Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΡΙΣΗ – ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ



ΠΟΛΙΤΙΚΗ – ΚΡΙΣΗ – ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ
Και ενώ βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εκλογές, ενώ βλέπουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ από τις «ενημερωτικές» εκπομπές τον κάθε ΜΑΪΝΤΑΝΟ , πολιτικό η μη, να «αναλύει» την κατάσταση, και να μας τα κάνει τσουρέκια, ενώ βλέπουμε και ακούμε ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, να ζητούν ΞΑΝΑ την ψήφο μας, να ζητούν ακόμα μια «ευκαιρία» να ξανακυβερνήσουν (γιατί άραγε;), ενώ τους βλέπουμε και τους ακούμε να ισχυρίζονται ΟΛΟ ΘΡΑΣΟΣ πως «ορθά έπραξαν» και πως «ήμασταν έτοιμοι να βγούμε από την κρίση αν δεν…..», υπάρχει και η άλλη πλευρά, στην οποία ΚΑΝΕΙΣ δεν κάνει την παραμικρή αναφορά, ούτε εκείνοι που μας…. «ενημερώνουν» (κοροΐδα είναι; Αυτά δε λέγονται), αλλά ούτε και οι «σωτήρες» μας.

Είπα πως υπάρχει και η «άλλη» πλευρά, αν και υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ, όχι μια μόνο. Θα κάνω μια αναφορά ίσως στην πιο σοβαρή…..

Αν θυμάστε  ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, όταν μπήκαμε για τα καλά στη «κρίση», στη χώρα μας συνέβησαν πάρα πολλά άσχημα, καταστάσεις που μετέτρεψαν από τη μια στιγμή στην άλλη νοικοκυραίους σε ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ, παρθήκαν μέτρα (και καλά) για να σωθεί η χώρα, τα οποία μόνο τέτοιο αποτέλεσμα δεν είχαν, απεναντίας, την ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και την ανέχεια, έγιναν περικοπές σε ΟΛΑ, σε μισθούς, συντάξεις, ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, παντού, και το ΜΟΝΟ που κατάφεραν ΟΛΟΙ οι «σωτηρες» μας, ΕΙΝΑΙ να σπείρουν την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και την ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ στον κόσμο τον οποίο τον ΞΕΖΟΥΜΙΖΑΝ, και τον ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ κανονικά (επαναλαμβάνω, Όλοι εκείνοι που ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ζητούν την ψήφο μας).

Η «άλλη πλευρά» λοιπόν για την οποία θα μιλήσουμε, είναι οι ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ του κοσμάκη ελέω «μεταρρυθμίσεων και κρίσης»….

Για να δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο….
«Όταν η οικονομική κρίση σκοτώνει…

Δραματική αύξηση καταγράφει ο αριθμός των αυτοκτονιών την τελευταία 5ετία, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για μία από τις δραματικότερες εκφράσεις της κοινωνικής κρίσης.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, συγκριτικά με το 2010 (377), το 2013 οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 41,4% (533), ενώ το διάστημα 2012-2013 προκύπτει εκ νέου αύξηση των αυτοκτονιών της τάξης του 5% (508). Αν και σοκαριστικά τα στοιχεία, αναφέρονται μόνο στις επίσημα καταγεγραμμένες αυτοκτονίες.

“Στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες αυτών που καταγράφονται, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία για τις μη θανατηφόρες απόπειρες, οι οποίες εκτιμάται ότι είναι 15 – 20 φορές περισσότερες των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών. Οι 533 αυτοκτονίες που επίσημα καταγράφηκαν για το έτος 2013 συνεπάγονται, τουλάχιστον, 8.000 απόπειρες αυτοκτονίας” λέει στο Virus ο Άρης Βιόλατζης, ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας “Κλίμακα”.

Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ακόμα και σε χώρες με ιδιαίτερα αξιόπιστα συστήματα καταγραφής θανάτων, η αυτοκτονία συχνά μπορεί να καταγραφεί λανθασμένα ως ατύχημα, ή να αποδοθεί σε άλλο αίτιο θανάτου, διότι η καταγραφή μιας αυτοκτονίας είναι μία σύνθετη διαδικασία στην οποία εμπλέκονται πολλές διαφορετικές υπηρεσίες. Στην Ελλάδα η υποκαταγραφή των αυτοκτονιών θεωρείται δεδομένη και αποδίδεται είτε στη δυσκολία να εξακριβωθεί ότι όντως υπήρχε αυτοκτονική πρόθεση (όπως στην περίπτωση ενός ατυχήματος) είτε σε κοινωνικούς, θρησκευτικούς και άλλους λόγους.

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η αυτοκτονία είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο, το οποίο προφανώς απεικονίζει τις συνθήκες και το πλαίσιο στο οποίο ζει ο πληθυσμός.

“Οπωσδήποτε η οικονομική κρίση έχει επιφέρει αύξηση της αυτοκτονικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Από εκεί και ύστερα, η ανεργία είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας, πιο ισχυρός μάλιστα από τη μείωση του εισοδήματος” σημειώνει ο κ. Βιόλατζης, προσθέτοντας πως το 67% των αυτοκτονιών αφορούσαν ανθρώπους που ανήκαν στον οικονομικά ανενεργό πληθυσμό (άνεργοι).

Ωστόσο, οι αυτοκτονίες δεν είναι μόνο αποτέλεσμα της κοινωνικοοικονομικής κρίσης που πλήττει τον ελληνικό πληθυσμό. Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα μίας ψυχικής ασθένειας που δεν ρυθμίστηκε επιτυχώς. Δεν είναι μόνο αποτέλεσμα ιατρικής αμέλειας ή ανεπάρκειας των νοσοκομειακών δομών. Είναι, επίσης, αποτέλεσμα του εφησυχασμού, της ενοχής και του φόβου να αναγνωρίσουμε τι συμβαίνει δίπλα μας. Να αναγνωρίσουμε όλα εκείνα τα προειδοποιητικά σημάδια που «εκπέμπει» ένας άνθρωπος που σκέφτεται να αυτοκτονήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοχείρων ήταν άτομα που ζούσαν μοναχικά, εκτός οικογενειακού πλαισίου.

“Αν και η χώρα μας έχει χαμηλό δείκτη αυτοκτονικότητας σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, πρόκειται για ένα πρόβλημα δημόσιας υγείας το οποίο πάντοτε υπήρχε, ποτέ δεν κάναμε κάτι γι’ αυτό και τώρα έχει εκδηλωθεί σε  μεγάλο βαθμό” λέει ο κ. Βιόλατζης, τονίζοντας την ανάγκη σχεδιασμού και υλοποίησης ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.

Η ΚΛΙΜΑΚΑ έχει αναπτύξει ένα διευρυμένο δίκτυο πληροφόρησης (έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος, ΜΜΕ, συγγενείς αυτοχείρων, δίκτυο εθελοντών, κλήσεις στο 1018, γραφεία κηδειών, ιατροδικαστικές υπηρεσίες, καταστήματα κράτησης κ.λπ.), γεγονός το οποίο επιτρέπει στο επιστημονικό προσωπικό της να έχει μία σφαιρική άποψη για την έκταση του προβλήματος. Με βάσει την εμπειρία της, η ΚΛΙΜΑΚΑ έχει σχεδιάσει και προτείνει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης με τους εξής άξονες:

Στοχευμένες παρεμβάσεις σε ειδικές επαγγελματικές ομάδες.

Η διασφάλιση της αναγνώρισης των αυτοκαταστροφικών ατόμων.

Η παροχή εξειδικευμένης φροντίδας στα άτομα σε κίνδυνο αυτοκτονίας.

Αποτύπωση του οικονομικού Κόστους της Αυτοκτονίας.

Αναγνώριση των συνεπειών της αυτοκτονίας που υφίστανται οι επιζώντες και ενεργοποίηση του ρόλου τους
Καταγραφή Αυτοκτονιών.

Ο ουσιαστικός συντονισμός των υπαρχόντων παρόχων υπηρεσιών υγείας αλλά και των άλλων εμπλεκομένων στο ζήτημα επαγγελματικών ομάδων και κοινωνικών μερών.

Ανάσχεση του αντίκτυπου της οικονομικής ύφεσης στην αυτοκτονία.

Σχετικά με το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας

• Το 2014 η Γραμμή Παρέμβασης για την Αυτοκτονία δέχθηκε συνολικά 11.206 κλήσεις, 6.577 με αίτημα και 2.144 με σαφές αίτημα άμεσης παρέμβασης (εντάσσονται στην κατηγοριοποίηση της αυτοκαταστροφικής-αυτοκτονικής συμπεριφοράς).
• Το 2014 πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 3.300 ατομικές και ομαδικές θεραπευτικές στο πλαίσιο του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.
• Μέχρι τις 31/8/2015 έχουν πραγματοποιηθεί 2.730 ατομικές και ομαδικές θεραπευτικές στο πλαίσιο του Κέντρου για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας.
• Το 2014 λήφθηκαν 266 μηνύματα στην ηλεκτρονική διεύθυνση help@suicide-help.gr.
• Tο Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας έχει αναπτύξει συνεργασία με το facebook, το twitter και το tumblr, προκειμένου οι χρήστες να ενημερώνονται για τα στοιχεία επικοινωνίας του Κέντρου και να παραπέμπονται απευθείας στην 24ωρη Γραμμή 1018.»

ΠΗΓΗ: VIRUS.COM.GR
Το άρθρο αναφέρει και γενικότερα αίτια αυτοκτονιών πλην της «οικονομικής κρίσης», μόνο που ΟΛΟΙ θυμόμαστε τις ΧΙΛΙΑΔΕΣ αυτοκτονίες που έγιναν εν μέσω αυτής….. Θυμόμαστε ΟΛΟΙ το ΑΝΑΘΕΜΑ που ρίχναμε στους «σωτηρες» μας, αυτούς που ζητούν ΞΑΝΑ να τους ψηφίσουμε (για να μην ξεχνάμε κάποια πράγματα). Επίσης, θυμόμαστε τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ ιστορίες που αφορούσαν τους αυτόχειρες (από επιστολές που άφησαν, μαρτυρίες συγγενών και φίλων κλπ), και την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ των «εραστών αξιωμάτων» (βουλευτών, υπουργών, γραμματέων και Φαρισαίων). Σε λίγες μέρες θα μπούμε στο παραβάν με μια αγκαλιά ψηφοδέλτια, για να ψηφίσουμε…..

Είμαι πολύ περίεργος ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, για το ΤΙ θα σκεφτόμαστε εκείνη την ώρα, και ΤΙ θα βάλουμε στον φάκελο….. ΤΙ θα βγάλει τελικά η κάλπη;

Θα επανέλθω…..

Βασίλης Τσούγκαρης

Simrad Argus X-Band Radar

Simrad Argus X-Band Radar
Καινοτομία και εξέλιξη στην τεχνολογία του Radar
H Simrad παρουσιάζει τη νέα σειρά X-Band ΙΜΟ Radar ARGUS. Τα Radar ARGUS προσφέρουν τη μέγιστη δυνατή ικανότητα ανίχνευσης στόχων στην επιφάνεια της και χαρακτηρίζονται από την ευελιξία εγκατάστασής τους που τα κάνουν ιδανικά ακόμα και για μικρότερα ή και High-Speed σκάφη.

