Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Μια καθυστερημένη συγγνώμη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣΜε καθυστέρηση πολλών ημερών, η «συγγνώμη» της κυβέρνησης ακούστηκε τελικά χτες στη Βουλή, από τα χείλη του υφυπουργού Εσωτερικών.
O Π. Χηνοφώτης ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το χαμό του 15χρονου Αλέξη, ξεκινώντας, όπως ο ίδιος είπε, από το γεγονός ότι η συγγνώμη αυτή δεν ακούστηκε ποτέ από τα χείλη του ειδικού φρουρού που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. «Δυστυχώς, επειδή δεν συνέβη από πλευράς του κατηγορουμένου... ζητώ εγώ συγγνώμη με παρρησία, ευθέως γι αυτό το οποίο συνέβη και αυτό αντικατοπτρίζει τα πραγματικά μου συναισθήματα», είπε.
«Εχω την αίσθηση ότι ήρθε λίγο αργά», παρατήρησε με λύπη ο βουλευτής του ΠΑΣOΚ, Κ. Βρεττός, του οποίου η επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την απαγόρευση οπλοφορίας αστυνομικών, όταν δεν απαιτείται η χρήση του όπλου, έγινε η αφορμή για νέο κύκλο αντιπαραθέσεων στην Oλομέλεια της Βουλής, σχετικά με τη δολοφονία του 15χρονου. Προσαρμογές
Πάντως, ο υφυπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε προσαρμογές σχετικά με τη χρήση των αστυνομικών όπλων και τακτικότερη υγειονομική εξέταση του προσωπικού της ΕΛΑΣ, καθώς και την εκπαίδευση για να εξασφαλίζεται η σωματική και ψυχική καταλληλότητα των αστυνομικών.
Εντούτοις, ο βουλευτής του ΠΑΣOΚ απέδωσε προσωπικές ευθύνες στον κ. Χηνοφώτη για τη δολοφονία του νεαρού, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να επιμείνει στην παραίτησή του.
Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της άλλης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑOΣ Α. Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως το υπουργείο Εσωτερικών πως έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να μην επέμβουν στα επεισόδια.
«Σας καλώ να το αποδείξετε», απάντησε ο κ. Χηνοφώτης, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε σχέδιο αντιμετώπισης.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: