Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

Το ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ…κινδυνεύει!

(ΑΠΟ http://www.disabled.gr)
Πιο κάτω ακολουθεί ένα σύντομο ιστορικό της 25ετούς πορείας του ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, καθώς και η έκκληση των συντελεστών του Θεάτρου για βοήθεια, μπροστά στην επικείμενη έξωσή τους από τον χώρο που στεγάζεται σήμερα το Θέατρο:
Σώμα, μάτια, χέρια, πρόσωπο.Σύμβολα, κίνηση, έκφραση…
Νοηματική.
Μια γλώσσα ολοκληρωμένη, εντυπωσιακά άμεση, γοητευτική.
Είναι εξ ολοκλήρου οπτικοκινητική και όχι ακουστική γλώσσα.
Είναι μια γλώσσα γεμάτη ρυθμό και ένταση μιας και η αμεσότητα στη νοηματική είναι έμφυτη.
Η Νοηματική, λοιπόν, με τις κινήσεις των χεριών και την έκφραση του προσώπου, είναι μια έντονα θεατρική γλώσσα και ο ακούων θεατής κατανοεί πλήρως τα δρώμενα μιας παράστασης.
Για τη μεγαλύτερη απόλαυση του καθαυτού κειμένου στις παραστάσεις μας συνεργάζονται ακούοντες ηθοποιοί και διερμηνείς οι οποίοι, εκτός του οπτικού πεδίου του θεατή μεταφέρουν, με θεατρική συνέπεια, το λόγο.
Το γεγονός ότι οι έννοιες μέσω της αναπαράστασης φωτίζονται με δημιουργικό τρόπο, χάρη στη Νοηματική, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του προφορικού λόγου, κάνει το θέατρο κωφών μια ιδιαίτερη σκηνή και συχνά αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, ακόμα και για εκείνον, που εσφαλμένα το προσεγγίζει με δισταγμό και αμφιβολία.
Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας.
Το 1983 δημιουργήθηκε το Θέατρο Κωφών Ελλάδος χάρη στις προσωπικές προσπάθειες του Στρατή και της Νέλλης Καρρά, η οποία μέχρι σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες της ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια και Σκηνοθέτης στο θέατρό μας.
Σκοπός, η λειτουργία του ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και ανάπτυξης εκφραστικών μέσων των κωφών ατόμων, ακόμα η παροχή δυνατότητας επικοινωνίας με το κοινωνικό σύνολο χάρις στην ισότιμη συνεργασία κωφών και ακουόντων.
Στην εικοσιπεντάχρονη πορεία του το Θέατρο Κωφών παρουσίασε με εξαιρετική επιτυχία έργα από το Ελληνικό και Παγκόσμιο Δραματολόγιο.Σταθμούς στην ιστορία του αποτελούν οι παραστάσεις:
* «Ο ποντικός και η θυγατέρα» που παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο στην Αθήνα αλλά και στη Βαρκελώνη, το Ελσίνκι και την Κοπεγχάγη.* «Θάψτε του νεκρούς» που παρουσιάστηκε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ στα πλαίσια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κωφών αλλά και σε ελληνικά δημοτικά Θέατρα.* «Ένας ακούων στην χώρα των κωφών».
Ανεβάστηκε στα πλαίσια του Very Special Art Hellas στην Αθήνα και στο Smithsonian Institute των ΗΠΑ πάλι στα πλαίσια του ίδιου Φεστιβάλ.
Παρουσιάστηκε και σε ελληνικά Περιφερειακά Θέατρα.* «Η πεντάμορφη και το τέρας στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου» μια παράσταση που για πρώτη φορά σκηνοθετήθηκε από κωφό, τον Γιάννη Διαμαντή, γεγονός που αποτέλεσε για μας δικαίωση του κωφού καλλιτέχνη και ελπίζουμε, καλλιτεχνικό όφελος του ακούοντα θεατή.* «Άγρια Δύση του Σαμ Σέπαρντ».
Μια παράσταση που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στοι θέατρο Ακάδημος μπροστά σε χιλιάδες θεατές αλλά και στον πρώτο πολίτη της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.* «Με δύναμη από την Κηφισιά του Κεχαΐδη». Παρουσιάστηκε από την καινούργια ομάδα που μαθήτευσε δίπλα στην πρώτη ομάδα κωφών.
Ακόμα, το Θέατρο Κωφών έχει δημιουργήσει από το 1985 ειδικό πρόγραμμα Παιδικού Θεάτρου στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών, όπου τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα διδάσκονται από μέλη του θεάτρου αλλά και δίνουν τις δικές τους παραστάσεις. Ένα πρόγραμμα που δυστυχώς λόγω οικονομικής δυσμένειας διεκόπη, προσωρινά ελπίζουμε, τα 3 τελευταία χρόνια.Θα είναι τεράστια παράλειψη η μη αναφορά στη μεγάλη αξέχαστη φίλη του Θεάτρου Κωφών, Μελίνα Μερκούρη η οποία με τη συμπαράσταση και αγάπη της μας παραχώρησε το 1987 καταρχήν το Εθνικό Θέατρο για το ανέβασμα παραστάσεων του θεάτρου μας και αργότερα επιχορηγώντας τις προσπάθειές μας.
Στα σχέδιά μας για τη συνέχιση της καλλιτεχνικής μας πορείας είναι:
–> Παραστάσεις στην Αθήνα, την επαρχία και το εξωτερικό.
–> Θεατρική εκπαίδευση για κωφά παιδιά και εφήβους
–> Συνεργασία με ακούοντες ηθοποιούς
–> Συνεργασία με την κοινότητα των κωφών και ειδικούς φορείς για την ανάπτυξη, τη διάδοση και τη συνειδητοποίηση της κουλτούρας των κωφών
–> Οργάνωση ειδικών καλλιτεχνικών μαθημάτων
–> Δημιουργία νέων παραστάσεων
–> Ανάπτυξη του θεάτρου σαν εκπαιδευτικό μέσο: Βιντεοκασέτες, Διήγηση ιστοριών, Έκφραση και Γλώσσα
–> Καλύτερη οργάνωση του ΘΚΕ με στελέχωση ειδικών προσώπων (Διερμηνείς, Γραμματειακή Υποστήριξη, Διευθυντής Παραγωγής, Δημ. Σχέσεις)
Εμπόδιο σε όλα τα σχέδιά μας στάθηκε η πώληση του χώρου που ενοικιάζαμε και χρησιμοποιούσαμε τόσα χρόνια και η έξωσή μας από αυτόν.
Είναι επιτακτική ανάγκη για εμάς η απόκτηση θεατρικού χώρου (π.χ. ένας ενιαίος χώρος 150τ.μ. και άνω) ώστε να στεγάσουμε τα όνειρα 25.000 Κωφών και βαρήκοων από όλη την Ελλάδα για ισότιμη πρόσβαση στα πολιτιστικά δρώμενα.
Ζητάμε την αρωγή σας στην προσπάθεια ανεύρεσης χώρου, δεδομένου ότι στο τέλος Ιουνίου θα μείνουμε κυριολεκτικά στο δρόμο, με συνέπεια τη διάλυσή μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε στη βοήθειά σας.

Αφαίμαξη προσωπικού

(ΑΠΟ http://www.enet.gr/)

Πρίν κανά δυο εβδομάδες είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο για τις ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, και για το ΕΣΠΑ, καθώς και ότι πολύς κόσμος θα μείνει στο δρόμο.
Να και ένα άρθρο από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
Εκτός πανεπιστημίων θα βρεθούν εντός διμήνου οι συμβασιούχοι στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εξαιτίας της λήξης των προγραμμάτων χρηματοδότησης από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ). Για πολλά ΑΕΙ αυτό σημαίνει ότι πολλές υπηρεσίες τους, πλέον, θα υπολειτουργούν ή θα κλείσουν.
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΑ
Είναι ασαφές το πόσο θα διαρκέσει αυτή η κρίση, που θα επιφέρει αφαίμαξη προσωπικού. Αυτό θα εξαρτηθεί αφ' ενός από τη συνέχιση κάποιων δράσεων του Γ' ΚΠΣ στο ΕΣΠΑ 2009-2013, αφ' ετέρου από το αν θα γίνει δεκτή η τροποποίηση της διυπουργικής απόφασης 679 του 1996, όπως πρότειναν οι πρυτάνεις.
Αν υιοθετηθεί η πρόταση, θα μπορούν οι πρυτανικές αρχές να προσλαμβάνουν προσωπικό (μέσω ΑΣΕΠ) με χρηματοδότηση από τους Ειδικούς Λογαριασμούς Κονδυλίων Ερευνας (ΕΛΚΕ).
Αλλιώς, οι πρυτάνεις δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν προσλήψεις, γιατί μπορεί να υποστούν νομικές κυρώσεις, όπως ήδη συνέβη σε ορισμένες περιπτώσεις.* Οι ΕΛΚΕ χρησιμοποιούνται επί δύο δεκαετίες για να διοχετεύονται στα ιδρύματα κυρίως κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, με όρους πιο ευέλικτους από αυτούς που επιβάλλει ο Κώδικας Δημόσιου Λογιστικού.
Δεδομένης της ελλιπούς και αθυστερημένης χρηματοδότησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλες τις κυβερνήσεις, τα χρήματα των ειδικών λογαριασμών και εκείνα του ΕΠΕΑΕΚ εκτιμάται ότι έχουν διασώσει τα ΑΕΙ από τη χρεοκοπία, αλλά άφησαν έκθετους πανεπιστημιακούς που ενέκριναν δράσεις άσχετες με την εκάστοτε προβλεπόμενη.
Πρόβλημα με τις βιβλιοθήκες
Το Συντονιστικό Συλλόγων Συμβασιούχων Πανεπιστημίων επιχειρεί αυτές τις μέρες να καταγράψει τον αριθμό των εργαζομένων που αμείβονται από τα ΕΠΕΑΕΚ και τους ΕΛΚΕ ανά ίδρυμα και τις ημερομηνίες λήξης των συμβάσεών τους (κυρίως μεταξύ 30 Ιουλίου και 30 Αυγούστου).
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ο Σύλλογος έχει καταγράψει τουλάχιστον 25 συμβασιούχους, 10 εκ των οποίων είναι από το τμήμα Αρχιτεκτονικής, το οποίο φοβούνται ότι ίσως να μην μπορέσει να λειτουργήσει από το νέο ακαδημαϊκό έτος.
* Σοβαρά υπονομεύεται η λειτουργία των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών όλης της χώρας, που αναβαθμίστηκαν την τελευταία δεκαετία χάρη στα κοινοτικά κονδύλια.
Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να μην εντάξει τις βιβλιοθήκες στο Δ' ΚΠΣ θα αφήσει άνεργους τους περίπου 350 συμβασιούχους των βιβλιοθηκών.
Θα απομείνουν οι 370 μόνιμοι, κάτι που σύμφωνα με το συντονιστικό όργανο των συμβασιούχων του κλάδου θα προκαλέσει κλείσιμο μικρών βιβλιοθηκών και θα ακυρώσει σειρά δράσεων που αφορούν το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας (έρευνα, τεκμηρίωση, ακαδημαϊκή διασύνδεση κ.ά.).
* Στα γραφεία διασύνδεσης, που στηρίχθηκαν από το 1997 σε κοινοτικούς πόρους, απασχολούνται περίπου 100 συμβασιούχοι.
Δεν έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση πώς θα χρηματοδοτηθεί η λειτουργία τους την περίοδο 2007-2013 και οι εργαζόμενοι ζητούν να υπάρξει πρόγραμμα-γέφυρα (όπως συνέβη μεταξύ Β' και Γ' ΚΠΣ), ώστε να μην υπολειτουργήσουν μέχρι να ανακοινωθούν οι νέες δράσεις.

Αφιερωμένο στο"συνωστισμό" της Σμύρνης..

(ΑΠΟ http://greece-salonika.blogspot.com/)

Mπορεί η κ.Ρεπούση και οι υπόλοιποι καθηγητές που συνέγραψαν το περιβόητο βιβλίο ιστορίας της Στ'Δημοτικού,να έμαθαν μόνο για έναν "απλό συνωστισμό" στην προκυμαία της Σμύρνης,το σίγουρο είναι όμως πως οι άνθρωποι που επέζησαν την 13 Σεπτεμβρίου του 1922 στην μητρόπολη της Μικράς Ασίας δεν θα συμφωνούσαν μαζί του..Και επειδή χρομομηχανές ακόμα δεν έχουν ανακαλυφθεί,το βιβλίο του Βρετανού συγγραφέα Τζάιλς Μίλτον «Ο Χαμένος Παράδεισος, Σμύρνη 1922»που εκδόθηκε πρόσφατα και το οποίο βασίστηκε σε, ανέκδοτα μέχρι σήμερα, γράμματα και ημερολόγια Λεβαντίνων της Σμύρνης δεν αφήνει περιθώρια διαφορετικών ερμηνειών..
Αναπάντητα όμως συνεχίζουν να παραμένουν τα γιατί μπροστά σε τόσο ανθρώπινο πόνο και παραλογισμό: την ώρα που οι ορχήστρες των βρετανικών πλοίων έπαιζαν για να μην ακούγονται οι κραυγές των προσφύγων, οικογένειες κρύβονταν σε τάφους για να γλιτώσουν.
Yπάρχουν πολλές αμερόληπτες περιγραφές που αποδεικνύουν ότι ο τουρκικός στρατός σκόπιμα έβαλε φωτιά στη Σμύρνη.
Κάποιοι από τους μάρτυρες ανήκαν στο πυροσβεστικό σώμα της ΣμύρνηςΑργότερα εκλήθησαν να καταθέσουν ενόρκως σε βρετανικό δικαστήριο σε δίκη που ξεκίνησε η ασφαλιστική εταιρεία Guardian.
Ένας από αυτούς ήταν ο αρχιπυροσβέστης Τσορμπάτζης, που έφτασε από τους πρώτους στον τόπο απ΄ όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά.
Καταφθάνοντας στην οδό Τchoukour ανέβηκε σε μια σκεπή προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος της φωτιάς.
«Μετά κατέβηκα σ΄ ένα από τα δωμάτια όπου συνάντησα έναν πάνοπλο Τούρκο στρατιώτη. Έβαζε φωτιά στο εσωτερικό ενός συρταριού.
Με κοίταξε άγρια αλλά έφυγε.
Στα ρουθούνια μου ήρθε η έντονη μυρωδιά του πετρελαίου».
Σε άλλα μέρη, οι πυροσβέστες ανακάλυψαν ότι δεν μπορούσαν να παλέψουν με τις φλόγες επειδή οι μάνικές τους είχαν κοπεί!
Σύμφωνα με τους «Τάιμς Νέας Υόρκης» στις (5 π.μ) (18 ν.η) 1922. «Από την 11η νυκτερινή της Κυριακής 28ης Αυγούστου και ύστερα κανένα ελληνικό και αρμενικό σπίτι δεν έμεινε άθικτο, θύρες έσπαζαν, παράθυρα παρεβιάζοντο, γυναίκες ατιμάζονταν, άνδρες και παιδιά λογχίζονταν, αποκεφαλίζονταν, στραγγαλίζονταν, ως κουρέλια ξεσχίζονταν.
Τούρκοι αξιωματικοί κατευθύνουν το πλιάτσικο των στρατιωτών.
Συναντήσαμε πολλούς να μεταφέρουν κλοπιμαία με κάθε μέσο.
Οι σφαγές παίρνουν διαστάσεις.
Τα πτώματα άλλοτε ακέφαλα και άλλοτε ακρωτηριασμένα παραμένουν άταφα και αναδίδουν φοβερή δυσοσμία».
Χιλιάδες άνθρωποι που προσπαθούσαν να γλιτώσουν από τις φλόγες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να στραφούν προς την προκυμαία
.
Όπως έγραψε ο Αμερικανός πρόξενος Τζορτζ Χόρτον, «καθώς η πυρκαγιά εξαπλωνόταν προς την παραλία, το κύμα των Ελλήνων που κατευθύνονταν στην προκυμαία όλο και μεγάλωνε: ηλικιωμένοι, νέοι, γυναίκες, παιδιά, άρρωστοι.
Όσοι δεν μπορούσαν να περπατήσουν μεταφέρονταν σε φορεία ή στους ώμους των συγγενών τους».
«Ήταν μια σκηνή τρόμου και ανθρώπινων δεινών χωρίς προηγούμενο», έγραψε ο Χόρτον. «Όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι ήταν στριμωγμένοι σε έναν στενό δρόμο ανάμεσα στην πόλη που καιγόταν και στα βαθιά νερά του κόλπου». (...)
Εξαθλίωση.
Η προκυμαία της Σμύρνης έγινε το σκηνικό της ανθρώπινης εξαθλίωσης.
Την ώρα που έπεφτε το σκοτάδι εκείνη την τρομερή Τετάρτη, στην προκυμαία της Σμύρνης βρίσκονταν περίπου μισό εκατομμύριο πρόσφυγες,Έλληνες κυρίως αλλά και Αρμένιοι! Καιγόντουσαν ζωντανοί, καθώς οι φλόγες πλέον είχαν πλησιάσει τη θάλασσα.
Επικρατούσε μια φοβερή ζέστη που μεταδιδόταν από κτίριο σε κτίριο.
Όλα τα σκάφη απομακρύνθηκαν περίπου 250 μέτρα από την προκυμαία..
«Οι φλόγες θέριευαν συνεχώς», έγραψε ο Οράν Ράμπερ, τουρίστας
που είχε φθάσει στη Σμύρνη λίγες ημέρες νωρίτερα.
«Οι κραυγές του απεγνωσμένου πλήθους στην αποβάθρα ακούγονταν ένα μίλι μακριά.
Είχαν να επιλέξουν μεταξύ τριών ειδών θανάτου:
τη φωτιά πίσω τους, τους Τούρκους που παραμόνευαν στα σοκάκια και τον ωκεανό μπροστά τους....
Στα σύγχρονα χρονικά, δεν υπάρχει πιθανώς κάτι που να μπορεί να συγκριθεί με εκείνη τη νύχτα της 13ης Σεπτεμβρίου στη Σμύρνη».

ΒΟΡΕΙΟΣ ΠΟΛΟΣ - ΛΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΟΙ

Ίσως λιώσουν αυτό το καλοκαίρι οι πάγοι στο Βόρειο Πόλο

Απαισιόδοξες είναι οι προβλέψεις των επιστημόνων για το Βόρειο Πόλο, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτό το καλοκαίρι ίσως λιώσουν προσωρινά οι πάγοι. Πρόκειται για ένα γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στα σύγχρονα χρόνια και θα σημάνει μια ακόμη υποχώρηση της αρκτικής παγονησίδας τα τελευταία δέκα χρόνια.
«Είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει πλέον πάγος στο Βόρειο Πόλο στα τέλη του καλοκαιριού, κάτι που εξηγείται από το γεγονός ότι ο πόλος είναι στο εξής καλυμμένος από ένα λεπτό στρώμα πάγου» δήλωσε ο Μαρκ Σερέζε, επιστήμονας στο αμερικανικό εθνικό κέντρο χιονιού και στην Μπάουλντερ, στο Κολοράντο.Και πρόσθεσε ότι «είναι πιθανό στα μέσα Σεπτεμβρίου τα ιστιοφόρα να μπορούν να ταξιδεύουν από την Αλάσκα στο Βόρειο Πόλο», για να τονίσει ότι «το λιώσιμο των πάγων στο Βόρειο Πόλο έχει ήδη συμβεί στην ιστορία της Γης, αλλά οπωσδήποτε όχι στους σύγχρονους χρόνους».
Σχολιάζοντας τις παρατηρήσεις των επιστημόνων τα δέκα τελευταία χρόνια, ανέφερε ότι υπάρχει μια τεράστια μείωση των αρκτικών πάγων - ιδίως τα τρία τελευταία χρόνια - και ότι αυτή η μακροχρόνια τάση θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον πάγος το καλοκαίρι στον Αρκτικό Ωκεανό από τώρα έως το 2030.
Έως πριν από μερικά χρόνια, αυτό το σενάριο αναμενόταν να συμβεί ανάμεσα στο 2050 και το 2100, είπε και πρόσθεσε: «Είμαι ωστόσο έκπληκτος που αυτό μπορεί να συμβεί τόσο γρήγορα. Πριν από πέντε χρόνια δεν θα μπορούσα ούτε καν να το φανταστώ».
«Από μία επιστημονική άποψη, ο Βόρειος Πόλος είναι ένα σημείο όπως ένα άλλο στην υδρόγειο, όμως το γεγονός ότι ο πάγος μπορεί να λιώσει πλήρως (ακόμη και για λίγο) έχει ένα ισχυρό συμβολικό νόημα στη λαϊκή φαντασία»
κατέληξε ο Μαρκ Σερέζε.
Ρενάτα Γρυπάρη

Θα πληρώνουμε και για τις εισερχόμενες κλήσεις

(ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ 17/06/2008)

Το «πράσινο φως» στη χρέωση των πελατών της κινητής τηλεφωνίας και για τις κλήσεις που δέχονται άναψε πρακτικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η επίτροπος για τις Τηλεπικοινωνίες, Βίβιαν Ρέντινγκ, πρόκειται να καταθέσει μέχρι το τέλος του μήνα τις προτάσεις της για μείωση στα τέλη που χρεώνουν οι πάροχοι κινητής και σταθερής τηλεφωνίας για τη χρήση των δικτύων τους, ώστε να είναι δυνατή η κλήση σε οποιονδήποτε πελάτη. Τα γνωστά ως τέλη τερματισμού κυμαίνονται από 0,02 έως 0,20 ευρώ το λεπτό και η Ευρωπαία επίτροπος θα προωθήσει μια κοινή χρέωση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μειωθεί το κόστος για τους πολίτες.
Συνεργάτες της ανέφεραν ότι σχεδιάζει να προτείνει τη μείωση του τέλους κάτω από τα 0,02 ευρώ, ενώ η πρότασή της θα περιλαμβάνει και δραστικές μειώσεις στις ταρίφες για αποστολή γραπτών μηνυμάτων (SMS) από και προς το εξωτερικό, καθώς και φτηνότερη χρέωση για χρήση του διαδικτύου μέσω κινητού στο εξωτερικό.
Η Ρέντινγκ εμφανίστηκε θετική σε συνέντευξή της στη βρετανική «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» να υιοθετηθεί από τους Ευρωπαίους το αμερικανικό σύστημα, το οποίο προβλέπει τη χρέωση των πελατών και για τα τηλεφωνήματα που δέχονται, εφόσον μειωθεί το συνολικό κόστος για τους χρήστες της κινητής τηλεφωνίας.
Η πρόταση της Ρέντινγκ θα τεθεί σε δίμηνη διαβούλευση πριν υιοθετηθεί από την Κομισιόν.

ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Την δυσαρέρκεια του κόσμου απέναντι στην πολιτική φωτογραφίζει νέα δημοσκόπηση.
(ΠΗΓΗ http://www.in.gr)
«Όχι» σε όλους!
Δυσαρέσκεια και δυσπιστία απέναντι στον πολιτικό κόσμο καταγράφει δημοσκόπηση!
Καταλυτικά επιδρά στο πολιτικό σκηνικό η υπόθεση της Siemens, εντείνοντας τη δυσπιστία απέναντι στο σύνολο του πολιτικού κόσμου, όπως φανερώνει δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για Το Βήμα της Κυριακής.
H συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το θέμα της Siemens πλήττει το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του και τα δύο μεγάλα κόμματα (53,3% και 25,9% αντιστοίχως, σύνολο 79,2%) αντί τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτό (17,9%). Παράλληλα, επικρατεί απαισιοδοξία ότι τελικώς «η υπόθεση θα κουκουλωθεί» (80,2%) και ότι οι εξεταστικές επιτροπές «οδηγούν τελικά σε κουκούλωμα των υποθέσεων» (78,9%).
Σε αυτό το πλαίσιο, η δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων -βάσει ερωτήματος για τις Ευρωεκλογές- φαίνεται να εξασθενεί, ενώ στάσιμα εμφανίζονται και τα μικρότερα κόμματα.
Έτσι, στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις ευρω-κάλπες του Ιουνίου 2009, η ΝΔ συγκεντρώνει 24,7%, το ΠΑΣΟΚ 21%, το ΚΚΕ 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,7% και ο ΛΑΟΣ 3,6%.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων (27,4%) ξεπερνά τα επιμέρους ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εξακολουθεί να εμφανίζεται ο Κ.Καραμανλής με 38,2%.
Ακολουθεί ο Γ.Παπανδρέου με 19,2%, ο Αλ.Τσίπρας με 7,3%, η Αλ.Παπαρήγα (2,8%) και ο Γ.Καρατζαφέρης (2,6%). Εντούτοις, το 27,7% των πολιτών δηλώνει «κανένας».
Οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την κίνηση της απομάκρυνσης του Κ.Σημίτη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν πιθανή τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από στελέχη των «εκσυγχρονιστών» και ένα σύνολο 9,4% δηλώνει ότι θα το ψήφιζε.
Την ίδια στιγμή, ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα θεωρείται η ακρίβεια και ακολουθούν η ανεργία, η διαφθορά και η κατάσταση της οικονομίας.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 23-26 Ιουνίου σε πανελλαδικό δείγμα 2.029 ατόμων με προσωπικές και τηλεφωνικές συνεντεύξεις και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.
Newsroom ΔΟΛ.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ κατέθεσε ΕΡΩΤΗΣΗ στη βουλή για το θέμα των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ. Η ερώτηση έχει ως εξής.

«Προς : τον κ. Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης
Θέμα : « Εθελοντισμός »

κ. Υπουργέ
Στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, με όσο πόνο συμφορά και προβλήματα προέκυψαν από το φαινόμενο, αναδείχτηκε και αναγνωρίστηκε η προσφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εθελοντών πυροσβεστών.
Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την προσφορά τους.
Δόθηκαν υποσχέσεις από την μεριά της Κυβέρνησης για την αναγνώριση του έργου τους, για την ενίσχυση του έργου τους και την ατομική τους προστασία όταν εμπλέκονται στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Ένα χρόνο μετά φαίνεται ότι τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν ισχύουν, αφού κατά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Πυροσβεστών προέκυψε, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, ότι όσα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Επειδή κ. Υπουργέ οι αθετήσεις των λόγων απέναντι σε όσους εθελοντικά προσφέρονται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών δημιουργούν αναστολές για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του εθελοντισμού
Σας ερωτώ
Θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις σας προς τις εθελοντικές οργανώσεις πυρόσβεσης ή όχι ;
Πως σκέφτεστε να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν για να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και να ενισχυθεί η ιδέα και ο ρόλος του εθελοντισμού στη χώρα μας ;


Αθήνα 25/6/2008
Ο ερωτών Βουλευτής
Δριβελέγκας Ιωάννης

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:H MICROSOFT ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΜΕΝΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.--ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ--

(ΑΠΟ ΠΡΕΖΑ TV http://prezatv.blogspot.com/)


Οπως μπορουμε να παρατηρησουμεστο site www.flashearth.com της Microsoft,ο χαρτης που απεικονιζει τη δασικη περιοχη του Υμηττου,η οποια εντελως τυχαια καιγεταιτις τελευταιες τρεις ημερες,εχει επανω του σχεδια δρομων,οι οποιοι ΔΕΝ εχουν υλοποιηθει ακομηκαι περνουν μεσα απο τις καμενες εκτασεις.Πως εφτασαν στα χερια της Microsoft και της NAVTEQ,εταιρεια που εχει αναλαβει την χαρτογραφηση,σχεδια δρομων,οι οποιοι δεν εχουν υλοποιηθει ακομη;;;Οπως εκαψαν περισυ την Πελοποννησο,στις περιοχες που θα περασει μελλοντικα η Ιονια Οδος...ετσι καινε τωρα και τον Υμηττο...Και στις δυο περιπτωσεις,η αναδοχος κατασκευαστρια εταιρεια των δρομωνειναι αυτη του κυριου Μπομπολα...

ΠΕΡΙ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Δεν ξέρω τι συμβαίνει, και τον τελευταίο καιρό οι «γείτονες» δημιουργούν συνέχεια προβλήματα όχι μόνο με το θέμα της ονομασίας, αλλά τώρα και με … ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ. Απ ότι φαίνεται, είναι τόσα πολλά τα «εσωτερικά προβλήματα» των κομμάτων της χώρας μας, που μπροστά τους «ωχριά» το Σκοπιανό. Παρακολουθώ τόσο καιρό και σκόπιμα δεν γράφω κάτι, αλλά βλέπω ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, και δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ αντίδραση από την Κυβέρνηση. Σήμερα πήρα ένα mail από το Greek Alert και σας παραθέτω τι λέει. «Vardarska το όνομα των Σκοπίων Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!! Αυτή και μόνο αυτή πρέπει να είναι η πρόταση, από τούδε και στο εξής, της Ελληνικής κυβέρνησης στις συζητήσεις που πραγματοποιούνται με διαμεσολαβητή τον κ. Νίμιτς. Vardarska και μόνο Vardarska πρέπει να είναι το όνομα του μορφώματος κρατιδίου της ευρύτερης περιοχής των Σκοπίων. Μας προκαλούν και μας αποκαλούν φασίστες, ρατσιστές, αντιδημοκράτες και ποιος ξέρει τι άλλο… αυτοί που και το καθημερινό τους φαγητό το οφείλουν στην Ελληνική επιχειρηματικότητα και την βοήθεια της Ελληνικής πολιτείας, δηλαδή των Ελλήνων πολιτών. Τολμούν να βρίζουν τα ιδανικά και τα πιστεύω μας. Τολμούν να επιτίθενται φραστικά και αποπειρώνται την διαπόμπευσή μας στην διεθνή κοινότητα. Τολμούν να ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα είναι αμετακίνητη στις θέσεις της και παίζει το χαρτί του «δυνατού». Τολμούν να κλέβουν ήρωες και προσωπικότητες της ιστορίας μας, στην προσπάθειά τους να πιαστούν από κάπου, για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους και να μην γίνουν «κομμάτια» λόγω της πολυεθνικότητας από την οποία αποτελούνται Τολμούν… τολμούν… τολμούν… Προκαλούν σε καθημερινή βάση τη νοημοσύνη του κάθε Έλληνα Προκαλούν σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να έχουν συναίσθηση πως οι προκλήσεις αυτές είναι δυνατόν να τους φέρουν αντιμέτωπους με τα χειρότερα Προκαλούν, αδιαφορώντας και σφυρίζοντας αδιάφορα, έχοντας την απαίτηση να τους φερόμαστε ως ίσους συνομιλητές. Ποιοί; Αυτοί που διεκδικούν να πάρουν ένα μέρος του σπιτιού μας, ένα μέρος της ιστορίας μας. Σαν κλέφτες εμφανίστηκαν και απαιτούν από τον νοικοκύρη, όχι να τους φιλοξενήσει, αλλά να τους παραχωρήσει ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού του! Οι κάτοικοι της Vardarska προσπαθούν να ξεσηκώσουν την διεθνή κοινότητα, εις βάρος της Ελλάδας! Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης!!! Και σαν να μην φτάνει αυτό, κάποιοι εδώ στην Ελλάδα, τολμούν να συμπαρατάσσονται μαζί με τον κλέφτη κατά του νοικοκύρη!!! Μόνο το Vardarska μπορούν να έχουν σαν όνομα. Το όνομα της Μακεδονίας δεν ταιριάζει σε ανθρώπους καταπατητές, σε ανθρώπους αχάριστους και αγνώμονες. Η Μακεδονία γέννησε τεράστιες προσωπικότητες και την μεγαλύτερη ιστορική προσωπικότητα, θέλουν να την οικειοποιηθούν! Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν είχε τίποτε από αυτά που οι κάτοικοι της Vardarska κάνουν σήμερα. Και γι αυτό έμεινε στην ιστορία ως Μέγας!!! Θέλουν λοιπόν να προκαλέσουν την Ελλάδα και να τους αντιμετωπίσει όπως πρέπει; Να κλείσουν τα σύνορα τώρα Να σταματήσουν οι εισαγωγές προϊόντων που υπάρχει έστω και υποψία ότι κατασκευάζονται στα Σκόπια Να κλείσουν οι αγωγοί πετρελαίου που τους εφοδιάζουν Να κλειστεί κάθε δίοδος, κάθε δρόμος και μονοπάτι και να αποκλειστούν από την Ελλάδα, όπως τους πρέπει Να φρουρούνται αυστηρά, από αέρα και στεριά, τα σύνορα της χώρας μας με το κρατίδιό τους, από το 3ο Σώμα του Ελληνικού Στρατού Να αποσυρθούν οι Ελληνικές επιχειρήσεις παίρνοντας μαζί τους ακόμη και τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις τους Να ασκηθεί casus belli από την Ελληνική κυβέρνηση με άμεση και αμετάκλητη απόφαση-απαίτηση του Ελληνικού λαού Να απαιτηθεί μέσω της διεθνούς κοινότητας (ΟΗΕ κ.λ.π.) η οικονομική αποζημίωση της Ελλάδας λόγω κατασυκοφάντησής της από τη Vardarska Αυτά, σαν πρώτα πραγματικά σκληρά μέτρα, για να συνετιστούν. Και αν συνεχίσουν, τότε η (οποιαδήποτε) Ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στην ισοπέδωσή τους. Η άσκηση πολιτικής τρομοκρατίας μπορεί να υφίσταται (κακώς βέβαια) από ισχυρά κράτη. Καθημερινά βομβαρδίζονται και δολοφονούνται λαοί με την πρόφαση της «τρομοκρατίας». Δεν μας έχουν τρομοκρατήσει, αλλά μας έχουν αγανακτήσει. Ας τους φερθούμε λοιπόν όπως τους πρέπει… Η Έλληνες πολιτικοί είναι άμεσα υπεύθυνοι για την εξέλιξη του κρατιδίου της Vardarska και για τις «απειλές» που σε καθημερινή βάση εκτοξεύονται από τα βόρεια σύνορά μας. Είναι οι πολιτικοί μας αυτοί που πρέπει πλέον να σταθούν στο ύψος των ευθυνών τους και να αντιμετωπίσουν τον κλέφτη σαν κλέφτη και όχι σαν επίσημο καλεσμένο. Εάν δεν το κάνουν, τότε δεν θα έχουν κανένα μέλλον και θα κουβαλάνε πάντα, αυτοί και τα παιδιά τους, την λέξη δειλία που θα μείνει ζωγραφισμένη ανεξίτηλα στα ονόματά τους… Vardarska είναι το όνομά τους και με αυτό να ζήσουν, όπως μέχρι τώρα έζησαν»