Κύρια χαρακτηριστικά
- Σχεδιασμένο να πληρεί τα standard IEC-62388 των radar πλοήγησης
- Πομποδέκτης 12 ή 25kW με 6’ ή 9’ πόδια κεραία
- Ευέλικτη εγκατάσταση με διακριτά μέρη ή stand alone ανάλογα με της περίσταση
- Ηλεκτρονικό modulator με τεχνολογία mosfet
- Magnetron 3ης γενιάς για μεγαλύτερη διάρκεια
- Low noise Amplifier το οποίο μειώνει συνολικά τον εκπεμπόμενο ήχο
- Λειτουργίες ελεγχόμενες από μικρο-υπολογιστή
- Σειριακή σύνδεση με τηλεμετρία και remote control για ρυθμίσεις
- Ενσωματωμένη λειτουργία self-test για την τροφοδοσία και τις ρυθμίσεις του modulator
- Αντικραδασμική κατασκευή για την αποφυγή πολλαπλών σαρώσεων
- Performance monitor
- Περιστροφή 40 ή 20 rpm
- Εύκολη plug & play εγκατάσταση
Στην ελληνική μυθολογία ο Άργος ο Πανόπτης ήταν τερατόμορφος γίγαντας, θρυλικός φρουρός της ερωμένης του Δία Ιούς. Ήταν γνωστός ως πανόπτης γιατί είχε εκατό μάτια διάσπαρτα σε όλο του το σώμα ώστε να βλέπει περιμετρικά και υποτίθεται ότι μόνο μερικά από τα μάτια «κοιμούνταν» σε κάθε στιγμή, ενώ πάντα θα υπήρχαν κάποια που θα έμεναν ανοικτά για να συνεχίζει το έργο του απρόσκοπτα. (πηγή: Wikipedia)
Το radar Simrad Argus πληρεί τους νέους κανονισμούς του IMO. Η αρθρωτή του σχεδίαση επιτρέπει την εγκατάστασή του είτε ως stand-alone λύση με pedestal είτε χωνευτό στην κονσόλα ως black-box. Στη βασική του έκδοση περιλαμβάνει λειτουργία Full ARPA, AIS, και ηλεκτρονικό interswitch για εγκατάσταση δύο μονάδων.
Το radar διατίθεται με τις παρακάτω επιλογές οθόνης: 19”, 23” και widescreen 27”, είτε με βάση επιτραπέζιας στήριξης, είτε χωνευτά στην κονσόλα ή σε stand-alone λύση.
Οθόνη Widescreen 26” παρουσίαση
- Τετράγωνο παράθυρο απεικόνισης radar PPI
- Ξεχωριστός τομέας πληροφοριών χωρίς να εμποδίζουν την εικόνα
- Δεύτερο παράθυρο απεικόνισης PPI, ρυθμιζόμενο αυτόνομα
- Δυνατότητα χρήσης του παράθυρου του δεύτερου PPI για κάμερα CCTV, Conning Display κτλ, χωρίς να επηρεάζονται τα IMO performance standards.
Οθόνες 19” και 23” παρουσίαση
- Τετράγωνο παράθυρο απεικόνισης radar PPI
- Ξεχωριστός τομέας πληροφοριών χωρίς να εμποδίζουν την εικόνα
- Αποθήκευση ρυθμίσεων χειριστή
- Επιλογή θέσης παρουσίασης του PPI από το χειριστή
Δημιουργώντας αντι-πειρατικό σύστημα
Το Simrad ARGUS περιλαμβάνει κάποια κρίσιμα χαρακτηριστικά τα οποία προσθέτουν στην ασφάλεια του σκάφους ή του πλοίου έναντι των πειρατικών επιθέσεων, αξιοποιώντας και τις δυνατότητες του Broadband Radar, το οποίο έχει πολύ κοντινή σάρωση και μηδενική εκπομπή. Οι πειρατικές επιθέσεις συνήθως εκτελούνται όταν τα πλοία κινούνται τη νύχτα και από πίσω ώστε να μη γίνονται αντιληπτές από τα radar πλοήγησης. Κατά κύριο λόγο πλησιάζουν με πολύ μικρά σκάφη τα οποία είναι πολύ δύσκολο να ανιχνευθούν μεταξύ των κυμάτων. Οι κεραίες των radar είναι συνήθως εγκατεστημένες μπροστά από τις καμινάδες με τη λογική της ανίχνευσης της πορείας του πλοίου προς τα εμπρός, καθώς επίσης και, λόγω του μεγέθους της κεραίας, δεν είναι δυνατή η εγκατάστασή τους σε στρατηγικά σημεία του πλοίου που θα επέτρεπαν καλύτερη ανίχνευση περιμετρικά του πλοίου.
Το Simrad Argus μπορεί να αξιοποιήσει τη χρήση δύο scanner, απεικονίζοντας και τις δύο λήψεις στην ίδια οθόνη, ώστε να υπάρχει περιμετρική κάλυψη του πλοίου. Επίσης, με το συνδυασμό του Broadband radar της Simrad, αποκτά ακόμη καλύτερη εικόνα του περιβάλλοντος αφού η λεπτομερέστατη απεικόνιση της πιο κοντινής περιμέτρου του πλοίου δεν θα αφήσει κανένα πλοιάριο χωρίς να εντοπιστεί. Και σε αυτήν την περίπτωση, το συμβατικό radar και το broadband εμφανίζονται στην ίδια οθόνη, και πάλι χωρίς να επηρεάζονται τα IMO performance standards.
Με τη χρήση του Broadband radar, επιτυγχάνεται ολοκληρωμένη σάρωση της περιμέτρου του πλοίου ή του σκάφους, καλύπτοντας τη «σκοτεινή» περιοχή κάλυψης του συμβατικού radar. Οι στόχοι μπορούν να ανιχνευτούν έως και σε 5 μέτρα απόσταση εξασφαλίζοντας ότι όλες οι πιθανές απειλές εντοπίζονται εγκαίρως.











ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ

Έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τον αγιασμό την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου στις 17:30 για το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ με στόχο όλα να είναι καλύτερα φέτος!!!
Μετά από μία πολύ έντονη δραστηριότητα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού μετά την ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΡΓΗ.
-Διοργάνωση της 1ης Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Μουδανιών σε συνεργασία με την Αυστριακή εταιρεία διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων TETRAKTYS με καθηγητές πιάνου και φωνητικής από το «University of music and performing art» της Βιέννης, πάνω σε Κλασική Pop και Jazz μουσική.

Η διάρκειά της από 11 έως 30 Ιουλίου με καθημερινά μαθήματα και τέσσερεις συναυλίες.
-Τρείς συναυλίες στις πλατείες των Μουδανιών Καλλικράτειας και Τρίγλιας στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Προποντίδας, καθώς και δύο συναυλίες στα beach bar Concha και Sueno.
-Μουσική επένδυση στην παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής της Κωνσταντίας Γέροντα με τίτλο «Εδώ γεννιέται και πεθάνει η Άνοιξη» στην παραλία του εστιατορίου «Καπηλειό». Jazz μουσική από τον Αντώνη Φωτιάδη που “αγκάλιασε ποιήματα, θάλασσα και ηλιοβασίλεμα” με το σαξόφωνό του,
-Τέλος το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ είχε και διακρίσεις στο 3ο Camp χορού που έγινε 19 με 26 Αυγούστου στην κατασκήνωση «Γλάροι» στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής όπου οι μαθήτριες Ιφιγένεια Τουμπέκη, Μαίρη Τσόγια, Ιωάννα Αθανασιάδου και Βιβή Σαρόγλου κέρδισαν Υποτροφίες και δωρεάν μαθήματα σε κλασικό χορό και Hip Hop.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ εύχεται σε όλυς τους μαθητές του, αλλά και σε όλους τους μαθητές και φοιτητές υγεία και μια πολύ δημιουργική καινούργια σχολική χρονιά!!!!
http://kentrotexnissynthesi.blogspot.gr/
https://www.facebook.com/kentrotexnissynthesi

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND - ΑΠΟ ΤΟ RADIO ELEKTRON

Alinco DR-638HE VHF/UHF FULL DUBLEX CROSS BAND


ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΠΟΜΠΟΔΕΚΤΗΣ ALINCO MOBILE DR-638HE V/U ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ FULL DUBLEX ΚΑΙ CROSS BAND REPEATER ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΤΗ. ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ MIL-STD-810G ΓΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ.
ΕΝΑ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ALINCO. ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ.
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2W ΗΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ.
50WATT ΣΤΑ VHF ΚΑΙ 40WATT ΣΤΑ UHF ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΙΣΧΥΟΣ



Frequency range TX (transmitter)


  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Frequency range RX (receiver)


  • 144-145 / 430-440 MHz (expandable)
  • Transmission power


  • 50W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • 40W / 25W / 10W / 5W (VHF)
  • Modes


  • FM (TX / RX)
  • AM (RX only)
  • Channel spacing


  • 2.5 / 5 / 25.6 / 10 / 12.5 / 15/20/25/30/50 kHz
  • Memory channels


  • 758
  • Key Features
    • Display and keypad with backlight, various colors available
    • Schmallband / broadband operation selectable (Wide / Narrow)
    • Integrated duplexer
    • various scan modes (incl. CTCCS & DCS Scan, Dual Watch, etc.)
    • Front control panel removable and sold mountable (EDS-28 option)
    • numerous selective process integrated (2-tone / 5 Tone / CTCSS / DCS / DTMF)
    • Selectable ring tone 1000 Hz / 1450 Hz / 1750 Hz / 2100 Hz
    • programmable repeater offset
    • Voice compander
    • alphanumeric marking of memory locations
    • Keyboard lock programmable
    • programmable via PC
    • Cloning function
    • Theft alarm function
    • Display of the operating voltage in the display
    • Monitor function
    • APO function
    • Time-Out Timer function
    • BCLO function
    • Password function
    • Reset function
    • two jacks (3.5mm) for external speakers (mono or stereo possible)
    Microphone connector


  • 8-pin
  • Antenna connector


  • PL-259 connector
  • Power supply


  • 13.8 VDC +/- 15%
  • Dimensions in mm (WxHxD)


  • 139 x 40 x 212
  • Weight


  • approximately 1.14 kg
  • Η γοργόνα του φεγγαριού (με CD)

    Η γοργόνα του φεγγαριού (με CD)
    Συγγραφέας: Αλέξανδρος Ζαχαρέας
    Σειρά: Θέατρο για παιδιά
    Μουσική: Αλέξανδρος Ζαχαρέας
    Ημερομηνία έκδοσης: 1-Οκτωβρίου 2008
    Σχήμα: 17Χ24
    Σελίδες: 96
    Εξώφυλλο: Μαλακό
    ISBN: 978-960-6638-91-6
    Αν έχετε ακούσει τον ήχο της θάλασσας μέσα σΆ ένα κοχύλι, αν σας είπαν να κάνετε μια ευχή όταν δείτε στον ουρανό να πέφτει το βράδυ ένα αστέρι, κι ακόμα αν πιστεύετε στα όνειρα, τότε σίγουρα τούτη η ευφάνταστη ιστοριούλα που θα διαβάσετε θα σας κάνει να χαμογελάσετε, να διασκεδάσετε, ακόμη-ακόμη και να πιστέψετε πως κάπου μπορεί να υπήρξαν γοργόνες. Το βέβαιο είναι πως, όταν θέλεις κάτι πολύ και πιστεύεις σΆ αυτό, πάντα κάτι θα γίνει… και θα το πετύχεις. Καλή ανάγνωση!

    Καλή Μουσική Χρονιά!!!


    YDP-142B Μαύρο Ηλεκτρικό Πιάνο
    • 88 πλήκτρα.
    • Κλαβιέ Yamaha Graded Hammer Standard.
    • Σύνδεση USB και 128 νότες πολυφωνία.
    • Ηχεία 2 x 6W.
    • Δυνατότητα ηχογράφησης.
    • Διαστάσεις: 135,7 x 81,5 x 42,2 cm.
    • Βάρος: 38 κιλά.
    Διαθέσιμο & σε Rosewood
    & σε Cherry χρώμα.

     

    PSR-E353 Αρμόνιο
    • 61 πλήκτρα.
    • Δυναμικό Κλαβιέ.
    • Με 543 ήχους.
    • Ηχεία 2 x 2,5W.
    • 32 νότες πολυφωνία.
    • Transpose /Tuning.
    • MIDI.
    • Διαστάσεις: 94,5 x 12,2 x 36,8 cm.
    • Βάρος: 4,4 κιλά.

     
    Κλασική κιθάρα 4/4 με πάνω καπάκι από Έλατο, κάτω & πλαϊνά καπάκι από Meranti, ταστιέρα από Rosewood, μπράτσο Nato και γέφυρα από Rosewood.
    Το Μοντέλο C-40II της Yamaha είναι ιδανικό για μελέτη με ισορροπημένο ήχο και άρτια ποιότητα κατασκευής.
    Κλασική Κιθάρα 4/4 με μασίφ καπάκι από κέδρο ή κόκκινο κέδρο, ταστιέρα από Ινδικό παλίσανδρο, πάνω καπάκι από μασίφ γερμανικό έλατο, κάτω & πλαϊνά καπάκια από μαόνι και μπράτσο από Rosewood.

    ♪ Lifestyle ακουστικά ιδανικά για smartphones ♪

    Y 50 | Lifestyle ακουστικά ιδανικά για smartphones
    Τα ακουστικά Y 50 της AKG είναι κλειστού τύπου για ακουστική απομόνωση του περιβάλλοντος θορύβου, με αποτέλεσμα το πεντακάθαρο ακουστικό αποτέλεσμα (16Hz-24KHz,115db SPL/V,32 Ohm).
    Σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο in-line μικρόφωνο για χρήση με φορητές συσκευές και smartphones, αλλά και την 3D Axis τεχνολογία της AKG για τέλεια φυσική προσαρμογή και το μακρύ αποσπώμενο καλώδιο 1.2μ, αποτελεί το ιδανικό ακουστικό για όσους αναζητούν ακουστική ποιότητα και εξαιρετικό σχεδιασμό (διατίθεται σε 4 μοναδικά χρώματα, μαύρο, κόκκινο, μπλε και κίτρινο.
    Τα ακουστικά διαθέτουν θήκη μεταφοράς και adaptor connector 3,5 – 6, 3mm και ζυγίζουν μόλις 190 gr!
    «Tα ακουστικά Υ 50 διακρίθηκαν το 2014 με το βραβείο του »καλύτερου φορητού ακουστικού ON EAR» – περιοδικό WHAT HIFI
    Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα ακουστικά Y 50, κάντε κλικ στους ακόλουθους συνδέσμους:
    AKG Y 50 Χρώμα Μαύρο
    AKG Υ 50 Χρώμα Κόκκινο
    AKG Y 50 Χρώμα Μπλε
    AKG Y 50 Χρώμα Κίτρινο 
    Διεύθυνση:
    Κεντρικά Γραφεία Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62 Fax: 210 3845755

    Όλα όσα αγαπήσατε την εβδομάδα που μας πέρασε.

    ArtTravel
    Σε περίπτωση που σας ξέφυγαν.
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​1
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​2
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​3
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​4
    ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

    10 υπέροχα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι από όλο τον κόσμο.

    10 υπέροχα ζαχαροπλαστεία και φούρνοι από όλο τον κόσμο.

     Ανακαλύψτε τα.

    Σημειώστε...