Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Sigma Φουσκωτό Σωσίβιο Auto, 170N, ISO 12402-3 με Ocean Signal MOB1, σετ

Sigma Φουσκωτό Σωσίβιο Auto, 170N, ISO 12402-3 με Ocean Signal MOB1, σετ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT MEGAPRO

CRT MEGAPRO 
ΝΕΟΣ ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ CB/RADIOAMATEUR AΠΟ ΤΗΝ CRT, 
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ AMATEUR VERSION ΜΕ VFO 25-30Mhz KAI ΒΗΜΑ ΑΝΑ 5 KHZ/ REPEATER OFFSET -100/+100 KHz /CTCSS RX TX /ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ η ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ,/ 8-10 WATT / EXPO MODE ΜΕ 400CH.ΤΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12 ή 24 Volt!
ME ΣΥΧΝΟΜΕΤΡΟ, S METER
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΟΝΩΝ ΛΗΨΗΣ CTSS, ΕΚΠΟΜΠΗΣ DTMF
ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΦΩΤΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ, UP DOWN ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΚΟΜΠΡΕΣΣΟΡΑ ΦΩΝΗΣ, ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ HIGH-CUT
Norm CITIZEN BAND/AMATEUR 10m AM/FM
Mode AM / FM European Multinorms
Power 4-8 Watts AM / 4-8 Watts FM
Input voltage 12 - 24 Volts
Channels 40
Memories 16 to use the DTMF codes
S-METER Yes ( TX / RX )
SQUELCH Manual or Automatic (ASQ)
ROGER BEEP Roger beep : 5 possibility
CTCSS / DCS (encoder/decoder)
Yes : sub-audio code to activate repeater like selective tone
REPEATER OFFSET -100/+100 KHz
DTMF (encoder) Yes : tones selected to activate repeater, internet gateway and other items
Filters NB/HI CUT Yes : noise filters
DOUBLE WATCH function Yes
SCAN function Yes : automatic search of busy channels
COMPANDER function Yes : TX with a clear voice
Various functions Direct access to channel 9/19
Bonus Detachable power cord with plug + Jack plug for external loud speaker + Jack plug for external S-METER
Mike UP/DOWN selection + multifunction keys + DTMF inclused + 6 pins plug in front pannel. (Standard microphones CRT 520 P6 and CRT 518 P6 compatible)
Display LCD display : 7 colors (LOOP function to change the color every second)
Options Programming cable + software + din plate iso
Programmable by software Yes
Size 139 (l) x 184 (L) x 37 (H) mm
Weight 850 gr
Guaranty 2 years

Κυνηγώντας... τα όνειρά μας!

Κυνηγώντας... τα όνειρά μας! 
Μικρά μολύβια
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 128
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-207-2
Επιστήµες, γράµµατα και πολιτισµός έρχονται στο προσκήνιο µέσα από το θέατρο, την ποίηση, την τεχνολογία, τη φιλοσοφία, τη φυσική, την ιστορία, τα µαθηµατικά, τη µουσική και τη ζωγραφική. Εξέχουσες προσωπικότητες που αναδεικνύονται µέσα από τις ιστορίες µας είναι ο Σοφοκλής, ο Όµηρος, ο Άρµστρονγκ, ο Κολόµβος, ο Αϊνστάιν, ο Κολοκοτρώνης, η Υπατία, ο Χατζιδάκις κι ο Θεόφιλος.
Το παρελθόν ενώνεται µε το παρόν. Κοινός παρονοµαστής η αγάπη για τον πολιτισµό, η αγάπη για τον άνθρωπο.
Εννέα διαφορετικές προσωπικότητες, που άφησαν το στίγµα τους µε το έργο τους στην ανθρωπότητα, «επικοινωνούν» µε εννέα χαρισµατικά παιδιά. Μια γνωριµία που γίνεται η αφορµή να ξεδιπλώσουν τα ίδια αυτά παιδιά τα δικά τους ταλέντα. Συνειδητοποιούν πόσο σηµαντικό είναι να κυνηγάς τα όνειρά σου. Παρότι οι δυσκολίες είναι πολλές, αυτά θα επιµείνουν και θα τα πραγµατοποιήσουν.
Κρυφά ταλέντα βγαίνουν στην επιφάνεια και αποδεικνύουν ότι όλα µπορούν να συµβούν, αρκεί να έχεις πίστη στον εαυτό σου.

