Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ

Η μήπως είναι ήδη εδώ; Το θυμάστε αυτό ρε παιδιά από τα παλιά; Τον ληστή με το ένα χέρι; Σήμερα, ο ληστής ΔΕΝ είναι μόνο ένας, είναι πολλοί, και ΔΕΝ έχει ο καθένας από αυτούς μόνο ένα χέρι… Έχουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ, για να μας κλέβουν με τη μέθοδο «σκούπα», πριν προλάβουμε να πάρουμε χαμπάρι τι μας γίνεται. Και αυτοί οι ληστές, δεν είναι μόνο στις κυβερνήσεις, είναι και στην Τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά θα ασχοληθούμε κυρίως με τους «κυβερνητικούς».
Έσκασε μύτη λοιπόν η ειδησούλα! Απολαύστε την όσοι δεν το πήρατε χαμπάρι τι έρχεται!
«Αν και... ακέφαλη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει ότι έληξε η ισχύς της αναστολής λόγω capital controls - Υπενθυμίζει ότι «το Δημόσιο έχει δικαίωμα να επιβάλλει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς» - Πώς μπορούν να γλιτώσουν όσοι χρωστάνε
Νέο «σοκ», και μάλιστα... νυχτερινό, επιφύλασσε το υπουργείο Οικονομικών για όσους οφειλέτες του Δημοσίου δεν έχουν φροντίσει, μέχρι σήμερα, να ενταχθούν σε κάποια ρύθμιση, αλλά και να δηλώσουν μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό για ποσό μέχρι και 1.250 ευρώ μηνιαίως.
Με ανακοίνωσή της το βράδυ της Δευτέρας, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, μολονότι παραμένει... ακέφαλη, μετά την απομάκρυνση της Κατερίνας Σαββαΐδου, της οποίας ο διάδοχος αναζητείται από την κυβέρνηση, καλεί τους φορολογούμενους να καταφύγουν στη ρύθμιση των έως και 24 δόσεων και να υποδείξουν ακατάσχετο λογαριασμό για ποσό έως 1.250 ευρώ μηνιαίως γιατί, όπως σημειώνει, η αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, λόγω capital controls, παρήλθε.
Αναλυτικά:
Η ΓΓΔΕ υπενθυμίζει ότι, μετά τη λήξη αναστολής διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης για είσπραξη χρεών προς το Δημόσιο που είχε γίνει λόγω capital controls, από την 1η Νοεμβρίου 2015 λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά όσων οφειλετών έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, που δεν έχουν τακτοποιηθεί με νόμιμο τρόπο, δηλαδή με ρύθμιση τμηματικής καταβολής (σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις) ή με αναστολή που έχει χορηγηθεί από αρμόδια δικαστική ή διοικητική Αρχή ή με διάταξη νόμου.
Επισημαίνεται ότι όσοι δεν έχουν ρυθμίσει τις οφειλές τους στη Φορολογική Διοίκηση ή έχουν απωλέσει χορηγηθείσες ρυθμίσεις, έχουν τη δυνατότητα να τις ρυθμίσουν σε δόσεις, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των ν.4152/13 και 4174/13, όπως ισχύουν, έως και είκοσι τέσσερις κατά περίπτωση. Επιπροσθέτως, προκειμένου να μην απωλεσθούν οι ισχύουσες ρυθμίσεις (για χρέη στη Φορολογική Διοίκηση) πρέπει οι οφειλέτες να εξοφλούν ή να τακτοποιούν άμεσα τις νέες βεβαιωμένες στη Φορολογική Διοίκηση οφειλές τους, καθώς και να υποβάλλουν τις κατά περίπτωση απαιτούμενες φορολογικές δηλώσεις.
Υπενθυμίζουμε ακόμη ότι το Δημόσιο έχει δικαίωμα να επιβάλλει κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς με συγκεκριμένη διαδικασία. Οι οφειλέτες φυσικά πρόσωπα έχουν το δικαίωμα να προστατευθούν δηλώνοντας μέσω του taxisnet έναν λογαριασμό σε μία μόνο Τράπεζα, ο οποίος θα είναι ακατάσχετος για ποσό καταθέσεων μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως. Σε περίπτωση που υφίσταται μισθοδοτικός ή συνταξιοδοτικός λογαριασμός δηλώνεται υποχρεωτικά αυτός ως ακατάσχετος.»
ΠΗΓΗ: newmoney.gr
Αν και η κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών κρίθηκε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ από το Σ.Τ.Ε, ως γνωστόν, ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ των τελευταίων σαράντα ετών δεν εφάρμοσε το Σύνταγμα. Απεναντίας, το έκαναν ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα όποια συμφέροντα τους. Έτσι για να μη ξεχνιόμαστε όλοι εμείς, ο «Βοιδολαός» που τους ψηφίζουμε όλους αυτούς.
Και σχετικά με τον «ακατάσχετο τραπεζικό λογαριασμό» φαίνεται πως ο κοσμάκης πρέπει να τον ΞΑΝΑΔΗΛΩΣΕΙ όπως φαίνεται.
Βλέπω να γίνεται ΤΟ ΜΠΕΡΔΕΜΑ και να βάζουν χέρι σε μισθούς και συντάξεις. Άλλωστε, ΑΥΤΟΙ οι λογαριασμοί έμειναν στις τράπεζες, και να μου το θυμηθείτε, τους δηλώσουμε δεν τους δηλώσουμε, θα βρουν τρόπο να τους ΚΛΕΨΟΥΝ, όπως έκλεψαν ολόκληρη τη χώρα.
Και δεν είναι μόνο οι λογαριασμοί, είναι ότι έρχεται και το περουσιολογιο. Εκεί να δείτε γέλιο που θα πέσει, αλλά γι αυτό θα τα πούμε αργότερα.
ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ.
ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Η ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ;

Βασίλης Τσούγκαρης

Garmin VHF 300i AIS. Black

Garmin VHF 300i AIS. Black 
Κωδικός προϊόντος: 1007743

Το ραδιοτηλέφωνο VHF της Garmin VHF 300i με δυνατότητα εκπομπής από 1 έως 25 watts παρέχει δυνατότητα να δημιουργήσετε περισσότερους σταθμούς. Διαθέτει σύστημα ενδοεπικοινωνίας/ Hailer με έξοδο 30watts και είναι συμβατό με ΝΜΕΑ 0183 και ΝΜΕΑ 2000 για μεγαλύτερη ευελιξία στην συνδεσμολογία. Με το VHF 300i AIS έχετε λεπτομερείς πληροφορίες για παραπλέοντα σκάφη ανεξάρτητα αν υπάρχει ορατότητα. Οι πληροφορίες που λαμβάνετε αφορούν τη θέση, την πορεία και την ταχύτητα σκαφών εξοπλισμένα με AIS που βρίσκονται εντός εμβέλειας. Το VHF 300i AIS δέχεται σήματα Class A και Class B ταυτόχρονα για να μην χάνεται καμία σημαντική πληροφορία.Επιπλέον έχει δυνατότητα αποστολής μηνύματος ήχου 15 δευτερολέπτων το οποίο παραδίδεται μέσω DSC. Μπορείτε ακόμα να ακούσετε τα τελευταία 90 δευτερόλεπτα κάθε εισερχόμενης κλήσης με το πάτημα ενός κουμπιού. Η λειτουργία του VHF 300i AIS γίνεται μέσω του χειριστηρίου GHS 10 που επιτρέπει τον πλήρη χειρισμό από απόσταση. Το GHS 10 έχει έγχρωμη οθόνη LCD 2 ιντσών και εύχρηστο πληκτρολόγιο. Το VHF 300i χρησιμοποιεί το ηχείο 4 ιντσών που περιλαμβάνεται στην συσκευασία με ρύθμιση για την ένταση του ήχου, το ενσωματωμένο ηχείο στο GHS 10 ή άλλο εξωτερικό ηχείο. Το VHF 300i AIS υποστηρίζει πλήρως Class D DSC μέσω του NMEA 0183 ή ΝΜΕΑ 2000. Σε περίπτωση ανάγκης το DSC πραγματοποιεί κλήση με το πάτημα ενός κουμπιού. Αν το σκάφος σας διαθέτει ένα συμβατό GPSPlotter μαζί με την εκπομπή του σήματος κινδύνου θα εκπέμπεται και η θέση του σκάφους σας.
Στην συσκευασία περιλαμβάνονται: VHF 300i AIS, χειριστήριο GHS 10, ενεργό ηχείο, καλώδιο  τροφοδοσίας/δεδομένων, καλώδιο deck 10μ., υλικά τοποθέτησης, οδηγίες χρήσης.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 
DSC: Class D
ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ: ΝΑΙ
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ 24.8 x 18 x 16.4εκ
ΕΞΟΔΟΣ HAILER: 20 WATTS
ΕΞΟΔΟΣ: 25 WATTS
ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΗΧΕΙΟ 4WATTS
939,00 € 

