Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙΙ


ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΙΙΙ

Καζάνι που βράζει είναι ο χώρος των ασθενών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, των ασθενών «πολλών ταχυτήτων», των υποψήφιων θυμάτων των ΚΕΠΑ (Κέντρων Επιδιόρθωσης Παθήσεων και Αναπηριών) για πολλούς λόγους, με ΠΡΩΤΟ απ’ όλους, το ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ 43 ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΔΥΟ.
Εδώ να κάνω μια διόρθωση, για να μην μου πουν οι γνωστοί κομματοχειροκροτητές πως τα ισοπεδώνω όλα, πως η «λίστα» αυτό το ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΓΙΑ ΝΑ «ΓΙΑΤΡΕΨΕΙ» ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, τώρα έχει άλλες 100 παθήσεις, το σύνολο 143. Βέβαια, όπως έγραψα και πιο πάνω, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΚΠ.
Σκαλίζοντας τα διάφορα δημοσιεύματα, έπεσα πάνω σε ένα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ με ημερομηνία 28/06/2018.
Ο τίτλος του;
«Βουλή: Χωρίς απάντηση από την κυβέρνηση αίτημα του Σπ. Λυκούδη για πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας»
Το άρθρο είναι μεγάλο, οι ΑΜΕΣΑ ενδιαφερόμενοι το διάβασαν (οι περισσότεροι), αλλά θα το μεταφέρω ως έχει, να μάθει ΟΛΟΣ ο κόσμος και να δει το πόσο «σχετικοί», είναι οι πολιτικάντηδες, και κατά πόσο υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, τόσο οι πολιτικοί, όσο και μερίδα «επιστημόνων», που «εκτελούν εντολές» και ασθενείς.
Μετά, θα πούμε και μια δυο λεπτομέρειες, «ψιλά γράμματα» για κάποιους.
«Χωρίς απάντηση ελπίδας έμειναν, δυστυχώς, πολλοί πολίτες που πάσχουν από μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, καθώς το αίτημά τους –όπως μεταφέρθηκε στο Κοινοβούλιο από τον κ. Σπ. Λυκούδη, να ενταχθούν στη λίστα η οποία περιλαμβάνει τις μη αναστρέψιμες ασθένειες, έμεινε χωρίς ανταπόκριση από την κυβέρνηση.
«Η σκλήρυνση κατά πλάκας σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα είναι μια ασθένεια μη αναστρέψιμη, ανίατη, διαρκώς εξελισσόμενη και με πλήθος συμπτωμάτων» είπε ο κ. Λυκούδης απευθυνόμενος με επίκαιρη ερώτηση στον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αν. Πετρόπουλο. «Το Υπουργείο έχει εντάξει στην λίστα των μη αναστρέψιμων ασθενειών δύο από τις πέντε βασικές μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αυτές που εμφανίζουν ιδιαίτερα τα προβλήματα που έχουν σχέση με τις κινητικές δυνατότητες ή αδυναμίες, όπως μπορούμε να το πούμε το θέμα των πασχόντων. Όμως, ένα άλλο μεγάλο κομμάτι μορφών της ασθενείας που δεν έχουν εμφανή κινητικά προβλήματα για να εντάσσονται στη λίστα, απ’ ό,τι διαβάζω αφορά το 80-85% των ασθενούντων, που δεν εντάσσονται σε αυτή τη λίστα», συνέχισε ο ερωτών βουλευτής του Ποταμιού και Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Στην ανάπτησή του ο κ. Πετρόπουλος υποστήριξε αρχικώς ότι δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής το πώς θα διαμορφώνεται η συγκεκριμένη λίστα. «Δεν είμαστε εμείς που κρίνουμε την αναπηρία, αλλά οι γιατροί, οι οποίοι με βάση τους κανόνες που ισχύουν και με τη συμμετοχή των ιατρικών εταιρειών διαμόρφωσαν τον πίνακα» είπε ο κ. Πετρόπουλος, για να σημειώσει μεταξύ άλλων: «Επειδή η πάθηση αυτή, όπως και εσείς σημειώνετε, έχει μία διακύμανση ανικανότητας - ξεκινάει με 35% αναπηρία και αυξάνεται μέχρι το 100%- οι δύο παθήσεις που έχουμε εντάξει, είναι πραγματικά περιπτώσεις που καθιστούν μια σειρά απασχολήσεων απαγορευτική και αδύνατη την ένταξη του ανθρώπου στην οικονομική και κοινωνική του ζωή. Θα παρακολουθούμε συνεχώς πώς λειτουργεί αυτός ο πίνακας και στον βαθμό που χρειάζεται να υπάρξει βελτίωση, θα υπάρξει».
Οταν δε, η σχετική συζήτηση φάνηκε να επικεντρώνεται στην επιδοματική πολιτική, ο κ. Λυκούδης έσπευσε να παρατηρήσει: «Δεν αναφέρθηκα καθόλου σε επιδόματα, δεν αναφέρθηκα καθόλου στο εάν θα έπρεπε να έχει οικονομική φροντίδα η πολιτεία. Οι άνθρωποι λένε το εξής: Στεκόμαστε στην κοινωνία, ξέρουμε ότι δεν θα γίνουμε καλά, δώστε μας τη δυνατότητα να μην ταλαιπωρούμαστε, δηλαδή, όπως και οι υπόλοιποι, να μην πηγαίνουμε κάθε δύο-τρία χρόνια στα ΚΕΠΑ να μας επιβεβαιώνουν την αναπηρία μας όπως όλοι οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται ανάπηροι εφ’ όρου ζωής. Δώστε μας και μας αυτή τη δυνατότητα της μη ταλαιπωρίας, κύριε Υπουργέ, όχι της επιδότησης. Δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα και γι’ αυτό είναι ακόμα πιο άξιοι προσοχής και ενδιαφέροντος οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας. Αυτό ζητούν, δεν ζητούν επιδόματα ούτε λεφτά».
Ο κ. Πετρόπουλος περιορίστηκε να σημειώσει ότι εντάχθηκαν οι δύο μορφές της ασθένειας στη λίστα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τούτο έγινε με κυβερνητική πρωτοβουλία και κατόπιν διαπραγματεύσεων, εν μέσω μνημονιακών δυσκολιών: «Επειδή δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό που είπατε, να πηγαίνουν κάθε τόσο στα ΚΕΠΑ να ταλαιπωρούνται -είναι βασανισμός, είναι απαράδεκτο να επιτρέπουμε μια τέτοια κατάσταση να γίνεται με τον τρόπο που γινόταν- το αλλάξαμε. Πείσαμε μέσα στα νέα πεδία και στο επίπεδο ελευθερίας που αποκτήσαμε αυτό το διάστημα, να πούμε ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό. Είναι ντροπή. Τους πείσαμε». Και επανερχόμενος στα «επιδοματικά», με την ευκαιρία της επίκαιρης ερώτησης μίλησε εκ νέου για χρηματική παροχή προς συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών: «Σύντομα θα εκδώσω απόφαση που δίνει και το εξωιδρυματικό επίδομα, το οποίο δεν προβλεπόταν, σε άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν είναι σε αυτόν το βαθμό η σκλήρυνση κατά πλάκας που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Το εξωιδρυματικό επίδομα είναι μια σημαντική δαπάνη, αλλά αναγκαία γι’ αυτόν τον άνθρωπο, τον έναν που θα χρειαστεί βοήθεια. Και θα το κάνουμε και αυτό. Δεν προβλεπόταν. Το κάνουμε», είπε συγκεκριμένα.»
Λοιπόν, το υπουργείο, κάνοντας «χάρη» στους ασθενείς με ΣΚΠ, ενέταξε ΔΥΟ από τις πέντε (είναι πολλές περισσότερες από πέντε οι μορφές αλλά…) μορφές, πετώντας στα σκουπίδια ΟΛΟΥΣ τους υπόλοιπους ασθενείς.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, και στο ΕΓΚΛΗΜΑ αυτό, πρέπει να υπενθυμίσω πως συμμετείχαν στις προτάσεις προς την «επιστημονική επιτροπή», και υποτιθέμενοι εκπρόσωποι των ασθενών με ΣΚΠ.
Όταν έρθει η ώρα, θα πούμε πολλές λεπτομέρειες.
Προσέξτε αυτή τη λεπτομέρεια….
«αρχικώς ότι δεν είναι θέμα πολιτικής επιλογής το πώς θα διαμορφώνεται η συγκεκριμένη λίστα. «Δεν είμαστε εμείς που κρίνουμε την αναπηρία, αλλά οι γιατροί, οι οποίοι με βάση τους κανόνες που ισχύουν και με τη συμμετοχή των ιατρικών εταιρειών διαμόρφωσαν τον πίνακα»»
Οι ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ;  Οι ιατρικές εταιρίες μαζί με τους γιατρούς; Δεν σχολιάζω.
ΤΑ σχόλια δικά σας.
Για τα «ποσοστά», από 35% και ανεβαίνουμε. Προσφορά και ζήτηση δηλαδή ε; Και αφήνω για το τέλος, (αν και θα μπορούσα να πω πολλά) τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΔΩΣΟΥΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΣΧΟΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟ 90% ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.
Λέω ψέματα;
Μήπως είναι διαφορετικά τα πράγματα;
Και μια και μίλησαν για «μνημονιακές δυσκολίες», το να δίνουν χρήματα προς κάθε κατεύθυνση, κόβοντας από την υγεία, δεν έχει να κάνει με τα μνημόνια ε;
Μην αναλύσω τις … «κατευθύνσεις».
Κλείνοντας, για την ώρα, θα πω πως στη χώρα μας, οι χρόνια πάσχοντες, χάρη στις πολιτικές των τελευταίων 40 ετών αντιμετωπίζονται με τον πλέον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ τρόπο, και σε πρώτη ευκαιρία, οι «ευαίσθητοι» αρμόδιοι τους πετούν στον γκρεμό…
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Σακίδιο Μεταφοράς Εξοπλισμού SPITFIRE TrueNorth

Χαρακτηριστικά – Πλεονεκτήματα:
Το σακίδιο είναι ένα προϊόν υψηλών προδιαγραφών σχεδιασμένο για την ξεκούραστη μεταφορά ενός πλήρους σετ εξοπλισμού πυροσβεστών. Είναι κατασκευασμένο από υλικό PAX-Dura, το οποίο ξεχωρίζει για την υψηλή ανθεκτικότητα του σε τριβές και άλλες μηχανικές καταπονήσεις, καθώς επίσης είναι αδιάβροχο και διατηρεί τις ιδιότητες του ακόμα και ύστερα από μακρόχρονη χρήση.
Πολλές τσέπες κεντρικές, θήκη για Fire Shelter, μεγάλες πλαϊνές τσέπες και μεγάλο χώρο για νερό (χωρούν μέχρι 1lt φιάλη). Μια επιπρόσθετη μεγάλη θήκη βρίσκεται τοποθετημένη στο μπροστινό τμήμα του σακιδίου, για τη μεταφορά άλλων προσωπικών μικροαντικειμένων.
Αυτή η σχεδίαση ενώνει τους ιμάντες ώμου στο εξωτερικό άκρο του σάκου ώστε το βάρος τραβιέται προς τα μέσα και κρατιέται με ασφάλεια πάνω στο σώμα. Έτσι το κέντρο βάρους του σακιδίου, έρχεται το δυνατόν πλησιέστερα στο σώμα. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει στο σακίδιο να ακολουθεί τις κινήσεις μας, χωρίς κραδασμούς, χτυπήματα κλπ. Το κυριότερο, με αυτόν τον σχεδιασμό, δεν χρειάζεται να κατεβάσουμε πολύ χαμηλά τη ζώνη μέσης για να έχουμε αυτόν τον έλεγχο, θέτοντας σε κίνδυνο τα νεφρά μας
Χαρακτηριστικά
Ανθεκτική και αδιάβροχη κατασκευή
Ενισχυμένα γαζιά και ραφές απο νήμα νάυλον
Φερμουάρ υψηλής αντοχής για καθημερινή σκληρή χρήση
Μεγάλοι χώροι κατάλληλοι για την αποθήκευση του ατομικού εξοπλισμού
Χειρολαβές με ανατομική λαβή και ενισχυμένος ιμάντας ώμου
Ταινίες υψηλής ευκρίνειας για επιπρόσθετη ασφάλεια του πυροσβέστη στο σκοτάδι
Είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές NFPA 1977:2005
Έχει το σύστημα ανάρτησης SCS (Super Compression Suspension)
Διαθέτει τσέπη για νερό 3lt
Άριστη ποιότητα κατασκευής και μοναδικός σχεδιασμός
Εργονομικός Σάκος μεσαίου μεγέθους με μεγάλη δυνατότητα μεταφοράς εξοπλισμού.
Kατάλληλο για εξωτερικές εργασίες, πυρόσβεση, διάσωση κλπ.

Ραντάρ ICOM MXR-5000R 36NM


Black Box type Marine Rader (Radome 4KW)
To μοντέλο MXR-5000R marine radar, παρέχει σαφήνεια στη διάκριση στόχων. Τα σημεία αναφοράς καθώς και οι στόχοι AIS, μπορούν να τεθούν στην οθόνη του ραντάρ.
Το marine radar συντελεί στην αποφυγή συγκρούσεων και αυξάνει την ασφάλεια σας στη θάλασσα.
Οι εικόνες του ραντάρ μπορούν να τοποθετηθούν στην οθόνη του plotter στην ίδια κλίμακα, γεγονός που βοηθά την ανίχνευση επικίνδυνων αντικειμένων.
Simplified ATA (Automatic Tracking Aid)
Η απλοποιημένη λειτουργία ΑΤΑ σας επιτρέπει την παρακολούθηση έως και 10 στόχων. και το ραντάρ συνεχίζει να παρακολουθεί τους στόχους αυτόματα
Ο στόχοι ΑΤΑ μπορεί να επικαλύπτονται στην οθόνη plotter.

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

CRT 2000

CRT 2000
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ


CITIZEN BAND AM/FM EUROPEAN MULTI-NORMS
LARGE LCD DISPLAY COLORS
MULTI-FUNCTIONS

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ CRT

Το τελευταίο αντίο

Το τελευταίο αντίο
Συγγραφέας: Βασίλης Βασιλικός
Σειρά: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Υπεύθυνος Σειράς: Ελένη Γκίκα
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
Ημερομηνία έκδοσης: 1 Οκτωβρίου 2018
Σχήμα: 14Χ21
Σελίδες: 120
Εξώφυλλο: Μαλακό
ISBN: 978-960-567-162-4
Ήρθες και ξάπλωσες στα πόδια μου, το τελευταίο εκείνο μεσημέρι, ήσυχα, αδιαμαρτύρητα, τρυφερά. Μου είπες χωρίς φωνή το τελευταίο αντίο. Μ’ αποχαιρέτησες, με το σώμα σου. Μόνο που εγώ δεν το κατάλαβα τότε. Κοιμήθηκες λίγο απ’ την άλλη μεριά της καρδιάς σου. Αυτό ήταν το τελευταίο μας αγκάλιασμα. Η τελευταία φορά που τα σώματά μας αγγιχτήκαν. Δεν είπες τίποτα. Μ’ αποχαιρέτησες με τον τρόπο σου, ευγενικά, ωραία. Το λογικό σου δεν έπιανε το μήνυμα για να μου το εκφράσεις. Μα ούτε σου άρεσαν οι μελοδραματισμοί. Ένα βαθύ ευχαριστώ μου είπε το κορμί σου, που είκοσι χρόνια άλλη δεν γνώρισε απ’ την αγκαλιά μου.

Εκδηλώσεις στη Μουσική Βιβλιοθήκη

     

     ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ      




   
Ξεφυλλίζοντας τη μουσική: Σπάνια τεκμήρια από τη συλλογή αρχείων της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη»Έκθεση στους χώρους της Βιβλιοθήκης
17 - 28  Σεπτεμβρίου, Δ - Π 10:00- 17:00
Σάββατο 22 & 29 Σεπτεμβρίου ξενάγηση 11:00 - 13:00
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου, το Αρχείο Ελληνικής Μουσικής της Μουσικής Βιβλιοθήκης που δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει την ανάγκη λειτουργίας ενός κέντρου συγκέντρωσης υλικού, μελέτης και πληροφόρησης για την ελληνική μουσική, ανοίγει για το κοινό με μια διαδραστική έκθεση. Στο υλικό του συγκαταλέγονται χειρόγραφα έγγραφα, χειρόγραφες παρτιτούρες, έντυπα, ηχογραφήσεις, προγράμματα, αποκόμματα εφημερίδων, φωτογραφίες, αλληλογραφία, τιμητικές διακρίσεις κ.ά., μέσα από τα οποία αποκαλύπτεται η μουσική ζωή στην Ελλάδα και τεκμηριώνεται η πολιτιστική μουσική μας κληρονομιά.
Επιμέλεια έκθεσης και ξενάγηση Βάλια Βράκα, Μουσικολόγος, Υπεύθυνη Αρχείου Ελληνικής Μουσικής
Σχεδιασμός και υλοποίηση οπτικοακουστικής εφαρμογής: Γιάννης Κόζας

Είσοδος ελεύθερη

Για τις ξεναγήσεις στις 22 & 29 Σεπτεμβρίου θα διατίθενται Δελτία εισόδου 1 ώρα πρίν από την έναρξή τους. 
 

 

Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας
1ος Κύκλος 2018-2019 

Το ελληνικό τραγούδι
Έναρξη εγγραφών Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, 10:00

Οκτώβριος - Νοέμβριος 2018

Οκτώ σεμινάρια που σκοπό έχουν να γνωρίσουν στο γενικό κοινό την ιστορία, το ρεπερτόριο και τους σημαντικότερους δημιουργούς και εκτελεστές του ελληνικού τραγουδιού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Εργαστηρίου έχει ως εξής:

Τετάρτη 10, 17, 24 & 31 Οκτωβρίου, 18:00-20:00
«Γύρω από την Ιστορία του Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού»
, Κώστας Μυλωνάς.
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και τo βιογραφικό του εισηγητή

Τετάρτη 7, 14, 21 & 28 Νοεμβρίου, 18:00-20:00
«Ελληνικό Τραγούδι: τα τελευταία 60 χρόνια»
, Γιώργος Τσάμπρας.
Διαβάστε την περίληψη του σεμιναρίου και τo βιογραφικό του εισηγητή

Κόστος συμμετοχής: €50/35 (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ) για όλο τον κύκλο του εργαστηρίου, €10/8 (φοιτητικό, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ανά σεμινάριο.

Εγγραφές: Από την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 10:00 στον χώρο της Βιβλιοθήκης και ηλεκτρονικά σε φόρμα που θα αναρτηθεί  στην ιστοσελίδα της.
Τηλ. επικοινωνίας: 210 72 82 775

Περισσότερες πληροφορίες

  

   
Πρόγραμμα εκδηλώσεων  Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2018

Περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης και ενημερωθείτε για τις νέες εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου 2018 για μικρούς και μεγάλους. Θέατρο, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκθέσεις, διαλέξεις και άλλες ποικίλες εκδηλώσεις σας περιμένουν να τις ανακαλύψετε.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ
 
Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής| Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1 Αθήνα 11521| Τηλ: 210 7282778 | library@megaron.gr 

🎞 Η Clare Mackintosh μιλά στους έλληνες αναγνώστες!



Κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα κάθε μέρα.
Ξέρεις ακριβώς πού πας.
Το ίδιο κι εκείνος…
«Σε είδα» της Clare Mackintosh
Μια ανατριχιαστική ιστορία τρόμου
που θα σε κάνει να σκεφτείς αν θα ξαναμπείς στο μετρό
Η βρετανίδα συγγραφέας, μάστερ των εκπλήξεων και των ανατροπών,
μιλάει για το νέο της θρίλερ αποκλειστικά στους έλληνες αναγνώστες.
Διάβασε ένα απόσπασμα, άφησε το σχόλιό σου στο site μας
και κέρδισε το βιβλίο με την υπογραφή της συγγραφέα
την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του
Στις 20 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το Σε είδα σε μετάφραση Βάσιας Τζανακάρη που σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της λίστας των μπεστ σέλερ των Sunday Times και έχει έντονο άρωμα Λονδίνου. Εθιστικό μέχρι την τελευταία του σελίδα, σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα με την προειδοποίηση πως αν το αρχίσετε δεν πρέπει να προγραμματίσετε κάτι άλλο. Θα πρέπει να το διαβάσετε με κάθε κόστος.
Εάν ακόμη δεν έχετε λάβει μέρος στον σούπερ διαγωνισμό μας για να κερδίσετε ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο του βιβλίου την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας του, προλαβαίνετε για λίγες μέρες ακόμα, μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου 2018. Πέντε τυχεροί που θα προκύψουν από κλήρωση θα λάβουν δωρεάν το βιβλίο.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Όταν η Ζόι Γουόκερ βλέπει τη φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας, αποφασίζει να μάθει γιατί βρέθηκε εκεί. Δεν υπάρχει εξήγηση: μόνο μια θολή εικόνα, ένα σάιτ κι ένα τηλέφωνο.
Αναφέρει το θέμα στην οικογένειά της, αλλά όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται απλώς για κάποια που της μοιάζει. Την επόμενη μέρα όμως στην ίδια αγγελία εμφανίζεται η φωτογραφία μιας άλλης γυναίκας και τη μεθεπόμενη μιας άλλης.
Να πρόκειται για λάθος; Για σύμπτωση; Ή μήπως κάποιος παρακολουθεί κάθε τους κίνηση;
Η συγγραφέας σ’ ένα αποκλειστικό βίντεο προς τους έλληνες αναγνώστες δηλώνει: «Αν σας άρεσε το Σ’ άφησα τότε μάλλον σας αρέσουν τα συναρπαστικά ψυχολογικά θρίλερ με ανατροπές. Με ευχαρίστησή μου θα σας πω πως θα βιώσετε το ίδιο με το Σε είδα». Κρατήστε αυτή την υπόσχεσή της και δεν θα χάσετε.

ΕΓΡΑΨΑΝ
«Υπέροχα δυσοίωνο. Με έκανε να κοιτάζω πίσω απ’ τον ώμο μου μες στο μετρό».
Fiona Barton, συγγραφέας
«Το Σε είδα ξεχωρίζει από το πλήθος των ψυχολογικών θρίλερ χάρη στην άψογη πλοκή του και στην προσοχή στη λεπτομέρεια. Είναι σίγουρο πως θα προκαλέσει ανατριχίλες στους αναγνώστες του. Το λάτρεψα!»
Renee Knight, συγγραφέας
«Συγκλονιστική αποτύπωση μιας σύγχρονης οικογένειας και ένα υπέροχα ανατρεπτικό θρίλερ. Θα το διαβάσετε με μιαν ανάσα».
Kate Hamer, συγγραφέας
«Τόσο κοντά στην πραγματικότητα που θα σας αγχώσει. Εντυπωσιακό και πρωτότυπο».
Times
«Καθηλωτικό και ποτισμένο με μια διαρκή αίσθηση απειλής».
Sunday Mirror
Ένα θρίλερ που θα φέρει τον τρόμο έξω απ’ την πόρτα σας.

ΚΗΠΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - KATERINE DUSKA & ALBIN LEE MELDAU

KATERINE DUSKA & ALBIN LEE MELDAU
ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018 │20:30

Η Katerine Duska, η Ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός που πρωτοσυστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2013 μέσα από την επιτυχία του One In A Million επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου με το νέο μουσικό της σχήμα και έναν φρέσκο και πιο ηλεκτρονικό ήχο.
Η Katerine με τη ζεστή soulful φωνή της και την εκφραστική της σκηνική παρουσία, θα ερμηνεύσει κομμάτια από το πρώτο της άλμπουμ «Embodiment», διασκευές ελληνικών και ξένων αγαπημένων της τραγουδιών καθώς και υλικό από την αναμενόμενη νέα δουλειά, λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία της.
Ως οικοδέσποινα αυτής της ξεχωριστής συναυλίας, η Κατερίνα Ντούσκα θα υποδεχτεί στη σκηνή τον Albin Lee Meldau. Ο Σουηδός τραγουδοποιός και τραγουδιστής ακούστηκε πρώτη φορά στα ραδιόφωνα πέρσι το καλοκαίρι με το κομμάτι του “Let Me Go”, και έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στο ελληνικό κοινό με την πρόσφατη επιτυχία του «The Weight is Gone», έχοντας αποσπάσει εγκωμιαστικές κριτικές σε Ευρώπη και Αμερική.

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ - ΣΚΟΥΛΑΣ & ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ Κ &Μ ΚΥΡΙΑΚΗ 16.9 ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ


Η ιστορία στη μεγάλη οθόνη

     Η ιστορία στη μεγάλη οθόνη


Η κινηματογραφική εικόνα αποτελεί προνομιακό πεδίο έρευνας και εφαρμογής του σύγχρονου επιστημονικού κλάδου της δημόσιας ιστορίας.
Χάρη στη στενή σύνδεση μεταξύ κινηματογράφου και εθνικού κράτους, στις πολλαπλές δυνατότητες του συγκεκριμένου μέσου και στην ευρεία αξιοποίησή του από κρατικούς και μη φορείς για την αποτύπωση εκδοχών του ιστορικού παρελθόντος, ο τομέας αυτός θεωρείται εξαιρετικά σημαντικός για τη μελέτη της πρόσληψης του παρελθόντος και της διαμόρφωσης της επίσημης και συλλογικής μνήμης από τις αρχές του 20ού αιώνα και μέχρι τις μέρες μας. Παράλληλα, η εκπαίδευση των νέων στην κριτική θέαση και ερμηνεία της κινηματογραφικής εικόνας θεωρείται πλέον αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας οπτικού γραμματισμού, που συμπληρώνει τις παραδοσιακές μορφές διδασκαλίας στη βάση των συνθηκών και των απαιτήσεων του σύγχρονου κόσμου.
Η Έλλη Λεμονίδου, ιστορικός με πλούσια ερευνητική και διδακτική εμπειρία στον τομέα της σχέσης ιστορίας και κινηματογράφου, μελετά στο βιβλίο τις ενδεικτικές περιπτώσεις τεσσάρων χωρών (Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα) και παρουσιάζει τους τρόπους αποτύπωσης σημαντικών σελίδων του ιστορικού παρελθόντος στις χώρες αυτές, καθώς και πολιτικοκοινωνικούς μηχανισμούς που επιδρούν καθοριστικά σε αυτόν τον τομέα. Το βιβλίο πλαισιώνεται από εκτενή εισαγωγή για τις θεωρητικές βάσεις του θέματος, καθώς και από παράρτημα για τη διδακτική αξιοποίηση της κινηματογραφικής εικόνας στη σχολική τάξη, μέσα από το επιλεγμένο παράδειγμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η ιστορία στη μεγάλη οθόνη
Ιστορία, κινηματογράφος και εθνικές ταυτότητεςΣΕΙΡΑ: ΕΚΚΕΝΤΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ (αρ.7) 
συγγραφέας: Έλλη Λεμονίδου
Isbn: 978-960-579-081-3
Διαστάσεις: 17X24
Σελίδες: 284
Λιανική Τιμή: 22.00 ευρώ

Πως η Ελλάδα κερδίζει τις εντυπώσεις των ταξιδιωτών.

ArtTravel

1

 Ελλάδα

Πώς κερδίζει τις εντυπώσεις των ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο;
Πατήστε εδώ
2

Μυστικά

10 tips για ένα μεγάλο ταξίδι με μικρά παιδιά.
3

Βουδαπέστη

6 εντυπωσιακά bars στα ερείπια μιας υπέροχης πόλης.
Πατήστε εδώ
Πατήστε εδώ
4

Ηράκλειο

7 οινοποιεία που πρέπει να επισκεφτείτε.
Πατήστε εδώ

ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠ' Τ' ΑΛΓΕΡΙ - ΝΤΟΥΟ ΧΑΡΜΑ (1η Εκτελεση)

-51% Καλαμάτα 4*Grecotel Filoxenia με Ημιδιατροφή + Spa ΚΑΙ Παιδί Δωρεάν

Ekdromi.gr
Οι μεγαλύτερες προσφορές ξενοδοχείων!
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα
4* Grecotel Filoxenia Hotel - Καλαμάτα-51%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 22/09/2018
 Για τους μικρούς μας φίλους Tasty Corner για το Γεύμα τους καθώς και Πλούσιοι Μπουφέδες με snack!
✔ Μπροστά στην παραλία ✔ Free WiFi ✔ Δωρεάν Ιδιωτικό Parking ✔ Οικογενειακά Δωμάτια ✔ Jacuzzi ✔ Παιδότοπος ✔ Παιδική Πισίνα
★ Χώρος Στάθμευσης ★ WiFi ★ Bar ★ Εσωτερική Πισίνα ★ Εστιατόριο ★ Εξωτερική Πισίνα ★ Γυμναστήριο ★ Παιδότοπος ★ Spa
€248 από €510Δες το Τώρα!
Περισσότερες Προσφορές
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα
5* Grand Serai Hotel - Ιωάννινα- 52%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+4 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2018
 Early check in και Late check out κατόπιν διαθεσιμότητας!
€212 από €440Δες το Τώρα!
4* Aristoteles Beach Hotel - Άφυτος Χαλκιδικής
4* Aristoteles Beach Hotel - Άφυτος Χαλκιδικής- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών(+4 επιλογές)
 All Inclusive
 13/09/2018 έως 30/09/2018
 Κοντά στην Παραλία!
€209 από €418Δες το Τώρα!
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα
5* Galini Wellness Spa & Resort - Καμένα Βούρλα- 40%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 Πλήρης Διατροφή
 έως 31/10/2018
 Ελεύθερη χρήση της Εξωτερικής Ιαματικής Πισίνας!
€189 από €317Δες το Τώρα!
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι
5* Montana Hotel & Spa - Καρπενήσι- 70%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI 2 Παιδιά, ένα έως 12 και ένα έως 6 ετών (+5 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€189 από €640Δες το Τώρα!
5* Valis Resort Hotel - Βόλος
5* Valis Resort Hotel - Βόλος- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+9 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 31/05/2019
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€199 από €500Δες το Τώρα!
Nautica Bay Hotel - Πόρτο Χέλι
Nautica Bay Hotel - Πόρτο Χέλι- 50%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά ένα έως 12 ετών και ένα έως 6 ετών (+7 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 20/09/2018
 Δωρεάν ομπρέλες και ξαπλώστρες στην Πισίνα του ξενοδοχείου
€153 από €306Δες το Τώρα!
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι
Siagas Beach Hotel - Άγιοι Θεόδωροι- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 8 ετών (+8 επιλογές)
 All Inclusive
 ΄Έως 10/10/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€159 από €399Δες το Τώρα!
Ionian Beach Hotel - Λακόπετρα Αχαΐας
Ionian Beach Hotel - Λακόπετρα Αχαΐας- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+6 επιλογές)
 All Inclusive
 έως 25/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ με Πρωινό και -3% έκπτωση με COSMOTE DEALS for YOU!
€158 από €399Δες το Τώρα!
Rigas Hotel - Σκόπελος
Rigas Hotel - Σκόπελος- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 2 ετών (+8 επιλογές)
 All Inclusive
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€119 από €295Δες το Τώρα!
Kronos Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας
Kronos Hotel - Πλαταμώνας Πιερίας- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 26/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€169 από €420Δες το Τώρα!
4* Tinos Beach Hotel - Τήνος
4* Tinos Beach Hotel - Τήνος- 45%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ 2 Παιδιά, ένα έως 12 ετών και ένα έως 5 ετών (+6 επιλογές)
 Ημιδιατροφή + Ποτά
 έως 30/09/2018
 Δωρεάν ξαπλώστρες και πετσέτες στην πισίνα!
€173 από €317Δες το Τώρα!
Altamar Hotel - Πευκί Ευβοίας
Altamar Hotel - Πευκί Ευβοίας- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα KAI ένα Παιδί έως 6 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€139 από €350Δες το Τώρα!
5* Premier Luxury Mountain Resort - Μπάνσκο
5* Premier Luxury Mountain Resort - Μπάνσκο- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 6 ετών (+8 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 16/12/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€138 από €345Δες το Τώρα!
Elios Holidays Hotel - Σκόπελος
Elios Holidays Hotel - Σκόπελος- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 All Inclusive
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€149 από €369Δες το Τώρα!
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα
4* Nafsika Palace Hotel - Ιτέα- 55%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 12 ετών (+2 επιλογές)
 Ημιδιατροφή
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€199 από €440Δες το Τώρα!
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο
4* Arion Hotel - Ξυλόκαστρο- 60%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα (+5 επιλογές)
 Πρωινό
 έως 30/09/2018
 Επιπλέον 1 Διανυκτέρευση ΔΩΡΟ και 5% €πιστροφή Eurobank για αγορές έως 20/09!
€118 από €295Δες το Τώρα!
5* Ramada Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι
5* Ramada Loutraki Poseidon Resort - Λουτράκι- 35%
 3 ημέρες (2 Διανυκτερεύσεις)
 2 Άτομα ΚΑΙ ένα Παιδί έως 13 ετών (+9 επιλογές)
 All Inclusive
 έως 30/09/2018
 Μπροστά στην Παραλία!
€324 από €500Δες το Τώρα!
4* Amalia Olympia Hotel - Αρχαία Ολυμπία