Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

6 ΙΟΥΝΙΟΥ - ΠΡΙΝ ΑΠΟ 72 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ - D-DAY


Beevor, Antony
D-Day
Η απόβαση στη Νορμανδία
ΣΕΛΙΔΕΣ: 704 • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 15 x 23
ISBN: 960-446-100-4 • 38.40€
«Ποτέ στα χρονικά του πολέμου δεν έχει αναληφθεί ένα τέτοιο εγχείρημα». (Ουίνστον Τσώρτσιλ)
H D-Day προκαλούσε δέος ακόμη και στον Στάλιν. O ίδιος έγραψε στον Τσώρτσιλ ότι «ποτέ στα χρονικά του πολέμου δεν έχει αναληφθεί ένα τέτοιο εγχείρημα». Όλοι όσοι έλαβαν μέρος, στρατιώτες, ναύτες ή αεροπόροι, δεν θα το λησμονούσαν ποτέ. Ποτέ δεν είχε επαναληφθεί ένα εγχείρημα σε τόσο μεγάλη κλίμακα και με τόσο ενδελεχή σχεδιασμό, όμως, παρότι τα προγεφυρώματα εξασφαλίστηκαν, σύντομα κατέστη σαφές ότι κατά το επόμενο στάδιο οι δυσκολίες θα ξεπερνούσαν κάθε πρόβλεψη. Οι φυσικοί φράκτες της Νορμανδίας με την πυκνή βλάστηση προσέφεραν ιδανική κάλυψη στον αμυνόμενο, και οι Γερμανοί, ιδίως οι μεραρχίες των Waffen-SS, πολέμησαν έξυπνα, άγρια και απεγνωσμένα. Οι βρετανικές, καναδικές και αμερικανικές δυνάμεις ενεπλάκησαν σε μάχες, των οποίων η βαναυσότητα συχνά ήταν ανάλογη με αυτή του Ανατολικού Μετώπου. Καθώς οι απώλειες αυξάνονταν ραγδαία, μεγάλωνε και η ένταση ανάμεσα στους κύριους διοικητές των δύο πλευρών. Οι Γάλλοι άμαχοι υπέστησαν φοβερά δεινά. Ακόμη και την ώρα της Απελευθέρωσης η χαρά τους αμαυρώθηκε από άσχημες εμπειρίες. Ο πόλεμος στη Βόρεια Γαλλία σημάδεψε όχι μόνο μία γενιά ανθρώπων, αλλά ολόκληρο το μεταπολεμικό κόσμο, επηρεάζοντας βαθιά τις σχέσεις ανάμεσα στην Αμερική και την Ευρώπη. To D-DAY είναι η πιο γλαφυρή και τεκμηριωμένη ιστορική καταγραφή για τη μάχη της Νορμανδίας, καθώς περιλαμβάνει αχρησιμοποίητο αλλά και νέο υλικό από περισσότερα από τριάντα αρχεία έξι χωρών και προσφέρει μια νέα και σημαντική εξιστόρηση αυτών των γεγονότων. Όπως συμβαίνει και στα βιβλία Στάλινγκραντ και Βερολίνο-Η Πτώση 1945, μέσα από τη συναρπαστική αφήγηση του Antony Beevor αναβιώνει ολόκληρη η εποχή του πολέμου.

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Φωτογραφίζοντας τον νυχτερινό ουρανό, Σάββατο 6 Ιουνίου

Rho Ophiuch

Σεμινάριo στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας: Φωτογραφίζοντας τον νυχτερινό ουρανό, Σάββατο 6 Ιουνίου

Όλοι μας έχουμε θαυμάσει κατά καιρούς τις όμορφες αστρονομικές φωτογραφίες νεφελωμάτων και άλλων ουρανίων σωμάτων από ερασιτέχνες και επαγγελματίες αστρονόμους.
Η φωτογράφιση του νυχτερινού ουρανού μπορεί να είναι μια απλή διαδικασία, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι μια μηχανή και ένας τρίποδας, αλλά και μια εξειδικευμένη τεχνική με εξελιγμένο και πολύπλοκο εξοπλισμό.
Τι μας «λέει» η κάθε αστροφωτογραφία;
Ποια είναι τα σημαντικά στοιχεία της;
Πως γίνεται η εκτίμηση;
Υπάρχουν μέθοδοι και τεχνικές;
Είναι τέχνη;
Ποιος ο σκοπός της;
Αξίζει τελικά τον κόπο;

Απαντήσεις θα μας δώσει ο καταξιωμένος αστροφωτογράφος, Καλλίας Ιωαννίδης, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα, στο τελευταίο σεμινάριο της χρονιάς στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων: http://www.ofa.gr/seminaria/

Υπάρχει ένα συμβολικό ποσό επιβάρυνσης 5 Ευρώ ανά σεμινάριο (2 Ευρώ για τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη, κατόχους της κάρτας μέλους, μαθητές Γυμνασίου - Λυκείου και φοιτητές), για κάλυψη των εξόδων. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν για μαθητές Δημοτικού.

***
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr
facebook feed flickr google_plus pinterest soundcloud tumblr twitter vimeo youtube
1px
©2015 Όμιλος Φίλων Αστρονομίας | Αλεξανδρείας 113 • τηλ: 2310 423133 • Θεσσαλονίκη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Διακοπές στη βεράντα της Ιωάννας Μπαμπέτα
Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 7 ετών
Οι διακοπές του καλοκαιριού ξεκινούν σε λίγο. Κάποιοι θα κολυμπούν όλη τη μέρα στη θάλασσα. Όμως, κάποιοι άλλοι, ίσως να πρέπει να περάσουν αρκετές ώρες στο σπίτι, στη βεράντα. Δεν πειράζει. Ακόμα κι εκεί μπορούν να συμβούν πράγματα μαγικά. Αν έχεις παρέα, όλα είναι όμορφα!
Ελάτε λοιπόν να διασκεδάσουμε και να κάνουμε το καλοκαίρι μας χαμογελαστό. Σαΐτες κι ελικόπτερα θα πετάξουν στον ουρανό μαζί με μπαλόνια και φούσκες. Ενώ θα διαγωνιστούμε στην τρίλιζα και στην κρεμάλα, όπως ακριβώς έκανε κι ο Δημήτρης όταν γνώρισε την Άννα.
Δεν χρειάζεται να φέρετε μαγιό και πετσέτα. Μόνο την καλή σας διάθεση!
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).



ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
Το μπλε βιβλίο της Μαριγώς Αλεξοπούλου
Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, στις 8 μ.μ., στην ταράτσα του Πολυχώρου (6ος όροφος)
Το βιβλίο παρουσιάζει η συγγραφέας Ελιάνα Χουρμουζιάδου. Αποσπάσματα από το έργο θα διαβάσουν η ηθοποιός Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, η μαθήτρια της Α΄ Λυκείου Ειρήνη Ζούπου και η ποιήτρια Μαριγώ Αλεξοπούλου σε έναν ποιητικό διάλογο μεταξύ δύο γενεών, διαφορετικών αλλά και τόσο ίδιων, κάτω από τον έναστρο ουρανό των Εξαρχείων.
Συμμετέχει ο μουσικός Χάρης Καψοκέφαλος.
Η Μαριγώ Αλεξοπούλου θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΪΣΣΑ
Δύο βραδιές περιπέτειας, μυστηρίου και ατέλειωτης διασκέδασης
Σας αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής και φαντασίας; Συμμετέχετε σε παιχνίδια ρόλων; Είστε έτοιμοι να ζήσετε μια μοναδική εμπειρία κάτω από τον έναστρο ουρανό των Εξαρχείων; Δίνουμε ραντεβού στην ταράτσα του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα, 6ος όροφος), για να παίξουμε και να διασκεδάσουμε με τα επιτραπέζια παιχνίδια της Κάισσα.
Την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015, στις 8 μ.μ., θα μεταφερθούμε σε ένα «Θανάσιμο Ραντεβού» στο κέντρο του Παρισιού με το παιχνίδι «Fatal Rendez-vous». Μια έπαυλη, διάφοροι προσκεκλημένοι και ένας μπάτλερ που τους καλωσορίζει όλους. Όμως, ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται δύο δολοφόνοι. Θα καταφέρουν να βγάλουν από τη μέση τους προσκεκλημένους χωρίς να αποκαλυφθούν, ή οι προσκεκλημένοι θα τους κλείσουν στη φυλακή;
Την Τετάρτη, 8 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., γνωρίζουμε μια νέα εκδοχή του αγαπημένου μας παιχνιδιού «Παλέρμο: Το μεγάλο ξεκαθάρισμα». Στην ήσυχη πόλη του Παλέρμο μια σειρά από δολοφονίες διαταράσσουν την ηρεμία των πολιτών. Η Μαφία έχει απλώσει τα δίχτυα της και κάθε βράδυ ο αριθμός των θυμάτων μεγαλώνει. Οι πολίτες του Παλέρμο πασχίζουν να ανακαλύψουν τους ενόχους. Όμως ποιον να εμπιστευτούν; Κανείς δεν ξέρει ποιος μπορεί να κρύβεται από πίσω. Ένα είναι σίγουρο: όλοι παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή την ιστορία!
Σε αντίθεση με άλλες εκδόσεις του παιχνιδιού, εδώ ΟΛΟΙ οι αθώοι πολίτες μπορούν να έχουν τον δικό τους ρόλο με μια κρυφή ιδιότητα που θα τους βοηθήσει να ανακαλύψουν τους ενόχους. Επιπλέον, κάρτες ενεργειών δίνουν νέες δυνατότητες για συλλογή πληροφοριών, μπλόφες και αποκαλύψεις ενόχων! Όταν όμως κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν, πόσο αποτελεσματικά θα μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε όλα αυτά;
Για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών θα σχηματιστούν δύο αντίπαλες ομάδες των δεκαπέντε ατόμων και ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Γι’ αυτό δηλώστε γρήγορα συμμετοχή και μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί και τους φίλους σας για ενισχύσεις!!!
Μην το χάσετε!
Δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr (στο e-mail σας με τίτλο ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ μην ξεχάσετε να γράψετε τα στοιχεία σας: ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ο άνεργος πρίγκιπας της Ιωάννας Μπουλντούμη
Καληνύχτα, νεράιδα νονά της Αλεξάνδρας Τσόλκα
Σάββατο 13 Ιουνίου 2015, στις 12:30 το μεσημέρι
Για παιδιά από 4 ετών
Πώς συναντήθηκαν ένας Άνεργος πρίγκιπας με μια γλυκατζού Νεράιδα νονά; Μήπως στο «Βασίλειο της Γεύσης» σε ένα ξακουστό πάρτι γενεθλίων; Και ποιος έφαγε τελικά την τούρτα;
Σε αυτές κι ένα σωρό άλλες μυστηριώδεις αλλά κι αστείες απορίες θα απαντήσουν οι συγγραφείς Ιωάννα Μπουλντούμη που βάλθηκε να βρει δουλειά εν μέσω κρίσης στον Άνεργο Πρίγκιπά της και η Αλεξάνδρα Τσόλκα που δημιούργησε την πιο τρυφερή Νεράιδα Νονά με μια ακαταμάχητη αδυναμία στα γλυκά.
Παιδιά, πάρτε τους γονείς σας και ελάτε! Γονείς, ελάτε να ζήσετε μια ξέγνοιαστη εμπειρία γεμάτη γέλιο, γλύκα και φαντασία παρέα με τα παιδιά σας.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ
Ο JO NESBO ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015, στις 8:30 το βράδυ
Μια βραδιά για τους φανατικούς αναγνώστες του νορβηγού συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας
Μια βραδιά αφιερωμένη στον βασιλιά της σκανδιναβικής αστυνομικής λογοτεχνίας JO NESBO με αφορμή την ολοκλήρωση της σειράς Χάρι Χόλε και την έκδοση του νέου του βιβλίου Αίμα στο χιόνι.
Δέκα αναγνώστες φαν του Nesbo και του διάσημου επιθεωρητή του παρουσιάζουν από πρώτο χέρι τον συγγραφέα και τα βιβλία του. Συντονίζει και παρεμβαίνει η Χίλντα Παπαδημητρίου, συγγραφέας, μεταφράστρια.
Ελάτε να συζητήσουμε για τον νορβηγό συγγραφέα που καθήλωσε εκατομμύρια αναγνώστες!
Συντονιστείτε στη σελίδα μας στο fb και στο twitter, καθώς και στο www.bookpress.gr για να ενημερώνεστε για εξελίξεις και εκπλήξεις σε σχέση με τη μεγάλη βραδιά.
 NESBOMANIACS, ΕΝΩΘΕΙΤΕ!
Διαβάζετε μετά μανίας Jo Nesbo; Θέλετε να μοιραστείτε την αναγνωστική σας εμπειρία με άλλους φαν του Jo Nesbo, του Χάρι Χόλε και της αστυνομικής λογοτεχνίας γενικότερα;
Στείλτε μας τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας) μαζί με ένα κείμενο 200-300 λέξεων για τον Jo Nesbo και τα βιβλία του (με ελεύθερο θέμα) στο e-mail polychoros@metaixmio.gr και παρουσιάστε εσείς τον αγαπημένο σας συγγραφέα.
Το θέμα είναι ελεύθερο, αλλά μπορείτε να κινηθείτε και σε συγκεκριμένους άξονες-θεματικές, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό. Μερικές ιδέες:
• Ο Χάρι Χόλε και οι γυναίκες
• Ο Χάρι Χόλε και το αλκοόλ
• Ο Χάρι Χόλε και η πολιτική
• Ο Χάρι Χόλε ταξιδεύει
• Υπάρχει ζωή μετά τον Χάρι Χόλε;
• Ποιο είναι το κορυφαίο μυθιστόρημα του Jo Nesbo και γιατί
• Ο Jo Nesbo και το σκανδιναβικό νουάρ
• Jo Nesbo και Χάρι Χόλε: Οι Αταίριαστοι (;)
• Ο Jo Nesbo στον χάρτη του ευρωπαϊκού νουάρ
Κι επειδή θα επιλεγούν μόνο δέκα κείμενα, βιαστείτε! Η προθεσμία υποβολής των κειμένων λήγει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015.
Οι τρεις πρώτοι που θα δηλώσουν συμμετοχή θα κερδίσουν μια υπέροχη κασετίνα με βιβλία του Jo Nesbo!
Και το μεγάλο δώρο της βραδιάς: όσοι από τους αναγνώστες μάς στείλουν το κείμενό τους θα μπουν σε κλήρωση, και ένας τυχερός θα κερδίσει ολόκληρη τη σειρά Χάρι Χόλε!
Όσοι πάλι δεν θέλετε να μιλήσετε αλλά απλώς να παρακολουθήσετε δηλώστε συμμετοχή στο e-mail polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΑΔΙΑ JO NESBO και τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο).



ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Ένας Ιππότης σε… Athens Secret Quest
Ένα πολυαναμενόμενο βιβλίο που του άξιζε μια μεγάλη βραδιά!
Ο εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ έβαλαν τον χώρο και το Cap Cap τον άγγιξε με το μαγικό ραβδάκι του για να τον μεταμορφώσει στο σημείο άφιξης του Ιππότη των επτά βασιλείων του George R. R. Martin, που κυκλοφόρησε επισήμως σήμερα, 2 Ιουνίου 2015, για πρώτη φορά στα ελληνικά, και κοσμεί ήδη τη βιτρίνα του Πολυχώρου.
Η ανακοίνωση και μόνο ότι κυκλοφορεί ένα βιβλίο-προοίμιο του Game of Thrones έβαλε σε κίνηση μυστικούς μηχανισμούς που έφεραν μέρος από το σχεδιασμένο ειδικά για το Game of Thrones μενού του Cap Cap στο 118 της Ιπποκράτους και στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Εκεί, μαζεύτηκαν 40 τυχεροί φίλοι του μαγικού κόσμου που έστησε στα βιβλία του ο G.R.R. Martin, φανατικοί αναγνώστες του πολυβραβευμένου συγγραφέα, αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι που δεν δίστασαν κι αυτοί να δηλώσουν προτιμήσεις ανάμεσα στους Οίκους των Σταρκ, των Ταργκάριεν και (λιγότερο) των Λάνιστερ και να απολαύσουν γεύσεις εμπνευσμένες από τον χαρακτήρα και …τις αρχές που διέπουν τον κάθε οίκο και διαφοροποιούν μεταξύ τους τα βασίλεια.
Το Athens Secret Quest κορυφώθηκε με τη σύντομη και απολαυστική ομιλία των δύο πρωταγωνιστών της βραδιάς, του μεταφραστή του βιβλίου Ανδρέα Μιχαηλίδη, που μας έκανε μια περίληψη-εισαγωγή στον Ιππότη των επτά βασιλείων -όσο spoiler free γίνεται- και μοιράστηκε με τον κόσμο την αγάπη του για τον G.R.R.Martin και τους ήρωές του, και του Δημήτρη Μεργούπη, ιδιοκτήτη και εμπνευστή του Cap Cap, φανατικού αναγνώστη των βιβλίων της σειράς Game of Thrones και σπάνιου «παραμυθάνθρωπου», ο οποίος μίλησε για τον τρόπο που η αγάπη του για τη μαγεία και τους φανταστικούς ήρωες πέρασε σε μικρά θαύματα της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής και στεγάστηκε σε αυτό το μεγαλειώδες αφιέρωμα στους μαγικούς κόσμους που είναι το Cap Cap στο Αιγάλεω.
Όσοι λοιπόν βρέθηκαν στον Πολυχώρο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ το βράδυ της Πέμπτης 28 Μαΐου 2015 αποχώρησαν κρατώντας ένα αντίτυπο του Ιππότη των επτά βασιλείων και σφίγγοντας στην αγκαλιά τους ένα μικρό σεντούκι με Cap Cap γευστικούς θησαυρούς όπως Dragon’s Egg Pies, Winterfell Oven Cakes, το αγαπημένο Lemon Cake της Σάνσα Σταρκ, Moon Tea, Tears of Lys και Maester Aemon biscuits για τα δύσκολα πρωϊνά αγναντεύοντας τους πάγους ψηλά πάνω από το Τείχος στο Βορρά.
Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε ΕΔΩ.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
Στείλτε e-mail στο polychoros@metaixmio.gr (θέμα: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ NEWSLETTER), σημειώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και μπείτε στην κλήρωση για ένα αντίτυπο του βιβλίου Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ. Ο διαγωνισμός θα λήξει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 5 Ιουνίου και οι τρεις νικητές θα ανακοινωθούν στο επόμενο newsletter. Θα πρέπει να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο μέχρι τις 20 Ιουνίου 2015.
Οι τρεις τυχεροί του διαγωνισμού της προηγούμενης εβδομάδας που κερδίζουν από ένα κλασικό pocket είναι:
1. Αναστασία Αθανασοπούλου – Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι
2. Νίκη Γιαννακοπούλου – Η κυρία Νταλογουέι
3. Λήδα Κοσιάδου – Η κυρία Νταλογουέι
Οι νικητές μπορούν να παραλάβουν το δώρο τους από τον Πολυχώρο με την επίδειξη της ταυτότητάς τους έως τις 13 Ιουνίου 2015.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 118, 11472 ΑΘΗΝΑ
Τ: 211 3003580, F: 2113003581, E: polychoros@metaixmio.gr
WWW.METAIXMIO.GR/POLYCHOROS
Βρείτε μας στο facebook
ΩΡΑΡΙΟ:
Δευτέρα-Παρασκευή: 9:00-21:00
Σάββατο: 09:00-15:00
Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να έρθετε στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ.

♪ Απαραίτητα εργαλεία για κάθε κιθαρίστα! ♪

ΠΕΤΑΛΙ DROP ΑΠΟ ΤΗΝ DIGITECH! Το νέο πετάλι Drop της Digitech αποτελεί μια σπουδαία ιδέα και εξέλιξη των πασίγνωστων προϊόντων της γνωστής εταιρείας όπως το Whammy και το Whammy DT. Βασισμένο στον ίδιο αλγόριθμο που δίνει ζωή στο Whammy 5, το Drop υλοποιεί ένα πολυφωνικό εφέ για χαμήλωμα του κουρδίσματος της κιθάρας. Σίγουρα, οι περισσότεροι μουσικοί  Διαβάστε περισσότερα...
ΚΟΥΡΔΙΣΤΗΡΙ ΚΙΘΑΡΑΣ/ΜΠΑΣΟΥ "PITCHHAWK" ΑΠΟ ΤΗΝ KORG!
Κατά τη διάρκεια των 38 χρόνων και από την στιγμή που εφευρέθηκε το πρώτο κουρδιστήρι βελόνας, η εταιρία Korg συνεχίζει να ηγείται στην τεχνολογία των tuners, προσθέτοντας εξειδίκευση και τεχνογνωσία όπου αυτό απαιτείται.
Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, το 2004 παρουσίασε το πρώτο tuner τύπου clip AW-1 και το αμέσως επόμενο και πολύ επιτυχημένο AW-2 μέσα στο 2009. Την τελευταία προσθήκη αποτελεί το AW-3 «PitchHawk’», το οποίο και πήρε το όνομά του από την ηγετική θέση που κατέχει μέσα στην κατηγορία των cliptuners. Διαβάστε περισσότερα...

Summer Dream Vol 1 - ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ !