Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Αθήνα, 22 Μαρτίου 2010 Ομιλία Υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, στο επιχειρηματικό συνέδριο της International Herald Tribune Τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα βγει από την κρίση και ότι η κρίση είναι ευκαιρία μεγάλων αλλαγών για τη χώρα, εξέφρασε ο Υπουργός Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ, Χάρης Παμπούκης, μιλώντας στο οικονομικό και επιχειρηματικό συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα Ιnternational Herald Tribune στην Αθήνα.
«Σήμερα η Ελλάδα περνάει μια μεγάλη κρίση, με σύνθετες αιτίες, που δικαιολογημένα δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στους πολίτες, και αυτό παρά την σαφήνεια των κυβερνητικών μηνυμάτων. Η Ελλάδα δεν θα πτωχεύσει, η Ελλάδα δεν θα βγει από το ευρώ και οι λύσεις στο ελληνικό πρόβλημα κατά ανάγκη θα είναι συνεργατικές και σύνθετες. Αλλά πάνω από όλα θα τα καταφέρουμε μόνοι μας. Τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη, θα στείλω ένα αισιόδοξο μήνυμα, ότι ανεξάρτητα από το χρόνο η κρίση αυτή είναι ευκαιρία μεγάλων αλλαγών προς τα εμπρός», τόνισε ο Χ. Παμπούκης. «Για την Ελλάδα θα υπάρξει μια άμεση προσαρμογή, αλλά θα δημιουργηθεί το πλαίσιο ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας προς όφελος του πολίτη, ο οποίος θα δει τους κόπους και τις θυσίες του να πιάνουν τόπο, με την μορφή ενός κοινωνικού μερίσματος που θα είναι καλύτερες κρατικές υπηρεσίες και πιο ποιοτικές μορφές εργασίας», συμπλήρωσε. Στην ομιλία του, με θέμα «Νομοθετικές Πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της Διαφθοράς», ο Υπουργός Επικρατείας ανέλυσε τα πεδία δράσης, στα οποία η κυβέρνηση νομοθετεί, με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο τομέα, τον εξορθολογισμό της πολυνομίας, και την ανάδειξη της διαφάνειας στη δημόσια ζωή. Ο Χ. Παμπούκης πρόσθεσε ότι για την Ελλάδα το νέο θετικό στοίχημα είναι η ανταγωνιστικότητα και η ανάπτυξη στους τομείς που έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, που δεν είναι άλλοι από την ομορφιά του τόπου μας και την ιδεώδη γεωγραφική μας θέση. Παράλληλα, τόνισε ότι η πράσινη ενέργεια για την οποία ήδη υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον, ο τουρισμός, η ναυτιλία και αργότερα οι υπηρεσίες είναι τομείς στους οποίους μπορούμε να διαπρέψουμε διεθνώς και να είμαστε ανταγωνιστικοί. «Πρέπει να πιστέψουμε ότι η κρίση, που πρόσκαιρα φέρνει ανησυχία, φόβο και προκαλεί ανασφάλεια είναι ευκαιρία για αλλαγές, αλλαγές που θα αποτελέσουν κεκτημένα για μια νέα Ελλάδα που ονειρευόμαστε και αξίζουμε, αντάξια της ιστορίας και της ομορφιάς της», επεσήμανε ο Υπουργός Επικρατείας.

Ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Έλεγχος στις μισθολογικές καταστάσεις των ιδιωτικών σχολείων Τον έλεγχο των μισθολογικών καταστάσεων των ιδιωτικών σχολείων ζητά με έγγραφο του από τους Περιφερειακούς Διευθυντές μέχρι τις 26 Μαρτίου ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Μιχάλης Κοντογιάννης. Με το έγγραφο που απέστειλε σήμερα 22/03 ζητά να διαπιστωθεί η εφαρμογή του Νόμου 682/1977, άρθρο 36, παρ. 1 (Περί Ιδιωτικών σχολείων Γενικής Εκπαιδεύσεως και Σχολικών Οικοτροφείων). Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι η οποιαδήποτε περικοπή μισθού αντίκειται στη νομοθεσία.

Αύξηση τιμών έως 30% στις λαϊκές αγορές

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/ Αύξηση τιμών έως και 30% στις λαϊκές αγορές και κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων που τα πωλούν στους πάγκους. Αιτία, η απόφαση της κυβέρνησης για επιβολή ΦΠΑ 10% στις λαϊκές, η οποία όπως λένε οι παραγωγοί θα μετακυλιστεί στις λιανικές τιμές πώλησης, σε συνδυασμό με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησής τους.
Οι παραγωγοί καταγγέλλουν την κυβέρνηση για "εξαθλίωση και διάλυση του θεσμού των λαϊκών αγορών που χρόνια τώρα στηρίζει τους καταναλωτές με φρέσκα και φτηνά προϊόντα".
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών σημειώνεται: "εμείς δεν εισπράττουμε ΦΠΑ 10% από τους καταναλωτές, η κυβέρνηση τώρα μας λέει να εισπράττουμε, μας οδηγεί υποχρεωτικά σε αύξηση της τιμής των προϊόντων 10%, που μαζί με τον λογιστικό προσδιορισμό του φόρου, θα έχουμε σίγουρη αύξηση του καλλιεργητικού κόστους άλλα 15% έως 20%, με αποτέλεσμα να μην είμαστε πλέον ανταγωνιστικοί και να χάσουν οι λαϊκές αγορές τον χαρακτήρα τους". Η επιβολή ΦΠΑ 10% θα οδηγήσει σε ανάλογη αύξηση των τιμών λιανικής ενώ παράλληλα οι παραγωγοί θεωρούν δεδομένη την αύξηση του καλλιεργητικού κόστους από 15 έως και 20% με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον ανταγωνιστικοί και οι λαϊκές αγορές θα χάσουν τον χαρακτήρα τους. Το πανελλήνιο όργανο των παραγωγών, μάλιστα ανακοινώνει ότι ξεκινούν κινητοποιήσεις και προτίθενται να παραδώσουν τις άδειές τους μπροστά στη Βουλή και να μην ξαναπάνε στις λαϊκές.

Νέα έκδοση "Ημερόλογιον της Χαλκιδικής"

"Ημερόλογιον της Χαλκιδικής" Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών-Χαλκιδικιωτών Θεσσαλονίκης
Εκδόσεις Δια Βίου (2010)
ISBN 978-960-87001-7-8
Σχήμα 14cm Χ 21cm
σελ344 Το Ημερολόγιον της Χαλκιδικής είναι ένα εμπνευσμένο έργο που κυκλοφόρησε ως ετήσια περιοδική έκδοση από τον παπα-Νικόλαο Ηλία κατά τα έτη 1930-1933, ακολουθώντας αντίστοιχες προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν στον ελληνικό χώρο ήδη από τον 19ο αιώνα. Το περιεχόμενο του μάς δίνει την εικόνα της πνευματικής κατάστασης της Χαλκιδικής, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα από της ιστορικές συγκυρίες της εποχής που εκδόθηκε (απελευθέρωση, δεκαετή πόλεμο, ανταλλαγή των πληθυσμών κ.ά.). Το έργο περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για το κάθε έτος (εορτολόγια, αστρονομικά φαινόμενα κ.ά.) και άρθρα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία και την πολιτική, καθώς και διηγήματα, παραμύθια, ανέκδοτα κ.ά. Η νέα έκδοση, που προήλθε από φωτομηχανική ανατύπωση των πρωτοτύπων, περιλαμβάνει τρία από τα τέσσερα τεύχη του δυσεύρετου πλέον Ημερολογίου και αποτελεί μία αξιόλογη προσπάθεια, που δείχνει σεβασμό προς τους προγόνους και αγάπη προς την τοπική ιστορία. Λίγα λόγια για τον εκδοτικό οίκο Οι εκδόσεις Δια Βίου δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη από το 2001 από μια ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το γραπτό λόγο. Το 2006, εισβάλλουν δυναμικά στον τομέα της παιδικής λογοτεχνίας. Στόχος τους, η δημιουργία προσεγμένων και ποιοτικών βιβλίων που θα απολαμβάνουν οι νεαροί, και όχι μόνον, αναγνώστες… δια βίου!
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ
Λ.Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 35
54639 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Τηλ: 002310940069, Fax: 002310951261

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ"

Μια ακόμη εκδήλωση υψηλών προδιαγραφών παρουσίασε το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ" το Σάββατο 20 του μήνα στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Μουδανιών.Οι τελειόφοιτες σπουδάστριες στο τμήμα κιθάρας Ναταλία Φαφέσα και Άννα Χαμαμτζόγλου και ο Διεθνούς φήμης κιθαριστής Γιώργος Φουντούλης εντυπωσίασαν το κοινό με την δεξιοτεχνία τους σε έργα ξένων συνθετών και έργα του ίδιου του κιθαριστή στο πρώτο μέρος.
Στη συνέχεια η εξαίρετη Νικολέτα Γιανουτάκη τραγούδησε μελοποιημένη ποίηση από τον Γιώργο Φουντούλη και τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών με την συνοδεία της Χορωδίας του ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ" που εντυπωσίασε με τις ζεστές παιδικέ και εφηβικές φωνές.
Το σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε επίσης και το 4ο Σεμινάριο κλασικής κιθάρας στο ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ "ΣΥΝΘΕΣΗ" στο οποίο οι μαθητές που το παρακολούθησαν άκουσαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για την ερμηνεία έργων κιθάρας αλλά και για την τεχνική του οργάνου από τον Γιώργο Φουντούλη ο οποίος τους συνεγχάρη για το υψηλό επίπεδό τους.
Κάποιοι από αυτούς φωτογραφήθηκαν μαζί του.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Η ΝΥΦΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ
THE BRIDE WORE BLACK
ΚατηγορίαΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Kωδικός Καταλόγου08149 Ημ. Έκδοσης 03/2010 Ηλικιακή ΟμάδαΕΝΗΛΙΚΕΣ Ημ. Tελευταίας Ανατύπωσης 03/2010 Έκδοση 1 ISBN 978-960-453-685-6 Σελίδες648 ΒιβλιοδεσίαΑΔΕΤΟ Χιλιάδα Κυκλ.11η
Σεπτέμβρης του '22.
Η νεαρή Αντριανή καταφτάνει στη Σαλονίκη μαζί με το υπόλοιπο ανθρώπινο κοπάδι των προσφύγων. Πεντάρφανη και ολομόναχη, με δυο μάτια πράσινα, μαγικά σαν τα βοτάνια της, θα βρει στήριγμα σε μια καλοκάγαθη ηλικιωμένη Πόντια.
Στο ξεδίπλωμα του χρόνου, με τις ανταλλαγές των πληθυσμών, θα εγκατασταθεί σ' ένα μουσουλμανικό χωριό της Μακεδονίας.
Εκεί, ανάμεσα σε ανθρώπους πονεμένους που μιλούν ελληνικά, τουρκικά, ποντιακά κι αρμένικα, και που προσπαθούν να στηρίξουν τις ψυχές και τις ζωές τους, η Αντριανή θα αποθέσει την ευτυχία της στα χέρια του ρωμαλέου Άρη με την ηράκλεια δύναμη. Θα προκαλέσει τη μοίρα φορώντας ένα μαύρο φόρεμα για νυφικό.
Κι αυτή θα δεχτεί την πρόκληση…
Σε μια Ελλάδα που ανεμοδέρνεται στις θύελλες του εικοστού αιώνα, μια γυναίκα τολμά να ορθώσει το ανάστημά της απέναντι σε μια κοινωνία, όπου τον πρώτο λόγο έχει ο άντρας και η πεθερά, για να αναδειχτεί πληγωμένη αλλά νικήτρια.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΛΗΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

MICHEL DE MAROLLESΟ
ΝΑΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Γλώσσα Έκδοσης:Ελληνικά Σελίδες:288 Διαστάσεις:31 x 46 εκ. ISBN:960-8033-25-Χ Εκδοτικός Οίκος:ΜΙΛΗΤΟΣ
Μετάφραση στα ελληνικά: Μαρία Γυπαράκη
Μια μυθολογία στην οποία «ο μύθος κερδίζει σε αμεσότητα καθότι η αφήγηση εμπλουτίζεται με στοιχεία μυθιστορηματικής γραφής» όπως γράφει η Μαρία Γυπαράκη στο Περί Μύθου κείμενό της το οποίο συνοδεύει την έκδοση που επιβεβαιώνει την καθολικότητα του μύθου αλλά και την οικειοποίησή του από τη Δύση.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΟΒΟΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Πατέρας και γιος Μυθιστόρημα Τιτλος πρωτότυπου Always the Sun Συγγραφέας - Συντελεστές Neil Cross
Μετάφραση: Άγγυ Βλαβιανού Εκδότης Γκοβόστης ISBN 960-446-044-7 Έκδοση 1η 2007 Δέσιμο Μαλακό εξώφυλλο Σχήμα 21χ14 εκ. Σελίδες 344
Το βασικό θέμα αυτού του μυθιστορήματος είναι η “επικοινωνία”, ή καλύτερα, η έλλειψή της.Ο Gross έγραψε ένα δισυπόστατο βιβλίο, που επιφανειακά φαίνεται απλοϊκό στη γραφή του και κοινότυπο στην πλοκή του, όμως, στο βάθος θέτει κάποια επείγοντα και ανησυχητικά ηθικά ερωτήματα: «Τι θα έκανες, αν κάποιος που αγαπούσες, και κυρίως το ίδιο σου το παιδί, πληγωνόταν από κάποιον άλλον-,
Πόσο μακριά θα μπορούσες να φτάσεις...;»
Το κεντρικό θέμα του επικεντρώνεται στην προσπάθεια ενός πατέρα να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του γιου του, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών. Δείχνει πόσο μυστικοπαθή, μοναχικά και αινιγματικά μπορεί να είναι τα παιδιά και πόσο σπουδαίο είναι να συζητάς και να ασχολείσαι μαζί τους.
Με το βιβλίο αυτό συνειδητοποιούμε πόσο δύσκολο και συνάμα αγχωτικό είναι το να είσαι γονιός.
Μέσα από αυτό το μυθιστόρημα παρακολουθούμε έναν πατέρα, που στην προσπάθειά του να συνέλθει από την απώλεια της συζύγου του, μοιάζει ανίκανος να αποκρυπτογραφήσει την απρόβλεπτη συμπεριφορά του γιου του και κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ικανοποιήσει όλες τις επιθυμίες του, όταν το μόνο που είχε ανάγκη το παιδί του είναι η συζήτηση και η σωστή καθοδήγηση.Το βιβλίο επικεντρώνεται στον μυστηριώδη κόσμο που περιβάλλει ένα παιδί, στο πώς η απώλεια του ενός γονιού και η συμβίωση με τον άλλον -ο οποίος αισθάνεται ξαφνικά «χαμένος»- μπορεί να το οδηγήσει στην εσωτερική απομόνωση.
Πρόκειται για μια συγκινητική, συγκλονιστική και συχνά σοκαριστική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης, η οποία δοκιμάζει τα όρια που οι άνθρωποι μπορούν να σπάσουν για να τη διαφυλάξουν.
Ο Τζέιμι είναι δεκατριών χρονών και μοναχοπαίδι. Η μητέρα του έχει πεθάνει πριν από λίγους μήνες.
Με τον πατέρα του, Σαμ, μετακομίζουν στην πόλη όπου μεγάλωσε εκείνος, για να αρχίσουν μια νέα ζωή.
Ο Σαμ πιάνει μια καινούργια δουλειά, ο Τζέιμι γράφεται σε ένα καινούργιο σχολείο.
Όμως, μια μέρα ο Τζέιμι γυρίζει στο σπίτι έχοντας πάνω του σημάδια που στοιχειώνουν τους χειρότερους εφιάλτες κάθε γονιού.
Κι έτσι αρχίζουν όλα.
Η τέταρτη νουβέλα του Neil Gross εξερευνά την αγάπη μεταξύ πατέρα και γιου, το θυμό και την απελπισία.
Μέσα από τη φαινομενικά ψυχρή αφήγηση μιας πραγματικότητας παραπλανητικά κοινότυπης ο Gross αιφνιδιάζει καθώς απελευθερώνει καταιγιστικά συναισθήματα, κορυφώνοντας με τον τρόπο αυτό δεξιοτεχνικά την αγωνία.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΑΦΑΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ
Brian Haughton
Διαστάσεις 19,6 x 26
ΙSBN 978-960-535-621-7
Barcode 9789605356217
Σελίδες 288
Ημερομηνία Έκδοσης 02/2010
Κατηγορία ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
H μαγεία και τα μυστήρια των αρχαίων πολιτισμών εξακολουθούν να συναρπάζουν και να κεντρίζουν τη φαντασία των ανθρώπων, παρά τα σύγχρονα τεχνολογικά θαύματα και την πρόοδο των θετικών επιστημών.
Δαιδαλώδη και επιβλητικά κτίσματα, παράξενες κατασκευές και μηχανισμοί που δεν έχουν ακόμα αποκαλύψει τα μυστικά τους, αποτελούν όλα ένα είδος σοφίας την οποία παρέδωσαν οι πρόγονοί μας διαθέτοντας ελάχιστα μόνο τεχνολογικά μέσα σε σύγκριση με τα σημερινά.
Η Αφανής Ιστορία είναι μια συρραφή σπουδαίων αινιγμάτων της αρχαιότητας ταξινομημένων σε τρεις κατηγορίες: μυστηριώδεις τόποι, ανερμήνευτα τεχνουργήματα και αινιγματικές προσωπικότητες.
Το βιβλίο διερευνά μια πληθώρα μυστηρίων από όλο τον κόσμο, από το Στόουνχεντζ και τα ανάκτορα της Κνωσού μέχρι το ημερολόγιο των Μάγια, το μηχανισμό των Αντικυθήρων και τις αφηγήσεις για το λαό των Αμαζόνων.
Επιχειρεί να καταγράψει, να ερμηνεύσει και να αναζητήσει την αλήθεια σε ένα δύσκολο πεδίο, μεταξύ αρχαιολογίας και εναλλακτικής ιστορίας.
Το πόνημα, διανθισμένο με πληθώρα φωτογραφιών και απεικονίσεων, αποτελεί σύγγραμμα αναφοράς για τους λάτρεις των μεγάλων γρίφων της αρχαιότητας.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΛΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ANDY ROURKE + XRISTOS MILIOS ΣΤΟ SWING ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ A SPECIAL DJ SET WITHANDY ROURKE (The Smiths) + XRISTOS MILIO Διαβάστε περισσότερα ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ - ΟΜΙΛΙΑ Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Ημαθίας, ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν.Ημαθίας Θανάσης Μαρκόπουλος, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε) και η Κοινωφελής Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας σας προσκαλούν στην ομιλία με θέμα «Ιστορικοί μύθοι και πραγματικότητες στη Νεότερη Ελλάδα», με ομιλητή τον ομότιμο καθηγητή της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Βασίλη Κρεμμυδά . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010,ώρα 7:30 το βράδυ.«ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΕΡΙΑ» Διαβάστε περισσότερα... ΠΡΩΤΟΣ ΗΧΟΣ Η ATHENS VOICE και ο IANOS παρουσιάζουν ότι συμβαίνει στην πόλη. Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα, ζωντανά και δημιουργικά νέα συγκροτήματα της alternative/pop/post-rock/electronica σκηνής, που αποτελούν το talk of the town της Αθήνας, παρουσιάζουν την μουσική τους στο πατάρι του IANOY. Διαβάστε περισσότερα... ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο κ. Ν. Σταµπολίδης Καθηγητής Αρχαιολογίας του Πανεπιστηµίου Κρήτης θα µιλήσει µε θέµα: «Ελεύθερνα, νεκρόπολη Ορθής Πέτρας: αναζητώντας τις γυναίκες», τη ∆ευτέρα 22 Μαρτίου 2010 και ώρα 20.15 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Σε συνεργασία µε τον Σύλλογο Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ «Φιλόλογος» Είσοδος ελεύθερη ΤΟ «ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ Διαβάστε περισσότερα... 5ο G-HOTELS CULTURE EVENTS
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥΑΠΟ 1 ΕΩΣ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Διαβάστε περισσότερα... ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ «Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ» Μουσικοπαιδαγωγική Παράσταση ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣΑμφιθέατρο ΤελετώνΤετάρτη 24/3 στις 6.00 μ.μ., Παρασκευή 26/3, 9.30 π.μ. Τετάρτη 21/4 στις 10.00 π.μ., Τετάρτη 5/5 στις 10.00 π.μ. Διαβάστε περισσότερα...
LONELY TUNES Τελευταίες παραστάσεις Το θεατρικό έργο LONELY TUNES, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης τελειώνει τις παραστάσεις του την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010Σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία κατάλληλη για μεγάλους (από 15 χρόνων και πάνω) Διαβάστε περισσότερα... «ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» Διαβάστε περισσότερα...
ΤΟ 12ο ΦΝΘ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ 21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης Το 12ο ΦΝΘ προβάλλει τρία ντοκιμαντέρ για έλληνες ποιητές Διαβάστε περισσότερα... ΆΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ ΣΤΟ GAZARTE 2ος ΧΡΟΝΟΣ – ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Μαζί τους ο Ze Luis Nascimento ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Διαβάστε περισσότερα...
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Διαβάστε περισσότερα... ΣΥΝΑΥΛΙΑ – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Διαβάστε περισσότερα... «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Διαβάστε περισσότερα... «ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΩΝΙΚΑ ΕΡΓΑ» ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ Η Κ.Ο.Θ. ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ANTON BRUCKNER ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ: ΚΑΡΟΛΟΣ ΤΡΙΚΟΛΙΔΗΣ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010, ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Διαβάστε περισσότερα... ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ - ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ, 9μμ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Διαβάστε περισσότερα... ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ- ΠΑΙΔΙΚΟΣ IANOS ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ, ΜΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΙΩΑΝΝΟΥ- ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε περισσότερα... LATERNA ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!! Διαβάστε περισσότερα... KID & FAMILY ART FESTIVAL Η μη κερδοσκοπική εταιρία "Για το παιδί και την οικογένεια" σας προσκαλεί στις 19-21 Μαρτίου στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 Γκάζι να τιμήσετε με την παρουσία σας το Φεστιβάλ Τέχνης για το παιδί και την οικογένεια και να χαιρετήσετε την προσπάθειά μας. Διαβάστε περισσότερα... DISSONANCE RECORDS FESTIVAL Διαβάστε περισσότερα... BARODOS LIVE Βύρωνος 3 – τηλ. 2310 676589ΘεσσαλονίκηΚυριακή 21 Μαρτίου 2010 Ώρα 18.003 ON THE ROAD” Η νέα μουσική γενιά της Θεσσαλονίκης Παρασκευάς Θεοδωράκης Δημήτρης ΧατζηδημητρίουΆκης Δεληλάμπου Διαβάστε περισσότερα... AXTAΡΜΙΞ To Θέατρο Τέχνης ΑΚΤΙΣ ΑΕΛΙΟΥ συμμετέχει στο KID & FAMILY art festival Το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης για το παιδί και την οικογένεια«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ»Δήμου Αθηναίων Πειραιώς 100 Μετρό Κεραμεικός 19-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 Διαβάστε περισσότερα... ATHENS FRIGE FESTIVAL 2010. Η περιπέτεια συνεχίζεται! Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μονόλογοι και χειραψίες
ISBN: 960-221-254-3
Διαστάσεις: 21Χ14
Σελίδες: 246
Έκδοση: 2003
Κείμενα περίπου μιας δεκαετίας συνθέτουν αυτό το βιβλίο.
Κείμενα γραμμένα για βιβλία, για πρόσωπα ή ζητήματα ακραιφνώς ή οιονεί ποιητικά· με τα οποία ο συγγραφέας τους προσπάθησε -άλλοτε νηφάλιος και άλλοτε εμπλεκόμενος- να συγκεφαλαιώσει σκέψεις, εντυπώσεις, αισθήματα και αισθήσεις που αποκόμισε από τις αναγνωστικές ή τις περιδιαβαστικές, στον χώρο της λογοτεχνίας, ενασχολήσεις του.
Ο Κώστας Γ. Παπαγεωργίου έχει διευθύνει το περιοδικό «Γράμματα και Τέχνες», δημοσιεύει κείμενα κριτικής στην «Ελευθεροτυπία» και την Κυριακάτικη «Αυγή» και διευθύνει μαζί με τον Αλέξη Ζήρα το περιοδικό κριτικής λογοτεχνίας και τέχνης «Κ».
Είναι ιδρυτικό μέλος της «Εταιρείας Συγγραφέων».
Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης (2000) και με το Βραβείο Ποίησης του περιοδικού «Διαβάζω» (2000).

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΜΑΥΡΟΛΕΟΝΤΕΣ
Συγγραφέας: ΣΟΜΜΑΡΙΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ISBN: 978-960-256-673-2
Έτος έκδοσης: 2009
Κατηγορία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σελίδες: 584
Πώς από το 1922 φτάνουμε στη δική μας πόρτα;
Η οικογένεια Μαυρολέοντα μας δίνει το νήμα μέσ’ από τους μαιάνδρους των αισθηματικών περιπλανήσεων, των κοινωνικών ανακατατάξεων, των πολιτικών μηχανορραφιών, του τραύματος της Κατοχής και του Εμφύλιου, ώσπου να διαφανεί το τωρινό μας πρόσωπο, αυτό που είμαστε και ίσως αυτό που θα μπορούσαμε να είμαστε αν ο κόσμος δεν έμπαινε στην επικίνδυνη φάση που ζούμε σήμερα. Ίσως το πρώτο μεταϊδεολογικό μυθιστόρημα για τη νεότερη ιστορία της Ελλά-δας, μια φρέσκια ανάγνωση γεγονότων που τα νομίζαμε χιλιοειπωμένα. Το μυθιστόρημα Εσείς οι Μαυρολέοντες αποτελεί επεξεργασμένη ανασύνθεση των μυθιστορη-μάτων σε συνέχεια Αεροπορική αναγνώριση και Η λάμψη του γκρίζου, που κυκλοφόρησαν αντί-στοιχα το 1989 και το 1997.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΑΟι «κρυφοί» φόροι Ένας άγγλος σερ έβαλε φωτιά στην κορυφή ΔΝΤ; Οχι ευχαριστώ! Επανάσταση στη μεταμόσχευση οργάνων Κυριαρχία της Αριστεράς, αποδοκιμασία για Σαρκοζί Ιστορική νίκη για το αμερικανικό ...ΕΣΥ 2.407 θέσεις με συμβάσεις έργου Ρink Floyd σε πουέντ! Διπλό χτύπημα από τον Επαναστατικό Αγώνα

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

Today at InfognomonPolitics Το δημοψήφισμα του Κουρδικού Λαού Αιέν Υψικρατείν : Αegean Spike Ενεργειακή σχέση αλληλεξάρτησης Η Μέρκελ θα προτείνει στην Τουρκία «προνομιακή σχέση» με ΕΕ Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις Διαρθρωτικά μέτρα, τώρα Σε επιφυλακή οι Αρμένιοι στην Τουρκία Υφαλοκρηπίδα έχει και το Καστελόριζο Μια φορά κι έναν καιρό... Σπείραμε με την ψήφο μας αυτοκαταστροφή Σχέδιο με τρεις όρους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Ισραήλ Πιθανά σενάρια για το μετεκλογικό Ιράκ Δύο επεισόδια επιβάρυναν την ατμόσφαιρα Νεβρόζ, η γιορτή της Άνοιξης και της Ελευθερίας Οι ΗΠΑ σπεύδουν στο πλευρό των Ελλήνων Της αμύνης τα λεφτά και η "αδυναμία" της ελληνικής Αριστεράς

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ E-PONTOS

ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΒΕΡΟΙΑΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΛΕΣΧΗ ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ Ειρήσθω: Γενοκτονίες και ομοούσιο Δημοσιεύματα για επαναλειτουργία της Παναγίας Σουμελά στην Τουρκία

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Όψεις της Τουρκοκυπριακής κοινότητας στη δεκαετία του 1950» Θα είναι η Ελλάδα το τέλος της ΕΕ; Όταν η Ημισέληνος έφθασε στο Σούνιο Το φιλοϊσραηλινό λόμπι κρατάει ισχυρά χαρτιά στα χέρια Οι αλλαγές που θα γίνουν στο Σύνταγμα της Τουρκίας Περιπολίες υποβρυχίων από κοινού Πειράματα της ΝASA για βιοντίζελ στο Διάστημα Διεκόπησαν οι συνομιλίες Ταλιμπάν - ΟΗΕ Το ρήγμα μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας βαθαίνει Σχέδιο με τρεις όρους του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για το Ισραήλ Ένταση Νιγηρίας - Καντάφι Έντονη νευρικότητα στην Άγκυρα Όταν οι πληροφορίες της CIA δεν επαρκούν

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Αποκλειστικές φωτό και παρασκήνιο από τις συνεδριάσεις των 2 μεγάλων κομμάτων στην πόλη μας. ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ Ε.Σ. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΛΙΔΕΙΟ ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΟ PORTO PALACE Salonica Press News Εβδομαδιαία Ενημερωτική Ηλεκτρονική Εφημερίδα http://www.salonica-press.blogspot.com/

Συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου στη ΝΕΤ

21/03/2010, Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Ευ. Βενιζέλου στη ΝΕΤ, εδώ:

Κύπρος- Βανδαλισμοί στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων

Τριαντατετράχρονος Ευρωπαίος υπήκοος, φαίνεται να βρίσκεται πίσω από τους βανδαλισμούς στους τάφους τριών πρώην Αρχιεπισκόπων στο κοιμητήριο του Αγίου Σπυρίδωνα, στη Λευκωσία.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Αστυνομίας Μιχάλη Κατσουνωτό, ο τριαντατετράχρονος επισκέφθηκε τον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού και έδειξε στους αστυνομικούς σακουλάκι, το οποίο περιείχε ανθρώπινα περιττώματα.
Επιχείρησε να φύγει, αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς. Στην ανάκριση φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός διέπραξε τους βανδαλισμούς το πρωί στους τάφους τριών αρχιερέων στο κοιμητήριο Αγίου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία.Παραδέχθηκε ότι είχε μετακινήσει τις πλάκες από τους τάφους των Αρχιεπισκόπων Σωφρονίου Γ', Κυρίλλου Β' και Κυρίλλου Γ' . Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις τρεις και τριάντα το πρωί αστυνομική περίπολος αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε σωρό από σκουπίδια, στον περίβολο του ιερού ναού.Κλήθηκε η πυροσβεστική, ενώ αστυνομικοί που πήγαν στη σκηνή για έρευνες διαπίστωσαν ότι είχαν μετακινηθεί οι ταφόπλακες από τους τάφους των τριών Αρχιεπισκόπων.

Προς αναζήτηση κοινού μετώπου στην Ευρωζώνη

ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/
Στα ύψη βρίσκεται ο διπλωματικός πυρετός, προκειμένου να βρεθεί λύση πριν από τις 25 Μαρτίου για το είδος της βοήθειας που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα.
Οι εντατικές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και οι συνεχείς επαφές δεν έχουν βρει μια τελική διέξοδο με ενιαία απόφαση, καθώς παραμένουν μοιρασμένα τα στρατόπεδα των χωρών.
"Η ΕΕ έχει τα μέσα για μία ταχεία και συντονισμένη βοήθεια" δηλώνει ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του.
Ανοικτό το ενδεχόμενο υιοθέτησης της πρότασης του προέδρου της Κομισιόν για διμερή δάνεια από τα κράτη-μέλη της ΕΕ προς την Ελλάδα, άφησε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε γερμανικό ραδιόφωνο, αν και εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα αναγκαίο. Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να διευκρινίζει πάντως αν το Βερολίνο θα συμμετάσχει σ' αυτόν τον δανεισμό. Σκληρή κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Συνεχείς διαβουλεύσεις Ένα σκληρό ευρωπαϊκό "διπλωματικό πόκερ" βρίσκεται σε εξέλιξη, μερικά 24ωρα πριν από το κρίσιμο Συμβούλιο Κορυφής τη 25ης Μαρτίου. Με δεδομένη τη μέχρι στιγμής σκληρή στάση που κρατά το Βερολίνο απέναντι στην Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση βαδίζει προς το συμβούλιο της Πέμπτης, το οποίο αναμφίβολα θα αποτελέσει δοκιμασία για την συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. "Η ΕΕ έχει τα μέσα (να θέσει σε λειτουργία) μία ταχεία και συντονισμένη βοήθεια" Όλι Ρεν Πάντως, ο ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, δηλώνει την ετοιμότητα της Κομισιόν να συνδράμει τη χώρα μας Όπως σημειώνει σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί στο φύλλο της κυριακάτικης εφημερίδας Welt am Sonntag:
"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να κάνει μία συγκεκριμένη πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση. Τα χρηματοοικονομικά μέτρα βοηθείας μπορεί να υλοποιηθούν σύντομα αλλά θα συνεπάγονται αυστηρών υποχρεώσεων της Ελλάδας έναντι των εταίρων της"."Είναι σημαντικό την προσεχή εβδομάδα η ΕΕ να καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό συμπέρασμα αναφορικά με το ευρωπαϊκό πλαίσιο για μία συντονισμένη και υπό όρους ενέργεια, αν αυτό χρειασθεί και κριθεί αναγκαίο" σημείωσε ο ευρωπαίος επίτροπος. Στο πλαίσιο αυτό, το βράδυ της Παρασκευής ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε στο τηλέφωνο τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ νωρίτερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό είχε επικοινωνήσει και ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, με το βλέμμα στραμμένο στην 25η Μαρτίου.Το Σάββατο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ άφησε να εννοηθεί ότι θα δεχόταν ένα μηχανισμό διμερούς οικονομικής ενίσχυσης των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα ως έσχατη λύση, εκτιμά όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι προς το παρόν απαραίτητο. Αν η Ελλάδα απειλούταν με παύση πληρωμών θα βοηθούνταν "με διμερή τρόπο από τα κράτη ή ακόμα θα μπορούσε να καταφύγει στη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου" δήλωσε και πρόσθεσε: "Οι υπουργοί Οικονομικών πρέπει σίγουρα να μιλήσουν μεταξύ τους για την στάση που θα υιοθετήσουμε σε περίπτωση χρεωκοπίας ενός κράτους". "Αλλά γι' αυτό το θέμα, δεν έχει ληφθεί καμία πολιτική απόφαση (...) Γι' αυτό το λόγο θεωρώ κατηγορηματικά ότι παραμένει ανοιχτό", συνέχισε. Η Γερμανίδα καγκελάριος πιστεύει ότι η απόφαση για αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να ληφθεί κατά τη διάρκεια της επικείμενης Συνόδου Κορυφής: "Πιστεύω ότι προς το παρόν η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από χρήματα και η ελληνική κυβέρνηση το επιβεβαίωσε. Γι' αυτό το λόγο θα συμμβούλευα να μην δημιουργήσουμε αναταραχές στις αγορές δημιουργώντας ψευδείς προσδοκίες από τη σύνοδο της Πέμπτης". Παρόλα αυτά, η Μέρκελ διαβεβαίωσε, όπως είχε κάνει νωρίτερα και ο γερμανος υπουργός Οικονομικών, ότι "θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ". Η Γερμανία θα αποδεχτεί τη διμερή οικονομική ενίσχυση των ευρωπαϊκών χωρών προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, χωρίς να διευκρινίζει έαν το Βερολίνο θα συμμετάσχει σ' αυτόν το μηχανισμό. "Για τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Ελλάδα, δεν υπάρχει συλλογικό όργανο. Με αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία θα προχωρήσουμε σε συντονισμένη διμερή ενίσχυση και σε εθελοντική βάση" δηλώνει ο Σόιμπλε στη συνέντευξή του στη εβδομαδιαία εφημερίδα "Μπιλντ" της Κυριακής. Ο Σόιμπλε πρόσθεσε ότι η Αθήνα διαθέτει επίσης τη δυνατότητα να ζητήσει ένα δάνειο από το ΔΝΤ: "Η Ελλάδα μεταξύ άλλων (....) έχει την έννομη δυνατότητα να επωφεληθεί της βοήθειας του ΔΝΤ" προσθέτει ο Σόιμπλε.Κυβερνητικά στελέχη στέλνουν μήνυμα στους ευρωπαίους εταίρους ότι η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε και τώρα είναι η σειρά της Ευρώπης να κινηθεί. "Το καλύτερο για την Ελλάδα είναι να επιμείνει να βρει λύση στο πλαίσιο της ΕΕ" επισημαίνει ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, μιλώντας στο "Πρώτο Θέμα". Υπέρ ευρωπαϊκής λύσης στο πρόβλημα της χώρας μας, τάσσεται με συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προτείνοντας την έκδοση ευρω-ομολόγου. Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση "Η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι προβληματική επιλογή, είναι λύση απελπισίας. Τέτοια λύση θα αποτελέσει και την πρώτη ρωγμή στην Ευρωζώνη" σημειώνει αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ Χρήστος Σταϊκούρας στον "Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής". "Όλη η συγκέντρωση της προσοχής μας είναι στο να κρατήσει ο λαός ψηλά το φρόνημα του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του. Ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος, καθώς τα μέτρα θα είναι συνεχή και αλλεπάλληλα" δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. "Η Ευρώπη έχει να διαλέξει: Ή κρατάει την αξιοπιστία της στηρίζοντας την Ελλάδα, ή γίνεται εξάρτημα της κ. Μέρκελ, υπακούοντας στην στείρα αντίληψή της" αναφέρει ο εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης. Η κυβέρνηση μέσα από μια βαθιά αντικοινωνική, άδικη και αναποτελεσματική πολιτική σέρνει τη χώρα στο δρόμο της κοινωνικής χρεοκοπίας και της ύφεσης, σημειώνει ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ. ΠΗΓΗ: http://hellas-macedonia-thessaloniki.blogspot.com/

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Να μην κλειστεί η Πολιτική στον εαυτό της και αποξενωθεί!