Τιμή Προσφοράς 849,00 €

ALINCO DJ-500 - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

ALINCO DJ-500 T/E 144MHz/430MHz FM Dualband IP54&MIL-STD810G

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Nεο στην αγορά το DJ-500  με προηγμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφες MILITARY STANDARD IP54&MIL-STD810G  ,προσφέρει ποιότητα
και ισχυρή ισχύς εξόδου 5W ενώ τα CTCSS, DTMF, DCS και 5-tones είναι στάνταρ,
μαζί με μια ποικιλία ήχων (tone bursts) για πρόσβαση σε repeater ή επιλεκτική κλήση.
Αλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν την άμεση εισαγωγή συχνότητας(VFO), αλφαριθμητικα
κανάλια και 200 ​​κανάλια μνήμης που μπορουν να λειτουργησουν με δικιές τους ρυθμίσεις
Η μπαταρία Li-Ion και ο φορτιστής βάσης είναι στάνταρ, προσθέτοντας
ευκολία. Το DJ-500 είναι ένας από τους πιο προηγμένους πομποδέκτες στον κόσμο με τέλεια απόδοση λήψης και ήχου ιδιαίτερα στην ραδιοφωνική μπάντα FM
σε προσιτή τιμή ALINCO!

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ALINCO, MADE IN JAPAN.

DUAL BAND VHF / UHF, 5 WATT ΙΣΧΥΣ.
SEMI DUBLEX DUAL WATCH


Κλικαρετε για να κατεβασετε το manual σε PDF

SPECIFICATIONS
General
Frequency range:[T: TX] 144 - 148MHz, 420 - 450MHz
[T: RX] 136 - 174MHz, 400 - 480MHz 88-108 FM wide
[E: TX/RX] 144 - 146MHz, 430 - 440MHz
Modulation:F3E (FM)
Frequency step:2.5, 5, 6.25, 8.33, 10, 12.5, 20, 25, 30 and 50KHz
Memory channel:200 memory channels in total
Antenna impedance:50ohm unbalanced
Frequency stability:+/- 2.5ppm
Supply voltage:DC 7.4V (Battery)
Current consumption:
(Typical value)
1400mA TX / 300mA receive at Max audio output
70mA squelched
Battery-save ON: average 27mA
Temperature range:Unit -20 ~ +55digC (-4 ~ 131digF) / Battery packs: -10digC to +45digC (+14 to +113digF)
Ground:Negative
Dimensions:59.0W~98.0H~35.0D mm or 2.32W~3.86H~1.38D inches w/o projection
Weight:approx.227g or 8.01oz inclusive of battery pack and antenna
Transmitter
Power output:
(Approx.value)
Approx.5 / 2.5 / 1W
Modulation:Variable reactance FM
Spurious emission:-60dB or less
Max. deviation:FM : +/- 5KHz NFM: +/- 2.5KHz
Receiver
System:Direct-conversion
Sensitivity:Wide -12dBu / Narrow -9dBu
Intermediate frequency:1st IF 38.85MHz 2nd IF 450kHz
Selectivity:-6dB : Wide 12kHz /Narrow 10kHz or more
-60dB :Wide 30kHz / Narrow 24kHz or less 
AF output:1W (10% distortion)

Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD) βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα

Παραμύθι χωρίς όνομα (με CD) βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα
Συγγραφέας: Κάρμεν Ρουγγέρη
Εικονογράφος: Χριστίνα Κουλουμπή
Σειρά: ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ - ΑΚΟΥΩ ΘΕΑΤΡΟ
Αρίθμηση στην σειρά: 2
Μουσική: Αντώνης Δελαπόρτας
Τραγουδούν:
Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Λευτέρης Βασιλάκης, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Νάντια Μητρούδη, Γιάννης Νικολάου, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθοπούλου
Ημερομηνία έκδοσης: 10 Ιουνίου 2015
Σχήμα: 24X32
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-083-2
Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος, γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο. Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση. Όπως είναι φυσικό, σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει· το θησαυροφυλάκιο αδειάζει· η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει.
Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση, ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει. Με βοηθό τη μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες, θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του, ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα. Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», εκδόθηκε πρώτη φορά το 1910 σε μια εποχή που άνθιζε η διαφθορά και η πολιτική αστάθεια και βλέπουμε, ότι και σήμερα είναι το ίδιο επίκαιρο όσο και την εποχή που γράφτηκε. Εδώ έχουμε μια πολύ όμορφη διασκευή για μικρότερα παιδιά απ την Κάρμεν Ρουγγέρη και στο CD ακούμε την θεατρική εκδοχή του κειμένου.

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

documentary

Προβολές ντοκιμαντέρ στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στις 7.15 το απόγευμα θα προβληθούν στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, τα ντοκιμαντέρ του Discovery Channel: 
«Τα Θαύματα του Σύμπαντος: 1. Κοσμικές καταστροφές (25΄) - 2.Ο δικός μας ήλιος (25΄)»
Είσοδος ελεύθερη
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Κερδίστε το "Αλέξ", το νέο αστυνομικό μυθιστόρημα του Πιερ Λεμέτρ!


WEBSITE  |  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ  |  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κερδίστε το Αλεξ, το αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς από τον βραβευμένο με
Goncourt Πιερ Λεμέτρ!

To αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς, «Αλέξ», από τον βραβευμένο με Goncourt Πιερ Λεμέτρ, ήρθε να μας καθηλώσει!

Ποιος γνωρίζει πραγματικά την Αλέξ;
Είναι όμορφη. Προκλητική.
Για ποιο λόγο την απήγαγαν, την κράτησαν έγκλειστη και μετέτρεψαν τη ζωή της σε κόλαση;

Θέλετε να διεκδικήσετε ένα από τα τρία αντίτυπα; Διαβάστε το πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου εδώ (http://goo.gl/ykuI7f) και απαντήστε στην ερώτηση του διαγωνισμού!
>> Ποιο πιστεύετε ότι είναι το κίνητρο του απαγωγέα; <<
Απαντήστε στην ερώτησή μας με μορφή σχολίου στο facebook post μέχρι την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, στις 9:00 το πρωί. Οι τρεις τυχεροί θα προκύψουν από κλήρωση!
Συμμετοχές εδώ!

Προσκλήσεις | Πρόγραμμα εκδηλώσεων


Φίλιππος Πλιάτσικας

2 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη, η MINOS EMI και τα Public σας προσκαλούν να συναντήσετε τον Φίλιππο Πλιάτσικα την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 9 μ.μ. στην παρουσίαση του μυθιστορήματος Το Όνομα και του νέου δίσκου Ένας ολοκαίνουργιος κόσμος.
Θα μιλήσουν η Μαργαρίτα Μυτιληναίου και ο Ξενοφών Ραράκος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Βασίλης Κουκαλάνι.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι μουσικοί του θα παίξουν τραγούδια από τον νέο δίσκο, αλλά και παλαιότερα αγαπημένα κομμάτια.
Public Cafe
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα



Ρέα Γαλανάκη

4 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βιβλιοπωλείο Απρόβλεπτο
Ρήγα Φεραίου 25
Ηλιούπολη , 210-9940110



Αθανάσιος Αλεξανδρίδης

5 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Public Συντάγματος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αθανάσιου Αλεξανδρίδη Το πρωτάκι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 12.30 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Αμάντα Μιχαλοπούλου και η κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά.
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Όμηρος Πουλάκης.
Public
Καραγεώργη Σερβίας 1, Πλατεία Συντάγματος
Αθήνα



Φίλιππος Πλιάτσικας

5 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν να συναντήσετε τον Φίλιππο Πλιάτσικα με αφορμή την κυκλοφορία του μυθιστορήματός του Το Όνομα το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 1.30 μ.μ.
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.
Ianos
Αριστοτέλους 7
Θεσσαλονίκη , 2310-277.004



Ιωάννα Καρυστιάνη

5 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Πολυχώρος Τέχνης Mabrida σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Φαίδωνα Σοφιανό.
Πολυχώρος Τέχνης Mabrida
Αγίου Γεωργίου & Ελαίας,
Κορωπί , 210-66.20.805



Ιωάννα Καρυστιάνη

7 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και η Λέσχη Ανάγνωσης της Βορέειου Βιβλιοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη Το φαράγγι τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ.
Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.
Βορέειος Βιβλιοθήκη
Στέφανου Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου
Μαρούσι , 210-6147181



Δώρος Αντωνιάδης

8 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Σπίτι της Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δώρου Αντωνιάδη Στο μάτι του ταύρου την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Νεοκλής Γαλανόπουλος, συγγραφέας
Τιτίνα Δανέλλη, συγγραφέας
Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κρατερός Κατσούλης.
Στη συζήτηση θα παρέμβει ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος.
Σπίτι της Κύπρου
Ξενοφώντος 2Α
Αθήνα , 210-3734934
Ενδέχεται να αλλάξει ο χώρος. Θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση



Ρέα Γαλανάκη

10 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και ο Ianos σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. Μαίρη Μικέ.
Ianos
Αριστοτέλους 7
Θεσσαλονίκη , 2310-277.004



Ξενοφών Α. Μπρουντζάκης

10 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Polis Art Cafe σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ξενοφώντα Α. Μπρουντζάκη Αθήνα - Η μυθολογία μιας πόλης την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ.
Στους μύθους της πόλης θα μας ταξιδέψουν ο συγγραφέας και ο Μάνος Στεφανίδης, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Polis Art Cafe
Πεσμαζόγλου 5 (Αίθριο Στοάς Βιβλίου)
Αθήνα , 210-32.49.588



Ελένη Πριοβόλου

11 Δεκεμβρίου 2015
Λογοτεχνική βραδιά με τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ. σε μια συζήτηση για την πολιτική και πολιτιστική πορεία της Ελλάδας τον 19ο και 20ό αιώνα, όπως την αφηγείται στην «Τριλογία των Αθηνών», και συγκεκριμένα στα μυθιστορήματα Όπως ήθελα να ζήσω, Για τ' όνειρο πώς να μιλήσω και Το τέλος του γαλάζιου ρόδου.
Αίθουσα Κίνησης Πολιτών Λυκόβρυσης
Λυκοβρύσεως 45
Λυκόβρυση



Ρέα Γαλανάκη

11 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Μάτι σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος της Ρέας Γαλανάκη Η Άκρα Ταπείνωση την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8.30 μ.μ.
Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει η φιλόλογος Ελένη Τζήκα.
Βιβλιοπωλείο «Μάτι»
Αβέρωφ 4
Κατερίνη , 23510-31.275



Ιωάννα Καρυστιάνη

12 Δεκεμβρίου 2015
Η online λέσχη ανάγνωσης Bookworm, οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Επί λέξει σας προσκαλούν σε ανοιχτή εκδήλωση για το νέο μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη Το Φαράγγι το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 6 μ.μ.
Στη συνάντηση θα παρευρεθεί και η συγγραφέας, η οποία θα συνομιλήσει με το κοινό για το βιβλίο, αλλά και για τη διαδικασία της συγγραφής.
Βιβλιοπωλείο «Επί λέξει»
Ακαδημίας 32
Αθήνα , 210-33.88.054



Εύα Νικολαΐδου

14 Δεκεμβρίου 2015
Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το Μουσείο Μπενάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Νικολαΐδου Έλλη Αλεξίου - Ένας αιώνας ζωής τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8 μ.μ.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Άγγελος Δεληβορριάς, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη
Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης
Νίκος Βαρδιάμπασης, γιατρός – συγγραφέας
Σπύρος Κατσίμης, δημοσιογράφος – ποιητής
Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Πέμη Ζούνη.
Μουσείο Μπενάκη
Κουμπάρη 1, Κολωνάκι
Αθήνα , 210-3671000

DJ Controllers σε απίστευτες τιμές!