Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

AGAMOI THITAI at Principal Club Theater!!!

Άγαμοι Θύται“Αλλιώς δεν γίνεται” Principal Club Theater …από Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010 Σε νέα θητεία και με νωπή λαϊκή εντολή οι Άγαμοι Θύται παρουσιάζουν το κωμικόν, μουσικόν, σατιρικόν θέαμα «Αλλιώς δεν γίνεται». Θέαμα χορταστικό, εφάμιλλο των Ευρωπαϊκών και ακόμα οδυνηρότερο, με γέλιο, διπλή όραση, καλλιγραφίες, εμπνεύσεις από την καθημερινότητα και τον έντιμο δημόσιο βίο των Καγιέν και των λαμογιέν. Ητοι: Οι Άγαμοι Θύται ξαναχτυπούν ανανεωμένοι ξαναμονταρισμένοι, ενισχυμένοι και με μπότοξ αυτοσαρκασμού στο Principal Club Theater από τις 5 Φεβρουαρίου, χάριν του εθνικού συμφέροντος.
Σαρωτικοί με διαφανείς κουκούλες, τρύπιες χύτρες ταχύτητας, λαχανί και πράσινη ανάπτυξη, ανελέητοι σαν ΣΔΟΕ της σάτιρας και λυρικοί σαν νέοι υφυπουργοί περιβάλλοντος, ξαναβγαίνουν μπροστά για να διεκδικήσουν μερίδιο δημοσιότητας στις δημοσκοπήσεις. Με τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη στο γενικό κουμάντο, όπως πάντα, και με την αρωγή της ιστορικής φράξιας των Δημήτρη Σταρόβα, Ρούλας Μανισάνου, Στάθη Παχίδη, Χρήστου Μητρέντζη. Μαζί τους κι εξ αδιαιρέτου οι: Εβελίνα Παπούλια, Ταξιάρχης Χάνος, Κρατερός Κατσούλης, Αστέρης Πελτέκης, ο Άλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και οι Cabaret Balkan, σε μια δυναμική, υπερκομματική συνεργασία, με πνευστά, μπουριά, και άλλα όπλα μαζικής ηχητικής καταστροφής και με γενικό σύνθημα: ή σαρκάζουμε ή βουλιάζουμε. Και επιμέρους συνθήματα: Άγαμοι Θύται: πάμε μαζί Άγαμοι Θύται: απόφαση ευθύνης Άγαμοι Θύται: είναι στο χέρι σας Άγαμοι Θύται:Τώρα ξέρεις Διανομή επικρατείας Σκηνοθεσία: Ιεροκλής Μιχαηλίδης Κείμενα: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Γιώργος Κλήμενος, Χρήστος Τολιάδης, Ταξιάρχης Χάνος. Χορογραφίες: Μπέσυ Μάλφα , Ελευθερία Κόμη. Μουσική επιμέλεια: Νίκος Στεφανίδης, V. Gatz. Παραγωγή: Νίκος Στεφανίδης, Ιεροκλής Μιχαηλίδης. ΠΑΙΖΟΥΝ Ιεροκλής Μιχαηλίδης Ταξιάρχης Χάνος Εβελίνα Παπούλια Βασίλης Κομματάς Δημήτρης Σταρόβας Χρύσανθος Καγιάς Κρατερός Κατσούλης Θάνος Σταυρίδης Ρούλα Μανισάνου Γιώργος Χατζής Αστέρης Πελτέκης Βασίλης Θeμελής Στάθης Παχίδης Θανάσης Τσαουσέλης Ελευθερία Κόμη Ηλίας Κόζας Χρήστος Μητρέντζης Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος Γιάννης Ιωαννίδης Info: Principal Club Theater – Thessaloniki, GR - Τel: 2310428088 Κάθε Παρασκευή, Σάββατο στις 22:30 και Κυριακή στις 21:00 Παρασκευή, Σάββατο οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00 Κυριακή οι πόρτες ανοίγουν στις 19:30 Γενική Τιμή Εισόδου (εισιτήριο παράστασης) 20€ Επιπλέον ελάχιστη κατανάλωση σε καθήμενους 20€ Τηλέφωνο Κρατήσεων: 2310-428088 www.principalclub.com

ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗΣ" ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΠΟΜ

Ένα τμήμα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ" βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Μουδανιών το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου για να υποστηρίξει την προσπάθεια της ομάδας βόλεϊ του ΠΟΜ στην πορεία του στο πρωτάθλημα της Α2.Παράγοντες και φίλαθλοι έμειναν πολύ ευχαριστημένοι μ' αυτό το εγχείρημα και ζήτησαν να επαναληφθεί.
