Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στην παραλία Νέων Επιβατών

Ο Μίλτος Πασχαλίδης ανεβαίνει στη σκηνή του «THEA ROCK CAFE» την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010.   '
... Ο σπουδαίος τραγουδοποιός μετράει ήδη 16 χρόνια συνεχούς δισκογραφικής πορείας. Μετά από μια επιτυχημένη χρονιά που συνδυάστηκε δισκογραφικά με την κυκλοφορία του «Ξένιου, η Κρήτη εντός μου», επιστρέφει στη σκηνή κρατώντας τα γνωρίσματα των παραδοσιακών γραμμών, παρουσιάζοντας τα με πιο ηλεκτρική διάθεση, όπως αυτή που έχουμε συναντήσει σε κομμάτια του ιδίου όπως: «Αφήγηση», «Βυθισμένες άγκυρες», «κακές συνήθειες» κ.α. δε θα απουσιάσουν όμως και οι διασκευές γνωστών αγαπημένων καλλιτεχνών. 
Έχοντας πάντα εξαιρετικούς μουσικούς ως σταθερούς συνοδοιπόρους, με την αμεσότητα, την ειλικρίνεια και την προσωπική του ερμηνεία γίνεται ένα με το κοινό στο οποίο προκαλεί αυθεντική συγκίνηση και προβληματισμό για ότι συμβαίνει γύρω μας..   
Ώρα ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 21.00μ.μ.  / Τιμή εισόδου: 15€ με μπύρα  
THEA ROCK CAFE 
Κουντουριώτου 107 
Παραλία Νέων Επιβατών 
Θεσσαλονίκη  Τηλ. 23920 - 26289  

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ  

Μουσική εκδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ της επιλογής του καπνίσματος

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, κλείνουμε τα καταστήματά μας και σας περιμένουμε από τις 17:00 στην πλ. Κλαυθμώνος για να στηρίξουμε το δικαίωμά μας στην επιλογή της ύπαρξης χώρων καπνιζόντων, με ένα πάρτυ που θα κρατήσει ώς αργά το βράδυ. 
τα μέλη του sυντονιστικού επαγγελματιών cafe-bar 
djs
ΨΑΡΙΑΝΟΣ
ΠΑΠΕΑΣ
ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ
DEAR QUENTIN
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
IDOLOS
BATMAN
MANOS 6
PSYCHOGRANDMAMA
FUNK SOUL BROTHER
TAKIS

"COMING SOON"... από 15/10


Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου στις 10:30 μ.μ. - Κυριακή, 9 Ιανουαρίου 2011 στις 5:00 π.μ 
Micro FIX (περιοχή Fix - σφαγεία) 
26ης Οκτωβρίου 15 
Μιχάλης Εμιρλής - Γιάννης Τσιμπερίδης "Fanela Rige" 
“Coming Soon“… είναι το όνομα της μουσικής παράστασης που από τις 15 Οκτώβρη στο Micro Fix, θα προσπαθήσει να ενώσει όλο το νεανικό (και όχι μόνο) κοινό σε μία μεγάλη παρέα.
O Μιχάλης Εμιρλής και ο Γιάννης Τσιμπερίδης "FANELA RIGE", με χαλαρή διάθεση και ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή θα μας κρατήσουν παρέα με παλιές και νέες επιτυχίες τους, κ...
αθώς και όμορφα διασκευασμένα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.
Τον Μιχάλη Εμιρλή τον γνωρίσαμε το φθινόπωρο του 2005 με την κυκλοφορία της πρώτης του δισκογραφική δουλειάς που είχε τίτλο "Ζω Περιμένοντας Να Ζήσω" και την απολαυστική επιτυχία "Πίπα της ειρήνης", αλλά και άλλα όμορφα τραγούδια, όπως το "Να σε ξεχάσω προσπαθώ" και το "Νιώθω το τέλος να πλησιάζει". Δύο χρόνια μετά, επανέρχεται με το νέο του CD "Μη διστάζεις", από το οποίο ξεχωρίζουν τα τραγούδια "Μη μου μιλάτε για κείνη", "Αυτό που σου αρέσει" και ο "Κουβανός". Εχει συνεργαστεί στο παρελθόν σε live εμφανίσεις με πολλούς καλλιτέχνες όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Γλυκερία και η Δέσποινα Ολυμπίου. Γέννημα θρέμα Θεσσαλονικιός επιστρέφει στην πόλη του με νέα δισκογραφική δουλειά, η οποία θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα και αναμένεται να είναι εξίσου πετυχημένη και ανατρεπτική. 
Ο Γιάννης Τσιμπερίδης, τραγουδιστής των Fanela Rige ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι το 1998. Τα τελευταία 3 χρόνια μέσα από τα πολυσυζητημένα live των Fanela Rige τον έχουμε ακούσει σε όλα τα hot σημεία της πόλης και όχι μόνο, να μας τραγουδάει το “ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕ” και τον “ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟ” τα οποία και ξεχώρισαν από το πρώτο τους CD Single. Η συνεργασία του στην Αθήνα με τον Νίκο Τερζή είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη κυκλοφορία με το επίκαιρο “ ΒΓΕΣ ΑΠ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΙΑ”. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες σε ευρύ μουσικό φάσμα όπως ο Στέλιος Ρόκκος, ο Νίκος Nivo Βουρλιώτης και ο Νίκος Μίχας. Σύντομα θα κυκλοφορήσει μία διασκευή η οποία θα δημιουργήσει αίσθηση λόγω της ενορχηστρωτικής της πλαισίωσης, ως προπομπός της νέας του ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς, με αφετηρία και πάλι την Θεσσαλονίκη.
Την μουσική παράσταση COMING SOON πλαισιώνουν ένα μοναδικό DJ set, σκετσάκια και stand up comedy που θα κάνουν τα τριήμερα μας πιο ευχάριστα από ποτέ!!!

Coming Soon … Σσσσσσσς …  
Αρχίζει! Στις 15 Οκτώβρη, στο Micro FIX. 
Μια παραγωγή της Plus Rec 
Συντονισμός Παραγωγής: Χάρης Πρώιος, Τέο Ζουλίδης
Μουσική επιμέλεια: Νίκος Σουσαμίδης 
Χρήστος Γκιούρας πλήκτρα - Τραιανός Αλμπανούδης μπάσσο - Λάζαρος Πλιάμπας τύμπανα - Στέλιος Μακρυπλίδης ηλεκτρική κιθάρα 
Φωτογραφία: Κώστας Αμοιρίδης 
Styling: Ξένια Καραμανώλη 
Make Up : Μαρία Ταυρίδου  ΄
Ρούχα-Αξεσουάρ: Hionidis Mankind 
Artwork: Φόρης Σωτηράκης  
Micro FIX 
Κρατήσεις: 2310.514666  
'Εναρξη προγράμματος: 23:00 και Κυριακή 21:00 
Τιμή φιάλης 100 euro

Παρουσίαση βιβλίου: Ένας αιώνας...μια στιγμή

Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης και οι εκδόσεις Κέδρος σάς προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου της Κανής Καραβά, 
Ένας αιώνας… μια στιγμή, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 19.00  
Για το βιβλίο θα μιλήσουν
Ελένη Γκίκα, δημοσιογράφος 
Ζέτα Κουντούρη, συγγραφέας 
Ελευθερουδάκης  
Πανεπιστημίου 17, 6ος όροφος

Έλληνες συνθέτες ερμηνεύουν Γιώργο Καζαντζή

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου · 9:30 μ.μ. - 11:30 μ.μ.
στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη
Οι Έλληνες συνθέτες: 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ, 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ο  ΝΙΚΟΣ ΚΥΠΟΥΡΓΟΣ  και οι τραγουδιστές:Χρήστος Θηβαίος,
Γεράσιμος Ανδρεάτος,
Σταύρος Σιόλας,
Μητρίτσα Ευτυχία,
Γεωργία Νταγάκη   '
ερμηνεύουν Γιώργο Καζαντζή

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΝΤΕΝΤΕΚΤΙΒ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 
Συγγραφέας:Tracy Mack  
Μετάφραση: Μαίρη Αγγελίδου  
Σέρλοκ Χολμς Και Ο Στρατός Των Ατάκτων - Το Μυστήριο Του Μέντιουμ
βιβλίο νο2 
Το Μυστήριο του Μέντιουμ Στους σκοτεινούς δρόμους του βικτοριανού Λονδίνου, ο διάσημος ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και οι ικανοί βοηθοί του, ο Στρατός των Ατάκτων της Μπέικερ Στριτ, αναλαμβάνουν ξανά να εξιχνιάσουν ένα μυστήριο έγκλημα. Όταν μια όμορφη κυρία ζητά τη βοήθειά τους για να διαλευκάνει τον αιφνίδιο και παράξενο θάνατο της θείας της σε μια πνευματιστική συγκέντρωση, η περιπέτεια οδηγεί τους ήρωές μας σε μια στοιχειωμένη έπαυλη και σ' ένα νεαρό μέντιουμ, προικισμένο με υπερφυσικές δυνάμεις. Για πρώτη φορά οι μικροί στρατιώτες του Στρατού των Ατάκτων έρχονται αντιμέτωποι με τον τρομακτικό κόσμο των ίσκιων και των φαντασμάτων. Ή μήπως είναι ένας ακόμα σκοτεινός υπόκοσμος απατεώνων και παρανόμων, κλεφτών και δολοφόνων; 
Κωδικός:22702 
ΙSBN:978-960-422-717-4  

Ο Σέρλοκ Χόλμς Και Ο Στρατός Των Ατάκτων
Η Πτώση Των Τρομερών Ζαλίντα  βιβλίο νο1 
Αξιότιμε αναγνώστη! 
Αν δεν έτυχε ν' ακούσεις ως τώρα για τον πιο ικανό ντετέκτιβ του κόσμου, τον κύριο Σέρλοκ Χολμς, τότε σίγουρα έχεις περάσει τη ζωή σου χωμένος σε κάποια βαθιά σπηλιά - ή ίσως σε μεγάλωσαν οι λύκοι στο δάσος. Μιλάω για το πιο διάσημο, για το πιο κοφτερό μυαλό, που ασχολήθηκε ποτέ με τη διαλεύκανση εγκλημάτων! Για το ίνδαλμα και το πρότυπο των αστυνομικών επιθεωρητών και των ιδιωτικών ντετέκτιβ όλου του κόσμου! Όλοι όσοι γνωρίζουν τον κύριο Χολμς, ξέρουν ότι δεν εργαζόταν μόνος. Στο πλευρό του είχε μια εξαιρετικά ενθουσιώδη και αφοσιωμένη «συμμορία» μικρών άστεγων παιδιών: τον περίφημο Στρατό των Ατάκτων της Μπέι κερ Στριτ. Αυτά τα παιδιά βοή­θησαν τον Σέρλοκ Χολμς σε αμέτρητες υποθέσεις και πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στον αγώνα του κατά του εγκλήματος. Δεν θα 'θελες να μάθεις περισ σό τερα γι' αυτά τα πανέξυπνα χαμίνια; Δεν θα 'θελες να τα γνω ρίσεις καλύτερα; Αλλά πριν αρχίσεις να διαβάζεις το βιβλίο, έχω χρέος να σε προειδοποιήσω: μπαίνεις σ' έναν κόσμο όλο κινδύνους, περιπέ τειες, απληστία και απάτη. Σ' έναν κόσμο όπου το κακό είναι πιο δυνατό και πιο γρήγορο κι από τους κεραυνούς. Αυτή η ιστορία δεν είναι για όσους έχουν ευαίσθητη καρδιά ή αδύναμο πνεύμα. Θέλω να ελπίζω, ωστόσο, ότι εσύ θα έχεις το θάρρος να συνεχίσεις. 
Κωδικός:22701  
 ISBN:978-960-422-502-6

Παρουσίαση του βιβλίου "ΚΙ ΑΜΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ"

ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΙ ΑΜΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ 
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ παρουσιάζει το μυθιστόρημα της Βίκυς Αράλη ΚΙ ΑΜΑ ΒΓΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ Τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 7.30 μ.μ. στο FLORAL (Θεμιστοκλέους 80, Εξάρχεια) .
Μαζί με τη συγγραφέα, θα μιλήσουν για το βιβλίο: 
- Ο Νίκος Συρανίδης, Χρυσός Ολυμπιονίκης 2004 στη συγχρονισμένη κατάδυση 
- Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας, δημοσιογράφος - πρ. βουλευτής 
- Η Αλίκη Αβδελοπούλου, τραγουδίστρια των MONITOR 
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Γιώργος Γιαννούσης, υπεύθυνος εκδόσεων στην Εμπειρία Εκδοτική. 
Εκδόσεις ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ 
Θεμιστοκλέους 80, 106 81, Εξάρχεια 
Τηλ.: 210-52.26.609 / Fax: 210-52.27.768 
E-mail:
contact@brainfood.gr 

Οι Εκδόσεις Λιβάνη σας παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία

3η Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών, το περιοδικό Διαβάζω και το ηλεκτρονικό περιοδικό Διαπολιτισμός διοργανώνουν την 3η Συνάντηση Πεζογράφων, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2010 στην Πάτρα. 
Πρόγραμμα: 
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ (Ρήγα Φεραίου 106, Πάτρα, τηλ.: 2610 24 30 00) 19:00-21:30 – Η δημοσιογράφος και κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά θα παρουσιάσει το συγγραφέα και ακαδημαϊκό Θανάση Βαλτινό. Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου: «Η ιστορία των χρόνων μου», «Θανάσης Βαλτινός – 1963». Παραγωγή ΕΡΤ Σάββατο 16 Οκτωβρίου Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ 10:30-12:15 – Συζήτηση με θέμα: «Η πολιτική στο μυθιστόρημα» Συμμετέχουν οι: Έλενα Χουζούρη, Τηλέμαχος Κώτσιας, Θοδωρής Κ. Ραχιώτης, Βασίλης Λαδάς. 12:15-12:30 – Διάλειμμα 12:30-14:30 – Συζήτηση με θέμα: «Η γυναίκα στη λογοτεχνία» Συμμετέχουν οι: Κατερίνα Σχινά, Σοφία Νικολαΐδου, Λίλα Κονομάρα, Λουκία Δέρβη. Σάββατο 16 Οκτωβρίου Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’ 17, τηλ.: 2610 27 36 13) 18:30-20:30 – Τιμητική εκδήλωση προς τιμή της Ρέας Γαλανάκη Ομιλητής: Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας, Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων 
Για πληροφορίες, επικοινωνήστε: 
Περιοδικό Διαβάζω, τηλ.: 210 3388008, fax: 210 3388006, e-mail: diavazo@otenet.gr 
Σύνδεσμος Φιλολόγων Πατρών, τηλ.: 2610 450967, 6936 666802, e-mail: syndesmosfil@in.gr  www.diapolitismos.gr , τηλ.: 2610 450967, 6936 666802, e-mail: gpappas1962@yahoo.gr

Ο Γ.Γ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για το ποιός σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr είναι ο αντικαταστάτης του παραιτηθέντα Δημήτρη Μπάιλα λόγω εμπλοκής του με τη Δικαιοσύνη.  
Διαβάστε επίσης:  
1) Την Πέμπτη η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Γιάννη Μίχα 
2) 24ωρη απεργία στους δήμους της χώρας  
3) Οι υποψήφιοι των Οικολόγων σε περιφέρειες και δήμους 
4) Δ. Κουφαλίων: Εσωκομματικά «Μαχαιρώματα» στο ΠΑΣΟΚ  
5) Β. Μιχαλολιάκος: Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα   
6) Οικολόγοι : Ανακοινώνουν αντιπεριφερειάρχες στη Θεσσαλία  
7) ΣΥΝ: Ανακοίνωσε έξι νέους δημάρχους στη Νότια Αθήνα  
8) Κ. Μακεδονία: «Κλειδώνουν» οι αντιπεριφερειάρχες Βελόπουλου   
9) Κ. Μακεδονία: Οι αντιπεριφερειάρχες της Δ.Α 
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8344  
10) Ν. Ηράκλειο: Μισθούς τριών μηνών χρωστά ο δήμος 
11) Χ. Κόκκινος: «Δεν παραιτούμαι,το δικό μου είναι πλημμέλημα...»   
12) Δ. Ναυπακτίας: Απέσυρε την υποψηφιότητα του ο Γ. Νταουσάνης  
13) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.  
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ  
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά!

Με πράσινα, μπλε & πολύχρωμα…γυαλιά!  
Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ  
Πρόσφατες δημοσκοπήσεις που ΔΕΝ βλέπουν το φως της δημοσιότητας για λόγους…κατανοητούς ακόμη και από «χαχόλους» διαπιστώνουν πτώση του ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΥ κάτω από τα επίπεδα του 60%, και απογοήτευση των Ελλήνων με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πάνω από το 80% ενισχύοντας αυτό που όλοι μας πλέον διαπιστώνουμε με πίκρα και συζητάμε με αυξανόμενες εντάσεις φωνής σε παρέες, καφενεία, καφετέριες και στους δρόμους καθημερινά, δηλαδή το «μπάχαλο» της πολιτικής μας πραγματικότητας. Τις τελευταίες μέρες τα πρωτοσέλιδα που φορούν «πράσινα» γυαλιά ήλιου δηλώνουν συναισθηματική και πολιτική ανάταση επειδή ο Πρωθυπουργός μας «βραβεύτηκε» από τον Γερμανό Τραπεζίτη για την οικονομική του πολιτική, επειδή οι Κινέζοι λένε από προχτές θα μας κάνουν πλούσιους (θυμάστε το λιμάνι του Πειραιά, την….COSCO και τα δάκρυα από τα χημικά των ΜΑΤ του τότε Αρχηγού της Αντιπολίτευσης και σήμερα Πρωθυπουργού;). Τις ίδιες μέρες ανακοινώθηκε το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011 και έντρομοι διαπιστώνουμε ότι δεν έχει τελειώσει η ΑΦΑΙΜΑΞΗ του ιδρώτα μας που είχε συγκεντρωθεί στο δικαίωμα της σύνταξης, ότι ο πληθωρισμός με αυξήσεις στο ΦΠΑ θα συνεχίζει να καλπάζει την ώρα που τα εισοδήματά μας συρρικνώνονται δραματικά, και τα πρωτοσέλιδα που φορούν «μπλε» γυαλιά ήλιου διατυμπανίζουν την εκτίμηση του Αρχηγού της Αντιπολίτευση ότι «ο κ Παπανδρέου μας είπε ψέματα, ότι η πολιτική του ήταν –σχεδόν- εσκεμμένα δομημένη εκ των προτέρων για να μας φέρει το ΔΝΤ και ότι μάλλον πρέπει να παραιτηθεί για να σωθούν Ελλάδα και ελληνική οικονομία και ….Έλληνες!» Σε παράλληλη τροχιά τηλεοπτικό κανάλι και εφημερίδα που φορούν τα γνωστά πολύχρωμα γυαλιά ήλιου εμμένουν στο τροπάριο «κάτω το μνημόνιο, κάτω η καταπίεση των τραπεζιτών» έχοντας (ήμαρτον Κύριε) τόσο εύκολα ΛΗΣΜΟΝΗΣΕΙ ότι το…ΨΗΦΙΣΑΝ με δύο χέρια σε ανάταση!! Η κλασική αριστερά, πιστή στην παράδοσή της εμμένει στα πρωτοσέλιδά της ότι για όλα γταίνει το ΚΕΦΑΛΑΙΟ και η απληστία του ΚΕΡΔΟΥΣ (και μεταξύ μας, ήδη αυξάνονται οι αριθμοί των Ελλήνων που αρχίζουν να βρίσκουν το συγκεκριμένο σενάριο και πιστευτό και υπαρκτό!) 
Η ύπαρξη πολιτικών Κομμάτων είναι απαραίτητο στοιχείο της δημοκρατίας, αλλά μέσα από τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ που βιώνουμε από το 1974 οι σχέσεις Κράτους και πολίτη οι οποίες στην πατρίδα μας ήταν ανέκαθεν δυσλειτουργικές, ίσως θα πρέπει εκτιμηθούν, τελικά, και σαν εντυπωσιακά...ψυχοπαθολογικές. Η ψυχοπαθολογική συμπτωματολογία αυτής της σχέσης [που τα βαθύτερα αίτιά της μόνιμα και σφαλερά ανάγονταν για κάποιες δεκαετίες στην Τουρκοκρατία, στη συνέχεια σε ξένους...δακτύλους- δυτικής ή ανατολικής προέλευσης-, και τελευταία στο DNA μας] συνίσταται στην κραυγαλέα αντίφαση της συμπεριφοράς του πολίτη απέναντι στον ασφυκτικό έλεγχο του Δικομματισμού. Έτσι, ενώ οι Έλληνες θεωρούμε και κατηγορούμε το σύγχρονο ελληνικό Κράτος ως ανάλγητα «καταπιεστικό, φορομπηχτικό, υδροκέφαλο και ανάλγητο αφεντικό» (ιδιαίτερα τώρα μετά τα….πρωτόγνωρα στη σκληρότητά τους μέτρα των Παπακωνσταντίνου και τρόικας που κάνουν τα μέτρα του Αλογοσκούφη – τον ξεχάσαμε κιόλας - να φαίνονται πράξεις παιδιού του…Κατηχητικού) ταυτόχρονα κοινωνικοποιούμε τις νεότερες γενιές να προσβλέπουν σε αυτό το δυσλειτουργικό κράτος σαν "τον καλό πατέρα, τον πιο σίγουρο εργοδότη, σαν μία παροιμιακή αγελάδα που περιμένει την κατάληψη της Κρατικής εξουσίας από το δικό τους Κόμμα για να αρμεχτεί από τα...δικά τους παιδιά!" Με άλλα λόγια, γενιά μετά από γενιά, οι νέο-Έλληνες αναπτύσσουμε τη σχιζοτυπική συμπεριφορά, σαδομαζοχιστικών τάσεων, όπου περιμένουμε να ευνοηθούμε από το Κράτος που όχι μόνο αντιμετωπίζουμε με καχυποψία αλλά και με εμφανή συμπτώματα παράνοιας άσχετα με το που ανήκουμε...κομματικά! Τώρα πια το πρόβλημα το δικομματισμού διογκώθηκε επικίνδυνα καθώς τα περιθώρια ικανοποίησης απαιτήσεων των στελεχών ΔΕΝ υπάρχουν και, επιπρόσθετα, πλησιάζουν οι ΚΡΙΣΙΜΕΣ εκλογές του Νοέμβρη για Δημάρχους και Περιφερειάρχες…   
Αρχίζω να πιστεύω ότι σε αυτή τη συλλογιστική εμπίπτει και η έντονα και συστηματικά, πλέον, καλλιεργούμενη προσπάθεια από ραδιοτηλεοπτικούς και «έντυπους» διαμορφωτές της κοινής γνώμης να πείσουν τον Έλληνα, την Ελληνίδα και τα παιδιά μας ότι η ΜΟΝΗ ΣΩΣΤΗ ΤΙΜΩΡΙΑ στον Δικομματισμό στις εκλογές για τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού είναι η…ΑΠΟΧΗ(?), το…ΑΚΥΡΟ(?) και το…ΛΕΥΚΟ(?)…  
Για αυτή την πονηρή και ανήθικη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ που σερβίρουν θα γράψω αναλυτικά σε επόμενη blog-άποψή μου…

Με καθυστέρηση κτίζουν εκεί που συκοφαντούσαν

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ    

PIAZZA del POPOLO

* Ποιοι στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στη Ροδόπη  
* Και ο Σταύρος Παπαθανάκης με τον Άρη Γιαννακίδη  
* Δύο ακόμη ονόματα στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Κοτσάκη!  
* Ούζο μυρίζει…  
* Ημερίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά στην Κομοτηνή  
* 9.837.000 ψηφοφόροι στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη  
* Παρουσίαση Διακήρυξης Αρχών της «Κοινωνικής Συμμαχίας»  
* Πραγματικότητα η Πανελλαδική Επιτροπή ενάντια στα Διόδια! Συμμετέχει και η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης  
* Υπογραφή Μελέτης Γεωλογικής Καταλληλότητας θεμελίωσης νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής 
* Σύλληψη 6 διακινητών και 13 λαθρομεταναστών στην Ορεστιάδα  
* Πολιτική ομιλία Γιώργου Πεταλωτή  
* Νέα στοιχεία για την αξία της Βιστωνίδας!  
* Η βλακεία δεν πάει στα βουνά, ξανά!!!

Ομιλία Γ.Πεταλωτή με θέμα:¨Ένας χρόνος Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ""

ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ  
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΣΟΚ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ  
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Λ. Ηρώων 30 69100 Κομοτηνή  
Τηλ: 25310 24498, 81006  Φαξ: 25310 81555  
email: press@gpetalotis.gr   
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
O Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία με θέμα «Ένας χρόνος Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 8:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Χρήστος &Εύη»

Περαίωση και στις φυλακές! - Αποσυμφόρηση

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑ    
Αποσυμφόρηση στις φυλακές  
Μέτρα Καστανίδη για απόρους, ηλικιωμένους, αναπήρους, μητέρες  
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου  
Εκτός φυλακής θα βρεθούν σύντομα όσοι κρατούνται στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας λόγω αδυναμίας να καταβάλουν τα δικαστικά έξοδα ή τη χρηματική ποινή που τους έχει επιβληθεί, σύμφωνα με μία σειρά μέτρων του υπουργείου Δικαιοσύνης, τα οποία διαπνέονται από διάθεση άρσης των αδικιών, εκσυγχρονισμού του συστήματος ποινών, αλλά και αποσυμφόρησης των φυλακών. 
Oι νέες ρυθμίσεις θα ενταχθούν στο νομοσχέδιο για τον εξορθολογισμό και την επιτάχυνση της ποινικής δίκης και, εφόσον εφαρμοστούν ως έχουν, θα σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για την αντιμετώπιση των κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερων ομάδων που βρίσκονται στη φυλακή εκτίοντας ποινές φυλάκισης έως 5 έτη. Το πρώτο απτό αποτέλεσμα της εφαρμογής των επικείμενων διατάξεων θα είναι η αποφυλάκιση 130 ανθρώπων που κρατούνται όχι γιατί τους έχει επιβληθεί κάποια ποινή, αλλά επειδή δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν τα δικαστικά έξοδα. Εφεξής άλλωστε θα απαγορεύεται η κράτηση για τον λόγο αυτό σε κάθε περίπτωση πραγματικής αδυναμίας καταβολής των εξόδων της δίκης  
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Έντονα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις στο Nομό Θεσπρωτίας!

Kατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τυποεκδοτική

Στην Τυποεκδοτική γίνεται κατάφορη παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα σύστασης συνδικαλιστικών οργανώσεων και άσκησης συνδικαλιστικής δράσης, το δικαίωμα συλλογικής διαπραγμάτευσης.
www.typografeio.blogspot.com
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση.
Διαδικτυακό βήμα τυπογραφείων, βιβλιοδετείων, προεκτύπωσης.
typografeio

Απολυμένος Τυποεκδοτικής

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics  
* Στη Γερμανία Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για... ιμάμηδες  
* Διπλή παγίδα για την Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ  
* Αποψη: Η φοροδιαφυγή αχίλλειος πτέρνα της Ελλάδας  
* Γαλλία: Εννέα συλλήψεις σε αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις  
* Τελικά, οι γίγαντες της τενολογίας δεν είναι και τόσο αθώοι!  
* «Νίκη σε τουλάχιστον οκτώ από τις 13 περιφέρειες» θέτει ως στόχο το ΠΑΣΟΚ  
* Κατατέθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη  
* Eλλάδα: Απολογιστική συνέντευξη Τύπου, της ηγεσίας του ΥΕΘΑ: Αναμένεται νέα πολιτική εθνικής άμυνας και ασφάλειας  
* Προσευχή… στην Αγιά Σοφιά  
* Παναγιώτης Σγουρίδης: Εισήγηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην υπόθεση Βατοπεδίου  
* ΝΑΤΟ: Χωρίς λύση, αδύνατη η ένταξη της ΠΓΔΜ  
* Βίντεο δείχνει Ισραηλινό να χορεύει περιπαικτικά γύρω από Παλαιστίνια  
* Αντ.Σαμαράς: Παγκόσμιο ρεκόρ οικονομικής αναποτελεσματικότητας  
* O νέος χάρτης -συσχετισμού δυνάμεων- του Κόσμου  
* Επί τάπητος η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση  

* Απόπειρα εμβολισμού από τουρκική φρεγάτα σε σκάφος του Λ.Σ.  
* Ερντογάν:Οι δαπάνες για τους εξοπλισμούς, πίσω από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα  
* Analysis: Tensions on the Turkish-Iraqi border  
* «Η Ελλάδα θυσιάστηκε για να σωθεί η ευρωζώνη. Και για να γίνει αυτό, σας εκπαιδεύουν να αισθάνεστε ένοχοι γι΄ αυτό που είστε."  
* Τουρκική συνεργασία με τον ιρακινό στρατό  
* Τουρκία: έτοιμος ο πρώτος δορυφόρος-κατάσκοπος, προς εκτόξευση και ο στρατιωτικός Rasat    
* Ο ΕΡΑΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ Επιταγή 340.000 ευρώ μέσω της τουρκικής Ziraat bank Κομοτηνής στο Πακιστάν   
* Παραγκωνίζεται το μάθημα της Ελληνικής Ιστορίας;  
* ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΓΟΗΤΕΙΑ» ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ  
* Σταλινικού τύπου προπαγάνδα από Χριστόφια

Geopolitics-GR

Κατά του ΝΑΤΟ η αφγανική αστυνομία  
Συρία: Νεαρή μπλόγκερ κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ ΗΠΑ

Greek Alert

* ΑΡΘΟΥΡ ΣΟΠΕΝΧΑΟΥΕΡ (ARTHUR SCHOPENHAUER) -ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ-  
* ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΜΠΛΟΦΕΣ!  
* ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΙΛΙΕΣ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΓΕΡΩΝ ΠΑΪΣΙΟΣ  
* ΙΝΚΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ  
* Σκληροί στους αδύναμους – υποχωρητικοί στους ισχυρούς

ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΕ 8 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ 101 ΔΗΜΟΥΣ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΗ "ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ" ΤΗΣ ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ, "ΠΡΩΤΑΡΑΣ" ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ 
http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=8337Διαβάστε επίσης:    
1) ΜΠΕΗ: "ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΑ" ΤΑ ΠΕΡΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ 
2) Όλα τα ονόματα των υποψηφίων στις 13 περιφέρειες και τους 325 Καλλικρατικούς δήμους. Η λίστα επικαιροποιείται καθημερινά.  
Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr 
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ 
(Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

e-pontos  
* ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ & ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ  
* ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ  
* ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ "ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΧΩΡΑΦΑΣ"  
* H Thea Halo στα Μελίσσια  
* ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν. ΣΑΜΨΟΥΝΤΑΣ "Η ΑΜΙΣΟΣ"