Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο τύπου Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ

Μεγάλες αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»:

Στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, ο Λάμπρος Καλαρρύτης και Νόνη Καραγιάννη αποκαλύπτουν ότι οι ξένες πρεσβείες της Αθήνας προειδοποιούν τους πολίτες τους για ελλείψεις σε πετρέλαιο και τρόφιμα.                           
Οι αλλεπάλληλες απαιτήσεις της τρόικας για νέα μέτρα, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες μέχρι την κορύφωση της διαπραγμάτευσης αυξάνονταν με γεωμετρική πρόοδο, δημιούργησαν ερωτήματα όχι μόνο στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος ούτως ή άλλως είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», αλλά ακόμα και σε ευρωπαϊκούς κύκλους και δη γερμανικούς…                                  
Διαβάστε ακόμη στα «Επίκαιρα»:                            
Την αποκάλυψη του Λάμπρου Καλαρρύτη για την αρπαγή του σχεδίου «Ήλιος» από την κυβέρνηση Παπανδρέου και τους Γερμανούς.                            
Το φιλόδοξο ενεργειακό πρόγραμμα, που φτιάχτηκε από Έλληνες για να ενισχύσει τη χώρα, παραδόθηκε τελικά στους δανειστές μας.                                  
Τη συνέντευξη-χείμαρρο του Αλέξη Τσίπρα για τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος και τις προσπάθειές του και τις προσδοκίες του για τη δημιουργία ενός ενιαίου αριστερού μετώπου.                                 
Το άρθρο του Μανόλη Κοττάκη για το ενδιαφέρον των Ρώσων για τα κοιτάσματα πετρελαίου στο Βόρειο Αιγαίο, την κατασκευή Βόρειου Διαδρόμου φυσικού αερίου (South Stream) και για επενδύσεις σε άλλους τομείς της ενέργειας.                                
Το ρεπορτάζ του Μάνου Ηλιάδη για τα παροπλισμένα, λόγω έλλειψης πυρομαχικών, «Leopard», και τη διαχρονικά εγκληματική πολιτική για την Εθνική 'Aμυνα.                                     
Την αποκαλυπτική έρευνα της Μαρίας Λούκα για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, που θα μας γυρίσει στη δεκαετία του 1950.                                  
Την αποκάλυψη του παρασκηνίου για την αποτυχία της συγχώνευσης ALPHA-EUROBANK, από τον Ι. Α. Φωτόπουλο.

Πρόγνωση Καιρού

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ                                   
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                                      
Σύμφωνα με τη σημερινή (Τετάρτη 8/2/2012) πρόγνωση του Περιφερειακού Μετεωρολογικού Κέντρου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»:                                 
· Σήμερα Τετάρτη ασθενείς χιονοπτώσεις σε όλη την Κεντρική Μακεδονία – Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που θα διαρκέσουν μέχρι το βράδυ.                               
· Αύριο Πέμπτη νεφώσεις αυξημένες κατά τόπους, με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στη Δυτική Μακεδονία – Πιερία – Χαλκιδική και Θράκη.                         
Οι όποιες χιονοπτώσεις σταδιακά θα περιοριστούν.                             
Στη Θράκη βελτίωση καιρού από το μεσημέρι. Από το βράδυ όμως πύκνωση νεφώσεων και ασθενείς χιονοπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία – Πιερία – Χαλκιδική – Ημαθία – Πέλλα και κοιλάδα Αξιού.                                 
· Την Παρασκευή αυξημένες νεφώσεις με έντονες χιονοπτώσεις στη Πιερία– Ημαθία – Πέλλα και κοιλάδα Αξιού (Σίνδος – Χαλκηδόνα- Κουφάλια), ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη Χαλκιδική.                                      
· Το Σάββατο στη Δυτική Μακεδονία - Πιερία– Ημαθία – Πέλλα και κοιλάδα Αξιού έντονες χιονοπτώσεις και με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία.                                
· Την Κυριακή στη Δυτική Μακεδονία - Πιερία– Ημαθία – Πέλλα και κοιλάδα Αξιού έντονες χιονοπτώσεις και με μικρότερη πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων στην υπόλοιπη Κεντρική Μακεδονία.                                    
· Τη Δευτέρα ενδείξεις για έντονα φαινόμενα με βελτίωση από το βράδυ. Για τη Δευτέρα όμως θα σας ξαναενημερώσουμε μέχρι την Παρασκευή.                              
· Μέχρι την Κυριακή, που θα ανέβει η θερμοκρασία θα σημειωθούν χαμηλές θερμοκρασίες και θα έχουμε παγετό, ενώ και κατά τόπους και ολικό παγετό. Ιδιαίτερη προσοχή τις βραδινές και πρωινές ώρες στα οδικά δίκτυα.