Τέλος τα κορίτσια της "ΣΥΝΘΕΣΗΣ" που το χάρηκαν πάρα πολύ χορεύοντας σε "Latin" και "Hip Hop" ρυθμούς δέχθηκαν με ευχαρίστηση την πρόσκληση και για του υπόλοιπους τρεις εντός έδρας αγώνες του ΠΟΜ.Ελπίζουμε και στους επόμενους αγώνες να φέρουν τύχη τα κορίτσια στην ομάδα του ΠΟΜ όπως και σ΄αυτόν που κέρδισε την Κόρινθο με 3-0 σετ.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΟΚΟΛΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομουνιστικής Δράσης, Τα τάγματα ασφαλείας της Θεσσαλίας
Σταύρος Αστερίου Παπαγιάννης
ISBN 978-960-8264-85-4
σελίδες 438
Ο Ε.Α.Σ.Α.Δ. (Εθνικός Αγροτικός Σύνδεσμος Αντικομουνιστικής Δράσης) είναι τα Τάγματα Ασφαλείας που εμφανίστηκαν στη Θεσσαλία με το όνομα αυτό για να συγκινήσουν τους Θεσσαλούς αγρότες και να τους προσελκύσουν στις γραμμές του.
Ο Ε.Α.Σ.Α.Δ., όπως και τα Τάγματα Ασφαλείας, που συγκροτήθηκαν και έδρασαν σε άλλες περιοχές της χώρας μας, εμφανίστηκε και ιδρύθηκε από Θεσσαλούς αντικομουνιστές με την προτροπή της Κυβέρνησης Ράλλη και την ενθάρρυνση των Γερμανών κατακτητών, οι οποίοι και εξόπλισαν τους άνδρες του, για να πολεμήσουν και να συντρίψουν τις αντιστασιακές οργανώσεις σε συνεργασία με τις γερμανικές δυνάμεις και ιδιαίτερα τα S.S., την Γκεστάπο και τις άλλες υπηρεσίες κατασκοπείας και Ασφαλείας των Γερμανών κατακτητών.
Οι ένοπλες ομάδες του Ε.Α.Σ.Α.Δ., συνοδευόμενες πάντοτε από μονάδες των S.S. και με γερμανικά αυτοκίνητα, εμφανίζονταν στα διάφορα χωριά της Θεσσαλίας, τα περικύκλωναν, συνελάμβαναν τους χωρικούς, επέλεγαν τους «κομουνιστές», σκότωναν επιτόπου όποιους είχαν χαρακτηρίσει ως επικίνδυνα στελέχη των αντιστασιακών οργανώσεων, και επιστράτευαν άλλους για να τους εντάξουν στον Ε.Α.Σ.Α.Δ.
Αφού λεηλατούσαν τα νοικοκυριά, αποσύρονταν με τους συλληφθέντες και επιστρατευμένους, καθώς και με τα προϊόντα λεηλασίας στην έδρα τους.
Σε επιδρομή στην κωμόπολη Αμπελώνας, στις 17 Μαΐου 1944, σκότωσαν δεκατρείς από τους συλληφθέντες κατοίκους.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Ό,τι αγαπήσαμε πίσω έμεινε
Βαρβαρήγος Δημήτρης
Κωδικός 30175
Βάρος 0,40 kg
ISBN 978-960-422-797-6
Σχήμα 14x21
Εξώφυλλο Μαλακό με αυτιά
Σελίδες 256
Πρώτη έκδοση 2009
Όλα αρχίζουν στη Φλωρεντία, στα μέσα του 19ου αιώνα, μετά την απελευθέρωση της Ιταλίας από τους Αυστριακούς. Δυο νέοι, μια αγάπη. Δυο ζωές που γίνονται μία και διεκδικούν ένα κομμάτι στον παράδεισο. Η Μαρία Ρόζα και ο Σαλιβέριος, αγωνίζονται να επιβιώσουν ανάμεσα σ’ ένα εχθρικό περιβάλλον και στην αναστάτωση του έρωτα. Βυθίζονται στις προσωπικές τους περιπέτειες και ζουν στιγμές με όρκους αιώνιας αγάπης χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς διαπραγμάτευση.
Οι οιωνοί της μοίρας όμως είχαν φροντίσει να βιώσουν μ’ έναν τόνο λύπης την πίστη και την περηφάνια μέσα στον τρόμο της ματαιότητας. Μια φυγή απελπισμένη, με τη λαχτάρα κάποιας ευτυ­χίας σε μια ζωή γεμάτη όμορφα όνειρα.
Μια συγκλονιστική ιστορία βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, από στιγμές πραγματικής ζωής, φαντασίας και πάθους στα όμορφα χρόνια της αθωότητας. Μια σπαρακτική αφήγηση μέχρι τα βάθη της ψυχής για τη ζωή, την ελευθερία, τον έρωτα, την αγάπη, τα όνειρα και τις ελπίδες των ανθρώπων που την βίωσαν ως πρωταγωνιστές της.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, συλλογή ποιημάτων της Νάντιας Βαλαβάνη, αναφέρεται σε μια ποιητική πρόσληψη του 1989 ως ημερομηνίας-τομή στη ζωή ενός και ταυτόχρονα χιλιάδων ανθρώπων. Αλλά και της ελληνικής - και όχι μόνο - αριστεράς. 20 χρόνια από το ελληνικό και διεθνές 1989 και μισή χιλιετία από τις ρίζες της δημιουργίας του σύγχρονου κόσμου, τα ασυνήθιστα ποιήματα της συλλογής Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ, ιδωμένα με σύγχρονο μάτι και με τη γνώση όσων ακολούθησαν, εμφανίζονται ν' αναφέρονται με εξαιρετική ευθύτητα στα υπαρξιακά, πολιτιστικά και πολιτικά διλήμματα και στον πυρήνα των αναζητήσεων των ανθρώπων της ελληνικής αριστεράς σήμερα. Με άξονα το ποίημα, γραμμένο το Σεπτέμβριο του 1989, που χαρίζει τον τίτλο του σε ολόκληρη την έκδοση, χωρίζεται σε δύο μέρη: «Πριν», μια επιλογή ποιημάτων από την αίσθηση τέλους εποχής των τελευταίων χρόνων της δεκαετίας του '80 και την ποιητική συλλογή Τέλος εποχής. «Μετά», μια επιλογή ποιημάτων από την ποιητική συλλογή Στην πόλη της μακριάς προσμονής και ορισμένα ανέκδοτα, που απηχούν την ατμόσφαιρα των «μολυβένιων χρόνων» της δεκαετίας του '90. Σ΄ αυτό το μέρος συμπεριλαμβάνεται και «Ο διάλογος ανάμεσα στον Francois Villon και τον Charles d' Orlean», μια ελεύθερη ποιητική σύνθεση βασισμένη στο σύνολο του ποιητικού έργου των δύο, που επί αιώνες κυριάρχησαν ως αντίπαλοι πόλοι και κατευθύνσεις στη γαλλική ποίηση: Με τον Βιγιόν οι «κάτω» βρίσκουν τη φωνή τους στο μεταίχμιο Μεσαίωνα και Αναγέννησης. Ενώ ο Κάρολος της Ορλεάνης, που έγινε ποιητής στη διάρκεια της 25χρονης φυλάκισης του στον Πύργο του Λονδίνου, εκφράζει το άγχος των «πάνω» σε έναν κόσμο που άλλαζε δραματικά.
Στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΟΧΗ (εξώφυλλο και εσωτερικές σελίδες) συμπεριλαμβάνονται και τα πρώτα τρία από τη σειρά κολάζ με τίτλο 1989 Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, ΙV & V, που η Νάντια Βαλαβάνη δημιούργησε το Σεπτέμβριο του 2009 ειδικά για την παρούσα έκδοση. Η Νάντια Βαλαβάνη γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1954 και είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος της ΑΣΟΕΕ. Έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές συλλογές της. Το λεύκωμα της Ο απαραίτητος πόλεμος (αφισέτες με κολάζ και ποιητικά σχόλια) κυκλοφόρησε κατά τον πόλεμο του ΝΑΤΟ ενάντια στη Γιουγκοσλαβία (Στάχυ, Μάιος 1999). Το μυθιστόρημα της Οι εσπερινοί επισκέπτες κυκλοφόρησε από το Δελφίνι (1996) και το Στάχυ (1999). Διηγήματα, αφηγήματα και ποιήματα της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις, ποιητικές ανθολογίες και περιοδικά τέχνης. Μελετά από χρόνια το έργο του Μπρεχτ. Είχε το σχεδιασμό και την επιμέλεια της διεθνούς συλλογικής έκδοσης για τον Μπρεχτ στον 21ο αιώνα Μπέρτολτ Μπρεχτ - κριτικές προσεγγίσεις [16 δοκίμια, 1 δικό της] (Στάχυ, 2002 & Πολύτροπον, 2004). Άρθρα και δοκίμια της για το έργο του Μπρεχτ έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά, επιστημονικές εκδόσεις και καταλόγους. Μετέφρασε στα ελληνικά, σχολίασε και προλόγισε έργα του Μπρεχτ. Είχε την ιδέα, έγραψε τα κείμενα και σχεδίασε τις παραστάσεις λόγου, μουσικής και Video-art, για τις οποίες συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες, Τρώγοντας το φρούτο απ' το δέντρο της γνώσης (2003), Σκέφτομαι σημαίνει αλλάζω (2006), Ψωμί και τριαντάφυλλα (2007), Έρευνα για το αν ο άνθρωπος τον άνθρωπο βοηθά (2006-2009) . Δεκάδες πολιτικά άρθρα της έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες. Δοκίμια και ομιλίες της σε επιστημονικά συμπόσια για θέματα ιστορίας, τέχνης και πολιτικής έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις και επιστημονικά περιοδικά.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ
Aλεξάνδρα Συμεωνίδου
Τo Hondos Center Apollonia politia και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη έχουν την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010, στις 12.00 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο του καταστήματος (Λ. Γεωργικής Σχολής 84), όπου η συγγραφέας Aλεξάνδρα Συμεωνίδου με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου με τίτλο Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΑ θα υπογράφει αντίτυπα των βιβλίων της.
Πληροφορίες: Hondos Center Apollonia politia
(Θεσσαλονίκη), τηλ.: 2310 806000

Συνέντευξη του Παντελή Θαλασσινού στην Μαρία Παπαδάκη για το "Μουσικόραμα"

Συνέντευξη του Παντελή Θαλασσινού στην Μαρία Παπαδάκη για το "Μουσικόραμα"Ο Παντελής Θαλασσινός.. της παράδοσης, της ευαισθησίας, του έρωτα που.. εφάπτεται παθητικά στις νότες, του λυρισμού, της δικής μας ώρας χαλάρωσης σε ξέδομα μέχρι πρωίας, είναι εδώ και μας τα λέει.. όλα.. ερώτηση-ερώτηση…κύμα- κύμα, όπως αρμόζει στην άκρως θαλασσινή ψυχή του, και στην άκρως γελαστή και φιλόξενη ματιά του … http://www.mousikorama.gr/site/index.php/concerts/377-thalassinos-synenteuksi

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ

Ο Γιώργος Λίλλης και ο Αλέξανδρος Απέργης στο Café Dasein Την Kυριακή 7 Φεβρουαρίου στις 8:00 το βράδυ Ο ποιητής και μεταφραστής Γιώργος Λίλλης και ο Αλέξανδρος Απέργης διαβάζουν νέα και παλαιότερα ποιήματά τους, ανιχνεύοντας την φύση της σύγχρονης επικοινωνίας. Η ποιητική συλλογή Τα όρια του Λαβύρινθου του Γιώργου Λίλλη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος. Η διοργάνωση της βραδιάς γίνεται από την πλατφόρμα poetry now (http://www.poetrynow.wordpress.com/). Café Dasein ΣΟΛΩΜΟΥ 12, Αθήνα

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Το βασίλειό μου για ένα βιβλίο ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ Μπένετ Άλαν
Παπαϊωάννου Τρισεύγενη (μετάφραση) ΣΕΙΡΑ : ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ: Εκτός σειράς ISBN : 9789604557028 ΣΕΛΙΔΕΣ : 208 ΕΚΔΟΣΗ : Νοε 09
Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Άλαν Μπένετ σε αυτή τη νουβέλα του που δημιούργησε πολύ μεγάλη αίσθηση παρουσιάζει τη Βασίλισσα της Αγγλίας να έρχεται σε επαφή, μέσα από ένα άτομο του υπηρετικού της προσωπικού, με τον κόσμο των βιβλίων.
Αρχικά πρόκειται για ελαφρά αναγνώσματα αλλά με τον καιρό προμηθεύεται κλασικά έργα και αποφασίζει να διαβάσει όλα όσα είχε παραλείψει.
Η διαδικασία της ανάγνωσης την αποσπά από τον διακοσμητικό της ρόλο και ανακαλύπτει πως μέσα από τη λογοτεχνία μπορεί να μάθει και να ζήσει πολλές ζωές.
