Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ

ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΟΛΑ

Γενάρης 2017, στην Ελλάδα της Ευρώπης, της «προόδου», των μνημονίων, της «ανάπτυξης», της διαφθοράς και της ρεμούλας, της ατιμωρησίας, της ανεργίας, του εξευτελισμού, της, του…. Αφήστε καλύτερα, μη συνεχίσω γιατί θα γράψω ΤΟΜΟΥΣ για τα χάλια μας τα αδιόρθωτα, για τα οποία, φταίμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, για να μην πω ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ.
Συνέλληνες, το δημώδες άσμα «μας πήρε το ποτάμι»… το ξέρετε;
Και δεν μιλώ βέβαια για το κόμμα, αλλά για το ποτάμι στο οποίο εδώ και χρόνια, από το 2009 (και νωρίτερα) μας πέταξαν μέσα οι «φωτισμένοι» ηγέτες μας.
Η κρίση στην Ελλάδα τελικά ήρθε με την «μεταπολίτευση» και τους εκπροσώπους της κατά γενική ομολογία…
Βέβαια, στα χρόνια της «προόδου» που διανύουμε, τέτοιες απόψεις χαρακτηρίζονται ως «Άκρως Φασιστικές» από τους προοδευτικούς, τους …. «δημοκράτες του όπου φυσά ο άνεμος», από τα διαφόρων αποχρώσεων ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, τα εξασφαλισμένα για δέκα ζωές.
Και ξέρουμε ΟΛΟΙ ΠΩΣ εξασφαλίστηκαν όλοι τούτοι, ξέρουμε σε βάρος ΠΟΙΩΝ.
Αλλοίμονο στους «άλλους», σε όλους εμάς που δεν έχουμε να κάνουμε με κόμματα και «φανατικές συντεχνίες» (πολύ σικ χαρακτηρισμός).
Που λέτε Αδέλφια, ενώ ο Έλληνας απολαμβάνει από τον καναπέ του την κατάσταση της χώρας χειροκροτώντας τους σωτήρες του, ενώ περιμένει χωρίς να αντιδρά τις νέες καταιγίδες που του φέρνουν κοιτάζοντας…. «εμπρός», ξεχνά τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, από την έναρξη της κρίσης.
Θα μου πείτε, ΠΩΣ ΝΑ μην ξεχνά από τις τόσες σφαλιάρες που έχει φάει και τρώει (διότι ζούμε στη χώρα της σφαλιάρας);
Η ΑΜΝΗΣΙΑ και οι λοιπές «κακώσεις», με τόσο ξύλο, είναι ότι πιο φυσιολογικό.
Διάβασα ένα άρθρο Συνέλληνες, που φωτογραφίζει το ΧΑΛΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟ…..
Διαβάστε μπας και ξεσκουριάσει ρε παιδί μου η μνήμη,, μπας και πάρουμε απόφαση να αφήσουμε τους καναπέδες και να κάνουμε κάτι να σωθούμε..
«Χάθηκαν περιουσίες 167 δισ. ευρώ, στα χρόνια των μνημονίων
Περιουσίες όσο σχεδόν ένα ΑΕΠ ή 167 δισεκατομμύρια ευρώ, έχασαν οι Ελληνες στα μνημονιακά χρόνια, όπως προκύπτει από αποκαλυπτική έκθεση της Credit Suisse. Η καθαρή περιουσία των Ελλήνων διαμορφώθηκε πέρυσι σε 856 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι 1,023 τρισ.ευρώ που ήταν πριν από το ξέσπασμα της κρίσης το 2009.
Σύμφωνα με την έκθεση της Credit Suisse , οι απώλειες κατά μέσο όρο, για κάθε Έλληνα, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με την ακίνητη περιουσία, ανέρχονται στα 20.000 ευρώ.
Μάλιστα την ίδια στιγμή, η ατομική περιουσία στην ΕΕ, αυξήθηκε κατά 20.000 ευρώ, καταδεικνύοντας την αντίθετη πορεία που ακολούθησαν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες τα τελευταία χρόνια.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Πως σας φαίνεται Συνέλληνες;
Και μη κοιτάτε αυτά που χάθηκαν, κοιτάξτε ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ, γιατί το πανηγύρι, δεν τέλειωσε ακόμα. Αντίθετα, όπως φαίνεται, τα μέχρι τώρα ήταν οι «πρόβες», η… «προθέρμανση» για όλα όσα θα ακολουθησουν.
Το βλέπουμε καθαρά, πως οι «συφοριασμένοι» μας φέρνουν όλο και νέες συμφορές. Το βλέπουμε, αλλά ΔΕΝ αντιδρούμε.
Απλά περιμένουμε…. ΕΜΕΙΣ περιμένουμε, και ΑΥΤΟΙ φέρνουν κι άλλα. Και να σημειώσω, πως τα 167.000.000.000 (πω ρε μηδενικά) όπως λένε κάποιοι ειδικοί είναι πολλά περισσότερα, με στόχο, να χάσουμε τα πάντα, σιγά σιγά, έτσι, για να μην το καταλάβουμε, παρά μόνο όταν θα είναι πολύ αργά.
Πολλοί το φωνάζουν αυτό, οι «σωτήρες» μας, το επιβεβαιώνουν έμμεσα με τις υπογραφές και τα νομοσχέδια τους και ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
ΑΥΤΑ ΔΙΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ….
ΑΥΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ Η ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥΣ…
ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ…..
Τι θα μας μείνει;
Η απάντηση δική σας Συνέλληνες….

Βασίλης Τσούγκαρης

Τα πρώτα βιβλία του 2017 κυκλοφορούν στις 16 Ιανουαρίου!


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Φίλες και φίλοι καλή χρονιά με υγεία!
Την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου θα κυκλοφορήσουν 3 νέα βιβλία!
Το πρώτο είναι Ο μαγικός αυλός σε απόδοση της Γιούλας Μιχαήλ καί είναι το πρώτο της καινούριας μας σειράς με τίτλο Μεγάλοί Συνθέτες - Μαγικά Παραμύθια που θα ολοκληρωθεί το 2017. Στόχος της νέας σειράς είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την όπερα και την κλασική μουσική.
Το δεύτερο βιβλίο είναι της Σουζάνε Στράσερ της εικονογράφου του best seller μας Ο κύριος Ευτύχης και η κυρία Δυστυχία και έχει τίτλο Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σε ένα παραμύθι και
Το τρίτο βιβλίο έχει τίτλο Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος και είναι το δεύτερο βιβλίο της νέας μας συγγραφέως Κλάιρης Καμπάνη και έρχεται 3 μήνες μετά το πρώτο της βιβλίο το Γίνομαι συγγραφέας που έχει σημειώσει μεγάλη επιτυχία
Γιούλα Μιχαήλ - Ο μαγικός αυλός (με CD)

Μεγάλοι Συνθέτες – Μαγικά Παραμύθια
ΓΙΟΥΛΑ ΜΙΧΑΗΛ
Ο μαγικός αυλός (με CD)
Βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Μότσαρτ
Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
Η Βασίλισσα της Νύχτας αναθέτει στον πρίγκιπα Ταμίνο
να σώσει τη μοναχοκόρη της Παμίνα, που την κρατά φυλακισμένη
ο τύραννος Ζαράστρο. Μαζί του παίρνει για βοηθό τον Παπαγκένο,
έναν άνθρωπο του δάσους που μοιάζει με πουλί.
Οι δυο τους θα περάσουν τις πιο παράξενες δοκιμασίες
για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους.
Θα καταφέρει ο Παμίνο να γυρίσει σώος με την αγαπημένη του;
Κι όσο για τον Παπαγκένο, θα βρει κι αυτός το ταίρι που τόσο ποθεί;
Ένα παραμύθι που μιλάει για τη μαγεία της αγάπης και της φιλίας, βασισμένο στην ομώνυμη όπερα του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε λιμπρέτο του Εμάνουελ Σικανέντερ.
Το CD περιέχει, την αφήγηση του παραμυθιού και επιλογή αποσπασμάτων απ’ την πρωτότυπη μουσική του Β.Α. Μότσαρτ, ηχογραφημένη απ’ την φιλαρμονική ορχήστρα της Βιέννης υπό την διεύθυνση του Joseph Keliberth.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Σουζάνε Στράσερ - Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σε ένα παραμύθι

