Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Ανακάλυψη γιατρών του Αττικόν για τον κοροναϊό



Βρέθηκε για πρώτη φορά στον κόσμο ο μηχανισμός, με τον οποίο ο ιός αυτός προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος, και οδηγεί σε αυτή τη βαριά πνευμονία, όπου ξαφνικά ο άρρωστος νιώθει δύσπνοια και χρειάζεται να διασωληνωθεί για να κρατηθεί στη ζωή. Γιατροί στο Αττικόν έφτιαξαν πρωτόκολλο διάγνωσης και θεραπείας.

Φακός Vulcan Firevulcan Streamlight 44700

Περιληψη
O Φακός Vulcan Firevulcan Streamlight 44700 LED με διάρκεια ζωής 50.000 ωρών με ιόντα λιθίου όπου  επαναφορτίζεται σε 5 ώρες. 
Επαναφορτιζόμενος φακός.Αυτό το ελαφρύ επαναφορτιζόμενο φανό LED είναι ένα σημαντικό  εργαλείο πυρόσβεσης που θα επιπλέει ακόμη και στο νερό!
Η φωτεινή ακτινοβολία του φως φτάνει σε μεγάλες αποστάσεις, παρέχοντας παράλληλα τον βέλτιστο περιφερειακό φωτισμό για να βοηθήσει την πλοήγηση και δύο μπλε φώτα LED πίσω που καθιστούν βέβαιο ότι οι συνεργάτες σας μπορούν να το δουν σε παχιά καπνό.
Τα βελτιστοποιημένα ηλεκτρονικά συστήματα παρέχουν ρυθμιζόμενη ένταση

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CXL 2-1HD-PT

CXL 2-1HD-PT
Sturdy, 0 dBd, Omnidirectional lightning protected Base Station Antenna for the 144 - 175 MHz Bands
Description
CXL 2-1HD-PT is 0 dBd, vertically polarized, omnidirectional base station antenna for the entire 2 m band.
The antenna has been approved to withstand lightning (10/350 μs impulses/150 kA) according to EN 62305-1.
The antenna is provided with our sturdy type “HD” mast mount - a heavy-duty, multipurpose mounting bracket made of non-corrosive aluminium. The accompanying U-bolts and fittings are made of stainless steel.
The antenna can be mounted on mast tubes of 58 to 105 mm in outer diameter. Furthermore, the construction of the mount makes it possible to lead the cable either along the inside or on the outside of the mast tube.
The antenna element is sealed in a high-quality, conical glass fibre tube with low wind load, ensuring undisturbed performance in all climates.
To substantially reduce noise caused by atmospherical discharges, all metal parts in the antenna are DC-grounded. Consequently, the antenna shows a DC-short across the coaxial cable.
Also available with UHF connector.
Grounding conductors is to be chosen in accordance with IEC 62305-3.
Specifications
Electrical
Model CXL 2-1HD-PT
Frequency 144 - 175 MHz
Antenna Type Coaxial dipole, broad-banded
Max. Input Power 150 W
Polarisation Vertical
3 dB Beamwidth, E-Plane 80 °
3 dB Beamwidth, H-Plane Omnidirectional
Impedance 50 Ω
Gain 0 dBd (2.2 dBi)
VSWR < 1.75:1
Lightning Protection 150 kA (Test pulse 10/350 μs)
Antistatic Protection All metal parts DC-grounded (Connector shows a DC-short)
HCM Code(s)
Mechanical
Connection(s) N(f)
Materials Radome : Polyurethane-coated glass fibre
Mounting bracket : Seawater resistant aluminium, epoxy-coated
Colour White (RAL 9003)
Wind Area 0.077 sq. m / 0.83 sq. ft
Wind Load 90 N (160km/h)
Height 1500 mm / 59.06 in.
Weight 5.8 kg / 12.79 lb
Mounting On 58 - 105 mm dia. mast tube
Environmental
Operating Temperature Range -30°C to +70°C
Survival Wind Speed 200 km/h

CRT ONE CB RADIO ME S METER!

CRT ONE CB RADIO ME S METER!
CRT ONE-N CRT ONE MINI CB RADIO
ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ CB ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!
ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ S-METER
ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΔΕΚΤΗΣ ,(ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΡΑΔΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ 28-30 ΜΗΖ (400ch) ΚΑΙ ΙΣΧΥΟΣ 10w ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ!)
AM/FM European Multinorms
4W Output Power(10W AMATEUR VERSION)
Small and design
Backlit keys
Squelch control Manual/ASQ
RF Gain control
CH9/CH19 emergency
Keypad lock
Scan Function
LCD Display
External speaker Jack
Dimensions : 10.2 x 10 x 2.5 cm
WARRANTY 2 YEARS
RF/S METER

Παλμίρ

Παλμίρ
Υποψήφιο για βραβείο Unicef 

Ζιλ Μπομ
Εικονογράφος: Αμαντίν Πιού
Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Μετάφραση: Αλέξανδρος Πανούσης
Σχήμα: 17Χ24
Σελίδες: 48
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-214-0
Μερικές φορές χρειάζεται
πολύ θάρρος για να φύγεις.
Κι ο δρόµος είναι µακρύς και δύσκολος...
Το δρακάκι Παλμίρ, ο ήρωας της ιστορίας μας, αναγκάζεται να εγκαταλείψει τον τόπο του αφήνοντας πίσω του τα πάντα, παίρνοντας μαζί μόνο μια άδεια βαλίτσα. Τα συναισθήματά του έντονα: φόβος, άγχος, στεναχώρια… Αλλά και υπερηφάνεια, όταν καταφέρνει να ξεπεράσει με επιτυχία κάποιο από τα πολλά εμπόδια. Και χαρά, όταν κάποιες φορές το ταξίδι του γίνεται παιχνίδι, γιατί, ας μην το ξεχνάμε, παραμένει ακόμα ένα παιδί.
Μια τρυφερή προσέγγιση στο θέμα της μετανάστευσης, της προσαρμογής και της αποδοχής, που πλαισιώνει με εξαιρετική ευαισθησία η θαυμάσια, λιτή εικονογράφηση της Αμαντίν Πιου.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ
Παλμίρ - Ένα παραμύθι υποψήφιο για βραβείο Unicef, xanthinea.gr, 14/11/19
Βιβή Μαργαρίτη, Πέντε εξαιρετικά βιβλία γεμάτα μηνύματα αισιοδοξίας κι αγάπης..., 17/11/19, trikalaview.gr
Γεωργία Χάρδα, Το υπέροχο βιβλίο «Παλμίρ» υποψήφιο για βραβείο Unicef του Zιλ Μπομ κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλαση, 18/11/19, timelink.gr
Μαρία Σούμπερτ, ΈΝΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟ ΔΡΑΚΑΚΙ, 27/11/19, theathinai.com
Ζωή Κοσκινίδου, Ενα εξαιρετικά συγκινητικό εικονοβιβλίο που μιλά..., 2/12/2019, Κόκκινη αλεπού
Στάθης Γκότσης, Παλμίρ… για να μείνει ζωντανή η ελπίδα! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΟΝΕΙΣ 26/12/2019
Κατερίνα Χατζηανδρέου, Απίθανης σύλληψης ιστορία και εικαστικά σπουδαία η εικονογράφηση..., ELNIPLEX, 17/12/2019

H Austrian Audio στα 62α Grammy Awards!

Στα 62α Grammy Awards, ο συντονιστής ήχου Mr. Michael Abbott χρησιμοποίησε 12 (!!!) μικρόφωνα της Austrian Audio και συγκεκριμένα τα OC 818 ως overhead για την λήψη τυμπάνων για τις ανάγκες του live των βραβείων, τα οποία μεταδόθηκαν ζωντανά από το STAPLES Center στο Λ.Α. στις 26 Ιανουαρίου 2020.
Για την Ιστορία να αναφέρουμε ότι τα 62α Βραβεία GRAMMY, με κεντρική παρουσιάστρια την Alicia Keys, περιελάμβαναν πολλές ειδικές εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένου του «Old Town Road All-Stars», στις οποίες συμμετείχαν οι υποψήφιοι Billy Ray Cyrus και Lil Nas X, καθώς και οι BTS, Diplo, Mason Ramsey και Nas.
Άλλοι καλλιτέχνες που ερμήνευσαν εκείνη τη νύχτα συμπεριλαμβανομένων και των πρωτοεμφανιζόμενων για τα βραβεία Grammy, Billie Eilish και Lizzo (οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο  τους στα βραβεία  GRAMMY®), ήταν ο Blake Shelton, η προηγούμενη  νικήτρια GRAMMY Gwen Stefani και οι τέσσερις φορές νικητές GRAMMY και MusiCares® 2020, Aerosmith, οι οποίοι μαζί με τους Run-DMC είπαν το «Walk This Way».
Σε ένα αφιέρωμα στον executive producer των GRAMMY Ken Ehrlich και για να αναγνωρίσουν τη σπουδαιότητα της μουσικής εκπαίδευσης στα σχολεία, οι καλλιτέχνες που σχετίζονται με την 40ετή καριέρα του Ehrlich πραγματοποίησαν την τελετή «I Sing The Body Electric» από την ταινία «Fame». Στην παράσταση εμφανίστηκαν οι υποψήφιοι Camila Cabello και Gary Clark Jr., με τους Debbie Allen, Joshua Bell, Common, Misty Copeland, Lang Lang, Cyndi Lauper, Ben Platt .
Ο  Martin Seidl, Διευθύνων Σύμβουλος της Austrian Audio σχολίασε «Είμαστε ενθουσιασμένοι που τα OC818s μας αποτελούν μέρος ενός τόσο σημαντικού και υψηλού επιπέδου music event όπως τα βραβεία Grammy που παρακολουθείται σε όλο τον κόσμο».
Τα νέα μικρόφωνα της Austrian Audio κερδίζουν όχι μόνο τις εντυπώσεις αλλά και την εμπιστοσύνη από ότι φαίνεται στον χώρο του Live, αλλά και του Broadcast παγκοσμίως όπου οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Στην Ελλάδα έχετε την μοναδική ευκαιρία να τα δείτε από κοντά και να έχετε ένα προσωπικό «hands-on» μόνο στο BonStudio.
Οδηγούμε τις εξελίξεις με τις εταιρείες μας και το αποδεικνύουμε έμπρακτα!
Website
Email
Facebook
YouTube
Instagram
Twitter
Copyright © 2015, BON STUDIO SA, All rights reserved.
Διεύθυνση:
Κεντρικά Γραφεία
Ζαΐμη 6 – 106 83 – Αθήνα
Τηλ: 210 3809605 – 8, 210 3302059-62
Fax: 210 3845755

Κλειστός θα παραμείνει ο Όμιλος Φίλων Αστρονομίας

Like  Tweet  in 
coronavirus
 

Ακύρωση σεμιναρίων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας

Αγαπητά μέλη και φίλοι του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας,
στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του γνωστού πλέον ιού και ακολουθώντας τις οδηγίες των υγειονομικών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου αποφάσισε να παραμείνουν τα γραφεία μας κλειστά. Ως εκ τούτου ακυρώνονται και τα προγραμματισμένα σεμινάρια.
Ο Ο.Φ.Α. παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, πειθαρχώντας στις ιατρικές υποδείξεις και μειώνοντας το συγχρωτισμό των μελών και φίλων στα γραφεία μας.
Τα γραφεία του Ομίλου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Εκ μέρους του Δ.Σ.,
ο Πρόεδρος
***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
www.ofa.gr

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία

Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες ανέδειξαν το έλλειμμα ιστορικής πληροφόρησης μεγάλων τμημάτων της νεολαίας για τα γεγονότα της δεκαετίας του 1940.
Με αφορμή τα πορίσματα των συγκεκριμένων ερευνών, εξετάζεται στο παρόν βιβλίο η πορεία των μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της σχολικής ιστορίας στα χρόνια της μεταπολίτευσης και οι ατελέσφορες προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του γνωστικού και αξιακού περιεχομένου της ιστορικής εκπαίδευσης τα τελευταία σαράντα χρόνια.
Ο συγγραφέας, παρουσιάζει ερευνητικές στρατηγικές, διδακτικές προτάσεις-σενάρια και κατάλληλα επιλεγμένο και αρθρωμένο ιστορικό υλικό (πρωτογενείς και δευτερογενείς ιστορικές πηγές, μαρτυρίες, αποσπάσματα λογοτεχνικών έργων). Προσανατολίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές τόσο στη Δευτεροβάθμια όσο και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε μια μαθησιακή πρακτική που αποσκοπεί στην πολυπρισματική ιστορική γνώση για τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα (1946-1949) και στη συλλογική αυτογνωσία.
Οι προτάσεις του, παρότι έχουν ως σημείο εκκίνησης τον τρόπο που παρουσιάζεται ο Εμφύλιος Πόλεμος στα σχολικά βιβλία της ΣΤ’ Δημοτικού, της Γ’ Γυμνασίου και της Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας, δεν είναι δέσμιες του κανονιστικού σχολικού πλαισίου, αλλά εξακτινώνονται στο πολύπτυχο της Δημόσιας Ιστορίας.
Για τον συγγραφέα, η αναμέτρηση με το «σκοτεινό παρελθόν» δεν καλλιεργεί μόνο την ιστορική σκέψη, δεν συγκροτεί μόνο ένα σημαντικό μορφωτικό κεφάλαιο, μια δέσμη σημαντικών δεξιοτήτων, αλλά έχει εκ των πραγμάτων πολιτικό περιεχόμενο και ηθικό νόημα. Καθιστά τον μελλοντικό πολίτη λειτουργό της δημοκρατικής κοινωνίας.
Ο Γαβρίλης Λαμπάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Είναι επίσης Διδάκτωρ της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Έγραψε τα ακόλουθα βιβλία:
ΚΚΕ και εξουσία 1940-1944, Μεταίχμιο, Αθήνα 2018. Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Τασκένδη (1949-1957), Κούριερ Εκδοτική, Αθήνα 2001. Η αριστερή αντιπολίτευση στην Ελλάδα (σε συνεργασία με την Ελένη Αστερίου), Φιλίστωρ, Αθήνα 1995. Η ματαιωμένη ουτοπία, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νίκος Καραγιάννης και άλλοι σύντροφοι (σε συνεργασία με τους Γιώργο Κόκκινο και Αφροδίτη Αθανασοπούλου), Ταξιδευτής, Αθήνα 2008.
Μαζί με τον Γιώργο Κόκκινο έγραψαν την εισαγωγή και είχαν την επιστημονική επιμέλεια του βιβλίου Σταμάτης Σκόρδος, Συμβολή στην ιστορία των Ελλήνων ναυτεργατών, Δήμος Αγίας Βαρβάρας, Αθήνα 2006.
Επίσης σε συνεργασία με τον Αγαθοκλή Αζέλη είχαν την επιμέλεια του βιβλίου Π. Μιχαήλ Κοσβύρας, Από το βουνό στον άμβωνα, ο μετασχηματισμός μιας ορεινής κοινότητας, Ταξιδευτής, Αθήνα 2009.
Επιστημονικές του εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικούς τόμους (Οι Έλληνες και η διασπορά 15ος- 21ος αιώνας, Αθήνα 2006, εκδ. Βουλή των Ελλήνων, Εγκυκλοπαίδεια του Ελληνικού Τύπου, Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών/Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αθήνα 2008.
Δεκαετία του ’40 και Σχολική Ιστορία 
συγγραφέας: Γιάννης Γιαννόπουλος
ΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.10)
Επιστημονικός Υπεύθυνος Σειράς: Γιώργος Κόκκινος
Isbn: 978-960-579-101-8
Διαστάσεις: 14 X 23,5
Σελίδες: 92

Αθήνα: Street food μαγαζιά στο κέντρο

Αθήνα: Street food μαγαζιά στο κέντρο

Σημειώστε...

Frittata με μυρωδικά, προσούτο και παρμεζάνα
Πως τρώνε τις τηγανιτές πατάτες στο κόσμο
Γλυκόξινη σάλτσα καρότου με τζίντζερ

Αθήνα: 9 ζαχαροπλαστεία στο κέντρο

Αθήνα: 9 ζαχαροπλαστεία στο κέντρο

Σημειώστε...

Σπανάκι ογκρατέν με μπεσαμέλ γιαουρτιού
Αλμυρό κέικ με φέτα και κολοκυθάκια
Σοκολατένια cupcakes

Παραπονιάρικό Μου 1939 Γιώργος Ξηντάρης

Σας περιμένουμε στο σπίτι μας!


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Μένουμε και δουλεύουμε απο το σπίτι μας και περιμένουμε με χαρά να σας ακούσουμε. Κατ αρχήν ευχόμαστε να είστε όλοι καλά με τις οικογένειές σας!
Οτιδήποτε χρειαστείτε μπορείτε να μας στείλετε ενα email στο support@ekdromi.gr και άμεσα σε εργάσιμες ώρες και μέρες θα σας απαντήσουμε! Για κρατήσεις σε καλοκαιρινά ξενοδοχεία (σίγουρα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δεν θα μένουμε σπίτι :)) καλέστε μας στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχουμε στο site. Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικές καλοκαιρινές προσφορές και δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ ακυρώσεων στις περισσότερες προσφορές.
Οπότε ας ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και ας σκεφτούμε θετικά τις διακοπές μας, τις θάλασσες, τις παραλίες, τα μπάνια μας, τα ταβερνάκια μας, τις παρέες μας και πάνω απο όλα τις αγκαλιές και τα φιλιά μας με τους αγαπημένους μας ανθρώπους που σε λίγο θα μπορούμε να ξαναχαιρόμαστε!
Και κάτι τελευταίο: καλέστε μας και ας μην θέλετε να κλείσετε άμεσα τις διακοπές σας. Θα είναι ωραία να μιλήσουμε και να έρθουμε κοντά απο μακριά!!!
Καλή δύναμη καλή Σαρακοστή με υγεία!
Η ομάδα του Ekdromi.gr
Ekdromi.gr
Email: support@ekdromi.gr
Τηλέφωνο: 2105053003

Κοροναϊός : Τα έξι μαθήματα που θα πάρουν οι Ελληνες για την επόμενη ημέρα

Κοροναϊός : Τα έξι μαθήματα που θα πάρουν οι Ελληνες για την επόμενη ημέρα
YPALO-1024x576-1-600x338.jpg

Κορωνοϊός -αποζημιώσεις: Συμπληρώνονται χιλιάδες αιτήματα -Ποιοι & πώς δικαιούνται τα 800 ευρώ