Τόσο μεγάλη είναι η απόλαυση που αντλεί από την ανάγνωση, που αρχίζει να βαριέται τα καθήκοντά της και προτιμά να κλείνεται στο δωμάτιό της με ένα βιβλίο.
Στη Μ. Βρετανία το βιβλίο πούλησε περισσότερα από 200.000 αντίτυπα, στις ΗΠΑ 60.000, στην Ιταλία 70.000, στη Γερμανία ξεπέρασε τα 100.000 αντίτυπα.
Μεταφράζεται σε 24 γλώσσες ενώ παντού η υποδοχή της κριτικής είναι αποθεωτική.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Οι μυστικές διαπραγματεύσεις του Ισραήλ με τους Παλαιστίνιους Στη Βουλή η ιεροσυλία της Vodafone από τον ΛΑΟΣ Οι διπλωμάτες προσανατολίζονται σε απεργίες Εγκαίνια εργοστασίων κατασκευής πυραύλων στο Ιράν Η Τεράστια Κοινωνική Σημασία των Βλακών στο Σύγχρονο Βίο Ειρήσθω: Πέτρος Γιάλλουρος, πρώτος νεκρός μαθητής Ήρωας της ΕΟΚΑ. Ο Μητροπολίτης Κονίτσης για τις παρελάσεις Ο «πόλεμος των κηφήνων» ήδη άρχισε... Πλήρης ανατροπή στους εξοπλισμούς Ελεγχοι στα οικονομικά των ΜΚΟ Mr. Cosco: Για χάρη του Πειραιά ξεχνάω την Ευρώπη «Η Τουρκία χρειάζεται ένα νέο αριστερό κόμμα με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη», «Τρωτά» τα σύνορα της Ευρώπης Η Τουρκία γέφυρα κατανόησης Δύσης και ισλαμικού κόσμου; Οι Τούρκοι και η ελληνική κρίση Βαλκανική «έκρηξη» βλέπουν οι ΗΠΑ Credit Suisse: Έρχεται επώδυνη περίοδος για την Ελλάδα Ένας «μικρός ΟΣΕ» το αθηναϊκό Τραμ - Η «μαύρη τρύπα» της ΤΡΑΜ ΑΕ Μέτρα και πολιτική πρακτική Η Τιμοσένκο απειλεί με νέα «πορτοκαλί επανάσταση» στην Ουκρανία Συνάντηση Βενιζέλου με τον Τούρκο υπ. Άμυνας Διεύρυνση της συνεργασίας με την ΕΑΒ θέλουν οι ΗΠΑ Στο δρόμο της «διπλής προσέγγισης» για το Ιράν εξακολουθούν να κινούνται οι «Έξι» Και τώρα αγγλογαλικός στρατός! Ξαναγράφεται η ιστορία για τη σχέση της Σαντορίνης με τη μινωική Κρήτη

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Μπουλώτης Χρήστος Ιστορίες για Περίεργα Παιδιά
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Βασίλης Παπατσαρούχας ΣΕΛΙΔΕΣ: 40 ΕΤΟΣ: 2009 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 27.5 x 23.0 ISBN: 978-960-19-0364-4 SAPCODE: 21009106
Ο Αλέκος ρωτάει επίμονα τι κρύβεται πίσω από τον ουρανό. Κι αφού κανείς δεν του δίνει μια πειστική απάντηση, παίρνει ένα μεγάλο ψαλίδι και αρχίζει να τον ψαλιδίζει.
Η μικρή Μαρία θέλει να τα μαθαίνει όλα, ακόμα κι όσα συμβαίνουν μέσα στις τσέπες των ανθρώπων, ο Μάρκος αναρωτιέται τι υπάρχει στον πάτο του φλιτζανιού, ενώ ο Γιώργος και η Αλίκη θέλουν από καιρό να δουν τι κρύβουν μέσα τους τα ρολόγια! Η παιδική περιέργεια σκαρφίζεται τα πιο απίστευτα ερωτήματα και ο βραβευμένος συγγραφέας Χρήστος Μπουλώτης χειρίζεται τις απορίες σαν βασικό υλικό για να δημιουργήσει δώδεκα σύντομες αυτοτελείς ιστορίες στο καινούργιο του βιβλίο. Δώδεκα ιστορίες για παιδιά ασυνήθιστα περίεργα, όπου η παραδοξότητα και το χιούμορ πλάθουν εικόνες-καταστάσεις που ταξιδεύουν τους μικρούς αναγνώστες, καλλιεργώντας τη φαντασία τους.
