Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

«ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΜΑΣ». Ετήσια έκθεση Συλλόγου Παραδοσιακής & Λαϊκής Τέχνης «Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ»

ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ Κ.Ε.ΔΗ.Χ ΑΚΤΗ ΕΝΩΣΕΩΣ - ΠΑΛΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΗΛ. : 28210 87098 - 28210 87077 FAX : 28210 74332 Email : dipeh@otenet.gr «ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΜΑΣ». Ετήσια έκθεση Συλλόγου Παραδοσιακής & Λαϊκής Τέχνης «Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» Σύλλογος Παραδοσιακής & Λαϊκής Τέχνης «Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ» Ετήσια Έκθεση «ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΧΕΙΡΩΝ ΜΑΣ» Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις Παρασκευή 9 Ιουλίου 19.30 Διαγωνισμός Παραδοσιακής Κρητικής Μαγειρικής Τέχνης σε συνεργασία με το Δίκτυο Γαστρονομίας και Πολιτισμού Απονομή Βραβείων και Επαίνων στους Συμμετέχοντες. 20.30 Παράσταση Καραγκιόζη με τον Νίκο Μπλαζάκη Παρασκευή και κέρασμα λουκουμάδων από τις κυρίες του Συλλόγου μας. Σάββατο 10 Ιουλίου 20.30 Εγκαίνια Έκθεσης Χαιρετισμοί Παραδοσιακή Κρητική Μουσική από τον Γιώργο Μαθιουδάκη & το συγκρότημα του Χορευτικά Συγκροτήματα: Χορευτικός Όμιλος Χανίων « Ο ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ» του Κώστα Μπούτζουκα Χορευτικός Σύλλογος «ΜΕΤΕΡΙΖΙ» του Λευτέρη Νταγκουνάκη & της Πόπης Φραγκιεδάκη Παραδοσιακή Παρέα Μουρνιών «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» του Στέλιου Τσιτσιριδάκη Μικρασιάτικοι Χοροί από την Αδελφότητα Μικρασιατών Ν. Χανίων «Ο ΆΓΙΟΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ» σε συνεργασία με τον χορευτικό Σύλλογο «ΑΡΟΔΑΜΟΣ» της Άννας Πατεράκη Ποντιακοί Χοροί από το Χορευτικό Σύλλογο Ποντίων Χανίων «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» Παραδοσιακό κέρασμα, προσφορά των Μελών του Συλλόγου μας. Κυριακή 11 Ιουλίου Αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους….!!!! 20.00 Κατασκευές με πηλό για τους μικρούς μας φίλους με την κεραμίστρια Μαρία Μουντογιαννάκη, με θέμα το Καλοκαίρι. Ζωγραφική με τους μικρούς μας φίλους σε συνεργασία με το ART 4 FUN της Κατερίνας Παπαφιλιπάκη Φιλική συμμετοχή της εταιρείας Alzheimer Ινστιτούτο Έρευνας – Εκπαίδευσης Ψυχιατρικών Ανοϊκών ασθενών Alzheimer και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (Κ.Η.Φ.Α.Αμ.Ε.Α) Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» & άλλες περιβαλλοντικές εργασίες από Νηπιαγωγεία του Δήμου Ελευθερίου Βενιζέλου, το Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου και τον Παιδικό Σταθμό «Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» της Μαρίνας Ποιμενίδου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Του Δρ. Δ.ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. Πολλοί ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας εμφανίζουνε στην αρχή ήπια συμπτώματα τα οποία μετά υποχωρούν. Άλλοι πάλι παρουσιάζουνε ύφεση για μακρές χρονικές περιόδους ή εκδηλώνουν εύκολα μη αντιμετωπίσιμες υποτροπές. Κάποιοι άλλοι πάλι με βαρύτερα συμπτώματα εμφανίζονται τακτικότερα και άλλοι δεν παρουσιάζουνε καθόλου υφέσεις, συνεχίζεται η πορεία τους προς την χειροτέρευση χωρίς καμία διακοπή. Το πώς ρυθμίζονται εσωτερικά μέσω του ανοσοποιητικού αυτές οι υποτροπές βρέθηκε από μια έρευνα που έγινε σε 100 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας όπου διαπιστώθηκε ότι παράγονται δύο αντισώματα των πρωτεϊνών του ελύτρου της μυελίνης και ανάλογα με τον συσχετισμό που έχουμε με τον ασθενή εμφανίζουν την ένταση η μείωση των αισθημάτων. Δηλαδή ακόμα και η κλινική εικόνα που παρουσιάζει η σκλήρυνση κατά πλάκας με τόσες διαφορετικές παραλλαγές είναι θέμα των αυτοαντισωμάτων που παράγονται και στην ποικιλία που παράγονται από το νευρικό σύστημα έτσι ώστε να ρυθμίζεται κάθε φορά η μορφή της κλινικής εικόνας.

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ

Αλέξανδρος Αρδαβάνης Θραύσματα και θροΐσματα ISBN: 978-960-221-486-2 σελ. 240 σχ. 17x24 α΄ έκδοση Ιούνιος 2010

"ΑΠΟ ΛΕΞΗ ΣΕ ΛΕΞΗ, ΤΟΠΟΙ" / Νέα κυκλοφορία από τις εκδόσεις ΝΕΔΑ

Από λέξη σε λέξη ΤΟΠΟΙ Συγγραφέας: Ρούλα Κακλαμανάκη Εκδόσεις Νέδα, 2010 σελ. 128 isbn: 978-960-99310-1-4)

ΠΑΣΟΚ: ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΣΚΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΝΙΑ

Διαβάστε στο διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr για την όμοφωνη απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων να είναι υποψήφιος για το δήμο ο βουλευτής Χανίων http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7348 1) Ξεκινάει πιλοτικά η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7347 2) Ν. Πειραιά: "Μην αφήσεις την άγνοια να σου χαλάσει τις διακοπές!!!" http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7349 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της συνεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (Τιμητική Διάκριση Ιδρύματος Μπότση 2010)

Δηλώσεις της Υπουργού για έρευνα-ανάπτυξη και ασφαλιστικό

Δελτίο Τύπου 07/07/2010 Δηλώσεις Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννας Διαμαντοπούλου, σχετικά με την έρευνα – ανάπτυξη και το ασφαλιστικό, μετά από συνεργασία με φορείς Έρευνας και Τεχνολογίας, στη Θεσσαλονίκη Η Υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, συνοδευόμενη από το Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Αχιλλέα Μητσό, επισκέφθηκε σήμερα, 07/07/2010, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη με 14 φορείς της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι ασχολούνται με θέματα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας και χρηματοδοτούνται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας. Σε δηλώσεις της η Υπουργός υπογράμμισε: Η χώρα μας πέρασε και περνά μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, κατά την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε πολύ σημαντικά προβλήματα δημοσιονομικής υφής. Ήρθε, όμως, η στιγμή να ανοίξουμε τα φτερά της ανάπτυξης. Κι αυτή η ανάπτυξη δεν μπορεί παρά να έχει σχέση με την έρευνα, την καινοτομία και την τεχνολογία και να ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη. Στη σημερινή συνάντηση των 14 φορέων που αφορούν την έρευνα και την τεχνολογία, συζητήσαμε για τον προσδιορισμό των χώρων και των τομέων, όπου θα πρέπει να υπάρξει οικονομική υποστήριξη του κράτους, αλλά και για τις δομές συνεργασίας του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Ξεκινάμε μία μεγάλη προσπάθεια με κέντρο την έρευνα και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια, για να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης και ανάπτυξης για τη χώρα. Οι τομείς προσδιορίζονται στα θέματα της ενέργειας, της αγροτοβιοτεχνολογίας, των χημικών υλικών, στο χώρο της Υγείας και των υλικών. Θεωρούμε ότι οι υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό της Θεσσαλονίκης μπορούν να γίνουν εφαλτήριο για όλη τη χώρα. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κέντρο «Νόησις», η Υπουργός ανέφερε: Το «Νόησις» είναι από τα πιο σημαντικά κέντρα στη χώρα και έχει άμεση σχέση με το Υπουργείο Παιδείας, την πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και την έρευνα. Για αυτό και θα υποστηριχθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο, και θα προχωρήσουμε σε μια δομή, που θα το κάνει πιο αυτοδύναμο. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ασφαλιστικό, η Υπουργός απάντησε: Σήμερα, στη Βουλή συζητείται μία από τις πιο σοβαρές μεταρρυθμίσεις που έγιναν εδώ και δεκαετίες στη χώρα. Τα ασφαλιστικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη βρίσκονται σε βαθιά κρίση. Στη χώρα μας ακόμη περισσότερο. Γίνεται μια σημαντική μεταρρύθμιση, που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους τρεις βασικούς πυλώνες, δηλαδή την επάρκεια -να έχουμε σύνταξη και να την έχουμε σήμερα- τη βιωσιμότητα -να έχουν σύνταξη και τα παιδιά μας- και την προσαρμοστικότητα -να λάβουμε υπόψη τις αλλαγές που έχουν γίνει, όπως το θέμα του προσδόκιμου ηλικίας, τις αλλαγές της οικονομικής κατάστασης, το μοντέλο εργασίας. Είναι μια μεγάλη και δύσκολη μεταρρύθμιση, που όμως σταθεροποιεί το ασφαλιστικό σύστημα και εγγυάται το μέλλον.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Υπάρχει κανείς που να ΜΗΝ απεργεί;

Υπάρχει κάποιος που να ΜΗΝ απεργεί; Γενική απεργία κήρυξαν τα συνδικάτα των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, για την Πέμπτη 8 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Από τη στιγμή που μέχρι και οι υπάλληλοι της Βουλής απεργούν, για δεύτερη φορά μετά τη μεταπολίτευση (!) αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της αυριανής κινητοποίησης. Θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις, η μία από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και η άλλη από το ΠΑΜΕ. Οι μεν καλούν τους εργαζόμενους στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί ενώ οι δε στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. Μετά από τη συγκέντρωσή τους, όλοι θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή. Αναλυτικά, διαβάστε όλους τους κλάδους που συμμετέχουν στην απεργία στο INSIDER εδώ

Πόσες αποσπάσεις έχει κάνει στην Ιπποκράτους ο κ. Σπυρόπουλος;

Πόσες αποσπάσεις έχει κάνει στην Ιπποκράτους ο κ. Σπυρόπουλος;
Οι υπάλληλοι του κόμματος δεν εξαιρούνται από την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων;

Προς κκ Παναγόπουλο & Παπασπύρο

Προς κκ Παναγόπουλο & Παπασπύρο Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Με την παρακάτω «αφελή» ερώτησή μου θέλω να προβληματίσω τους αιρετούς και εκλεκτούς Προέδρους και μαζί τα Διοικητικά Συμβούλια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ!: Θα ήταν παράνομο, ανήθικο, υπερβολικό, αντικαθεστωτικό, επαναστατικό, ή μήπως και ανιστόρητο αύριο Πέμπτη 8 Ιουλίου του 2010 ΑΝΤΙ να γίνουν οι σχετικές ΑΠΕΡΓΙΕΣ των δύο μεγίστων υπαλληλικών-εργατικών Ομοσπονδιών το πρωί να κληθούν οι 10,20,50 ή 100,000 που θέλουν να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους να μαζευτούν έξω από τη Βουλή των Ελλήνων στις ΕΝΤΕΚΑ το βράδυ, ΕΙΡΗΝΙΚΑ σε μια καθιστική διαμαρτυρία και με αναμμένα κεριά στα χέρια και κηδειόχαρτα του ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ αντί για τα κλασικά πανό για να στείλουν το μήνυμά τους στους 300; Ρωτάω ο «αφελής»: ΔΕΝ θα ήταν μια τέτοια σιωπηρή ΚΡΑΥΓΗ διαμαρτυρίας ΠΡΑΞΗ που από ξένα ΜΜΕ (μια και τα ντόπια…θα απεργήσουν αύριο) που θα έκανε τον γύρο του Κόσμου στέλνοντας μήνυμα ΕΛΠΙΔΑΣ και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε όλους τους λαούς; Και ειλικρινά περιμένω να πάρω απάντηση….

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΕΣΕΛΙ στην δολοφονία Τζίντζιτς Κατά του διεθνούς παράγοντα στρέφεται η Σερβία μετά την επίθεση στη Μιτρόβιτσα Η 34η Μ/Κ Ταξιαρχία στην Άσσηρο Από τις ψευδαισθήσεις στην παράδοση Πούτιν: Προ του τέλους η εποχή των εξτρεμιστών στον Καύκασο Στην Ευρώπη ο πλούτος του Ιράκ μέσω του αγωγού Nabucco Οι νέοι κατάσκοποι του κυβερνοχώρου Η Τουρκία γιορτάζει την άλωση της Κωνσταντινούπολης. Η απεικόνιση μίας Οθωμανικής νοσταλγίας Η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για την επαναπροώθηση μεταναστών Τα πιθανά σενάρια της τουρκο-ισραηλίτικης κρίσης και η Κύπρος Κυκλοφόρησε το 16ο φύλλο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ U.S. Secretary Hillary Clinton paid tribute to the victims of Armenian Genocide NYT: Tax-Exempt Funds Aid Settlements in West Bank Η ΕΥΠ ερευνά το αιματηρό περιστατικό στην Αμφιλοχία Σκάνδαλο με άρωμα κυπριακό Η Βουλγαρία μάς εντάσσει στον μίνι Nabucco της Η Ρωσία υιοθετεί ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο Εστησαν «ατύχημα» στο Αιγαίο Αλλοι χρωστούν, εμάς βρίζουν! Ευρω-Ισλάμ ή εξισλαμισμός της Ευρώπης; Eπίσκεψη της Χ. Κλίντον στο Μνημείο Γενοκτονίας στο Ερεβάν Nέες επιθέσεις Κούρδων ανταρτών με τρεις νεκρούς και οκτώ τραυματίες στρατιώτες Αποστολή εκτός έδρας Ο Νετανιάχου στην Ουάσιγκτον µε... κακό προηγούµενο Συμφωνία Ε.Ε. - ΗΠΑ για την ανταλλαγή τραπεζικών δεδομένων πολιτών Τουλάχιστον 4,2 δισ δολάρια βγήκαν παράνομα από το Αφγανιστάν

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Ε-PONTOS

"Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας" ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΤΑΜΥΛΩΝ Ν. ΣΕΡΡΩΝ "ΑΚΡΙΤΕΣ" Χορός του "Ράδιο Πόντος" Ομιλία από τη βουλευτή του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Gulan Avci στις 19 Μαΐου 2010 στην Αθήνα

TOΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Διαβαστε στο Διαδικτυακό τόπο της Αυτοδιοίκησης www.aftodioikisi.gr>> ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΕΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7343 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 1) ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΘΑΚΗΣ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7344 2) ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ "ΜΑΥΡΗΣ" ΕΠΕΤΕΙΟΥ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7345 3) ΘΕΣ/ΝΙΚΗ: ΠΑΝΩ ΑΠ 7 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΘΕΝΤΑ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7341 4) ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ http://www.aftodioikisi.gr/controlItem.aspx?id=7344 Και δεκάδες άλλα θέματα στο πλαίσιο της σ, νεχούς ροής ενημέρωσης από την αυτοδιοίκηση gr ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ GR: ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ (ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΠΟΤΣΗ 2010)