαλακό Έτος Έκδοσης : 2009 (Φεβρουαρίος)
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 21 τίτλοι βιβλίωνπου θα κερδίσουν κάθε απαιτητικό αναγνώστη

Αρμενική Γενοκτονία

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Η πολιτική εκπόρνευση της Ιστορίας
Χρήστος Ιακώβου
Παρά τις μεγάλες προσδοκίες που δημιούργησε, για την Αρμενική κοινότητα των ΗΠΑ, η εκλογή του Αμερικανού προέδρου σχετικά με τις προσπάθειες αναγνώρισης της Αρμενικής Γενοκτονίας, η αποφυγή εκ μέρους του προέδρου Ομπάμα να χρησιμοποιήσει τον όρο «γενοκτονία» στις 24 Απριλίου, ημέρα μνήμης του τραγικού γεγονότος, χαρακτηρίσθηκε υπαναχώρηση από την προεκλογική του δέσμευση.
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΕΙΔΗΣΙΣ

ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ - BLUE NIGHT
ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΕΙΔΗΣΙΣ
Ξημερώματα πρωτομαγιάς, η Ειδική Αντιτρομοκρατική έλαβε ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα που την έθεσε σε «blue» συναγερμό. Η «γνωστοί τρομοκράτες» ετοιμάζουν για το βράδυ «χτύπημα» από την γιάφκα τους στα Μουδανιά που φέρει το συνθηματικό όνομα «ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ»! Σε παλαιότερη έφοδο που είχε πραγματοποιήσει η Ειδική Αντιτρομοκρατική στην Γιάφκα της Αγίου Γεωργίου στα Μουδανιά, κατάσχεσε τρομοκρατικό εξοπλισμό από όπλα και εκρηκτικά (κιθάρες, ντραμς, μπάσα, ενισχυτές, άκρως τοξικά μικρόφωνα, και άλλα επικίνδυνα για την δημόσια υγεία αντικείμενα), αλλά οι «τρομοκράτες» με τις «παρτιτούρες»- σχέδια τρομοκρατικών εναργειών διέφυγαν την σύλληψη. Όπως πληροφορηθήκαμε από έγκυρες πηγές, απόψε το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μεγάλης κλίμακας επιχείρηση στη Γιάφκα – ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ προκειμένου να συλληφθούν οι τρεις ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΙ τρομοκράτες (Βασίλης, Φίλιππος, Ζαφείρης) οι οποίοι χρησιμοποιούν την «αθωα κάλυψη» του μουσικού, καθως και ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ της σπείρας Γιώργος (αγνώστων λοιπών στοιχείων). Για οποιαδήποτε εξέλιξη, θα διακόψουμε το πρόγραμμα μας και θα σας ενημερώσουμε με ζωντανή σύνδεση από τον τόπο της «μουσικής έκρηξης».

Η λεγόμενη κοσσοβάρικη αστυνομία αφαιρεί στους Σέρβους διπλώματα οδηγήσεως

30 Απρ 2009, Πέμπτη
Η λεγόμενη κοσσοβάρικη αστυνομία αφαιρεί στους Σέρβους διπλώματα οδηγήσεως
«Κατά τις προηγούμενες επτά μέρες η κοσσοβάρικη αστυνομία αφαίρεσε διπλώματα και άδεις οδηγήσεως από μερικές εκατοντάδες Σέρβους στους οποίους τα έγγραφα εξέδωσε η σερβική εξουσία στο Κόσσοβο του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας», είπε σήμερα ο διοικητικής του νομού Κοσόβσκο Πομοράβλιε κ. Ντράγκαν Νίκολιτς.
Ο Νίκολιτς είπε στο πρακτορείο Μπέτα ότι «για τον λόγο αυτό στους Σέρβους δημιουργήθηκε ψύχωση» καθώς και ότι οι άνθρωποι των οποίων τα οχήματα έχουν σερβικές πινακίδες φοβούνται να τα οδηγήσουν.
«Εμείς δεν έχουμε μεταφορά με λεωφορεία, ο καθένας τα βγάζει πέρα όπως ξέρει, και η αφαίρεση σερβικών εγγραφών για μας αποτελεί προσπάθεια των Αλβανών να μας διακόψουν κάθε επικοινωνία» είπε ο Νίκολιτς.
Μετά την κατοχή του Κοσσόβου από την πλευρά των εγκληματικών ΝΑΤΟ δυνάμεων το 1999 η λεγόμενη κοσσοβάρικη αστυνομία σε περισσότερα κύματα αφαιρούσε τα διπλώματα και τις άδειες οδηγήσεως οι οποίες εκδόθηκαν από τις σερβικές αρχές.
Οι Σέρβοι στο Κόσσοβο αποκλειστικά χρησιμοποιούν σερβικά έγγραφα και τον τελευταίο καιρό η Κοσσοβάρικη αστυνομία πάλι συχνά αφαιρεί στους Σέρβους τα έγγραφά τους.