Σουζάνε Στράσερ
Εικονογράφηση: Σουζάνε Στράσερ
Το παραμύθι της πριγκίπισσας που ήθελε πολύ να παίξει σ' ένα παραμύθι
Είναι μικρή, πολύ μικρή. Και είναι δυσαρεστημένη, πάρα πάρα πολύ δυσαρεστημένη. Το βιβλίο με τα παραμύθια της είναι χοντρό και βαρύ – αλλά του λείπει το πιο σημαντικό: πουθενά και ποτέ δεν μιλάνε σε κάποιο παραμύθι για εκείνη, τη μικρή, πολύ μικρή πριγκίπισσα. Κι αυτό πρέπει οπωσδήποτε ν’ αλλάξει! Πώς όμως; Πώς μπορεί να πρωταγωνιστήσει κανείς σ’ ένα παραμύθι; Πώς να πειραματιστεί με τους μεγάλους άθλους των ηρώων των αδερφών Γκριμ; Χμμ, εύκολα…
Η θαυμάσια ιστορία μιας ζωηρής, αξιαγάπητης, πεισματάρας, τολμηρής και –σας το υπόσχομαι– μόνο για λίγο απελπισμένης πριγκίπισσας που θα σας συναρπάσει.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ 
Κλαίρη Καμπάνη - Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος

Κλαίρη Καμπάνη
Ο δράκος Μπολ και ο βοσκός Γεώργιος
Εικονογράφηση: Κλαίρη Καμπάνη
Ένας τεράστιος και τρομαχτικός δράκος πήγε κι έφτιαξε τη φωλιά του
λίγο έξω από το βασίλειο όπου ζούσε ο βοσκός Γεώργιος, μέσα στο μαγεμένο
δάσος και δίπλα στη μοναδική πηγή με νερό όλης της περιοχής. Στο βασίλειο επικρατεί μεγάλη ταραχή και όλοι έχουν τρομοκρατηθεί.
Ο βασιλιάς καλεί όλους τους σοφούς για να δώσουν λύση στο πρόβλημά τους. Από ένα λάθος όμως ο βοσκός Γεώργιος μπλέκεται σε μια περιπέτεια που δεν του αρέσει καθόλου: πρέπει εκείνος να σκοτώσει τον δράκο.
Θα καταφέρει να γλιτώσει το βασίλειό του από το κακό;
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΞΕΦΥΛΛΙΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
Σάββατο 21 Ιανουαρίου η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει

Η Τασούλα Τσιλιμένη παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ στην Θεσσαλονίκη το βιβλίο της Ο κύριος Μπου... σερφάρει, εκδόσεις Διάπλαση το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 12 το πρωί.
Θα μιλήσει η Κυριακή Σαούλη Ψυχολόγος ΑΠΘ-Εκπαιδευμένη ψυχοθεραπεύτρια Gestalt-Τραυματοθεραπεύτρια EMDR. Συμμετέχουν μαθητές του δημοτικού σχολείου του Αριστοτέλειου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.
Μια ιστορία για τη σωστή συμπεριφορά και ασφαλή πλοήγηση των παιδιών στο διαδίκτυο και στην πίστα του... ΣΚΙ!
ΙΑΝΟS
Αριστοτέλους 7 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 277004
Δείτε όλες τις νέες κυκλοφορίες εδώ
Δείτε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις εδώ

SAILOR 6210 VHF

SAILOR 6210 VHF

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ - ΩΔΕΙΟ ΖΑΦΕΙΡΗ ΦΩΤΙΑΔΗ
Οι γιορτές έφυγαν. Ώρα για δουλειά !!! 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ξεκινάει το "νέο έτος" με ένα πολύ αξιόλογο σεμινάριο. Περιμένουμε όσους ενδιαφέρονται.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 4 ετών με την καθηγήτρια Μαργαρίτα Ζελίλοβα. Δυο χρόνια αργότερα πραγματοποίησε την πρώτη του συναυλία.
Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε με δίπλωμα πιάνου με άριστα παμψηφεί. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε σε πολυάριθμες συναυλίες και απέσπασε πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία.
Το 2005 έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης όπου και περάτωσε σε επίπεδο βασικών και μεταπτυχιακών σπουδών τη σχολή Πιάνου και την Παιδαγωγική σχολή. Σε ηλικία 19 ετών έδωσε το πρώτο του ντεμπούτο-κοντσέρτο στη Φιλαρμονική του Βερολίνου και από εκείνην τη στιγμή και για έξη συναπτά έτη πραγματοποίησε συναυλίες ανά τον κόσμο ως σολίστ πιάνου με μεγάλες ορχήστρες.
Από το 2014 κι έως το καλοκαίρι 2016 ταυτόχρονα με τις διδακτορικές του σπουδές στον κλάδο της διπλωματίας διετέλεσε διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας Τετρακτύς στη Βιέννη και σύμβουλος στο τμήμα διεθνών διαπραγματεύσεων σε θέματα πολιτιστικής παιδείας και πολιτιστικής διαφορετικότητας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
Από το Σεπτέμβριο του 2016 και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα ο Ανδρέας Κουτρόπουλος είναι καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Ζαφείρη Φωτιάδη καθώς και το Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Στο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μια ερμηνευτική ανάλυση
του προεπιλεγόμενου πιανιστικού ρεπερτορίου σε τεχνικό και μουσικό επίπεδο σε συνδυασμό με τα βασικά ζητήματα μουσικής φυσιολογίας.
Τα μαθήματα για ενεργούς μαθητές θα είναι 2ωρα 2 ατόμων.
Επίσης για τους ενεργούς μαθητές θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης όσων μαθημάτων θέλει ο καθένας σαν ακροατής.
Το κόστος των μαθημάτων θα είναι 40 €
Το κόστος για ακροατές θα είναι 15 €
Επικοινωνία: τηλ 2373024234 16:00 - 21:30

email: kentrotexnissynthesi@gmail.com

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΠΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΤΕΡΝΕΣ

Το εργαστήριο κατασκευής χειροποίητων Πιάνων και Λατερνών του ΠΑΝΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ σας περιμένει!
Μπορείτε να επισκεφτείτε και τον ιστοχώρο του κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF

POLMAR DB10 10 Watt VHF / UHF
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Φορητός ασύρματος πομποδέκτης VHF/UHF της Ιταλικής εταιρίας POLMAR με 10 watt ισχυς!!
Δυνατή μπαταρία, στιβαρός σχεδιασμός και ευανάγνωστο display 3 χρωμάτων.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Dual band, dual display, dual standby.
2 x 128 channels to store.
FM Radio receiver and 25 channels
Channel spacing selectable (25/12.5 kHz)
Handsfree VOX function.
CTCSS/DCS encoding and decoding.
Cross band function.
Low battery alarm.
Emergency Alarm.
Shift repeater function.
DTMF function.
Reverse frequency function.
Tri-color background light selectable.
English prompt.
1750 Hz Tone
Frequency range : 144~146 MHz / 430~434 MHz 435~438 MHz
Channel spacing : 25/12.5 kHz
Power supply : 7.2 Vcc
Power supply : 7.2 Vcc (with Li-ion rechargeable 3600 mA battery)
Power consumption : TX - 10W: 2.8A/5W: 1.8A / Standby current: 50mA
Operating temperature : -30°C - +60°C
Impedance : 50 Ohm
Dimension (H x L x D) : 132 x 59 x 32mm
Weight : 285g (without battery and antenna)
RF Power : VHF: 10W / UHF: 9W / Low: 5W
Emission mode : 16K*F3E / 11K*F3E
Max deviation : less than 5 KHz/less than 2.5 KHz
Sensivity : -122 dBm (12 SINAD)
RF Output Power : 10W/5W
Power consumption : TX: 10W: 2.8A / 5W:1.8A Standby: 50mA
Sensivity (12dB SINAD) : -122dBm
ΜΑΖΙ ΜΕ: 7,2V/3600 mAh Li-Ion battery charger, desktop battery charger, mic/earphone, belt clip, antenna and user italian/english user manual.

Βάτραχοι

Βάτραχοι 
Συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
Εικονογράφος: Νέστορας Ξουρής
Σειρά: ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Σχήμα: 21Χ29
Σελίδες: 32
Εξώφυλλο: Σκληρό
ISBN: 978-960-567-115-0
Ο Διόνυσος με τον πιστό του δούλο Ξανθία αποφασίζει να κατέβει στον Άδη για να φέρει πίσω στους ανθρώπους τον Ευριπίδη. Μετά από πολλές περιπέτειες φτάνουν τελικά στον προορισμό τους. Εκεί θα βρεθούν μπροστά σε έναν αγώνα λογομαχίας ανάμεσα στον Ευριπίδη και τον Αισχύλο για το ποιος είναι καλύτερος ποιητής. Ο Διόνυσος ορίζεται κριτής και αποφασίζει να πάρει μαζί του τον νικητή.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
ΟΡΝΙΘΕΣ
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ
ΠΛΟΥΤΟΣ
EΙΡΗΝΗ

ΜΙΡΕΛΑ ΠΑΧΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ

Παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου "Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι" στο Βιβλιοπωλείο Booktique

Οι Εκδόσεις Gema σας προσκαλούν
στην παρουσίαση του βιβλίου της Κέλλυς Μαλαμάτου
Όταν ένα δεινοσαυράκι συνάντησε ένα κρεμμυδάκι
το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 12:00
στο Βιβλιοπωλείο Booktique (Πατριάρχου Ιωακείμ 21, Κολωνάκι).
Με δημιουργική απασχόληση των παιδιών
Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τι θα συμβεί άραγε όταν ένα μεγάλο και δυνατό δεινοσαυράκι, που όμως κλαίει όπου βρεθεί, συναντήσει ένα μικρό και αδύναμο κρεμμυδάκι, που όμως σκορπάει το κλάμα όπου βρεθεί; Τι καινούριο μπορεί να γεννηθεί από μια τέτοια συνάντηση;
Μια ιστορία που μιλά στα μικρά παιδιά με χιουμοριστικό τρόπο για τα θέματα της δύναμης και της αδυναμίας, της αποδοχής του εαυτού και της θλίψης, της φιλίας και της διαφορετικότητας.
Εικονογράφηση: Γιούρι Κουμάντα, σελ.: 48, τιμή: €10
ΕΚΔΟΣΕΙΣ GEMA: Μαρασλή 3, 106 76 Αθήνα,
τηλ.: 210- 7258350fax210- 7222072,

