Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

ΚΘΒΕ 🎭 Νέες παραστάσεις | Παραστάσεις που συνεχίζονται | Παραστάσεις που ετοιμάζονται

 

«Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων»
Η «ηχηρή» παρουσία του κοινού της πόλης, υπόσχεται ότι το 2023 θα είναι μια παραγωγική χρονιά για το ΚΘΒΕ.
Αυτό έγινε αντιληπτό και στην πρεμιέρα της παράστασης «Η Πινακοθήκη των Ηλιθίων» του Νίκου Τσιφόρου, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία της Ανδρομάχης Χρυσομάλη, στη Σκηνή «Σωκράτης Καραντινός» της Μονής Λαζαριστών, όπου θα παρουσιάζεται μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Οι θεατές, ταξίδεψαν υπό τους ήχους αγαπημένων τραγουδιών του παλιού αμερικάνικου κινηματογράφου (ζωντανή μουσική επί σκηνής) στο Παρίσι και τη Σεβίλη και παρακολούθησαν μια ρομαντική διαμάχη ανάμεσα στο συμφέρον και την αγάπη.
 
Περισσότερα
«Ερωτόκριτος»
H νέα παραγωγή του ΚΘΒΕ «Ερωτόκριτος», μια σύγχρονη ανάγνωση του γνωστού έργου, με την Αργυρώ Χιώτη να υπογράφει τη σύλληψη - σκηνοθεσία της παράστασης και τον Ευθύμη Θέου την δραματουργική επεξεργασία - διασκευή, έρχεται την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, για 10 μόνο παραστάσεις.

Ο «Ερωτόκριτος», το κορυφαίο κείμενο της κρητικής Αναγέννησης, αποτελεί ένα αυτόνομο ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης. Ακολουθεί την ιστορία του έρωτα της πριγκίπισσας Αρετούσας για τον αυλικό Ερωτόκριτο που οδηγεί τους δύο νέους σε μια σειρά από περιπέτειες μέσα από τις οποίες εντέλει θα μεταμορφωθούν.
 
Εισιτήρια online
Συνεχίζονται οι πρόβες για την παράσταση «Η Τριλογία του Παραθερισμού» του Κάρλο Γκολντόνι, που θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σ. Καραντινός), σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη.

Μια κωμωδία χαρακτήρων και ταυτόχρονα μια κοινωνική κριτική απέναντι στις νοοτροπίες και τα πάθη της ανθρώπινης φύσης, που παραμένουν αναλλοίωτα μέσα στο χρόνο, μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική και την εικαστική ματιά της bijoux de kant.

Πρεμιέρα: Σάββατο 28/01/2023 στο Θέατρο Μονής Λαζαριστών, για 10 μόνο παραστάσεις
 
Περισσότερα
«Ο Κατά φαντασίαν ασθενής», ένα από τα πιο γνωστά έργα του Μολιέρου, που θα παρουσιαστεί τον Φεβρουάριο στo Θέατρο Μονής Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), συνεχίζει τις πρόβες. Ο σκηνοθέτης και συνθέτης Θοδωρής Αμπαζής συνεργάζεται με τον συνθέτη Νίκο Κυπουργό παρουσιάζοντας μια μουσική ανάγνωση της αγαπημένης κωμωδίας, βασισμένη στην αριστοτεχνική μετάφραση του Ιωάννη Πολέμη.
 
Στον πρωταγωνιστικό ρόλο o Kαλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης.
 
Περισσότερα
Πράγα

Μια τρυφερή κωμωδία αποκαλύψεων για τη γονεϊκότητα, τις μνήμες, τη συντροφικότητα, τον χρόνο που αφήνει τα σημάδια του, τη μοναξιά, το φως και τα σκοτάδια που μας συντροφεύουν.
Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στο έργο του Γιώργου Καπουτζίδη και θα παρουσιάζεται μέχρι τις 5 Μαρτίου στο Βασιλικό θέατρο.
Αγγέλα

Το έργο παρουσιάζει με ρεαλισμό την μετεμφυλιακή Ελλάδα, που μαστίζεται από την ανεργία και τη διαφθορά, μέσα από την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των γυναικών της επαρχίας.
Γκάρης, το μιούζικαλ

Η παράσταση της Παιδικής Σκηνής μιλάει για αξίες ζωής όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η προσφορά στο συνάνθρωπο και η δύναμη της αγάπης που ανατρέπει ακόμα και τους νόμους της φύσης.
Ειρήνη Ξανά

Ελεύθερη διασκευή στην κωμωδία του Αριστοφάνη Ειρήνη.
Φιγούρες γίγαντες, κούκλες, ηθοποιοί και μουσικοί όλοι μαζί επί σκηνής σε μια κωμωδία Αρχαιολαϊκή!
 
Εισιτήρια online

Απ ευθείας διάθεση προϊόντων στην Καλαμαριά (Πλαζ Αρετσού), Κυριακή 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023


 

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Theravada το βιβλίο του Δρ. Βάλπολα Ράχουλα "Αυτά που ο Βούδας δίδαξε"

  Δρ. Βάλπολα Ράχουλα

ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΒΟΥΔΑΣ ΔΙΔΑΞΕ

Αναθεωρημένη έκδοση με πρόλογο του καθηγητή Πολ Ντεμιεβίλ

Μετάφραση: Ιωάννης Τσέλιος (Bhikkhu Nyanadassana)

Σελ.: 164, Τιμή: 15,00 Ευρώ

ISBN: 978-618-861-850-3

Εκδόσεις Theravada

Αυτό το σημαντικό σύγγραμμα είναι μια διαυγής και πιστή έκθεση των διδασκαλιών του Βούδα. «Για χρόνια», λέει η Εφημερίδα του Βουδιστικού Συλλόγου, «ο νεόφερτος στο Βουδισμό δεν διέθετε μια απλή και αξιόπιστη εισαγωγή στην πολυπλοκότητα του θέματος. «Αυτά που ο Βούδας δίδαξε» του δόκτορα Ράχουλα καλύπτει αυτή την ανάγκη, όπως θα μπορούσε να γίνει μόνο από κάποιον που έχει μια στιβαρή κατανόηση του τεράστιου υλικού που πρέπει να αναλυθεί. Αποτελεί ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι γραμμένο ένα βιβλίο που απευθύνεται πρώτα απ' όλα στο μορφωμένο και νοήμονα αναγνώστη. Αυθεντική και ξεκάθαρη, λογική και νηφάλια, αυτή η μελέτη είναι τόσο περιεκτική όσο και αριστοτεχνική».

Η έκδοση περιέχει δεκατέσσερις εικονογραφήσεις, μια βιβλιογραφία, γλωσσάρι και ευρετήριο.

Ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να κατανοήσει πως ο Βούδας Γκόταμα έδωσε ουσιαστική λύση στο μεγαλύτερο πρόβλημα του ανθρώπου που ζει συντροφιά με τον υπαρξιακό πόνο και δυστυχία στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του.

«Μέχρι σήμερα χιλιάδες είναι τα βιβλία που έχουν εκδοθεί σε πολλές γλώσσες με αντικείμενο το Βουδισμό. Ωστόσο, λίγα είναι εκείνα που παρουσιάζουν αυτά που πραγματικά δίδαξε ο ιδρυτής του Βουδισμού, ο ιστορικός Βούδας Γκόταμα, και από αυτά ελάχιστα είναι εκείνα που έχουν γραφτεί με απλό και κατανοητό τρόπο για το δυτικό άνθρωπο. Το παρόν πληροί αμφότερα τα κριτήρια και είναι ένα
από τα κλασικότερα βιβλία που παραθέτουν με ακρίβεια τις αυθεντικές Διδασκαλίες του Βούδα. Είναι ένας περιεκτικός, σαφής, αξιόπιστος και κατατοπιστικός οδηγός που μεταφέρει την αληθινή φύση της βουδιστικής σοφίας, και απολαύει μεγάλης δημοτικότητας σε ολόκληρο τον κόσμο όχι μόνο σε αναγνωστικούς, αλλά και σε ακαδημαϊκούς κύκλους».

Μιχαήλ Ξυνός, Επίτιμος Πρόξενος της Σρι Λάνκα

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Δρ. Βάλπολα Ράχουλα (1907–1997) ήταν Βουδιστής μοναχός από την Σρι Λάνκα, ακαδημαϊκός και συγγραφέας. To 1964 ανέλαβε, ως καθηγητής, την έδρα Ιστορίας και Θρησκειών στο πανεπιστήμιο Noirthwestern του Ιλλινόις ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο. Ήταν ο πρώτος Βουδιστής μοναχός που ανέλαβε πανεπιστημιακή έδρα στον Δυτικό κόσμο. Το βιβλίο του «Αυτά που ο Βούδας δίδαξε» είναι, εδώ και δεκαετίες, ένα από τα κλασσικότερα και εγκυρότερα βιβλία με θέμα τις αυθεντικές διδασκαλίες του ιστορικού Βούδα Γκόταμα.

 

Βιογραφικό μεταφραστή

O μεταφραστής, ο Σεβάσμιος Nyanadassana (Ιωάννης Τσέλιος), είναι Βουδιστής μοναχός και λόγιος, ο μοναδικός σύγχρονος Έλληνας που έζησε σε μοναστήρια της Σρι Λάνκα και της Βιρμανίας για περισσότερα από σαράντα χρόνια, αποκτώντας εμπεριστατωμένη γνώση των διδασκαλιών στην αυθεντική τους μορφή, αυτή της αρχαίας ινδικής γλώσσας πάλι. Έχει συγγράψει και μεταφράσει πάνω από δέκα βιβλία βουδιστικού περιεχομένου στα γερμανικά, στα αγγλικά, στα σιναλεζικά, στα ελληνικά και στα πάλι.

 

Εκδόσεις Theravada

Αποστόλου Παύλου 5, 15342, Αγία Παρασκευή

Τηλ.: 213 088 9977, info@theravada.gr

Εκπτωτική προσφορά έως 50%

Email Image

 

Email Image

Εκπτωτική προσφορά έως 50%

 

Πωλήσεις:

από 10/01/2023 έως 16/01/2023

 

Ημερομηνία ταξιδιού:

από 01/03/2023 έως 31/10/2023

 

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ:

Πτήσεις εξωτερικού:

20% από 01/04/2023 έως 30/04/2023

30% από 01/03/2023 έως 31/03/2023 και από 01/05/2023 έως 30/09/2023

40% από 01/10/2023 έως και 31/10/2023

 

Πτήσεις εσωτερικού:

30% από 01/04/2023 έως 30/04/2023

40% από 01/03/2023 έως 31/03/2023 και

από 01/05/2023 έως 30/09/2023 50%

από 01/10/2023 έως 31/10/2023

 

Τηλέφωνο κρατήσεων: 211 211 8888

Email: mideast@mideast.gr

 

Η προσφορά ισχύει για τις απευθείας και με ενδιάμεσο σταθμό πτήσεις όλου του δικτύου που πραγματοποιούνται από την AEGEAN και την Olympic Air.

Mideast Travel Worldwide

 

Αθήνα:

Λεωφ. Βασ. Σοφίας 105-107, 115 21
Τηλ: + 30 211 211 8888
Φαξ: +30 210 642 6147

 

Κωνσταντινούπολη:

Skyland Towers
B Blok, Kat 29
Ofis No 415, 416, 417
Seyrantepe, Sarıyer

Τηλ: +90 212 5199565

Φαξ: +90 212 5121553 

social iconsocial iconsocial iconsocial icon

Γιάννης Βαρδής & Νεκτάριος Μαλλάς - Που να εξηγώ | The Voice of Greece - 5th Live Show (S02E17)


 

Διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση των αρχείων του ΕΣΥ

 


Διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση των αρχείων του ΕΣΥ

Προκηρύχθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.) ο πολυαναμενόμενος διεθνής διαγωνισμός για το μεγάλο έργο, που αφορά την "Ψηφιοποίηση Αρχείων του Δημόσιου Συστήματος Υγείας". Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 3-2-2023 με προϋπολογισμό 190 εκατ. ευρώ. 

Τα 12 μίλια από… 40 κύματα

 

in.gr

Τα 12 μίλια από… 40 κύματα
Γιατί η Ελλάδα δεν έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα σε Κρήτη και Αιγαίο – Το σενάριο του Μαρτίου και το casus belli της Τουρκίας – Ο ρόλος των γεωτρήσεων για υδρογονάνθρακες και του τουρκολιβυκού μνημονίου

Πότε χαρίζονται χρέη και εισφορές στους εργοδότες

 

Πότε χαρίζονται χρέη και εισφορές στους εργοδότες
Ακυρώνονται οι έλεγχοι των εισπρακτικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ που γίνονται σε εργοδότες και αφορούν σε εισφορές τ...

Απίστευτο - Πάνω οι άνεργοι, κάτω η ανεργία!

Απίστευτο - Πάνω οι άνεργοι, κάτω η ανεργία!
Σε απίστευτο αριθμό εκτοξεύτηκε η διαφορά των ανέργων που καταγράφουν η Ελληνική Στατιστική Αρχή και η ΔΥΠΑ (π...

Οι νοσταλγοί της μοναρχίας και της χούντας δεν συγχώρεσαν τον Καραμανλή

 

Οι νοσταλγοί της μοναρχίας και της χούντας δεν συγχώρεσαν τον Καραμανλή

Του Νίκου Φυλάγγελου   Στη σκιά του θανάτου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, βλέπουμε και πάλι σε δημόσια έκθεση, τους νοσταλγούς... Της μοναρχίας, αλλά και της χούντας. Εκείνους που μέσα τους δυσκολεύτηκαν να συμφιλιωθούν με την ιδέα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της εγκαθίδρυσης του πολιτεύματος της αβασίλευτης, Προεδρευομένης Δημοκρατίας, επομένως και με την απώλεια νομής της εξουσίας. Οι νοσταλγοί και …

Θεσμική κρίση με φόντο το σκάνδαλο υποκλοπών

 

Θεσμική κρίση με φόντο το σκάνδαλο υποκλοπών
Θεσμική κρίση προκαλεί η προσπάθεια διερεύνησης του σκανδάλου των υποκλοπών, που φέρνει σε αντιπαράθεση τον ει..

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη θρόμβωση σε ασθενείς με καρκίνο

 


Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη θρόμβωση σε ασθενείς με καρκίνο

Εκδόθηκαν νέες κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τη θρόμβωση σε ασθενείς με καρκίνο, από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων και με ελληνική συμμετοχή. Η θρόμβωση αποτελεί τη 2η κυριότερη αιτία θανάτου στους περιπατητικούς ασθενείς με καρκίνο και οι χειρουργικές και φαρμακολογικές αντικαρκινικές θεραπείες έχουν σημαντικό αντίκτυπο στον κίνδυνο θρομβώσεων.