Διακόπηκε το ρεύμα στο σερβικό χωριό Λιβάτζε

30 Απρ 2009, Πέμπτη
Διακόπηκε το ρεύμα στο σερβικό χωριό Λιβάτζε
Στον δήμο Λίπλιαν (κεντρικό Κόσσοβο) διακόπηκε το ρεύμα στο σερβικό χωριό Λιβάτζε στο οποίο υπάρχουν 150 νοικοκυριά.
Στο Κόσσοβο τα ¾ του πληθυσμού δεν πληρώνει την ηλεκτρική ενέργεια.
Η πρακτική είσπραξης δεν άρχισε να εφαρμοστεί ούτε στην περίοδο της ΣΟΔ Γιουγκοσλαβίας ούτε αργότερα υπό την σερβική κυριαρχία.
Στη Σερβία υπάρχει η κρατική επιχείρηση η οποία φροντίζει για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας – η Βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργείας της Σερβίας (ΕΠΣ).
Από το 1999 και την άφιξη της ΝΑΤΟϊκής κατοχικής δύναμης το τμήμα της ΕΠΣ το οποίο παρέμεινε στο Κόσσοβο αφαιρέθηκε παράνομα και μετονομάστηκε σε Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Κοσσόβου (ΚΕΚ), και όλόι οι Σέρβοι βάση της εθνικής ιθαγένειας απολύθηκαν.
Εδώ και δέκα χρόνια γίνονται σκόπιμες διακοπές ρεύματος στα σερβικά χωριά.
Το κράτος της Σερβίας επί περισσότερες φορές προσέφερε να προμηθεύει δωρεάν τις σερβικές περιοχές του Κοσσόβου με ηλεκτρική ενέργεια αλλά αυτές οι προτάσεις πάντα αρνιόνταν.

Ώρα ευθύνης

ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ
Γνωρίζουμε ότι ποτέ κανένας δεν προσπάθησε να συσπείρωση τον κλάδο.της τυπογραφίας
Γνωρίζουμε ότι το ΣΕΜΕΕ (συνδικαλιστικό μας όργανο) πάντα αποτελείτο από τους γνωστούς παρτάκηδες (όλα για την πάρτη τους).
Γνωρίζουμε ότι το κκε με τους χαφιέδες και τα τσιράκια του, λεηλατούν τον χώρο σε όλα τα επίπεδα και στρέφουν συνέχεια τους εργαζόμενους εναντίων μας.
Γνωρίζουμε ότι γελάνε εις βάρος μας, από τους τσιφλικάδες προμηθευτές και τα CARTEL, έως τους πελάτες μας για το ξεβράκωμα και το ξεφτιλισμό των τιμών.
Γνωρίζουμε ότι παλεύουμε μόνοι μας κόντρα στην επίθεση της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ και στα κελεύσματα του κομματικού-πουλημένου συνδικαλισμού για συναίνεση και υποταγή.
Το typografeio είναι ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση της πάλης.
Μιας πάλης που στόχο βάζει όχι μόνο την απόκρουση της αντεργατικής, αθέμιτης επίθεσης από την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ και την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ του κκε, αλλά την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των Τυπογράφων των Γραφιστών και των εργαζομένων, με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες τους και οχι με γνώμονα τα κομματικά και πολιτικοοικονομικά συμφέρονταπου εκπροσωπούν τα κοράκια.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Δεν μπορούν τα κόμματα να ανταγωνίζονται τους ιδιώτες στο επιχειρείν!-- www.typografeio.blogspot.com
Διαδικτυακό βήμα ιδιοκτητών τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης. typografeio

«Στον ίσιο δρόμο» της προνομιακής ελληνορωσικής στρατηγικής σχέσης στον τομέα της ενέργειας.

ΑΠΟ ΤΟ Ινφογνώμων Πολιτικά Το προχθεσινό τηλεφώνημα του Ρώσου πρωθυπουργού κ. Πούτιν στον κ. Καραμανλή επανέφερε την ελληνική πλευρά «στον ίσιο δρόμο» της προνομιακής ελληνορωσικής στρατηγικής σχέσης στον τομέα της ενέργειας, με τις ελληνικές διαβεβαιώσεις ότι ο αγωγός ρωσικού φυσικού αερίου «Σάουθ Στριμ» θα προχωρήσει κανονικά και δεν θα «παραγκωνιστεί» από άλλα σχέδια, όπως ο ανύπαρκτος μέχρι στιγμής αγωγός «Ναμπούκο» και η μεταφορά υγροποιημένου αερίου από την Αίγυπτο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
«Ανέβζηγος Αροθυμία» από την «Εύξεινο Λέσχη Τρικάλων»
Αυτό το Σάββατο 2 Μαΐου 2009 η ραδιοφωνική εκπομπή της «Ευξείνου Λέσχης Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων» «Ανέβζηγος Αροθυμία», θα κάνει αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ, τη «μάνα της προσφυγιάς» και τη «μάνα του Πόντου», την Παναγία Σουμελά.
Καλεσμένος της εκπομπής ο Διδάκτορας Ιστορίας του Α.Π.Θ. κ. Κυριάκος Χατζηκυριακίδης ο οποίος θα διαβάσει αποσπάσματα από το άρθρο του για τη Μικρασιάτισα Μάνα.
Η πολυβραβευμένη ζωγράφος, ποιήτρια, συγγραφέας, δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός και ακτιβίστρια THEA HALO θα διαβάσει ένα από τα αγαπημένα της αποσπάσματα από το πολύκροτο βιβλίο της "Not even my name." («Ούτε το όνομά μου»), ενώ το ίδιο κείμενο θα αποδοθεί και στην ελληνική από τη μετάφραση της κ. Μαρίνας Φράγκου. Για την «Παναγία Σουμελά στο χθες και στο σήμερα» θα μιλήσει ο Ηγούμενος της Μονής Παναγίας Σουμελά Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Ατματζίδης.
Θα ακουστούν τραγούδια για τη μάνα και θα παρουσιαστούν οι ευεργετικές ιδιότητες του μητρικού θηλασμού.
«Ανέβζηγος Αροθυμία»Ένα ταξίδι ανατολικά στο χώρο και στο χρόνο μέσα από την μουσική, την ιστορία και την παράδοση.
Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε μιαν άλλη Ελλάδα.
Την Ελλάδα του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Πατρίδες από καιρό σβησμένες από τους χάρτες αλλά τόσο ζωντανές μέσα στις καρδιές μας.
Γιατί και οι πατρίδες όμοια με τους ανθρώπους, πεθαίνουν όταν αρχίζουμε να τις ξεχνάμε…
Το ταξίδι μας ξεκινά κάθε Σάββατο στις 12.00 από το Ράδιο Πρωινός στους 105,3 Fm.
Μια συνεργασία του Ράδιο Πρωινός και της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών ν. Τρικάλων.Υπεύθυνοι εκπομπής: Λένα Σαββίδου-Αχιλλέας Λέρας
Ομάδα Ανέβζηγου αροθυμίας: Σαββουλίδης Λευτέρης, Παπαδοπούλου Νόπη, Τεκίδου Κατερίνα, Μπαλατσού Μαρία, Σαμαράς Βαγγέλης, Μπουκουβάλα Αθηνά
Ηχοληψία: Χρήστος Καρακικές
Ακούστε την εκπομπή στο internet: www.proinosonline.gr
Ακούστε ή κατεβάστε το αρχείο της εκπομπής: http://thalassa-karadeniz.livepage.gr/file/2166
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28 Τ.Κ. 42100
Τρίκαλα
Τηλ. & fax : 2431074588
pontiakostrikalon@yahoo.gr Οφειλόμενο Χρέος τιμής προς τον ηρωικό στρατιώτη Κωνσταντίνο Κουκκίδη
Θα τελεσθεί κι εφέτος ειδικό εκκλησιαστικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του παλικαριού, που καταξιώθηκε στη συνείδηση μας ως σύμβολο ιερό αυταπάρνησης και αυτοθυσίας.
Την πρωτοβουλία και τη σχετική μέριμνα ανέλαβαν, όπως κάθε χρόνο, διάφορα Εθνικά Σωματεία με πρωτοβουλία την «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων» και την «Πανελλήνια Ένωση Ποντίων Αξιωματικών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» δια του Προέδρου αυτής, Γεώργιου Τσαλουχίδη.
Επιποθούμε να αναπολήσουμε το εντελώς διακριτό γεγονός που έλαβε χώρα στο βράχο της Ακρόπολης των Αθηνών, την 27η Απριλίου του 1941, ημέρα κατάληψης των Αθηνών από τους Γερμανούς.
Απτόητος και πραγματικά άξιος της πατρίδας φρουρός της Ελληνικής Σημαίας, ο Κωνσταντίνος Κουκκίδης την υπέστειλε ενώπιον του ειδικού αποσπάσματος των Ναζί, την ασπάσθηκε ευλαβικά και σφίγγοντας την στα καταφλεγόμενα από αισθήματα αγάπης αλλά και Εθνικού πόνου στήθη του, πραγματοποίησε το άλμα αυτοθυσίας στους βράχους, που συμβολίζουν την ιερότητα της Ελληνίδας Γης και την αναφαίρετη εσωτερική ελευθερία των παληκαριών της.
Το άψυχο κορμί του ήρωα περιβεβλημένο με το ακριβότερο σάβανο αναπαύεται πάνω στα ανοιξιάτικα λουλούδια, που προβάλλουν δειλά στην Αττική γη.
Ναι, θέλουμε να ξαναδούμε με τα μάτια της ψυχής μας, επί τόπου, αυτόν τον ξεχωριστό Έλληνα Στρατιώτη, που χωρίς άνωθεν προσταγή, στη φωνή της εθνικής του συνείδησης, και μόνο, υπακούοντας επιλέγει μοναδικό είδος θανάτου, που κατέπληξε τον κόσμο και κατέταξε τον ίδιο σε θέση περίοπτη μεταξύ των ηρώων που έσωσαν την τιμή της πατρίδας και των ιερών συμβόλων της.
Ναι, θα εκφράσουμε και πάλι ευλαβικά τον θαυμασμό μας και θα αποδώσουμε την οφειλόμενη τιμή στον ήρωα, ο οποίος κατέδειξε με τον δικό του τρόπο την πίστη του Έλληνα στις αξίες της ηθικής και της Εθνικής Ελευθερίας.
Και θα διαπιστώσουμε άλλη μια φορά το πώς και το γιατί του κατορθώματος:
Λειτούργησαν αστραπιαία όσα είχαν σταλάξει μέσα του οι Πόντιοι γονείς και δάσκαλοι του, όπως οι ίδιοι τα διδάχτηκαν με ανάλογες ηρωικές πράξεις των πατέρων τους στον αλησμόνητο Πόντο μας.
Αυτή μας η πεποίθηση κάνει πλέον επιτακτικό το χρέος τιμής προς το εγκατεστημένο στο ανέσπερο φως της αιωνιότητας υποδειγματικά ανδρείο παλικάρι μας, τον Κωνσταντίνο Κουκκίδη.
Η αχλή του χρόνου δε στάθηκε ικανή να αλλοιώσει ουδ’ επ’ ελάχιστον την ιστορική πράξη του.Η παρουσία και η συμμετοχή στη θρησκευτική τούτη τελετή είναι απαραίτητη.
Ένα κερί και μία ευχή για την ψυχή όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα είναι ιερό καθήκον όλων μας.
Το καθιερωμένο τούτο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Νεοεθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κουκίδη θα πραγματοποιηθεί την 9η Μαΐου 2009 ημέρα Σάββατο και από ώρας 09:00 – 10:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά κάτω από την Ακρόπολη (οδός πρυτανείου Βορειοανατολικά της Ακρόπολης), πρωτοστατούντος του Αγιορείτη Μοναχού Νικοδήμου.
Μετά το Εκκλησιαστικό Μνημόσυνο θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση Στεφάνων στη γνωστή Αναθηματική Στήλη της αυτοθυσίας του Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κουκίδη επί της οδού Θρασύλλου στο πάρκο του Βράχου.
Τον πανηγυρικό στη μνήμη της θυσίας του ήρωα Κωνσταντίνου Κουκίδη θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» κ. Γεώργιος Τσαλουχίδης.
Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο κ. Παυλόπουλος Προκόπιος.
Ο ΠρόεδροςΓεώργιος Τσαλουχίδης
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών«Αλέξανδρος Υψηλάντης»
Επίτιμος Καθηγητής Παν/μίου Τιφλίδας Γεωργίας
Εκδότης-Δ/ντής Εφημερίδας «Εθνικό Βήμα» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ως πολιτιστικός φορέας και με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων ύπαρξής του στον πολιτιστικό χώρο της Λάρισας, ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών & Σπουδαστών Ν. Λάρισας πραγματοποιήσε την Πέμπτη 2 Απριλίου 2009 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο Δήμου Λάρισας την εκδήλωση με θέμα:
«Ποντίων Κοινότητες, Ιστορική Αναδρομή και Πολιτισμός»,με αναφορές στην ιστορία και τη λαογραφία τριών βασικών περιοχών του Πόντου: της περιφέρειας Τραπεζούντας, της περιφέρειας Ματσούκας και της περιφέρειας Καρς. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης και παρουσιαστής του χορευτικού του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ν. Λάρισας ήταν ο κ. Πολατίδης Βασίλειος (μέλος της επιτροπής Χορού και Ενδυμασίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος), ο οποίος παρουσίασε στοιχεία της ιστορία και της λαογραφίας των παραπάνω περιοχών.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η κ. Αικ. Περζεράκου Αντινομάρχης Λάρισας, ο κ. Αλεξανδρίδης Κωνσταντίνος, υπεύθυνος της επιτροπής Χορού και Ενδυμασίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ο κ. Κωτίδης Χαράλαμπος πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, η κ. Ζαζιά - Σουφλιά Κατερίνα, πρόεδρος του Χατζηγιαννείου Πνευματικού Κέντρου, εκπρόσωποι των υπόλοιπων διοικητικών αρχών του Δήμου Λάρισας, καθώς και πλήθος κόσμου.
Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση μπουφέ από ποντιακή κουζίνα προσφορά της βιοτεχνίας ποντιακών εδεσμάτων «Βερμίου Γης» και της υπεύθυνης κ. Βασιλειάδου Ελένης, ανανεώνοντας έτσι το ραντεβού του κόσμου με τον σύλλογο στον ετήσιο χορό του τον Νοέμβριο.
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Την Κυριακή 5 Απριλίου 2009, στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν. Τρικάλων πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού συμβουλίου, Ελεγκτικής επιτροπής και εκπροσώπων του συλλόγου στις Ομοσπονδίες.
Σε συνέχεια των αρχαιρεσιών συνήλθε το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.
Ύστερα από ψηφοφορία προέκυψε η εξής σύνθεση:
Διοικητικό συμβούλιο
Πρόεδρος: Αποστολίδης Κοσμάς Αντιπρόεδρος: Αβραμίδης ΑναστάσιοςΓραμματέας: Παπαδοπούλου Νόπη Ταμίας: Κυριαζίδου Μαργαρίτα Δημ. σχέσεων: Σαββίδου Ελένη Ειδική γραμματέας: Τεκίδου Αικατερίνη Υπεύθυνος καλλιτεχνικού τμήματος και έφορος υλικού: Σαββουλίδης Λευτέρης Ειδικός ταμίας: Χρυσοχοίδης Παύλος Μέλος: Παϊταρίδου Κλεονίκη Ελεγκτική επιτροπή Κατσίκου - Γετερίδου Δήμητρα Παυλίδης Νικόλαος Τοσουνίδης Αλέξανδρος
Εύξεινος Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Τρικάλων
Καλαμπάκας 28
Τ.Κ. 42100
ΤρίκαλαΤηλ. & fax : 2431074588

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣΤου Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.
Τα μεσεγχυματικά κύτταρα του μυελού των οστών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα εμβρυϊκά (καρκινογενέσεις), ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει καμία ουσιαστική θεραπευτική δράση. Ούτε μέχρι τώρα έχει γίνει η δημοσίευση κάποιου περιστατικού που να παρουσίασε ουσιαστική βελτίωση, π.χ. να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι.
Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο, επειδή ένα παρόμοιο αποτέλεσμα θα απαιτούσε πλήρη γνώση της νοσολογικής κατάστασης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, που τη στιγμή αυτή δεν υφίσταται.
Επειδή, λοιπόν, η όλη αυτή κυτταροθεραπεία βασίζεται σε υποθέσεις, ο πρώτος κλινικός στόχος είναι να βρεθεί εάν τα νέο-παραγόμενα αυτά μεσεγχυματικά κύτταρα έχουν κάποιες παρενέργειες και ποιες.
Βέβαια, αυτό είναι πολύ δύσκολο να πιστοποιηθεί με απλές κλινικές παρατηρήσεις, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.
Παραμένει, όμως, μια ιατρική προσπάθεια στο μέλλον να πλησιάσει και τα αποτελέσματα ήδη εφαρμοζόμενων φαρμακευτικών θεραπειών.