Διάλεξη και κοπή πίτας στον ΟΦΑ, Σάββατο 21 Ιανουαρίου

ari

Διάλεξη και κοπή πίτας στον ΟΦΑ, Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 6 το απόγευμα στα γραφεία του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, ο καθηγητής Αστρονομίας στο ΑΠΘ και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, κ. Σταύρος Αυγολούπης, θα δώσει ομιλία με θέμα “Μια σύγχρονη ματιά στο «Περί Ουρανού» έργο του Αριστοτέλη”.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κοπή τις πίτας του Ομίλου.
Περίληψη
Η ομιλία αυτή αναφέρεται σε μερικά αποσπάσματα από το «Περί Ουρανού» έργο του Αριστοτέλη και συγκεκριμένα σχολιάζονται με τη ματιά της σύγχρονης Αστρονομίας:
α) Το Αριστοτελικό Γεωκεντρικό - Ανθρωποκεντρικό Κοσμολογικό Σύστημα
β) Οι αποδείξεις του Αριστοτέλη για τη σφαιρικότητα της Γης
γ) Οι «περί μεσότητας» αντιλήψεις του Αριστοτέλη, όπως αυτές εμφανίζονται σήμερα στο χώρο της Αστρονομίας, και
δ) Η αριστοτελική έννοια της «πεμπτουσίας», η οποία θα μπορούσε να συσχετισθεί με την πέμπτη θεμελιώδη δύναμη που κυβερνά το Σύμπαν και είναι γνωστή σήμερα ως «σκοτεινή ενέργεια».
***
Ο Σταύρος Αυγολούπης είναι Καθηγητής Αστρονομίας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στην ερευνητική κατεύθυνση «Παρατηρησιακή Αστρονομία και η Αστρονομία στην Εκπαίδευση». Γεννήθηκε το 1949 στη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής και τελείωσε τις γυμνασιακές σπουδές του στην Αρναία Χαλκιδικής.
Έλαβε πτυχίο από το Τμήμα Μαθηματικών, όπου ήταν υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (βαθμός «Άριστα»). Το Μάιο 1975 διορίστηκε στο Εργαστήριο Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής και διήλθε όλες τις πανεπιστημιακές βαθμίδες εξέλιξης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Με τις πολυετείς αστρονομικές παρατηρήσεις του στην ερευνητική κατεύθυνση σημείωσε δύο κυρίως πολύ ξεχωριστές σημαντικές διεθνείς επιτυχίες:
Την ανακάλυψη του πενταετούς κύκλου δραστηριότητας του αστέρα EV Lac και την πρώτη διεθνώς καταγραφή έκλαμψης σε αστέρα της μεγάλης κατηγορίας μεταβλητών αστέρων RS CVn από το Αστεροσκοπείο Στεφανίου Κορινθίας.
Έχει γράψει περισσότερες από 100 πρωτότυπες επιστημονικές εργασίες δημοσιευμένες σε έγκριτα Διεθνή Περιοδικά με κριτές και σε Περιοδικά Διεθνών Συνεδρίων με κριτές, έξι Κεφάλαια σε Συλλογικούς Πανεπιστημιακούς Τιμητικούς Τόμους, αλλά και τουλάχιστον άλλες 40 εργασίες σε Συνέδρια και Περιοδικά με κριτές τους εκδότες τους ή τις επιτροπές έκδοσής των.
Το επιστημονικό αυτό έργο του έχει σημαντική διεθνή αναγνώριση με περισσότερες από επτακόσιες αναφορές άλλων ερευνητών στο ερευνητικό έργο του.
***
Το πλήρες πρόγραμμα των σεμιναρίων και διαλέξεων στον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας:
ofa logo
ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ www.ofa.gr

Αγρυπνία

Αγρυπνία 
Ο συγγραφέας, όποιον θέλει σκοτώνει, γεννάει ανθρώπους, πολέμους, έρωτες. Παντοδύναμος.
Έτσι και η Μαρίκα γράφει ένα μυθιστόρημα που αναφέρεται στον έρωτά της με τον Γιαννάκο. Να 'ναι το μυθιστόρημα αυτό σαν ένα ακόμη παιδί της -το πρωτότοκο-, αν αποκτήσει παιδιά ή αν γράψει κι άλλα! Αυτή την ανάγκη την έχει από μικρή. Γι' αυτό κεντάει εργόχειρα ολογέμιστα με χρυσοκλωστές και παραδοσιακά μοτίβα. Σωστά έργα τέχνης! Εμείς θα πεθάνουμε κι αυτά θα υπάρχουν· άσε με να κεντάω. Δε με κουράζει... μου αρέσει! Μήπως και η μουσική, για να ξορκίσει το θάνατο δε δημιουργήθηκε; Ο φόβος του θανάτου είναι ριζωμένος μέσα μας από τα γεννοφάσκια μας!
Αγρυπνία 
Μυθιστόρημα
συγγραφέας: Φωτεινή Παπασταματίου - Καββαδά
159 σελ.
ISBN: 978-960-8365-29-2
Τιμή € 12,23

ΚΘΒΕ: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

«Λύκειο Επιδαύρου»:  Ένα παγκόσμιο φυτώριο για την τέχνη του ηθοποιού, στον τόπο της Αργολίδας
 Μια συζήτηση  με τον Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, και την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σύμβουλο εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ
 Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το Λύκειο Επιδαύρου, με ομιλητές τον κ. Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, και την κα Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σύμβουλο εκπαιδευτικών θεμάτων του Φεστιβάλ, δύο από τους βασικούς εμπνευστές του Λυκείου. Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, στις 12.00 μ.μ, στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ, στη Μονή Λαζαριστών,  όπου θα γίνει ενημέρωση για τις εξελίξεις και τις πρωτοβουλίες αυτού του νέου εκπαιδευτικού θεσμού του Φεστιβάλ.

Φύγαμε για Ευρώπη!