📚 Βιβλία που ερεθίζουν τη σκέψη



Βιβλία για να αναπνεύσει ελεύθερα η σκέψη
Βιβλία σύγχρονου προβληματισμού που πραγματεύονται ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες σήμερα, ιστορικά, πολιτικά δοκίμια, ταξιδιωτικά κείμενα, συμβουλές για ανήσυχους γονείς ρίχνουν φως στο παρελθόν, στο παρόν και το μέλλον. Ματιές στο χθες και το σήμερα από τους σημαντικότερους έλληνες και ξένους διανοούμενους.


1940-1941: Ο πόλεμος των Ελλήνων του Θάνου Μ. Βερέμη 1909: Η μετάβαση της Ελλάδας στον 20ό αιώνα του Σωτήρη Ριζά
Στο βιβλίο του καταξιωμένου ιστορικού αναλύεται διεξοδικά η θέση της Ελλάδας και η εμπλοκή της στον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Η έκδοση συμπληρώνεται από χάρτες, χρονολόγιο και γελοιογραφίες της εποχής.
Ένα οδοιπορικό στο έτος που σηματοδότησε την είσοδο της χώρας στη σύγχρονη εποχή, με κομβικό σημείο το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί, συνέπεια του πολιτικού αδιεξόδου και έκφραση διαμαρτυρίας.
Κυκλοφορεί στις 3 Οκτωβρίου
Κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου
 
Αόρατες Γυναίκες
Προκαταλήψεις και διακρίσεις σε έναν κόσμο για άντρες της Caroline Criado Perez
μετάφραση: Κατερίνα Γουλέτη, Βασιλική Μήσιου
Η βρετανίδα φεμινίστρια, ακτιβίστρια και δημοσιογράφος εκθέτει τα μεροληπτικά επιστημονικά δεδομένα που διαμορφώνουν έναν κόσμο που περιστρέφεται γύρω από το αντρικό σώμα και έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωία των γυναικών. Ένα δυνατό και προκλητικό βιβλίο που αποδεικνύει έμπρακτα γιατί μέχρι σήμερα επιμένουμε να αγνοούμε τον μισό πληθυσμό της γης.
Κυκλοφορεί στις 3 Οκτωβρίου

Παγκόσμια πολιτική ιστορία
3.000 χρόνια πόλεμος και ειρήνη του Jonathan Holslag «Γεια σας, Εγγλεζάκια»!
Βρετανοί στρατιώτες στην Ελλάδα, 1941-1945 του Λουκιανού Χασιώτη
μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Μια πανοραμική επισκόπηση τριών χιλιετιών ιστορίας που εξετάζει τα αίτια του πολέμου και την αναζήτηση της ειρήνης. Στο βιβλίο φωτίζονται οι δυνάμεις που διαμόρφωσαν την παγκόσμια πολιτική από την Αρχαία Αίγυπτο μέχρι τη Δυναστεία των Χαν, από την Παξ Ρομάνα μέχρι την ανάδυση του Ισλάμ, από τη Συνθήκη της Βεστφαλίας μέχρι τη δημιουργία των Ηνωμένων Εθνών.
Ο Επίκουρος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στρέφει το ενδιαφέρον του από την «υψηλή πολιτική» στις εμπειρίες των βρετανών στρατιωτών που υπηρέτησαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου
Κυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου
Νέα σειρά: «Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα» της Hedvig Montgomery
Τα βιβλία της σειράς της νορβηγίδας ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου αποτελούν μια σύγχρονη βίβλο για τους γονείς του 21ου αιώνα και απαντούν στην ανάγκη τους να μάθουν περισσότερα για τη συμπεριφορά και τις ανάγκες των παιδιών τους με τρόπο απλό και εμπεριστατωμένο, χωρίς περιττολογίες. Μια σειρά ιδανική για ανθρώπους που ετοιμάζονται να αναλάβουν τον δύσκολο ρόλο του γονέα, που θα τους συνοδεύσει στην ανατροφή του παιδιού τους από τις πρώτες ανάσες του μέχρι την εφηβεία του.
μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη
επιμέλεια: Χριστίνα Ρασιδάκη

Η μαγεία να είσαι γονιός Η εποχή των θαυμάτων
Επτά βήματα για να αναπτύξετε έναν υγιή και δυνατό δεσμό με το παιδί σας που θα κρατήσει για πάντα.
Ένας κατατοπιστικός χάρτης στα πρώτα ορόσημα της ζωής του παιδιού σας (0-2 ετών).
Κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου
Κυκλοφορεί στις 17 Οκτωβρίου

Όπου και να ταξιδέψω…
Περπατώντας σε 24 πόλεις του Νίκου Βατόπουλου Ακατοίκητη Γη
Μια ιστορία του μέλλοντος του David Wallace-Wells
Ακολουθώντας μια διαδρομή από την Καλαμάτα ως την Κομοτηνή και από το Ηράκλειο ως τη Φλώρινα, ο Νίκος Βατόπουλος επιχειρεί, μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες του, μια αποτύπωση του αστικού χώρου στην Ελλάδα καθώς το ασκημένο, υποκειμενικό του βλέμμα εστιάζει στην ατμόσφαιρα 24 πόλεων, σε κτίρια και σε διαδρομές.
μετάφραση: Κωστής Πανσέληνος
Ένα βαθιά επίκαιρο βιβλίο, ένα κάλεσμα αφύπνισης προς το ανθρώπινο γένος που κατοικεί στον πλανήτη Γη. Εξετάζοντας και αναπτύσσοντας τα χειρότερα αληθοφανή σενάρια που μπορεί να συμβούν αν συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούμε σήμερα, το βιβλίο του Wallace-Wells, που μεταφράζεται σε 15 γλώσσες, είναι ένα μανιφέστο που θα διαλύσει κάθε εφησυχασμό μας.
Κυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου
Κυκλοφορεί στις 7 Νοεμβρίου

Burnout
Πώς θα βγείτε από τον κύκλο του στρες των Emily και Amelia Nagoski Το σώμα
Ένας ταξιδιωτικός οδηγός του Bill Bryson
μετάφραση - επίμετρο:
Καλλιόπη Εμμανουηλίδου
Ένα ρηξικέλευθο βιβλίο που εξηγεί γιατί οι γυναίκες βιώνουν την υπερκόπωση διαφορετικά από τους άντρες και παρουσιάζει ένα απλό σχέδιο, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα, για να ελαχιστοποιήσουν οι γυναίκες το στρες, να διαχειριστούν τα συναισθήματα και να ζήσουν μια πιο χαρούμενη ζωή.
μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του non fiction παγκοσμίως με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 16 εκατομμύρια αντίτυπα στρέφει την προσοχή του στον άνθρωπο· εξερευνά το σώμα, τη λειτουργία του και την εξαιρετική του ικανότητα να θεραπεύεται. Ένα αξέχαστο ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα και την περιπέτειά του με ξεναγό έναν από τους πιο συναρπαστικούς συγγραφείς του καιρού μας.
Κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου
Κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου
Στρεβλή πορεία: Η απριλιανή δικτατορία, 1967-1974 των Στάθη Ν. Καλύβα, Δημήτρη Π. Σωτηρόπουλου και Ευάνθη Χατζηβασιλείου
Επικεντρώνοντας στην απριλιανή δικτατορία στην Ελλάδα του 1967, το βιβλίο καλύπτει τα αίτιά της στη διάρκεια της δεκαετίας του ’60, καθώς και την κληρονομιά της στη μεταπολιτευτική περίοδο και έχει σκοπό όχι την αναπαραγωγή κοινών τόπων, αλλά την παρουσίαση νέων οπτικών, υποθέσεων και ερμηνειών.
Κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου
Τέλος, ένα ασυνήθιστο Λεξικό έξυπνου λόγου που περιλαμβάνει αποφθέγματα επωνύμων και ανωνύμων επιμελείται ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ενώ ο Πέτρος Τατσόπουλος με το βιβλίο του Είσαι και φαίνεσαι ρίχνει μια αιχμηρή ματιά στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Κυκλοφορούν στις 5 Δεκεμβρίου

Η Ιστορία της CIA


Weiner, Tim
Η Ιστορία της CIA
Ερείπια και Στάχτες

688 σελίδες
17 x 24
ISBN: 978-960-446-092-2
ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗΣ: Βογιατζής, Γιώργος
35,82€
«Mια συναρπαστική και ιδιαίτερα “καυστική” ιστορία της CIA, που κορυφώνεται με τις πρόσφατες καταστροφικές αποτυχίες της στο Iράκ». Mark Bowden Συγγραφέας του βιβλίου Black Hawk Down
Τα τελευταία εξήντα χρόνια, σε πείσμα της αρνητικής εικόνας που δημιουργούσαν οι δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο, η CIA κατόρθωσε να διατηρήσει το κύρος της στους διαδρόμους της εξουσίας, θάβοντας τους λανθασμένους χειρισμούς της σε «άκρως απόρρητα αρχεία». Αρχικά αποστολή της ήταν η συγκέντρωση πληροφοριών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Όταν όμως απέτυχε να την φέρει σε πέρας, βάλθηκε να την αλλάξει. Αντιγράφοντας τα λόγια του Προέδρου Αϊζενχάουερ, οι αποτυχίες της μας άφησαν «ερείπια και στάχτες». Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Tim Weiner μας δίνει την πρώτη ολοκληρωμένη ιστορία της CIA – αποκλειστικά βασισμένη σε επίσημα έγγραφα και αξιόπιστες μαρτυρίες. Η Ιστορία της CIA αξιοποιεί περισσότερα από 50.000 έγγραφα, ως επί το πλείστον από τα αρχεία της ίδιας της Υπηρεσίας, καθώς και εκατοντάδες συνεντεύξεις με βετεράνους πράκτορές της – μεταξύ των οποίων και δέκα πρώην διοικητές της. Ξεκινώντας από την ίδρυση της CIA –μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο– και παρακολουθώντας τη δράση της στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου και του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, φτάνει μέχρι την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 και την εισβολή στο Ιράκ, επιχειρώντας να φωτίσει νευραλγικής σημασίας ερωτήματα: Γιατί έντεκα Αμερικανοί Πρόεδροι και τρεις γενιές αξιωματούχων της CIA απέτυχαν να κατανοήσουν τον κόσμο; Γατί σχεδόν όλοι οι διοικητές της Αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών την παρέδωσαν σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη που την παρέλαβαν; Πώς και γιατί οι αποτυχίες της θρυλικής οργάνωσης απειλούν και θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ;    

Νέες και προσεχείς κυκλοφορίες

Νέες και προσεχείς κυκλοφορίες
Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2019

Σεπτέμβριος

Τα απόπαιδα
Συγγραφέας: Κατίνα Τέντα-Λατίφη
ΣΕΙΡΑ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Η Νύχτα. Ιστορίες, θρύλοι, περιπλανήσεις
Επιμέλεια: Έφη Κορομηλά, Ελευθερία Ζέη
ΣΕΙΡΑ: ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ

Με τα χέρια ενός άλλου
Συγγραφέας: Μαρία Παπαδημητρίου
ΣΕΙΡΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Οκτώβριος

Κόκκινος λιμός. Ο πόλεμος του Στάλιν στην Ουκρανία
Συγγραφέας: Anne Applebaum
Μετάφραση: Μενέλαος Αστερίου
ΣΕΙΡΑ: ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κοινωνικοχωρικές σχέσεις, αναπαραστάσεις και πολιτικές της διαφοράς. Η μουσουλμανική μειονότητα και οι Πομάκοι.
Συγγραφέας: Ιωάννης Φραγκόπουλος
ΣΕΙΡΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο θάνατος του Θεού
Συγγραφέας: Συλλογικός τόμος
Επιμέλεια: Κοσμάς Α. Κοσμίδης
ΣΕΙΡΑ: ΙΔΕΕΣ

Η μοναξιά
Συγγραφέας: Συλλογικός τόμος
Επιμέλεια: Κοσμάς Α. Κοσμίδης
ΣΕΙΡΑ: ΣΦΙΓΓΑ (ψυχαναλυτική σειρά)

Οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων
Συγγραφέας: Γιάννης Θεοτοκάς
ΣΕΙΡΑ: ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το τέλος
Συγγραφέας: Σάμουελ Μπέκετ
Μετάφραση: Θάλεια Μελή-Χωλλ
ΣΕΙΡΑ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΘΕΑΤΡΟ

Νοέμβριος

Η ανάγκη να μας αγαπούν
Συγγραφέας: Συλλογικός τόμος
Επιμέλεια: Κοσμάς Α. Κοσμίδης
ΣΕΙΡΑ: ΣΦΙΓΓΑ (ψυχαναλυτική σειρά)

Η Πρώτη Σταυροφορία. Το κάλεσμα της Ανατολής
Συγγραφέας: Peter Frankopan
Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
ΣΕΙΡΑ: ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

«O μεγάλος καημός της ξενιτιάς». Έλληνες πρόσφυγες στην Τσεχοσλοβακία, 1948-1989
Συγγραφέας: Κώστας Τσίβος
ΣΕΙΡΑ: ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δεκέμβριος

Οι Άραβες. Μια Ιστορία
Συγγραφέας: Eugene Rogan
Μετάφραση: Μενέλαος Αστερίου
ΣΕΙΡΑ: ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι Δρόμοι του Μεταξιού
Συγγραφέας: Peter Frankopan
Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
ΣΕΙΡΑ: ΝΕΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα παράδοξα του κυρίου Ποντ
Συγγραφέας: G. K. Chesterton
Μετάφραση: Δημήτρης Αρβανίτης
ΣΕΙΡΑ: ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ

Καμπαλά (προσωρινός τίτλος)
Συγγραφέας: Θόρντον Γουάιλντερ
Μετάφραση: Άννυ Σπυράκου
ΣΕΙΡΑ: ΞΕΝΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

Μακρύς ο δρόμος για την Ιθάκη
Συγγραφέας: Κατίνα Τέντα-Λατίφη
ΣΕΙΡΑ: ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Facebook
Website
Instagram
Προσεχείς εκδόσεις

Εκδηλώσεις και Νέα της Μουσικής Βιβλιοθήκης


Εκδηλώσεις και Νέα της Μουσικής Βιβλιοθήκης

Lament from Epirus
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, 19:00
Ο σπουδαίος συλλέκτης δίσκων 78 στροφών
Christopher C. Κing, συνομιλεί με τον εθνομουσικολόγο Λάμπρο Λιάβα, με αφορμή το βιβλίο του «Lament from Epirus: An Odyssey Into Europe’s Oldest Surviving Folk Music» (Wall Street Journal Best Book of 2018) εστιάζοντας στο μοναδικό ιδίωμα της μουσικής πολυφωνίας της ηπειρώτικου τραγουδιού.
Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά με παράλληλη μετάφραση στα Ελληνικά.
Είσοδος ελεύθερη
Πολυχώρος της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μουσική και Γλώσσα
Πέμπτη 3 & Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, 10:00 - 16:00
Το εργαστήριο Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας, και το εργαστήριο Νευρογλωσσολογίας και Ψυχογλωσσολογίας του ΕΚΠΑ συνδιοργανώνουν διημερίδα ομιλιών πάνω στις σχέσεις Μουσικής και Γλώσσας από την οπτική των γνωσιακών επιστημών.
Καλεσμένοι θα είναι ερευνητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού σε μια προσπάθεια έναρξης διαλόγου ανάμεσα στις επιστήμες της γλωσσολογίας, της μουσικολογίας και των γνωσιακών επιστημών.
Προσκεκλημένοι ομιλητές:
Martin Rohrmeier (Ecole polytechnique fédérale de Lausanne)
Peter Nelson (University of Edinburgh)
Η διημερίδα θα είναι ανοικτή στο ευρύ κοινό και θα διεξαχθεί στα ελληνικά και αγγλικά.
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

2019 Έτος Σκαλκώτα
Προβολές Ντοκιμαντέρ
Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, 18:00
Τρία ντοκιμαντέρ αφιερωμένα στον Νίκο Σκαλκώτα θα προβληθούν σε μια μαραθώνια εκδήλωση, που θα φιλοξενήσει η Μουσική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της Νύχτας Πολιτισμού του Athens Culture Net.
Τα ντοκιμαντέρ που θα προβληθούν είναι:
18:00 Μνήμη Σκαλκώτα
Ντοκιμαντέρ σε παραγωγή και σκηνοθεσία του Μάνου Ευστρατάδη, με αφορμή τα 30 χρόνια από τον θάνατο του Σκαλκώτα, 1979-1980
Το οπτικοαουστικό υλικό προέρχεται από το Αρχείο ΕΡΤ Α.Ε.
19:30 Νίκος Σκαλκώτας 1904-1949
Στο πλαίσιο του αφιερώματος Μεγάλοι Έλληνες Μουσικοί, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Τσαρουχά και συμπαραγωγή της COSMOTE TV, 2018
21:00 Η επιστροφή του Οδυσσέα
Μια ταινία για τον Νίκο Σκαλκώτα, σε σκηνοθεσία Κώστα Αλεφαντή, συμπαραγωγή Αιγίς Φιλμ και ΕΡΤ, 1997
Το οπτικοαουστικό υλικό προέρχεται από το Αρχείο ΕΡΤ Α.Ε.
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Διδασκαλίας της
Μουσικής Βιβλιοθήκης του
Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Κυριακάτικα Προγράμματα για Παιδιά
Η Προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε
Θεατρικές παραστάσεις
ΑΒΓΩ
για βρέφη από 10 μηνών, παιδιά ως 3 ετών
& τους γονείς τους
Κάθε Κυριακή στις 10:30
ΣΒΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ
για παιδιά 4-10 ετών
Κάθε Κυριακή στις 15:00
ΕΝΑΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
για παιδιά 3-9 ετών
Κάθε Κυριακή στις 11:30
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
για παιδιά 2-5 ετών & τους γονείς τους
Κυριακές στις 12:00
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΑΣ
για παιδιά 6-12 ετών
Κυριακές στις 12:30

CAMERATA JUNIOR
Ορχήστρα Νέων
των Φίλων της Μουσικής
Ακροάσεις για την εγγραφή νέων μελών
Ακροάσεις για την επιλογή νέων μελών στο παιδικό και νεανικό τμήμα της Ορχήστρας πραγματοποιούνται στις 27 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το μυστικό του χρηματοκιβωτίου και άλλες Νουβέλες

Το μυστικό του χρηματοκιβωτίου και άλλες Νουβέλες 
Το αφηγηματικό έργο του Χάμμετ αποτελείται από 8 μυθιστο­ρήματα και διακόσιες τουλάχιστο νουβέλες και διηγήματα. Με την “Κόκκινη Σφαγή” (1927), καθιερώθηκε, ενώ το “Μαλτέζικο γε­ράκι” (1929) –που θεωρείται το τελειότερο από τ’ αριστουργήματά του–, είναι το πιο γνωστό του μυθιστόρημα.
Ο “θεσπέσιος Ντας” –όπως τον αποκαλούσαν οι θαυμαστές του–, το σημαντικότερο θύμα του μακκαρθισμού, ο άνθρωπος που μπορούσε να συζητάει με συναρπαστικό τρόπο για τα πιο ετερόκλιτα πράγματα: τον ιουδαϊσμό, την αρχιτεκτονική της Νέας Ορλεάνης, το πλάσμα, τις διασταυρώσεις του καλαμποκιού, τον Μαρξ και τον Ένγκελς, τους κατασκευαστές όπλων στη Γερμανία του 19ου αιώνα... θ’ απαχθεί μετά το 1930 κυριολεκτικά από τον κινη­ματογράφο, και ως το 1940 θα έχει δύο περιόδους διαμονής στο Χόλλυγουντ, όπου, με τις ιστορίες του, θα γίνει απ’ τους στυλοβάτες του μεγάλου αμερικάνικου φιλμ Noir εκείνης της εποχής, αλλά και ο πρωτεργάτης της ανανέωσης της αισθητικής του κινουμένου σχεδίου...
Έχουν γυριστεί 17 ταινίες με ιστορίες του.
Ο Χάμμετ είναι ο πρώτος που περνάει τους γκάγκστερς και τον κόσμο τους στην λογοτεχνία.
Είναι ο γενάρχης της σύγχρονης Noir λογοτεχνίας κι ο πρώτος που γράφει ιστορίες οι οποίες ανασαίνουν με τον ρυθμό ενός φιλμ.
Για την αμερικάνικη λογοτεχνία είναι ο νεότερος “Τζακ Λόντον”.
Στην παρούσα έκδοση παρουσιάζονται οι νουβέλες:
Το μυστικό του χρηματοκιβωτίου “The secret of the safe”
(Πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Μαύρη Μάσκα τον Αύγουστο του 1929)
Το σπίτι της οδού Τουρκ “The house in Turk street”
(Πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Μαύρη Μάσκα τον Απρίλιο του 1924)
Το κρέας και το μαχαίρι “A knife will cut for anybody”
(Αδημοσίευτο όσο ο Χάμμετ ήταν εν ζωή. Πρωτοδημοσιεύτηκε το 2013)
Το μυστικό του χρηματοκιβωτίου και άλλες Νουβέλες
συγγραφέας: Ντάσιελ Χάμμετ
μετάφραση: Nic Vestergard
ΣΕΙΡΑ: Σύγχρονοι Κλασσικοί (αριθ. 4)
Isbn:978-960-579-091-2
Διαστάσεις: 14Χ21
Σελίδες: 132

Θεσσαλονίκη: Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε

Θεσσαλονίκη: Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε

Σημειώστε...

Τραγανή σαλάτα με μπρόκολο και σταφύλια
Ρεβίθια με κάρυ
Κριθαράκι με σαφράν και λαχανικά

Μικρά Πορτρέτα - Στράτος Διονυσίου

-42% Καλαμάτα 4*Grecotel Filoxenia με ημιδιατροφή+spa & παιδί Δωρεάν!

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα-42%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 28/10/2019
 Για τους μικρούς μας φίλους Tasty Corner για το Γεύμα τους καθώς και Πλούσιοι Μπουφέδες με snack!
✔ Παιδική Πισίνα ✔ Παιδότοπος ✔ Μπροστά στην παραλία ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Οικογενειακά Δωμάτια ✔ Jacuzzi
★ Οικογενειακά δωμάτια ★ WiFi ★ Χώρος Στάθμευσης ★ Απασχόληση παιδιών ★ Bar ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Εσωτερική Πισίνα ★ Εστιατόριο ★ Γυμναστήριο ★ Παιδότοπος ★ Spa ★ Μπροστά στην Παραλία
€199 από €345Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
Nautica Bay Hotel - Πόρτο Χέλι
Nautica Bay Hotel - Πόρτο Χέλι- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 2 παιδιά 1 έως 12 ετών και 1 έως 6 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (26/10 έως 28/10/2019)
 Παιδική Χαρά!
€186 από €372Δες το Τώρα!
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία
5* Arty Grand Hotel - Αρχαία Ολυμπία- 37%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 10 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (25/10 έως 28/10/2019)
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Θερμαινόμενης Πισίνας, της Sauna, του Ηamam και του Jacuzzi!
€239 από €380Δες το Τώρα!
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο
4* Porto Rio Hotel & Casino - Ρίο- 36%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα KAI 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή + Ποτά
 28η Οκτωβρίου (25/10 - 28/10/2019)
 Παιδική δημιουργική απασχόληση με Ελληνίδα παιδαγωγό!
€210 από €330Δες το Τώρα!
Limenari Hotel - Φιλιατρά Μεσσηνίας
Limenari Hotel - Φιλιατρά Μεσσηνίας- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 3 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (25/10 - 28/10/2019)
 Μπροστά στην θάλασσα!
€120 από €240Δες το Τώρα!
Nefeles Luxury Residence & Lounge - Ορεινή Αρκαδία
Nefeles Luxury Residence & Lounge - Ορεινή Αρκαδία- 40%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 11 ετών
 Πρωινό
 11/10/2019 έως 25/04/2020
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€59 από €99Δες το Τώρα!
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα
5* Ionian Blue Hotel Bungalows & Spa Resort - Λευκάδα- 43%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 28/10/2019
 Στις 26/10 Ζωντανή Μουσική!
€198 από €350Δες το Τώρα!
5* Ramada Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι
5* Ramada Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι- 50%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 13 ετών
 All Inclusive
 έως 30/09/2019
 Μπροστά στην Παραλία!
€148 από €295Δες το Τώρα!
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα KAI 1 παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/10/2019
 Δωρεάν ξαπλώστρες και ομπρέλες στην πισίνα και την παραλία
€110 από €220Δες το Τώρα!
Aqua Mare Resort - Ξυλόκαστρο
Aqua Mare Resort - Ξυλόκαστρο- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή + Ποτά
 28η Οκτωβρίου (25/10 έως 28/10/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€190 από €270Δες το Τώρα!
4* Olympic Village Hotel Resort & SPA - Αρχαία Ολυμπία
4* Olympic Village Hotel Resort & SPA - Αρχαία Ολυμπία- 30%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/10/2019
 Μία ελεύθερη είσοδος στο κέντρο SPA με Jacuzzi, Ηamam, Sauna ανά άτομο!
€199 από €285Δες το Τώρα!
Irene Studios - Πευκί Ευβοίας
Irene Studios - Πευκί Ευβοίας- 43%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (25/10 έως 28/10/2019)
 Ένα μάθημα ιππασίας για δύο άτομα είτε ενήλικες ή παιδιά ανά κράτηση δωματίου!
€159 από €280Δες το Τώρα!
4* Grande Bretagne Hotel - Ναύπλιο
4* Grande Bretagne Hotel - Ναύπλιο- 30%
 2 ημέρες (1 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Πρωινό
 01/10/2019 έως 30/04/2020
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€119 από €170Δες το Τώρα!
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα
4* Naiades Hotel - Λίμνη Πλαστήρα- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα KAI 1 παιδί έως 6 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 25/04/2020
 Ελεύθερη χρήση της Sauna, του Γυμναστηρίου, των γηπέδων Τέννις και Ποδοσφαίρου 5Χ5, Βόλεϊ και του Μπιλιάρδου!
€162 από €325Δες το Τώρα!
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας
4* Poseidon Palace - Λεπτοκαρυά Πιερίας- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 2 παιδιά έως 13 ετών (+1 επιλογές)
 All Inclusive
 28η Οκτωβρίου (26/10 έως 28/10/2019)
 Υπέροχη Τοποθεσία!
€219 από €440Δες το Τώρα!
Αρχοντικό Αγκωνάρι - 3/5 Πηγάδια Νάουσας
Αρχοντικό Αγκωνάρι - 3/5 Πηγάδια Νάουσας- 50%
 4 ημέρες (3 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα
 Πρωινό
 έως 30/05/2020
 Δίωρη δραστηριότητα ποδηλασίας και Late check out στις 17:00!
€119 από €240Δες το Τώρα!
5* Sentido Mediterranean Village Hotel & Spa - Παραλία Κατερίνης
5* Sentido Mediterranean Village Hotel & Spa - Παραλία Κατερίνης- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα KAI 1 παιδί έως 3 ετών (+3 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (25/10 έως 28/10/2019)
 Ελεύθερη χρήση της Εσωτερικής Πισίνας, Ηamam, Sauna και του Γυμναστηρίου!
€199 από €329Δες το Τώρα!
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι
5* AVARIS Hotel - Καρπενήσι- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα + 1 παιδί έως 8 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (25/10 έως 28/10/2019)
 -20% έκπτωση σε θεραπείες massage!
€290 από €480Δες το Τώρα!
4* Portaria Hotel - Πορταριά Πηλίου
4* Portaria Hotel - Πορταριά Πηλίου- 9%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 άτομα
 Ημιδιατροφή
 28η Οκτωβρίου (26/10 έως 28/10/2019)
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€336 από €370Δες το Τώρα!
footer