Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΙΛΑΜΕ;

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΙΛΑΜΕ;

Διαλυμένη Ελλάδα, έτος 2016 μ.χ, Ελλάδα της «Ευρώπης» των μεταρρυθμίσεων, της ανάπτυξης, της προόδου, της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, των ΛΑΜΟΓΙΩΝ…. Άντε, να σταματήσω εδώ γιατί θα μπορούσα μέχρι αύριο να βάζω «τίτλους» στην ΠΡΩΗΝ χώρα μας, και τελειωμό δε θα είχα…
Είπα ΠΡΩΗΝ χώρα μας, για να το πάρουμε ΟΛΟΙ χαμπάρι, ιδιαίτερα κάποιοι «κομματοαισιόδοξοι», ότι η ΕΛΛΑΔΑ, πλέον ΔΕΝ μας ανήκει, δεν ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ.
Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της που ξεκίνησε εδώ και χρόνια, μέρα με τη μέρα ολοκληρώνεται Συνέλληνες, και ΕΜΕΙΣ είμαστε απλοί θεατές σ’ αυτό, μάλιστα κάποιοι χειροκροτούν κιόλας.
Άλλωστε, πολλά είναι αυτά που γίνονται τον τελευταίο καιρό, πολλές…. «αλλαγές», μια εξ αυτών μάλιστα και η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ με νόμο ανάρτησης της ΣΗΜΑΙΑΣ μας.
Θα μου πείτε, ΠΩΣ ΕΣΥ ΡΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ;
ΠΩΣ ΥΨΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ;
Αυτές οι «μικρολεπτομέρειες» βέβαια, περνούν στα ψιλά από τον Έλληνα του καναπέ ο οποίος έχει αποχαυνωθεί μπροστά στην τηλεόραση.
Στα «ψιλά» όμως περνούν και κάποια άλλα σοβαρότατα θέματα που έχουν να κάνουν με το λεγόμενο «ιατρικό απόρρητο»….
Με φακέλους ασθενών οι οποίοι περιέχουν ΟΛΟ το ιατρικό τους ιστορικό το οποίο ΜΟΝΟ οι θεράποντες γιατροί έχουν δικαίωμα να το βλέπουν….
Έτσι με λόγια απλά, μόνο που, την περασμένη εβδομάδα έγινε λόγος για…. Διαρροή φακέλων ασθενών προς φαρμακευτικές εταιρίες, για «διαχείριση» τους από ιδιώτες, κλπ κάτι που σε οποιαδήποτε «πολιτισμένη χώρα» ερευνάται ΑΜΕΣΑ και διώκεται ποινικα, και σήμερα, έσκασε ένα άλλο «φρούτο», μια ακόμα ΣΚΟΠΙΜΗ ΔΙΑΡΡΟΗ.
Διαβάστε το άρθρο !
«Παραβίαση ευαίσθητων δεδομένων υγείας από το Taxis καταγγέλλει η «Θετική Φωνή»
Μετά από καταγγελίες που έφτασαν στο Σύλλογο Οροθετικών Ελλάδας και σχετική έρευνα, η «Θετική Φωνή» διαπίστωσε πως το ηλεκτρονικό αρχείο ιατρικών γνωματεύσεων των υγειονομικών επιτροπών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) είναι συνδεδεμένο με το σύστημα «Taxis» της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τρόπο που επιτρέπει σε κάθε κρατικό υπάλληλο ή αξιωματούχο που χειρίζεται το σύστημα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και συγκεκριμένα στις παθήσεις εξαιτίας των οποίων αποδίδεται το ποσοστό αναπηρίας.
Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, η αναγραφή της πάθησης ή των παθήσεων δεν εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων που προβλέπονται ρητά, όπως στα δικαιολογητικά για τα επιδόματα πρόνοιας. Αντίθετα, η  καταγραφή τους σε ένα ηλεκτρονικό σύστημα όπου έχουν πρόσβαση χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, δημοσιοποιεί ευαίσθητα δεδομένα υγείας κατά παράβαση διατάξεων που ορίζουν ότι οι ιατρικές γνωματεύσεις προστατεύονται από το απόρρητο.Ιδιαίτερα για νόσους με κοινωνικές προεκτάσεις στιγματισμού και αποκλεισμού όπως το HIV/AIDS, η Πολιτεία οφείλει να επιδείξει μεγαλύτερη ευαισθησία, αντί να αμφισβητεί στην πράξη το σεβασμό των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας «Θετική Φωνή» σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «Synthesis» έχουν ήδη αποστείλει επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών, με κοινοποίηση στα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Εργασίας, στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Η επιστολή καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να παρέμβει άμεσα, προκειμένου το ηλεκτρονικό σύστημα να παρέχει μεν πρόσβαση στο ποσοστό αναπηρίας, αλλά όχι στους λόγους απόδοσής του. 
Η ίδια πρόβλεψη πρέπει να ισχύσει για κάθε χρήση των αποφάσεων των ΚΕ.Π.Α. με την έκδοση αποσπάσματος για κάθε νόμιμη χρήση μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, που θα αναγράφει αποκλειστικά και μόνο το ποσοστό αναπηρίας, εκτός συγκεκριμένων εξαιρέσεων.»
ΠΗΓΗ: MEDsin
Όπως βλέπετε, ο κάθε υπάλληλος, μπορεί να δει ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την υγεία μας, όπως και να κάνει (γιατί όχι;) ΕΜΠΟΡΙΟ με στοιχεία των ιατρικών φακέλων ΟΛΩΝ όσων περνούν από τα ΚΕΠΑ.
Δεν ξέρω Συνέλληνες αν καταλαβαίνετε το πόσο σοβαρό είναι αυτό, και το πόσο ΑΝΙΚΑΝΟ είναι το κράτος για να προστατέψει τις ζωές μας.
Δεν έχει να κάνει το θέμα μόνο με τους οροθετικούς, αλλά με ΟΛΟΥΣ τους χρόνια πάσχοντες οι οποίοι αυτή τη στιγμή αποτελούν «ανάγνωσμα για να περνά η ώρα» για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά και για άλλους πολλούς ΑΣΧΕΤΟΥΣ.
Για ΠΟΙΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ λοιπόν μιλάμε σε αυτή τη χώρα, όταν οι σχεδιαστές των μηχανισμών της φροντίζουν αυτό να γίνεται ΡΟΜΠΑ στον κάθε ΑΣΧΕΤΟ;
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 17 & 18 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ 17 & 18 ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER

Αισθητήρες Διχτυών για ΓΡ-ΓΡΙ SEINMASTER
Είναι το δίχτυ μου γύρω από τα ψάρια; Θα βρει το δίχτυ μου στο βυθό και θα πάθει ζημιά; Κατέβηκε το δίχτυ μου αρκετά βαθιά; Έχει ρεύματα που τραβάνε το δίχτυ κοντά ή μακριά;
Το σύστημα με αισθητήρες διχτυών SEINEMASTER, της Καναδικής εταιρίας NOTUS, δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και εξασφαλίζει ότι το δίχτυ είναι γύρω από τα ψάρια και σε σωστό βάθος, έτσι ώστε το καλάρισμά να έχει τη μέγιστη δυνατή απόδοση, αποφεύγοντας τις ζημιές στα εργαλεία του Γρι-Γρι.
Οι αισθητήρες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο δίχτυ στέλνουν ασύρματα τις πληροφορίες στο σκάφος. Το σύστημα SEINEMASTER λειτουργεί με την εξελιγμένη τεχνολογία Ping, που υπερέχει από όλα τα ανταγωνιστικά συστήματα γιατί οι πομποί δεν εκπέμπουν συνεχώς, αλλά ΜΟΝΟ όταν ερωτηθούν από τον ‘εγκέφαλο’ του συστήματος. Έτσι η διάρκεια ζωής των μπαταριών είναι πολύ μεγαλύτερη και αποκλείετε η πιθανότητα μπερδέματος με άλλο παρόμοιο σύστημα.
Επιπλέον στην περίπτωση που χάσουμε ένα πομπό, έχουμε τη δυνατότητα να τον αναζητήσουμε χωρίς βιασύνη, αφού μέχρι να πάμε κοντά και να τον αναζητήσουμε αυτός είναι σε κατάσταση STANDBY και δεν καταναλώνει μπαταρία.
Όταν η μπαταρία του πομπού χρειάζεται αλλαγή η διαδικασία είναι απλή και γίνεται από την εταιρία μας (δεν απαιτείται αποστολή του πομπού στο εργοστάσιο κατασκευής του στο εξωτερικό). Έτσι το κόστος και ο χρόνος συντήρησης είναι πολύ μειωμένοι.
Παρόλο που το SEINEMASTER είναι το πιο οικονομικό σύστημα της αγοράς, προσφέρει πολύ περισσότερες και μοναδικές πληροφορίες (όπως την απόσταση του μολυβιού από το σκάφος κλ.) που τα υπόλοιπα παλαιότερα συστήματα δεν πρόσφεραν. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι, ότι δεν χρειάζεται κανένα χειρισμό, αφού απλά παρακολουθούμε τις πληροφορίες που μας δίνονται από το σύστημα στην οθόνη.

Λεωφ. Αλίμου 85, 174 55 Άλιμος, Αθήνα / τ: 210 9966730, 210 9928128 / f: 210 9967847

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

BAOFENG UV-82

BAOFENG UV-82
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
NEO MHXANHMA UV-82 ΤΗΣ BAOFENG ME ΙΣΧΥ ΕΚΠΟΜΠΗΣ 7 WATT.
DUAL WATCH VHF/UHF
ΔΙΠΛΟ PRESS PTT ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΠΑΝΤΕΣ.
ΦΑΚΟΣ ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ STROBE
FM RADIO
ΔΥΝΑΤΟ AUDIO ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ BAOFENG.
MΠΑΤΑΡΙΑ 2800 ΜΑΗ
ΓΡΗΓΟΡΟ SCANNING

Το σύννεφο έφερε βροχή

Το σύννεφο έφερε βροχή (βασισμένο στο ομώνυμο τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι και ποίηση του Βαγγέλη Γκούφα). Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι 2 με CD
Συγγραφέας: Μάρω Θεοδωράκη
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: Με αφορμή ένα τραγούδι
Μουσική: Μάρω Θεοδωράκη
Ημερομηνία έκδοσης: 27 Οκτωβρίου 2010
Σχήμα: 21x29
Σελίδες: 40
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-6864-60-5
Μέρες τώρα ο Πλάτανος του μικρού χωριού παραπονιόταν για τη μοναξιά του, ενώ η γκρίνια του έφτανε μέχρι τΆ ανοιχτά τΆ ουρανού. Όλα όμως αλλάζουν όταν το συννεφάκι έρχεται και με τις σταγόνες του ανατρέπει όλη του τη ζωή. Ο Σπίθας, τα τρυγόνια, η πασχαλίτσα, ακόμα και η κυρία Σμαρώ είναι κάποιοι που θα εντυπωσιαστούν από την ομορφιά του πλατύφυλλου δέντρου. Ένα βιβλίο που μας θυμίζει ότι η φιλία, όταν είναι αληθινή, μπορεί και μας δυναμώνει. Το CD περιλαμβάνει την αφήγηση του παραμυθιού με μουσική υπόκρουση και την απαγγελία του ποιήματος απ τον Βαγγέλη Γκούφα ο οποίος πρόσθεσε και τους δυό τελευταίους στίχους που είχε¨"κόψει" ο Μάνος Χατζιδάκις για να μην χαρακτηριστεί το τραγούδι σε εκείνες τις δύσκολες εποχές πολιτικό!

ΚΘΒΕ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΘΕΡΙΝΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Έντεκα εβδομάδες γεμάτες θέατρο & παιχνίδι στο Ολοήμερο  Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι για παιδιά
 «Αυτό το Καλοκαίρι πάμε Διακοπές στο…  Θέατρο!»

Έντεκα εβδομάδες γεμάτες Θέατρο & Παιχνίδι περιμένουν  τους μικρούς μας φίλους (4-11 ετών) αυτό το καλοκαίρι στο ΚΘΒΕ, στο  Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι.
Από τις 21 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σας ταξιδεύει σ’ έναν κόσμο έκφρασης και φαντασίας όπου τα παιδιά μέσα από τις εικαστικές και παραστατικές τέχνες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους.
Αν είσαι παιδί 4-11 ετών και θέλεις να ταξιδέψεις σε πολιτείες αλλιώτικες και κόσμους μαγικούς, έλα στο Κ.Θ.Β.Ε., πάρε την κάρτα επιβίβασης και απόλαυσε το ταξίδι!
Με αφορμή παραστάσεις του Κ.Θ.Β.Ε. θα γνωρίσεις κλασικά και λαϊκά παραμύθια, έργα Ελλήνων δημιουργών, όπερα και θα ανακαλύψεις τη χαρά και τη δύναμη του ομαδικού παιχνιδιού.
Πρώτος προορισμός, η χώρα του Μορμόλη. Ρίξε μια ματιά στο πρόγραμμα, πάρε σειρά προτεραιότητας και δέσε τη ζώνη σου!

🎸Πακέτα Hλεκτρικής Kιθάρας...για Όλους!

✓ Δωρεάν Μεταφορικά  ✓ 2 Χρόνια Εγγύησ
Πακέτα Κιθάρας
Σετ αποτελούμενο από ηλεκτρική κιθάρα Yamaha και ενισχυτή Line 6
FENDER Squier Telecaster Affinity BSB & Frontman 15 Watt
FENDER Squier Stratocaster
FENDER Ηλεκτρική Κιθάρα Squier Stratocaster
STAGG eSurf 250 BK Πακέτο Ηλ.Κιθάρας

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟΣ ΨΟΦΟΓΙΩΡΓΟ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές


Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, σειρά: Χρονοταξιδευτές

 Μέσα από ένα ταξίδι στο χρόνο, οι Χρονοταξιδευτές φέρνουν τα παιδιά μας κοντά σε μεγάλες προσωπικότητες του παρελθόντος
καθιστώντας τες οικείες και γνώριμες, αγαπητές και πάνω από όλα ανθρώπινες, δίνοντάς τους το δικαίωμα και την ευκαιρία να τις κατανοήσουν, να τις αναλύσουν και γιατί όχι, να τις ερευνήσουν και ακόμα περισσότερο μέσα από δική τους πλέον πρωτοβουλία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το παιδί για να αγαπήσει κάτι, πρέπει πρώτα από όλα να το γνωρίσει και να οικειοποιηθεί χωρίς μηχανιστικούς και τυποποιημένους τρόπους.
  Οι Χρονοταξιδευτές είναι μία εξαιρετικά καινοτόμος σειρά των Εκδόσεων Ταξιδευτής που απευθύνεται σε νεαρούς αναγνώστες -μαθητές του Δημοτικού Σχολείου- και στοχεύει σε μια γνωριμία τους με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από ένα ελκυστικό ταξίδι στο παρελθόν. 
Θεόφιλος Χατζημιχαήλ
συγγραφέας: Καμαράτου - Γιαλλούση Ειρήνη
32 σελ.
ISBN 978-960-6748-34-9

Ας αρχίσει το καλοκαίρι!















8 αγαπημένες αυλές για καφέ και ποτό στο κέντρο της Αθήνας


8 αγαπημένες αυλές για καφέ και ποτό στο κέντρο της Αθήνας!