Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Η λεγόμενη κοσσοβάρικη αστυνομία αφαιρεί στους Σέρβους διπλώματα οδηγήσεως

30 Απρ 2009, Πέμπτη
Η λεγόμενη κοσσοβάρικη αστυνομία αφαιρεί στους Σέρβους διπλώματα οδηγήσεως
«Κατά τις προηγούμενες επτά μέρες η κοσσοβάρικη αστυνομία αφαίρεσε διπλώματα και άδεις οδηγήσεως από μερικές εκατοντάδες Σέρβους στους οποίους τα έγγραφα εξέδωσε η σερβική εξουσία στο Κόσσοβο του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας», είπε σήμερα ο διοικητικής του νομού Κοσόβσκο Πομοράβλιε κ. Ντράγκαν Νίκολιτς.
Ο Νίκολιτς είπε στο πρακτορείο Μπέτα ότι «για τον λόγο αυτό στους Σέρβους δημιουργήθηκε ψύχωση» καθώς και ότι οι άνθρωποι των οποίων τα οχήματα έχουν σερβικές πινακίδες φοβούνται να τα οδηγήσουν.
«Εμείς δεν έχουμε μεταφορά με λεωφορεία, ο καθένας τα βγάζει πέρα όπως ξέρει, και η αφαίρεση σερβικών εγγραφών για μας αποτελεί προσπάθεια των Αλβανών να μας διακόψουν κάθε επικοινωνία» είπε ο Νίκολιτς.
Μετά την κατοχή του Κοσσόβου από την πλευρά των εγκληματικών ΝΑΤΟ δυνάμεων το 1999 η λεγόμενη κοσσοβάρικη αστυνομία σε περισσότερα κύματα αφαιρούσε τα διπλώματα και τις άδειες οδηγήσεως οι οποίες εκδόθηκαν από τις σερβικές αρχές.
Οι Σέρβοι στο Κόσσοβο αποκλειστικά χρησιμοποιούν σερβικά έγγραφα και τον τελευταίο καιρό η Κοσσοβάρικη αστυνομία πάλι συχνά αφαιρεί στους Σέρβους τα έγγραφά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: