Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

ΜΑΝΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ "Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ"

ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ



«Απαλλάξτε την κοινωνία από τον κύριο και τα παρωχημένα τραγούδια του...»
Ακόμη αντηχούν σαν φριχτοί πυροβολισμοί τα λόγια του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Βασίλη Καπερνάρου στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Καβάλας.
Λίγους μήνες αργότερα η «ζωή του όλη» έγινε «κέρασμα στο Χάρο» αλλά τα "παρωχημένα" τραγούδια του παρέμειναν σημαίες πολιτισμού στις πίστες και τα θέατρα της χώρας...
Για μένα ο δρόμος είναι δρόμος, τι πάει να πει είναι στραβός; 
Ο Αθανάσιος Δημητρίου Πάνου γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1933 στην Καλλιθέα. Ο πατέρας του Εργάζονταν στη Βασιλική φρουρά κι αργότερα στο 15ο στρατιωτικό νοσοκομείο, ως γραμματέας. Ήταν τέσσερα αδέρφια, τα τρία αγόρια. Τη μύησή του στη μουσική θα πρέπει όμως να την πιστώσουμε στη μητέρα του. Εκείνη ήταν που του τραγουδούσε τα ρεμπέτικα της εποχής και τον πήρε από το χέρι να τον γνωρίσει σε σημαντικούς ανθρώπους. Έτσι, ο μικρός Θανασάκης (Άκης) βρέθηκε το 1946, στα δεκατρία του μόλις χρόνια, να παίζει στο πάλκο - αλλά και σε διάφορες ταβέρνες βγάζοντας πιατάκι - κιθάρα και μπουζούκι πλάι στον Γιάννη Σταματίου, τον περίφημο «Σπόρο».
Στα 17 του τό 'σκασε από το σπίτι για να παντρευτεί την, εφ' όρου ζωής πιστότατη, Δήμητρα, που πάντως την χώρισε για να παντρευτεί την Άννα, μητέρα των τεσσάρων παιδιών του. Μιλούσε πάντα στους γονείς του στον πληθυντικό και αυτό απαιτούσε και από τα παιδιά του.
Καλλιθέα, Δάφνη, Πετράλωνα, Αη-Γιάννης Ρέντης ήταν μερικές απ΄τις περιοχές που εμφανίσατηκε ως μουσικός μέχρι το 1958, οπότε και αποσύρθηκε ουσιαστικά από τη νύχτα. Ήταν η ώρα του Συνθέτη.
Δισκογραφεί το πρώτο του τραγούδι, «Το παιδί που απόψε πίνει», σε στίχους του Χρήστου Κολοκοτρώνη με τη φωνή της Καίτης Γκρέυ. Τα χρόνια που ακολούθησαν δε χαρακτηρίστηκαν από κάποια ιδιαίτερη δραστηριοποίησή του, μέχρι να φτάσουμε στο 1967, έτος κυκλοφορίας του «Θα κλείσω τα μάτια» με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση και την Χαρούλα Λαμπράκη. Εκεί αισθάνθηκε και τον πέλεκυ της ανοησίας των Λογοκριτών· μόλις 15 μέρες κυκλοφόρησε ο δίσκος. Η «φτώχια» και η «μιζέρια» που προσπαθεί να αποποιηθεί ο ήρωας του τραγουδιού αντικαθίστανται από κάτι «λευκά περιστέρια» και η Βίκυ Μοσχολιού αναλαμβάνει το 1970 να ερμηνεύσει το τραγούδι με τους πολιτικά ορθούς στίχους. Η πλέον δημιουργική δεκαετία του Άκη Πάνου έχει ξεκινήσει. «Η πιο μεγάλη ώρα», «Η ζωή μου όλη», «Και τι δεν κάνω», «Εγώ καλά σου τά 'λεγα», «Πήρα απ' το χέρι σου νερό», «Δεν κλαίω για τώρα», «Για κοίτα με στα μάτια», «Ο τρελός», «Πυρετός». Ακολούθησαν το «Θέλω να τα πω», «Ο δρόμος είναι δρόμος», «Εφτά νομά σ' ένα δωμά»..

Το 1974 κάνει την πρώτη καλλιτεχνική υπέρβαση. Μπαίνει στο στούντιο μαζί με τον Στέλιο Καζαντζίδη για έναν μεγάλο δίσκο και συγκρούεται μαζί του. Εκεί που προηγουμένως είχαν ευλαβικά πειθαρχήσει ο Γ. Μπιθικώτσης και ο Στράτος Διονυσίου, ο Καζαντζίδης αντέδρασε: Δε δέχτηκε τον απόλυτο έλεγχο που ήθελε ο συνθέτης στην ηχογράφηση. Έτσι προέκυψαν μόνο 6 τραγούδια και ο δίσκος συμπληρώθηκε με παλαιότερες επιτυχίες του τραγουδιστή. Ωστόσο μέσα από το αγαπημένο του ενεάσημο μέτρο, που κυριαρχεί και σ΄ αυτόν τον δίσκο, παρουσιάζει στίχους που υπερβαίνουν την μόδα της εποχής «φύγε - μη φύγεις», «Σ' αγαπώ - μ' αγαπάς» και απογειώνει τις ερμηνευτικές επιδόσεις του απόλυτου Έλληνα ερμηνευτή. για το ομότιτλο του δίσκου τραγούδι, «Η ζωή μου όλη», ο Καζαντζίδης είπε: «Είναι το καλύτερό μου κουστούμι, και αυτό που με εκφράζει περισσότερο.»

Το 1977 με σημαία ένα τραγούδι που γράφτηκε για τη συνεργασία του με τον Καζαντζίδη και ερμηνευτή τον Μανώλη Μητσιά, ηχογραφεί το «Παρώνν!» Τραγούδια-σπονδές για τα πιο άγρια όνειρα των λαϊκών ανθρώπων, που θα επισκιάσει ο θρυλικός «Τρελός», ανεπανάληπτο σουξέ και καλλιτεχνική μονογραφή του Μ. Μητσιά!
Αν όμως οι δύο αυτοί δίσκοι ήταν η καλλιτεχνική του απογείωση, το 1982 έρχεται ο εμπορικότερος του δίσκος. «Θέλω να τα πω» με ερμηνευτή τον Γιώργο Νταλάρα. «Θέλω να τα πω», «Εφτά νομά σ' ένα δωμά», τα σκωπτικά «Άνοιξε Πέτρο» και «αδιόρθω αναρχί», ξεσηκώνουν την Ελλάδα που έχει μόλις μπει σε μια νέα πολιτικοκοινωνική εποχή.
Την αμέσως επόμενη χρονιά οι Αδελφοί Φαληρέα εκτοξεύουν στο ... διάστημα τον δισκογραφικό πύραυλο «Αφιερωμένο εξαιρετικά» με τα Παιδιά από την Πάτρα. Για το "καύσιμο", δηλαδή για το τραγούδι του «Δε θέλω τη συμπόνια κανενός» ο Άκης Πάνου γκρίνιαζε πως πήρε πενταροδεκάρες.
Η επόμενη Δεκαετία τον βρίσκει να σιωπά καλλιτεχνικά και να φλερτάρει με την επικαιρότητα, μέσω επιστολών και άρθρων. Αποφάσισε να ξανανέβει στο πάλκο για δύο μόνο δεκαπενθήμερα: το 1989 στο «Επειγόντως» και το 1994 στα «9/8». Εκεί είχε στήσει το πάλκο σε δύο σειρές. Μπροστά οι μουσικοί, πίσω οι τραγουδιστές και δεν είχε αφήσει χώρο για πίστα.
Την 1η Αυγούστου 1997, πυροβολεί και σκοτώνει τον Σωτήρη Γιαλαμά, μη εγκρίνοντας την ερωτική σχέση που διατηρούσε το θύμα με την κόρη του Ελευθερία. Δικάζεται τον Μάρτιο του 1998 από το μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Καβάλας. «Δε μετανόησα γιατί δεν εννόησα τι έγινε» έλεγε, οχυρωμένος πίσω από τον προσωπικό του κώδικα. Κρίνεται ένοχος και καταδικάζεται σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά. Δεν του αναγνωρίστηκε ούτε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αλλά ούτε και αυτό της καλλιτεχνικής προσφοράς.
Ήταν εκείνα τα σαββατοκύριακα που έκανα τη διαδρομή μέχρι την Κομοτηνή για να τον δω, να του μιλήσω….
Τον άνθρωπο που είχε τα δικά του πιστεύω για τα θέματα «τιμής», τον δημιουργό που ούτε και η φυλακή τον σταμάτησε να δημιουργεί.
Είχε ετοιμάσει τραγούδια μέσα στη φυλακή, αλλά δεν ακούστηκαν ποτέ.
Παρόλα τα προβλήματα υγείας, δημιουργούσε.
Τον τραγούδησαν όλα τα μεγάλα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού. Δισκογράφησε 200 περίπου τραγούδια, ενώ πολλά έμειναν στο συρτάρι του. Αξιοσημείωτη είναι η έντονη φήμη που αναπτύχθηκε λίγο πριν πεθάνει, πως είχε δρομολογηθεί η συνεργασία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη, ο οποίος ήταν ο μόνος καλλιτέχνης πρώτης γραμμής που τον επισκέφθηκε στη φυλακή.
Στις 2 Φεβρουαρίου 2000 εισήχθη στο Ευγενίδειο θεραπευτήριο, όπου και κατέληξε την Παρασκευή 7 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι, από καρκίνο του παγκρέατος. Ήταν 67 ετών..
Βασίλης Τσούγκαρης

Όταν έκλαψε ο Νίτσε, Θέατρο Αυλαία, Θεσσαλονίκη

«ΟΤΑΝ ΕΚΛΑΨΕ Ο ΝΙΤΣΕ» του Ίρβιν Γιάλομ
ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
στο Θέατρο Αυλαία

Μετά την περυσινή μεγάλη ανταπόκριση και αποδοχή κοινού και κριτικών, η παράσταση Όταν έκλαψε ο Νίτσε του Ίρβιν Γιάλομ που παρουσιάστηκε σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα από τη ΛΥΚΟΦΩΣ, ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αυλαία, από 19 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου.
Το σπουδαίο βιβλίο του Γιάλομ μεταφέρεται στη σκηνή σε θεατρική διασκευή της θεατρολόγου και μεταφράστριας του Γιάλομ στην Ελλάδα, Ευαγγελίας Ανδριτσάνου, από δύο καταξιωμένους σκηνοθέτες–ηθοποιούς, τον Ακύλλα Καραζήση και τον Νίκο Χατζόπουλο, στους ρόλους του γιατρού Γιόζεφ Μπρόιερ και του φιλοσόφου Φρίντριχ Νίτσε αντίστοιχα. Μαζί τους ο Χάρης Φραγκούλης στο ρόλο του νεαρού Ζίγκμουντ Φρόιντ.
Δύο μεγάλες προσωπικότητες του 19ου αιώνα σε κρίση μέσης ηλικίας. Μια εμπνευσμένη διαδικασία διπλής ψυχοθεραπείας. Επί σκηνής ξετυλίγεται η ανθρώπινη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στον θεραπευτή και στον θεραπευόμενο, δύο ανθρώπους που ο καθένας έχει τις δικές του ανάγκες και αδυναμίες. Ο Νίτσε θα κλάψει, αλλά και ο Μπρόιερ θα λυτρωθεί. Η διαδικασία της κατανόησης της ανθρώπινης ψυχής έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας αστυνομικής ιστορίας: αναζήτηση στοιχείων, απρόβλεπτες εξελίξεις, εμφάνιση σχεδόν ανυπέρβλητων εμποδίων, ακόμα και κίνδυνο θανάτου.
Τρεις άντρες ζωντανεύουν το έργο, πότε ως αφηγητές και πότε υποδυόμενοι ρόλους. Οι ποθητές γυναίκες, η εκρηκτική Λου Σαλομέ, η ευάλωτη Άννα Ο., η σταθερή κυρία Μπρόιερ παρουσιάζονται μέσα από τα μάτια και τη φωνή των ανδρών σε μια ιστορία όπου εκείνες έχουν τον πρωταρχικό ρόλο.
Δύο εκπληκτικές επιστολές που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα δείχνουν ότι η φανταστική συνάντηση που εμπνεύστηκε ο Ίρβιν Γιάλομ μεταξύ Νίτσε, Μπρόιερ και του νεαρού Φρόιντ θα μπορούσε να έχει συντελεστεί στην πραγματικότητα. Έχουμε την απίθανη περίπτωση όπου 130 χρόνια μετά τα γεγονότα και 20 χρόνια από τη συγγραφή του μυθιστορήματος, η πραγματικότητα έρχεται να επιβεβαιώσει τη μυθοπλασία του συγγραφέα.
Ταυτότητα της παράστασης
Θεατρική διασκευή: Ευαγγελία Ανδριτσάνου
Σκηνοθεσία: Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος
Eπιμέλεια σκηνικού χώρου & κοστουμιών: Ελένη Μανωλοπούλου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Βοηθός σκηνοθέτη: Νικήτας Αναστόπουλος
Παίζουν: Ακύλλας Καραζήσης, Χάρης Φραγκούλης, Νίκος Χατζόπουλος
Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος-Λυκόφως

Πληροφορίες της παράστασης
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ Πλατεία ΧΑΝΘ, κέντρο, τηλ. 2310 423925
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 19 Σεπτεβρίου – 7 Οκτωβρίου 2012
ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21.00, Κυριακή 20.00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Κανονικό: 18 € , Φοιτητικό: 14 € (Παρ – Κυρ) και Μειωμένο: 15€ - Φοιτητικό: 12 € (Τετ-Πέμπ)
Επικοινωνία: Art Minds, Γιάννης Γκουντάρας, Δάφνη Μουστακλίδου, 6972294695, dafni.artminds@gmail.com
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγρα σε νέα πολυτελή επετειακή έκδοση

ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ || PRINCIPAL CLUB THEATER

Νέα βιβλία Ιστορίας, Εκδόσεις Επίκεντρο

Σεπτέμβριος 2012, Υπό Έκδοση Νέα Βιβλία Ιστορίας
«Παιδομάζωμα» ή «Παιδοσώσιμο»;Παιδιά του Εμφυλίου στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη
Ειρήνη Λαγάνη, Μαρία Μποντίλα (επιμέλεια)
ISBN: 9789604583270 

Η εποχή των ρήξεων. Η ελληνική κοινωνία στη δεκαετία του 1940
Πολυμέρης Βόγλης, Φλώρα Τσίλαγα, Ιάσονας Χανδρινός, Μενέλαος Χαραλαμπίδης (επιμέλεια) ISBN: 9789604583638 

Σοσιαλιστικά κράτη και ΚΚΕ στον Εμφύλιο
Βασίλης Κόντης 

ISBN: 9789604583645 
Μυστικές συναντήσεις στην Ελλάδα
Ion Brad. (Εισαγωγή, επιμέλεια μετάφρασης, σχόλια: Σπυρίδων Σφέτας)
 ISBN: 9789604583706

Προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη της Τήνου σε τιμή... θαύμα!

Τήνος: 142€ για προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη για 2 άτομα  
Τήνος: 142€ για προσκύνημα στην Μεγαλόχαρη για 2 άτομα. Ένα πλήρες πακέτο για ένα 2ήμερο στην Τήνο για 2 άτομα! Περιλαμβάνει, μια διανυκτέρευση, πρωινό, ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα - Τήνο - Ραφήνα και μεταφορές από και προς το λιμάνι στο ξενοδοχείο! Καλά διαβάσατε, αυτή η προσφορά δεν ξανάγινε!!!
Διακοφτό: 96€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή

Διακοφτό: 96€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα με ημιδιατροφή .Μια καταπληκτική προσφορά με διαμονή, πρωινό, βραδινό,early check in & late check out, σε μια τιμή απίστευτη και σε μια από τις ομορφότερες τοποθεσίες της Ελλάδας! Αποκτήστε την τώρα!

Μύκονος: 25€ για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο για 2 άτομα

Μύκονος: 25€ για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο για 2 άτομα.Επιλέξτε ανάμεσα σε 2 εστιατόρια, το Alegro ή το Familia στη Χώρα και γευτείτε εξαιρετικό φαγητό, παραδοσιακές συνταγές από τα καλύτερα υλικά , σε πολύ όμορφους χώρους και με φροντίδα οικογενειακή. Μια μοναδική προσφορά σε τιμή απίστευτη!

Μέτσοβο: 130€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Αρχοντικό Μετσόβου 4*

Μέτσοβο: 130€ για ένα 3ήμερο για 2 άτομα με πρωινό στο Αρχοντικό Μετσόβου 4*. Απολαύστε την διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας, με jacuzzi στο δωμάτιο σας και πανοραμική θέα ενός τοπίου απαράμιλλης ομορφιάς!Μια μοναδική προσφορά σε καταπληκτική τιμή! ( Από Κυριακή - Πέμπτη βράδυ )

Γαλαξίδι: 129€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα στο Boutique Hotel Epavlis

Γαλαξίδι: 129€ ένα 3ήμερο για 2 άτομα στο Boutique Hotel Epavlis. Το πανέμορφο αυτό ξενοδοχείο περιμένει να σας υποδεχτεί με ένα ποτό και παραδοσιακά γλυκά! Αφεθείτε στην φιλοξενία τους για ένα καταπληκτικό ταξίδι σε μοναδική τιμή!

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Γενικά και ειδικά θέματα υγείας, διατροφής, ομορφάς, πρόληψης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

MEDLABΝΕWS.GR
Ιπποφαές, με 190 θρεπτικά συστατικά, για τόνωση,ευεξία, προστασία από τον καρκίνο αλλά και αντιγήρανση
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Πως επηρέασε την υγεία και την ασφάλεια, η 11η Σεπτεμβρίου 2001;
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Ενδείξεις για την έγκαιρη διάγνωση μαθησιακών προβλημάτων παιδιών που ξεκινούν το σχολείο.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Πώς η διατροφή επηρεάζει τον σχηματισμό των χολολίθων; Ποιες τροφές αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης χολολιθίασης και ποιές τις μειώνουν;
-----------------------------------------------------------------------------------------------
H Κλιματική αλλαγή φέρνει στην χώρα μας επιδημίες από σοβαρές ασθένειες που είτε είχαμε ξεχάσει, είτε δεν είχαμε ποτέ παλαιότερα.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Το άγχος του αποχωρισμού, από το νήπιο, το παιδί, τον φοιτητή, η διαταραχή και τρόποι αντιμετώπισης.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Χαμηλός μεταβολισμός: Αίτια και αντιμετώπιση
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Γιατί οι άντρες πέφτουν... ξεροί μετά το σεξ
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Η κατάθλιψη του φθινοπώρου

Η Λευτεριά είναι σχολειό

Ο κόσμος του Χάρι Πότερ

Ο κόσμος του Χάρι Πότερ

Οι φίλοι του Χάρι Πότερ θα έχουν ένα πολύ ενδιαφέρον μουσείο να επισκεφθούν στον κόσμο του αγαπημένου τους ήρωα,
Ένα ειδικό μουσείο αφιερωμένο στην ταινία.
Διαθέτει μια έκταση 150.000 τετραγωνικών ποδιών, συμπεριλαμβανομένων δύο ειδικές soundstages όπου η υπερπαραγωγή γύριζε εκεί τις ταινίες ....
Read more: http://www.i-diadromi.com/2012/09/blog-post_3868.html

Θα συλλαμβάνονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συμμετέχουν σε επεισόδια - Οι γερμανοί του Ράϊχενμπαχ ζητούν τον έλεγχο των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών - "Καρδιά από πέτρα" για την Αθηνά Ωνάση

Τραυματίσθηκαν στην Κύπρο οκτώ έλληνες ηθοποιοί
Θ. Κατσάμπας: "Το ΔΝΤ δεν πρόκειται να δώσει περαιτέρω χρήματα στην Ελλάδα"

Ο κύβος ερρίφθη για τον Ανδρέα Λοβέρδο

Εντοπίσθηκε, στην Εύβοια, το πιο high tech φυτώριο- εργαστήριο ινδικής κάνναβης της Ευρώπης

Κουβέλης: "Σε κανέναν δεν αρέσουν τα μέτρα αυτά. Ωστόσο..."

Μας δίνουν περισσότερο χρόνο προσαρμογής, όχι όμως και χρήματα

Ανακατατάξεις φέρνουν τα επίσημα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού του 2011 στις έδρες των εκλογικών περιφερειών

Οι γερμανοί του Ράϊχενμπαχ ζητούν τον έλεγχο των καταθέσεων των ελλήνων πολιτών

"Καρδιά από πέτρα" για την Αθηνά Ωνάση

Σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα για τον φόβο διαρροών

Θα συλλαμβάνονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που συμμετέχουν σε επεισόδια

Τον άνδρα μου τον αγαπούσα, λέει τώρα η "παπαδιά" - Μιχελογιαννάκης: Να γιατί δεν ψηφίζω τα μέτρα - Νέες κατηγορίες για το Άκη, αλλά και την πρώην σύζυγό του - Τα ελληνικά θα διδάσκονται ως επίσημη ξένη γλώσσα σε σχολείο της Νέας Υόρκης!

Μιχελογιαννάκης: Να γιατί δεν ψηφίζω τα μέτρ
Πρώτα μνημόνιο για την Ισπανία και έπειτα εφαρμογή της απόφασης της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων

"Χρυσές και αργυρές" επιτυχίες για τα ελληνικά κουπιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας

Μετ΄ εμποδίων η νέα σχολική χρονι

Οι διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ επεκτάθηκαν και στην Τουρκί

Το δικαστήριο θα αποφανθεί αύριο για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Ουίλιαμ και της Κεϊτ

"Λουκέτο" σε όλες τις δικαστικές αίθουσες

Νέες κατηγορίες για το Άκη, αλλά και την πρώην σύζυγό του

Τα ελληνικά θα διδάσκονται ως επίσημη ξένη γλώσσα σε σχολείο της Νέας Υόρκης!

Μοίρασαν γκολ, θέαμα και βαθμούς η Ξάνθη και η Κέρκυρα

Μύθος η εξοικονόμηση δαπανών λόγω γεννοσήμων φαρμάκων

Πονοκέφαλος για κυβέρνηση και λοιπά κόμματα η Χρυσή Αυγή

"Αναχρονιστικό ευχολόγιο", χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ

Τσίπρας: "Έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας ακόμη και αύριο το πρωϊ"

Η Χρυσή Αυγή και η συνταγματική εκτροπή

Τον άνδρα μου τον αγαπούσα, λέει τώρα η "παπαδιά"

"ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ..!"

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ..!
Νομίζουν ότι θα τελειώσουν εύκολα με εμάς τους Ελληνες.. Ότι θα μας τσακίσουν με την κατάντια και τα δανεικά. Με 11ωρη απλήρωτη εργασία και με συντάξεις πείνας, για όσους βέβαια προλάβουν να πάρουν... Με ανεργία που σου σκοτώνει την ψυχή και με εισαγόμενη εγκληματικότητα που σε σκοτώνει στην πραγματικότητα.
Όμως περάσαμε χίλια μύρια κύματα σε αυτό το κομμάτι της γης που μας έδωσε ο Θεός. Πολέμους και oδύνες, κατοχές και πείνες. Μα πάντα γεννιόμασταν εκ του ενός, από το μυρωμένο φως της θάλασσας και του αγέρα.  Στεκόμασταν  όρθιοι στο τέλος, γιατί είχαμε αξίες, ταυτότητα, ιδανικά..  Αλλά κι αυτά κοιτάξανε να μας τα γκρεμίσουν, για μην έχουμε από πού να πιαστούμε.. Πάντα οι κυβερνήτες ευθύνονται για το πώς εκπαιδεύουν τους λαούς τους.. Αντί για Ελληνική αγωγή και ήθος, βουλιάξαμε στην ρεμούλα, την μίζα και τον ωχαδελφισμό.. Ο Ελληνας γίγαντας πιέσθηκε να χωρέσει ανάμεσα στις Συμπληγάδες του Ευρωπαϊσμού και του διεθνισμού.  Πιεσθήκαμε να φορέσουμε στο σώμα μας μοντέρνα ψευτοϊδανικά, για να περνάμε πιο ωραία.. Να, τώρα τα χάλια μας...! Απαξιώσαμε και γελοιοποιήσαμε τις πατροπαράδοτες μας αξίες, ως οπισθοδρομικές.. Αυτές όμως μας έδιναν έπαρση και κουράγιο, πνοή και δύναμη να υπάρχουμε σαν Εθνος και να δημιουργούμε θαύματα ακόμα και στο πιο πυκνό σκοτάδι.
Εμείς λοιπόν τσακίσαμε μόνοι μας τον εαυτό μας και όχι η Τρόικα. Αυτοί ήρθαν απλά να δώσουν την χαριστική βολή επί των πτωμάτων..
Νομίζουν ότι θα τελειώσουν εύκολα πλέον με μας.. Απομένει να δούμε εάν σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που ζούμε, ο Ελληνας Ανθρωπος  θα ξεφυτρώσει από το πουθενά και θα αποτινάξει περήφανα από πάνω του την στιβαρή μπότα των νεοταξικών χρηματιστηρίων.. Δεν τελειώσαμε ακόμα..!
http://erosellas.blogspot.gr

Δίπλα στον Λοβέρδο ο Φλωρίδης

Δίπλα στον Λοβέρδο ο Φλωρίδης
Οι σχέσεις του Γιώργου Φλωρίδη με τον Ανδρέα Λοβέρδο είναι εξαιρετικές, και αμφότεροι εξωτερίκευαν εδώ και καιρό τον προβληματισμό τους για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και συνολικά της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. [...]
Ο Καρατζαφέρης αρχίζει… μαθήματα

Θα διδάσκουν στελέψη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού όπως οι Χάρης Καλούδης, Γιώργος Γεωργίου, Γιάννης Κοραντής, Βαϊτσης Αποστολάτος, Μαρία Σόκαλη, και οι δημοσιογράφοι Σπύρος Καρατζαφέρης, Χάρης Μπότσαρης και Σπύρος Χατζάρας. [...]
Σε διπλή αποστολή ο Λιαρέλλης

Εκτός από καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, ο Στρατής Λιαρέλλης θα έχει πλέον και ρόλο διευθυντή τηλεόρασης. [...]
Το ΠΑΣΟΚ, ο Μητσοτάκης και το… Μνημόνιο

Στις 18 Οκτωβρίου. Δηλαδή, στην επέτειο της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981, και στα γενέθλια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη... [...]
Το τέλος μιας σχέσης (λατρείας)

Η πρόθεσή της να δρομολογήσει την Αναθεώρηση του Συντάγματος, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να εκλεγεί Πρόεδρος της Αργεντινής για 3η θητεία, κάτι που μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατό. [...]

Today at InfognomonPolitics

Today at InfognomonPolitics
Η «Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Ανατολής»
Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ «ΑΣΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΟΓΧΗΣ» ΣΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ 14Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η «εύπεπτη» πρόσκληση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ για την μικρασιατική καταστροφή

Τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί νεκροί στην Τσουκούρτζα του Β. Κουρδιστάν

Η Κως και το Ασκληπιείο σε …μπρελόκ ως περιοχή της Τουρκίας!

Περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη; Απάντηση: Όση πρέπει σύμφωνα με την εθνοκρατοκεντρική της φύση

Τι σημαίνει "δυό φορές ξένος"....

Εκκληση της Αλ-Κάιντα για περισσότερες δολοφονίες Αμερικανών διπλωματών

Η Αλβανία κινείται για ΑΟΖ

Samuel Gridley Howe: Ένας Αμερικανός ανιδιοτελής εθελοντής στον πόλεμο της Ελληνικής ανεξαρτησίας

Ολι Ρεν: Στο πλευρό της Κύπρου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ερώτηση για «ελληνική κατοχή» σε ΒΑ Αιγαίο, Δωδεκάνησα και Κρητικό Πέλαγος

Οταν η εξαιρετική βυζαντινή αρχιτεκτονική γίνεται ισλαμική αρχιτεκτονική

Συναγερμός στην Τουρκία για την επίμαχη αμερικανική ταινία Η ταινία αφορά το έργο του Προφήτη Μωάμεθ

Επίκειται συνάντηση Χριστόφια-Μπαν-Λαβρόφ- Αβραμόπουλου

Ρωσοτουρκικοί ελιγμοί στα συντρίμμια της Συρίας Με όπλο τη θρησκεία αναζητούν ερείσματα στο νέο σκηνικό

Προς μία ομοσπονδία εθνικών κρατών

ΕΕ, ΗΠΑ και Κίνα στη «μάχη» επιρροής της Αιγύπτου

Το χάσμα βορρά – νότου δεν είναι μόνο οικονομικό

Εξαιρείται και η Ελλάδα από τις αμερικανικές κυρώσεις για συναλλαγές με το Ιράν

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση σε πολλές Αραβικές χώρες, με αντιαμερικανικό αλλά και αντιευρωπαικό μένος

Πού θα πάει η κατρακύλα της πολιτικής στην Ελλάδα;

Ο "Χημικός" Οζέλ γυρίζει σπίτι του;

Νέος φόρος στα ακίνητα καταργεί το χαράτσι - Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ: «Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια» - Η γενική εισαγγελέας της Αλβανίας σε hot εμφάνιση - Δώδεκα μαθήματα του ΓΑΠ θα στοιχίσουν στο Harvard 20.000 δολάρια

Φάρμακα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την Δευτέρα
Ανασχηματισμός, εκλογικός νόμος και αναθεώρηση Συντάγματος στο τραπέζι των αρχηγών

Σε ένα άρθρο όλα τα μέτρα για τον φόβο διαρροών

Νέος φόρος στα ακίνητα καταργεί το χαράτσι

Την μαστίγωσαν επειδή είχε φίλο

Ανέκριναν τον παραγωγό της ταινίας που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο

Στα δικαστήρια και πάλι Samsung και Apple για το iPhone 5

Οι ομάδες της πρωτοβουλίας «Χωρίς μεσάζοντες» οργανώνονται σε δίκτυο εθελοντικών ομάδων συνεργασίας

Υπέρ της επιμήκυνσης ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

Σε έξι μήνες έστησε φαρμακοβιομηχανία που έγινε κερδοφόρος επιχείρηση

Η Vodafone φέρνει την τεχνολογία 4G για το iPhone 5

Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ: «Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια»

Πήρε την ισοπαλία η Βέροια από τον Λεβαδειακό

Υπέταξε τον ΠΑΣ και περιμένει την Σάλκε ο Ολυμπιακός

Άφησε τρεις βαθμούς στην Κομοτηνή ο Παναθηναϊκό

Δώδεκα μαθήματα του ΓΑΠ θα στοιχίσουν στο Harvard 20.000 δολάρια

4,5 δισ. αγγλικές λίρες για το μεγαλύτερο πάρκο του κόσμου

Η γενική εισαγγελέας της Αλβανίας σε hot εμφάνιση

Σε ξενώνες μετατρέπονται τα πολυβολεία του Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos

Καθημερινή ενημέρωση από το e-Pontos
ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τα Παρχάρια αναβίωσαν για δεύτερη χρονιά στα Κοίλα Φερών

ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την δίωξη των Κρητών και των Ποντίων από την ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΔΑΦΝΗΣ-ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»