Κυριακή 29 Ιουνίου 2008

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ κατέθεσε ΕΡΩΤΗΣΗ στη βουλή για το θέμα των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ. Η ερώτηση έχει ως εξής.

«Προς : τον κ. Υπουργό Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης
Θέμα : « Εθελοντισμός »

κ. Υπουργέ
Στις περσινές καταστροφικές πυρκαγιές, με όσο πόνο συμφορά και προβλήματα προέκυψαν από το φαινόμενο, αναδείχτηκε και αναγνωρίστηκε η προσφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των εθελοντών πυροσβεστών.
Ακούστηκαν και γράφτηκαν πολλά για την προσφορά τους.
Δόθηκαν υποσχέσεις από την μεριά της Κυβέρνησης για την αναγνώριση του έργου τους, για την ενίσχυση του έργου τους και την ατομική τους προστασία όταν εμπλέκονται στην κατάσβεση πυρκαγιών.

Ένα χρόνο μετά φαίνεται ότι τίποτα απ΄ όλα αυτά δεν ισχύουν, αφού κατά την τελευταία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Πυροσβεστών προέκυψε, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, ότι όσα τους υποσχέθηκε η κυβέρνηση τίποτα δεν μπορεί να υλοποιηθεί.
Επειδή κ. Υπουργέ οι αθετήσεις των λόγων απέναντι σε όσους εθελοντικά προσφέρονται για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών δημιουργούν αναστολές για την ενίσχυση και την ενδυνάμωση του εθελοντισμού
Σας ερωτώ
Θα υλοποιηθούν οι υποσχέσεις σας προς τις εθελοντικές οργανώσεις πυρόσβεσης ή όχι ;
Πως σκέφτεστε να ξεπεράσετε τις όποιες δυσκολίες υπάρχουν για να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και να ενισχυθεί η ιδέα και ο ρόλος του εθελοντισμού στη χώρα μας ;


Αθήνα 25/6/2008
Ο ερωτών Βουλευτής
Δριβελέγκας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: