Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Προκαλεί κατάπληξη η ανακοίνωση τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το τριήμερο εκδηλώσεων μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, καθώς βρίθει από ψεύδη και ανακρίβειες και συνηγορεί επιπόλαια σε μια απολίτικη ιδεολογία της σύγκρουσης με προφανείς ψηφοθηρικούς στόχους.
Στόχοι, σε κάθε περίπτωση, αμφίβολης αποτελεσματικότητας, καθώς το συγκεκριμένο ακροατήριο είναι ξεκάθαρα αντι-κοινοβουλευτικό και όχι εξω-κοινοβουλευτικό όπως θα ήθελαν να πιστεύουν ορισμένοι.
Άλλωστε, ο χουλιγκανισμός και οι βάνδαλοι δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία.
Το γεγονός μάλιστα ότι υπάρχουν 2 τραυματίες πολίτες και 16 αστυνομικοί είναι ένα στοιχείο ευρύτερου προβληματισμού. Επί της ουσίας στα καταγγελλόμενα. Καταρχάς δεν υπήρξε καμία «προληπτική επίθεση στο Κερατσίνι και τα Εξάρχεια χωρίς Εισαγγελέα», για τον απλό λόγο ότι πρώτον δεν υπήρξε καμία επίθεση, αλλά απολύτως νόμιμες ενέργειες των αστυνομικών αρχών, παρουσία Εισαγγελέα, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους να διασφαλίσουν τον ειρηνικό χαρακτήρα των εκδηλώσεων αποτρέποντας έκνομες ενέργειες.
Οι αιτιολογημένες προσαγωγές ατόμων δεν είναι παράνομες σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, όπως επίσης δεν είναι παράνομη και η απαγγελία κατηγοριών από τις δικαστικές αρχές. Τα στοιχειώδη αυτά θα έπρεπε να τα γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά δεν έχω καμία βεντέτα ούτε με τους αναρχικούς ούτε με κανέναν άλλον χώρο, πλην όσων αντιστρατεύονται τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η προσωπική μου αντιπαράθεση είναι μόνο με ναζιστές, ρατσιστές και τρομοκράτες, με όποια ιδεολογική μεταμφίεση και αν εμφανίζονται. Ένα άλλο στοιχείο που προκαλεί κατάπληξη είναι η πολιτική διγλωσσία στην οποία επιδίδεται τόσο απροκάλυπτα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε όλη τη διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου είχα επανειλημμένα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Α. Τσίπρα, και πραγματικά εκπλήσσομαι με το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στις συνομιλίες μας και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας είναι όμως, αυτό είναι εσωτερικό πρόβλημα του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου. Ωστόσο υπάρχει ένα σημείο που ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει με τη γλώσσα της λογικής, «ότι οι σχεδιασμένες επιθέσεις από ομάδες της τυφλής βίας, δεν επηρεάζει τη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας που υιοθετεί το δρόμο του συλλογικού αγώνα».
Σε αυτό είμαστε απολύτως σύμφωνοι».

O Σ. Φυντανίδης για το "Τρωκτικό"

Από: Foreign Press Τα τρωκτικά που κυκλοφορούν στο σκοτάδι του Σεραφείμ Φυντανίδη «Στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις», έλεγε ο αξέχαστος Γιάννης Τσαρούχης.
Τώρα, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί.
Στην Ελλάδα ισχύει ότι καπνίσει σε κάποιους άρχοντες του σκότους και του διαδικτύου.
Δεν πάει να διαψεύδεις και να ξαναδιαψεύδεις με στοιχεία όποια κακία σου εκτοξεύουν;
Αυτοί οι άρχοντες σε γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Και επανέρχονται.
Με απίστευτη μοχθηρία και αρρωστημένη επιμονή.
Σαν τα ΤΡΩΚΤΙΚΑ που κυκλοφορούν στο σκοτάδι και ροκανίζουν ότι πέφτει μπροστά τους. Με όπλο την ανωνυμία.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics «Σύνοδος των δύο βέτο» ή «σύνοδος των χαμένων ραντεβού;» ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ: "Συντακτική" διαδικασία εν κρυπτώ και εν παραβύστω Οι μιναρέδες και ο φόβος της Ευρωαραβίας-"Ευρωπαϊκή θρησκεία το Ισλάμ" Κύμα «οθωμανίας» στην Τουρκία Η Τουρκία καλεί το Συμβούλιο της Ευρώπης να επιθεωρήσει το κελί του Οτζαλάν Προφήτης... καταστροφής Xρόνια Πολλά Σάββα «Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΚΥΠΡΟ, Ε.Ε. ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» Απειλείται σοβαρά το λεγόμενο κουρδικό άνοιγμα της τουρκικής κυβέρνησης Καλύτερα στο νοσοκομείο, παρά φυλακή ισόβια Γαλαντόμοι με... την Τουρκία πολλοί εταίροι Η Σερβία στην αγκαλιά του ΔΝΤ και του ΝΑΤΟ FT: Το κινεζικό "σχέδιο Μάρσαλ" στην Αφρική Ηλεκτρονικός πόλεμος από τα κατεχόμενα Δεν φτάνουν ούτε για σφαίρες... Θέμα η τουρκική άρνηση για επιπλέον δύναμη στο Αφγανιστάν Ο λόγος της επίσκεψης του « Charles-de-Gaulle » στην Ελλάδα Η Ελβετία περιορίζει τον αριθμό των ξένων που θα μένουν στη χώρα Αν οι μιναρέδες είναι ξιφολόγχες, τι να κάνει η Ελβετία; Το δικό μας μυθιστόρημα Βραβείο σε Έλληνα επιστήμονα της NASA

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

O ΜΙΣΟΚΟΚΟΡΑΚΟΣ Εκεί όπου οι κούκλες γεννιούνται… ζωντανεύουν… και παραμονεύουν… Διαβάστε περισσότερα... Ο FELIX LEOPOLD ΣΤΟ BISTRO ΚΑΛΙGΟΥΛΑΣ-GOD Tου Νίκου ΒουδούρηAπό το «Σχήμα εκτός Άξονα»Στο Θέατρο Τέχνης «ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ» ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Διαβάστε περισσότερα... ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ κ. ΣΚΡΟΥΤΖ Του Charls DikensΣε σκηνοθεσία Αλέξανδρου ΛιακόπουλουΑπό 4 Δεκεμβρίου 2009Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Διαβάστε περισσότερα... Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΥ Le Monde est surréaliste30-31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2010Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Διαβάστε περισσότερα... ΔΥΟ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΑΘΗΝΑΣ "ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΓΥΜΝΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ" ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΝΙΚΟΣ ΓΙΟΥΣΕΦ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ- ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΣΔΑΚΗΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε περισσότερα... ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ "ΦΑΝΤΑΣΙΑ"Ευχές...!!!Ευχές…!!!Ευχές...!!!Πολλές-Πολλές ευχές…!!!Η Ομάδα Τέχνης και Λόγου «Φαντασία» σας εύχεται Χαρούμενες και Ευτυχισμένες Γιορτές με πολύ ΦΑΝΤΑΣΙΑ πασπαλισμένη με μαγική χρυσόσκονη από τον παραμυθόκοσμο!!! Διαβάστε περισσότερα... ENAΡΞΗ ΤΗΣ ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗΣ Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία Διαβάστε περισσότερα... ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΑΥΛΑΙΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑAΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 Μουσική Σκηνή ΑυλαίαΑγίου Όρους 15Βοτανικός2103474074 www.avlea.gr Διαβάστε περισσότερα... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Συνεχίζεται με επιτυχία η σειρά ομιλιών και εκδηλώσεων του Συλλόγου Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Διαβάστε περισσότερα... ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΟΡΩΝΗΣ ΡΟΔΟΥ «ΤΟ ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ» Σε συνεργασία με το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Πάτρας, διοργανώνουμε προβολές των Βραβευμένων Ταινιών από τη Παρασκευή 11 Δεκ. 2009 έως και την Κυριακή 13 Δεκ. 2009. Διαβάστε περισσότερα... ΕΤΗΣΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ & ΕΜΨΥΧΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΓια νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, γυμναστές, καλλιτέχνες- εμψυχωτές κ.α.Αναλυτική ενημέρωση βλ. www.kroustophono.gr Διαβάστε περισσότερα... ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΔΟΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας και το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης στην 28η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Σόφιας Διαβάστε περισσότερα... ΓΙΟΡΤΙΝΑ LIVE EVENTS ΑΠΟ ΤΟ MAD RADIO 106,2 ΣΤΗΝ ΚΗΣΙΣΙΑΣάββατο 5/12 με Κώστα Mαρτάκη live & Παραμονή Χριστουγέννων με Γιώργο Σαμπάνη live Διαβάστε περισσότερα... MAD LIVE SUNDAYS @ GUZEL Διαβάστε περισσότερα... 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣΟι προσεχείς εκδηλώσεις του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Διαβάστε περισσότερα... ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΗΣ
Το Σωματείο "Το Σπίτι Της Ευρώπης Στη Ρόδο" εγκαινιάζει κύκλο συναυλιών με τον γενικό τίτλο"Χρώματα Ευρώπης".Η πρώτη "έγχρωμη" συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου στις 8 το βράδυ Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Παιδί 44
Συγγραφέας : Σμιθ Τομ Ρομπ
Περιγραφή Σοβιετική Ένωση, 1953.
Υπεύθυνο για την επιβολή του νόμου είναι το Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας –η μυστική αστυνομία που η αγριότητά της δεν είναι καθόλου μυστική– επί της βασιλείας του οποίου ο λαός διατάσσεται να πιστεύει ότι το έγκλημα δεν υφίσταται.
Όταν όμως ανακαλύπτεται το πτώμα ενός αγοριού πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στη Μόσχα, ο αξιωματικός Λέο Ντεμίντοφ –ήρωας πολέμου, τυφλά αφοσιωμένος στο Υπουργείο– μαθαίνει προς μεγάλη του έκπληξη ότι η οικογένεια του παιδιού είναι πεπεισμένη πως πρόκειται για φόνο.
Οι προϊστάμενοι του Λέο τον διατάζουν να την αγνοήσει κι αυτός αναγκάζεται να υπακούσει. Κάτι μέσα του, όμως, του λέει ότι η υπόθεση κρύβει πολλά.
Το Υπουργείο, συναισθανόμενο τις αμφιβολίες του Λέο, δε διστάζει να τον απειλήσει, αναγκάζοντάς τον να γυρίσει την πλάτη του στο άλλοτε αγαπημένο του Κόμμα.
Έχοντας περιπέσει σε δυσμένεια, εξόριστος μαζί με τη γυναίκα του, Ραΐσα, σε κάποια επαρχιακή πόλη στα βάθη των Ουραλίων, ο Λέο συνειδητοποιεί ότι το έγκλημα που βοήθησε να συγκαλύψουν στην πρωτεύουσα έχει συμβεί κι εδώ.
Η δολοφονία ενός ακόμη παιδιού.
Διακινδυνεύοντας τα πάντα, ο Λέο και η Ραΐσα αποδύονται στο κυνήγι ενός τρομερού δολοφόνου – ακόμη και με κίνδυνο να θεωρηθούν εχθροί του κράτους…
Άμεσα συνδεδεμένο με πραγματικά γεγονότα, το Παιδί 44 είναι ένα θρίλερ καταιγιστικής δράσης και, ταυτόχρονα, μια σπαρακτική καταγραφή της τρομοκρατίας που επιβάλλουν στους λαούς οι ίδιες οι κυβερνήσεις τους, εξετάζοντας την ενοχλητική αλήθεια του τι σημαίνει να προσπαθείς να επιβιώσεις κάτω από το ζυγό μιας δικτατορίας – και τι συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος θα τολμήσει να αντιδράσει.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ

Ο έρωτας και η ειρωνεία Τέσσερις ιστορίες Ντάριο Φο ΞENH ΛOΓOTEXNIA / ΣYΓΓPAΦEIΣ AΠ' OΛO TON KOΣMO Μετάφραση:Ανταίος Χρυσοστομίδης Στο εξώφυλλο σχέδιο του Nτάριο Φο με τίτλο «Con te mi sento un corpo solo» Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4970-2 σελ. 120 3 Δεκεμβρίου 2009Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία Πόσο οι αρρώστιες επηρέασαν τους πολιτικούς τα τελευταία 100 χρόνια Ντέιβιντ Όουεν ΘΕΩΡΕΙΟ Μετάφραση:Ρούλα Κοκολιού Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5003-6 σελ. 512 3 Δεκεμβρίου 2009Αλμπέρ Καμύ Μια ζωή Ολιβιέ Τοντ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ - ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ Μετάφραση:Ρίτα Κολαϊτή Στο εξώφυλλο: Henri Cartier Bresson / Magnum / Apeiron Photos Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4966-5 σελ. 816 3 Δεκεμβρίου 2009Μακάριος: τα τρία λάθη Πολύβιος Γ. Πολυβίου ΠΟΛITIKH - IΣTOPIA Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-4996-2 σελ. 120 3 Δεκεμβρίου 2009 Kαθάπερ φερομένης βιαίας πνοής Με δώδεκα σχέδια του Γιάννη Τσαρούχη Θανάσης Θ. Νιάρχος ΣΚΕΨH, XPONOΣ KAI ΔHMIOYPΓOI Προλογίζουν: Άννα Συνοδινού, Στο εξώφυλλο: Ναύτης με καπέλλο, 1938, Μολύβι σε χαρτί, 27,3 Χ 25,2 εκ. © Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη, αρ.ευρ. 1172 Χαρτόδετο ISBN: 978-960-03-5006-7 σελ. 144 3 Δεκεμβρίου 2009Μια φορά ήταν... η Κολοτούμπα, που μπέρδευε τα γέλια με τα κλάματα Ένα παραμύθι της Σοφίας Μαντούβαλου Σοφία Μαντούβαλου ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ / ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗ ΓΝΩΣΗ Σκληρό εξώφυλλο ISBN: 978-960-03-5020-3 σελ. 48 3 Δεκεμβρίου 2009

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ
F. J. HAYDN: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
Ορατόριο σε τρία μέρη σε λιμπρέτο του βαρόνου Gottfried van Swieten
A' Μέρος
1η ημέρα Η Δημιουργία του ουρανού, της γης και του φωτόςΕισαγωγή (Η αναπαράσταση του Χάους) Im Anfange schuf Gott Himmel und Erde (Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον Ουρανόν και την Γην) [Γένεσις α’ 1-4] Recitativo (Ραφαήλ, Ούριελ) και χορωδιακόNun schwanden vor dem heiligen Strahle (Τώρα εξαφανίστηκε από τις ιερές ακτίνες) Άρια (Ούριελ) και χορωδιακό2η ημέρα Ο χωρισμός των υδάτωνUnd Gott machte das Firmament (και εποίησεν ο Θεός το στερέωμα) [Γένεσις α’ 6-7]Ρετσιτατίβο (Ραφαήλ)Mit Staunen sieht das Wunderwerk (Με θαυμασμό ατενίζει το θαυμαστό έργο) Σόλο (Γαβριήλ) και χορωδιακό.3η ημέρα Ο δημιουργία της ξηράς και της θάλασσας και της βλάστησης επί της γηςUnd Gott sprach: Es sammle sich das Wasser (και είπεν ο Θεός ας συναχθώσι τα ύδατα) [Γένεσις α’ 9-10]Ρετσιτατίβο (Ραφαήλ)Rollend in schaumenden Wellen (Κυλώντας σε αφρίζοντα κύματα)Άρια (Ραφαήλ)Und Gott sprach: Es bringe die Erde Gras hervor (Και είπεν ο Θεός ας βλαστήση η γη χλωρόν χόρτον) [Γένεσις α’ 11]Ρετσιτατίβο (Γαβριήλ)Nun beut die Flur das frische Grün (Τώρα ενδεδυμένη με χλωρό χόρτο)Άρια (Γαβριήλ)Und die himmlischen Heerscharen erkündingten (Και οι στρατιές των αγγέλων ανήγγειλαν την τρίτη ημέρα)Ρετσιτατίβο (Ούριελ)Stimmt an die Saiten (Συνταίριαξε στις χορδές)Χορωδιακό 4η ημέρα Η Δημιουργία των ουράνιων σωμάτωνUnd Gott sprach: Es sein Lichter an der Feste des Himmels (Και είπεν ο Θεός ας Γείνωσι φωστήρες εν τω στερεώματι του ουρανού) [Γένεσις α’ 14-16]Ρετσιτατίβο (Ούριελ)In vollem Glanze steiget jetzt die Sonne (Με μεγαλόπρεπη λάμψη ανατέλλει τώρα ο ήλιος) [Ψαλμός 19.1-5]Ρετσιτατίβο (Ούριελ)Die Himmel erzählen die Ehre Gottes (Οι ουρανοί αφηγούνται την δόξα του θεού) [Ψαλμός 19.1-5] Χορωδιακό Β' Μέρος
5η ημέρα Η Δημιουργία των πτηνών και των πλασμάτων της θάλασσαςUnd Gott sprach: Es bringe das Wasser in der Fülle hervor (Και είπεν ο Θεός ας γεννήσωσι τα ύδατα εν αφθονία) [Γένεσις α’ 20] Ρετσιτατίβο (Γαβριήλ)Auf starkem Fittige schwinget sich der Adler stolz (Με ισχυρά φτερά πετά στα ύψη)Άρια (Γαβριήλ) Und Gott schuff grosse Walfische (Και εποίησεν ο Θεός τα κήτη τα μεγάλα) [Γένεσις α’ 21-22]Ρετσιτατίβο (Ραφαήλ)Und die Engel rührten ihr unsterblichen Harfen (Και οι άγγελοι έκρουσαν στις αθάνατες άρπες τους)Ρετσιτατίβο (Ραφαήλ)In holder Anmut stehn (Με ωραία περιβολή)ΤρίοDer Herr ist groß in seiner Macht (Ο θεός είναι μεγάλος στην ισχύ του) Χορωδιακό 6η ημέρα Η Δημιουργία των ζώων και των ανθρώπωνUnd Gott sprach: Es bringe die Erde hervor lebende Geschöpfe (Και είπεν ο Θεός ας γεννήση η γη ζώα έμψυψα) [Γένεσις α’ 24] Ρετσιτατίβο (Ραφαήλ)Gleich öffnet sich der Erde Schoß (Αμέσως η γη άνοιξε την μήτρα της)Ρετσιτατίβο (Ραφαήλ)Nun scheint in vollem Glanze der Himmel (Τώρα τα ουράνια λαμποκοπούν με όλη τους την δόξα)Άρια (Ραφαήλ)Und Gott schuf den Menschen, And God created Man (Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον) [Γένεσις α’ 27, β’ 7]Ρετσιτατίβο (Ούριελ)Mit Würd’ und Hoheit angetan (Με κύρος και μεγαλείο ενδεδυμένοι)Άρια (Ούριελ)Und Gott sah jedes Ding (Και είδεν ο Θεος πάντα όσα εποίησε) [Γένεσις α’ 31] Ρετσιτατίβο (Ραφαήλ) Vollendet ist das grosse Werk (Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο)ΧορωδιακόZu dir, o Herr, blickt alles auf (Σε σένα, Κύριε, προσβλέπουμε όλοι) [Ψαλμός 145:15-16]ΤρίοVollendet ist das grosse Werk (Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο)ΧορωδιακόΓ’ ΜέροςAus Rosenwolken bricht (Από ρόδινο μανδύα ξεπροβάλλει)Εισαγωγή και ρετσιτατίβο (Ούριελ)Von deiner Güt, o Herr und Gott (Με την καλοσύνη σου, Κύριε και Θεέ) Ντουέτο (Αδάμ, Εύα) και χορωδίαNun ist die erste Pflicht erfüllt (Τώρα εκπληρώνεται το πρώτο μας χρέος)Ρετσιτατίβο (Αδάμ, Εύα)Holde Gattin, dir zur Seite (Γλυκέ μου σύντροφε, με εσένα στο πλευρό μου) Ντουέτο (Αδάμ, Εύα)Ο glücklich Paar und glücklich immerfort (Ω, ευτυχισμένο ζεύγος, και ευτυχισμένο εσαεί) Ρετσιτατίβο (Ούριελ)Singt dem Herren alle Stimmen (Υμνούν τον Θεό όλες οι φωνές)
Χορωδιακό
Ute Selbig: σοπράνο Marcus Ullmann: τενόρος Carsten Sabrowski: μπάσος
Διεύθυνση Χορωδίας: Αντώνης Κοντογεωργίου
Διεύθυνση Ορχήστρας: Νίκος Αθηναίος Τιμές εισιτηρίων:60€, 50€, 40€, 30€, 15€ (μαθητικά-φοιτητικά)

Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

"Πέντε λεπτά πριν το ηλιοβασίλεμα"
ISBN: 978-960-14-2013-4 Αρ. σελίδων: 461
Έχουμε πραγματικά έλεγχο στη ζωή μας;
Οι απώλειες μας χωρίζουν ή μας ενώνουν;
Αν τα νεανικά μας χρόνια δεν υπήρξαν ποτέ ειδυλλιακά, αθώα και πολλά υποσχόμενα, πόσο μπορούν να καθορίσουν το μέλλον μας;
Έξι παλιοί συμμαθητές συναντιούνται ξανά μετά από πολλά χρόνια. Δεν το είχαν προσχεδιάσει.
Η μοίρα το θέλησε να βρεθούν την ίδια στιγμή στο χωριό που γεννήθηκαν. Αναμνήσεις, όνειρα, έχθρες και απωθημένα βγαίνουν πάλι στην επιφάνεια και οι παλιές πληγές ανοίγουν. Πόσο τελικά τους έχει καθορίσει το παρελθόν;
Ποιες παγίδες έστησαν ο ένας στον άλλο και ο καθένας στον εαυτό του;
Λίγο πριν σβήσει κάθε ελπίδα ότι θα μπορέσουν να ξαναγίνουν ολόκληροι, ότι ίσως κάποτε συνδέσουν τα σκόρπια κομμάτια τους, ανακαλύπτουν πως, σε κάποιες περιπτώσεις, για να πας μπροστά πρέπει πρώτα να γυρίσεις πίσω. Γιατί ως πότε μπορεί κάποιος ν’ ανέχεται τις κακίες των άλλων;
Για πόσο καιρό μπορεί κανείς να παριστάνει το τενεκεδάκι για να πετάνε οι υπόλοιποι τα σκουπίδια τους;
Ως πού φτάνουν τα όρια της υπομονής και της ανεκτικότητας και πόσα δόντια πρέπει να επιστρατεύσει η αγανάκτηση, για να ροκανίσει το μάλλινο ρούχο της μαλθακότητας που καλύπτει την οργή και το µίσος;(...)
Έχει, λοιπόν, κι η ελευθερία το τίμημά της.
Σε περιμένει σαν γριά μάγισσα να σε χώσει µες στο καζάνι µε τα φίλτρα της, για να δει αν θ’ αντέξεις, και μετά σε πετάει στο πέλαγο το αφρισμένο και σου λέει «κολύμπα».
Έτσι είναι η ελευθερία. ?ε χαρίζεται σε κανέναν.
Θέλει ν’ αντέχεις και στο καυτό και στο κρύο.
Κορόιδα είναι οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν έχουν περάσει ούτε από δίπλα της;

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Μικρασίας Ερως ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ
ISBN 978-960-527-412
221 x 14 εκ.Μαλακο Εξώφυλλο
170 σ.1η Εκδ. - Νοέμβριος 2007
Ερωτας θα πεί δόσιμο.
Κι εμείς Μικρασία μου σου δώσαμε την ψυχή μας.
Μας αγάπησες άραγε κι εσύ τόσο;
Μας σκέφτηκες καθόλου; Μας περιμένεις ακόμη; Καθόμαστε τώρα εδώ, και αυτό το δειλινό μέσα στις μικρές αυλές μας κι η μνήμη σου γεμίζει με άρωμα νυχτολούλουδου το βραδάκι μας. Ακόμη είμαστε πρόσφυγες.
Κι αν ξαναγίνηκε το βιός μας, κι αν τα παιδιά μας δεν γνώρισαν τον μεγάλο έρωτα του γονιού τους, στο βάθος της καρδιάς μας, ένα έτοιμο σεντούκι περιμένει, γεμάτο με τον έρωτά μας, για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.
Ο μπάρμπα-Κωνσταντής, ο Στάμος, η κυρα Μαρίκα και οι άλλοι τρέμουν, μήπως τα παιδιά τους δεν νιώσουν τίποτα από τον ερωτά σου.
Και τα μαζεύουν και τους λένε… και τοις λένε… μέχρι να αποκάμουν τα στόματα και τα μάτια να δακρύσουν.
Και οταν τελειώσουν τα λόγια, αρχίζουν και γεμίζουν λευκές σελίδες, σαν κι αυτού του βιβλίου, που ξεκίνησε από απλό χαρτί και πόθησε να γίνει καράβι του νόστου, με επιβάτες κάποιους που εκαναν τη νοσταλγία τους γιορτή και τον έρωτά τους τραγούδι και καμιά φορά παραμύθι.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση Πληροφόρησης Τμήμα Δημοσιογραφικών Καλύψεων Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2009 Αριθμός Δελτίου: 238752332 Έκδοση 1 ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ051209 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Αθήνα,5 Δεκεμβρίου 2009 Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σχετικά με την ανακοίνωση της κας Ντόρας Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση: Οι θέσεις της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ είναι καθαρές και γνωστές σε όλους. Είναι η γνωστή Εθνική Κόκκινη Γραμμή. Το ΠΑΣΟΚ ήταν που ως αντιπολίτευση χάραξε αυτή την κόκκινη γραμμή, μιας ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων (erga omnes).
Εμείς τη διαμορφώσαμε και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων συντάχθηκε μαζί μας στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό είναι το σημαντικό και σε αυτό πρέπει να επικεντρώνουμε την προσοχή μας. Στο ότι σήμερα, ενωμένοι οι Έλληνες, καταφέραμε να έχουμε μία ξεκάθαρη εθνική γραμμή. Όσο για τις «διοχετευμένες συκοφαντικές επιθέσεις», η κυρία Μπακογιάννη καλά θα κάνει να αναζητήσει αλλού εχθρούς. Θα έπρεπε δε να έχει αντιληφθεί ότι αυτή η κυβέρνηση δεν καταφεύγει σε κομματικά και μικροπολιτικά παιχνίδια.
Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για θέματα ευαίσθητα και κορυφαίας εθνικής σημασίας. Αυτά τα παιχνίδια αποτελούν συνήθειες άλλων, οι οποίοι έχουν ήδη κριθεί κατ’ επανάληψη. Από εκείνους που έχουν υπηρετήσει σε υπεύθυνες θέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών περιμένει κανείς ιδιαίτερη προσοχή και ωριμότητα όταν τοποθετούνται για εθνικές υποθέσεις.
Περιμένει κανείς να μην συγχέουν τον εθνικό με τον κομματικό πατριωτισμό. Και βεβαίως περιμένει να θυμούνται ότι αυτή η ευθύνη εξακολουθεί να ισχύει και μετά την αποχώρηση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

Ετήσια Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Ε. ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ THE CONCEPT OF GENOCIDE: ORIGIN, MEANING, RELATED CONCEPTS, DENIAL ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ «ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΛΥΡΑ»

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΟ Geopolitics-GR

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΡΑΥΛΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΓΚΡΙΣΑ ΠΕΡΕΛΜΑΝ, Ο ΡΩΣΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ Masha Gessen
διαστάσεις: 14Χ21 εκ. σελίδες: 344 euro: 17.5 (με ΦΠΑ) ISBN: 978-960-6640-58-2 2000, Μάιος, Βοστώνη: το Ινστιτούτο Μαθηματικών Clay ορίζει τα επτά σημαντικότερα άλυτα προβλήματα των Μαθηματικών, και αθλοθετεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων για το καθένα. 2002, Νοέμβριος, Αγία Πετρούπολη: ο ιδιοφυής ρώσος μαθηματικός Γκριγκόρι [Γκρίσα] Πέρελμαν «ανεβάζει» στο διαδίκτυο την απόδειξή του για την Εικασία του Πουανκαρέ: ένα από τα επτά δυσεπίλυτα προβλήματα -που ταλάνιζε τους σημαντικότερους μαθηματικούς από τις αρχές του 20ού αιώνα- είχε βρει τον «δάσκαλό» του. 2006, Αύγουστος, Μαδρίτη: η κοινότητα των μαθηματικών αναμένει τον Γκρίσα να παρευρεθεί στην τελετή απονομής του Μεταλλίου Φιλντς (το μαθηματικό ισοδύναμο του βραβείου Νόμπελ) και να αποδεχτεί την τιμητική του διάκριση. Ο εκκεντρικός 40χρονος μαθηματικός -κλεισμένος με τη μητέρα του σε ένα φτωχικό δυάρι- περιφρονεί φίλους και συναδέλφους και δηλώνει απών. 2009, Οκτώβριος, Αγία Πετρούπολη: «Η συνάντησή μας δεν έχει κανένα νόημα», απαντά ο Γκρίσα στον πρόεδρο της επιτροπής του Ινστιτούτου Clay, και -άκαμπτος στις πεποιθήσεις του- απορρίπτει κατηγορηματικά το ένα εκατομμύριο δολάρια.Πώς κατόρθωσε αυτός ο τόσο αινιγματικός μαθηματικός να «αλώσει» το πρόβλημα, εντελώς μόνος, αποκομμένος από την κοινωνία και τους δυτικούς συναδέλφους του; Τι είδους δημιουργικές διεργασίες τροφοδότησαν την απρόσκοπτη σκέψη του με τέτοια υπολογιστική ισχύ ώστε να εξωθήσει τις έννοιες των μαθηματικών στα απώτατα όρια της λογικής; Κάτω από ποιες συνθήκες εκπαιδεύτηκε και με ποια ιδεώδη ανδρώθηκε στη Σοβιετική Ένωση της μετασταλινικής εποχής; Πώς κατέληξε να απαξιώσει χρήματα και φίλους, και γιατί αρνείται κάθε επικοινωνία με ολόκληρο τον κόσμο; Εντυπωσιασμένη από τη μοναδικότητα αυτού του χαρακτήρα αλλά και από την ιδιομορφία αυτού του φαινομένου των μαθηματικών, η συγγραφέας-μαθηματικός Masha Gessen αφιερώθηκε στην εξιστόρηση της απίστευτης βιογραφίας του Γκρίσα Πέρελμαν. Μια αληθινή ιστορία, ένα μαθηματικό μυστήριο, το έπαθλο του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, και η μοίρα μιας ιδιοφυίας στον σημερινό μας κόσμο. «Ο θρίαμβος και η τραγωδία συνδέονται άρρηκτα στην εκπληκτική ιστορία αυτού του σπάνιου μαθηματικού που επέλυσε ένα πρόβλημα απίστευτης δυσκολίας εφαρμόζοντας αδιανόητες μεθόδους. Πρόκειται για ένα υπέροχο και βαθιά ανθρώπινο έργο. Διαβάστε το και ανακαλύψτε πώς ολόκληρος ο συναισθηματικός, ο κοινωνικός, και o διανοητικός κόσμος του Γκρίσα μετουσιώθηκαν σε μια τέλεια μαθηματική απόδειξη». Ian Stewart

Eπεισόδια από υπερβολική συμπεριφορά αστυνομικού!!

Eπεισόδια από υπερβολική συμπεριφορά αστυνομικού!!Απολίτιστο Στέκι

www.01car.gr ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το ανανεωμένο site μας για το αυτοκίνητο www.01car.gr Αυτοκίνητο της χρονιάς 2010: Volkswagen Polo Διχάζει το Renault Zoe Πέντε χρυσοί κανόνες για την αγορά καινούργιου αυτοκινήτου Σενάρια για Saab Συγκοινωνιακός κόμβος ο σταθμός του Νομισματοκοπείου Από τις 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων Supercar: Corvette σε 3.4 δευτερόλεπτα Η νέα BMW 5 Series Sedan Οικονομία μέσω GPS Στα 1,079 ευρώ ανά λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης Όχι στα διόδια εντός πόλης από τον υφυπουργό Αυτοί θα πάρουν μέρος στη Formula-1 το 2010 Μάντρες αυτοκινήτων κατέληξαν οι τράπεζες Στα αζήτητα τα αυτοκίνητα των 2.000 κυβικών Ξεκινά η διαδικασία για την είσπραξη της επιδότησης από τις αποσύρσεις ΙΧ Τις 220.000 έφτασαν τα δάνεια το 2009 Απεργούν οι μικρές εταιρείες οδικής βοήθειας Αρχισαν οι αιτήσεις απόσυρσης Υπό τη σκιά της Opel η αλλαγή σκυτάλης στην General Motors Και μέσω Internet η αγορά των τελών κυκλοφορίας Νέο Ford Focus Econetic Η νέα Alfa Romeo Giulietta Νικητής το Abarth Grande Punto S2000 το 2009 Ασφαλέστατα τα Mercedes-Benz Ρεκόρ πωλήσεων πολυτελών αυτοκινήτων της BMW / Αυστραλίας Ελπίζουμε να γίνεται τακτικοί επισκέπτες μας. Η δημοσιογραφική ομάδα του www.01car.gr

Παπαθεμελής: Τα παιδιά μας δικαιούνται και οφείλουν να εξεγείρονται

Ναυάρχου Νικοδήμου 2, 105 57, Σύνταγμα, Αθήνα Blog: www.danagennisi.eu Ηλ. Δ/νση: press@danagennisi.gr Τηλ. 2103314314 Φαξ: 2103217771 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Εκπρόσωπος: Σταύρος Βιτάλης Τηλ.: 6979112273 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/12/09 Με αφορμή την θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιος Παπαθεμελής, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των νεολαίων μας, τόνισε: «Τα παιδιά μας δικαιούνται και οφείλουν να εξεγείρονται, ενάντια σε ό, τι κακό συμβαίνει γύρω τους. Δικαιούνται να εξαγριώνονται με την υποκρισία και την αδυναμία μας να τους παραδώσουμε έναν κόσμο πιο δίκαιο και πιο ανθρώπινο. Με το θράσος μας να δανειζόμαστε από αυτά, από το μέλλον τους, για να βολευόμαστε εμείς. Τα παιδιά μας έχουν χρέος να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο συμμαθητή τους. Πρέπει ωστόσο να προσέξουν, ο δικαιολογημένος ζήλος τους, να είναι «κατ? επίγνωση» . Να διαδηλώσουν χωρίς να καταστρέψουν, πολύ περισσότερο να προκαλέσουν νέο θρήνο. Τα εμπιστευόμαστε. Και εμείς, εμείς οι μεγαλύτεροι που ορίζουμε με τις επιλογές και τις ενέργειές μας κατά κάποιο τρόπο τη μοίρα αυτού του τόπου, να την κατευθύνουμε σε δρόμους ισχύος, προόδου, ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης».