Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Μια καθυστερημένη συγγνώμη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣΜε καθυστέρηση πολλών ημερών, η «συγγνώμη» της κυβέρνησης ακούστηκε τελικά χτες στη Βουλή, από τα χείλη του υφυπουργού Εσωτερικών.
O Π. Χηνοφώτης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το χαμό του 15χρονου Αλέξη, ξεκινώντας, όπως ο ίδιος είπε, από το γεγονός ότι η συγγνώμη αυτή δεν ακούστηκε ποτέ από τα χείλη του ειδικού φρουρού που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Δυστυχώς, επειδή δεν συνέβη από πλευράς του κατηγορουμένου... ζητώ εγώ συγγνώμη με παρρησία, ευθέως γι αυτό το οποίο συνέβη και αυτό αντικατοπτρίζει τα πραγματικά μου συναισθήματα», είπε.
«Εχω την αίσθηση ότι ήρθε λίγο αργά», παρατήρησε με λύπη ο βουλευτής του ΠΑΣOΚ, Κ. Βρεττός, του οποίου η επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την απαγόρευση οπλοφορίας αστυνομικών, όταν δεν απαιτείται η χρήση του όπλου, έγινε η αφορμή για νέο κύκλο αντιπαραθέσεων στην Oλομέλεια της Βουλής, σχετικά με τη δολοφονία του 15χρονου. Προσαρμογές
Πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε προσαρμογές σχετικά με τη χρήση των αστυνομικών όπλων και τακτικότερη υγειονομική εξέταση του προσωπικού της ΕΛΑΣ, καθώς και την εκπαίδευση για να εξασφαλίζεται η σωματική και ψυχική καταλληλότητα των αστυνομικών.
Εντούτοις, ο βουλευτής του ΠΑΣOΚ απέδωσε προσωπικές ευθύνες στον κ. Χηνοφώτη για τη δολοφονία του νεαρού, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να επιμείνει στην παραίτησή του.
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της άλλης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑOΣ Α. Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως το υπουργείο Εσωτερικών πως έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην επέμβουν στα επεισόδια.
«Σας καλώ να το αποδείξετε», απάντησε ο κ. Χηνοφώτης, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ “Λουκέτο” έως το πρώτο εξάμηνο του 2009

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΗ δυσάρεστη προοπτική επιβολής προστίμων για τη χώρα μας μπορεί να απομακρυνθεί, διότι οι εταίροι μας στην Ευρώπη είδαν ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων”, τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος, μιλώντας χθες το πρωί σε ημερίδα για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων. Της Στελίνας Μαργαριτίδου Στο ίδιο μήκος κύματος ο επίτιμος πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Inten-Synergy” Γιώργος Κρεμλής δήλωσε στη “Μ” ότι “υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην επιβληθούν πρόστιμα στην Ελλάδα, αφού μάλιστα καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να κλείσουν όλες οι χωματερές μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2009”.
Μιλώντας για την ανοιχτή πληγή των χωματερών ο κ. Νάκος τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2008 θα υπάρχουν 450 ανεξέλεγκτες χωματερές από τις συνολικά 3.000 που είχαν καταγραφεί μόλις μία πενταετία πριν.
Ήδη 41 χώροι υγειονομικής ταφής αυτή την περίοδο δημοπρατούνται, ενώ για επτά περιπτώσεις σε όλη τη χώρα δεν έχει γίνει τίποτε.
Όπως εξήγησε ο κ. Νάκος, “στη Μαυροράχη, στην Ημαθία, στη Δυτική Μακεδονία και στην Αχαΐα θα γίνουν εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων...
Η μετεξέλιξη των ΧΥΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα προβλέπει ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με χώρους διάθεσής τους, μονάδες ανακύκλωσης και προγράμματα επεξεργασίας”, εξήγησε.
Ο κ. Γιάννης Αντωνόπουλος, πρόεδρος του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Νόησις, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης, δήλωσε ότι “η διαχείριση αποβλήτων στην Ελλάδα δεν έχει παρελθόν, αλλά έχει μέλλον”, ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μανόλης Λαμτζίδης προανήγγειλε τη δημιουργία ενός παρατηρητηρίου για τη διαχείριση απορριμμάτων.
Στη συνέχεια ο κ. Γιώργος Κρεμλής, ο οποίος διαθέτει ιδιαίτερα μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα, αναφερόμενος στο νομικό πλαίσιο της Ευρώπης στη διαχείριση στερεών απορριμμάτων τόνισε ότι ο στόχος είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που φθάνουν για επεξεργασία στους ΧΥΤΥ.
Στην Ελλάδα και στην Πολωνία φθάνει στους ΧΥΤΑ το 80%-90% των απορριμμάτων, ενώ στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, όπως στη Γαλλία και στη Γερμανία ανακυκλώνεται ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των απορριμμάτων.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ
Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά με την πώληση των κρατικής ιδιοκτησίας Mεταλλείων Κασσάνδρας έναντι μόνο 11 εκατ. ευρώ στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και αποφάσισε χθες να κινήσει έρευνα σε βάθος.
Τον Ιούλιο του 2007, η Επιτροπή έλαβε καταγγελία βάσει της οποίας ήδη από το 2003 η Ελλάδα είχε χορηγήσει παράνομες ενισχύσεις στη μεταλλευτική εταιρία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. στο πλαίσιο της πώλησης των κρατικής ιδιοκτησίας Μεταλλείων Κασσάνδρας που παράγουν χρυσό και χαλκό έναντι 11 εκατ. ευρώ.
Η Επιτροπή κατέληξε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Ελλάδα πώλησε τα Μεταλλεία Κασσάνδρας χωρίς ανοικτή, διαφανή και άνευ όρων διαδικασία υποβολής προσφορών σε τιμή πολύ κατώτερη της αγοραίας.
Τον Ιούνιο του 2004, έξι μόλις μήνες μετά τη συναλλαγή αυτή, μια διεθνής εταιρία παροχής συμβουλών στον μεταλλευτικό κλάδο υπολόγισε την αγοραία αξία των Μεταλλείων Κασσάνδρας σε 408 εκατ. ευρώ, δηλαδή πάνω από τριάντα πέντε φορές μεγαλύτερη της τιμής πώλησης των μεταλλείων.
Επιπλέον, η σύμβαση πώλησης περιελάμβανε φοροαπαλλαγή και μείωση των διαφόρων νομικών αμοιβών υπέρ της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. Βάσει των κοινοτικών κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις, οι παρεμβάσεις του Δημοσίου σε εταιρίες που ασκούν οικονομική δραστηριότητα μπορεί να θεωρηθούν ελεύθερες ενισχύσεων εφόσον πραγματοποιούνται υπό όρους αποδεκτούς για έναν ιδιωτικό φορέα που ενεργεί βάσει των κανόνων της αγοράς (αρχή του επενδυτή της οικονομίας της αγοράς).
Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της επίσημης διαδικασίας έρευνας, η Επιτροπή θα ελέγξει κατά πόσο το Δημόσιο ενήργησε ως πωλητής της οικονομίας της αγοράς στο πλαίσιο της πώλησης των Μεταλλείων Κασσάνδρας.
Σχολιάζοντας την απόφαση, η αρμόδια για τον ανταγωνισμό επίτροπος Νέλι Κρος δήλωσε: «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν χορηγήθηκε κάποιο κρυφό πλεονέκτημα στην Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. σε βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων και ότι η Ελλάδα ενέργησε όπως θα ενεργούσε κάθε άλλος ιδιώτης πωλητής σε σχέση με την πώληση των υπόψη περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου». Πηγή: express.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Η εκδίκαση της αγωγής των κατοίκων της Ουρανούπολης εναντίον της Μονής Βατοπεδίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης και θα συνεχιστεί την Παρασκευή με τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων.
Πρόκειται για την αγωγή που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι της Ουρανούπολης και ο δήμος Τρίγλιας και με την οποία ζητούν την ακύρωση των συμβολαιογραφικών πράξεων που ανταλλάσσει τη Λίμνη Βιστωνίδα με εκτάσεις 8.600 στρεμμάτων που βρίσκονται στο δάσος της Ουρανούπολης και άλλες εντός των ορίων του Δήμου Τριγλίας.
Εκατό περίπου κάτοικοι από την Ουρανούπολη βρέθηκαν στην εκδίκαση της αγωγής στην Ξάνθη και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για τις μεθοδεύσεις της Μονής Βατοπεδίου στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Ουρανούπολης Τρύφων Μίτιντζης σχολίασε ότι αυτή τη φορά η παρουσία του Δημοσίου στο δικαστήριο ήταν ουσιαστική, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι εκτάσεις θα επιστραφούν τελικά στους κατοίκους.
Όπως επεσήμαναν έγκριτοι νομικοί η αγωγή μπορεί να αφορά στην ακύρωση των συμβολαίων ανταλλαγών που υπεγράφησαν μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου, αλλά ουσιαστικά κατά την εκδίκαση, το Δικαστήριο εισέρχεται στην ουσία του ζητήματος της κυριότητας της Μονής επί της Λίμνης Βιστωνίδας. Ιδιαίτερα αιχμηροί ήταν στις δηλώσεις τους οι τρεις βουλευτές που παρέστησαν στο πολυμελές Πρωτοδικείο της Ξάνθης.
Ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας σημείωσε ότι η Κυβέρνηση δεν έχει την ευαισθησία να λύσει το θέμα, αλλά τελικά το Μέγαρο Μαξίμου έχει γίνει Μετόχι της Μονής Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με τον κύριο Δριβελέγκα «όλο το σχέδιο των ανταλλαγών εμπνεύστηκε, σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε από την κυβέρνηση. Αναμένουμε ότι το Δικαστήριο της Ξάνθης θα δώσει τη λύση για το σοβαρό πρόβλημα.
Είναι ενδεικτικό ότι οι ορκωτοί εκτιμητές υπολογισαν τη συγκεκριμένα έκταση του Δάσους Ουρανούπολης σε 1 εκατομμύριο ευρώ, ο τοπικός έφορος το εκτίμησε την εμπορική αξία σε 180 εκατομμύρια ευρώ ενώ η πραγματική του δάσους αξία ανέρχεται σε 600 εκατομμύρια ευρώ».
Τη διαπίστωση ότι μέχρι στιγμής και παρά τον τεράστιο θόρυβο, η κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε οποιαδήποτε ακύρωση νομικής πράξης γύρω από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου και ότι η Μονή συνεχίζει να κατέχει χρήματα και εκτάσεις, έκανε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης , μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής και εκ των πρωταιτίων της αποκάλυψης της υπόθεσης, Γιώργος Πεταλωτής.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδου σημείωσε στις δηλώσεις της:
«Θεωρούμε απαράδεκτο μια έκταση που ανήκει στον ελληνικό λαό να την παίρνει με τέτοιο τρόπο η Μονή Βατοπεδίου.
Είναι μία από τις υποθέσεις που θεωρούμε παράτυπες και περιμένουμε από την Εξεταστική Επιτροπή τη Δευτέρα με το πόρισμά της να αποδώσει τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες της υπόθεσης εκεί που αναλογούν». halkidikinews- xanthpress

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ infognomonpolitics Φίλοι μου, ας αναλογιστούμε λίγο... Δημοσιεύουμε σχόλιο του φίλου του ιστολογίου μας, Ελευθερίου Β. Φίλοι μου, ας αναλογιστούμε λίγο την εξέλιξη των γεγονότων και ας μην «σπάζει» το ηθικό μας τόσο εύκολα.
Ας μη ψάξουμε ακόμα για να μοιράσουμε τις ευθύνες.