Tα videos του Μουσικού Χωριού 2011 οnline!!!



Διεθνής Μουσική Κοινότητα
www.music-village.gr
www.facebook.com/musicvillage.gr
Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού,
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κοινοποιούμε το μεγαλύτερο μέρος του οπτικοακουστικού μας αρχείου.
Ευχαριστούμε θερμά το συνεργάτη Γιάννη Ζουλιάτη για την εθελοντική του εργασία στην κάμερα και στην αρχειοθέτηση του υλικού και το Θύμιο Ατζακά για το editing και τη μίξη των ζωντανών ηχογραφήσεων!
Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα ή και ολόκληρες εκδόσεις από τις συναυλίες, τα project και τις εργαστηριακές δράσεις από το Μουσικό Χωριό 2011.
Όλες οι βιντεοσκοπήσεις είναι «ανεβασμένες» σε υψηλή ανάλυση εικόνας (HD) και ήχου και συγχρονισμένες με τις αντίστοιχες πολυκάναλες ηχογραφήσεις, σε μία εννιαία λίστα (playlist) εικοσιτριών video, στο youtube.
Γι΄αυτό ενθαρύνουμε τους επισκέπτες να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις αφού ρυθμίσουν την αναπαραγωγή σε υψηλή ανάλυση (στο κάτω μέρος δεξιά του παραθύρου αναπαραγωγής, change quality - 720pHD).
Επίσης προτείνεται η ακρόαση να γίνει από κανονικά ηχεία και όχι από τα ηχεία του υπολογιστή.
Για να συνδεθείτε με τη λίστα των video πατήστε ΕΔΩ, ή επισκεπτείτε τον ιστότοπο του Μουσικού Χωριού.

Το τραύμα και οι πολιτικές της μνήμης



Παρουσίαση του βιβλίου: Το τραύμα και οι πολιτικές της μνήμης
Ενδεικτικές όψεις των συμβολικών πολέμων για την Ιστορία και τη Μνήμη από το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού και τη Λέσχη Ανάγνωσης της Ραδιοφωνίας ΕΤ3
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, σε εκδήλωση του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού και της Λέσχης Ανάγνωσης Ραδιοφωνίας ΕΤ3, θα παρουσιαστεί το βιβλίο: «Το τραύμα και οι πολιτικές της μνήμης. Ενδεικτικές όψεις των συμβολικών πολέμων για την Ιστορία και τη Μνήμη» των Γιώργου Κόκκινου, Βλάση Αγτζίδη και Έλλης Λεμονίδου (εκδόσεις Ταξιδευτής).
Αναπτύσσοντας συγκριτικές οπτικές για:
-θέματα γενοκτονιών και μεγάλων πολεμικών καταστροφών, η έκδοση αφορά:
-θέματα ταυτότητας και ιδεολογίας του προσφυγικού ελληνισμού,
-τη μνήμη της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού,
-τη μνήμη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και του Ολοκαυτώματος σε ευρωπαϊκές χώρες (όπως η Γαλλία και η Πολωνία) και στις Η.Π.Α.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκος Μαραντζίδης, Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας Σοφία Ηλιάδου-Τάχου, Αν. Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρης Μαυροσκούφης, Καθηγητής Α.Π.Θ.
και οι συγγραφείς:
Γιώργος Κόκκινος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Βλάσης Αγτζίδης, Δρ. Σύγχρονης Ιστορίας
Συντονιστής:
Παύλος Νεράντζης,, Διευθυντής Ραδιοφωνίας ΕΤ3
Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 7.00 μ.μ.
Πολιτιστικός Χώρος «Προποντίδα», Ν. Πλαστήρα 14, Παραλιακή ζώνη Καλαμαριάς
Βλάσης Αγτζίδης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΘ-ΟΜΜΘ

Ανακοίνωση


Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του ηλεκτρονικού μαθήματος Calc το χειμώνα του 2011, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επανάληψη του μαθήματος, το διάστημα 20 Φεβρουαρίου - 22 Απριλίου 2012.
Το μάθημα όπως και την πρώτη φορά θα διεξαχθεί δωρεάν και είναι κατάλληλο τόσο για χρήστες OpenOffice.org όσο και για χρήστες Libre Office.
Το μάθημα θα γίνει με τη μέθοδο της Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης και απευθύνεται σε αρχάριους χρήστες της εφαρμογής.
Μοναδική προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Στους επιτυχόντες δίδονται Βεβαιώσεις συμμετοχής.
Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης:
"Το FreeMoodle.org είναι μία νέα πρωτοβουλία που δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτές και μαθητές την ευκαιρία να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο, μέσω της πρόσβασης στην ελεύθερη εκπαίδευση με τη χρήση του Moodle.
Γι' αυτό και στον ιστοχώρο αυτό φιλοξενούνται αποκλειστικά μαθήματα που είναι ελεύθερα προς όλους.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτές και όχι μόνο, να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν ηλεκτρονικά μαθήματα, ώστε κάποιοι άλλοι, οπουδήποτε στον κόσμο να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά.
Αυτός ο δικτυακός τόπος λειτουργεί με την αποκλειστική χορηγία και υποστήριξη της εταιρείας Human Resource Development International, επίσημου Συνεργάτη Moodle που εδρεύει στη Νέα Ζηλανδία (http://www.hrdnz.com).
Σε αυτόν τον ιστοχώρο ο Βασίλης Παλίλης (Φυσικός) και η Άννα Κρασσά (Σύμβουλος Τηλεκπαίδευσης) θα διεξάγουν το ηλεκτρονικό μάθημα "Λογιστικά Φύλλα με τη χρήση του OpenOffice.org - Libre Office Calc", την περίοδο 20 Φεβρουαρίου - 22 Απριλίου 2012.
Το παρόν μάθημα βασίζεται στο ηλεκτρονικό μάθημα που είχε διεξάγει, υπό την εκπαιδευτική υπευθυνότητα των καθηγητών Κ. Μαργαρίτη και Β. Δαγδιλέλη, η Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας την περίοδο 2007-2009.
Για περισσότερες πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήστε στα email: vasilispalilis@gmail.com, anna@hrdnz.com
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2012."

Αποκριάτικο δείπνο-πάρτυ της Wine Plus «Ο χορός της ανθισμένης αμυγδαλιάς»

Τουρκικά κέρματα γέμισαν την Ελλάδα

Ελέγξτε τα κέρματά σας!                              
Προσοχή! τα 2¤ σας = 0,40¤                                
Η Τουρκία έχει ένα νέο νόμισμα, τη «Νέα Τουρκική Λίρα» (Yeni Turk Lirasi), το οποίο αντικαθιστά το παλιό.                               
Κοιτάζοντας το νέο θα συνειδητοποιήσετε ότι μοιάζει ύποπτα με το κέρμα των 2 ευρώ.                            
Αν συγκρίνουμε αυτά τα δύο κομμάτια, βρίσκουμε ότι έχουν ακριβώς την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού) και σχεδόν το ίδιο μέγεθος.                              
Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί του 2, υπάρχει το 1                                
Αυτό το κομμάτι της τουρκικής λίρας είναι μια έξυπνη παραχάραξη του κέρματος των δύο ευρώ.                                
Να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε για τα κέρματα των δύο ευρώ, δεδομένου ότι άρχισαν να κυκλοφορούν.

Δ. Σαββόπουλος - 5. Σημαία από νάυλον

ΣΟΚ: Η Google λογοκρίνει τα blogs!

ΣΟΚ: Η Google λογοκρίνει τα blogs!                                  
Android vs iOS και στο κρασάρισμα!                              
Κυβερνοεκφοβισμός και τζόγος στο διαδίκτυο                               
Η ιστορία και η δράση των Anonymous                               
Android: Εξακολουθεί να κυριαρχεί το Gingerbread                              
Και άλλες φήμες για το iPhone 5! Έρχεται τον Ιούνιο;                                  
Και νέες φήμες για το Samsung Galaxy S III!                          
Το διπύρηνο HTC Ville κάνει την εμφάνιση του!Δείτε το βίντεο

Αποδράστε τώρα μαζί μας .....

Νέοι Πόροι: 85€ για 3ήμερο για 2 άτομα                                    
Ελατοχώρι Πιερίας:59€ για 3ήμερο για 2 άτομα                                  
Αράχωβα:95€ για 3ήμερο για 2 άτομα                               
Βουλγαρία, Μπάνσκο 218 € για 6ήμερη V.I.P. διαμονή για 2 άτομα.                              
Λουτρά Πόζαρ - Λουτράκι Αριδαίας: 94€ για 3ήμερο για 2 άτομα

Η Ελλάδα και το μαρτύριο της σταγόνας

Η Ελλάδα και το μαρτύριο της σταγόνας                                   
Αφόρητες πιέσεις και κλίμα τρόμου                                  
Γιατί Ελλάδα και Πορτογαλία καταρρέουν αλλά η Ιρλανδία σώζεται;                                         
Κέρδη για ΧΑ που προεξοφλεί θετική έκβαση για το PSI

‘Χάρτινα’ τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών

‘Χάρτινα’ τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών                             
Προβληματικά εκτιμά ότι είναι τα σχέδια αναδιάρθρωσης των ευρωπαϊκών τραπεζών η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα των Financial Times που επικαλούνταν τρεις πηγές των σχετικών διαδικασιών.                            
Συνέχεια

Independent Greek Net

H Αρχαία Τραπεζούντα της Αρκαδίας                             
Ο πόλεμος των Επτά επί Θήβας                                
Η Μακεδονία: Τόπος ανθρωπογένεσης                                    
Φορτίο σε αρχαίο ναυάγιο συνδέεται με ναό του Απόλλωνα                                 
Ο Ελληνας ήρωας των εργατών της Αμερικής                                   
Κράτος δεν χτίζεται με κλεμμένα αγάλματα                             
«Το χρονικό της καταστροφής όπως το έζησε αυτόπτης σκεπτόμενος μάρτυρας»                                   
«Βοηθήστε να κρατήσουμε το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα ανοιχτό!»                                  
Βόμβα μεγατόνων από τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφορικά με την κρίση στην Ελλάδα                             
Ο Μέγας (Χημικός) Αλέξανδρος                          
Διατροφικά αυτάρκης η Ελλάδα σε περίπτωση χρεοκοπίας                              
Ο Παύλος Μελάς                            
Μάικ Λαζαρίδης: Παραιτήθηκε ο Έλληνικής καταγωγής «πατέρας» των Blackberry                                
Συνέντευξη Σ. Δήμα στην εφημερίδα BLIC: Είμαστε προβληματισμένοι από την έλλειψη βούλησης στα Σκόπια                              
Ανταρκτική: Κοντά στην εξωγήινη λίμνη Βοστόκ οι επιστήμονες                              
Η αλήθεια για τον ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Νέα σε τίτλους από το e-Pontos

Νέα από το e-Pontos                                 
Διαβάστε στο 23ο τεύχος του περιοδικού Άμαστρις                              
Swedes Submit Zarakolu for Peace Prize: Turkish publisher favors Genocide recognition                              
Δηλώσεις Φούλε για τον νόμο περί αρμένικης γενοκτονίας στη Γαλλία                            
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΑΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»                                  
ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