Ο συγγραφέας συνθέτει έναν ύμνο στην παιδική περιέργεια και στους λιλιπούτειους εκφραστές της, αφήνοντας να διαφανεί η σπουδαιότητά της ως κίνητρο δημιουργικής φαντασίας. Ο καταξιωμένος εικονογράφος Βασίλης Παπατσαρούχας ζωντανεύει με τις ζωγραφιές του τις ιστορίες του βιβλίου και προσθέτει πολύχρωμες πινελιές στις απορίες και στην παιδική φαντασία.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR Μπορεί ο Έρογλου να διαφοροποιηθεί από τον Ταλάτ; Προειδοποίηση Λίμπερμαν στον Ασαντ Πιθανόν νεκρός ηγέτης Ταλιμπάν Αντίθετος σε νέες κυρώσεις στο Ιράν για ουράνιο ο ΥΠΕΞ Κίνας Ένα 60χρονο μυστικό, ξεριζώνει το οικογενειακό δέντρο Ξεκίνησαν εργασίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΣΟΥΜΕΛΑ VS ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ Δώδεκα εξέχουσες προσωπικότητες του Πόντου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ
ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Η ΓΑΣΤΡΟΟΙΣΟΦΑΓΙΚΗ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
Ο ένας είναι ότι προκαλεί δυσφαγία, μπορεί να είναι και σύμπτωμα της σκλήρυνσης και ο άλλος είναι η χρόνια λήψη κορτιζόνης από ασθενείς.
Στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση πρόκειται για μια μόνιμη η παροδική βλάβη μεταξύ οισοφάγου και στομάχου και σιγά-σιγά στην δυσλειτουργία του κάτω οισοφαγικού σφικτήρα έτσι που να έχουμε παλινδρόμηση των τροφών προς τον οισοφάγο.
Τα συμπτώματα είναι χαρακτηριστικά, καούρα, παλινδρόμηση, δυσφαγία, υπερβολική σιελόρροια, ναυτία, πόνος στο στήθος.
Σε δεύτερη φάση έχουμε και συμπτώματα όπως βήχας, λαρυγγίτιδα, άσθμα, διάβρωση του οδοντικού σμάλτου, της οδοντίνης και ιγμορίτιδα.
Σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε και καταστροφή των δοντιών.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας ειδικά η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση πολύ τακτικά προκαλεί και ωτίτιδες.
Σχεδόν όλοι οι ασθενείς ιδιαίτερα οι παχύσαρκοι με σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει σε τακτικά διαστήματα να εξετάζονται και για αυτήν την περίπτωση διότι το γεγονός της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης πολλές φορές είναι η αιτία να «γυρίσει» όλη η κλινική εικόνα.
Η θεραπεία είναι η διακοπή των εθιστικών ουσιών όπως αλκοόλ, τσιγάρο κ.λ.π. και η λήψη κάποιων αντιόξινων φαρμάκων.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Δήλωση Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου για την πρόληψη του καπνίσματος στα σχολεία Η Υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον Καθηγητή Greg Connοlly, της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Harvard και Διευθυντή του προγράμματος Έρευνας για τον έλεγχο του καπνίσματος και τους Καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Τριχόπουλο, Παναγιώτη Μπεχράκη και Γιάννη Τούντα, δήλωσε: «Το κάπνισμα είναι ένας αδιαμφισβήτητος εχθρός. Χωρίς «ίσως» , χωρίς «αλλά», χωρίς «θα δούμε».
Χωρίς να το μεταθέτουμε στο αύριο.
Καταστρέφει ζωές, σκοτώνει ανθρώπους, διαλύει σε πολλές χώρες τα εθνικά συστήματα υγείας.
Κυρίως επηρεάζει τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.
Το Υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνει εκστρατεία σε συνεργασία με το Harvard, με Ελληνικά Πανεπιστήμια και την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, γιατί σε αυτή ακριβώς την ηλικία των 13,14,15 χρονών μπορούμε να προλάβουμε το κάπνισμα.
Ξέρουμε όλοι ότι η καταστολή είναι πάντοτε το δεύτερο και λιγότερο αποτελεσματικό μέτρο. Το πιο σημαντικό είναι η πρόληψη.
Πρόληψη σημαίνει σχολείο, σημαίνει αγωγή υγείας».