Τώρα όμως είναι ώρα να μιλήσουμε για την «αποδομητική» ιδεολογία που πλασάρεται με πρωτοφανή ένταση την τελευταία δεκαετία.
Είναι επίσης καιρός να δούμε και ποιες ήταν οι αντιδράσεις του απλού κόσμου στον κίνδυνο.
Υπήρξαν σημάδια αυτό-οργάνωσης;
Υπήρξαν άνθρωποι που αναρωτήθηκαν μα ποιοι είναι όλοι αυτοί που καίνε και καταστρέφουν;
Υπήρξαν άνθρωποι που αναρωτιόντουσαν μα γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι κλέβουν;
Υπήρξαν πολλοί που αναρωτιόντουσαν μα υπάρχουν τόσοι πολλοί ξένοι που είναι έτοιμοι να κάνουν κακό ανεξέλεγκτα και μάλιστα σε μια «εύκολη» κρίση;
Τι θα γίνει σε ένα πόλεμο;
Πρέπει να ανοίξουμε συζητήσεις που θα φέρουν νέες πολιτικές.
Πρέπει να απαιτήσουμε από τις ηγεσίες μας από τον ξύλινο καταγγελτικό λόγο που φέρνει τη βία να περάσουμε σε ένα εποικοδομητικό λόγο που θα φέρει νέο αέρα στην χώρα.
Είναι αδύνατο να ανεχτούμε αυτό το συνεχές σφυροκόπημα σκανδάλων «φούσκα» χωρίς ουδεμία πολιτική πρόταση.
Εν πολλοίς το «συμμάζεμα» της κατάστασης δεν έγινε από την καταστολή που δεν υπήρξε αλλά από τον φόβο των υποκινούντων ότι αν οδηγήσουν στα άκρα τα πράγματα θα χάσουν κάθε έλεγχο γιατί υπήρξε ξεκάθαρη κοινωνική αντίδραση στη βία.
Και αυτό γιατί υπήρξε αυτό-οργάνωση του κόσμου.
Πολλοί βιάζονται να εκτοξεύσουν χαρακτηρισμούς «ακροδεξιός» ή «παρακρατικός».
Αν συνεχίσουν να το κάνουν χωρίς να ενσκήπτουν στα προβλήματα στο τέλος θα τους βρει αυτό που απεύχονται.
Δυστυχώς γι’ αυτούς που φορούν τις ιδεολογικές τους παρωπίδες ο λαός στην Ελλάδα έχει ένα σχετικά καλό επίπεδο ζωής και δεν έχει καμιά διάθεση να το θυσιάσει στο όνομα καμιάς ιδεολογίας και κανενός πολιτικού προσώπου που παίζει εκτός των κανόνων της Δημοκρατίας μας.
Αυτό είναι πλέον αποδεδειγμένο.
Είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε το κράτος μας γιατί μας παρέχει την ασφάλεια που είναι απαραίτητη στην ζωή μας.
Αν υπάρχουν χώροι ή πολιτικοί που βάζουν την προσωπική τους ανέλιξη ή τις ιδεοληψίες τους πάνω από το συμφέρον του κράτους θα λογοδοτήσουν στην ιστορία αλλά πρώτα θα εισπράξουν την χλεύη και την κατακραυγή στην κάλπη.
Τίποτα δεν είναι χαμένο.
Τίποτα δεν δείχνει ότι η ψυχή του έλληνα έχει πεθάνει.
Ίσα, ίσα που αυτά ακριβώς τα επεισόδια έδηξαν ότι είμαστε ακόμα εδώ και είμαστε ακόμα δυνατοί.
Μπορούμε να παλέψουμε.
Όλοι μαζί.
Ελευθέριος Β.
Διαβάστε πολλά περισσότερα κάνοντας κλίκ εδώ.

Στο Καρφί του Σαββατοκύριακου , Σάββατο 13 Δεκεμβρίου - Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 392 ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 TO ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Επικίνδυνα ανίκανος ο πρωθυπουργός Το καλοκαίρι του 2007 κυκλοφορήσαμε με κεντρικό θέμα τη λέξη «Ουστ»! Ήταν αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, που έδειξαν την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης Καραμανλή να αντιμετωπίσει έκτακτες καταστάσεις. Όπως εξηγούσαμε στην πρώτη σελίδα, είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσουν οι γαλάζιοι μαθητευόμενοι μάγοι από την εξουσία. Να τους μαυρίσει ο κόσμος, επειδή κάψανε, κοροϊδέψανε, κουκουλώσανε, φάγανε! Σελ.2 ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ Δεν πάει άλλο, έπιασε πάτο και πέφτει Απομονωμένος και σε αδιέξοδο μονοπάτι πορεύεται ο πρωθυπουργός μετά το φόνο του Αλέξανδρου και την καταστροφή στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων. Η κρίση που σοβούσε ήδη πριν από το μακελειό, τώρα γιγαντώνεται και η έκκληση τόσο των κορυφαίων υπουργών όσο και ακόμα και του σκληρού πυρήνα της παράταξης να πάρει μέτρα και πρωτοβουλίες πέφτουν προς το παρόν στο κενό. Η δημοτικότητα του Κ. Καραμανλή, του άλλοτε πολύτιμου πολιτικού κεφαλαίου της Ν.Δ., πέφτει μαζί με τα ποσοστά του κόμματος και η επόμενη μέρα είναι νεφελώδης. Σελ. 12 και Σελ. 13 ΣΚΛΗΡΑ ΛΟΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Τα ’χει χαμένα… Όπως αποκαλύπτεται, τα Εξάρχεια ευνοούν τον τσαμπουκά των πιστολέρο. «Μην ακούτε ότι το περιστατικό της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου είναι μεμονωμένο», έλεγαν όσοι ξέρουν. «Στα Εξάρχεια έβγαιναν συχνά όπλα από τους αστυνομικούς και τους ειδικούς φρουρούς για εκφοβισμό των αντιεξουσιαστών. Μερικοί πυροβολούσαν μάλιστα με τα δικά τους όπλα, που τα είχαν ως υπηρεσιακά. Όμως, δεν υπήρχε έλεγχος στις σφαίρες από τους υπευθύνους του Αστυνομικού Τμήματος. Έτσι, αν δεν δήλωνε ο αστυνομικός τον πυροβολισμό ή κάποιος δεν άκουγε το… μπαμ, το περιστατικό εξαφανιζόταν». Οι εκμυστηρεύσεις αξιωματικού της ΕΛΑΣ, που γνωρίζει τα μυστικά της πλατείας, δείχνει πώς φτάσαμε στο θάνατο του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Σελ. 15 Ο ΚΟΥΓΙΑΣ «ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ» ΤΟ… ΘΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ Η διπλή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου Αν αποδειχθεί ότι η πρώτη σφαίρα που βρήκε τον Αλέξη στο στήθος ήταν από… εξοστρακισμό, η δεύτερη είχε στόχο τη μνήμη του. Πιθανόν ο πιστολέρο ειδικός φρουρός να μην έχει μάθει ότι η προσβολή νεκρού αποτελεί από την αρχαιότητα ύβρη, αλλά ο «γνωστός ποινικολόγος» Αλέξης Κούγιας, που συνέταξε το απολογητικό υπόμνημα του πελάτη του, όφειλε να είναι πιο προσεκτικός απέναντι σε ένα αθώο θύμα που βρέθηκε κάτω από το χώμα στα 15 του. Αντίθετα, προκάλεσε βάναυσα το δημόσιο αίσθημα και τελικά δεν ωφέλησε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, αφού ακόμα κι ο υπουργός Εσωτερικών, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα του κατηγορουμένου και τις πραγματικές συνθήκες της τραγωδίας, μίλησε απερίφραστα περί δολοφονίας μέσα στη Βουλή! Σελ. 18 και Σελ. 19 ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Τι είπε στους συναδέλφους του μετά το φονικό Η στάση του κατηγορουμένου και ο τρόπος με τον οποίο απολογήθηκε σχολιάστηκαν και από τον Δημήτρη Τσοβόλα, δικηγόρο της οικογένειας του 15χρονου Αλέξανδρου. «Πυροβολούν τον πυροβοληθέντα Αλέξη με τρόπο όχι έντιμο και σωστό. Προκαλούν στην κοινωνία και τη Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη όμως θα αποδοθεί, ό,τι και αν κάνουν οι κατηγορούμενοι για να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Χρέος του κάθε κατηγορουμένου, ειδικά όταν δολοφονείται ένα νέο παιδί, πρώτα από όλα για λόγους έστω τακτικής, είναι να ζητήσει συγγνώμη, έστω και εικονικά. Εδώ όμως έγινε το αντίθετο», είπε ο κ. Τσοβόλας, ζητώντας παράλληλα από τον ανακριτή να διατάξει βλητική έρευνα αλλά και αυτοψία στο σημείο που δολοφονήθηκε ο νεαρός. Σελ. 20 και Σελ. 53 στο πέταλο Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για το δολοφόνο του παιδιού Επαμεινώνδα Κορκονέα, αλλά και για τον υπερασπιστή του, Αλέξη Κούγια. Ξέρουμε ότι του αρέσει το βρίσιμο του Κούγια. Το απολαμβάνει να τον βρίζουν και να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα. Εμείς δεν θα του κάνουμε τη χάρη να ασχοληθούμε πολύ μαζί του. Όμως έχουμε ένα ερώτημα, επειδή είναι και εκείνος πατέρας. Όταν έκατσε και έγραφε το απολογητικό υπόμνημα για αυτό το αγοράκι που έχασε με αυτό τον άδικο τρόπο τη ζωή του, σκεφτόταν καθόλου το δικό του γιο; Κρίμα, Αλέξη! Σελ. 71 στο πέταλο Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό. Σε Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας η δασκάλα της πέμπτης Δημοτικού λέει στα παιδάκια ότι θα φύγει στις 12 το μεσημέρι γιατί θα πάει στο Σύνταγμα να πετάξει μολότοφ. Ένα κοριτσάκι με έκδηλη αγωνία την παρακαλάει: «Κυρία, ο μπαμπάς μου είναι αστυνομικός. Μην τον χτυπήσετε. Είναι καλός άνθρωπος». Δεν ξέρουμε πώς ένιωσε η δασκάλα. Εμείς ανατριχιάσαμε. Σελ. 72

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣΑναβολή εγκαινίων των εκδόσεων «Πελασγός»
Αγαπητοί φίλοι, Την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008, του Αγίου Ελευθερίου, είχα προγραμματίσει να πραγματοποιήσω τα εγκαίνια του βιβλιοπωλείου μου, 6 μήνες μετά από την ολοσχερή καταστροφή που υποστήκαμε από την επίθεση ανελεύθερων ατόμων στις 5 Ιουνίου.
Πιστεύω στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των ιδεών γι’ αυτό διάλεξα την ημέρα του Αγίου Ελευθερίου.
Ο κύριος λόγος για τα εγκαίνια αυτά ήταν για να μπορέσω να πω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους εκείνους που στάθηκαν τους 6 αυτούς δύσκολους μήνες στο πλευρό μου.
Για τον λόγω αυτό ονόμασα το βιβλιοπωλείο «Η αλληλεγγύη των φίλων».
Η πρωτόγνωρη κοινωνική αναταραχή των τελευταίων ημερών, δεν μου επιτρέπει να θέσω σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα όλων εκείνων των καλών φίλων και ελευθέρων πολιτών που θα ερχόντουσαν, παρά τους κινδύνους, να χαρούν μαζί μου, τον καλό και τίμιο αγώνα.
Για τον λόγο αυτό, δεν θα γίνουν τα εγκαίνια.
Τους φίλους μου θα τους τιμήσω με την ΠΙΣΤΗ μου. Ιωάννης Χρ. Γιαννάκενας